![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 960
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
I w³a¶nie dlatego kochana ja teraz staram siê zmieniæ swój sposób my¶lenia... bo ja wiem, ¿e pokusy s± wszêdzie, nie unikniemy ich, ale mo¿emy zaplanowaæ co zrobimy jak siê pojawi±. Z takim gotowym planem jest o wiele ³atwiej! Ja np. dzisiaj da³am radê mimo, ¿e siostra przynios³a deser budyniowy z bit± ¶mietan± i owocami, odmówi³am, nawet nie dotknê³am, powiedzia³am sobie, ¿e zamiast tego posiedzê trochê na wiza¿u i poplotkujê, o tej porze nie powinnam je¶æ s³odkiego, bo to niezdrowo, a do tego w pi±tek idê do kole¿anki na wieczór filmowy z pizz± wiêc do pi±tku wytrzymam
![]() Po prostu wiedzia³am, ¿e mam taki plan b... muszê zaakceptowaæ to, ¿e pokusy pojawi± siê doslownie kazdego dnia, czasami oczywi¶cie zjem co¶ dobrego np. ta pizza, ale nigdy nie chcê sobie pozwoliæ na ob¿arstwo bez celu które tylko mi szkodzi... je¶li tym razem siê poddam to na serio umrê wa¿±c 400kg... Kochana... co do bezsenno¶ci, niestety, znam ten ból... i to nie wiesz jak bardzo mi ta bezsenno¶æ dokswiera, radzê sobie, ale nie tak jak powinnam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
Ja nadal siedzê w tym b³êdnym kole, nie planujê posi³ków, nie mam czasu rano na ¶niadanie, jestem g³odna i zmêczona, mo¿esz mi mówiæ co chcesz, ale jak jestem piekielnie g³odna i s³aba to zjem fast fooda albo s³odycze, bo szybko, tanio, pod rêk± :/. No i w domu ci±gle mi brakuje sk³adników na jakie¶ fajne, proste posi³ki. Niby mam du¿o jedzenia, niby jest zdrowe, ale ci±gle jest ten efekt "nie ma nic do jedzenia". Wiem, ¿e muszê zaplanowaæ, ale non stop mnie co¶ od tego odrywa, tyle roboty jest :/. Odk³adam i odk³adam, prokrastynacja gór±, a u mnie siê nic nie zmienia. Bezsenno¶æ to z³o, kto¶ to powinien wy³±czyæ.
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Kochana ja te¿ tak mam, ale zamiast w macu zjesc burgera zamów salatke albo pójd¼ do subwaya i cos wybierz tam
![]() ![]() ![]() Spróbuj przynajmniej, plusem jest to ze sama sie przyzna³as przed sob± jaka jest prawda, widzisz to, wiesz ze to pierwszy krok do zmiany? ![]() Ja na bezsenno¶æ biorê etizolam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Od dawna siê z tym borykasz i bierzesz etizolam ?
![]() |
#4235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Witam z rana, za mn± jajecznica - nie mam weny twórczej, nawet jajka mi siê ugotowaæ nie chce czy sa³atki z pomidorów zrobiæ chod¼ le¿± ju¿ d³u¿szy czas i zaraz bêd± do wywalenia. Za du¿o ostatnio mam na g³owie a za ma³o czasu na przemy¶lenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie te¿ :p tym razem z parowka z kurczaka :p
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 36 831
|
Cytat:
![]() ![]() Co do bezsenno¶ci, to tu tylko tabletki widzê, albo sport przed snem, porz±dne wietrzenie pokoju ![]() Ja przed ¶lubem mia³am moment, ¿e nie spa³am do 2, wstawa³am, do 5 siedzia³am na kompie wysy³aj±c maile, robi±c listy 'to do', kupuj±c co¶ na allegro etc. Rano wstawa³am nieprzytomna. Ale kupi³am tabletki i bra³am wieczorem. Z tym,¿e u mnie by³o to przej¶ciowe no i zna³am przyczynê - stres ![]() A co do wstawania rano i z³ego samopoczucia, mimo odpowiedniej ilo¶ci snu - z mojej obserwacji wynika to z diety ![]() Jak wrzuca³am w siebie co popadnie, jak w kosz na ¶mieci: s³odycze, fast foody, gotowe dania, t³uste ¿arcie, mnóstwo cukru zawartego w jedzeniu, to by³am permanentnie zmêczona. Odk±d przesz³am na dietê, zdecydowanie lepiej i ³atwiej mi sie wstaje, mam wiêcej energii, lepszy humor ![]() Z planowaniem nie ma z³otej recepty, po prostu MUSISZ siê przemóc i zacz±æ to robiæ ![]() Ja lubiê sobie przygotowaæ wszystko wieczorem, bo wtedy rano robiê sobie tylko kawe i szamam to, co zrobi³am wieczorem, np. jaglankê. Nie martwiê siê, ¿e nie mam czasu, nie zd±¿ê itd. Planujê posi³ki na 3-4 dni w przód. Oczywi¶cie nie jest tosztywne, ¿e jak zaplanujê zupê z soczewic±, to ju¿ nie zjem spaghetti ze szpinakiem, BO NIE. mniej wiêcej planujê, ¿eby mieæ w domu sk³adniki. Na planowanie trzeba po¶wiêciæ trochê czasu i energii, ale no umówmy siê - NIC NIE ZROBI SIÊ SAMO ![]() Bierz kartkê, siadaj i spisuj co bêdziesz jad³a i kiedy. Ja spisujê na te 3-4 dni g³ównie obiady, bo II ¶niadania, podwieczorki, zazwyczaj sk³adaj± siê z produktów, które mam zawsze w domu. A wieczorem siadam i robiê sobie w g³owie listê: co na ¶niadanie? A, to ugotujê jaglankê/zjem jajka/zjem kanapki z past± z awokado itd. Na II ¶niadanie do pracy wezmê serek wiejski z cebulk± i pomidorami, kromka chleba. Na III ¶niadanie - patrzê jakie mam owoce: o, mam ananasa ¶wie¿ego, wezmê sobie trochê w pojemniku + do tego zjem jogurt ![]() Kolacja to te¿ kwestia tego, co mam w lodówce. Podstaw± jest te¿, ¿e musisz siê nauczyæ, co jest produktami MUST HAVE w Twojej lodówce/kuchni. Ja mam takie produkty, które mam ZAWSZE i nawet w razie braku pomys³ów, co¶ ugotujê ![]() Np. s± to: jajka, mleko, jogurty naturalne, owoce (ró¿ne), papryka/pomidory/ogórki (zale¿nie od sezonu), szynka drobiowa, chleb, makaron razowy, ry¿ pe³noziarnisty, kasze (jaglana, gryczana, jêczmienna), m±ka pe³noziarnista, pomidory w puszce, przecier pomidorowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() S±dzê ze warto podj±æ wyzwanie, planowaæ i siê nie poddawaæ oraz zawsze byæ przygotowanym na ró¿ne pokusy i równie¿ mieæ plan co wtedy zrobiæ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Rozeznanie
|
A na czym j± robisz? Ja dodajê ma³± ³y¿kê margaryny i dos³ownie odrobinê soli.
Dotka90 - te¿ staram siê planowaæ, a jak ju¿ nie planujê to trzymam siê zdrowych produktów, odk±d wyjecha³a moja mama nie ma codziennie drugich dañ czyli ziemniaków z czym¶ sma¿onym (moja mamusia uwielbia mielone i kotlety drobiowe w podwójnej panierce). Robiê zupy tak jak ja lubiê czyli bez dodatku ¶mietany i najczê¶ciej warzywne (kalafiorowa, broku³owa, kapu¶niak, pomidorowa). Tylko co jest, ¿e nie chudnê? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Tu jest mój b³±d wychowawczy. Przyznajê siê i przestrzegam inne mamy. Ja do 5 klasy pilnowa³am czy lekcje s± odrobione, czy wszystko co zwi±zane ze szko³± jest przygotowane na nastêpny dzieñ, sprawdza³am nawet plecak czy jest dobrze spakowany. I oczywi¶cie odrabia³am z nim lekcje. Teraz to siê m¶ci.' Za d³ugo by³am zbyt opiekuñcza i my¶la³am za niego, bo mi zale¿a³o na tym by by³ zawsze przygotowany i mia³ dobre oceny. A to nie mnie powinno zale¿eæ tylko jemu. Dlatego przestrzegam !!! Có¿ cz³owiek uczy siê na w³asnych b³êdach, z m³odszym dzieckiem ju¿ nie pope³niê tego b³êdu. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Fakt, to mi da³o do my¶lenia. Kary to ju¿ ma: Zakaz komputera, tv, na tygodniu nie spotyka siê z kolegami (tylko w weekendy w nagrodê) ¬le sformu³owa³am nagrody, ju¿ wiem - dziêki ¿e o tym napisa³a¶ przemy¶la³am temat. Mia³ dostaæ ¶winkê morsk± za dobre oceny na pó³rocze - ale to jest z³e, za d³ugodystansowy cel. Muszê stawiaæ mniejsze nagrody za krótkoterminowe cele. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Z wychowawc± jeste¶my w sta³ym kontakcie, z rodzicami kolegi byli¶my na kawie. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Przygotuj sobie bardzo ciep³± k±piel, pole¿ w wannie, po wyj¶ciu owiñ siê puchatym rêcznikiem, w³ó¿ szlafrok, wypij szklankê ciep³ego mleka i do ³ó¿ka (nie w³±czaj telewizji) we¼ nudn± ksi±¿kê i zacznij czytaæ. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Dziewczyny bardzo dziêkujê Wam za wszystkie rady. Dziêki nim na obecn± chwilê mam plan, zobaczê czy zadzia³a. Jak nie, bêdê my¶la³a dalej i pyta³a Was o zdanie. ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Odno¶nie planowania posi³ków postanowi³am, ¿e bêdê tak robi³a ale jak na razie od tygodnia stojê w miejscu i nic nie robiê - wiêcie dlaczego, bo nie mam notesu w którym mog³abym sobie zapisywaæ to co zaplanowa³am - prawda ¿e g³upia wymówka, ale jest ![]() ![]()
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
Cytat:
![]() ![]() Co do planowania posi³ków ju¿ kiedy¶ tu pisa³am, ¿e to bardzo du¿o u³atwia. Tylko trzeba przysi±¶æ i po¶wiêciæ na to trochê czasu ![]() moje jedzenie na dzi¶ S- owsianka z musem jab³kowo-bananowym i cynamonem II¶ jog nat, gruszka, s³onecznik O. zapiekanka a'la gyros z kasz± jaglan± K. sa³atk± z fet± ma byæ ciep³o, wiêc planujê rower z m³od± po po³udniu ![]()
![]() |
#4243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w domu rodzinnym t³uste potrawy by³y na porz±dku dziennym, moja mama smaruje chleb mas³em tak na 2cm blee.
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Przyczyn naprawde moze byc mnostwo:
- jesz za malo kcal - jesz za duzo kcal - nieodpowiedni stosunek bialka do weglowodanów i tluszczow - za malo blonnika - zatrzymanie wody w organizmie - problemy hormonalne - problemy z tarczyca - wycienczenie organizmu wysoka waga itd itd itd |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||||||||
Zadomowienie
|
A jak to siê ma do cytowanego tekstu?
![]() Je¶li chodzi o jedzenie, bo domy¶lam siê, ¿e gdzie¶ wcze¶niej co¶ o tym wspomnia³am i o tym mówisz, to nie ¿artowa³am mówi±c, ¿e lubiê tylko kurczaki, indyki, warzywa, owoce i s³odycze. No i jeszcze pestki, orzechy itp. Cytat:
Ostatnio, jak tylko trafiê na jaki¶ artyku³ odno¶nie bezsenno¶ci to czytam, nie ukrywam, nie zag³êbia³am siê w naukowe dowody, ale ostatnio wszêdzie pisz±, ¿e sport na bezsenno¶æ i owszem, pomaga, ale jak siê æwiczy rano. Natomiast æwiczenia przed snem mog± bezsenno¶æ pog³êbiaæ. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Zbli¿a siê weekend, chwila wolnego bêdzie, mam nadziejê, ¿e i na przemy¶lenia i plany starczy czasu ... Po prostu ostatnio mam jak±¶ za³amkê. Zdajê sobie sprawê, ¿e powinnam "wzi±æ siê w gar¶æ", ale mam jak±¶ psychiczn± blokadê ... Nie chcê tu ci±gle nudziæ, smêciæ i narzekaæ, ale z drugiej strony nie chcê tu nikogo oszukiwaæ, a przede wszystkim oszukiwaæ siebie. Mo¿e jak z siebie wylejê te ¿ale to mi szybciej przejdzie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-10-09 o 12:39 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 627
|
Melonade mój m±¿ tak ma. Mo¿e spaæ 12 godzin a i tak jest zmêczony i niewyspany. Nawet pokazywa³ mi jakie¶ artyku³y o tym. Ja tak mia³am jak jad³am "smieciowe jedzenie". Jak jad³am trochê lepiej to i wtedy lepiej by³o z moim zmêczeniem. A teraz to ju¿ w ogóle mam wiêcej energii. Mo¿e masz niedobory magnezu? To powoduje zmêczenie. A cukier bada³a¶?
Zacznê wstawiaæ jad³ospisy od soboty bo mnie w domu nie ma i nie mam za bardzo jak pisaæ (ale siê trzymam - niedok³adnie bo nie mam tu wagi kuchennej ale nie grzeszê). Wpadam Was poczytaæ ale czasu na odpisanie ju¿ brakuje. Mogê podaæ wagê do tabelki w sobotê? W pi±tek nie mam fizycznej mo¿liwo¶ci siê zwa¿yæ.
#4247 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 54
|
Witam Was
![]() Czy mogê do Was do³±czyæ? Ciê¿ko mi samej jako¶. Æwiczê bardzo du¿o bo 5-6 razy w tygodniu od czerwca regularnie. Natomiast moje problemy to dieta...masakra Wracam z si³owni ok 21 -22 a wtedy jem.. Moim najwiêkszym grzechem by³y ENERGETYKI i s³odycze... Potrafi³am nie je¶æ a wypiæ 4-5 energetyki. Chodzi³am do dietetyczki wszystko piêknie ale przesta³am Teraz przy wzro¶cie 172 cm wa¿ê 81,6 kg na dzieñ dzisiejszy. Jeszcze 3lata temu wa¿y³am 55 kg . Mam 27 lat , jeszcze nie rodzi³am a wa¿ê sporo. Od dzi¶ przesz³am znów na 5 posi³ków dziennie tak jak siê powinno je¶æ. Korzystam z "diety" mojej dietetyczki . Dzisiejsze menu: 8.00 jogurt naturalny , kawa 11.00 jab³ko i kanapka z bu³ki razowej z wêdlin± z indyka i pomidorem i cebulk± 14.00 150 gram makaronu pe³noziarnistego ze szpinakiem i 100 gram kurczaka gotowanego 17.00 jogurt naturalny 20.00 koktajl z 200 ml mleka 0.5% z 2 ³y¿kami otr±b i 1³y¿eczk± ¿urawiny Chcia³abym byæ wytrwa³a..ale nie stety to mój mega s³aby punkt . Chcê z tym walczyæ i mam nadziejê ¿e mi siê uda ![]() W³a¶nie jestem w po³owie czytania waszych postów.
#4248 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
wiem, ¿e nie jestem jakim¶ mistrzem, ale mam doAmelci trochê zastrze¿eñ. Popierwsze s³abe sniadanie. do jogurtu dodaj owoc i trochê p³atków i bêdzie w porzo, po drugie warzywa. có¿ za pora¿aj±ca ilo¶æ warzyw. na drug± przek±skê da³abym warzywa (sa³atê, czy kapustê z warzywami typu ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka i tak dalej)pola³a to jogurtem. albo kolacjê zamieni³a z ta druga przek±sk±. na przekaske mo¿e byc jogurt z otrêbami a na kolacjê to co pisa³am z ryb±, jajkiem, czy miêskiem.
nie dawaj siê paskudztwom i zapraszamy. w kupie si³a ![]()
![]() |
#4249 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 54
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Kiedy¶ pisalam na blogu o bezsenno¶ci i moich sposobach radzenia sobie... To nie jest reklama, mo¿e komu¶ siê przyda po prostu
![]() http://www.monnie.pl/2014/06/251-moj...nnosc.html?m=1
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Cytat:
Ale ten czas ju¿ chyba za mn±
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Ja do niedawna nie mog³am spaæ (zasypia³am ko³o 3). Teraz spiê po 11 godziny. po 8 jestem nieprzytomna. kiedy¶ spa³a normalnie. jakie¶ rady
![]()
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 290
|
Witajcie
![]() Trochê musia³am siê cofn±æ w postach, ¿eby byæ w miarê na bie¿±co ![]() ![]()
#4254 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mo¿e byæ sobota ![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- Cytat:
![]() Przeczytaj proszê pierwszy post, ¿eby poznaæ regulamin i czekam na Twoj± wiadomo¶æ prywatn± z danymi ![]() Ja nigdy nie lubi³am energetyków ale cola to ju¿ inna historia, potrafi³am 1-2l dziennie wypijaæ ![]() ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Melonade, to o jedzeniu by³o do innego posta, nie chcia³o mi siê dwóch cytowaæ
![]() Próbuj siê powoli przekonaæ ![]() ![]() ![]() Co do tabletek, mówi³am o zio³owych - ja bra³am Labofarm i Valused. Co do sportu - to zale¿y od cz³owieka, mnie np. spacer/bieganie przed snem bardzo pomaga ![]() Skoro wiesz, ¿e jets du¿y poziom stresu i jest to niezmienne, musisz znale¼æ sposób na odreagowanie. Tutaj dobry jest w³a¶nie sport, bo '¶ci±ga' z cz³owieka negatywne emocje. Generalnie musisz siê ogarn±æ i wzi±æ za siebie, tak jak sama mówisz. Pewnie przyjdzie w koñcu ten punkt krytyczny ![]() Mogê te¿ jutro podaæ wagê? Zapomnia³am siê dzi¶ zwa¿yæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Amelcia87 - witaj serdecznie, mam nadziejê ¿e z nami pokonasz swoje kg. ![]() Ps. Moja waga bez zmian 73,5 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Skopa³am sprawê dziewczyny...
Po pierwsze to by³a rozmowa o planowaniu posi³ków i ja sobie wczoraj nie zaplanowa³am, przez to co¶ tam mi wpad³o. A po drugie to nie mog³am siê doczekaæ wa¿enia bo tak mi ostatnio dobrze sz³o zdrowe od¿ywianie, a wczoraj wszystko pop³ynê³o... Bo jeszcze wspó³lokatorki spontaniczn± "imprezê" sko³owa³y i lipa. Dzisiaj i tak wagi nie podam, bo nie mam wagi na stancji.... Mam pi±tki wolne i normalnie to jadê w czwartek do domu i tam w pi±tek rano mam wagê... A tak to zwa¿ê siê jutro. Staram siê nie za³amywaæ. Dzi¶ jest nowy dzieñ i trzeba siê pilnowaæ ![]()
#4258 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
U mnie bez zmian 66
ale i tak dobrze, bo w ogóle nie jestem na diecie. Jem wszystko i to ³±cznie ze s³odyczami i ciastami ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Granice wagowe wed³ug BMI dla podanego wzrostu: Wyniszczenie: poni¿ej 44.1 kg Wychudzenie: od 44.4 kg do 51.5 kg Niedowaga: od 51.8 kg do 57.4 kg Waga prawid³owa: od 57.7 kg do 73.7 kg Nadwaga: od 74 kg do 88.5 kg I stopieñ oty³o¶ci: od 88.8 kg do 103.2 kg II stopieñ oty³o¶ci: od 103.5 kg do 118 kg Oty³o¶æ kliniczna: powy¿ej 118.3 kg te 55 kg - to z³y pomys³ ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Wrzuca siê ca³± paczkê smalcu i w ogóle nie dodaje samej wody, tylko potem odrobinê - tylko tyle by rozbe³taæ pó³ kubka m±ki.
Edytowane przez Malinka_Malinka Czas edycji: 2014-10-10 o 07:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
Cytat:
Mleko 0.5% ? To ju¿ lepiej z wod± sobie zrób, przynajmniej w kranie za darmo ![]() a poza tym to witaj i powodzenia ![]() do tabelki proszê 88kg. Dotka widzia³a¶ moje pytanie? ![]() moje na dzi¶ S jajecznica na ma¶le z cebul± i grahamka II¶ koktajl owocowy z migda³ami O morszczuk, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej P. zale¿y czy pojadê na rower ![]() K makrela z ogórkiem kiszonym
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2014-10-10 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 627
|
Malinka, BMI to nie jest super wyznacznik. Na to patrzy siê trochê z przymru¿eniem oka bo nie bierze pod uwagê masy miê¶niowej. My¶lê jednak ¿e masz racjê ¿e 55 kg to za ma³o. Amelcia, æwiczysz wiêc budujesz sobie miê¶nie. Zwróæ wiêksz± uwagê na wymiary ni¿ na wagê - pamiêtaj ¿e kilogram miê¶ni zajmuje mniej miejsca ni¿ kilogram t³uszczu. Dodatkowo - tez uwa¿am ¿e 1500 kcal to dla Ciebie za ma³o przy tych æwiczeniach. Je¿eli bêdziesz za ma³o kcal dostarczaæ (w odpowiednich proporcjach: bia³ko, wêgle, t³uszcze) to zwolnisz tak metabolizm, ¿e w koñcu zaczniesz tyæ od li¶cia sa³aty. Oblicz sobie jeszcze raz swoje zapotrzebowanie bior±c pod uwagê aktywno¶æ fizyczn± i odejmij jakie¶ 300 kcal. Na g³ównym forum "dietetyka" masz opisane jak obliczyæ zapotrzebowanie kaloryczne i w jakich proporcjach je¶æ bia³ka, t³uszcze i wêgle. U dietetyka chyba by³a¶ jak tak du¿o nie æwiczy³a¶ albo to kiepski dietetyk by³ niestety. No i witaj serdecznie
![]() ![]() Super Malinka ¿e waga siê trzyma mimo ¿e siê nie pilnujesz. ![]() Bella - dont worry, jeste¶my tylko lud¼mi. Wa¿ne ¿eby siê podnosiæ gdy upadamy. Ja siê bojê jutro stan±æ na wagê bo ten tydzieñ móg³by byæ lepszy. Nie by³o tragedii bo trzyma³am siê produktów które mam w rozpisce, gorzej z godzinami posi³ków (ciê¿ko by³o mi trafiæ ¿eby zje¶æ o konkretnej godzinie i zawsze mia³am jakie¶ przesuniêcia w jedn± albo drug± stronê). Do tego jak ju¿ pisa³am (chyba) nie mam tu wagi kuchennej i porcjê s± na oko. Jako¶ tak mniej wody pi³am. Ju¿ chyba lepiej bym siê czu³a jakbym zamiast swoich posi³ków zjad³a kebaba :p i mój grzech numer 1 - nie æwiczê, ci±gle czasu brak. Wczoraj æwiczy³am ca³e 20 (!!!!) minut na orbitreku i wiêcej nie da³am rady. Proszê Was o ![]() Dziêki Melonade za pozwolenie zwazenia siê w sobotê. Jeste¶ nieoceniona ![]()
. Edytowane przez michalova Czas edycji: 2014-10-10 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.