|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
3 koszule, 3 zestawy dla dzieciaczka małą paczkę pampersów (30szt, słyszałam że przez smółkę to i 10 razy dziennie wymaga zmiany pieluszki) chusteczki mokre + jakąś maść (ale to jeszcze nie jestem pewna czy będę brać) podkłady dwa duże, reszta baby ono chyba onisept, gaziki, pieluszki (tetrowe nie wiem ile szt) dla mnie kosmetyki w saszetkach i próbki szamponów, czy żelu do mycia, co by nie dzwigać butli, ciepłe skarpetki 10 par jednorazowych majtek poporodowych, zwykłe bieliźniane też 2-3 sztuki krem do rąk, oliwkę taką ogólną, dla mnie i dla młodego, kindle z baterią książek playera z muzyką. Nie będę brać niczego więcej, laktatorów, aspiratorów, rzeczy do higieny dla dziecka... bez przesady. Każdy szpital ma takie rzeczy przygotowane. Uważam, że własne podkłady poporodowe, gatki, czy onisept to i tak dużo. Szpial imho zapewnia takie rzeczy, ale woli się ubezpieczyć. Przecież są matki, których nie stać na takie rzeczy. Nie będę naprawdę panikować, jeżeli czegoś zapomnę. Jestem w szpitalu w końcu, są apteki, jest mąż w ostateczności się coś kupi. Ubranie na wyjście poproszę by mi mąż przywiózł dzień przed wyjściem. Będzie czekać przygotowane w domu. Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2015-12-08 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Ja ubranko na wyjście też przygotuję tak by tylko mąż dowiózł jak nas będzie odbierał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
Ok, dzieki dziewczyny
![]() ![]() Laktator biore swoj, w nosie mam prosisc sie czy w jakiejs kolejce stac zeby odciagnac ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
Ja mam spakowane na dziś tak:
szlafrok, dwie koszule, podkłady dla małego, podpasy dla mnie, laktator, biustonosze, wkładki i krem do cycków, gacie siatkowe dla mnie. Dopakować muszę ręcznik dla siebie, chusteczki mokre, tetrę, pampki, ubranka dla małego i dla mnie bielizna i kosmetyki. I chyba tylo nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
A jak jest z witaminami? Bo D przy kp się podaje od 1. doby, tak? Trzeba wziąć do szpitala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ladowarka do tel jeszcze :P no z nami musisz byc na bierzaco ![]() W ogole to nie wiem co Wy na to ale ja bym z checia zostawila ktorejs z Was nr tel, bo po porodzie chyba latwiej mi bedzie sms napisac i przekazac dobra nowine niz na forum wchodzic.... Czarnula, z tego co czytalam u grudniowych, listopadowych itd to szpital podaje te pierwsze dawki, a pozniej przy wypisie otrzymujesz zalecenia co do suplementacji. Ja nie biore tych wiyamin |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sumie bardzo mało rzeczy zabieram ze sobą. Cytat:
Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2015-12-08 o 14:03 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tymi numerami to nie głupia sprawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Rozeznanie
|
nie zapomnijcie sobie doładować też telefonów na zapas jak macie na karte
![]() poprasowałam wszystkie body krótki i długi rękaw + wszystkie pajace i mam dosyć. ogólnie to tak patrze na to wszystko i jakoś tak mało mam rzeczy na początek. jakoś z .upy to wszystko pokupowałam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Ja mam na abonament tyle dobrego
![]() Stałam z reklamówką nad komodą i zastanawiałam się co wziąć małemu do szpitala.. no i nie wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie spakuje w czwartek,bo wtedy pojade po wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠ki typu klapki do szpitala i spakuje sie juz tak na tip top
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
To mysle, ze w klubie nr zostawimy
![]() ![]() Zobaczcie co grudniowki zrobily ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3936 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nadrobłam zdjęcia iii taaak: Kogiel piękna kruszynka ![]() Kinga piękne dekoracje ![]() Czarnula baaaaardzo ładne ciuszki ![]() U mnie od samego rana zaganiany dzień, ale przynajmniej dogadaliśmy się z komornikiem. Juz wiemy na czym stoimy ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Rozeznanie
|
malwi dobrze ze juz macie wyjaśnione co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo no to super ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Wtajemniczenie
|
Ej dziewczyny,russian juz sie dlugo nie odzywa co nie? Pisala cos o problemach zdrowotnych,ale kurde moglaby sie chociaz zameldowac.. Tak sobie teraz o niej pomyslalam..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zakorzenienie
|
Jedna mysle wystarczy. A kupilam takie podwojne opakowanie dzieki zniżkom z hipp
![]() Cytat:
![]() Malwi bardzo dobre wieści z komornikiem dobrze ze wiecie co i jak ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa i jeszcze chciałam powiedzieć, że dzisiaj dopakowałam torbę
![]() ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
Chciałam się przespać ale tak mi się rosół z obiadu odbija że chyba zaraz zwariuję :banghead:
#4252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie i nie wiem co mam myśleć..
Najważniejsze pytanie jakie mam do was. Czy któraś z was nie ma robionego GBS? Czy wszystkie to robicie? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
Myślę że warto zabrać papier toaletowy - w niektórych szpitalach z tym krucho, a jak jest, to taki szary i szorstki.
#4255 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Casaa to u grudniówek jest wspaniałe ![]() Wymiana numerami na klubie będzie moim zdaniem ok ![]() Robię pierwszy raz w życiu sama pierogi. Z serem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
Uaoo-ja mam dopiero 30.12 czyli wyniki koło 20.01,jesli cora sie pospieszy to bede miala problem :-D
Ja jestem placzliwa a jak ogladam porody to już w ogole,ale strasznie sie boje ze maz sie nie poplacze,chyba bym mu nie wybaczyla :-D Tak ciagle o torbach gadacie,chyba i ja spakuje ostatecznie,mimo ze nie wiem co oni chca zeby brac
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm gbs teraz wydaje mi sie ze jest standardem, tak jak np krzywa czy toxo... Co sie dzialo na wizycie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |||||
Zakorzenienie
|
Gratulacje
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłyśmy z ikea chyba jestem dziwna nic sobie nie kupiłam, kupiłam tylko małemu te małe ręczniki i podkład na przewijak i tyle. Sama w szoku jestem Jeszcze stałyśmy ponad 40 min w korku na wjeździe do miasta (ikea jest na obierzach) bo była blokada policji, stali z jakimiś karabinami wielkimi i zatrzymywali wszystkich "ciemniejszych". Znowu kogoś szukają. I tak nam się zeszło |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Wtajemniczenie
|
Moj maly ma dzis dzien lenia i matke stresuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.