Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 14:53   #4231
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Gosia261282 - bardzo się cieszę, że Twój kotek się odnalazł

Dziekuje! Ja tez sie bardzo ciesze!

Dziewczyny ktora widziala kleszcza?
Bo Milo ma pelno takich malych czarnych cosi wbitych w skore na pyszczku. Kilka juz wyjelam.trysnela krew z nich,ale jakos wydawalo mi sie,ze powinny byc wieksze,a one nie sa duze... Jeszcze troche ma,ale chwilowo dalam mu spokoj,bo sie strasznie denerwowal.
Stary 2013-10-01, 14:55   #4232
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Co do cc to ostatnio moja fizjoterapeutka powiedziała mi, że dużo lepsze dla organizmu (dla tkanek) jest cięcie pionowe (takie jak kiedyś robione), a nie poprzeczne (które robi się teraz ze względu na estetykę). Przy cięciu pionowym dużo lepiej i szybciej zrastają się tkanki i blizny dla organizmu nie są tak dokuczliwe. Tylko fakt, niezbyt to ładnie wygląda...
No właśnie . Moja kobieca próżność szepce mi do ucha, że pionowe cięcie odpada .
Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
To Ci bidulo współczuję, miałam -10,5 przed pierwszą laserówką, wiem co to znaczy. Przy badaniu dna oka niech Ci dobrze sprawdzą siatkówkę, wtedy widać, na ile jest cienka. U mnie jest jak pajęczyna, i to zrobiona przez nawalonego pająka!
Wiem, że moja siatkówka nie jest w dobrym stanie, bo niejeden okulista mi to mówił i sugerował cc. Nigdy się tym jednak nie interesowałam specjalnie, bo jeszcze do niedawna zarzekałam się, że nie będę mieć dzieci .
A napiszesz mi coś o swoich korektach laserowych? Miałaś dwie? Jaki efekt?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:59   #4233
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
A czy znacie jakikolwiek przepis na fasolkę typu jaś, poza po bretońsku? Bo mam na nią ochotę, ale po bretońsku już mi się znudziła..
Mój mąż je fasolę w wersji minimalistycznej, tzn. gotuje fasolę do miękkości i tylko polewa masłem. Całkiem niezłe, a jemu potrafi to wystarczyć za cały obiad.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ojej,a dostałaś naklejkę dzielnego pacjenta?
Z moim Erykiem fajnie się chodzi na szczepienia,on jest gruboskórny po tatusiu i nawet nie zdaje sobie sprawy,że coś go ukłuło. Zagadujemy go,odwracamy uwagę,a on po fakcie jest zdziwiony,że ma naklejony plasterek
Odnośnie szczepień, zastanawiałaś się nad szczepieniem na krztusieć w ciąży? Bo ja zaczynam 28tc w tym tygodniu i chyba się zdecyduję.

My też rozważamy kupienie łóżeczka z IKEI, choć specjalnych typów jeszcze nie mamy.

Muminek, śliczny brzuszek.

A na obiad u nas rosół i smażona ryba. Idę właśnie gotować makaron.
Stary 2013-10-01, 14:59   #4234
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:

Bo Milo ma pelno takich malych czarnych cosi wbitych w skore na pyszczku. Kilka juz wyjelam.trysnela krew z nich,ale jakos wydawalo mi sie,ze powinny byc wieksze,a one nie sa duze... Jeszcze troche ma,ale chwilowo dalam mu spokoj,bo sie strasznie denerwowal.
Mój kocur często ma kleszcze i zwykle kiedy je dostrzegam to są już spore - mają takie szare odwłoki wypełnione krwią i ok. 0,5cm

zobacz
Stary 2013-10-01, 15:01   #4235
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Gosiu kleszcz jak się wbija jest wielkości ziarenka. Jeszcze wtedy można go wydłubać. Zazwyczaj jest taki ciemnobrązowy. Dopiero pijąc krew rośnie i coraz trudniej go usunąć.
Ale wątpię żeby w pyszczku były kleszcze, bo one szukają najbardziej dogodnego dla siebie miejsca zanim się wbiją. Chyba że te jakieś bardzo głodne...Najlepiej jakbyś się wybrała do weta, bo jeśli to kleszcze to możesz je źle usunąć.

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-10-01 o 15:06
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:04   #4236
jin
Raczkowanie

Cytat:

Mogą to być kleszcze, na początku są maleńkie, pózniej rosną, uważaj jak wyjmujesz, bo one przenoszą boreliozę, żeby ci się jakiś w domu nie zapodział.
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:07   #4237
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
No właśnie . Moja kobieca próżność szepce mi do ucha, że pionowe cięcie odpada .

Wiem, że moja siatkówka nie jest w dobrym stanie, bo niejeden okulista mi to mówił i sugerował cc. Nigdy się tym jednak nie interesowałam specjalnie, bo jeszcze do niedawna zarzekałam się, że nie będę mieć dzieci .
A napiszesz mi coś o swoich korektach laserowych? Miałaś dwie? Jaki efekt?
Pierwszą miałam 5 miesięcy po urodzeniu Wiki, strasznie leciał mi wzrok, groziło mi niedowidzenie i utrata widzenia w lewym oku. Pojechałam do Warszawy (klinika Mavit na Podleśnej), zbadali wszystko i po miesiącu zrobili pierwszą operację, na obu oczach, ambulatoryjnie, na kroplach znieczulających (2300 za jedno oko). Po dwóch godzinach pojechałam do domu. Na drugi dzień kontrola, potem jeszcze po 5 dniach, dwóch tygodniach i 2 miesiącach, teraz już co roku. Poza tym 6 tygodni brania sterydów w postaci kropli do oczu i widzenie pełne bez okularów!!!

Druga laserówka była 3 lata później, tylko prawe oko, tzw. reoperacja, bo zrobiło się -1,5 dioptrii, za pół ceny, zalecenia te same, widzenie pełne bez okularów ponownie. I na razie jest ok. Lekkie osłabienie widzenia jest, ale to podobno w ciąży norma i mam się nie przejmować, okularów nie trzeba. A siatkówka była do kitu już przed pierwszą operacją, dlatego miałam właśnie cc. Teraz mi powiedziała, że szkoda byłoby zmarnować dwie operacje i tyle kasy podczas porodu sn, zagrożenie jest ogromne, więc trudno, przeżyję chyba jakoś kolejne cc?
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:10   #4238
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Lolita masz zapędy na zakupoholiczkę , no ale czego nie robi się dla dziecka.
Ja jestem na etapie, nic nie kupuje, bo wszystko mnie wkurza jak pomyslę, że pół domu zawale wózkami, łóżeczkami, huśtawką, kojcem, fotelikiem itp.
Normalnie nie wiem jak ja to przeżyję
Wiesz ja myślę że w moim przypadku(przynajmniej tak sobie tłumacze ) jest mi łatwiej cokolwiek kupić bo jestem z tematem obeznana, sama doradzam i sprzedaje w pracy takie rzeczy do dzieci więc wiem co chcę, co wykorzystam i to kupuje dla tego moja lista wyprawkowa już prawie znika
Jestem przekonana że jak bym nie znała tematu, nie wiedziała co chcę to też bym odkładała zakupy na koniec
Stary 2013-10-01, 15:11   #4239
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

No to szału nie ma. A nie myślisz, by zamówić przez neta? Np. takie specjalne dla bliźniaków z odkręcanymi bokami?
Przez neta nie chcemy zamawiać, bo chcemy na żywo obejrzeć. Te łóżeczka "specjalne" dla bliźniaków nie przemawiają do nas. Chcemy, żeby każde spało w swoim łóżeczku.

Cytat:
Pierwszą miałam 5 miesięcy po urodzeniu Wiki, strasznie leciał mi wzrok, groziło mi niedowidzenie i utrata widzenia w lewym oku. Pojechałam do Warszawy (klinika Mavit na Podleśnej), zbadali wszystko i po miesiącu zrobili pierwszą operację, na obu oczach, ambulatoryjnie, na kroplach znieczulających (2300 za jedno oko). Po dwóch godzinach pojechałam do domu. Na drugi dzień kontrola, potem jeszcze po 5 dniach, dwóch tygodniach i 2 miesiącach, teraz już co roku. Poza tym 6 tygodni brania sterydów w postaci kropli do oczu i widzenie pełne bez okularów!!!

Druga laserówka była 3 lata później, tylko prawe oko, tzw. reoperacja, bo zrobiło się -1,5 dioptrii, za pół ceny, zalecenia te same, widzenie pełne bez okularów ponownie. I na razie jest ok. Lekkie osłabienie widzenia jest, ale to podobno w ciąży norma i mam się nie przejmować, okularów nie trzeba. A siatkówka była do kitu już przed pierwszą operacją, dlatego miałam właśnie cc. Teraz mi powiedziała, że szkoda byłoby zmarnować dwie operacje i tyle kasy podczas porodu sn, zagrożenie jest ogromne, więc trudno, przeżyję chyba jakoś kolejne cc?
Nieźle, ze zdecydowali się na operowanie obydwu oczu. Ja bym chyba jednak nie ryzykowała.
Stary 2013-10-01, 15:11   #4240
em ma
Zadomowienie

Kupiłam sobie pistacje solone, prażone...miałam zjeść kilka a tak mi wchodzą że już ponad pół opakowania pożarłam
Stary 2013-10-01, 15:16   #4241
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:

Ale super, że widzisz bez okularów . Będę się musiała porządnie wywiedzieć o moją sytuację, choć miałam sugerowaną sztuczną soczewkę, bo do laserówki mam podobno za cienką rogówkę. Ale to już po ciąży.
Pewnie, że przeżyjesz cc. Ja jeszcze nie miałam i szykuję się na duży i długi ból po, ale dla mnie wzrok to priorytet. Wiem, że mnie rozumiesz . Dzięki za szczegółową odpowiedź
Stary 2013-10-01, 15:18   #4242
upadly_aniol00
Zakorzenienie

też bym coś zjadła ale nie wiem co zjadłam teraz mały jogurt ale coś bym pochrupała .

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Chciałam na allegro sobie popatrzeć ciuszki dziecięce i mi nie działa
Stary 2013-10-01, 15:19   #4243
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Przez neta nie chcemy zamawiać, bo chcemy na żywo obejrzeć. Te łóżeczka "specjalne" dla bliźniaków nie przemawiają do nas. Chcemy, żeby każde spało w swoim łóżeczku.
A tak, już pamiętam, że pisałaś o tym. Skleroza
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie pistacje solone, prażone...miałam zjeść kilka a tak mi wchodzą że już ponad pół opakowania pożarłam
Ja wczoraj miałam napad na pistacje i zjadłam całą pakę. Usta mnie tak piekły od soli, że jeszcze teraz czuję.
Kciuki za Migotkę, zbliża się pora jej wizyty

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-10-01 o 15:20
Stary 2013-10-01, 15:21   #4244
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
też bym coś zjadła ale nie wiem co zjadłam teraz mały jogurt ale coś bym pochrupała .

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Chciałam na allegro sobie popatrzeć ciuszki dziecięce i mi nie działa
Też u mnie tak czasami jest i szału dostaje
Stary 2013-10-01, 15:25   #4245
mezaga
Zakorzenienie

Dziewczyny a co myślicie o takim łóżeczku?

http://allegro.pl/lozeczko-bajanex-4...573197804.html

Zaznaczam, że my chcieliśmy takie zwykłe właśnie.
Stary 2013-10-01, 15:28   #4246
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
skoro będzie się liczył dochód za 2012 to u nas problemu nie będzie bo ja na bezrobociu cały czas byłam a mój TŻ też jakoś przez pare miesięcy na zasiłku był

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

co do przedszkoli to u nas z tego co wiem większych problemów teraz nie ma żeby dziecko do państwowego zapisać ale my i tak pewnie prywatnie poślemy.
a i znalazłam fajny zestawik pościeli do łóżeczka i pewnie nie długo zakupimy

a no i idziemy dzisiaj z TŻ na te warsztaty bezpieczny maluch i mam nadzieję że nie wynudzimy się tam jak mopsy bo jeżeli tak to już mojego na żadne tego typu "nauki" nie wyciągnę
Nam też bardziej pasuje dochód za 2012 r., bo jest niższy

Podobno jest niż demograficzny, więc może nie będzie aż takiego dużego problemu z przedszkolami.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

A to moje zdjęcie z dzisiaj z wywalonego w przeciągu w sumie tygodnia brzucha z porównaniem z 30 sierpnia.Czyli miesiąc różnicy.
Duża różnica brzuszek fajny, widać że ciążowy.

Cytat:
Hehe, może jakoś to przełknie

Tak sobie myślę, że jeszcze mamy czas na te wszystkie decyzje. W sumie jesteśmy młodzi, formalnie mieszkanie nie jest na nas, więc tak nie końca jest nasze...Może jak Dorotka troszkę podrośnie to wówczas się zdecydujemy.
Mój mąż jakiś czas temu bardzo naciskał na wyjazd za granicę, ale ja mam taki zawód, że nie znalazłabym pracy za granicą w swojej dziedzinie i 5 lat studiów plus kilka lat dodatkowej nauki poszłoby się rypać.. Na szczęście mąż znalazł pracę, z której jest bardzo zadowolony i w której się spełnia i na ten moment powtarza, że dobrze zostaliśmy zostając w kraju

Cytat:

Kleszcz po wbiciu jest bardzo mały, jak napije się trochę krwi to "puchnie" i wtedy widać wyraźnie jego nogi. Tak jak dziewczyny pisały najlepiej pokazać kotka weterynarzowi, bo prawidłowe wyciągnięcie kleszcza nie jest takie proste.
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:28   #4247
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Fajowe, klasyczne, nieprzesadne mi się takie podobają zamówiłam podobne ale innego producenta
Stary 2013-10-01, 15:29   #4248
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

Ja znam na super gęstą gulaszową, której fasola jest jednym z głównych składników. Bardziej pasuje na solidne drugie danie, niż na zupę ale u nas mawiamy na to zupa gulaszowa. Dla chętnych

Zupa bardziej "męska" i czujna, głównie przez dodanie składników wraz z ich naturalnym środowiskiem (ocet z ogórków). Fasolą też ostro zapodaje Ale mi odpowiada
Dzięki wielkie za przepis! Jutro powiem, czy smakowało.

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Mój mąż je fasolę w wersji minimalistycznej, tzn. gotuje fasolę do miękkości i tylko polewa masłem. Całkiem niezłe, a jemu potrafi to wystarczyć za cały obiad.
Zanim zabrałam się za przepis PawMaj, zjadłam w ten sposób 1/3 fasoli
Stary 2013-10-01, 15:31   #4249
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Mezaga dla mnie zwykłe proste łóżeczko . Skoro takiego szukacie to jest idealne .
Moim zdaniem spełnia wszystkie moje wymagania czyli wyjmowane szczebelki i ma również szufladę
Po wypłacie chyba małemu zamówię taki komplet http://allegro.pl/babaluno-mieciutki...580477125.html chyba nie dużo skoro trzy rzeczy są a akurat będzie miał na wyjście ładniejszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 15:32   #4250
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

My właśnie dostaliśmy bardzo podobne, takie zwykłe - od znajomej za czekoladę

Jest w b.dobrym stanie, nie porysowane, nie zniszczone.

Do tego jest stelarz na baldachim, ale ja raczej nie będę go zakładała, jakoś nie widzę potrzeby to raz, a dwa to dodatkowe siedlisko kurzu.

Także u nas sprawa wygląda tak: do 3 miesiąca kosz mojżesza, a później TŻ skręca łóżeczko

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-10-01 o 15:34
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:33   #4251
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście ta z kleopatra tez była słaba. Wychodzi na to ze generalnie maja słabe kampanie. Ale sama ikea ❤️❤️❤️Kocham!!
Reklama z królem Arturem jest genialna, choć jest z tej samej kampanii co Kleopatra
http://www.youtube.com/watch?v=g2j1VkbRWiE

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Swoją droga macie duże dysproporcje w wielkości i wadze piersi??
W sensie, czy jedna pierś różni się od drugiej? No to tak - lewą mam widocznie większą i cięższą, sutki też się różnią...
Stary 2013-10-01, 15:33   #4252
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Z moim Erykiem fajnie się chodzi na szczepienia,on jest gruboskórny po tatusiu i nawet nie zdaje sobie sprawy,że coś go ukłuło. Zagadujemy go,odwracamy uwagę,a on po fakcie jest zdziwiony,że ma naklejony plasterek
pozazdrościć
Mnie musiała mama trzymać z całych sił tak się wyrywałam i szarpałam. Mam nadzieję, że syn się we mnie nie wda w tych sprawach.

Cytat:

Co do cc to ostatnio moja fizjoterapeutka powiedziała mi, że dużo lepsze dla organizmu (dla tkanek) jest cięcie pionowe (takie jak kiedyś robione), a nie poprzeczne (które robi się teraz ze względu na estetykę). Przy cięciu pionowym dużo lepiej i szybciej zrastają się tkanki i blizny dla organizmu nie są tak dokuczliwe. Tylko fakt, niezbyt to ładnie wygląda...
25 lat temu, moja mama miała ze mną cc i zrobili jej cięcie skóry poziome, ale po odciągnięciu skóry resztę pokroili już pionowo. Pewnie więcej z tym było cackania, ale da się. A żeby było śmieszniej - u niej blizny po cc nie widać wcale, a po wyrostku ma brzuch rozharatany.

Cytat:
Niby pękam w szwach, ale jeszcze bym coś pożarła .
Znam to uczucie doskonale

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:35   #4253
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Nieźle, ze zdecydowali się na operowanie obydwu oczu. Ja bym chyba jednak nie ryzykowała.
Wiesz, u mnie już wiele gorzej być nie mogło. A lekarka sama sugerowała oboje oczu razem, bo byłaby ogromna różnica w widzeniu jakby robić jedno i pewnie widziałabym podwójnie... Raczej wolałam uniknąć, tym bardziej, że Wika miała zaledwie 5 m-cy, a jeździć co chwilę z Lublina do Warszawy i zostawiać takie małe dziecko nie było mi na rękę...
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 15:36   #4254
Negrid
Rozeznanie

Cholibka... pistacje

maleństwo moje dziś bardzo aktywne
jak ja kocham to uczucie (pewnie tak jak każda z Was)

dziś mój mężulek obiecał wrócić wcześniej z pracy (ale jeszcze go nie ma) On pracuje od 7 do 19 a czasami dłużej. Wczoraj wrócił przed 21. Własna firma... brak słów
mam nadzieję, że jak dzidzia się urodzi to przystopuje

Na policzku wyskoczył mi wulkan aż cała skóra jest naciągnięta.
ehhh...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:36   #4255
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Mezaga dla mnie zwykłe proste łóżeczko . Skoro takiego szukacie to jest idealne .
Moim zdaniem spełnia wszystkie moje wymagania czyli wyjmowane szczebelki i ma również szufladę
Po wypłacie chyba małemu zamówię taki komplet http://allegro.pl/babaluno-mieciutki...580477125.html chyba nie dużo skoro trzy rzeczy są a akurat będzie miał na wyjście ładniejszy
Super
Ja też poluje na jakiś dresik wygodny dla małej,czy wizyta u lekarza czy szybkie zakupy....dresik się przyda
Stary 2013-10-01, 15:40   #4256
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Nadrabiam, nadrabiam.. i wpadłam w jakąś panikę... nie zastanawialiśmy się jeszcze nad łóżeczkiem, ani wózkiem.
Czas najwyższy chyba zacząć.

Muminku piękny brzuszek

Gosia - a Ty uważaj na te "kulki" kleszcze..żeby żaden nie odpadł i nie powędrował gdzies po domu. Jak ma ich b. duzo to lepiej jechac do weterynarza.
U mojej kotki ostatnio znalazłam 3 kleszcze, każdy inny, różne odmiany. jeden był szary, inny różowy, trzeci czarny.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:42   #4257
upadly_aniol00
Zakorzenienie

w ogóle pochodzę też po lumpkach mój mąż nie musi wiedzieć gdzie kupione były rzeczy tym bardziej , że dostałam teraz pudło rzeczy więc nawet nie będzie pytał po co ma się denerwować chociaż pewnie po czasie mu się przyznam jesli coś fajnego w lumpku znajdę . Będę stawiać raczej na spodnie, bluzy .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 15:47   #4258
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Fajowe, klasyczne, nieprzesadne mi się takie podobają zamówiłam podobne ale innego producenta
A słyszałaś coś na temat tego producenta?

Cytat:
Wiesz, u mnie już wiele gorzej być nie mogło. A lekarka sama sugerowała oboje oczu razem, bo byłaby ogromna różnica w widzeniu jakby robić jedno i pewnie widziałabym podwójnie... Raczej wolałam uniknąć, tym bardziej, że Wika miała zaledwie 5 m-cy, a jeździć co chwilę z Lublina do Warszawy i zostawiać takie małe dziecko nie było mi na rękę...
Nie widziałabyś podwójnie - jedno oko po prostu by się wyłączyło. Mogło być gorzej - jeśli operacja by się nie udała mogłabyś całkowicie stracić wzrok. Także super, ze wszystko poszło tak jak trzeba.
Stary 2013-10-01, 15:53   #4259
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
A słyszałaś coś na temat tego producenta?
.
Niestety tego producenta nie znam
Ale widać że solidne
Stary 2013-10-01, 15:55   #4260
vacuity
Rozeznanie

Hej laski Humorek mam dobry, bo kupiłam dziś nowe buciki, specjalnie z zamkiem z boku, bo wszystkie inne jesienne wiązane, a ciężko jakoś mi się schylać ostatnio... Chciałam też wypatrzyć coś dla dziecia, ale nic nie wpadło mi w oko - jakaś wybredna się chyba zrobiłam Plan na resztę dnia - leżenie i podjadanie żurawiny

Piszecie o materacach, a ja mam stare łóżeczko - po mnie i materac taki dziwny, coś jakby gąbka obita takim filcem i to w pokrowcu zdejmowanym. Miałam zostawić ten materac, ale teraz już nie wiem, do tej pory nie zwracałam uwagi na to, że jest tyle rodzajów materacy (materaców? Kurczę, jak to się odmienia? ). Wychodzi na to, że jestem materacową ignorantką...

PawMaj ciekawa historia z tym woskiem... Widocznie nie był Ci dziś pisany

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
To tani w utrzymaniu ten Twój mąż

Cytat:
To jeszcze zależy jakiego opakowania? Jeśli takiego z Lidla które ma pół kilo to rzeczywiście sporo

EVI07 widzę że jesteś z Lbn. Wiem, że leczysz wzrok w Warszawie, ale może poleciłabyś jakieś miejsce w Lublinie gdzie mogłabym zbadać siatkówkę? Ja nie mam żadnego zaufanego lekarza niestety...

I powiem Wam na koniec, że wkurza mnie moja mama. Przyjechałam w ndz do rodziców, bo męża nie ma, a nie czułam się najlepiej i nie chciałam być sama - musiałam ewakuować się po 15 minutach z kościoła, bo jakieś takie zawroty głowy i ogólnie dość słabo było. No nieważne, więc co rodziców, co mam sama siedzieć. I jestem teraz u nich, a moja kochana mama już trzeci tekst rzuciła odnośnie mojej wagi. Na zasadzie "ale ty pulchniutka jesteś", "grubiutka", (i mój faworyt) "maćkowata" (wtf?). Jestem w ciąży do jasnej cholery, to co, mam chudnąć? 21 tydzień, 4 kg na plusie, mam teraz 71. Więc wszystko ok, czyli to nie ja mam problem, tylko ona. Żarty żartami, ale wkurza mnie to. A że ona ma jakieś 100 kg i odkąd pamiętam uskarża się, że nie może schudnąć, to dziś jej odpowiedziałam, że wcale lepsza nie jest... Bo nie zamierzam się śmiać z tego, że jestem maćkowata (co to za słowo w ogóle???) Może jej przejdzie. Bo jak nie to nie wiem jak przeżyje fakt, że jeszcze przytyję. Normalnie ręce, nogi, cycki opadają

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości