![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Dziewczyny nadrabiam Was, ale juz nie wiem co miałam komu napisać
![]() Asiulka córeczka przepiękna! Anus gratuluję aniołeczka! Maciejka super, że wychodzicie. Zgadzam się z Tobą, ja również nie rozumiem jak można chciec cc ![]() My również dłuuugo się karmimy, dostawiam małego po 2-3 razy zanim zaśnie, albo i lepiej czasami ![]() ![]() Melbi mój Kamcio też parę razy się przesikał, ja odkryłam że to dlatego iż babeczka przy wyjściu ze szpitala kazała mi zostawiać pępuszek na wierzchu, nie przykrywać pampersem i jak synuś sikał do góry wszystko wylatywało. Teraz zapinam ciaśniej i robię taką falbankę z górnej częsci pampersa i udaje się wytrwać na sucho ![]() Olcia nic się nie martw. Mnie jak gin mierzyła Kamisia pod koniec ciąży w 36 tygodniu miał 2800 g a dwa tygodnie później 2950 g, również zaznaczała że mogą być błędy pomiaru przez już bardzo niskie ułożenie dzidziusia. Na pewno Twój skarbek jest bezpieczny u Ciebie i rozwija się pierwsza klasa. Mały mi spi od 13 a ja zrobiłam sobie mega zamowienie na Allegro, niemieckiej chemii i mam radochę bo uwielbiam wybierać te wszystkie pachnące płyny i środki i co chwilę testować nowości. ![]() Aga Tymianek mega przystojniak ![]() Meire, gratki za wizytę ![]() Wiecie, że od nas z przychodni nikt nie przychodzi. Nie mamy żadnej wizyty patronażowej.
#4232 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z dzieckiem masz prawo być! nie wiem czy karmisz piersią - ale jesli tak to powinni cię przyjąć na oddział, o przecież nie mogą odciąć dziecka od pokarmu. Jeśli nie to może da się odpłatnie wypożyczyć łóżko czy coś? U mnie w szpitalu tak było - dla matek kp leżanka w miarę dostępności, a dla reszty rodziców odpłatnie. Cytat:
![]() Cytat:
ale ja też już tęsknię za ![]() ![]() Cytat:
![]() a na oddziale nie mogą Ci udostępnić wagi? ja Filipa ważyłam przed i po każdym karmieniu, a oddziałowa waga stała koło mojego łóżka przez prawie cały pobyt w szpitalu Cytat:
![]() Cytat:
I też polecał białe pampki Premium Care - bardzo chłonne są ![]() nicki86 gratuluję wizyty ![]() Cytat:
![]() A u nas chyba zaczyna się katar... ![]() dzisiaj była położna, powiedziała ze tragedii nie ma i może to wcale nie katar, a mocniejsza sapka ale sama już nie wiem. Na razie odciągam troszkę gruszką ale niewiele wyciągam z noska, pod wieczór chyba z katarkiem do odkurzacza spróbujemy... ![]() Mamy odciągać i obserwować, a jak będzie bardziej ropne albo żólte to iść do lekarza, bo u takiego malucha to chwila moment i schodzi na oskrzela i płuca :/ mam nadzieję, że się ode mnie nie zaraził... ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zadomowienie
|
Olcia pamiętaj ze usg nawet o 0,5 kg może się mylić. Będzie dobrze
![]() Zielona ja bym przystawila a jak zaśnie to wtedy laktator. MamaZuzi przybiera, spadła w 3 dobie 70 g a teraz codziennie przybywa. Była położna laktacyjna ale taka z powołania ![]() I już tak ładnie lapala cyca a teraz przez to naświetlania ma taką opaskę na oczy wkurza się i znowu ze mną walczy ehhhh . |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zadomowienie
|
Maciejka super, że już do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Rozeznanie
|
A tak mi się nasunęło po wpisie Kasi-nam kazali układać siusiaka tak, żeby był skierowany na dół (nie pamiętam dlaczego, ale miało to jakieś uzasadnienie) i pilnować tego przy zakładaniu pieluszki żeby był właśnie skierowany do dołu.
Kasia ja też się właśnie zastanawiam czy ktoś do mnie przyjdzie bo my chodzimy do takiej małej przychodni gdzie przyjmuje tylko kilku lekarzy rodzinnych. ..niedługo się przekonam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
Ja dzisiaj jestem strasznie słaba, spałam do 12 i tak chodzę po domu bez pomysłu. Mąż chce iść do kina ale ciężko to widzę ![]() A odnośnie karmienia dzidziusiów to powiedzcie za każdym razem musi się dziecku odbić??? 1141655- Tymianek jest rozkosznym małym przystojniakiem ![]() ewccik- trzymam kciuki żeby u Ciebie już poród ruszył ![]() Ollllciaaa- Olcia Skarbie ja też tak jak dziewczyny uważam że wszystko jest z Twoim Kubusiem w porządku. Moja też była mniejsza i lekarz kazał mi po tygodniu przyjść, później sam powiedział że muszą tak mówić bo są do tego zobowiązani a każde dziecko jest indywidualne i inaczej rośnie ![]()
#4237 |
Konto usunięte
|
inco miałam tak 2 dni temu. wydaje mi się że dziecko w ten sposób zwiększą produkcje mleka bo dziś mam nawał i mały je już normalnie
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 |
Rozeznanie
|
Widziałyście Wendzikowską 3 tygodnie po CC , właśnie normalne kobitki po takich artykułach łapią doła
![]() http://www.pudelek.pl/artykul/76174/...e_po_porodzie/
#4239 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Rozeznanie
|
Olcia granica błędu w pomiarze..w ogóle się nie martw Kochana
![]() ![]() Agata masz racje ![]() Ewcik trzymam kciuki!!! Aga Tymus przeslodki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, nie wiem co bym bez Was zrobiła...zakopałabym sie pod kołdrę i chlipałabym
![]() ![]() Po prostu, dzieci już swoim tempem rosną, ale najważniejsze ze zdrowe ![]() Migotka, dzielna mamusia jesteś, silny Twój synek dacie radę z katarkiem ![]() Węgielek, o nie wiedziałam o tym siusiaku. Agata, ja też dzisiaj mam taki dzień... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Monia, co u Was? Jak Malutka Oleńka sie chowa? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żal mi dziecka, że zamiast spędzać najfajniejsze chwile wtulone z mamą, mama spędza je z trenerem i ciężarkami. Świat mediów jest chory a pogoń za sławą i kasą bezgraniczna i bezrozumna. Ja tam już 100 razy bardziej wolę 2 tygodnie chodzić w pidżamie ale wtulać małą w siebie, kiedy tylko ona i ja zechcemy, niż gonić za figurą. Szkoda, że żadna celebrytka się nie wyłamie i nie pokaże siebie z dzieckiem przy piersi i nie napisze " 2 tygodnie w pidżamie, dobrze mi z tym, bo kocham moje dziecko". Kasiulka a u mnie dziś już 2 raz była położna. W przeciągu 6 tyg ma być minimum 4 razy... plus pediatra. Na szczęście jest fajna, więc spoko, wkurzające jest tylko to, że się nie zapowiada. Po prostu przychodzi, dzwoni domofon a ty człowieku rób co chcesz... Bez sensu. Agata mojej się nie odbija, za to męczą ją zawsze po jedzeniu czkawki. Taka biedulińska wtedy jest, mam ochotę ją schrupać ![]() Hmmm, położna dziś powiedziała, żeby nie wybudzać dziecka po 4 godzinach ![]() Laktacyjna za to, kazała wybudzać. Ja zgłupieję, baby, jak wy robicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Wtajemniczenie
|
Ja słyszałam że po kp nie trzeba odbijać ale po butli tak
#4244 |
Zakorzenienie
|
Wegielek kochana a mnie mama mowila wlasnie z tym siusiakiem zeby ukladac do gory... Ja sama nie wiem. Zaraz 2ujka google sprawdze
![]()
#4245 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4246 |
Rozeznanie
|
zielona butelka- masz rację ja też uważam podobnie do Ciebie
![]() ![]()
#4247 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() cudowna ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() - fajowe |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Rozeznanie
|
Kasia, Mlebi no właśnie nie chciałabym wprowadzać nikogo w błąd, też poczytałam więc wujka google i widzę, że zdania są podzielone. ..jak zwykle; ) no nam tak radzili, siusak ok (Młody nie ma jaderka, ale to akurat tak się urodził) poza tym ok. Zawsze możecie dopytać pediatry na wizycie-choć podejrzewam, że jeden powie tak, a drugi inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Zielona... ja ufam mojemu dziecku i nie wybudzam... pozwalam jej decydowac kiedy i jak dlugo ssie... poki co sie to u nas sprawdza bo Mala przybiera... mimo ze ja juz prawie nie mam czasu dla siebie..
![]()
![]() |
#4250 |
Rozeznanie
|
Zielona - ja też chciałabym zobaczyć taką celebrytkę-i do takiej pełen szacunek, a nie treningi, bo najważniejsze kilogramy i pokazanie się na jakiejś ściance;:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zadomowienie
|
Olcia nie martw się
![]() niki - super że po wizycie wszystko ok zielona ja nie wybudzam śpi ile chce, ale np dzisiaj młoda domaga się cyca co chwilę, zasypia na 10-15 minut i budzi się do cyca, tak więc pewnie załatwia sobie więcej na jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny! Nie uwierzycie co się stało! Już chcieli mnie przyjmować na oddział, ale lekarz dyżurny jeszcze raz sprawdził przewidywany termin porodu wg ostatniej miesiączki i czasu trwania cyklu i co się okazało? Że moja dr prowadząca ciążę źle wyliczyła termin porodu, bo zamiast 5.02 powinno być 9.02. Wiec jestem tylko 2 dni po terminie a nie prawie tydzień. Z racji tego że na oddziale jest mało miejsc i mieli dużo nagłych przypadków to kazał mi iść do domu i mam się pokazać w poniedziałek rano. O ile oczywiście Młoda sama nie będzie chciała wyjść wcześniej. Ale zbadał mnie i powiedział ze wszystko jest pozamykane, szyjka długa wiec on sam stwierdził że raczej po prostu przyjadę w poniedziałek.
Ja nie wiem jak ta babka liczyła termin, ale mi samej coś tez nie pasowało jak to liczyłam na własną rękę. Też mi wyszło ze powinno być na 9.02 no ale stwierdziłam że ni jestem lekarzem to nie będę jej się w kompetencje wcinac ![]() ![]() ![]()
#4254 |
Zakorzenienie
|
Meire, a Twoja potrafi spać 5-6 godz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I ufaj tu lekarzom, ostatnio zauważyłam że chyba gubi ich rutyna ![]()
![]() |
#4256 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje za dzisiejsze wizyty
![]() Tutti piękne zdobycze ![]() U mnie ktg ok 0 skórczy. Jakoś mnie to nie zdziwiło. Jak leżę w domu to też nic się nie dzieje a jak tylko wstanę to brzuch jak kamień. Jutro wizyta,to dopytam lekarza o to. |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
No jeszcze nie... najdluzej do tej pory spala 4h..
Maz jedzie ze strasza corka do lekarza pilnie.. goraczka nie spada po lekach i doszedl bol gardla... pewnie angina.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
Mojej nie zawsze się odbija ale położne mówiły żeby się tym nie przejmować i nie pilnować aż tak tego odbijania.
A ja wybudzam ale nie wiem czy dobrze robie. Niestety jak ja jej tutaj nie wzbudza to zabiorą na mm. ale w domy ja przytrzymam, wybudze najwyżej po 5 - 5,5 godz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Konto usunięte
|
gosia no to ładnie. musisz się jeszcze męczyć
ja też budze na jedzenie bo mam tyle mleka że mi chyba cycki eksploduja jak za długo będę czekać Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.