|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Jesli chodzi o typ skrętu to poczytaj sobie to KLIK Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę spróbować w końcu GP. Wszyscy tak chwalą,że coś musi w tym być, dzięki ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Rozeznanie
|
dziewczyny włosy macie cudowne!
śledzę Was codziennie ale ciezko za Wami nadązyć ;P w załączniku moje włosy kiedy były w dobrym stanie... teraz.... szkoda gadać... biorę się za siebie ![]() ![]() przepraszam z góry za moją twarz :P chyba niezbyt wiele widać...
#4175 |
Zadomowienie
|
Ja ze swojej strony jako ochraniacz polecam SERUM firmy LEO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moje dzisiejsze ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4178 |
Zadomowienie
|
Mam ogromny problem z wypadającymi włosami. Trwa on już ok 2-3 miesiące. Początkowo nie przejmowałam się tym, gdyż stwierdziłam, że na jesień każdemu lecą włosy, ale teraz zaczyna mnie to niepokoić. Włosy wychodzą mi garściami, nigdy tak nie miałam. Co mogę stosować aby zmniejszyć ich wypadanie? Oczywiście zgodnego z CG. A oto moja pielęgnacja:
mycie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-objetosc.html odżywka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html maski: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...arbowaniu.html , https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html olej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...owy-3-w-1.html wcierka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html odżywka b/s: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...szczonych.html żel: czarna Isana Może w mojej pielęgnacji jest coś nie tak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Mój Garnier awokado i karite ma IPA - na KWC jest podany poprzedni skład 3. Maski bingo nowe mają DMDM Hydantoin - czyli formalinę 4. wcierka - wiadomo, alkohol 5. odżywki joanny wszystkie mają IPA I teraz tak. Ja osobiście stawiam na to, że maska Bingo może Ci robić kuku, bo podobno działanie tej formaliny nie ujawnia się tak od razu, ale się sumuje. Maskę pewnie trzymasz trochę na głowie. Na mnie od razu źle działa Isopropyl alkohol (IPA), dlatego omijam z daleka wszystkie produkty z nim, nawet jeżeli nie używam bezpośrednio na skórę głowy. Alkohol we wcierce jantar niby działa na korzyść, bo dzięki niemu składniki mogą penetrować skórę, ale jeżeli skóra jest już podrażniona innymi składnikami, to może być już dla niej za dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do Jantara - jako jedna z niewielu wcierek nie ma alkoholu. Przynajmniej nie zaobserwowałam go w składzie tego egzemplarza, który mam w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam te maski bingo nowe, starych nie miałam. Normalnie, boję się użyć. A miały być super łagodzące na skalp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Włosy w nocy- kiedyś mój odwieczny problem, teraz mam na nie sposób. Przy dłuższych śpię z przerzuconymi za łóżko, przy takich, jak teraz z nieodgniecionym żelem. Czasem w jakiejś chustce, ale wiem, że nie każdej z nas (i naszym TŻ-tom) może to odpowiadać ![]() Ananas u mnie się nie sprawdzał. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2013-12-16 o 08:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo zejdzie nim zbłądzę, o ile w ogóle, ale może kiedyś tak dla odmiany zrobię to. To wtedy zrobię zdjęcie na pewno ![]() ![]()
![]() |
#4185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zmartwiłaś mnie tymi maskami Bingo. Miałam kiedyś jakieś dwie i były całkiem przyzwoite, oprócz strasznie mocnego zapachu, który utrzymywał się od mycia do mycia. Miałam sobie jakąś kupić, ale formalina mi się źle kojarzy i nie chcę mieć z nią do czynienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prostujesz je czy tak wyglądają naturalnie? ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Rzeczywiście Ci je wyprostowały, ale co tam, grunt to zadbać o włosy ![]() ![]() A i domówiłam jeszcze witaminy z grupu B, mają fajny skład, może takie połączenie coś przyspieszy wzrost? Zobaczymy za jakiś czas.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-12-16 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zadomowienie
|
Mój jantar ma to: propylene glycol na 2 miejscu po wodzie. Może to o niego była afera? Bo teraz nie mam czasu sprawdzać.
http://www.kosmopedia.org/encykloped...ne_glycol,342/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Otóż to. Chyba Jantar jako jedna z niewielu wcierek nie ma alkoholu. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak Cetyl Alcohol czy Cetearyl Alcohol - to są alkohole tłuszczowe, ale są podstawowym składnikiem odżywek, bo są emolientami - jak oleje. edit. powtórzyłam przypadkiem dokładnie to, co napisała nati-mo, można usunąć w razie czego. ![]() Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-12-16 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...szczajace.html Ktoś prosił o link do serum Leo. Ale zaznaczam, że dostępne tylko w sklepach/hurtowniach fryzjerskich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Zadomowienie
|
Zasadniczo macie rację, ja tylko pamiętałam, że były narzekania na różnice w składzie jantarów, i zdawało mi się, że chodziło o alkohol.
Z tym wypadaniem włosów, to jest skomplikowana sprawa, i rzadko kiedy wiadomo na 100%, co szkodzi, a co pomaga, niestety. Mnie jakby wypadanie ustało, ale nie wiem, czy samo z siebie, czy moje działania coś pomogły. Warto jednak zebrać włosy chociażby z jednego mycia, osuszyć i po prostu policzyć, biorąc po jednym i składając na kupkę. Żeby było wiadomo, ile ich na prawdę wypada. Przy okazji można się im przyjrzeć. Mnie na przykład zdecydowanie najwięcej wypada włosów długich, mają jednakową grubość i fakturę. Przy czesaniu praktycznie nic. Na ubraniach nie zostaje nic, nie gubię ich gdzieś w trakcie chodzenia. Tylko przy nakładaniu oleju i przy myciu wyjmuję je z głowy. A zaczęłam od tego, że ściągałam kłęby ze szczotki przy czesaniu na wilgotno + kłęby z odpływu. Teraz czeszę tylko grzebieniem na mokro z odżywką, a potem na sucho palcami lub też grzebieniem, ale teraz już nie wypadają przy czesaniu, bo i też się nie haczą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Raczkowanie
|
Na wypadające włosy bardzo pomagają mi wcierki z kozieradki i suplementy z doppel herz. Miałam z tym spory problem po tabletkach z isotretinoiną i w wyniku dużego stresu w pracy i na uczelni.
#4196 |
Rozeznanie
|
Wyczytałam własnie, że w nowym Jantarze jest DMDM Hydantoin...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Dla porównania: Włosy po ruchliwej nocy żal mówić jak wyglądały jak strzecha lub włosy osoby kopniętej prądem, uczesałam je tradycyjną szczotką, by pokazać Wam ich wygląd w innej odsłonie, a potem chodziłam w takim koczku jak na focie.
![]() |
#4198 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Popatrzcie jaki fajny sposób znalazłam na zrobienie pięknych loków bez użycia ciepła. Robiłyście kiedyś? ![]() Ja na pewno zrobię niedługo w tej przerwie świątecznej! http://www.youtube.com/watch?v=asIr9rU5z34
||
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, bardziej mi chodziło o porównanie takich poczesanych włosów z tymi, które wczoraj wstawiałam zaloczone
![]()
#4200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.