|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() A dla Ciebie ![]() O masakra, strasznie współczuje przeżyć. Ja wychodziłam z siebie jak Adaś mial echo serca robione w szpitalu ze wzgledu na utrzymujący się szmer nad serduszkiem i myślałam, że zejdę na zawał a co dopiero Wy....szok. Dobrze, że wszystko już ok ![]() Tekst wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niektóre z nich pewnie same znacie, a może i wszystkie, jak nie filmik to fotorelacje zrobie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() avent trójprzepływowy.. łatwo wylatuje mleczko, bo jak odwróciłam nad zlewem to kapało nie próbowałam innego..ale to mu smakowało..nie raz jadł..teraz ogólnie też jadł ładnie, tylko po 50ml już się odrwyał od butli i pomału jeszcze 10 dojadł.. a na kleiki i kaszki jeszcze troszkę muszę poczekać, bo 4 miesięcy nie skończył ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- krysia jejku aż mi się słabo zrobiło jak to czytałam.. dla nich to tylko pomyłka, gdzie Wam się świat walił.. co Wy musieliście przejść, to nawet sobie wyobrazić nie mogę.. Jak dobrze, że wszystko się pomyślnie skończyło ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Ja podobnie jak Rocky też pokłóciłam się z mężem.. Próbowaliśmy rozmawiać.. śmiechu warte takie rozmowy.. nie dogadaliśmy się, jest jeszcze gorzej.. i chyba się już nigdy nie dogadamy.. już mi głos odbierało i żeby nie wyjść na słabiznę wyszłam pod prysznic popłakać. Czuję się jak nikt dla niego..totalne zero.. z podejściem do codziennych spraw i życia jak gówniara.. nawet się dowiedziałam, że skoro on widzi, to co mój ojciec i już są 2 osoby, to powinnam wyciągnąć wnioski.. super.. Idę spać ![]() Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
#4236 |
Raczkowanie
|
spokojnej nocy
![]()
#4237 |
Zakorzenienie
|
Dzoan
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krysia dobrze, że to wszystko okazało się tylko złym koszmarem... chociaż boli, że musiało się w ogóle stać ![]() Nas znów troszkę nie było ![]() ![]() Spokojnie, Gluciątko jest całe i zdrowe i nic Mu nie dolega ![]() ![]() Od czwartku miałam zapalenie piersi, zaczerwienienie, gorączka i te sprawy- ale, ze już wcześniej takowe przechodziłam to się tym zbytnio nie przejęłam... Ale w sobotę dalej coś było nie tak, a Gluciątko w ogóle nie chciało tej piersi nawet do swoich słodkich usteczek włożyć (jaki perwers ![]() ![]() Ale wróciłam do domu i dostałam takich dreszczy, że masakra, a Tż nie było w domu, dopiero było zabawnie ![]() ![]() No to jak tylko Tż w nd wrócił to dawaj z powrotem na IP ![]() Ale pojechałam sama ![]() ![]() Udrożniła kanaliki, dali antybiotyk, kazała ściągać mleko i okładać kapustą i powiedzieli, że już będzie spoko ![]() ![]() ![]() ![]() Ale zwołała całą gromadę laktacyjnych na pomoc bo sama sobie ze mną już nie radziła ha ha ha ha ![]() Po bardzo długich debatach i męczarniach mojego biednego i zdezelowanego cyca zgodnie zawyrokowały, że Młody nie chce zassać bo w piersi nie ma mleka (udało im się odciągnąć całe 6 ml ![]() I decyzja czy chcę się próbować laktację i przychodzić do innej laktacyjnej czy mają mi wypisać tabletki na zatrzymanie laktacji co by drugiego cycka nie urwało ![]() No to świadoma praw i obowiązków wzięłam tabletki ![]() I tym sposobem mieliśmy być od dziś na mm... Hm... jeszcze nam się nie udało, ale nie znamy dnia ani godziny ![]() The End ![]() Ps. prawie jak opis porodu ha ha ha ha ![]()
![]() |
#4239 |
Zadomowienie
|
Krysia az mnie zmroziło. Strasznie wspolczuje przezyc.
Dzoan a moj nie chce pic z 3przeplywowego. Tylko z 1 dziurką i to lateksowy ![]() Wszystkim potrzebujacym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4240 |
Zakorzenienie
|
Kejt - ja tez klikam
![]() Krysiu - o Boze ![]() ![]() Pamietem z porannego nadrabiania na tel., ze byla mowa o pizamkach - my na noc po kapieli wkladamy swiezuni bodziak i pajacyk, a w dzien na to princeskę albo orodniczkę - i jesli dzien bez wpdek, to nie zmieniamy nocnego stroju az do kolejnej kąpieli ![]() Rany, nie bijcie, ale Lilo dzis dostala zmiksowany rosolek na kuraku, taki wlasciwie dorosly ![]() ![]() ![]() ![]() No i upolowalysmy w komisie łosia lamaze za 15 pln jak nowka niesmigany ![]() Oraz za 12 pln poducho-pluszaka owieczkę, mieciutki kocyk-przytulanke xxl oraz 2 zawieszki mamas&papas ![]() A wczoraj zaliczylam z tesciem 8-kilometrowy spacer po Tczewie ze szczegolnym naciskiem na deptak nadwislanski i oznajmiam, ze Tczew miasto nadspodziewanie urokliwe, a Wisla listopadowa, szeroko rozlana, z tym starym mostem, krogulcami i mewami - przecudowna. Nic, ze dzis mam zakwasy w posladach ze ledwo do lumpka dotarlam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie tesknie za mężem jak w czasach, gdy widywalismy sie ukradkiem raz na miesiac w roznych miastach w polowie drogi do miast rodzimych, mieszkalismy w hotelach i zal nam bylo kazdej godziny snu, bo przeciez trzeba bylo nasycic sie sobą i nacieszyć do bólu ![]() Normalnie wystarczylo sie wyspac, odpaść i zrelaksować, zeby wrocil zachwyt nad glupia szara brudna Matką Wszystkich Rzek i rozrzucajacym skarpetki po domu, nieogolonym Towarzyszem Zycia ![]() Normalnie kocham cały swiat wlacznie z moim psem, ktory po kastracji w ogole sie nie wyciszyl, nadal pragnie zagryzc wszystkich wrogow, ale za to cierpiac na chroniczne infekcje drog moczowych - posikuje gdzie bądź jak szczeniak w chwilach glebszych wzruszen ![]() Normalnie juz nie unikam luster, a wrecz sie przegladam z lubością - ubylo mi z dziesiec lat na oko ![]() Kurczę, dziewczyny, polecam taki odpoczynek od codziennosci jesli tylko dacie radę się wyrwac!!! MARGO, mowilm Ci juz, ze Ciebie tez kocham? ![]()
#4241 |
Zakorzenienie
|
Nie mogłam zasnąć i wróciłam.. Małego też smarkaniem nie chcę obudzić..
![]() Dziwnie się czuję od popołudnia, mam nadzieję, że mnie coś nie rozkłada. Margoś koniec laktacji u Ciebie? ale jak to tak? dlaczego nagle mleko zanikło? jak to możliwe? w szoku trochę jestem..No a czemu cycek puchł? z zapalenia? A położna na IP też niezła.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podkreślonegoMy hardcorowi nie jesteśmy ale niechlubnie dążymy co by nie być gorszymi od Was ![]() Męża zawsze kocham jak jestem u rodziców, ale jak się odezwie jak wracam to mi przechodzi zwykle ![]() Peter jak idzie spać w ładniejszym wdzianku to nie zmieniam, a jak w jakimś brzydkim albo różowym to rano zmieniamy ha ha ha ha Cytat:
![]() Czemu puchł to nie wiem... nie wiem też czemu nie wrócił do swoich naturalnych rozmiarów ![]() ![]() ![]() ![]() Drugi dopiero czeka na wyrok ![]()
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lilo to ma dopiero wypas żarełko ![]() ![]() Nie martw się o butki, w lumpkach czeka na Ciebie jeszcze 10 lepszych par ![]() Nasz kot też na RC Urinary i mimo wszystko kocham go ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A próbowałaś Go zgwałcić? Ja bym spróbowała ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Czasami tylko bardzo mocno ukryty, czasami tak mocno, że nie da się go odnaleźć ![]() Coś podejrzewam, że czas iść spać ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() Dobra idę spać bo mi się włączą ludowe mądrości ![]()
![]() |
#4247 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny,
ja tak na szybko zameldować, ze zyjemy ![]() Dzisiaj Adas przekroczyl magiczna granice 5kg ![]() Dokladnie miesiąc temu miał 3,98kg a dzisiaj 5,055 ![]() Odliczamy już dni antybiotykiem- kończymy w przyszla srode. Niestety stresujące będą te dni bo cos się zepsulo i pompa podajaca antybiotyk wpuszcza do linii powietrze ![]() Probowali już zmieniac pompe, zmieniac linie podajaca lek ale to nic nie daje. Jednej nocy obudziłam się i cos mnie tknelo żeby wstać i przejrzeć linie przy pompie- ma 1,5 metra i cholerstwo zrobilo przerwę pompując 30cm powietrza ![]() Dlatego teraz co 40minut przeglądam linie, a ze antybiotyk 24h na dobe to padam na twarz. Dodatkowo Adas w nocy budzi się na jedzenie co godzine wiec ledwo już na oczy patrze ![]() ![]() Pielegniarkom to na reke, ze jestem taka nadgorliwa i robie wszystko sama ![]() ![]() Dzisiaj zlozylimy tez skarge na lekarza ![]() ![]() I najwazniejsza informacja- dzisiaj mielismy echo. Konsultant, który nie widział Adasiowych badan poprzednio stwierdził, ze on nie widzi wegetacji gronkowca w sercu! ![]() ![]() Powiedzial, ze jest albo na tyle mala albo całkowicie zniknela ![]() ![]() Czekamy na rozmowe z konsultantem, który prowadzi Adasia od początku- jutro rano ma przyjść babeczka ![]() To oznacza, ze jeśli nic już się nie pojawi za mniej więcej 2 tygodnie wrócimy do domu ![]() ![]() Obiecuje, ze jak znajde wolna chwile (bo aktualnie kiedy jest maz i zajmuje się Mlodym ja zasypiam na stojąco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margo, wspolczuje zapalenia, mi po zap. zanikl pokarm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- a teraz lulu...a jutro wymyslamy nowy tytul watku moja propozycja na szybko: juz pol roczku swietujemy przy czym takze zabkujemy Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4250 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze nie wiedziałam, że zapalenie może mieć takie skutki. Margoś moja koleżanka karmi jedną piersią, bo jej córka nie chciała z drugiej jeść i to bez zapalenia. I mają się dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Naprawdę ktoś nad Wami czuwa. Cynamonko jesteś po prostu niesamowita ![]() Rany, żeby już nic więcej się nie wydarzyło i żebyście za 2 tygodnie do domku we trójkę wrócili ![]() Cytat:
![]() A ja 40min. uspokajałam Małego.. takiej akcji o tej godzinie jeszcze nie było.. Co go odkładałam do łożeczka ryk..na rękach przysypiał..później już nawet na rękach źle.. 3 razy cyca dawałam i jadł.. ale przy jednej piersi zaczął się szarpać, dałam mu drugą-zjadł.. ![]() Idę spać, by się wyłączyć, bo do kolejnego karmienia mleczka mi się nie doprodukuje ![]() Dobranoc |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Konto usunięte
|
Ale teraz spacyfikowalam histerię... Zatem pierwsze nocne połączone z megafonem za nami...
Cynamonki wspaniałe wieści!!! ![]() ![]() ![]() Eeve tak, body, pajac, spiworek i na nóżki kocyk, nie protestuje, a jak którejś warstwy nie ma, to bywa chlodniutki... Krysia co za straszne przeżycia... Dobrze, ze to za Wami. A swoją droga, co oznacza ta przerosnieta grasica?? Była dziś u mnie mama, Młody oczywiście wg niej co pół h głodny, ale już macham ręką na to. Skoczylam do Lidla, kupiłam masę glupot☠i zapłaciłam 100 zł. Jeszcze 2 takie wyprawy i dostanę książkę Pascala i Okrasy. Kejt jak jestem na kompie, to głosuje ![]() Dzoan współczuję, wiem o kryzysach aż nadto... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-11-26 o 00:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Cynamonowa super wieści.
Pozdrownia i cieszę sie z wami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Dzoan
![]() Margosia ale się przeżyłaś, pani położna wspaniała Cytat:
A ja padam na pysk. Wstaje chyba co godzinę. Dla Piotrka bąki nie chcą wyjść. Jak zaczął dobrze tak środek tragiczny, zabaczmy jaki będzie koniec nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku, wspaniale wieści. Bardzo się cieszę, że najgorsze już za Wami.
Dzoan, może to złe rozwiązanie, ale nie możesz np na tydzień wyjechać do rodziców? Niby od problemów się nie ucieka, ale może potrzebujecie od siebie odpocząć? Ja na Twoim miejscu przestałabym robić mu romantyczne kolacyjki i zaczęła go permanentnie olewac. Żyj swoim planem z małym. Może jak się chwilowo oddalisz, przypomni sobie, że ma żonę o którą trzeba dbać? Nie wiem czy dobrze radzę, ale ja jestem z tych zolz, która nie skaczą wokół mężczyzny. Od skakania jest facet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-11-26 o 01:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cudowne wiesci. Oby te 2 tyg bez stresu wam minely. A ja spac nie moge. Przewalam sie z boku na bok chyba od 1:30. Jest 4!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Ja sie chyna zasyrzele. Nie wiem o co mu chodzi. Rzuca sie na wszystkie strony. Jedząc to samo. Smok to samo. Głowa mi pęka. Chyba rano zadzwonie po mame zeby przyjechala sie zająć nim bo ja wykorkuje.
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 05:39 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- Jeszcze do tego drapie, nawet jak mi zetne paznokcie to on drapie i zawsze znajdzie kawałek odkrytej skóry gdzie mpżna się wykazać ![]() ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
Cynamonku cudowne wieści przynosisz. Dzięki Tobie znów zeszł na ziemie i przypomniałam sobie co tak naprawdę jest ważne- wstałam dziś znów o 4 bo Piotruś się wyspał. Karmiłam go o 23.30 o północy położyłam się spać a o 4 koniec. Wściekłość moja nie miała granic. Teraz siadłam przypomniałam sobie o Was i o tym że nasze problemy w porównaniu z Waszymi to nic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez angelak86 Czas edycji: 2013-11-26 o 05:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 |
Wtajemniczenie
|
CYNOMONKU cudownie
![]() I MICHAŁ ma dzisiaj 4 miesiące ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4259 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
![]() Już możecie głosować ![]() U nas pobudka na smoka po 4, a teraz pierwsze karmienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że konsultant prowadzący potwierdzi zdanie kolegi i niedługo przestaniecie męczyć się w tym szpitalu ![]() Więcej takich wieści ![]() Cytat:
![]() Ja mam na razie odwrotnie, tego chorego mam dwa razy większego, a jak Młody zje ze zdrowego to nawet 3 razy ![]() ![]() Ps. Nie chce zapeszać, ale Młody wczoraj ładnie łapał chorą pierś ![]() ![]() Albo stwierdził, że widmo utraty cycusia jest na tyle bliskie i poważne, że jednak się wysili i przestanie sobie żarty robić z biednej matki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kocham Mojego Wspaniałego Synka ![]() Ps. Nie zamieniła bym Go nawet na dwie córeczki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.