|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Dzwoniłam do szkoły rodzenia która znajduje się przy szpitalu i jest bezpłatna, położna powiedziała ze oni prowadzą cykl, czyli ciągle to samo gadają więc jest bez zadnych grup, odsłuchasz 6 lekcji i wyedukowana
![]() Najlepiej zacząć od 28 tyg więc muszę jeszcze poczekać trochę ![]()
#4202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |||
Rozeznanie
|
Powiem Wam, że będę miała PASKUDNE łóżeczko
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() (Chociaż czy ja wiem z tą lekką wagą... nie dałabym rady wnieść go do moich rodziców na drugie piętro w bloku. I w ogóle, lepiej, żeby nie mieć okazji do noszenia jakichkolwiek wózków...) Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja wybrałam tego producenta bo wiem że on robi to solidnie i nie idzie na ilość bo to mała firma no i lite drewno ![]()
![]() |
#4205 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||||||
Zadomowienie
|
Dziś ja mam pomidorówkę
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przez te różne gadki o łóżeczkach nie wiem już sama jakie ja chcę...wcześniej byłam zdecydowana na szczebelkowe białe, ale w sumie Dorotka do łóżeczka trafi jak będzie mieć ok pół roku. I sama nie wiem czy wówczas jednak nie lepsze będzie turystyczne ![]()
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- co do przedszkoli to u nas z tego co wiem większych problemów teraz nie ma żeby dziecko do państwowego zapisać ale my i tak pewnie prywatnie poślemy. a i znalazłam fajny zestawik pościeli do łóżeczka i pewnie nie długo zakupimy ![]() a no i idziemy dzisiaj z TŻ na te warsztaty bezpieczny maluch i mam nadzieję że nie wynudzimy się tam jak mopsy bo jeżeli tak to już mojego na żadne tego typu "nauki" nie wyciągnę ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-10-01 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szpinak i makaron chodzą za mną od kilku dni(lub tygodni) i uwielbiam suszone pomidory ![]() Byłam wczoraj w smyku, oglądałam huśtawki z bright starts są śliczne i wyglądają na wygodne. Z wózków maxi cosi mura wydawał się być wygodny, ma super elastyczną piankę na siedzisku, jednak ja nie chcę się aż tak wykosztować. I bierze mnie na remont sypialni, malowanie i tapeta na ścianie za łóżkiem, tż nie będzie zadowolony ![]() Materacyk kupuję kokos pianka gryka, dobre są lateksowe, ale cenowo dużo droższe. Edytowane przez jin Czas edycji: 2013-10-01 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki! ![]() A przypomnialo mi sie,ze kiedys tez robilam to z pomyslu wlasnie. Ale wole bez,tym bardziej,ze Eryk bedzie tez jadl,bo to jednak tam rozne sztucznosci sa dodane. Cytat:
Ja tez sie z myslami bilam i poczatki lekkie nie byly. Jednak teraz zaluje tylko jednego: ze nie wyjechalam wczesniej,wlasnie na poczatku jak dopiero zalozylam rodzine. W Polsce nie byloby Eryczka,ani Kacperka,bo nie byloby mnie na to stac. A zawsze marzylam o wiekszej rodzinie. Teraz zyjemy z jednej pensji (i Radek ma jedna z nizszych wyplat tutaj) i damy rade sie z tego utrzymac z trojka dzieci. A w Polsce?
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kołyskę do odnowienia i się zastanawiam czy jest sens w nią inwestować, kupię łóżeczko a póżniej kupię taki kojec jest naprawdę świetny dziecko ma dużo przestrzeni bo jest w kwadracie i ma uchwyty do nauki wstawania, będę go traktować jako takie miejsce bezpieczne do zabawy albo jak będę coś w kuchni robic przynajmniej nie będę się bała ze Lenka sobie coś zrobi a zawsze będziemy mogli go złożyć i zabrać jak gdzieś pojedziemy http://allegro.pl/kojec-quadra-caret...563725934.html
Może kupie po chrzcinach ![]()
#4219 |
Rozeznanie
|
siedzę i nadrabiam i końca nie widać.Tyle się rozpisałyście ,że będę 5 dni nadrabiać.
Do pytania o łóżeczko, my kupujemy komplet mebli z jakieś niemieckiej małej firmy+ kosz Mojżesza na początek do sypialni. Co do materaca jeszcze się nie zastanawiałam dokładnie, ale chyba już czas powoli. Wózek wybraliśmy Tako Captiva Mohican z zielonymi wstawkami.Uniwersalny do obu płci. Jedna z sióstr pracowała w Tako, a obie miały wózki właśnie z tej firmy. są solidne, producent w moim rodzinnym mieście , cenowo tez super.Oglądaliśmy różne z wielu firm, ale to właśnie ten z Tako najbardziej nam przypadł do gustu. http://wspb.home.pl/tako/index.php?o...category_id=26 Zdjęcia ciuszków powstawiam jak się z nimi ogarnę trochę .Obrączek jak je odbunkruję bo TŻ je już solidnie schował ![]() A to moje zdjęcie z dzisiaj z wywalonego w przeciągu w sumie tygodnia brzucha z porównaniem z 30 sierpnia.Czyli miesiąc różnicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lidkaa sorry, ale parsknelam smiechem przy Twoim opisie jak zawislas nad synem ![]() ![]() ![]() Ktoras z Was pytala o materac, mnie polecja kokos -pianka, bo bryka sie niszczy jak zlapie troche wilgoci, a wiadomo to dla noworodka jest i roznie moze byc... Nadrobilam Was a teraz sie zbieramy na szkole rodzenia , a cos sie kiepskawo dzisiaj czuje, straaasznie mnie lewa pachwina ciagnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4222 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zrobię ją Tżetowi na następną trasę. Już mi brakowało pomysłów a tu proszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pizza za mną chodzi ![]() Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 Czas edycji: 2013-10-01 o 14:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam pod przescieradlem ceratke i dobrze zabezpiecza ![]()
![]() |
#4224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na obiad leczo, królik będzie jednak jutro, bo TŻowi "zapomniało się", że dzisiaj cały dzień jest w pracy - wyszedł po 8, będzie po 19.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-01 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
![]() Macie piękne brzuszki. Ja jestem teraz w 21/22 tc i przytyłam od początku ciąży 3 kg. Jestem jednak drobna, niska i szczupła. Pytałam swojej doktor i powiedziała, że wszystko z moją wagą jest ok ![]() Za tydzień mam USG połówkowe. Gosia261282 - bardzo się cieszę, że Twój kotek się odnalazł ![]() ![]() Perfuzja - do której szkoły rodzenia się zapisałaś? Mi polecają "Zosieńkę" i "Centrum dla KobietaKuku Magdalena Kukulska". Będę rodzić w szpitalu Św. Zofii. Do Domu Narodzin się nie kwalifikuję (nie jestem aż tak zdrowa), ale mam nadzieję, że uda mi się jakoś sprawnie urodzić naturalnie. Choć wiem, że przy cc jest najmniejsze ryzyko powikłań, z naturalnym to różnie może być ![]() Cytat:
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-10-01 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rodzę prawie miesiąc wcześniej a jak założe lużniejszą bluzkę to w ogóle nie widać że w ciąży jestem....zazdroszczę Wam tych brzuszków ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 | |||
Raczkowanie
|
To Ci bidulo współczuję, miałam -10,5 przed pierwszą laserówką, wiem co to znaczy. Przy badaniu dna oka niech Ci dobrze sprawdzą siatkówkę, wtedy widać, na ile jest cienka. U mnie jest jak pajęczyna, i to zrobiona przez nawalonego pająka!
![]() Cytat:
![]() A za cholerę!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4229 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zjadłam wszystek chleb, który był w domu z kiełbasą i bardzo ostrym keczupem, zagryzłam wszystko owocowym deserem Jogobelli i dużym deserem 7 zbóż. Niby pękam w szwach, ale jeszcze bym coś pożarła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Raczkowanie
|
Lolita masz zapędy na zakupoholiczkę
![]() Ja jestem na etapie, nic nie kupuje, bo wszystko mnie wkurza jak pomyslę, że pół domu zawale wózkami, łóżeczkami, huśtawką, kojcem, fotelikiem itp. Normalnie nie wiem jak ja to przeżyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.