Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-08, 22:37   #4231
MonnieB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 960
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

I w³a¶nie dlatego kochana ja teraz staram siê zmieniæ swój sposób my¶lenia... bo ja wiem, ¿e pokusy s± wszêdzie, nie unikniemy ich, ale mo¿emy zaplanowaæ co zrobimy jak siê pojawi±. Z takim gotowym planem jest o wiele ³atwiej! Ja np. dzisiaj da³am radê mimo, ¿e siostra przynios³a deser budyniowy z bit± ¶mietan± i owocami, odmówi³am, nawet nie dotknê³am, powiedzia³am sobie, ¿e zamiast tego posiedzê trochê na wiza¿u i poplotkujê, o tej porze nie powinnam je¶æ s³odkiego, bo to niezdrowo, a do tego w pi±tek idê do kole¿anki na wieczór filmowy z pizz± wiêc do pi±tku wytrzymam
Po prostu wiedzia³am, ¿e mam taki plan b... muszê zaakceptowaæ to, ¿e pokusy pojawi± siê doslownie kazdego dnia, czasami oczywi¶cie zjem co¶ dobrego np. ta pizza, ale nigdy nie chcê sobie pozwoliæ na ob¿arstwo bez celu które tylko mi szkodzi... je¶li tym razem siê poddam to na serio umrê wa¿±c 400kg...

Kochana... co do bezsenno¶ci, niestety, znam ten ból... i to nie wiesz jak bardzo mi ta bezsenno¶æ dokswiera, radzê sobie, ale nie tak jak powinnam
Stary 2014-10-08, 23:25   #4232
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez MonnieB Poka¿ wiadomo¶æ
I w³a¶nie dlatego kochana ja teraz staram siê zmieniæ swój sposób my¶lenia... bo ja wiem, ¿e pokusy s± wszêdzie, nie unikniemy ich, ale mo¿emy zaplanowaæ co zrobimy jak siê pojawi±. Z takim gotowym planem jest o wiele ³atwiej! Ja np. dzisiaj da³am radê mimo, ¿e siostra przynios³a deser budyniowy z bit± ¶mietan± i owocami, odmówi³am, nawet nie dotknê³am, powiedzia³am sobie, ¿e zamiast tego posiedzê trochê na wiza¿u i poplotkujê, o tej porze nie powinnam je¶æ s³odkiego, bo to niezdrowo, a do tego w pi±tek idê do kole¿anki na wieczór filmowy z pizz± wiêc do pi±tku wytrzymam
Po prostu wiedzia³am, ¿e mam taki plan b... muszê zaakceptowaæ to, ¿e pokusy pojawi± siê doslownie kazdego dnia, czasami oczywi¶cie zjem co¶ dobrego np. ta pizza, ale nigdy nie chcê sobie pozwoliæ na ob¿arstwo bez celu które tylko mi szkodzi... je¶li tym razem siê poddam to na serio umrê wa¿±c 400kg...

Kochana... co do bezsenno¶ci, niestety, znam ten ból... i to nie wiesz jak bardzo mi ta bezsenno¶æ dokswiera, radzê sobie, ale nie tak jak powinnam
No i brawa dla Ciebie.
Ja nadal siedzê w tym b³êdnym kole, nie planujê posi³ków, nie mam czasu rano na ¶niadanie, jestem g³odna i zmêczona, mo¿esz mi mówiæ co chcesz, ale jak jestem piekielnie g³odna i s³aba to zjem fast fooda albo s³odycze, bo szybko, tanio, pod rêk± :/. No i w domu ci±gle mi brakuje sk³adników na jakie¶ fajne, proste posi³ki. Niby mam du¿o jedzenia, niby jest zdrowe, ale ci±gle jest ten efekt "nie ma nic do jedzenia". Wiem, ¿e muszê zaplanowaæ, ale non stop mnie co¶ od tego odrywa, tyle roboty jest :/. Odk³adam i odk³adam, prokrastynacja gór±, a u mnie siê nic nie zmienia.

Bezsenno¶æ to z³o, kto¶ to powinien wy³±czyæ.

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-08, 23:46   #4233
MonnieB
Zakorzenienie

Kochana ja te¿ tak mam, ale zamiast w macu zjesc burgera zamów salatke albo pójd¼ do subwaya i cos wybierz tam ja dzisiaj wyszlam z domu o 10, wrocilam o 18, w drodze powrotnej wstapilam do sklepu i kupilam sobie salatke owocowa, sok i chrupki takie pe³noziarniste i w poci±gu zjadlam .pó¼niej w domu kolacja normalnie
Spróbuj przynajmniej, plusem jest to ze sama sie przyzna³as przed sob± jaka jest prawda, widzisz to, wiesz ze to pierwszy krok do zmiany?

Ja na bezsenno¶æ biorê etizolam
Stary 2014-10-09, 00:49   #4234
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Kochana ja te¿ tak mam, ale zamiast w macu zjesc burgera zamów salatke albo pójd¼ do subwaya i cos wybierz tam ja dzisiaj wyszlam z domu o 10, wrocilam o 18, w drodze powrotnej wstapilam do sklepu i kupilam sobie salatke owocowa, sok i chrupki takie pe³noziarniste i w poci±gu zjadlam .pó¼niej w domu kolacja normalnie
Spróbuj przynajmniej, plusem jest to ze sama sie przyzna³as przed sob± jaka jest prawda, widzisz to, wiesz ze to pierwszy krok do zmiany?

Ja na bezsenno¶æ biorê etizolam
Wiem, wiem, ¿e siê da, wiem, jak to rozwi±zaæ, a mimo wszystko tkwiê w tym bagnie. Tak samo jest w kwestii od¿ywiania, æwiczeñ itd. Wiele osób "pod moj± opiek±" schud³o, stosuj±c siê do moich rad, a ja jako¶ sama nie potrafiê ich wdro¿yæ w ¿ycie.

Od dawna siê z tym borykasz i bierzesz etizolam ?

Stary 2014-10-09, 06:15   #4235
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Wiem, wiem, ¿e siê da, wiem, jak to rozwi±zaæ, a mimo wszystko tkwiê w tym bagnie. Tak samo jest w kwestii od¿ywiania, æwiczeñ itd. Wiele osób "pod moj± opiek±" schud³o, stosuj±c siê do moich rad, a ja jako¶ sama nie potrafiê ich wdro¿yæ w ¿ycie.

Od dawna siê z tym borykasz i bierzesz etizolam ?
Ogólnie z bezsenno¶ci± to ponad 3 lata, , etizolam biorê jako¶ od roku, ka¿da próba odstawienia koñczy siê tak samo - idê spaæ o 2 pobudka o 6, 4h snu to za ma³o jak dla mnie, chodzê zmêczona, rozdra¿niona, g³odna
Stary 2014-10-09, 06:37   #4236
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Witam z rana, za mn± jajecznica - nie mam weny twórczej, nawet jajka mi siê ugotowaæ nie chce czy sa³atki z pomidorów zrobiæ chod¼ le¿± ju¿ d³u¿szy czas i zaraz bêd± do wywalenia. Za du¿o ostatnio mam na g³owie a za ma³o czasu na przemy¶lenia.

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 06:45   #4237
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Witam z rana, za mn± jajecznica - nie mam weny twórczej, nawet jajka mi siê ugotowaæ nie chce czy sa³atki z pomidorów zrobiæ chod¼ le¿± ju¿ d³u¿szy czas i zaraz bêd± do wywalenia. Za du¿o ostatnio mam na g³owie a za ma³o czasu na przemy¶lenia.

U mnie te¿ :p tym razem z parowka z kurczaka :p

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 07:06   #4238
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Cytat:
Znacie sposoby na bezsenno¶æ? I na wieczne zmêczenie rano?
Pomijam fakt, ¿e jak nie ¶piê ca³± noc albo ¶piê pó³ godziny to rano oczywi¶cie czujê siê, jakby mnie przejecha³ walec. Ale czêsto nawet jak ¶piê odpowiednio d³ugo to nie potrafiê siê zwlec z ³ó¿ka, mimo, ¿e muszê. Koñczy siê zasypianiem, robieniem wszystkiego w po¶piechu, niejedzeniem ¶niadania, potem du¿o biegania, ¿eby zd±¿yæ, wygl±dam koszmarnie, czujê siê s³abo, mam wra¿enie, ¿e zemdlejê itd.
Sama nie wiem co robiæ,☠¿eby wstaæ, na spokojnie siê zebraæ, wyj¶æ bez po¶piechu, czuæ☠siê☠wypoczêta ...
Mo¿e siê wydawaæ, ¿e to takie proste i oczywiste - wstañ wcze¶niej, po³ó¿ siê wcze¶niej spaæ, ale to nie pomaga.
Rany, Ty chyba nic nie lubisz A my¶la³am, ¿e to ja taka jestem

Co do bezsenno¶ci, to tu tylko tabletki widzê, albo sport przed snem, porz±dne wietrzenie pokoju
Ja przed ¶lubem mia³am moment, ¿e nie spa³am do 2, wstawa³am, do 5 siedzia³am na kompie wysy³aj±c maile, robi±c listy 'to do', kupuj±c co¶ na allegro etc. Rano wstawa³am nieprzytomna. Ale kupi³am tabletki i bra³am wieczorem. Z tym,¿e u mnie by³o to przej¶ciowe no i zna³am przyczynê - stres

A co do wstawania rano i z³ego samopoczucia, mimo odpowiedniej ilo¶ci snu - z mojej obserwacji wynika to z diety

Jak wrzuca³am w siebie co popadnie, jak w kosz na ¶mieci: s³odycze, fast foody, gotowe dania, t³uste ¿arcie, mnóstwo cukru zawartego w jedzeniu, to by³am permanentnie zmêczona. Odk±d przesz³am na dietê, zdecydowanie lepiej i ³atwiej mi sie wstaje, mam wiêcej energii, lepszy humor

Z planowaniem nie ma z³otej recepty, po prostu MUSISZ siê przemóc i zacz±æ to robiæ

Ja lubiê sobie przygotowaæ wszystko wieczorem, bo wtedy rano robiê sobie tylko kawe i szamam to, co zrobi³am wieczorem, np. jaglankê. Nie martwiê siê, ¿e nie mam czasu, nie zd±¿ê itd.

Planujê posi³ki na 3-4 dni w przód. Oczywi¶cie nie jest tosztywne, ¿e jak zaplanujê zupê z soczewic±, to ju¿ nie zjem spaghetti ze szpinakiem, BO NIE. mniej wiêcej planujê, ¿eby mieæ w domu sk³adniki.

Na planowanie trzeba po¶wiêciæ trochê czasu i energii, ale no umówmy siê - NIC NIE ZROBI SIÊ SAMO

Bierz kartkê, siadaj i spisuj co bêdziesz jad³a i kiedy.

Ja spisujê na te 3-4 dni g³ównie obiady, bo II ¶niadania, podwieczorki, zazwyczaj sk³adaj± siê z produktów, które mam zawsze w domu.

A wieczorem siadam i robiê sobie w g³owie listê: co na ¶niadanie? A, to ugotujê jaglankê/zjem jajka/zjem kanapki z past± z awokado itd. Na II ¶niadanie do pracy wezmê serek wiejski z cebulk± i pomidorami, kromka chleba. Na III ¶niadanie - patrzê jakie mam owoce: o, mam ananasa ¶wie¿ego, wezmê sobie trochê w pojemniku + do tego zjem jogurt

Kolacja to te¿ kwestia tego, co mam w lodówce.

Podstaw± jest te¿, ¿e musisz siê nauczyæ, co jest produktami MUST HAVE w Twojej lodówce/kuchni.
Ja mam takie produkty, które mam ZAWSZE i nawet w razie braku pomys³ów, co¶ ugotujê

Np. s± to: jajka, mleko, jogurty naturalne, owoce (ró¿ne), papryka/pomidory/ogórki (zale¿nie od sezonu), szynka drobiowa, chleb, makaron razowy, ry¿ pe³noziarnisty, kasze (jaglana, gryczana, jêczmienna), m±ka pe³noziarnista, pomidory w puszce, przecier pomidorowy.
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:11   #4239
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ

Co do bezsenno¶ci, to tu tylko tabletki widzê, albo sport przed snem, porz±dne wietrzenie pokoju
Ja przed ¶lubem mia³am moment, ¿e nie spa³am do 2, wstawa³am, do 5 siedzia³am na kompie wysy³aj±c maile, robi±c listy 'to do', kupuj±c co¶ na allegro etc. Rano wstawa³am nieprzytomna. Ale kupi³am tabletki i bra³am wieczorem. Z tym,¿e u mnie by³o to przej¶ciowe no i zna³am przyczynê - stres

A co do wstawania rano i z³ego samopoczucia, mimo odpowiedniej ilo¶ci snu - z mojej obserwacji wynika to z diety

Jak wrzuca³am w siebie co popadnie, jak w kosz na ¶mieci: s³odycze, fast foody, gotowe dania, t³uste ¿arcie, mnóstwo cukru zawartego w jedzeniu, to by³am permanentnie zmêczona. Odk±d przesz³am na dietê, zdecydowanie lepiej i ³atwiej mi sie wstaje, mam wiêcej energii, lepszy humor

Z planowaniem nie ma z³otej recepty, po prostu MUSISZ siê przemóc i zacz±æ to robiæ

Ja lubiê sobie przygotowaæ wszystko wieczorem, bo wtedy rano robiê sobie tylko kawe i szamam to, co zrobi³am wieczorem, np. jaglankê. Nie martwiê siê, ¿e nie mam czasu, nie zd±¿ê itd.

Planujê posi³ki na 3-4 dni w przód. Oczywi¶cie nie jest tosztywne, ¿e jak zaplanujê zupê z soczewic±, to ju¿ nie zjem spaghetti ze szpinakiem, BO NIE. mniej wiêcej planujê, ¿eby mieæ w domu sk³adniki.

Na planowanie trzeba po¶wiêciæ trochê czasu i energii, ale no umówmy siê - NIC NIE ZROBI SIÊ SAMO

Ja spisujê na te 3-4 dni g³ównie obiady, bo II ¶niadania, podwieczorki, zazwyczaj sk³adaj± siê z produktów, które mam zawsze w domu.

A wieczorem siadam i robiê sobie w g³owie listê: co na ¶niadanie? A, to ugotujê jaglankê/zjem jajka/zjem kanapki z past± z awokado itd. Na II ¶niadanie do pracy wezmê serek wiejski z cebulk± i pomidorami, kromka chleba. Na III ¶niadanie - patrzê jakie mam owoce: o, mam ananasa ¶wie¿ego, wezmê sobie trochê w pojemniku + do tego zjem jogurt

Podstaw± jest te¿, ¿e musisz siê nauczyæ, co jest produktami MUST HAVE w Twojej lodówce/kuchni.
Ja mam takie produkty, które mam ZAWSZE i nawet w razie braku pomys³ów, co¶ ugotujê

Np. s± to: jajka, mleko, jogurty naturalne, owoce (ró¿ne), papryka/pomidory/ogórki (zale¿nie od sezonu), szynka drobiowa, chleb, makaron razowy, ry¿ pe³noziarnisty, kasze (jaglana, gryczana, jêczmienna), m±ka pe³noziarnista, pomidory w puszce, przecier pomidorowy.
Zgadzam siê w 100%. Ja nie planuje z takim wyprzedzeniem, ale nawet jak wracam do domu z uczelni to obmyslam co tam sobie zjem ju¿ w drodze. Teraz tak¿e mam ze sob± zawsze banana, jab³ko itd ¿eby jakos zahamowaæ nag³y atak g³odu. Ja jestem wybredna bardzo, nie zjem niczego z cebul± na przyk³ad, tak samo nie tkne mleka, wiele rzeczy nauczylam siê je¶æ - np. Paprykê albo pieczarki, kiedy¶ nie lubilam

S±dzê ze warto podj±æ wyzwanie, planowaæ i siê nie poddawaæ oraz zawsze byæ przygotowanym na ró¿ne pokusy i równie¿ mieæ plan co wtedy zrobiæ
Stary 2014-10-09, 07:31   #4240
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
U mnie te¿ :p tym razem z parowka z kurczaka :p
A na czym j± robisz? Ja dodajê ma³± ³y¿kê margaryny i dos³ownie odrobinê soli.

Dotka90 - te¿ staram siê planowaæ, a jak ju¿ nie planujê to trzymam siê zdrowych produktów, odk±d wyjecha³a moja mama nie ma codziennie drugich dañ czyli ziemniaków z czym¶ sma¿onym (moja mamusia uwielbia mielone i kotlety drobiowe w podwójnej panierce). Robiê zupy tak jak ja lubiê czyli bez dodatku ¶mietany i najczê¶ciej warzywne (kalafiorowa, broku³owa, kapu¶niak, pomidorowa). Tylko co jest, ¿e nie chudnê?

Stary 2014-10-09, 08:08   #4241
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Zapominanie - z czego wynika, mo¿e wiesz? Z obserwacji powinna¶ wiedzieæ, bo zapominanie ma wiele przyczyn: np. jest roztargniony, bo nie przyk³ada wagi do tych rzeczy, bo mu nie zale¿y. Albo jest po prostu typem lekkoducha. Albo ma problemy z koncentracj±: za du¿o bod¼ców. Albo ma k³opoty z pamiêci±, mo¿e jaka¶ suplementacja typu magnez etc.
Robi po ³epkach, byle szybko, nie wa¿ne jak, ale jak ju¿ co¶ robi to byle jak najmniej mu czasu to zajê³o. Woli le¿eæ na ³ó¿ku i radio s³uchaæ, ni¿ siê przy³o¿yæ i odrobiæ ³adnie i estetycznie lekcje.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
A powiedz, odrabiasz z nim lekcje?
Tu jest mój b³±d wychowawczy.
Przyznajê siê i przestrzegam inne mamy.
Ja do 5 klasy pilnowa³am czy lekcje s± odrobione, czy wszystko co zwi±zane ze szko³± jest przygotowane na nastêpny dzieñ, sprawdza³am nawet plecak czy jest dobrze spakowany.
I oczywi¶cie odrabia³am z nim lekcje.

Teraz to siê m¶ci.'
Za d³ugo by³am zbyt opiekuñcza i my¶la³am za niego, bo mi zale¿a³o na tym by by³ zawsze przygotowany i mia³ dobre oceny. A to nie mnie powinno zale¿eæ tylko jemu.
Dlatego przestrzegam !!!

Có¿ cz³owiek uczy siê na w³asnych b³êdach, z m³odszym dzieckiem ju¿ nie pope³niê tego b³êdu.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Je¶li zastosujesz karê musisz te¿ zastosowaæ nagrodê
Fakt, to mi da³o do my¶lenia.
Kary to ju¿ ma:
Zakaz komputera, tv, na tygodniu nie spotyka siê z kolegami (tylko w weekendy w nagrodê)

¬le sformu³owa³am nagrody, ju¿ wiem - dziêki ¿e o tym napisa³a¶ przemy¶la³am temat.
Mia³ dostaæ ¶winkê morsk± za dobre oceny na pó³rocze - ale to jest z³e, za d³ugodystansowy cel. Muszê stawiaæ mniejsze nagrody za krótkoterminowe cele.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
Co do kolegi- mo¿e rozmowa z wychowawc±, rodzicami tego drugiego?
Z wychowawc± jeste¶my w sta³ym kontakcie, z rodzicami kolegi byli¶my na kawie.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Znacie sposoby na bezsenno¶æ?
Przygotuj sobie bardzo ciep³± k±piel, pole¿ w wannie, po wyj¶ciu owiñ siê puchatym rêcznikiem, w³ó¿ szlafrok, wypij szklankê ciep³ego mleka i do ³ó¿ka (nie w³±czaj telewizji) we¼ nudn± ksi±¿kê i zacznij czytaæ.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Ja nadal siedzê w tym b³êdnym kole, nie planujê posi³ków, nie mam czasu rano na ¶niadanie, jestem g³odna i zmêczona, mo¿esz mi mówiæ co chcesz, ale jak jestem piekielnie g³odna i s³aba to zjem fast fooda albo s³odycze, bo szybko, tanio, pod rêk± :/. No i w domu ci±gle mi brakuje sk³adników na jakie¶ fajne, proste posi³ki. Niby mam du¿o jedzenia, niby jest zdrowe, ale ci±gle jest ten efekt "nie ma nic do jedzenia". Wiem, ¿e muszê zaplanowaæ, ale non stop mnie co¶ od tego odrywa, tyle roboty jest :/. Odk³adam i odk³adam, prokrastynacja gór±, a u mnie siê nic nie zmienia.
Musisz ci±gle mnie opisywaæ

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Dziewczyny bardzo dziêkujê Wam za wszystkie rady.
Dziêki nim na obecn± chwilê mam plan, zobaczê czy zadzia³a.
Jak nie, bêdê my¶la³a dalej i pyta³a Was o zdanie.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Odno¶nie planowania posi³ków postanowi³am, ¿e bêdê tak robi³a ale jak na razie od tygodnia stojê w miejscu i nic nie robiê - wiêcie dlaczego, bo nie mam notesu w którym mog³abym sobie zapisywaæ to co zaplanowa³am - prawda ¿e g³upia wymówka, ale jest przynajmniej dla samej siebie

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 08:10   #4242
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:
Ugotowa³am w³a¶nie zupê z czerwonej soczewicy na jutro Moje pierwsze podej¶cie do soczewicy i... bardzo udane, próbowa³am i zupa bardzo smaczna

Soczewica fajna rzecz - zdrowa, niskokaloryczna, niskie IG, a mnóstwo bia³ka i zdrowotnych w³a¶ciwo¶ci A Wy jecie soczewicê?
ja kiedy¶ ugotowa³am, ale "sza³u nima" ot taki zwyklak. Jak robi³a¶ swoj±? Albo masz mo¿e jaki¶ inny pomys³ na wykorzystanie soczewicy? Mam pó³ opakowania jeszcze i tak le¿y i le¿y

Co do planowania posi³ków ju¿ kiedy¶ tu pisa³am, ¿e to bardzo du¿o u³atwia. Tylko trzeba przysi±¶æ i po¶wiêciæ na to trochê czasu

moje jedzenie na dzi¶

S- owsianka z musem jab³kowo-bananowym i cynamonem
II¶ jog nat, gruszka, s³onecznik
O. zapiekanka a'la gyros z kasz± jaglan±
K. sa³atk± z fet±

ma byæ ciep³o, wiêc planujê rower z m³od± po po³udniu

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 08:19   #4243
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
A na czym j± robisz? Ja dodajê ma³± ³y¿kê margaryny i dos³ownie odrobinê soli.

Dotka90 - te¿ staram siê planowaæ, a jak ju¿ nie planujê to trzymam siê zdrowych produktów, odk±d wyjecha³a moja mama nie ma codziennie drugich dañ czyli ziemniaków z czym¶ sma¿onym (moja mamusia uwielbia mielone i kotlety drobiowe w podwójnej panierce). Robiê zupy tak jak ja lubiê czyli bez dodatku ¶mietany i najczê¶ciej warzywne (kalafiorowa, broku³owa, kapu¶niak, pomidorowa). Tylko co jest, ¿e nie chudnê?
£y¿ka oliwy, bazylia, chilli i trochê Vegety

U mnie w domu rodzinnym t³uste potrawy by³y na porz±dku dziennym, moja mama smaruje chleb mas³em tak na 2cm blee.
Stary 2014-10-09, 09:43   #4244
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko co jest, ¿e nie chudnê?
Przyczyn naprawde moze byc mnostwo:
- jesz za malo kcal
- jesz za duzo kcal
- nieodpowiedni stosunek bialka do weglowodanów i tluszczow
- za malo blonnika
- zatrzymanie wody w organizmie
- problemy hormonalne
- problemy z tarczyca
- wycienczenie organizmu wysoka waga

itd itd itd
Stary 2014-10-09, 12:45   #4245
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
A jak to siê ma do cytowanego tekstu?
Je¶li chodzi o jedzenie, bo domy¶lam siê, ¿e gdzie¶ wcze¶niej co¶ o tym wspomnia³am i o tym mówisz, to nie ¿artowa³am mówi±c, ¿e lubiê tylko kurczaki, indyki, warzywa, owoce i s³odycze. No i jeszcze pestki, orzechy itp.

Cytat:
Tabletki nie wchodz± w grê, w moim organi¼mie ju¿ siê du¿o z³ego dzieje, nie chcê dorzucaæ kolejnej rzeczy.
Ostatnio, jak tylko trafiê na jaki¶ artyku³ odno¶nie bezsenno¶ci to czytam, nie ukrywam, nie zag³êbia³am siê w naukowe dowody, ale ostatnio wszêdzie pisz±, ¿e sport na bezsenno¶æ i owszem, pomaga, ale jak siê æwiczy rano. Natomiast æwiczenia przed snem mog± bezsenno¶æ pog³êbiaæ.
Cytat:

U mnie stresu te¿☠jest du¿o, ale to siê nie zmieni :/.
Cytat:

U mnie to jest póki co takie zdrowe jedzenie co drugi dzieñ, a co drugi wpada co¶ niezdrowego (mniej wiêcej i nie robiê tego specjalnie). Mimo wszystko kiedy¶ wcina³am same syfy i problemów nie by³o (ani z wag±, ani z hormonami, ani ze spaniem), a nawet jak prowadzi³am bardzo zdrowy tryb ¿ycia to bezsenno¶æ by³a.
Cytat:
Wiem, ale ta moja wiedza jak zwykle wiele nie zmienia.
Cytat:
Jaglankê muszê wypróbowaæ, to jedyna rzecz z tych typowo ¶niadaniowych, któr± lubiê. Tzn. kaszê jaglan±, bo takiej jaglanki to jeszcze nie próbowa³am .
Cytat:

No i to jest to z³ote rozwi±zanie, taki jest plan .
Cytat:

Niby mam takie produkty, ale nie zawsze jest mi dane je zje¶æ .

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Zgadzam siê w 100%. Ja nie planuje z takim wyprzedzeniem, ale nawet jak wracam do domu z uczelni to obmyslam co tam sobie zjem ju¿ w drodze. Teraz tak¿e mam ze sob± zawsze banana, jab³ko itd ¿eby jakos zahamowaæ nag³y atak g³odu. Ja jestem wybredna bardzo, nie zjem niczego z cebul± na przyk³ad, tak samo nie tkne mleka, wiele rzeczy nauczylam siê je¶æ - np. Paprykê albo pieczarki, kiedy¶ nie lubilam

S±dzê ze warto podj±æ wyzwanie, planowaæ i siê nie poddawaæ oraz zawsze byæ przygotowanym na ró¿ne pokusy i równie¿ mieæ plan co wtedy zrobiæ
No widzisz, moja wybredno¶æ te¿ jest dosyæ spora . Do tego dochodzi uczulenie, o którym wiem, jeszcze jedno, o którym nie wiem (chyba gluten albo co¶ innego zbo¿owego).
Zbli¿a siê weekend, chwila wolnego bêdzie, mam nadziejê, ¿e i na przemy¶lenia i plany starczy czasu ...
Po prostu ostatnio mam jak±¶ za³amkê. Zdajê sobie sprawê, ¿e powinnam "wzi±æ siê w gar¶æ", ale mam jak±¶ psychiczn± blokadê ... Nie chcê tu ci±gle nudziæ, smêciæ i narzekaæ, ale z drugiej strony nie chcê tu nikogo oszukiwaæ, a przede wszystkim oszukiwaæ siebie. Mo¿e jak z siebie wylejê te ¿ale to mi szybciej przejdzie.

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-09 o 12:39
Stary 2014-10-09, 13:21   #4246
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

Melonade mój m±¿ tak ma. Mo¿e spaæ 12 godzin a i tak jest zmêczony i niewyspany. Nawet pokazywa³ mi jakie¶ artyku³y o tym. Ja tak mia³am jak jad³am "smieciowe jedzenie". Jak jad³am trochê lepiej to i wtedy lepiej by³o z moim zmêczeniem. A teraz to ju¿ w ogóle mam wiêcej energii. Mo¿e masz niedobory magnezu? To powoduje zmêczenie. A cukier bada³a¶?
Zacznê wstawiaæ jad³ospisy od soboty bo mnie w domu nie ma i nie mam za bardzo jak pisaæ (ale siê trzymam - niedok³adnie bo nie mam tu wagi kuchennej ale nie grzeszê). Wpadam Was poczytaæ ale czasu na odpisanie ju¿ brakuje. Mogê podaæ wagê do tabelki w sobotê? W pi±tek nie mam fizycznej mo¿liwo¶ci siê zwa¿yæ.
Stary 2014-10-09, 13:54   #4247
Amelca87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Witam Was
Czy mogê do Was do³±czyæ?
Ciê¿ko mi samej jako¶.
Æwiczê bardzo du¿o bo 5-6 razy w tygodniu od czerwca regularnie. Natomiast moje problemy to dieta...masakra
Wracam z si³owni ok 21 -22 a wtedy jem..
Moim najwiêkszym grzechem by³y ENERGETYKI i s³odycze...
Potrafi³am nie je¶æ a wypiæ 4-5 energetyki.
Chodzi³am do dietetyczki wszystko piêknie ale przesta³am
Teraz przy wzro¶cie 172 cm wa¿ê 81,6 kg na dzieñ dzisiejszy.
Jeszcze 3lata temu wa¿y³am 55 kg . Mam 27 lat , jeszcze nie rodzi³am a wa¿ê sporo. Od dzi¶ przesz³am znów na 5 posi³ków dziennie tak jak siê powinno je¶æ. Korzystam z "diety" mojej dietetyczki .
Dzisiejsze menu:
8.00 jogurt naturalny , kawa
11.00 jab³ko i kanapka z bu³ki razowej z wêdlin± z indyka i pomidorem i cebulk±
14.00 150 gram makaronu pe³noziarnistego ze szpinakiem i 100 gram kurczaka gotowanego
17.00 jogurt naturalny
20.00 koktajl z 200 ml mleka 0.5% z 2 ³y¿kami otr±b i 1³y¿eczk± ¿urawiny

Chcia³abym byæ wytrwa³a..ale nie stety to mój mega s³aby punkt . Chcê z tym walczyæ i mam nadziejê ¿e mi siê uda
W³a¶nie jestem w po³owie czytania waszych postów.
69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 CEL 2
Amelca87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:16   #4248
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

wiem, ¿e nie jestem jakim¶ mistrzem, ale mam doAmelci trochê zastrze¿eñ. Popierwsze s³abe sniadanie. do jogurtu dodaj owoc i trochê p³atków i bêdzie w porzo, po drugie warzywa. có¿ za pora¿aj±ca ilo¶æ warzyw. na drug± przek±skê da³abym warzywa (sa³atê, czy kapustê z warzywami typu ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka i tak dalej)pola³a to jogurtem. albo kolacjê zamieni³a z ta druga przek±sk±. na przekaske mo¿e byc jogurt z otrêbami a na kolacjê to co pisa³am z ryb±, jajkiem, czy miêskiem.

nie dawaj siê paskudztwom i zapraszamy. w kupie si³a

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:57   #4249
Amelca87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
wiem, ¿e nie jestem jakim¶ mistrzem, ale mam doAmelci trochê zastrze¿eñ. Popierwsze s³abe sniadanie. do jogurtu dodaj owoc i trochê p³atków i bêdzie w porzo, po drugie warzywa. có¿ za pora¿aj±ca ilo¶æ warzyw. na drug± przek±skê da³abym warzywa (sa³atê, czy kapustê z warzywami typu ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka i tak dalej)pola³a to jogurtem. albo kolacjê zamieni³a z ta druga przek±sk±. na przekaske mo¿e byc jogurt z otrêbami a na kolacjê to co pisa³am z ryb±, jajkiem, czy miêskiem.

nie dawaj siê paskudztwom i zapraszamy. w kupie si³a
Witam Ciê dziêkuje za pomys³y to dzisiejsze menu jest od dietetyczki ale oczywi¶cie w formie "mniej" bo dzi¶ mój pierwszy dzieñ i od samego rana bardzooo boli mnie brzuch i dlatego mniej dzi¶ jem..ale od jutra normalna dieta od dietetyczki 1500 kcal . Dzi¶ jeszcze jak to codzienny rytua³ Zumba Mix 60 min i si³ownia ok60 min.
69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 CEL 2
Amelca87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 17:37   #4250
MonnieB
Zakorzenienie

Kiedy¶ pisalam na blogu o bezsenno¶ci i moich sposobach radzenia sobie... To nie jest reklama, mo¿e komu¶ siê przyda po prostu
http://www.monnie.pl/2014/06/251-moj...nnosc.html?m=1
Stary 2014-10-09, 19:05   #4251
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Po prostu ostatnio mam jak±¶ za³amkê. Zdajê sobie sprawê, ¿e powinnam "wzi±æ siê w gar¶æ", ale mam jak±¶ psychiczn± blokadê ... Nie chcê tu ci±gle nudziæ, smêciæ i narzekaæ, ale z drugiej strony nie chcê tu nikogo oszukiwaæ, a przede wszystkim oszukiwaæ siebie. Mo¿e jak z siebie wylejê te ¿ale to mi szybciej przejdzie.
Te¿ to mia³am ostatnio dosyæ d³ugo! Tyle razy ju¿ zaczyna³am odchudzanie i nigdy nie mia³am takiej blokady i zniechêcenia... Ciê¿ko by³o :-(
Ale ten czas ju¿ chyba za mn±
Stary 2014-10-09, 19:11   #4252
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Ja do niedawna nie mog³am spaæ (zasypia³am ko³o 3). Teraz spiê po 11 godziny. po 8 jestem nieprzytomna. kiedy¶ spa³a normalnie. jakie¶ rady ?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-09, 19:55   #4253
Ralfioza
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 290

Witajcie
Trochê musia³am siê cofn±æ w postach, ¿eby byæ w miarê na bie¿±co niestety w sprawie bezsenno¶ci nie potrafiê pomóc, ale zastanawia³am siê nad tym, jak pomóc Melonade w sprawie jedzenia. Kochana, ja w³asciwie tez nie mam superplanu na to, co bêdê jad³a, ale zawsze w domu mam jogurty i owoce - choæby ze wzglêdu na dzieci, i staram siê to podjadaæ. By³ te¿ taki czas, ¿e wcina³am chrupki kukurydziane, na pewno s± lepsze ni¿ chipsy
Stary 2014-10-10, 00:58   #4254
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
Melonade mój m±¿ tak ma. Mo¿e spaæ 12 godzin a i tak jest zmêczony i niewyspany. Nawet pokazywa³ mi jakie¶ artyku³y o tym. Ja tak mia³am jak jad³am "smieciowe jedzenie". Jak jad³am trochê lepiej to i wtedy lepiej by³o z moim zmêczeniem. A teraz to ju¿ w ogóle mam wiêcej energii. Mo¿e masz niedobory magnezu? To powoduje zmêczenie. A cukier bada³a¶?
Zacznê wstawiaæ jad³ospisy od soboty bo mnie w domu nie ma i nie mam za bardzo jak pisaæ (ale siê trzymam - niedok³adnie bo nie mam tu wagi kuchennej ale nie grzeszê). Wpadam Was poczytaæ ale czasu na odpisanie ju¿ brakuje. Mogê podaæ wagê do tabelki w sobotê? W pi±tek nie mam fizycznej mo¿liwo¶ci siê zwa¿yæ.
Mo¿e to magnez, zwrócê na to uwagê.
Mo¿e byæ sobota .

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelca87 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Was
Czy mogê do Was do³±czyæ?
Ciê¿ko mi samej jako¶.
Æwiczê bardzo du¿o bo 5-6 razy w tygodniu od czerwca regularnie. Natomiast moje problemy to dieta...masakra
Wracam z si³owni ok 21 -22 a wtedy jem..
Moim najwiêkszym grzechem by³y ENERGETYKI i s³odycze...
Potrafi³am nie je¶æ a wypiæ 4-5 energetyki.
Chodzi³am do dietetyczki wszystko piêknie ale przesta³am
Jeszcze 3lata temu wa¿y³am 55 kg . Mam 27 lat , jeszcze nie rodzi³am a wa¿ê sporo. Od dzi¶ przesz³am znów na 5 posi³ków dziennie tak jak siê powinno je¶æ. Korzystam z "diety" mojej dietetyczki .
Dzisiejsze menu:
14.00 150 gram makaronu pe³noziarnistego ze szpinakiem i 100 gram kurczaka gotowanego
17.00 jogurt naturalny

Chcia³abym byæ wytrwa³a..ale nie stety to mój mega s³aby punkt . Chcê z tym walczyæ i mam nadziejê ¿e mi siê uda
Cze¶æ, pewnie, ¿e mo¿esz do³±czyæ, z nami ra¼niej .
Przeczytaj proszê pierwszy post, ¿eby poznaæ regulamin i czekam na Twoj± wiadomo¶æ prywatn± z danymi .
Ja nigdy nie lubi³am energetyków ale cola to ju¿ inna historia, potrafi³am 1-2l dziennie wypijaæ .

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Cytat:
Witam Ciê dziêkuje za pomys³y to dzisiejsze menu jest od dietetyczki ale oczywi¶cie w formie "mniej" bo dzi¶ mój pierwszy dzieñ i od samego rana bardzooo boli mnie brzuch i dlatego mniej dzi¶ jem..ale od jutra normalna dieta od dietetyczki 1500 kcal . Dzi¶ jeszcze jak to codzienny rytua³ Zumba Mix 60 min i si³ownia ok60 min.
Jak na tyle æwiczeñ to 1500kcal to jest strasznie ma³o :/.

---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Ralfioza Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie
Trochê musia³am siê cofn±æ w postach, ¿eby byæ w miarê na bie¿±co niestety w sprawie bezsenno¶ci nie potrafiê pomóc, ale zastanawia³am siê nad tym, jak pomóc Melonade w sprawie jedzenia. Kochana, ja w³asciwie tez nie mam superplanu na to, co bêdê jad³a, ale zawsze w domu mam jogurty i owoce - choæby ze wzglêdu na dzieci, i staram siê to podjadaæ. By³ te¿ taki czas, ¿e wcina³am chrupki kukurydziane, na pewno s± lepsze ni¿ chipsy
Sama sobie muszê pomóc, bo nikt za mnie nie decyduje kiedy i co jem. Tylko muszê siê psychicznie pozbieraæ najpierw .

Stary 2014-10-10, 06:59   #4255
Dotka90
Zakorzenienie

Melonade, to o jedzeniu by³o do innego posta, nie chcia³o mi siê dwóch cytowaæ
Próbuj siê powoli przekonaæ Ja parê lat temu prawie nic nie jad³am, nawet miêso mielone mi nie odpowiadalo Teraz duuu¿o próbujê, testujê

Co do tabletek, mówi³am o zio³owych - ja bra³am Labofarm i Valused. Co do sportu - to zale¿y od cz³owieka, mnie np. spacer/bieganie przed snem bardzo pomaga

Skoro wiesz, ¿e jets du¿y poziom stresu i jest to niezmienne, musisz znale¼æ sposób na odreagowanie. Tutaj dobry jest w³a¶nie sport, bo '¶ci±ga' z cz³owieka negatywne emocje.

Generalnie musisz siê ogarn±æ i wzi±æ za siebie, tak jak sama mówisz. Pewnie przyjdzie w koñcu ten punkt krytyczny U mnie przyszed³, jak zobaczy³am 9 z przodu na wadze. Wprawdzie dos³ownie przez moment, no ale jednak. Przerazi³o mnie to totalnie, ¿e zostanê taka star±, grub± bab± i zaczê³am walczyæ.

Mogê te¿ jutro podaæ wagê? Zapomnia³am siê dzi¶ zwa¿yæ
Stary 2014-10-10, 07:00   #4256
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
£y¿ka oliwy, bazylia, chilli i trochê Vegety

U mnie w domu rodzinnym t³uste potrawy by³y na porz±dku dziennym, moja mama smaruje chleb mas³em tak na 2cm blee.
Przepis mojego taty na sos Pó³ paczki smalcu, wrzuciæ miêso - niech siê podpiecze, zalaæ wod± i zalaæ du¿± ilo¶ci± zasma¿ki (pól kostki smalcu+pó³ szklanki m±ki) i gotowe!

Cytat:
Przyczyn naprawde moze byc mnostwo:
- jesz za malo kcal
- jesz za duzo kcal
- nieodpowiedni stosunek bialka do weglowodanów i tluszczow
- za malo blonnika
- zatrzymanie wody w organizmie
- problemy hormonalne
- problemy z tarczyca
- wycienczenie organizmu wysoka waga

itd itd itd
W³a¶nie staram siê co¶ zmieniæ, wyliczy³am sobie zapotrzebowanie energetyczne - ponad 1600kcal bez æwiczeñ, ponadto muszê zbudowaæ miê¶nie - czyli æwiczenia od których odesz³am. Jedzenie uwa¿am najgorsze nie jest - ale postaram siê co¶ jeszcze dodaæ do swojego malusiego jad³ospisu

Amelcia87 - witaj serdecznie, mam nadziejê ¿e z nami pokonasz swoje kg.

Ps. Moja waga bez zmian 73,5

Stary 2014-10-10, 07:10   #4257
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Skopa³am sprawê dziewczyny...
Po pierwsze to by³a rozmowa o planowaniu posi³ków i ja sobie wczoraj nie zaplanowa³am, przez to co¶ tam mi wpad³o.
A po drugie to nie mog³am siê doczekaæ wa¿enia bo tak mi ostatnio dobrze sz³o zdrowe od¿ywianie, a wczoraj wszystko pop³ynê³o... Bo jeszcze wspó³lokatorki spontaniczn± "imprezê" sko³owa³y i lipa.

Dzisiaj i tak wagi nie podam, bo nie mam wagi na stancji.... Mam pi±tki wolne i normalnie to jadê w czwartek do domu i tam w pi±tek rano mam wagê... A tak to zwa¿ê siê jutro.

Staram siê nie za³amywaæ. Dzi¶ jest nowy dzieñ i trzeba siê pilnowaæ z czasem przestan± mi siê zdarzaæ takie wpadki
Stary 2014-10-10, 07:33   #4258
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

U mnie bez zmian 66
ale i tak dobrze, bo w ogóle nie jestem na diecie. Jem wszystko i to ³±cznie ze s³odyczami i ciastami

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Jeszcze 3lata temu wa¿y³am 55 kg . Mam 27 lat , jeszcze nie rodzi³am a wa¿ê sporo.
Sprawdzi³am Twoje BMI

Granice wagowe wed³ug BMI dla podanego wzrostu:
Wyniszczenie: poni¿ej 44.1 kg
Wychudzenie: od 44.4 kg do 51.5 kg
Niedowaga: od 51.8 kg do 57.4 kg
Waga prawid³owa: od 57.7 kg do 73.7 kg
Nadwaga: od 74 kg do 88.5 kg
I stopieñ oty³o¶ci: od 88.8 kg do 103.2 kg
II stopieñ oty³o¶ci: od 103.5 kg do 118 kg
Oty³o¶æ kliniczna: powy¿ej 118.3 kg

te 55 kg - to z³y pomys³

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Staram siê nie za³amywaæ. Dzi¶ jest nowy dzieñ i trzeba siê pilnowaæ z czasem przestan± mi siê zdarzaæ takie wpadki
Tak trzymaj, nie za³amuj siê, takie wpadki s± wrêcz konieczne ¿eby rozbujaæ metabolizm.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Przepis mojego taty na sos Pó³ paczki smalcu, wrzuciæ miêso - niech siê podpiecze, zalaæ wod± i zalaæ du¿± ilo¶ci± zasma¿ki (pól kostki smalcu+pó³ szklanki m±ki) i gotowe!
Nie ¿artuj sobie, jak jadê do mojego mê¿a do domu rodzinnego - to tam te¿ siê tak gotuje z 1 ma³± ró¿nic±.
Wrzuca siê ca³± paczkê smalcu i w ogóle nie dodaje samej wody, tylko potem odrobinê - tylko tyle by rozbe³taæ pó³ kubka m±ki.

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-10-10 o 07:29
Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 07:46   #4259
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:
Dzisiejsze menu:
17.00 jogurt naturalny

bardzo ma³o jedzenia na tak± ilo¶æ æwiczeñ.I nie trzeba siê katowaæ 2h codziennie, wystarczy 30minut.
Mleko 0.5% ? To ju¿ lepiej z wod± sobie zrób, przynajmniej w kranie za darmo

a poza tym to witaj i powodzenia

do tabelki proszê 88kg.

Dotka widzia³a¶ moje pytanie?

moje na dzi¶

S jajecznica na ma¶le z cebul± i grahamka
II¶ koktajl owocowy z migda³ami
O morszczuk, ziemniaki i surówka z kapusty kiszonej
P. zale¿y czy pojadê na rower
K makrela z ogórkiem kiszonym

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2014-10-10 o 07:51
mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-10, 07:49   #4260
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

Malinka, BMI to nie jest super wyznacznik. Na to patrzy siê trochê z przymru¿eniem oka bo nie bierze pod uwagê masy miê¶niowej. My¶lê jednak ¿e masz racjê ¿e 55 kg to za ma³o. Amelcia, æwiczysz wiêc budujesz sobie miê¶nie. Zwróæ wiêksz± uwagê na wymiary ni¿ na wagê - pamiêtaj ¿e kilogram miê¶ni zajmuje mniej miejsca ni¿ kilogram t³uszczu. Dodatkowo - tez uwa¿am ¿e 1500 kcal to dla Ciebie za ma³o przy tych æwiczeniach. Je¿eli bêdziesz za ma³o kcal dostarczaæ (w odpowiednich proporcjach: bia³ko, wêgle, t³uszcze) to zwolnisz tak metabolizm, ¿e w koñcu zaczniesz tyæ od li¶cia sa³aty. Oblicz sobie jeszcze raz swoje zapotrzebowanie bior±c pod uwagê aktywno¶æ fizyczn± i odejmij jakie¶ 300 kcal. Na g³ównym forum "dietetyka" masz opisane jak obliczyæ zapotrzebowanie kaloryczne i w jakich proporcjach je¶æ bia³ka, t³uszcze i wêgle. U dietetyka chyba by³a¶ jak tak du¿o nie æwiczy³a¶ albo to kiepski dietetyk by³ niestety. No i witaj serdecznie ¿yczê samych sukcesów!

Super Malinka ¿e waga siê trzyma mimo ¿e siê nie pilnujesz.

Bella - dont worry, jeste¶my tylko lud¼mi. Wa¿ne ¿eby siê podnosiæ gdy upadamy. Ja siê bojê jutro stan±æ na wagê bo ten tydzieñ móg³by byæ lepszy. Nie by³o tragedii bo trzyma³am siê produktów które mam w rozpisce, gorzej z godzinami posi³ków (ciê¿ko by³o mi trafiæ ¿eby zje¶æ o konkretnej godzinie i zawsze mia³am jakie¶ przesuniêcia w jedn± albo drug± stronê). Do tego jak ju¿ pisa³am (chyba) nie mam tu wagi kuchennej i porcjê s± na oko. Jako¶ tak mniej wody pi³am. Ju¿ chyba lepiej bym siê czu³a jakbym zamiast swoich posi³ków zjad³a kebaba :p i mój grzech numer 1 - nie æwiczê, ci±gle czasu brak. Wczoraj æwiczy³am ca³e 20 (!!!!) minut na orbitreku i wiêcej nie da³am rady. Proszê Was o ¿ebym w koñcu ruszy³a dupkê i zaczê³a æwiczyæ.

Dziêki Melonade za pozwolenie zwazenia siê w sobotê. Jeste¶ nieoceniona

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-10 o 07:57
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.