Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-08, 13:40   #4201
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Jerzyczka smakowicie u Ciebie
Ja robię moja wieprzowinke po chinsku

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 13:49   #4202
lune1992
Zadomowienie

Dotka nie płacz, chyba że ze szczęścia czy wzruszenia
Teraz będzie tylko lepiej

Ja będe na bank płakać jak wezme małego do rąk Nie wiem czy mąż będzie bo on taki twardziel, nigdy nie widziałam żeby płakał

U mnie dziś chłopski garnek z kiełbaską, ziemniakami, papryką, porem

Już się stroje na wizytę, nie mogę pomalować paznokci równo bo tak mały matke bombarduje
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 13:53   #4203
kogielmogiel
Rozeznanie

Dotka kciuki za Was !
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
kogiel jeśli używa, to prezent jak najbardziej ok
viki graty

Przyszło właśnie
Załącznik 6101710
I moja mama kupiła dla małej matke edukacyjną i też przyszła. Znowu mam dzień dziecka
Ale sliczny komplecik
Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
wspaniałe wieści tzn nie, że się popłakałaś, ale że jest śliczny i że tyle szczęścia Was spotkało

u mnie szoków c.d. synek znajomej (skończy roczek jutro) zjadł jajko i dostał wstrząsy anafilaktycznego. Jest w szpitalu, będzie parę dni. a ona noga w gipsie, w domu drugie, trzyletnie dziecko, nie wiem jak ona to ogarnie. a ja bezczynnie leżę w łóżku :/ grr.
ale kumulacja ale mąż jej pomaga ?
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja też będę ryczała na bank

Co na obiad?
U mnie pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniaczki i surówka
U mnie dzisiaj risotto a nad zupą jeszcze mysle
Stary 2015-12-08, 13:57   #4204
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Hej hej

Casaa zyje zyje u nas wszystko ok. Kurcze zycie na wsi ma swoje minusy. Siec padla i od wczoraj rana jestem bez telefonu i internetu i niewiadomo ile tak...:-( dorwalam jakas startowke i jestem choc na troche.

Przepraszam nie bede cytowac ale przelecialam wszystkie posty i jestem na biezaco.

Ale widze ze tyle mnie ominelo:-/
Dotka Twoj porod szok ogromny. Ale gratulacje wielkie! Duzo zdrowka dla Ciebie i Witusia

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:00   #4205
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

u mnie dziś duszony schab zrobiony przez mamę. Usmażę do niego chyba placki ziemniaczane, bo coś za mną chodzi, a placki wydają sę być najbliższe temu 'czemuś'.

Mąż pomaga mojej znajomej, ale nie bardzo może brać zwolnienie, więc jest z nią od ok 18stej... :/ średnio. ogólnie oni chyba wyczerpali zapas nieszczęść na następne 10 lat, więc liczę, że zaraz dostanę jakieś radosne newsy

Lune, pytałaś o choinkę. U nas najczęściej staje w wigilię, tzn u moich rodziców. Bo u nas nas to nigdy nie było. mieszkamy razem dopiero od roku i najczęściej święta spędzaliśmy całkowicie w domu moich rodziców. Mąż pytał czy w tym roku stawiamy nawet jakąś małą choinkę. Nie wiem co zrobić szczerze mówiąc.
Stary 2015-12-08, 14:03   #4206
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A ja sama nie wiem Ogólnie jestem wybitnie niepłaczliwym egzemplarzem ale w ciąży jednak to trochę inaczej działa. Myślę ze jest szansa na ryk jak dostane małą ale w sumie nie koniecznie musi się tak zdarzyć jakieś filmiki/zdjęcia maluchów czasem mnie wzruszają ale nie do tego stopnia żeby płakać...
ja też nie jestem z natury za bardzo wzruszalska, i dzieci nawet nie lubię za bardzo - ale, jak to Nebula ujęła "hormon mną miota" i płaczę teraz z byle czego masakra kiedyś nawet jak zobaczyłam jakąś obcą małą dzidzię w sklepie, w takim różowym kombinezoniku - co normalnie nigdy w życiu by mi się nie zdarzyło...
ale widzę, że i TŻ-owi też się częściej wilgotno w oczach robi ostatnio, coś musi wisieć w powietrzu

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:08   #4207
Casaa
Zakorzenienie

Ja tez nie naleze do placzliwych, nawet teraz nic mnie nie rusza ale moze jak Mlodego zobacze to sie rozkleje TZ jest taki jak ja wstawilam pierwsze pranie

U mnie na obiad dzis chinszczyzna z kurczakiem i makaronem sojowym bo juz moj mezus sie dopominal... Moze jakos tego drobia przelkne :-/

Magdusia, dobrze, ze sie odezwalas i wszystko ok

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:12   #4208
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja będę płakać ale z myślą "matko, co ja teraz mam robić "

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:12   #4209
ahnessy
Rozeznanie

Kinga sliczne ozdoby
dzieki za info o pampkach, szkoda ze tesco mam daleko,
jak na razie mam rozmiar 1 białe 22 szt, rozmiar 1 zielone 43 szt i rozmiar 2 zielone 43 szt
a jak wasze zapasy?
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Kiedy stawiacie choinke?
w Wigilię albo dzień przed, ja jestem tradycjonalistką i wolę po naszemu świętować po świętach niż przed, denerwują mnie te ozdoby i to całe zamieszanie - dopiero adwent się zaczął a już kolędy w sklepach lecą
Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Kurcze ktoś kto wymyślił taki mały kubeczek na mocz i wręczył go kobiecie w zaawansowanej ciąży jest jakiś niedorozwiniety ! Może do wiadra to bym trafiła ale co rano się namęczyłam żeby zrobić do kubeczka pisałam do męża że to jakaś masakra. Ręka ,decha i podłoga zasikana dobrze ze chociaż pół kubeczka złapałam
Jak na złość strumień na wszystkie strony świata
Ewula kubeczek to nic i to jeszcze w domu, ja pojechałam raz do labu i zapomniałam siuśków i dali mi taką plastikową probówkę - no kurde facet to sobie może wycelować w otwór o średnicy 2 cm ale kobieta??? TZ musiał lecieć do apteki po ten kubeczek właśnie
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam moje wyniki... i to co miałam nisko się dźwigło dzięki braniu żelaza ale mam ponad norme (podwyższone) RDW CV anizoc. RBC i RDW-SD? Czy ktoś wie o czym to świadczy?
włąśnie to sprawdzałam bo TZ ma obniżone te RDW to są jakieś parametry płytkowe ale jeśli z płytkami krwi jest wszytko ok to podobno nie ma się co przejmować
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Odpaliłam komputer w końcu wiec przy okazji wstawiam zdjęcie mojej małej Kluski
śliczna ja mam tylko jedno takie zdjęcie 3d z połówkowego a mja gin robi takie zwykłe na których nic nie widać albo wygląda jak kosmita
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Jak ja byłam na wizycie ostatnio to mi kazał przyjść za 2 tyg na pobranie wymazu i że w piątek (19) będzie za późno i że najlepiej w środę.. No i nie wiem czy to będzie to gbs? powiedział tylko wymaz.. hmmm..
tak na pewno chodzi o gbs bo to już czas
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
macie juz wyniki GBSów??
ja dziś odebrałam w labie bo na necie nie było,
nie mam tego paciorkowca ani w pochwie ani w

i potwierdzam dla bojących się to nie jest bolesne czy coś oni tyko smyrają w okolicy odbytu tak wkoło a nie w środku tylko krępujące to trochę. W diagnostyce pobiera to położna
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Co na obiad?
U mnie pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniaczki i surówka
u mnie gulasz drobiowy w sosie grzybowym z makaronem - muszę się w końcu za niego zabrać

Czarnula śliczny komplecik

Edytowane przez ahnessy
Czas edycji: 2015-12-08 o 14:17
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:12   #4210
czarnulax
Zakorzenienie

Ja na widok dzieci też nie płacze, niektóre to mnie wręcz irytują, ale swoje wyczekane to inaczej i na samą myśl, że ją zobaczę niedługo się rozczulam
Stary 2015-12-08, 14:13   #4211
iola14
Rozeznanie

U mnie gołąbki bez zawijania miałam robić klasyczne, ale taaaaak mi się nie chciało tej kapusty obgotowywać i od razu robię kapuśniak z białej kapusty
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:14   #4212
mojakaren
Zakorzenienie

Ahnessy to fajny masz zapas pampkow.
Ja na razie mam 1 male opakowanie biale. I planuke dokupic wieksze opakowanie 1 i 2

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:16   #4213
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Lune, pytałaś o choinkę. U nas najczęściej staje w wigilię, tzn u moich rodziców. Bo u nas nas to nigdy nie było. mieszkamy razem dopiero od roku i najczęściej święta spędzaliśmy całkowicie w domu moich rodziców. Mąż pytał czy w tym roku stawiamy nawet jakąś małą choinkę. Nie wiem co zrobić szczerze mówiąc.
Ja byłam w lekkim szoku bo TŻ sam w tym roku zaproponował że pojedziemy po choinkę - a w zeszłym roku marudził ze po co itp ale w tym mi się nie chce, zrobię jaka ozdóbkę z gałęzi na komodzie i może kupimy jakaś taką małą w doniczce ale pewnie kupimy już w tym tyg bo w niedziele mamy "wigilinje" spotkanie ze znajomymi
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
ja też nie jestem z natury za bardzo wzruszalska, i dzieci nawet nie lubię za bardzo - ale, jak to Nebula ujęła "hormon mną miota" i płaczę teraz z byle czego masakra kiedyś nawet jak zobaczyłam jakąś obcą małą dzidzię w sklepie, w takim różowym kombinezoniku - co normalnie nigdy w życiu by mi się nie zdarzyło...
ale widzę, że i TŻ-owi też się częściej wilgotno w oczach robi ostatnio, coś musi wisieć w powietrzu
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ja tez nie naleze do placzliwych, nawet teraz nic mnie nie rusza ale moze jak Mlodego zobacze to sie rozkleje TZ jest taki jak ja wstawilam pierwsze pranie
Co ta ciąża robi z człowiekiem, co? Ja mam nadzieje że mi minie po ciąży bo czuje że to zaburza moje obiektywne spojrzenie na świat i mnie to denerwuje generalnie
Stary 2015-12-08, 14:17   #4214
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
i potwierdzam dla bojących się to nie jest bolesne czy coś oni tyko smyrają w okolicy odbytu tak wkoło a nie w środku tylko krępujące to trochę. W diagnostyce pobiera to położna
mówiłam, że to nic strasznego mój gin to tak szybko zrobił, że ja nawet nie zdążyłam ogarnąć, że coś się wydarzyło.

A z pampków to ja mam tą małą paczkę białych pampersów - 22 szt. i jedną zielonych 43 szt. I nie kupuję na tą chwilę nic więcej. Najpierw muszę sprawdzić czy małej podpasują

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

U nas dzisiaj schabowy, ziemniaczki i surówka
Stary 2015-12-08, 14:17   #4215
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nebula - stawiaj choinkę!

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
t
a jak wasze zapasy?
brak zapasów

Cytat:
Ja na widok dzieci też nie płacze, niektóre to mnie wręcz irytują, ale swoje wyczekane to inaczej i na samą myśl, że ją zobaczę niedługo się rozczulam
Bo z dziećmi to jak z bąkami - tolerujemy tylko własne
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:17   #4216
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam moje wyniki... i to co miałam nisko się dźwigło dzięki braniu żelaza ale mam ponad norme (podwyższone) RDW CV anizoc. RBC i RDW-SD? Czy ktoś wie o czym to świadczy?
To tylko świadczy o różnicy w wielkości między erytrocytami. Jeśli jest Rdw podwyższone to znaczy, że są małe i duże erytrocyty, natomiast zbyt małe rdw mówi o tym, że są w sumie takie same. Przy leczeniu anemii, w ogóle przy anemii to normalne. I samo RDW bez patologicznych zmian w parametrach czerwonokrwinkowych nic nie znaczy.

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-12-08, 14:18   #4217
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
lol, za życia mnie cytują ale co prawda to prawda, ja teżjuż parokrotnie zadzwoniłam do męża z płaczem. na pytanie 'ale co się dzieje kochanie?' jedyne co mogę odpowiedzieć to "nie wiem" :P Mój mąż też nie należy do płaczliwych. Raz w życiu widziałam łzę w jego oczach. z mojego powodu
Stary 2015-12-08, 14:19   #4218
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

U nas dzisiaj zupa.. tylko nie wiem jaka
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:21   #4219
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
ja chyba też
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:24   #4220
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Nebula - stawiaj choinkę!

brak zapasów

Bo z dziećmi to jak z bąkami - tolerujemy tylko własne
ja to i te nie zawsze toleruję:P ale może ten dzieć nie będzie taki straszny jak już się pojawi :P

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

i zapomniałam wcześniej napisać - Kogiel słodka malutka! Co prawda niewiele widać, ale zarys noska i ust jest!
Stary 2015-12-08, 14:32   #4221
Casaa
Zakorzenienie

Powyciagalam wszystko co mi bedzie do torby potrzebne.... Jakas masakra :-/ jesli bede chciala i siebie i mlodego w jedna zabrac to musze chyba ta duza walizke na kolkach brac :-/ w ogole powiedzcie mi prosze czy taka rzecz jak butelki bierzecie do szpitala? Tak samo z aspiratorem do nosa....

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-08, 14:38   #4222
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
wy to z początku to jeszcze możecie myśleć, że to już.. a jak Dotka czy Kamilka, które miały termin pod koniec stycznia i już maluchy są? Ja to zaczynam się bać bo zamiast od początku listy to zaczynamy rozpakowywanie od końca
u Kamilki to było wiadomo ze zaraz po 30 tygodniu pewnie już będzie Mała na świecie, to Dotka nas tak zaszokowała
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Zainspirowana wczorajszymi waszymi dekoracjami wziełam się do roboty i mogę się chwalić. Wianek na drzwi to zielone ze światełkami było gotową podstawą, resztę dokupiłam sama i przyczepiłam sama
super
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Kiedy stawiacie choinke?
kilka dni przed świętami może w przyszły weekend
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Odpaliłam komputer w końcu wiec przy okazji wstawiam zdjęcie mojej małej Kluski

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
macie juz wyniki GBSów??

do terminu mam 3 tyg. jeszcze te małowodzie ehhh.. ciekawe co mi powie gin czy bedzie wywoływac czy jak.
oby było ok

ja gbs mam mieć dopiero pobieranego na wizycie w czwartek
Cytat:

Przyszło właśnie
śliczności
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Bylam u malego, uplakalam sie okrutnie jest sliczny
nie dziwię się, tez bym ryczała

ja ryczę już na samą myśl o porodzie i o tym ze zobaczę synka nie zliczę ile razy się na SR poryczałam jak była mowa o przytulaniu dziecka po porodzie
Cytat:

A z pampków to ja mam tą małą paczkę białych pampersów - 22 szt. i jedną zielonych 43 szt. I nie kupuję na tą chwilę nic więcej. Najpierw muszę sprawdzić czy małej podpasują
mam dokładnie tyle samo i nie kupuję nic więcej na razie nie wiadomo co Małemu spasuje, a sklepów nie planują zamykać w najbliższym czasie z tego co mi wiadomo

Ja mam na obiad warzywa na patelnię. Całe szczęście że nic większego nie planowałam bo po "wyprawie" do endokrynologa nie mam już sił na nic. Boli mnie brzuch i jakieś skurcze sie pojawiają

za wszystkie dzisiejsze wizyty

Ja mam pojutrze wizytę, nie mogę sie doczekać...

A dziś zaczynam 37 tydzień

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:40   #4223
Casaa
Zakorzenienie

Ewusia, gratki tygodnia

U endo wszystko ok?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-08, 14:43   #4224
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Powyciagalam wszystko co mi bedzie do torby potrzebne.... Jakas masakra :-/ jesli bede chciala i siebie i mlodego w jedna zabrac to musze chyba ta duza walizke na kolkach brac :-/ w ogole powiedzcie mi prosze czy taka rzecz jak butelki bierzecie do szpitala? Tak samo z aspiratorem do nosa....

Wyslane z Lumia920.
nic z takich rzeczy nie biorę

u mnie w szpitalu dla dziecka trzeba tylko pampersy, chusteczki, Linomag i ubranie na wyjście.
Jakby się cokolwiek jeszcze miało przydać to mąż dowiezie

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Ewusia, gratki tygodnia

U endo wszystko ok?

u endo wszystko ok tsh mam dobre cały czas więc ustalałyśmy plan na "po porodzie", jakie leki mam brać, kiedy do niej przyjść itp.
Kazała mi do porodu duuuużo leżeć, absolutnie żadnych porządków. Dobrze ze nie planowałam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-08, 14:43   #4225
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Wczoraj zamówiłam sobie whisbird na labadu i dziś już doszedł

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-12-08, 14:44   #4226
czarnulax
Zakorzenienie

ewusia to odpocznij teraz gratuluję nowego tygodnia i też wizytuję pojutrze jak u endo?
Casa ja raczej tego nie biorę.

A z torbą mam dylemat. Do szpitala, w którym chcę rodzić nie trzeba brać nic poza osobistymi rzeczami dla mnie i dla malucha pampki, chusteczki i benpanthen i jeśli chcę to ciuszki, kocyk, ale to niekonieczne. Jednak gdybym jakimś cudem musiała rodzić tutaj, to potrzebuję całą walizkę chyba, bo muszę mieć wszystko.
Stary 2015-12-08, 14:47   #4227
Casaa
Zakorzenienie

A chusteczek ile paczek bierzecie?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-12-08, 14:48   #4228
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Jedną. Mam te babydream i tam jest 80szt.
Stary 2015-12-08, 14:48   #4229
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
nic z takich rzeczy nie biorę

u mnie w szpitalu dla dziecka trzeba tylko pampersy, chusteczki, Linomag i ubranie na wyjście.
Jakby się cokolwiek jeszcze miało przydać to mąż dowiezie

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

u endo wszystko ok tsh mam dobre cały czas więc ustalałyśmy plan na "po porodzie", jakie leki mam brać, kiedy do niej przyjść itp.
Kazała mi do porodu duuuużo leżeć, absolutnie żadnych porządków. Dobrze ze nie planowałam

No i elegancko zatem lez i odpoczywaj
Stary 2015-12-08, 14:49   #4230
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
Koleżanka po CC mówiła, że jej 2 opakowania poszły w 2 dni. Ale nie wiem jakie miała, bo są i 54szt i 80... więc na początek spakuję 2,w aucie będzie reszta

30.12.2012
26.04.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości