![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Sandam super,że macie na kogo liczyć!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj bylam z dzieciakami na komuni i dzieciaki mowia do L ze ma jechac z nami ale nie pojechal a w domu tylko naczynia pozmywal (30 min pracy). Wrocilismy okolo 20 a go w domu nie bylo pomimo ze do praszy nie szedł. Wrocil kolo polnocy :/ Na komuni mlodszy syn zgubil buta ![]() ![]() Ogolnie ostatnio na mysl o porodzie jestem przerazona ![]() ![]() A od okolo tygodnia brzuch mi sie obniżył, nawet mama to zauważyła. Jutro wizyta u gin. No i wyprowadzamy sie od L jak tylko bede miec wieksza gotowke i mieszkanie w rozsadnej cenie. Mam dosc tego co L wyprawia. Wracanie do domu po polnocy itp. Szkoda slow. Co do torby do szpitala to na razie mam w niej: 2 male ciemne reczniki i jeden duzy, krotkie spodenki i top do karmienia. 2 pary majtek siateczkowych. Jeszcze musze dopakowac kosmetyczke i sztućce, talerzyk i kubek, mokre chusteczki. I jakieś przekaski na po porodzie, tylko co? I chcialam jakis sok zeby postawic sie na nogi szybko bo woda mi nic nie dawala i bylam zmeczona, potrzebuje jakiej dawki cukru po porodzie. Tylko jaki ten sok? U nas strasznie goraco ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4264 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie kojarzę jakichś środków zaradczych na to. W lipcu nam przejdzie jak ręką odjął! ![]() Cytat:
Rożek to w domu używam, bo noworodek marznie i żeby się nie rozkopywał z kocyka. Też mam nowy niedrogi jakiś, trzydzieści parę złotych. Skusił mnie, choć mam 2 po starszakach, bo oprócz rzepa ma wiązanie. Rewelacja z nocą! To zaciskam już za kolejną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ela, żeby tylko takie problemy jak te z torbami były... ![]()
![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ledwo żyje..
Myślałam, że w nocy skończę w szpitalu.. Dostałam takich bóli z żołądka/woreczka żółciowego że szok. A rano o 5.00 wymiotywalam żółcia, sluzem/ flegma cholera wie czym. Przesadziłam chyba z kolacja - pasta z jajek była za ciężka na noc.. Jestem ledwo żywa po tej nocy. Odebrałam wyniki, bo powtarzałam te fosfataze i znów urosła.. 148 wynik. Więc nie najgorzej, ale rośnie. Czekam na to co mi odpisze gin. Będę dzisiaj zombie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-28 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4266 |
Wtajemniczenie
|
Patrycja, tak mi przykro z powodu psa !!! To straszne, zee Twoj tak sie zachowuje
![]() Kropko level hard z tym kalafiorem ![]() Jak przyjdzie moje zamowienie z gemini to tez zaczne pakowac torbe do szpitala ![]() Karolinko wspolczuje sytuacji z mebelkami ! Może trzeba ich postraszyc jakoś? Użyć mądrego, prawniczego języka ? Pozytywana zdrówka dla Was!! Summer, ale super, że masz juz wszystko tak ogarniete. Ja muszę usiąść dzisiaj i ciuszki do komody powkladac. Mam wrażenie, że mam ich strasznie dużo :/ musze posegregowac co zostaje u nas, a co wywioze do moich rodziców i do teściów - chcem żeby było po troszku ciuszkow awaryjnych tu i tu. I witam sie w upalny poniedziałek. W sobote na komuni dalam radę. Szwagierka zachowywala sie skandalicznie, przykro mi bylo ze wzgledu na dzieciaka.... no ale cóż, co zrobić.... Jakas zmeczona dzis jestem :/ poza tym cos mi cukier zaczyna swirowac ostatnio, jutro mam wizytę to dowiem sie co dalej.... Mam juz komode wiec wypadaloby ukladac rzeczy, ale teraz trzeba wszystko rozplanowac logistycznie - i teraz nie wiem juz sama, czy najpierw ułożyć, zobaczyc jsk to sie mieści i ile, a potem prać ? Czy najpierw prać, poten ukladac ? Ogolnie to odwlekam to wszystko, chyba psychicznie iddalam od siebie wizje porodu i rychlego spotkania z dzieckiem. Boje sie, nie czuje sie odpowiednio przygotowana na ten moment, caly czas mam wrażenie, że czegoś nie wiem, że czegoś mi brakuje. Mam ochotę po prostu położyć sie spać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4267 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do wizyty, to była babka na zastępstwo, była w porządku. Zbadała mnie na samolocie wziernikiem i palpacyjnie, powiedziała, że wszystko stabilne i tyle. Potem zrobiła USG, ale mieli sprzęt tak kiepskiej jakości, że zobaczyła jedynie, że serduszko pika, a między nóżkami jest tzw. różyczka ![]() ![]() Wczoraj byłam u teściów pół dnia i był taki ukrop, że ledwo siedziałam, a ja taka ciepłolubna.. Mamy koniec maja, a gdzie tam do lipca, potopimy się.. ![]() Aaaa nu i tak mnie dzisiaj lewa pachwina kłuje, że ledwo chodzę.. ![]()
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dołączam do osób zmagających się z upałami, jest okropnie, też zaczynają puchnąć mi podobnie jak Blance same palce i stopy bez kostek u rąk i nóg ![]() Weekend przeleciał szybko ale miło, w sobotę wieczorem wybraliśmy się do mojej siostry która mieszka niedaleko Krakowa jakieś 120 km od nas ale szybko się zajechało. Było miło. Dziś brak chęci zrobię tylko na szybko spaghetti. Blanka współczuję nocy, może uda ci się odpocząć w ciągu dnia i dojedziesz do siebie. Patrycja widzę że duże zmiany się szykują u ciebie, wytrwałości życzę. Sandam ogarniecie temat szybko jeszcze z takim wsparciem. A z układaniem dasz radę ![]() Co do prania tapicerki to mam zamiar przeprac na pewno w foteliku z tego względu że w lato dzidzia będzie bardziej rozebrana i będzie się pocić i dotykać tej tapicerki gołymi nóżkami czy rączkami. O porodzie jakoś nie myślę, jestem nastawiona jakoś pozytywnie (jeszcze) i tematy wychowawcze też jeszcze do mnie nie docierają. Martwię się tylko jednym bo moja córcia chyba zmieniła pozycję w brzuchu już nie jest głową do dołu. Jak miała czkawkę to czułam ją na prawym boku mam nadzieję że zdąży się jeszcze przesunąć na dół bo nastawiona jestem na poród SN. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4269 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam takie myśli i zmartwienia, jak ja sobie z dzieckiem poradzę? Że to przecież jest odpowiedzialność na całe życie. Widzę dzieciaki wokół i przerażona jestem, kiedy myślę, że moja miałaby zachowywać się tak samo..
![]() Przekręci się, spokojnie, one jeszcze mają tam miejsce. ![]() Justyna, ja też mogłabym już prać, bo mam ubranka, komodę.. Też odwlekam psychicznie to wszystko, wcale mi się nie pali, ale to chyba z przerażenia bardziej. Ja piorę wszystkie, a potem układam.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-05-28 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Patrycja strasznie to smutne co piszesz,ale jesteś silną kobietą i dasz ze wszystkim radę!!!
Zua no dzisiaj po śniadaniu miałam cukier na granicy,a jadłam to co w pt i sb ,gdzie cukier mialam 100,dzisiaj nawet bez masła i o 1 plasterek sera żółtego mniej!Może pogoda wpływa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
Hej hej!
Dziewczyny, piona na smutno z obawami! Chociaż u mnie częściej chyba jednak przeważa ciekawość - jak to będzie? Np. wczoraj podczas wychodzenia z domu rozkminiałam, jak to będzie, jak będę musiała dwójkę dzieciaków logistycznie zaopatrzyć i wyjść z domu. Na co moja mama z niezawodnym pocieszeniem: "ja to z trójką sobie dawałam radę. Sama." No dzięki mamuś ![]() ![]() Z innej strony jakieś dziwne humory się mnie trzymają. Dziś w nocy się irytowałam na Tż, że się obrócił w moją stronę i przez to nie mogę spać na boku, bo na mnie chucha. Aż go w końcu obudziłam i poprosiłam, żeby się obrócił. Żona roku normalnie ![]() ![]() ![]() A na puchnięcie jeszcze widzę, że jedna ważna rada nie padła! Ograniczyć mocno sól! Serio serio. Odstawić też wędliny, parówki, kiełbaski z grilla, wędzone ryby (chyba też solone), gotowe pierogi, wszystkie te wyroby, które mają w sobie sporo soli. Czipsy niestety też. A jak Wam się bardzo mocno woda zbiera w organizmie, to z jednej strony może to być jakiś sposób ciała na przygotowanie do porodu, a z drugiej może to być sygnał, że coś się dzieje nie tak. Jakiś stan zapalny czy coś. Warto powiedzieć o tym na wizycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Co do obrzęków,to u mnie narazie ok. Oby ta dalej.Tylko jak w sobotę zaczęłam siedzieć w tej duchocie,to stopy zaczęły puchnąć,ale w chłodku wróciły do normalnych rozmiarów. Pierścionki też wchodzą i schodzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Moja ma czkawke ostatnio kilka razy dziennie i zaczyna mnie to stresować
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4275 |
Wtajemniczenie
|
Sandam ale miałaś przejścia z tą Równicą! No i super, że tak wszystko się układa z mieszkaniem! Bardzo się dla Was Cieszę!
Elaa A może zostaw rożek na później? Bo na początku to i tak będzie skóra do skóry, będzie owinięty w pieluszki i ręczniczki ze szpitala. W rożka spakujesz Maleństwo jak już przejdziesz do sali poporodowej. Jakoś to będzie- na porodówce i tak czegoś braknie albo nie wykorzystasz bo zapomnijsz że w ogóle to masz ![]() Ja planuję jakieś landrynki czy coś no i batoniki. Słodkie napoje u mnie odpadają... Folinka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blanka trzymaj się jakoś ![]() zUa no ja niby mam wszystko ale w pokoiku jest taki rozgardiasz, że hej! Dzisiaj muszę dorwać tż żeby zamontował półki i karnisz i zmontował fotel. Wtedy będę mogła ukłądać wyprane ciuszki do komody. Muszę też wyprać torbę, którą biorę do szpitaka, bo jak wyciągnęłam ją z szafy, to wołała o pomstę do nieba... No i mam takie same obawy- że jestem totalnie nieprzygotowana. Tzn. że mam milion rzeczy, ale nic z tego nie przyda się a to co mogłoby się przydać, to nie mam... Norka a wiesz, że nadal nie wysłałaś mi linka do stanika ![]() To może jak uda się mieć wypasione USG tego 6.06. to jużodpuścisz sobie usg prywatnie? Bursztynek Nie martw się na zapas czy Maleństwo odwróciło się czy nie- ja ostatnio przed wizytą też czułam czkawkę pod żebrami i sobie pomyślałam- skubany odwrócił się. Po czym na USG wyszło żę jednak jest dobrze ułożony. Lekarka powiedziała, że mógł czkać całym ciałkiem i po prostu czułam jego nóżkę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
Polu myslisz ze pogoda moze moec wpływ na cukry ?
Mi poki co nie puchna nogi w dslszym ciągu, więc nie ma co narzekać ![]() Norcia, a skoro teraz na pomiarach bylo wszystko ok to tak w zasadzie po co te usg3trym ? Niech mnie ktos kopnie, bo zamiast cos robic to leżę ![]() Na obiad chcem zrobic zapiekanke - mam ziemniaki, piers z kurczaka, to zrobie wlasnie taką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4277 | |
Wtajemniczenie
|
Kropeczko, właśnie wysłałam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() U mnie też leżing. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4278 |
Wtajemniczenie
|
Mój mąż ma rozwozy w pracy i jak był w okolicy, przejeżdzał i musiał gdzieś zajść, to znalazł chwilę kupił mi truskawek.....
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jakoś nie myślę o porodzie ![]() ![]() Mnie na szczęście nogi nie puchna, upały tez jakoś specjalnie mi nie przeszkadzają ![]() Zrobiłam dzisiaj rano zakupy jak było super że w sklepie było mało ludzi ![]() Pranie wstawilam, teraz obiad do piekarnika ![]() ![]() Jeszcze sterta naczyń do mycia bo nam się nie chciało zmywac od piątku ![]() ![]() Złożyliśmy też łóżeczko i w końcu jakoś pokój małej zaczyna wyglądać ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do zapiekanki, to nie pomogę, bo nie robiłam, ale ja z tych co nie lubią tam ziemniaków. A sos to raczej śmietankowy? ![]()
![]() |
![]() |
#4281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4282 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja mama też dzielna, bo trójkę wychowała.. ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4283 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze kwestia fotela - twierdziłam że mi nie jest potrzebny a teraz wiem że go muszę mieć ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ooo, a masz już jakiś wybrany? Bo ja dalej jestem w ciemnej... Regularkate, pytałaś się mnie jakiś czas temu czy mam wybrany fotel.. a dzie tam. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
~Patrycja~ Dobrze, ze piesek ma dobre warunki. Współczuje całej sytuacji z tz podziwiam praktycznie sama musisz ogarnąć dwójkę dzieci w ciazy bez wsparcia.
~Blanka~ To musiała byc ciężka noc dla Ciebie. Miałaś wcześniej problemy z woreczkiem żółciowym? Ja po godzinnym prasowaniu wymiękam, trzecie pranie kończę robic zawieszę i dzis nie gotuje czuje sie jakoś słabo. Cos tam w lodowce jeszcze mamy. Po za tym zauważyłam, ze zaczynaja sie mi robic na bokach rozstępy. Balsamuje sie cały czas tak samo, ale widocznie juz skóra za bardzo sie rozciągnęła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4287 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś nie gotuje, wyciągnę z zamrażarki jakoś zapas od mamusi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Zua tak zaczęliśmy kminic z mężem,bo to.dziwne trochę,chyba ,że magnez tak.wpłynął,bo wzięłam po.posilku.
Blanka a czemu te częste czkawki Cię martwią? Norcia kocha Cię ten mąż. U mnie dzisiaj na obiad ogórkowa i.pampuchy z musem truskawkowym.Wszystko wyszło pyszne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Te nasze mamy z pewnością miały podobne obawy do nas, ale wyparły już to z pamięci
![]() Elu, ja na pierwszy poród miałam zwykłą reklamowke wyjętą z całej torby na pobyt. U nas położna radziła wziąć pieluchy tetrowe,które przy koncowce porodu tata grzal i potem tymi pieluchami dziecko się okrywało. W naszej sytuacji trochę inaczej się potoczylo. Ja miałam krwotok więc małego zabrali,tetrówkami wytarli, ubrali i dali mężowi w kocyku, więc tak naprawdę rożek i kocyk może się przydać już na sali porodowej. A tak poza tym to miałam jedną średniej wielkości torbę na pobyt,mąż jeszcze dowoził torebki z wodą, jedzeniem itp i to było niepraktyczne. Nie było miejsca żeby to wszystko trzymać, na podłodze przeszkadzało. Dlatego teraz biorę jedną wielką walizkę, żeby absolutnie wszystko do niej chować i nie robić bałaganu. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.