|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
A nas męczy brzuszek znowu.
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
A mnie szkrab obudził o 5:30 I powtórzyłam wczorajszy sppsob,przez półtorej godz leżał spokojnie lub drzemal a teraz już pora karmienia więc dostał cysia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
Wstajemyyyy! Nie spimyyyy, dzieciaki karmimy (po raz 4636763 od kiedy polozylysmy sie spac)
Dobra, uspie marude i moze uda mi sie pomalowac przed wizyta u lekarza, wow. A wy cos spalyscie? Czy dalej slabo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inka podobno ook 3tyg. Zmienia sie ssklad mleka i zapotrzebowanie dziecka duzo wzrasta dlatego dziecko czesciej domaga sie jedzenia a matka ma wrazenie ze brakuje jrj mleka. Mija po kilku dniach ![]() My cycolimy i zaczynamy kolejny piekny dzien ![]() Dliczam dni do rozs zerzania diety Mlidego Kp to nie jest to co tygeyski lubią najbardziej ;pGdzie magia i fajerwerki ;p Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
I alergie... |
||
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Olutka brawa dla Stasia, ze zdecydowal sie porzadnie zjesc Napisz nam ile przytyl po dzisiejszym wazeniu ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
KAMILKA. Nie mozesz sie glodzic, bo tak nigdy nie schudniesz. Organizm pamieta, ze nie dostanie pozywienia i robi sobie zapasy na pozniej. Jedz 5 posilkow dziennie, sprobuj odstawic make,dodaj wiecej owocow i warzyw i bedzie lepiej KOSIA.Moja mala tez pije Enfamil i to mleko jest lepsze dla niej niz Bebiloon. Co do szczepien, my bralismy skojarzona, 5w1. Po szczepieniu wszystko bylo ok. W 6. tygodniu malutka wazyla 4900g Pani doktor powiedziala, ze jest co nosic Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4239 |
|
Rozeznanie
|
Ej, znalazlam sposob na dzieci.
Ale od poczatku... wczoraj w nocy rodzice roku (czyt. My) wstalismy kolo 5 nakarmic i przewinac mala, po jedzeniu polozylam sie z nia i troche marudzila, ale ja tulilam, kolysalan i mowie do niej walczac z zamykajacymi powiekami 'Maja my idziemy spac, a ty albo chodz z nami albo sobie radz sama' no i kolysalam ja i kolysalam, nawet sie uspokoila i nagle... jakby ktos mi swiatlo zgasil. Obudzilam sie po 2h. Zasnelam szybciej niz ona!! Ale patrze, ona tez spi, zyje, oddycha to chyba sobie poradzila. No a dzis nakarmilam ja, polozylam sie z nia, a ta marudzi, placze, marudzi to tez mowie do niej 'Maja lepiej idz spac, bo ja zaraz ide sie malowac, bo musze isc do lekarza'. Nagle cisza, spokoj, za 15 sekund dziecko spi. Te niemowlaki to chyba rozumieją wiecej niz my myślimy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli rozumieją, to moj ma mnie głęboko w odbycie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4241 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
piona dla mężów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój niestety też, wczoraj mu mówię - chłopie, potrzebuję piętnastu minut, żeby ugotować tacie obiad, poleż chwilę grzecznie. A gdzie tam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Bo moze to chlopaki tylko maja na matki wywalone? 😂
|
|
|
|
#4243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio cały czasu bez makijażu wychodzę, dziwnie się z tym czuje trochę ale jak gdzieś jadę to robię to jak najszybciej póki mały śpi ![]() Cytat:
A i tak mam wrażenie że on je więcej niż powinien, żarłok jeden ![]() Cytat:
Ja też kiedyś przysnęłam podczas karmienia małego, na chwilę dosłownie, może 2 minuty. Miał buzię całą w mleku
|
|||
|
|
|
#4244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie kochana, dziewczynki też Witamy z kp, smok się budzi codzień tak samo już. Wczoraj ja odlazylam pięknie do łóżeczka, ale po karmieniu o 3 tak słodko usnela pod kołdra że jak ja odlozylam to się obudziła, chyba jej chłodno było i już została z nami zobaczymy jak nam pójdzie pierwszy dzień bez niego
|
|||
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki
nie stresuj się na zapas ![]() Zazdroszczę Wam tych przerw w nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko moim tosterem, nie moge docze kac sie kiedy przyjedzie Siostra z aparatem ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od samego poczatku po wyjsciu ze szpitala sama zajmowalam sie mlodym. Rodzice tylko starszaka zabierali na dzialke bo trzeba bylo odsiedziec w domu troszke a bylo cieplo
Tz pracowal i bierze tylko wtedy wolne jak trzeba cos zalatwic.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-08-10 o 09:24 |
|
|
|
#4248 |
|
Wtajemniczenie
|
Margosia jakie słodkie foto
))))Mam nadzieję że nam lepiej pójdzie. W sumie nie mam dużo do zrobienia. Ogarnąć kurze w pokoju, ugotować dwa makarony i wstawić pranie to chyba znajdę na to czas
|
|
|
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
Nie mów hop... Ja wczoraj gotowałam leczo od 12 do 18
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pocieszam się że makaron to nie to samo co leczo mam juz sos do spaghetti gotowy i pomidorowke
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia starszy braciszek na 102! Slodki widok
|
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak... chodzi po domu i ciagle mowi jak wdzystkich Kocha ;D
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Margosia cudny widok,jak starszak kocha maluszka ☺
Ja ostatnio podłogi mylam na raty ze dwie godz. Kurka Kuba też tak ładnie spał jak u niektórych z Was,ale teraz ten nosek to męczy i jest trochę gorzej,ale dajemy radę,dziś po jedzeniu o 7 jeszcze na półtorej godz padł.narazie dziś jest grzeczny, dał mamie się spokoknie umyć,zjeść śniadanie i posprzątać kuchnię. Wczoraj nie byłam na spacerze przez duże zachmurzenie a dziś podobnie,ale nie mam zamiaru to kisic,na chwilę potem pójdziemy,czy pajac welurowy na dziś ok? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4254 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety pomimo, że umiem coraz więcej mleka odciągnąć, to mała i tak coraz więcej potrzebuje pić i nie nadążam z produkcją, więc nadal się dokarmiamy. Ale jeszcze powalczę, bo czuję że idzie coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam jeszcze poruszyć temat mm. Po bebiko pro + mała bardzo ulewała i chciałam wypróbować inne mleko. Chciałam na początku kupić ten osławiony enfamil i doczytałam, że są różne rodzaje. Znalazłam AR w sklepie, ale się powstrzymałam przed kupnem, bo bałam się, czy to nie spowoduje zatwardzeń. Potem znalazłam niby normalne, ale na opakowaniu jak byk pisze, że w tym mleku jest tauryna. Wiem, że dawka czyni truciznę, ale mi się tauryna kojarzy tylko z napojami energetycznymi i się powstrzymałam przed kupnem. Wzięłam bebilon i jak na razie młoda ani razu nam nie ulała po nim. Być tu mądry, człowieku. Aaaa i jeszcze kwestia wyglądu po ciąży- o matkooooo!!!! Jak ja widzę inne babeczki chudziutkie z wózeczkami to mi się płakać chce...mój brzuch jest niezbyt ładny, nie umiem go wciągnąć, bo czuję, że mięśnie brzucha mi zanikły...pod każdą bluzką się odznacza. W piątek idę na urodziny i nie mam się w co ubrać. Ciągle chodzę w gaciach ciążowych...wczoraj pierwszy raz ubrałam dżiny sprzed ciąży i są na szczęście ok. Ale bluzki tragedia, w każdej wyglądam jak w 6 miesiącu ;( Jeszcze 3 tygodnie połogu i biorę się za siebie, już nie mogę na siebie patrzeć. A zaraz po porodzie wydawałam się sobie taka zgrabna ;P Eh chciałabym tu częściej zaglądać ale się nie wyrabiam! Na fb jest jakoś łatwiej, bo można odpisywać na różne posty naraz. |
|||
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Damy wieczorem znać ![]() Masz super duet ![]() Eska, powodzenia! |
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zwyklego enfamilu nie polecam.Malego brzuszek bolal i sie prezyl. Enfamil AR dla malego podpasowal ale jest gesciejszy zawiera kleik taki i jak sie na te mleko nastawiaja rodzice to musza pomyslec o innych smoczkach bo kleik w nim zatyka butelke i dziecko sie wkurza. Tez nie moge na siebie patrzyc. Chcialabym znow wejsc w eske albo chociaz male M Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo drugi kocyk ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Nutok to karmcie sie spokojnie skoro czujesz, ze jest coraz lepiej )Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.

Kp to nie jest to co tygeyski lubią najbardziej ;p

Pani doktor powiedziala, ze jest co nosic
i dalam kotu