Lipcowe Panny Młode - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 19:24   #4261
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Zamówiłam zaproszenia!!!! Nareszcie Mam nadzieję, że zrobią mi szybko. Dodałam jeszcze sentencję Jana Pawła II "Dotąd dwoje choć jeszcze nie jedno. Odtąd jedno choć nadal dwoje".
za zaproszenia

Cytat:
Współczuję Ci bardzo. Też bym tak nie chciała Tylko nie rozumiem dlaczego się zgodziłaś, przecież to wasz ślub i to wy powinniście decydować kto będzie świadkami i kto bedzi e Ci się pomagał ubierać!!! Ja na szczęście nie mam takiego kłopotu Głowa do góry, wszystko będzie dobrze Musi być!!!!!
Dziękuje już mi lepiej, złość przeszła. a zgodziłam się na to z wielu powodów ale to długa historia. ehhh... mam nadzieję, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Hej czy mogę się dołączyć ??
Witamy

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
to jeszcze długa droga przed Tobą
pamiętam jak jeszcze niedawno było 1,5 roku do naszego ślubu a teraz niecałe 3 miesiące szybko zleciało
Stary 2011-04-26, 19:39   #4262
Asist22
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Lipcowe Panny Młode

Nam też strasznie czas szybko zleciał Niedawno dowiedzieliśmy się, że za zespół będziemy płacić 3500zł. To jest od groma pieniędzy za jeden dzień grania. Czy wy też tyle płacicie? Masakra
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 19:42   #4263
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

mysle że zleci szybciej niz sie wydaje, na razie Narzucony przerazony co to bedzie on by najlepiej wzial cichy slub np na kubie

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 19:45   #4264
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

My za zespół płacimy 2700 zł i grają do samego końca. Warto o to spytać. Znajomy który ma zespół mówił, że podpisują umowę na granie np do 4 a później za każdą godzinę biorą jeszcze 10% kwoty początkowej. Trochę mnie to zdziwiło bo pierwszy raz o takim czymś słyszałam, więc chyba to nie jest tak często spotykane.

czarna_kawa80 wcale mu się nie dziwię im więcej tego załatwiania, tym bardziej mam ochotę gdzieś wyjechać i wziąć cichy ślub

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-04-26 o 19:48
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:12   #4265
asia_z
Zakorzenienie

my płacimy 2600 i liczą sobie granie już od momentu wyjścia Młodego z domu. Potem w domu Młodej. No i na sali od 17 do 5 rano.
Stary 2011-04-26, 20:46   #4266
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nam też strasznie czas szybko zleciał Niedawno dowiedzieliśmy się, że za zespół będziemy płacić 3500zł. To jest od groma pieniędzy za jeden dzień grania. Czy wy też tyle płacicie? Masakra
Nie martw się my tez tyle płacimy, wybór mieliśmy duży wśród zespołów, bo była to praktycznie jedna z pierwszych rzeczy którą załatwiliśmy z spraw ślubnych, a to ze względu takiego że bardzo nam zależąło na jak najlepszym zespole, moge jechać gorszym samochodem do ślubu, nie muszę mieć sali królewskiej ani wyszukanych dań,ale zespół musimy mieć porządny ze względu na to że lubimy tańczyć i chcemy aby goście jak najlpeij się bawili przy muzyce (ciągle) na żywo, z perkusją i saksofonem, to jest to także uważam że jeżeli za ceną idzie jakość to warto !

Nie odzywam się za często ale podczytuje a to ze względu na ciągły i notoryczny brak czasu, w pracy spedzam po 8h przed komputerem, jak wracam do domku to tylko na chwilkę włącze ,zobacze co słychać i uciekam do innych zajęć.
Zaczeliśmy zapraszać gości ,bardzo się wszystkim zaproszenia podobają, cieszy nas to ogromnie fajnie jest spotykać się z tak różnymi ludźmi , tylko boję się o moją figurę, tu ciasto tam ciasteczko i do wesela będę kwadratowa

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 08:14   #4267
Kociak85
Zadomowienie

kwiatuszekkk21, rozumiem Twoją złość na teściową - moja rada - nie daj się. Decyduj od tej pory tak jak Ty tego chcesz. Bo jak pokażesz teściowej już od początku że robisz tak jak chce ONA a nie Ty to będzie się wtrącać we wszystko. Oczywiście grzecznie, ale zrobić po swojemu
Nasz zespół bierze 3,5 tyś - ale są warci tych pieniędzy. Myślę, że ceny generalnie idą w górę i takie ceny zaczynają się robić standardem.
My skończyliśmy już zapraszać gości z rodziny Ufff.... Teraz zostali nam już tylko znajomi. Powiem Wam, że nie było tak źle Ale jestem szczęśliwa, że to już za nami.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 12:05   #4268
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
kwiatuszekkk21, rozumiem Twoją złość na teściową - moja rada - nie daj się. Decyduj od tej pory tak jak Ty tego chcesz. Bo jak pokażesz teściowej już od początku że robisz tak jak chce ONA a nie Ty to będzie się wtrącać we wszystko. Oczywiście grzecznie, ale zrobić po swojemu
Nasz zespół bierze 3,5 tyś - ale są warci tych pieniędzy. Myślę, że ceny generalnie idą w górę i takie ceny zaczynają się robić standardem.
My skończyliśmy już zapraszać gości z rodziny Ufff.... Teraz zostali nam już tylko znajomi. Powiem Wam, że nie było tak źle Ale jestem szczęśliwa, że to już za nami.
nie dam się, bo też tak myślę, że jak raz pokażę, że będę robić tak jak ona chcę to już zawsze tak będzie. Póki co nie daję się TŻ mówi, że niech ona sobie gada a i tak zrobimy jak ja chcę.
Stary 2011-04-27, 15:06   #4269
Asist22
Rozeznanie

Zaakceptowałam już projekt swoich zaproszeń. Mam nadzieje, że będą ładne. Kolor czcionki będzie brązowy na opalizującym na złoto papierze. Początkowo czcionka miałaby złota, ale wtedy zaproszenie kosztowało by ponad 5zł za szt, a druga rzecz zlewało by się z tłem. Ekonomicznie i wizualnie wybrałam kolor brązowy. Na stronie napisali, że czas realizacji wynosi 3 dni od dnia akceptacji. Mam nadzieję, że to prawda. Już nie mogę się doczekać A w piątek odbieramy obrączki!!!
Stary 2011-04-27, 15:53   #4270
Karo_lka
Raczkowanie

A my dajemu 3,700 za DJa.

Ja to jestem dopiero zla bo wkoncu bylismy u ksiedza.
Nie dosc,ze dostalam ochrzan , ze tak pozno to powiedzial,ze nas nie przyjmie bo nie mamy dokumentow. Co smieszne mialam komunie i bierzmowanie w swojej parafi, a chrzest w Tarnowie wiec myslalam,ze dokumenty musza byc w mojej parafi skoro bez aktu chrztu nie moglam miec ani komuni ani bierzmowania. Okazalo sie jednak ,ze nie ma aktu chrztu.
Normalnie jestem zla jak cholera. Jedze do domu, do Tarmowa i do Krakowa co chwile i nic nie zalawiam.
Na dodatek ksiadz wymaga swiadectwa szkolne.
Wy tez tak miałyscie?
Karo_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:08   #4271
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo_lka Pokaż wiadomość

Nie dosc,ze dostalam ochrzan , ze tak pozno to powiedzial,ze nas nie przyjmie bo nie mamy dokumentow. Co smieszne mialam komunie i bierzmowanie w swojej parafi, a chrzest w Tarnowie wiec myslalam,ze dokumenty musza byc w mojej parafi skoro bez aktu chrztu nie moglam miec ani komuni ani bierzmowania. Okazalo sie jednak ,ze nie ma aktu chrztu.
Normalnie jestem zla jak cholera. Jedze do domu, do Tarmowa i do Krakowa co chwile i nic nie zalawiam.
Wy tez tak miałyscie?
niestety tak jest z tymi dokumentami :/ nam powiedział że po dokumenty trzeba iść do parafii gdzie się miało chrzest, bo nawet jak bierzmowanie było w innej parafii to i tak oni muszą przesłać papiery do parafii chrztu. a o świadectwie ja nic nie slyszalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 16:11   #4272
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Niedawno dowiedzieliśmy się, że za zespół będziemy płacić 3500zł. To jest od groma pieniędzy za jeden dzień grania.
Cytat:
Cytat:
O kurczę, strasznie wysokie ceny! Nie miałam pojęcia, ile się płaci za takie coś
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:34   #4273
aaby
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26571070]O kurczę, strasznie wysokie ceny! Nie miałam pojęcia, ile się płaci za takie coś [/QUOTE]
My też płacimy 350zł/h + 250zł za dojazd i rozstawienie sprzętu przez jakiegoś gościa. A że ślub mamy już na 16, to jeśli impreza potrwa do samego rana, to zagrają ok. 10-11h. Zatem zapłacimy ponad 4tys. Ale tu akurat byliśmy na tyle przygotowani, bo chyba nie ma nic gorszego, niż kiepska muzyka/zespół/dj na weselu. Wtedy najlepiej wracać do domu, bo zamiast się bawić, to tylko się wkurzasz.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:42   #4274
Karo_lka
Raczkowanie

kwiatuszekkk21

Czyli w sumie tak jest.
Nie wiedziałam.
Myslalam,ze skoro tu mialam komunie i bierzmowanie to maja dokumenty.
Juz się balam ,że to cos dziwnego, chociaz no z 2giej strony jest.
Bez chrztu nikt by mi nie dal komuni ani bierzmowania.
A wkoncu jak przeszlyscie rozmowe z ksiedzem?
Pytal Was?
Mnie na koniec postraszyl mowiac "przygotujcie sie z katechizmu".

Ja sie spotkalam z cenami nawet ok 10 tys za zespol wiec juz mnie nic nie zdziwi
Stary 2011-04-27, 16:44   #4275
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
My też płacimy 350zł/h + 250zł za dojazd i rozstawienie sprzętu przez jakiegoś gościa. A że ślub mamy już na 16, to jeśli impreza potrwa do samego rana, to zagrają ok. 10-11h. Zatem zapłacimy ponad 4tys.
Wiesz, nie miałam pojęcia, jakie są ceny, bo mnie to nie dotyczy akurat. W sumie... trochę byłoby mi żal wydać tyle kasy, to moje 2 wypłaty

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Czyli w sumie tak jest. Nie wiedziałam.
Też miałam chrzest w innej parafii, a komunię i bierzmowanie w tej, w której będzie ślub. Nie brałam zaświadczenia o chrzcie z tamtej parafii, myślałam, że nie trzeba
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:50   #4276
Karo_lka
Raczkowanie

A! Czyli dokladnie tak samo?
Jutro babcia ma pojsc do Kosciola , ktora mieszka w Tarnowiem- mam nadzieje,ze jej dadza papiery

Edytowane przez Karo_lka
Czas edycji: 2011-04-27 o 16:55
Stary 2011-04-27, 16:54   #4277
Konto usunięte

Cytat:
A! Czyli dokladnie tak samo? No to jestem spokojna.
Nie... ja jeszcze nie byłam spisywać protokołu, więc się okaże, czy nie trzeba tego zaświadczenia
Stary 2011-04-27, 17:01   #4278
Karo_lka
Raczkowanie

My też nie mamy protokołu. NIC :/ I jeszcze krzyczy ,że późno.
Stary 2011-04-27, 17:50   #4279
Kociak85
Zadomowienie

Z tymi dokumentami to ksiądz ma rację niestety. Są to normalne formalności w każdej parafii. Jak idziecie na protokół to musicie mieć ze sobą dowody osobiste, akty chrztu (jeśli chrzest był w innej parafii niż ta, w której bierzecie ślub - nawet jeśli w tej braliście bierzmowanie czy komunię) no i ostatnie świadectwo, na którym macie ocenę z religii. Ja od razu też zaniosłam zaświadczenie o odbyciu nauk przedmałżeńskich.
Na protokole byliśmy 2 dni temu, więc wiem już co i jak nie było tak źle, pomimo tego, że spisywał go z nami proboszcz, którego strasznie oboje nie lubimy i który miał do nas jakieś ALE na początku. Standardowe pytania, które są w protokole. Spoza protokołu to przy pytaniu o to czy jesteśmy katolikami wierzącymi i praktykującymi spytał się jak często chodzimy do kościoła. No może my mieliśmy o tyle lepiej, że dane adresowe spisywała z nami już pani, która siedzi tam w kancelarii i to ona spytała czy mieszkamy razem i nie było problemów żadnych jak powiedzieliśmy, że tak (pewnie proboszcz by powiedział kilka cierpkich słów). Dostaliśmy karteczkę do spowiedzi na jedną spowiedź i mamy się pojawić na początku lipca.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-27, 19:34   #4280
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Biżuteria
Ładna

kwiatuszek twoja tesciowa wymyśla na siłę problemy chyba jest niepoważna, że wśród tylu spraw do załatwienia ona zawraca ci głowę takimi pierdołami

Cytat:
Zamówiłam zaproszenia!!!! Nareszcie Mam nadzieję, że zrobią mi szybko. Dodałam jeszcze sentencję Jana Pawła II "Dotąd dwoje choć jeszcze nie jedno. Odtąd jedno choć nadal dwoje".

Cytat:
Napisane przez KuNu Pokaż wiadomość
dziewczyny a co sadzicie o kolorowych butach do suknii ślubnej?
mi sie marza fioletowe
jedynie zastanawiam sie czy pasuja do kazdego modelu sukni czy raczej tylko do tych ksieżniczek tiulowych,ja mam klasyczna suknie z tafty
Bardzo mi się podobają, ale nie zdecydowałam się (choc przyznam, że brałam fiolet pod uwagę )

Cytat:
My też płacimy 3500zł, ale za dwa dni (wesele i poprawiny)
w dniu wesela grają do 4 (ustaliliśmy tą godzine, bo slub miał byc na 14, slub jest o 15, ale i tak wydaje mi się, że wystarczy)

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
mysle że zleci szybciej niz sie wydaje, na razie Narzucony przerazony co to bedzie on by najlepiej wzial cichy slub np na kubie
Zleci szybciutko

Cytat:

Wy tez tak miałyscie?
My jesteśmy z jednej parafii, więc nic nie musimy donosic.
Świadectwa ze szkoły nie chce (powiedział żeby zabrac dowody,dokumenty z USC, zaświadczenia o odbyciu nauk i poradni, a reszta jest w parafii-chrzest,bierzmowanie )
Stary 2011-04-27, 20:04   #4281
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
kwiatuszekkk21

Czyli w sumie tak jest.
Nie wiedziałam.
A wkoncu jak przeszlyscie rozmowe z ksiedzem?
Pytal Was?
Mnie na koniec postraszyl mowiac "przygotujcie sie z katechizmu".
wrrrr... ale wredny ten Wasz ksiądz, jak ja takich nie lubię, zamiast cieszyć się, że młodzi chcą wziąc ślub i ułatwiać to oni tylko utrudniają. Jeszcze będzie pytał dorosłych ludzi pacierza...

u nas rozmowa poszła gładko. nawet nie pytał czy mieszkamy razem tylko dał kartkę do dwóch spowiedzi, powiedział jakie dokumenty mamy wziąć ze sobą na spisanie protokołu i kazał przyjść w połowie czerwca.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26571070]O kurczę, strasznie wysokie ceny! Nie miałam pojęcia, ile się płaci za takie coś [/QUOTE]

Wysokie ale tak jak dziewczyny uważam, że dobry zespół to podstawa na weselu. Bez tego ani rusz

Cytat:
Z tymi dokumentami to ksiądz ma rację niestety. Są to normalne formalności w każdej parafii. Jak idziecie na protokół to musicie mieć ze sobą dowody osobiste, akty chrztu (jeśli chrzest był w innej parafii niż ta, w której bierzecie ślub - nawet jeśli w tej braliście bierzmowanie czy komunię) no i ostatnie świadectwo, na którym macie ocenę z religii. Ja od razu też zaniosłam zaświadczenie o odbyciu nauk przedmałżeńskich.
Na protokole byliśmy 2 dni temu, więc wiem już co i jak nie było tak źle, pomimo tego, że spisywał go z nami proboszcz, którego strasznie oboje nie lubimy i który miał do nas jakieś ALE na początku. Standardowe pytania, które są w protokole. Spoza protokołu to przy pytaniu o to czy jesteśmy katolikami wierzącymi i praktykującymi spytał się jak często chodzimy do kościoła. No może my mieliśmy o tyle lepiej, że dane adresowe spisywała z nami już pani, która siedzi tam w kancelarii i to ona spytała czy mieszkamy razem i nie było problemów żadnych jak powiedzieliśmy, że tak (pewnie proboszcz by powiedział kilka cierpkich słów). Dostaliśmy karteczkę do spowiedzi na jedną spowiedź i mamy się pojawić na początku lipca.
A ja mimo tego, że miałam chrzest, komunie i bierzmowanie w tej parafii, w której bierzemy ślub i tak musiałam wziąć akt chrztu więc prosto od księdza poszliśmy piętro wyżej do organisty i wzięłam ten akt i oczywiście zapłaciłam 50zł. Bez sensu, ale co zrobić...

goosia207 a z tą teściową to jest tak, że widocznie ważniejsza dla niej jest jest dziewczyna brata TŻ-ta i jej samopoczucie niż ja i moje samopoczucie na własnym ślubie, no ale i tak zrobię po swojemu. Wiedziałam, że ją uwielbia ale nie wiedziałam, że aż tak że to ona ma być ważniejsza i to ja mam być dla świadkowej a nie ona dla mnie.

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-04-27 o 20:17
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:15   #4282
Asist22
Rozeznanie

Wink Dot.: Lipcowe Panny Młode

Moje zaproszenia już się drukują. Wyślą mi je kurierem 04.05. Super!!!! Jutro po obrączki
Stary 2011-04-28, 16:46   #4283
asia_z
Zakorzenienie

ja dzisiaj poszlam do USC i się okazało, ze skoro urodziłam się w tym samym mieście, w którym obecnie mieszkam, to odpisu nie potrzebuję. Jedynie TŻ musi załatwić odpis, bo on urodzony w innym województwie i wtedy mamy przyjść do USC po jakiś akt zapewnienia i to mamy dać księdzu. Jeszcze musimy iść do parafii TŻ po jego odpisy aktu chrztu i bierzmowania i bedzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 17:20   #4284
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

to do USC idzie się po akt urodzenia? myślałam, że po jakieś zaświadczenie, że jeszcze nie braliśmy ślubu czy coś...

Asia Tobie to już tylko 2 miesiące zostały niedługo będziemy czytać relacje
Stary 2011-04-28, 17:42   #4285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
to do USC idzie się po akt urodzenia? myślałam, że po jakieś zaświadczenie, że jeszcze nie braliśmy ślubu czy coś...
Ale po to zaświadczenie idzie się z aktem urodzenia, jeśli nie ma go w tym USC.
Stary 2011-04-28, 17:44   #4286
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26593924]Ale po to zaświadczenie idzie się z aktem urodzenia, jeśli nie ma go w tym USC.[/QUOTE]

aha dzięki za wytłumaczenie, zaczynam gubić się w tym wszystkim
Stary 2011-04-28, 17:44   #4287
asia_z
Zakorzenienie

no jeśli nie jesteś urodzona w tym mieście w którym bierzesz ślub, to odpis aktu urodzenia jest konieczny. Tak mi babka tłumaczyła, ale w moim przypadku tylko TŻ ma w USC gdzie jego urodziny zostały zarejestrowane pobrać swoj odpis i wtedy razem mamy iść do USC, gdzie będziemy zarejestrowani jako małżeństwo po jakiś akt zapewnienia. No i to do księdza.

Nooo zostały 2 miesiące i trochę. Zaczynam się bać coraz bardziej. a tyle do zrobienia ...
Stary 2011-04-28, 20:05   #4288
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,
Cytat:
no jeśli nie jesteś urodzona w tym mieście w którym bierzesz ślub, to odpis aktu urodzenia jest konieczny. Tak mi babka tłumaczyła, ale w moim przypadku tylko TŻ ma w USC gdzie jego urodziny zostały zarejestrowane pobrać swoj odpis i wtedy razem mamy iść do USC, gdzie będziemy zarejestrowani jako małżeństwo po jakiś akt zapewnienia. No i to do księdza.

Nooo zostały 2 miesiące i trochę. Zaczynam się bać coraz bardziej. a tyle do zrobienia ...
Dokłądnie. U nas też tyle do zrobienia Ale pomału jakoś idzie do przodu
Stary 2011-04-28, 20:08   #4289
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Dokłądnie. U nas też tyle do zrobienia Ale pomału jakoś idzie do przodu
To chyba tylko ja mam takie wrażenie, że właściwie nie mam teraz nic do roboty w związku ze ślubem
Stary 2011-04-28, 21:06   #4290
asia_z
Zakorzenienie

no nam jeszcze wódki brakuje, musimy się dogadać z tą 2 parą w sprawie dekoracji kościoła, TŻ zalatwia odpis z USC, musimy spisać protokół, nie mamy jednego świadka, ja nie mam zamówionych kwiatkow, musze spatrzeć jakiś welonik, czekam na buty. i jeszcze muszę znaleźć jakieś fajne tiule bądź organzy do dekoracji bramy. Jeszcze pudelka na ciasto musimy zamowić i zawieszki na wódkę. No i organista. Niby nie jest tego aż tyle, ale teraz będą już detale. Aaaa i my nadal piosenki nie mamy wybranej. No i musimy sobie wybrac piosenki na płytę z wesela. i jeszcze prezenty dla rodziców i menu musimy ustalić

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości