Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 18:12   #4231
Jess922
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny dzięki za kciuki Nie poznałam płci bo mój lekarz stwierdził że dzisiaj nie będzie usg tylko na następnej wizycie połówkowe. Chyba że się upieram ale on płci i tak mi dzisiaj raczej nie powie

Miałam tylko badanie na fotelu mam infekcję dostałam globulki i maść tabletki.
Potem posłuchaliśmy tętna

Moja wizyta była bardzo długa bo rozmawialiśmy o zwiększonym ryzyku stanu przedrzucawkowego skoro w pierwszej ciąży to miałam i na następnej wizycie zapisze mi tabletki które będe musiała brać do końca ciąży chociaż one nie dadzą pewności że sytuacja się nie powtórzy.

No i będe miała cc powiedział że mogę sobie wybrać jak chce rodzić skoro pierwsza ciąża zakończyła się cc. Ta wiadomość mnie bardzo ucieszyła

Jestem trochę zawiedziona że nie poznałam płci ale moze to i lepiej. W pierwszej ciąży inny lekarz na tym etapie powiedział że będzie chłopak a dopiero na połówkowym okazało się ze jednak nie

Ja dzisiaj podczytywałam czerwcówki i tam jedna dziewczyna miała już wyprawkę naszykowaną na chłopaka i wczoraj na wizycie 27 tc okazało się że jednak dziewczyna. Także staram się zrozumieć mojego lekarza że nie chce tak wcześnie mówić.
Najważniejsze, że wszystko dobrze
dobrze, że dostałaś wybór
Stary 2015-03-12, 18:13   #4232
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja też zamierzam się nią sugerować
ja też, bo jestem ciemna w tych tematach te wszystkie składy to dla mnie czarna magia
Stary 2015-03-12, 18:14   #4233
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja też, bo jestem ciemna w tych tematach te wszystkie składy to dla mnie czarna magia
To nie jesteś sama
Stary 2015-03-12, 18:19   #4234
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie na tej Sroce wyczytałam, że kosmetyki z Hippa i chusteczki z Huggies są b.dobre jeśli chodzi o skład i też będę w niej strzelać jeszcze chwali tam Rossmannowe kosmetyki i chusteczki robione dla Netto
Ojjj będziesz te Huggies wyklinać, są za mokre w stosunku do cienkości i przy wyciąganiu trzeba uważać, rwą się nawet na 3 części. Ja je do pracy kupiłam raz, ale nie miałam cierpliwości do wyciągania, a co dopiero przy maluchu

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
goooosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:22   #4235
fiona27
Zakorzenienie

magdowe no szkoda tego usg, ale najważniejsze, że ok

Co do składów to ja też ciemna masa , ale sugeruje się tym co sprawdziło sie u synka, ale na wszelkie sugestie jestem otwarta i chętnie się podszkolę
I prawda taka, że co dobre dla jednego dziecka nie oznacza, że takie tez będzie dla drugiego

kasperka a jak u Ciebie ?
Stary 2015-03-12, 18:23   #4236
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
ja też hippa chcę używać... w ogóle wybiorę tylko to co ma ,,dobry,, skład... więc większość z hipp prócz balsamu do ciała a chusteczki do pupy z huggies
Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
Ojjj będziesz te Huggies wyklinać, są za mokre w stosunku do cienkości i przy wyciąganiu trzeba uważać, rwą się nawet na 3 części. Ja je do pracy kupiłam raz, ale nie miałam cierpliwości do wyciągania, a co dopiero przy maluchu
o właśnie zobaczcie co znalazłam odnośnie chusteczek Huggies: http://www.srokao.pl/2015/01/zaczaro...u-2014_13.html
Czyli chyba się pogorszyły. My kupimy waterwipes, czyli 99,9%wody i 0.1% ekstrakt owocowy.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:25   #4237
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
a kiedy masz połówkowe ? no ale chociaż sobie posłuchałaś dzidziulka
Fajnie z tym cc bo o ile pamiętam zależało Ci na tym
Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że wszystko dobrze
dobrze, że dostałaś wybór

Połówkowe mam dopiero 9 kwietnia.
Ale uspokoiłam się wizytą bo myślalam że coś złego się dzieje z moja szyjką tak mnie kuła. Ale naszczęście wszystko ok a te objawy to infekcja.

No i ta cc poprawiła mi humor
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 18:26   #4238
goooosienka
Zakorzenienie

Ja od siebie polecę te: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...7147,1662,6081

A w wersji do wózka 30 sztuk, nie widziałam żeby inne firmy miały małe paczki : http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...7875,1662,6081

Zaraz rozpiszczę skład dla ciekawskich

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-03-12, 18:27   #4239
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja mam sprawdzone pampersa i ich będe używała, mimo słabych opinii

Ja lubię też chusteczki z Auchan

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
o właśnie zobaczcie co znalazłam odnośnie chusteczek Huggies: http://www.srokao.pl/2015/01/zaczaro...u-2014_13.html
Czyli chyba się pogorszyły. My kupimy waterwipes, czyli 99,9%wody i 0.1% ekstrakt owocowy.
A to są te z Kauflanda? Bo ja chyba takie miałam i były bardzo mokre ....
Stary 2015-03-12, 18:31   #4240
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Dlatego ja mam sprawdzone pampersa i ich będe używała, mimo słabych opinii

Ja lubię też chusteczki z Auchan

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

A to są te z Kauflanda? Bo ja chyba takie miałam i były bardzo mokre ....
hmm chyba raczej nie. One nie wiem czy są w Polsce. Są na pewno w Anglii i Irlandii i są tu bardzo polecane. http://waterwipes.com/ o to te dokładnie.
Stary 2015-03-12, 18:34   #4241
goooosienka
Zakorzenienie

Skład chusteczek Babydream :

Aqua - woda
Glycerin - gliceryna, substancja nawilżająca, często stosuje się glicerynę roślinną więc w pełni bezpieczną
Coco Glucoside - emulgator, pozwala na złączenie się składników wodnych z olejnymi, baardzo łagodny dla skóry więc nie ma się co bać, często pozyskiwany z roślin, ładnie usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry a do tego neutralizuje działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych
Allantoin - allantoina, bardzo porządana, zazwyczaj pozyskiwana z roślin, działa łagodząco, przeciwzapalnie i regenerująco, zmiękcza i ochrania naskórek, ma lekkie działanie przeciwrodnikowe
Aloe Barbadensis Gel - żelik aloesowy, silnie nawilża, regeneruje, MOŻE UCZULIĆ! - aloes z którego ekstrakt się pozyskuje musi być obrany ze skórki, jeżeli eskstrachuje się cały aloes ze skórką, to zawarte w niej alergeny też są przenoszone do kosmetyku, nie ma informacji jaki to aloes więc zaznaczam na zielono wierząc że producent nie jest kretynem
Phenoxyethanol - fenoksyetanol, konserwant, uniemożliwia rozwojowi drobnoustrojów, wbrew pozorom potrzebna w kosmetyku dla dzieci do którego wsadzamy paluchy (dotkniemy przecież czasami także innych chusteczek), UE dopuszcza go w ilości do 1% czyli wszystko co jest po nim w składzie jest w ilości śladowej
Polyquaternium-6 - substancja nawilżająca, całkowicie bezpieczna
Polyaminopropyl Biguanide - konserwant, UE dopuszcza do 0,3%

Pisane na szybciaka z pamięci więc w razie czego mogę coś dopowiedzieć

Przeczytałam skład Huggies, nie wiem po co tam dwa środki powierzchniowo czynne, trzy konserwanty z czego jeden paraben (ja się ich nie boję ale wiem że wiele osób tak) no i sztuczny zapach. Jak dla mnie Babydream lepsze

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki

Edytowane przez goooosienka
Czas edycji: 2015-03-12 o 18:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 18:42   #4242
Isabelle_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
poważnie?
a ja myślałam że to w miarę ok firma... Nawet gadałam z jedną dziewczyną i jest zadowolona z tych ciuszków...
A co myślisz o Early Days ? Kuzynka jedzie w kwietniu do UK i miałam zamiar dać jej kasę żeby kupiła właśnie coś z tych dwóch firm... Tam na wyprzedażach po funcie nawet coś można wyszperać fajnego.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

no właśnie coś słyszałam o darmowych książkach... Nie wolno ich zniszczyć i oddać kolejnemu rocznikowi.... Wtedy nie płaci się za nią... Nie wiem dokładnie o co chodzi ale w kwietniu mam zebranie już pierwsze w podstawówce więc pewnie będą o tym mówili.

to kolo czerwca zacznę kupować... tak by przed porodem już mieć wszystko... chyba tak najlepiej będzie...
Tak, dokładnie, nie wolno niszczyć bo 3 roczniki z niej korzystają. Jak zniszczysz to płacisz karę, ale chyba z tego co kojarzę to nie były wielkie kwoty.. Na zebraniu wszystkiego się dokładnie dowiesz

Cytat:
Hej Dziewczyny dzięki za kciuki Nie poznałam płci bo mój lekarz stwierdził że dzisiaj nie będzie usg tylko na następnej wizycie połówkowe. Chyba że się upieram ale on płci i tak mi dzisiaj raczej nie powie

Miałam tylko badanie na fotelu mam infekcję dostałam globulki i maść tabletki.
Potem posłuchaliśmy tętna

Moja wizyta była bardzo długa bo rozmawialiśmy o zwiększonym ryzyku stanu przedrzucawkowego skoro w pierwszej ciąży to miałam i na następnej wizycie zapisze mi tabletki które będe musiała brać do końca ciąży chociaż one nie dadzą pewności że sytuacja się nie powtórzy.

No i będe miała cc powiedział że mogę sobie wybrać jak chce rodzić skoro pierwsza ciąża zakończyła się cc. Ta wiadomość mnie bardzo ucieszyła

Jestem trochę zawiedziona że nie poznałam płci ale moze to i lepiej. W pierwszej ciąży inny lekarz na tym etapie powiedział że będzie chłopak a dopiero na połówkowym okazało się ze jednak nie

Ja dzisiaj podczytywałam czerwcówki i tam jedna dziewczyna miała już wyprawkę naszykowaną na chłopaka i wczoraj na wizycie 27 tc okazało się że jednak dziewczyna. Także staram się zrozumieć mojego lekarza że nie chce tak wcześnie mówić.
Gratulacje wizyty Szkoda że nie podejrzałaś dzidzi, ale dobrze że chociaż serduszko słyszałaś.. Zdrówka i akysz dla infekcji
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:04   #4243
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
o dzięki za uwagę
Cytat:
do tego nie doszłam
Cytat:

Połówkowe mam dopiero 9 kwietnia.
Ale uspokoiłam się wizytą bo myślalam że coś złego się dzieje z moja szyjką tak mnie kuła. Ale naszczęście wszystko ok a te objawy to infekcja.

No i ta cc poprawiła mi humor
a jak Twoje mdłości i zgaga? Mnie ta cholera męczy dzień w dzień
Cytat:
Ja od siebie polecę te: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...7147,1662,6081

A w wersji do wózka 30 sztuk, nie widziałam żeby inne firmy miały małe paczki : http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...7875,1662,6081

Zaraz rozpiszczę skład dla ciekawskich
zapomniałam, że mamy też Ciebie, która zna się na składach zapisuję te chusteczki
Stary 2015-03-12, 19:04   #4244
fiona27
Zakorzenienie

Mirabelka to widocznie coś pomyliłam z tymi chusteczkami, bo miałam takie, ale pewnie nazwa podobna
Stary 2015-03-12, 19:08   #4245
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
o dzięki za uwagę

do tego nie doszłam

a jak Twoje mdłości i zgaga? Mnie ta cholera męczy dzień w dzień

zapomniałam, że mamy też Ciebie, która zna się na składach zapisuję te chusteczki
Nie ma problemu Jak mam czas zawsze pomoge

Ja w Srokao nie wierzę od dawna, znam blogerski światek od innej strony, sama w nim siedziałam i znam stawki jakie się dostaje za dobre słówko. Albo nawet i nie za słówko dobre, ale jak się pieniążko dostanie to się nie opłaca napisać źle bo kolejnego można już nie dostać Prosty przykład:

Chusteczki Huggies mają więcej konserwantów, środki powierzchniowo czynne i substancję zapachową na którą Srokao nie zwraca uwagi. Jednak przy szamponie Babydream wyraźnie zaznacza że dodanie składnika zapachowego się jej nie podoba. Dlaczego więc w jednym przypadku zwraca na to uwagę a w innym pomija to i jeszcze kilka istotnych kwestii?

Piszę posta a Wojtek do mnie "Co tam tak piszesz, licencjat?"

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-12, 19:14   #4246
beatrix28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jess ale George jest dość kiepski, jedna ze słabszych jakościowo odzieżowek w UK
tu sie zgodze dostalam od kuzynki 5pak body z tej firmy i nigdy wiecej..
early days tez niezbyt,uwielbiam niemieckie topolino i TCM

roxana u mnie z zoladkiem idzie zwariowac ,jedynie ta zupka by mnie uratowala,fajne akcesoria do pokoju
fiona27 chusteczki pampersa jak dla mnie sa ok tylko drogie i mozna kupic podobne za nizsza cene.takie rzeczy tj i pieluchy jzu kupuje,a niedlugo rossman bedzie blziej mnie nie bedzie tzreba jechac do centrum wiec bede zamawiac online i odbierac, jak w aptece DOZ lubie tak..
mirabelka gratuluje synka! a co Ci dolegalo ze tak ostro bylo?
gosienka mnie hugiessy zarowno chusteczki n. jak i pieluchy nie zwalały z nog i raczej do nich nie wroce. co do meza ,mam podobnie ,moj stiwerdzil ze z powodzeniem moglabym pisac ksiazki..:P

Edytowane przez beatrix28
Czas edycji: 2015-03-12 o 19:16
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:20   #4247
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
tu sie zgodze dostalam od kuzynki 5pak body z tej firmy i nigdy wiecej..
early days tez niezbyt,uwielbiam niemieckie topolino i TCM

roxana u mnie z zoladkiem idzie zwariowac ,jedynie ta zupka by mnie uratowala,fajne akcesoria do pokoju
fiona27 chusteczki pampersa jak dla mnie sa ok tylko drogie i mozna kupic podobne za nizsza cene.takie rzeczy tj i pieluchy jzu kupuje,a niedlugo rossman bedzie blziej mnie nie bedzie tzreba jechac do centrum wiec bede zamawiac online i odbierac, jak w aptece DOZ lubie tak..
gosienka mnie hugiessy zarowno chusteczki n. jak i pieluchy nie zwalały z nog i raczej do nich nie wroce. co do meza ,mam podobnie ,moj stiwerdzil ze z powodzeniem moglabym pisac ksiazki..:P
Dlatego ja na początek staruję z pampersem zarówno chusteczki, jak i pieluchy, a póżniej przejdę na tańsze zamienniki
Stary 2015-03-12, 19:28   #4248
beatrix28
Zadomowienie

fiona27 mysle ze jeszcze dobry a malo alergizujący jest BUBCHEN nie wiem ile go w pl rossmanie, ale Penaten chusteczki n. tez sa dobre dla wrazliwej skory.

Mimo ze mamy już przetesowane produkty (te ktore juz maja jednego maluszka) to kazdy bobas jest inny i inne produkty moga mu/jej sluzyc.
ja tam sie sugeruje wlasna intuicja
Stary 2015-03-12, 19:34   #4249
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Mirabelka to widocznie coś pomyliłam z tymi chusteczkami, bo miałam takie, ale pewnie nazwa podobna
Wiesz całkiem możliwe, że takie same miałaś Mi się po prostu wydawało, że one są tylko na wyspach, ale oczywiście mogłam się mylić
Cytat:

Ja w Srokao nie wierzę od dawna, znam blogerski światek od innej strony, sama w nim siedziałam i znam stawki jakie się dostaje za dobre słówko. Albo nawet i nie za słówko dobre, ale jak się pieniążko dostanie to się nie opłaca napisać źle bo kolejnego można już nie dostać Prosty przykład:

Chusteczki Huggies mają więcej konserwantów, środki powierzchniowo czynne i substancję zapachową na którą Srokao nie zwraca uwagi. Jednak przy szamponie Babydream wyraźnie zaznacza że dodanie składnika zapachowego się jej nie podoba. Dlaczego więc w jednym przypadku zwraca na to uwagę a w innym pomija to i jeszcze kilka istotnych kwestii?

Hmm, a to może jak będziesz miała czas podzielisz się z nami swoją listą kosmetycznych zakupów dla dzieciątka?Ja bym bardzo chętnie skorzystała z Twojego doświadczenia w temacie składów zawsze wolę przeczytać opinię kogoś kto w tym temacie siedzi, bo ja to kompletnie zielona jestem i pewnie bym poleciała na zapach
Cytat:
od dziecka mam napady tachykardii, a teraz akurat trafił się u lekarza i ona tak spanikowała, że w przeciągu godziny leżałam w szpitalu. Ale od razu kardiolog przyszedł i mój ginekolog i powiedzieli, że to nie ma wpływu na dzieciątko, ale muszą zostawić mnie pod obserwacją. Za to poznałam szpital w którym będę rodzić. Nie konkretnie oddział, ale powiem Wam że cud, miód. Wszyscy życzliwi, ciągle dopytywali jak się czuję. Rano 5 śniadań do wyboru, a że nic mi nie podeszło to specjalnie mi zrobili tościki z dżemem. Do tego herbata i mleczko w dzbanuszku podane. Później na obiad 3 różne dania do wyboru i deser lody, ciasto, galaretka lub owoce. Nie dziwię się, że ten szpital tak oblegany. No i co najważniejsze sprawdziłam, że dam radę się dogadać, więc kolejny stres z głowy
Cytat:
Dlatego ja na początek staruję z pampersem zarówno chusteczki, jak i pieluchy, a póżniej przejdę na tańsze zamienniki
Ja też zaczynam z pampersami pampersami, a później będę szukać może zamienników. Ale wszystko wyjdzie w trakcie.
Stary 2015-03-12, 19:37   #4250
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie na tej Sroce wyczytałam, że kosmetyki z Hippa i chusteczki z Huggies są b.dobre jeśli chodzi o skład i też będę w niej strzelać jeszcze chwali tam Rossmannowe kosmetyki i chusteczki robione dla Netto
ja uzywam z netto i z dm chusteczki mokre i chwale moj synek ma tak delikatna skore a uzywam ich mu czy do buzi czy do rak czasem i tylek podetre i nie ma problemow takze polecic moge
Cytat:
Ja miałam z hippa kosmetyka dla noworodka i polecam. Teraz też mam zamiar kupić. A chusteczki pampersa

Po chusteczkach z dady mały miał wysypkę na całej pupie, ale wiadomo jednego uczulić drugiego nie, jak ze wszystkim
z dady to sa dziadoskie jak i pampersy..
Stary 2015-03-12, 19:43   #4251
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

to faktycznie dziwne...
własnie podłączę się do prośby Mirabelki
Cytat:
Wiesz całkiem możliwe, że takie same miałaś Mi się po prostu wydawało, że one są tylko na wyspach, ale oczywiście mogłam się mylić

Hmm, a to może jak będziesz miała czas podzielisz się z nami swoją listą kosmetycznych zakupów dla dzieciątka?Ja bym bardzo chętnie skorzystała z Twojego doświadczenia w temacie składów zawsze wolę przeczytać opinię kogoś kto w tym temacie siedzi, bo ja to kompletnie zielona jestem i pewnie bym poleciała na zapach

od dziecka mam napady tachykardii, a teraz akurat trafił się u lekarza i ona tak spanikowała, że w przeciągu godziny leżałam w szpitalu. Ale od razu kardiolog przyszedł i mój ginekolog i powiedzieli, że to nie ma wpływu na dzieciątko, ale muszą zostawić mnie pod obserwacją. Za to poznałam szpital w którym będę rodzić. Nie konkretnie oddział, ale powiem Wam że cud, miód. Wszyscy życzliwi, ciągle dopytywali jak się czuję. Rano 5 śniadań do wyboru, a że nic mi nie podeszło to specjalnie mi zrobili tościki z dżemem. Do tego herbata i mleczko w dzbanuszku podane. Później na obiad 3 różne dania do wyboru i deser lody, ciasto, galaretka lub owoce. Nie dziwię się, że ten szpital tak oblegany. No i co najważniejsze sprawdziłam, że dam radę się dogadać, więc kolejny stres z głowy

Ja też zaczynam z pampersami pampersami, a później będę szukać może zamienników. Ale wszystko wyjdzie w trakcie.
Gdzie byłaś? w Leśnej Górze?

ja też zaczynam z pieluchami Pampersami
Stary 2015-03-12, 19:44   #4252
kasperka
Zakorzenienie

Dziewczyny, chciałam Wam tylko napisać, że wszystko super na wizycie
Mały skakał jak szalony, machał rączką i pokazał grzecznie, że jest chłopcem i nawet pani doktor mówiła, że jednoznaczne to jest- a nie przyznałam się, że lekarz w klinice nam pow.ze siurek
Aaaaa i ma już 310 gram

Przed chwilą dzwonili do mnie z kliniki i jutrzejszy termin badania prenatalnego mam przełożony na poniedziałek...
Nie robi mi to w sumie różnicy, bo już dziś widziałam moje serduszko kochane i wiem, że wszystko jest dobrze
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:51   #4253
beatrix28
Zadomowienie

kasperka grtauluje wizyty
dd1dd widze ze Lesna Gora swieci przykladem od15lat..
jak tam Twoje nutellowe kanapki nie przejadly Ci sie ?ja dzis na obiad buraczkowa na drugie ugotowalam i zjadlam prawie calego brokuła..
Stary 2015-03-12, 19:51   #4254
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Mały skakał jak szalony, machał rączką i pokazał grzecznie, że jest chłopcem i nawet pani doktor mówiła, że jednoznaczne to jest- a nie przyznałam się, że lekarz w klinice nam pow.ze siurek
Aaaaa i ma już 310 gram

Przed chwilą dzwonili do mnie z kliniki i jutrzejszy termin badania prenatalnego mam przełożony na poniedziałek...
Nie robi mi to w sumie różnicy, bo już dziś widziałam moje serduszko kochane i wiem, że wszystko jest dobrze

Gratuluje udanej wizyty

dd1dd mi zgaga i mdłości odpuściły dlatego tak bałam się dzisiaj tej wizyty. Bo poczuć taką ulgę po tylu miesiącach jest wspaniale ale odrzu zaczełam się nakręcać czy napewno wszystko ok. Zgagę mam teraz tylko wieczorami i jest dużo mniejsza niż była.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 19:54   #4255
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa i ma już 310 gram

no to super

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
kasperka grtauluje wizyty
dd1dd widze ze Lesna Gora swieci przykladem od15lat..
jak tam Twoje nutellowe kanapki nie przejadly Ci sie ?ja dzis na obiad buraczkowa na drugie ugotowalam i zjadlam prawie calego brokuła..
nutelli nie miałam już od ponad tygodnia w buzi znudziła mi się, teraz męczę żółty ser no i dzisiaj właśnie pisałam, że brokuły mogłabym jeść non stop,także smaki mamy znowu podobne
Stary 2015-03-12, 19:55   #4256
goooosienka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
to faktycznie dziwne...
Nie ma sprawy ale ja w temacie się jeszcze nie rozeznałam, więc jak tylko sobie taką listę zrobię to wrzucę

Co do zapachu, to zawsze do średnio pachnących kosmetyków można dodać kilka kropelek olejku zapachowego, na noc najlepiej lawendowego (na którego zapachu oparta jest dobranockowa seriaa Johnsona która ma skład tragiczny), lub rumiankowego który jest delikatny. Są bezpieczne dla dzieci, a potrafią fajnie poprawić zapach w kosmetyku, o wiele lepiej niż sztuczne substancje zapachowe bo producenci bardzo rzadko stosują olejki zapachowe jako poprawiacze woni Ja sama planuję tak robić, olejki to groszowe sprawy, około 7/8 zł za buteleczkę

magister kosmetologii
nauczyciel akademicki
Stary 2015-03-12, 19:59   #4257
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
dd1dd mi zgaga i mdłości odpuściły dlatego tak bałam się dzisiaj tej wizyty. Bo poczuć taką ulgę po tylu miesiącach jest wspaniale ale odrzu zaczełam się nakręcać czy napewno wszystko ok. Zgagę mam teraz tylko wieczorami i jest dużo mniejsza niż była.
no wiem wiem, że się bałaś wizyty z powodu braku dolegliwości na szczęście jest ok i nic tylko się cieszyć, że mdłości odpuściły.. bo zgaga to chyba tak szybko nie odpuści
Stary 2015-03-12, 19:59   #4258
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa i ma już 310 gram

no i pięknie, jesteś uspokojona
Stary 2015-03-12, 19:59   #4259
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
to faktycznie dziwne...

Gdzie byłaś? w Leśnej Górze?

ja też zaczynam z pieluchami Pampersami
Hehehe. Troszkę dalej
Cytat:
Aaaaa i ma już 310 gram

Ale super. Widzę, że nasi synkowie ważą podobnie Akurat fajnie przerwa na weekend i znów zobaczysz swoje Maleństwo a On znów troszkę urośnie
Cytat:
no to super

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

nutelli nie miałam już od ponad tygodnia w buzi znudziła mi się, teraz męczę żółty ser no i dzisiaj właśnie pisałam, że brokuły mogłabym jeść non stop,także smaki mamy znowu podobne
ooo ser żółty. Idę po kanapkę;d Dziś właśnie pyszne pomidorki jadłam. Smakowały już jak takie nasze prawdziwe. Aż muszę jutro sprawdzić skąd takie cuda;d
Stary 2015-03-12, 20:02   #4260
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe. Troszkę dalej

Ale super. Widzę, że nasi synkowie ważą podobnie Akurat fajnie przerwa na weekend i znów zobaczysz swoje Maleństwo a On znów troszkę urośnie

ooo ser żółty. Idę po kanapkę;d Dziś właśnie pyszne pomidorki jadłam. Smakowały już jak takie nasze prawdziwe. Aż muszę jutro sprawdzić skąd takie cuda;d
Przeczytałam twojego posta i poprosiłam Łukasza o kanapkę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości