|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Cytat:
![]() dobrze, że dostałaś wybór ![]()
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
ja też, bo jestem ciemna w tych tematach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
magdowe no szkoda tego usg, ale najważniejsze, że ok
![]() Co do składów to ja też ciemna masa ![]() ![]() I prawda taka, że co dobre dla jednego dziecka nie oznacza, że takie tez będzie dla drugiego ![]() kasperka a jak u Ciebie ?
#4236 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli chyba się pogorszyły. My kupimy waterwipes, czyli 99,9%wody i 0.1% ekstrakt owocowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Połówkowe mam dopiero 9 kwietnia. Ale uspokoiłam się wizytą bo myślalam że coś złego się dzieje z moja szyjką tak mnie kuła. Ale naszczęście wszystko ok a te objawy to infekcja. No i ta cc poprawiła mi humor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Ja od siebie polecę te: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...7147,1662,6081
A w wersji do wózka 30 sztuk, nie widziałam żeby inne firmy miały małe paczki : http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...7875,1662,6081 Zaraz rozpiszczę skład dla ciekawskich ![]()
#4239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię też chusteczki z Auchan ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() |
#4240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Skład chusteczek Babydream :
Aqua - woda Glycerin - gliceryna, substancja nawilżająca, często stosuje się glicerynę roślinną więc w pełni bezpieczną Coco Glucoside - emulgator, pozwala na złączenie się składników wodnych z olejnymi, baardzo łagodny dla skóry więc nie ma się co bać, często pozyskiwany z roślin, ładnie usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry a do tego neutralizuje działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych Allantoin - allantoina, bardzo porządana, zazwyczaj pozyskiwana z roślin, działa łagodząco, przeciwzapalnie i regenerująco, zmiękcza i ochrania naskórek, ma lekkie działanie przeciwrodnikowe Aloe Barbadensis Gel - żelik aloesowy, silnie nawilża, regeneruje, MOŻE UCZULIĆ! - aloes z którego ekstrakt się pozyskuje musi być obrany ze skórki, jeżeli eskstrachuje się cały aloes ze skórką, to zawarte w niej alergeny też są przenoszone do kosmetyku, nie ma informacji jaki to aloes więc zaznaczam na zielono wierząc że producent nie jest kretynem Phenoxyethanol - fenoksyetanol, konserwant, uniemożliwia rozwojowi drobnoustrojów, wbrew pozorom potrzebna w kosmetyku dla dzieci do którego wsadzamy paluchy (dotkniemy przecież czasami także innych chusteczek), UE dopuszcza go w ilości do 1% czyli wszystko co jest po nim w składzie jest w ilości śladowej Polyquaternium-6 - substancja nawilżająca, całkowicie bezpieczna Polyaminopropyl Biguanide - konserwant, UE dopuszcza do 0,3% Pisane na szybciaka z pamięci więc w razie czego mogę coś dopowiedzieć ![]() Przeczytałam skład Huggies, nie wiem po co tam dwa środki powierzchniowo czynne, trzy konserwanty z czego jeden paraben (ja się ich nie boję ale wiem że wiele osób tak) no i sztuczny zapach. Jak dla mnie Babydream lepsze ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez goooosienka Czas edycji: 2015-03-12 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Mirabelka to widocznie coś pomyliłam z tymi chusteczkami, bo miałam takie, ale pewnie nazwa podobna
![]()
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w Srokao nie wierzę od dawna, znam blogerski światek od innej strony, sama w nim siedziałam i znam stawki jakie się dostaje za dobre słówko. Albo nawet i nie za słówko dobre, ale jak się pieniążko dostanie to się nie opłaca napisać źle bo kolejnego można już nie dostać ![]() Chusteczki Huggies mają więcej konserwantów, środki powierzchniowo czynne i substancję zapachową na którą Srokao nie zwraca uwagi. Jednak przy szamponie Babydream wyraźnie zaznacza że dodanie składnika zapachowego się jej nie podoba. Dlaczego więc w jednym przypadku zwraca na to uwagę a w innym pomija to i jeszcze kilka istotnych kwestii? Piszę posta a Wojtek do mnie "Co tam tak piszesz, licencjat?" ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
early days tez niezbyt,uwielbiam niemieckie topolino i TCM roxana u mnie z zoladkiem idzie zwariowac ,jedynie ta zupka by mnie uratowala,fajne akcesoria do pokoju fiona27 chusteczki pampersa jak dla mnie sa ok tylko drogie i mozna kupic podobne za nizsza cene.takie rzeczy tj i pieluchy jzu kupuje,a niedlugo rossman bedzie blziej mnie nie bedzie tzreba jechac do centrum wiec bede zamawiac online i odbierac, jak w aptece DOZ lubie tak ![]() mirabelka gratuluje synka! a co Ci dolegalo ze tak ostro bylo? gosienka mnie hugiessy zarowno chusteczki n. jak i pieluchy nie zwalały z nog i raczej do nich nie wroce. ![]()
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-03-12 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
fiona27 mysle ze jeszcze dobry a malo alergizujący jest BUBCHEN nie wiem ile go w pl rossmanie, ale Penaten chusteczki n. tez sa dobre dla wrazliwej skory.
Mimo ze mamy już przetesowane produkty (te ktore juz maja jednego maluszka) to kazdy bobas jest inny i inne produkty moga mu/jej sluzyc. ja tam sie sugeruje wlasna intuicja ![]()
#4249 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() od dziecka mam napady tachykardii, a teraz akurat trafił się u lekarza i ona tak spanikowała, że w przeciągu godziny leżałam w szpitalu. Ale od razu kardiolog przyszedł i mój ginekolog i powiedzieli, że to nie ma wpływu na dzieciątko, ale muszą zostawić mnie pod obserwacją. Za to poznałam szpital w którym będę rodzić. Nie konkretnie oddział, ale powiem Wam że cud, miód. Wszyscy życzliwi, ciągle dopytywali jak się czuję. Rano 5 śniadań do wyboru, a że nic mi nie podeszło to specjalnie mi zrobili tościki z dżemem. Do tego herbata i mleczko w dzbanuszku podane. Później na obiad 3 różne dania do wyboru i deser lody, ciasto, galaretka lub owoce. Nie dziwię się, że ten szpital tak oblegany. No i co najważniejsze sprawdziłam, że dam radę się dogadać, więc kolejny stres z głowy ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() własnie podłączę się do prośby Mirabelki ![]() Cytat:
![]() ja też zaczynam z pieluchami Pampersami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chciałam Wam tylko napisać, że wszystko super na wizycie
![]() Mały skakał jak szalony, machał rączką i pokazał grzecznie, że jest chłopcem i nawet pani doktor mówiła, że jednoznaczne to jest- a nie przyznałam się, że lekarz w klinice nam pow.ze siurek ![]() Aaaaa i ma już 310 gram ![]() Przed chwilą dzwonili do mnie z kliniki i jutrzejszy termin badania prenatalnego mam przełożony na poniedziałek... Nie robi mi to w sumie różnicy, bo już dziś widziałam moje serduszko kochane i wiem, że wszystko jest dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zadomowienie
|
kasperka grtauluje wizyty
dd1dd widze ze Lesna Gora swieci przykladem od15lat.. jak tam Twoje nutellowe kanapki nie przejadly Ci sie ?ja dzis na obiad buraczkowa na drugie ugotowalam i zjadlam prawie calego brokuła..
#4254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje udanej wizyty ![]() dd1dd mi zgaga i mdłości odpuściły dlatego tak bałam się dzisiaj tej wizyty. Bo poczuć taką ulgę po tylu miesiącach jest wspaniale ale odrzu zaczełam się nakręcać czy napewno wszystko ok. Zgagę mam teraz tylko wieczorami i jest dużo mniejsza niż była. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do zapachu, to zawsze do średnio pachnących kosmetyków można dodać kilka kropelek olejku zapachowego, na noc najlepiej lawendowego (na którego zapachu oparta jest dobranockowa seriaa Johnsona która ma skład tragiczny), lub rumiankowego który jest delikatny. Są bezpieczne dla dzieci, a potrafią fajnie poprawić zapach w kosmetyku, o wiele lepiej niż sztuczne substancje zapachowe bo producenci bardzo rzadko stosują olejki zapachowe jako poprawiacze woni ![]() ![]()
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4259 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.