Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 13:41   #4231
dilula
Rozeznanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43178286]
Jak jestem u siebie w domu to mogę chodzić bez większej tapety na twarzy, a we Wrocławiu to bez tego się nie obędzie [/QUOTE]
Po domu śmigam w kremie, filtrze i skrobi, bo żyć bez niej nie mogę. A na skórę bez podkładu działa jak puder i maskuje moje niedoskonałości, nawet zaczerwienienia
Stary 2013-10-08, 13:59   #4232
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Po domu śmigam w kremie, filtrze i skrobi, bo żyć bez niej nie mogę. A na skórę bez podkładu działa jak puder i maskuje moje niedoskonałości, nawet zaczerwienienia
a jaki masz filtr? Właśnie szukam jakiegoś filtru, ale poszukam informacji w internecie i kupię, bo wstyd się przyznać, ale nie używam
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:03   #4233
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Kobity nie kraczcie, a nuż się dostanę
U mnie stawia się na samodzielne pisanie, ja jeździłam na warsztaty KFnRD, to się nauczyłam. Gorzej, jak mnie nie ma na lekcji i muszę wziąć notatki od kumpeli z ławki (wszystkie zapiski porozrzucane, masa przeróznych rysunków)... a ja jestem straszną zeszytową pedantką
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:04   #4234
kascysko
Zakorzenienie

Eh, zamierzam się właśnie ujawnić z włosomaniactwem przed lokatorami. Mam lekkiego pietra
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:15   #4235
dilula
Rozeznanie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43178965]a jaki masz filtr? Właśnie szukam jakiegoś filtru, ale poszukam informacji w internecie i kupię, bo wstyd się przyznać, ale nie używam [/QUOTE]
Od kilku dni Uriage Hyseac fluid do skóry trądzikowej spf 50+.
Z tym, że potrzebuję wysokiej ochrony ze względu na stosowanie retinoidów. Ale są też niższe faktory

Na tę chwilę mi się podoba. Szybko się wchłania, nawet nałożony na krem nawilżający, chociaż nie do takiego matu jak Vichy, ale wystarczy machnąć trochę skrobi.

Tylko on drogi jest. W SP aktualnie jest na promocji za 40,50 zł do końca października.

Podobno fajna jest ta nowa Ziaja i na pewno wypróbuję po Uriage
Stary 2013-10-08, 14:41   #4236
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

hej
dzisiaj moje włosy wyglądają niewyjściowo, musiałam spiąć je w kitkę.
Na uczelni dziś nie byłam, mam zwolnienie do końca tygodnia z powodu choroby. Wypożyczyłam kilka książek i zacznę pisać pracę. Ale to może jutro bo teraz czekam na TŻ , skoczę jeszcze zaraz do sklepu po chleb tostowy bo będziemy na kolację robić pyszne tościki na samą myśl burczy mi w brzuchu
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:11   #4237
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Co się stało?
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43178286]co się stało[/QUOTE]

Wczoraj miałam wykład do poźna. Tak mnie zablokowali, że nie mogłam się z niego urwać na pociąg. Wiedział, że mogę nie zdążyć. Dzwonię do niego, by po mnie wyjechał, a ten idiota mówi, że nie wyjedzie, bo piwo wypił. W ten sposób czekałam na dworcu na następny pociąg 3h w zimnie. A tam pełno złodzieji i bezdomnych. Jest tam niebiezpiecznie, bo łatwo o wpie*dol. Do matki nie dzwoniłam, bo i tak by nie wyjechała.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 15:12   #4238
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Tak, twarda woda może niestety wpływać na stan skóry. Ale też ogólnie zmiana otoczenia. Popróbuj przez jakiś czas mycia twarzy mineralką.
Kurde, nie wiem czy dam radę się przełamać i tak przy ludziach zobaczę, jak się sprawa potoczy

Jak jestem u siebie w domu to mogę chodzić bez większej tapety na twarzy, a we Wrocławiu to bez tego się nie obędzie
[/QUOTE]
Nie mam nawet kleju do tapet tylko minerały

Cytat:
Eh, zamierzam się właśnie ujawnić z włosomaniactwem przed lokatorami. Mam lekkiego pietra
Jak dasz radę, to też to zrobię na razie mam tu tylko AiK, Hippa i rypacz... to i tak więcej niż średnia w budynku

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:19   #4239
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dasz radę, to też to zrobię na razie mam tu tylko AiK, Hippa i rypacz... to i tak więcej niż średnia w budynku
To nawet nie chodzi o ilość kosmetyków, co o np. chodzenie z olejem na włosach. Moja własna współlokatorka z pokoju w ogóle nie zareagowała, a pozostała dwójka gdzieś wyszła
Stary 2013-10-08, 15:22   #4240
Dolczi
Zakorzenienie

Kascyskogdzie ty to wszystko chowasz? Ja mam 5% tego co ty i ledwo się mieszcze w szafce w łazience i pokoju.

Czy na cellulit działa cantella (czy jakoś tak)? Bo zbieram 4 wspaniałych na cellulit.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-08, 15:26   #4241
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Kascyskogdzie ty to wszystko chowasz? Ja mam 5% tego co ty i ledwo się mieszcze w szafce w łazience i pokoju.

Czy na cellulit działa cantella (czy jakoś tak)? Bo zbieram 4 wspaniałych na cellulit.
Mam kartony i 5 szafek :P

Cantella? A co to niby jest?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 15:38   #4242
Scarrabeo
Zakorzenienie

nie kracz [/QUOTE]

Tfu tfu przez lewe ramię.

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Mnie właśnie zaczyna powoli "kopać" tez zaszczyt
Tyle rzeczy mam do ogarnięcia na przyszły tydzień, że nie wiem czy ten wolny piątek mnie ratuje
No okej, sponiewierało mnie trochę na trzecim roku, przyznaję się. Ale to trochę z mojej winy, bo długo nie miałam weny na pisanie pracy.

Ja mam coś do ogarnięcia na jutrzejsze ćwiczenia, ale nie ogarnę tego dzisiaj, bo to jakieś strasznie grube i nudne książki są. Poczekam aż ktoś dobry rzuci notatkami na grupowego mejla.

O ja bezczelna.

Widziałam się dzisiaj z Ver. Kobita żyje, dzielnie studiuje.
Ma fioletowe włosy z płukanki gencjanowej.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-10-08 o 15:41
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:41   #4243
Dolczi
Zakorzenienie

Nie wiem. Bingo deklaruje, że ich żel to zawiera i na cellulit to działa.

Dieta cud- seks i głód.

Stary 2013-10-08, 15:46   #4244
justusia16
Wtajemniczenie

blondyna no wlasnie mysle o tym volume szamponie
....ale to jak skoncze te szmapony co mam...

dilula piszesz o kukurydzianej czy ziemniaczanej skrobii ?

Aaa i wrzuc kiedys fotke wlosow...ale od przodu, ciekawm ja tej objetosci od przodu
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 15:56   #4245
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
No okej, sponiewierało mnie trochę na trzecim roku, przyznaję się. Ale to trochę z mojej winy, bo długo nie miałam weny na pisanie pracy.

Ja mam coś do ogarnięcia na jutrzejsze ćwiczenia, ale nie ogarnę tego dzisiaj, bo to jakieś strasznie grube i nudne książki są. Poczekam aż ktoś dobry rzuci notatkami na grupowego mejla.

O ja bezczelna.
Aaa widzisz :d
Na jutrzejsze już ogarnęłam teraz zaczęłam na kolejne bo jutro wrócę do domu od 20 więc nie będę w stanie nic już zrobić i właśnie zrobiłam sobie przerwe w psychopatologii zachowań
U mnie niestety nie chcą się niczym dzielić Nawet głupią kserówką rozdziału, który mamy przerobić na kolejne zajęcia
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:03   #4246
Konto usunięte

Cytat:
Z tym, że potrzebuję wysokiej ochrony ze względu na stosowanie retinoidów. Ale są też niższe faktory

Na tę chwilę mi się podoba. Szybko się wchłania, nawet nałożony na krem nawilżający, chociaż nie do takiego matu jak Vichy, ale wystarczy machnąć trochę skrobi.

Tylko on drogi jest. W SP aktualnie jest na promocji za 40,50 zł do końca października.

dzięki za opinię

Dolczi matko kochana, najważniejsze, że nic Ci się nie stało!

Cytat:
Kurde, nie wiem czy dam radę się przełamać i tak przy ludziach zobaczę, jak się sprawa potoczy

Nie mam nawet kleju do tapet tylko minerały

ja mam problem z doborem minerału do twarzy

Cytat:
Tfu tfu przez lewe ramię.

O ja bezczelna.

u mnie wrzucają jakieś materiały tylko czasami i tylko podczas sesji
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 16:34   #4247
201704240919
Konto usunięte

Cytat:

Uwielbiam go.

Mam Ziaję matującą i jestem nią oczarowana

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Wczoraj miałam wykład do poźna. Tak mnie zablokowali, że nie mogłam się z niego urwać na pociąg. Wiedział, że mogę nie zdążyć. Dzwonię do niego, by po mnie wyjechał, a ten idiota mówi, że nie wyjedzie, bo piwo wypił. W ten sposób czekałam na dworcu na następny pociąg 3h w zimnie. A tam pełno złodzieji i bezdomnych. Jest tam niebiezpiecznie, bo łatwo o wpie*dol. Do matki nie dzwoniłam, bo i tak by nie wyjechała.
Najważniejsze, że nic Ci się nie stało
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:04   #4248
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
lubię takie obcasy, stabilne i wygodne do chodzenia, bo nie za wysokie, a i wyglądają fajnie w takim "cięższym" bucie (widzialam kiedyś w takich lekkich pantofelkach takie obcasy, masakrycznie to wyglądało
dokładnie tak, a i noga wygląda na podwyższeniu zawsze szczuplej

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Gdyby miały mniejszy obcas - brałabym! Naprawdę mi się podobają.
mam wrażenie, że w rzeczywistości są niższe niż na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Nic nie robię od miesiąca tylko siedzę w papierach, użeram się z niekompetencją, a i tak pewnie nici z tego wszystkiego co próbuje załatwić
Na dodatek głowa mi pęka od tego wszystkiego i nie mam kiedy ćwiczyć, żeby o siebie zadbać, ani porządnie zjeść
Moja mama się kiepsko czuje, mój TŻ się w pracy wykańcza, ja nie lepiej
Generalnie mam doła
nie martw się, niezależnie od wyniku tego użerania się prędzej czy później się ten burdel skończy i będziesz mogła odpocząć

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
W sobotę byłam na zakupach w CH. Kupiłam sweterek w H&M za 40 zł i spodnie za 80 zł .

spodnie- http://www.hm.com/pl/product/93179?a...rticle=93179-G

sweter- http://www.hm.com/pl/product/00505?a...rticle=00505-G

Swoją drogą widziałyście gdzieś te spodnie?

http://www.hm.com/pl/product/14668?a...rticle=14668-B

Nigdzie nie mogę ich znaleźć .

Skorzystałam również z promocji i kupiłam szampon z Alterry z migdałami i jajobą za 6zł oraz peeling z Isany za niecałe 4zł.
sweterek całkiem ładny, i nawet w większości bawełniany, chyba się rozejrzę

jestem padnięta, zajęcia od 8 do 15 ciurkiem, potem odstałam swoje w dziekanacie, zakupy w supermarkecie w wersji nie-wychodzę-przez-tydzień-z-domu, właśnie przebrałam się w dresy i opierdzieliłam cezara. miałam iść na jogę oraz właśnie się dowiedziałam, że o 20 jest spotkanie mojego koła naukowego, ale... chyba nie wstanę zwłaszcza że jutro do roboty na rano

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 17:22   #4249
XminorXlosX
Zakorzenienie

Kas, myślałam, że jakiś skok na głęboką wodę, wywieszenie adresu swojego bloga i pokazanie zapasów jednocześnie

Cytat:
Mówiła , że jej się nudzi w akademiku, czemu na wątku nie siedzi? bo chyba się nie uczy?

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43180680]
ja mam problem z doborem minerału do twarzy
[/QUOTE]
Ale to nie trzymają się, kolor ?
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
jestem padnięta, zajęcia od 8 do 15 ciurkiem, potem odstałam swoje w dziekanacie, zakupy w supermarkecie w wersji nie-wychodzę-przez-tydzień-z-domu, właśnie przebrałam się w dresy i opierdzieliłam cezara. miałam iść na jogę oraz właśnie się dowiedziałam, że o 20 jest spotkanie mojego koła naukowego, ale... chyba nie wstanę zwłaszcza że jutro do roboty na rano
Nie mogłabym pracować i studiować za dużo czasu muszę włożyć w naukę... podziwiam i trzymam kciuki za jutro
Przy okazji, ja mam chyba jutro o 20 jakąś byczą imprezę wydziałową . A w czwartek o 8:30 ćwiczenia z maty... No chyba nie

Feeling Lost , ja widziałam te spodnie :P ba, sama mam je w kolorze czarnym trochę krótkie i mam je na 7/8 ale są zaebiste, zastanawiam się nad dokupieniem kolejnych i ładnie tyłek podnoszą

Edytowane przez XminorXlosX
Czas edycji: 2013-10-08 o 17:23
XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 17:44   #4250
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogłabym pracować i studiować za dużo czasu muszę włożyć w naukę... podziwiam i trzymam kciuki za jutro
Przy okazji, ja mam chyba jutro o 20 jakąś byczą imprezę wydziałową . A w czwartek o 8:30 ćwiczenia z maty... No chyba nie
e, ja tam w sumie niecałe 3 dni spędzam na uczelni, a w pozostałe trzeba coś robić... ale odgrażam się, że jak tylko dostanę stypendium to rzucam robotę i szukam na spokojnie innej, za wcześnie do tej trzeba wstawać

pójdziesz pójdziesz, uroki pierwszego roku ja już za stara jestem, a jak byłam młodsza to jeszcze z mamą mieszkałam

Stary 2013-10-08, 17:51   #4251
Konto usunięte

Cytat:

Ale to nie trzymają się, kolor ?

Feeling Lost , ja widziałam te spodnie :P ba, sama mam je w kolorze czarnym trochę krótkie i mam je na 7/8 ale są zaebiste, zastanawiam się nad dokupieniem kolejnych i ładnie tyłek podnoszą
nie umiem dobrać sobie koloru

zgadzam się z pieskiem, pójdziesz, zaczęłaś studia, więc korzystaj
Stary 2013-10-08, 17:56   #4252
deszczowypies
Zakorzenienie

nałożyłam olej awokado żeby już nie wyjść dzisiaj z domu

Stary 2013-10-08, 18:02   #4253
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
U mnie niestety nie chcą się niczym dzielić Nawet głupią kserówką rozdziału, który mamy przerobić na kolejne zajęcia
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43180680]
u mnie wrzucają jakieś materiały tylko czasami i tylko podczas sesji [/QUOTE]

U nas faceci zawsze dupy trują, coby im materiały wysłać, bo oni tacy biedni, tacy zapracowani, tacy po imprezie, a do biblioteki tak daleko, a w googlach przecież nic. Dręczą, męczą, aż ktoś pęknie, psychicznie nie wytrzyma i wrzuci opracowane zagadnienia.

Cytat:
Mówiła , że jej się nudzi w akademiku, czemu na wątku nie siedzi? bo chyba się nie uczy?
Nie siedzi, bo internetów nie ma.

Jak dzisiaj dorwała się do internetów w bibliotece to godzinę siedziała, wszystko na wątku nadrobiła, a jeszcze strony ze stanikami oglądała. Staniki. W publicznej akademickiej bibliotece. Taka sytuacja.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:04   #4254
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Nie siedzi, bo internetów nie ma.

Jak dzisiaj dorwała się do internetów w bibliotece to godzinę siedziała, wszystko na wątku nadrobiła, a jeszcze strony ze stanikami oglądała. Staniki. W publicznej akademickiej bibliotece. Taka sytuacja.
też bym tak pewnie zrobiła

Stary 2013-10-08, 18:19   #4255
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem. Bingo deklaruje, że ich żel to zawiera i na cellulit to działa.
To ja tego nie znam
Cytat:
Kas, myślałam, że jakiś skok na głęboką wodę, wywieszenie adresu swojego bloga i pokazanie zapasów jednocześnie

Wiedzą, że bloguję, a zapasów tutaj nie mam aż tak dużych

Na pierwszym roku po megagrubej imprezie poszłam na konwersy na 8. Tak marnie wyglądałam, że prowadząca tylko mnie nie zapytała xD
Stary 2013-10-08, 18:22   #4256
EdizA
Zakorzenienie

Siedzę z farbą na włosach.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:22   #4257
Kaveri
Spaceroholiczka

Zakleiłam oko i powolutku nadrabiam. Pomalowałam dzisiaj paznokcie Kiwo z My Secret, gdyby nie zapach farby do włosów, byłoby tak:
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:23   #4258
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Na pierwszym roku po megagrubej imprezie poszłam na konwersy na 8. Tak marnie wyglądałam, że prowadząca tylko mnie nie zapytała xD
dumnam

właśnie odkryłam, że babka w ukrytej prawdzie ma na sobie spódnicę którą ja nosiłam dzisiaj

otworzyłam piwo i piję do laptopa

Stary 2013-10-08, 18:25   #4259
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Edi, jakie piękne włosy kurdełe, zazdrość mnie zżera
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43155631]Mnie wtajemniczała znajoma, która ma z tym ziółkiem do czynienia już
dłuższy czas. Coraz bardziej zastanawiam się, czy jednak nie odejść od farbowania chemicznego na rzecz indygo właśnie, ale przeraża mnie nieco łażenie z kolorową kupą na głowie przez kilka godzin.[/QUOTE]

Właśnie to mnie głównie przeraziło, gdy opisywałaś na czym to polega.

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Piękne
I do tego tylko po rypaczu
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
takie gładkie tylko po rypaniu? wow
Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Ediza jest czego zazdrościć
Cytat:
Ediza włosy piękne. Ja takie będę miała za jakieś 4 miesiące. wypadają jak cholera, ale rosną 3,5 cm na miesiąc bez wspomagaczy.
Dziękuję
3,5 cm? Wow !

Cytat:
Kurde, masz szczęście kobito, takie gładzioszki śliczne są
Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Wyglądają bardzo ładnie

Dziękuję Wam, kochane jesteście :cmok
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 18:26   #4260
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
U nas faceci zawsze dupy trują, coby im materiały wysłać, bo oni tacy biedni, tacy zapracowani, tacy po imprezie, a do biblioteki tak daleko, a w googlach przecież nic. Dręczą, męczą, aż ktoś pęknie, psychicznie nie wytrzyma i wrzuci opracowane zagadnienia.
A widzisz, problem się wyjaśnił U mnie w grupie nie ma żadnego faceta swoja drogą jest to masakra tak ciągle z samymi babami
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości