Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki cz. XII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-10, 05:35   #4231
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c

A nas męczy brzuszek znowu.
Stary 2016-08-10, 05:52   #4232
Wesola_Ania
Zadomowienie

Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c

A mnie szkrab obudził o 5:30 I powtórzyłam wczorajszy sppsob,przez półtorej godz leżał spokojnie lub drzemal a teraz już pora karmienia więc dostał cysia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 06:10   #4233
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
A długo miał tą sapke? Nie wiem,czy mam iść do pediatry...no w dzień dobrze oddycha,nie kaszle,nie gorączkuje,ma apetyt...serce boli,jak w nocy mu ciezko a i ja nie mogę spać mocno,oby w dzień dało się odespac

Juz nie pamietam dokladnie :/ chyba do 2mc
Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Tez mam ogromną nadzieję na odespanie w dzien. Chcialam chate ogarnac ale nic z tego. Raczej z brudu myszy sie nie zalegna tak zaraz
Kattoo nie karmilam tylko usypialam mlodego,bo tz sie poddał po 40minutach. Dziecko nareszcie padlo, ale za pol hodz pora karmienia...

Wspolczyje. Moj na szczescie szybko pada
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 06:41   #4234
Kosia22
Rozeznanie

Wstajemyyyy! Nie spimyyyy, dzieciaki karmimy (po raz 4636763 od kiedy polozylysmy sie spac)

Dobra, uspie marude i moze uda mi sie pomalowac przed wizyta u lekarza, wow. A wy cos spalyscie? Czy dalej slabo?

Kosia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 06:47   #4235
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Moj wieczorem tak sie objadl ze poszly 2 fontanny z buzi i nosa. Po ulaniu ofc musial jeszcze dopic. Wasze szkraby tez wieczorami maja taki apetyt ze pija az po dziurki w nosie?
Moj raczej przy kazdym karmieniu

Inka podobno ook 3tyg. Zmienia sie ssklad mleka i zapotrzebowanie dziecka duzo wzrasta dlatego dziecko czesciej domaga sie jedzenia a matka ma wrazenie ze brakuje jrj mleka.
Mija po kilku dniach

My cycolimy i zaczynamy kolejny piekny dzien

Dliczam dni do rozs zerzania diety Mlidego Kp to nie jest to co tygeyski lubią najbardziej ;p
Gdzie magia i fajerwerki ;p

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 06:53   #4236
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kosia22 Pokaż wiadomość
Wstajemyyyy! Nie spimyyyy, dzieciaki karmimy (po raz 4636763 od kiedy polozylysmy sie spac)

Dobra, uspie marude i moze uda mi sie pomalowac przed wizyta u lekarza, wow. A wy cos spalyscie? Czy dalej slabo?

Dossc tak pospalam. Bylo karmienie 19.30-24-4.30-7

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Inka podobno ook 3tyg. Zmienia sie ssklad mleka i zapotrzebowanie dziecka duzo wzrasta dlatego dziecko czesciej domaga sie jedzenia a matka ma wrazenie ze brakuje jrj mleka.
Mija po kilku dniach

Dliczam dni do rozs zerzania diety Mlidego Kp to nie jest to co tygeyski lubią najbardziej ;p

Ja nie czekam bo wtedy beda smierdzace kupy 😂
I alergie...
Stary 2016-08-10, 06:57   #4237
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dossc tak pospalam. Bylo karmienie 19.30-24-4.30-7

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Ja nie czekam bo wtedy beda smierdzace kupy 😂
I alergie...
Te kwiatkami tez nie pachna. Ja pracuje w zlobku byle kupa mi nie straszna ;D a moje cyce jak donice to trauma ;p

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Olutka brawa dla Stasia, ze zdecydowal sie porzadnie zjesc Napisz nam ile przytyl po dzisiejszym wazeniu

Mały
Stary 2016-08-10, 07:01   #4238
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekoladowe_serce,przed kąpielą w sensie wieczorem?nie zaleca się ćwiczeń na nic,bo rozbudzisz org i ciężko będzie zasnac

Ja w czw mam ginekologa,jak z szyjka ok,to zaczynam ćwiczenia i zabawy z mężem 😉

Nic nie załatwilismy w poradni rehabilitacji bo ordynator jest na stażu i będzie dopiero w przyszłym tyg

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Mówię dziś do Kubusia żeby się uśmiechnął bo chce wywołać babci,a jego prababci ładne foto i on jak na zawolanie,hihi i znów mamy piękne zdjęcia

Kamila,Noah może się pręży powodu zatwardzenia? Znajona pediatra mówiła,żeby dziecku lepiej się kupę robiła mama karmiąca piersią powinna dużo pić wody,a i laktacyjny doradca w szpitalu mówiła,że im więcej pijemy tym więcej mleka się tworzy,co wiadomo zależy też od częstości przystawiania dziecka

Pora dnia nie ma znaczenia przy cwiczeniach. Ja cwicze tylko wieczorem, maz w tym czasie jest przy malej ( ona zazwyczaj spi, kiedy cwicze), potem sie kapie i ide spac

KAMILKA. Nie mozesz sie glodzic, bo tak nigdy nie schudniesz. Organizm pamieta, ze nie dostanie pozywienia i robi sobie zapasy na pozniej. Jedz 5 posilkow dziennie, sprobuj odstawic make,dodaj wiecej owocow i warzyw i bedzie lepiej

KOSIA.Moja mala tez pije Enfamil i to mleko jest lepsze dla niej niz Bebiloon.

Co do szczepien, my bralismy skojarzona, 5w1. Po szczepieniu wszystko bylo ok.
W 6. tygodniu malutka wazyla 4900g Pani doktor powiedziala, ze jest co nosic

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Damian chyba bierze przyklad ze Stasia i postanowil zyc fotosynteza
Jadl o 10, a teraz spi w najlepsze... hm... potem sie dziwic, ze matce cycki nie wytrzymuja

Okna pomyte (i lunelo )), ciasto z morelami w piekarniku

Co za ciasto pieklas? Podaj przepis

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 07:03   #4239
Kosia22
Rozeznanie

Ej, znalazlam sposob na dzieci.
Ale od poczatku... wczoraj w nocy rodzice roku (czyt. My) wstalismy kolo 5 nakarmic i przewinac mala, po jedzeniu polozylam sie z nia i troche marudzila, ale ja tulilam, kolysalan i mowie do niej walczac z zamykajacymi powiekami 'Maja my idziemy spac, a ty albo chodz z nami albo sobie radz sama' no i kolysalam ja i kolysalam, nawet sie uspokoila i nagle... jakby ktos mi swiatlo zgasil. Obudzilam sie po 2h. Zasnelam szybciej niz ona!! Ale patrze, ona tez spi, zyje, oddycha to chyba sobie poradzila.
No a dzis nakarmilam ja, polozylam sie z nia, a ta marudzi, placze, marudzi to tez mowie do niej 'Maja lepiej idz spac, bo ja zaraz ide sie malowac, bo musze isc do lekarza'. Nagle cisza, spokoj, za 15 sekund dziecko spi.
Te niemowlaki to chyba rozumieją wiecej niz my myślimy!

Kosia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 07:11   #4240
Arida_
Zadomowienie

Jeżeli rozumieją, to moj ma mnie głęboko w odbycie

Stary 2016-08-10, 07:19   #4241
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Ja podkładam
tetre pod szyję buzię i wszędzie gdzie się da bo inaczej jest mokry... i ja też.
Piona! Mam dokładnie to samo. Boję się przez to wyjść gdzieś dalej, żeby nie musieć karmić przy ludziach, bo się wstydzę, nie dość bufetem świecić, to jeszcze wszystko mokre.

Cytat:
Aaa tyle mi sie tego mleka wylewa mysle sobie, co ma sie marnowac i dalam kotu wiecie, ze niewdzieczne zwierze pogardzilo?

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Bez mojego T chyba bym oszalala. Siedział z małym do północy żebym ja mogła się przespać chociaż z 2-3 godzinki. Już widzę jaki biedaczek będzie zmęczony w pracy No ale niestety jak się jest tata to trzeba się poświęcać.
Moj też wczoraj zajął się Małym, oglądali razem film piona dla mężów
Cytat:
Moj wieczorem tak sie objadl ze poszly 2 fontanny z buzi i nosa. Po ulaniu ofc musial jeszcze dopic. Wasze szkraby tez wieczorami maja taki apetyt ze pija az po dziurki w nosie?
Rano, i wieczorem, i po południu...
Cytat:

Mój niestety też, wczoraj mu mówię - chłopie, potrzebuję piętnastu minut, żeby ugotować tacie obiad, poleż chwilę grzecznie. A gdzie tam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 07:27   #4242
kattoo
Zakorzenienie

Bo moze to chlopaki tylko maja na matki wywalone? 😂
Stary 2016-08-10, 07:46   #4243
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:

U nas dzisiaj pobudki co 2 h w tym ostatnie usypianie trwało wieki, więc noc taka sobie. Dobrze że pospałam od 19 do 21 więc nie czuję się aż tak niewyspana.
Ja ostatnio cały czasu bez makijażu wychodzę, dziwnie się z tym czuje trochę ale jak gdzieś jadę to robię to jak najszybciej póki mały śpi

Cytat:

Mija po kilku dniach

O rany, to będę musiała odciągać jeszcze więcej A i tak mam wrażenie że on je więcej niż powinien, żarłok jeden

Cytat:
Ej, znalazlam sposob na dzieci.
Ale od poczatku... wczoraj w nocy rodzice roku (czyt. My) wstalismy kolo 5 nakarmic i przewinac mala, po jedzeniu polozylam sie z nia i troche marudzila, ale ja tulilam, kolysalan i mowie do niej walczac z zamykajacymi powiekami 'Maja my idziemy spac, a ty albo chodz z nami albo sobie radz sama' no i kolysalam ja i kolysalam, nawet sie uspokoila i nagle... jakby ktos mi swiatlo zgasil. Obudzilam sie po 2h. Zasnelam szybciej niz ona!! Ale patrze, ona tez spi, zyje, oddycha to chyba sobie poradzila.
No a dzis nakarmilam ja, polozylam sie z nia, a ta marudzi, placze, marudzi to tez mowie do niej 'Maja lepiej idz spac, bo ja zaraz ide sie malowac, bo musze isc do lekarza'. Nagle cisza, spokoj, za 15 sekund dziecko spi.
Te niemowlaki to chyba rozumieją wiecej niz my myślimy!

Kumate dziecko jednym słowem Ja też kiedyś przysnęłam podczas karmienia małego, na chwilę dosłownie, może 2 minuty. Miał buzię całą w mleku
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 07:59   #4244
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja ma taki cała dobe
Cytat:

My dziś dobrz spalismy. Karmienie o 23-3-6 i teraz
Cytat:

Moja mnie też, spoko
Cytat:
Bo moze to chlopaki tylko maja na matki wywalone? 😂
Nie kochana, dziewczynki też

Witamy z kp, smok się budzi codzień tak samo już. Wczoraj ja odlazylam pięknie do łóżeczka, ale po karmieniu o 3 tak słodko usnela pod kołdra że jak ja odlozylam to się obudziła, chyba jej chłodno było i już została z nami niech jej będzie. Teraz Lezymy u nas ciemno i chłodno. Tz pojechal do pracy zobaczymy jak nam pójdzie pierwszy dzień bez niego
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 08:10   #4245
Arida_
Zadomowienie

Trzymam kciuki nie stresuj się na zapas

Zazdroszczę Wam tych przerw w nocy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 08:15   #4246
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Moja ma taki cała dobe

My dziś dobrz spalismy. Karmienie o 23-3-6 i teraz

Moja mnie też, spoko

Nie kochana, dziewczynki też

Witamy z kp, smok się budzi codzień tak samo już. Wczoraj ja odlazylam pięknie do łóżeczka, ale po karmieniu o 3 tak słodko usnela pod kołdra że jak ja odlozylam to się obudziła, chyba jej chłodno było i już została z nami niech jej będzie. Teraz Lezymy u nas ciemno i chłodno. Tz pojechal do pracy zobaczymy jak nam pójdzie pierwszy dzień bez niego
Pojdzie lepiej niz z Tz

Tylko moim tosterem, nie moge docze kac sie kiedy przyjedzie Siostra z aparatem

Mały
Stary 2016-08-10, 08:22   #4247
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Ja od samego poczatku po wyjsciu ze szpitala sama zajmowalam sie mlodym. Rodzice tylko starszaka zabierali na dzialke bo trzeba bylo odsiedziec w domu troszke a bylo cieplo Tz pracowal i bierze tylko wtedy wolne jak trzeba cos zalatwic.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Z moim A

Edytowane przez Czekoladowe_Serce
Czas edycji: 2016-08-10 o 08:24
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 08:23   #4248
eskav8
Wtajemniczenie

Margosia jakie słodkie foto ))))
Mam nadzieję że nam lepiej pójdzie. W sumie nie mam dużo do zrobienia. Ogarnąć kurze w pokoju, ugotować dwa makarony i wstawić pranie to chyba znajdę na to czas
Stary 2016-08-10, 08:35   #4249
Elrosa
Zadomowienie

Nie mów hop... Ja wczoraj gotowałam leczo od 12 do 18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 08:37   #4250
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Nie mów hop... Ja wczoraj gotowałam leczo od 12 do 18

Oooo szacun ale pocieszam się że makaron to nie to samo co leczo mam juz sos do spaghetti gotowy i pomidorowke
Stary 2016-08-10, 08:40   #4251
kattoo
Zakorzenienie

Margosia starszy braciszek na 102! Slodki widok
Stary 2016-08-10, 08:53   #4252
Margosia__
Zakorzenienie

Taaak... chodzi po domu i ciagle mowi jak wdzystkich Kocha ;D

Mały
Stary 2016-08-10, 09:01   #4253
Wesola_Ania
Zadomowienie

Margosia cudny widok,jak starszak kocha maluszka ☺

Ja ostatnio podłogi mylam na raty ze dwie godz.

Kurka Kuba też tak ładnie spał jak u niektórych z Was,ale teraz ten nosek to męczy i jest trochę gorzej,ale dajemy radę,dziś po jedzeniu o 7 jeszcze na półtorej godz padł.narazie dziś jest grzeczny, dał mamie się spokoknie umyć,zjeść śniadanie i posprzątać kuchnię.

Wczoraj nie byłam na spacerze przez duże zachmurzenie a dziś podobnie,ale nie mam zamiaru to kisic,na chwilę potem pójdziemy,czy pajac welurowy na dziś ok?

Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 09:03   #4254
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Hello
Wracaj!!

Jak się z Hanią macie??

Mi z cyca tak tryska, że wiecznie i po mnie i po Młodym płynie :/ jak kończy jeść to ma pół buzi i szyi mokre :/
A z butelki Lovi, z kompletu od laktatora, pije tak spokojnie, nie denerwuje się jak przy cycu...
Z Hanełkiem super, mała wreszcie dobiła do wagi urodzeniowej i w ciągu pół tygodnia przykoksiła 250 g, także ulżyło mi. W zasadzie to mam spokojne i ciekawe wszystkiego dziecko, gdyby nie moje niewyspanie to byłoby idealnie.
Niestety pomimo, że umiem coraz więcej mleka odciągnąć, to mała i tak coraz więcej potrzebuje pić i nie nadążam z produkcją, więc nadal się dokarmiamy. Ale jeszcze powalczę, bo czuję że idzie coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Fajnie że jesteś
Ja mam z Lovi medical+ i też bardzo ją lubię Ma wolniutki przepływ i nic bokiem nie wycieka
No właśnie my też mamy dokładnie tą samą butelkę i jest super. Jeszcze się okazało, że z Canpolu antykolkowa ze smoczkiem 1 też jest super i nic nie cieknie i mała się nie dławi. No nareszcie możemy się w spokoju pokarmić

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Nutik dziwne z tym dr browns, u nas baaaardzo wolno z niego idzie. Pisz tu częściej
Też jestem zdziwiona. Aż sprawdziłam, czy mam dobry smoczek i rzeczywiście jest 1...myślałam, żeby kupić taki dla noworodków, bo wydaje mi się, że gdzieś przeczytałam, że też mają takie w swojej ofercie, ale już mi się nie chce w to bawić skoro już znalazłam inne spoko butelki. Może spróbujemy znowu jej używać jak dziecię podrośnie.

Chciałam jeszcze poruszyć temat mm. Po bebiko pro + mała bardzo ulewała i chciałam wypróbować inne mleko. Chciałam na początku kupić ten osławiony enfamil i doczytałam, że są różne rodzaje. Znalazłam AR w sklepie, ale się powstrzymałam przed kupnem, bo bałam się, czy to nie spowoduje zatwardzeń. Potem znalazłam niby normalne, ale na opakowaniu jak byk pisze, że w tym mleku jest tauryna. Wiem, że dawka czyni truciznę, ale mi się tauryna kojarzy tylko z napojami energetycznymi i się powstrzymałam przed kupnem. Wzięłam bebilon i jak na razie młoda ani razu nam nie ulała po nim. Być tu mądry, człowieku.

Aaaa i jeszcze kwestia wyglądu po ciąży- o matkooooo!!!! Jak ja widzę inne babeczki chudziutkie z wózeczkami to mi się płakać chce...mój brzuch jest niezbyt ładny, nie umiem go wciągnąć, bo czuję, że mięśnie brzucha mi zanikły...pod każdą bluzką się odznacza. W piątek idę na urodziny i nie mam się w co ubrać. Ciągle chodzę w gaciach ciążowych...wczoraj pierwszy raz ubrałam dżiny sprzed ciąży i są na szczęście ok. Ale bluzki tragedia, w każdej wyglądam jak w 6 miesiącu ;( Jeszcze 3 tygodnie połogu i biorę się za siebie, już nie mogę na siebie patrzeć. A zaraz po porodzie wydawałam się sobie taka zgrabna ;P

Eh chciałabym tu częściej zaglądać ale się nie wyrabiam! Na fb jest jakoś łatwiej, bo można odpisywać na różne posty naraz.
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 09:11   #4255
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Te kwiatkami tez nie pachna. Ja pracuje w zlobku byle kupa mi nie straszna ;D a moje cyce jak donice to trauma ;p

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Olutka brawa dla Stasia, ze zdecydowal sie porzadnie zjesc Napisz nam ile przytyl po dzisiejszym wazeniu

Damy wieczorem znać
Masz super duet

Eska, powodzenia!
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 09:11   #4256
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak... chodzi po domu i ciagle mowi jak wdzystkich Kocha ;D

Moj tez ostatnio ma przyplyw milosci i przychodzi sie do malego tulic tylko ze niezbyt delikatnie to robi bo mlodemu az oczy z orbit wychodza 😂 ale przeciez mu nie zabronie
Stary 2016-08-10, 09:18   #4257
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez ostatnio ma przyplyw milosci i przychodzi sie do malego tulic tylko ze niezbyt delikatnie to robi bo mlodemu az oczy z orbit wychodza 😂 ale przeciez mu nie zabronie
Aaa znam to

Mały
Stary 2016-08-10, 09:18   #4258
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Z Hanełkiem super, mała wreszcie dobiła do wagi urodzeniowej i w ciągu pół tygodnia przykoksiła 250 g, także ulżyło mi. W zasadzie to mam spokojne i ciekawe wszystkiego dziecko, gdyby nie moje niewyspanie to byłoby idealnie.
Niestety pomimo, że umiem coraz więcej mleka odciągnąć, to mała i tak coraz więcej potrzebuje pić i nie nadążam z produkcją, więc nadal się dokarmiamy. Ale jeszcze powalczę, bo czuję że idzie coraz lepiej

No właśnie my też mamy dokładnie tą samą butelkę i jest super. Jeszcze się okazało, że z Canpolu antykolkowa ze smoczkiem 1 też jest super i nic nie cieknie i mała się nie dławi. No nareszcie możemy się w spokoju pokarmić

Też jestem zdziwiona. Aż sprawdziłam, czy mam dobry smoczek i rzeczywiście jest 1...myślałam, żeby kupić taki dla noworodków, bo wydaje mi się, że gdzieś przeczytałam, że też mają takie w swojej ofercie, ale już mi się nie chce w to bawić skoro już znalazłam inne spoko butelki. Może spróbujemy znowu jej używać jak dziecię podrośnie.

Chciałam jeszcze poruszyć temat mm. Po bebiko pro + mała bardzo ulewała i chciałam wypróbować inne mleko. Chciałam na początku kupić ten osławiony enfamil i doczytałam, że są różne rodzaje. Znalazłam AR w sklepie, ale się powstrzymałam przed kupnem, bo bałam się, czy to nie spowoduje zatwardzeń. Potem znalazłam niby normalne, ale na opakowaniu jak byk pisze, że w tym mleku jest tauryna. Wiem, że dawka czyni truciznę, ale mi się tauryna kojarzy tylko z napojami energetycznymi i się powstrzymałam przed kupnem. Wzięłam bebilon i jak na razie młoda ani razu nam nie ulała po nim. Być tu mądry, człowieku.

Aaaa i jeszcze kwestia wyglądu po ciąży- o matkooooo!!!! Jak ja widzę inne babeczki chudziutkie z wózeczkami to mi się płakać chce...mój brzuch jest niezbyt ładny, nie umiem go wciągnąć, bo czuję, że mięśnie brzucha mi zanikły...pod każdą bluzką się odznacza. W piątek idę na urodziny i nie mam się w co ubrać. Ciągle chodzę w gaciach ciążowych...wczoraj pierwszy raz ubrałam dżiny sprzed ciąży i są na szczęście ok. Ale bluzki tragedia, w każdej wyglądam jak w 6 miesiącu ;( Jeszcze 3 tygodnie połogu i biorę się za siebie, już nie mogę na siebie patrzeć. A zaraz po porodzie wydawałam się sobie taka zgrabna ;P

Eh chciałabym tu częściej zaglądać ale się nie wyrabiam! Na fb jest jakoś łatwiej, bo można odpisywać na różne posty naraz.
Jedynka z dr browns to smoczek dla noworodka ale jest jeszcze smoczek dla wczesniakow. A butle lovi sa produkowane przez canpol

Ja zwyklego enfamilu nie polecam.Malego brzuszek bolal i sie prezyl. Enfamil AR dla malego podpasowal ale jest gesciejszy zawiera kleik taki i jak sie na te mleko nastawiaja rodzice to musza pomyslec o innych smoczkach bo kleik w nim zatyka butelke i dziecko sie wkurza.

Tez nie moge na siebie patrzyc. Chcialabym znow wejsc w eske albo chociaz male M

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 09:23   #4259
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia cudny widok,jak starszak kocha maluszka ☺

Ja ostatnio podłogi mylam na raty ze dwie godz.

Kurka Kuba też tak ładnie spał jak u niektórych z Was,ale teraz ten nosek to męczy i jest trochę gorzej,ale dajemy radę,dziś po jedzeniu o 7 jeszcze na półtorej godz padł.narazie dziś jest grzeczny, dał mamie się spokoknie umyć,zjeść śniadanie i posprzątać kuchnię.

Wczoraj nie byłam na spacerze przez duże zachmurzenie a dziś podobnie,ale nie mam zamiaru to kisic,na chwilę potem pójdziemy,czy pajac welurowy na dziś ok?

Mysle ze pajacyk welurkowy jest ok
Albo drugi kocyk

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Nutok to karmcie sie spokojnie skoro czujesz, ze jest coraz lepiej )

Mały
Stary 2016-08-10, 09:24   #4260
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czekoladowe_Serce Pokaż wiadomość
Jedynka z dr browns to smoczek dla noworodka ale jest jeszcze smoczek dla wczesniakow. A butle lovi sa produkowane przez canpol

Ja zwyklego enfamilu nie polecam.Malego brzuszek bolal i sie prezyl. Enfamil AR dla malego podpasowal ale jest gesciejszy zawiera kleik taki i jak sie na te mleko nastawiaja rodzice to musza pomyslec o innych smoczkach bo kleik w nim zatyka butelke i dziecko sie wkurza.

Tez nie moge na siebie patrzyc. Chcialabym znow wejsc w eske albo chociaz male M

Ja s to nosilam ostatni raz w sredniej szkole 😂 mi wystarczy M ale moja dupa na razie pozwala wylacznie na XL/44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości