![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Folinka,odpoczywaj, należy Ci się
![]() My byliśmy z Matim na sali zabaw,potem jak się trochę schłodziło to mąż pojechał z nim i teściową rowerem nad rzekę, a ja dojechałam samochodem ![]() Wstawiłabym Wam na fb zdjęcie z brzuszkiem i synkiem, ale teściowa nieumiejętnie zrobiła ![]() Summer, fajnie, że taki duży krok zakupowy za Wami ![]() ![]() Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4232 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a po urodzeniu - w tym roku nie pojedziemy ani w góry, ani nad morze, bo wszędzie dość daleko, a nie chcę męczyć ani siebie, ani małego tyle czasu w drodze. Ale może gdzieś bliżej na kilka dni się uda... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj był tak upał, że nawet w domu to odczuwałam. Teraz się ochłodziło i mnie ciągnie na dwór, gdziekolwiek! Od 1,5 tyg. siedzę albo leżę plackiem w łóżku. Tylko wypad na USG i po wózek zaliczyłam. Koszmar... tż mi obiecał, że jak się troszkę lepiej poczuję to za tydzień pójdziemy gdzieś do ogródka na jakiś obiad... Choćby mi obie kończyny odjęło i język skołowaciał, to nie odpuszczę ![]() P.s. moja mama uprała mi CAŁĄ tapicerkę z wózka i fotelika, wyczyściła wszystko baaardzo dokładnie łącznie z kołami i stelażem ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4233 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Poleżałam całe popołudnie i ból zelżał i jak tż zabrał dzieci na spacer, to wstałam coś porobić ![]() ![]() ![]() summer, dokładnie! Ja od początku ciąży cieszyłam się na końcówkę maj-czerwiec w UK - ciepło, lekkie ubrania, ale bez upałów! Dobry plan na wyjście ![]() ![]() Mama spisała się na medal! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4234 |
Wtajemniczenie
|
Summer pozazdroscic takiej Mamy! Ja mam poki co wyprana wyściółke wozka i materacyk wygrzewal sie na słońcu. Nie wiem czy prac te zewnetrzne czesci, one zazwyczaj nie maja stycznosci z dzieckiem...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4237 |
Wtajemniczenie
|
Ja wypralam w wozku te czesc, ktora ma styczność z Kropsonem i ktora latwo moglam odpiac zamkiem. No a o foteliku i praniu pokrowca to byla juz dzisiaj rozmowa. Jezeli uda mi sie sciagnac to wypiore jak nie to wystawie na slonce. Sam fakt ze ten material "czuc fabryka" powoduje ze chce przynajmnuej wywietrzyc.
![]() |
#4238 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak zniosę te upały, dziś kolejny kiepski dzień na wolnych obrotach. I to nie to nawet że ciąża mi jakiś doskwiera- poprostu zawsze zleupały znoszę. A przyszły tydzień nabyć u mnie gorący i wilgotny, no super. Jako że w tym tygodniu chce już dopiąć wyprawkę mam pytanie- czy wszystkie macie rożek czy coś tego typu? Czy to się przyda? Ja nie mam, ale myśle czy nie kupić jakiegoś zwyklejszych cienkiego, kolejna sprawa ubranka- czy macie mniejsze niż 56? Tez nie mam, ale jak się np maluch urodzi? Sama nie wiem. Jestem z tych osób co nie lubią mieć niepotrzebnych rzeczy, już nawet nie chodzi o wydatki .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4239 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie to to samo... Skoro piorę jedno, to piorę i drugie. Zwłaszcza że co to za problem wrzucić do pralki na jakiś delikatny program. Oczywiście że budki do wózka nie będę prać, ale tak jak kropka napisała chociaż te części, które mają styczność z dzieckiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w sumie trzy rożki, jeden do kompletu z minky i dwa cienkie od cioci po kuzynce.
Do Szpitala muszę zabrać dwa, taki wymóg.. A czy będę korzystać? Wątpię,ale jak coś to niech są, zawsze jakiś znajomy/znajomy może bezpieczniej się czuć trzymając mała w rożku ![]() Do tego mam dwa spiworki na później i dwa otulacze cienkie na lato. Ubranek mniejszych niż na 56 nie mam, jak coś M. Kupi gdy będzie taka potrzeba mniejszy rozmiar. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-27 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jakiś rożek za 20 zł planuję go użyć po porodzie żeby małą owinąć. A potem to w zależności od temp., ale jeśli będzie ciepło to nie wiem czy się przyda. Może jako materacyk do tego łóżeczka szpitalnego
![]() A macie jakieś namiary na cienkie kocyki żeby zabrać do szpitala? Jakoś nie widzi mi się wziąć takiego za 100zł, bo szkoda go później prać w wys.temp albo wyrzucić. Co do prania wózka i fotelika to też bym uprała to co się da. A jeśli się boicie zdjąć pokrowca od fotelika to może chociaż taki spray do odkarzania zabawek? Potem wystawić na dwór i też nie będzie tragedii Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Aniama ja też źle znoszę upaly,wczoraj też było gorąco,byliśmy na starówce na obiedzie i grzalo niemiłosiernie.Mimo,że siedzieliśmy.w cieniu,czulam to.goraco.Nie wychodzę z domu,póki nie.muszę-to moje postanowienie. Rozka nie mam,ale.kupuję.Kupię też kokon.Mam jedną rzecz o.rozmiarze 50. Dziewczyny przeżyłam horror w toalecie,meczylam się 50 min i przypomnialam sobie ,że mam.ten.czopek.glicerynow y.Uffffff.Pomogło. Co do.wyprawki,to.muszę ją w tym tygodniu dokończyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4244 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny! Ja do szpitala biore pieluchy tetrowe/flanelowe i nimi bede otulac. U mnie w szpitalu nie ma wymogu rozkow, polozna tez mowi, ze nie jest to niezbedny element wyprawki.
Pola nie zazdroszcze problemów. A jesteś na jakiejś lekkostrawnej diecie? Kurcze mi tak puchna nogi i dlonie, ze to jest juz nienormalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Kropka nie jestem,akle chyba przejdę.
Podobno.na obrzeki dobra natka i chyba pokrzywa,może sprobuj.Dużo przebywasz w gorących miejscach?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4246 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak jak Folinka to tak jak z kocykami, różkami itd ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A właśnie powiedzcie, bo już pytałam o ta torbę na samą porodówkę, a teraz te rzeczy dla małego - włożyłam w rożek pajaca, body, niedrapki, czapeczkę, pampersa i pieluchę kolorowa i to też wziąć w tej torbie na porodówkę tak? Tylko, że rożek mi się tam nie zmieści.. i najlepiej byłoby mi wziąć trzy torby, żeby to wszystko mądrze pomieścić ![]() Ja dziś znowu wyspana ![]() ![]() Biorę się za sprzątanie mieszkania, zanim na zewnątrz temperatura znośna, ale zapowiada się ukrop .. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4247 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kocyki, otulacze również piorę, ale zdziwiłam się jak piszecie o praniu całego wózka - oczywiście każdy robi jak uważa ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() Natomiast myślę, że nie jest to wyprawkowy must have ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() puchnięć nie zazdroszczę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
Jeszcze nie wstałam z łóżka a już mi duszno. Ehhh. Muszę się poważnie wziąć za pakowanie torby bo jak będę taka bez sił to nie dam rady! U mnie na szczęście dla dziecka prawie nic nie trzeba- tylko chusteczki nawilżane, dla siebie tez mało. To w takim razie rożek może kupię, a małych ubrań nie kupuje. Dziś mam w planie coś tam jeszcze pokupic, ale bardziej do domu. Z tym praniem fotelików/ wózków to trochę jestem zaskoczona-nie twierdze ze to coś dziwnego tylko po prostu nie przyszło ni to do głowy, no ale ze mnie średnia pani domu i pewnie wiele takich porządkowych rzeczy mi nie przychodzi do głowy. Pogadam z Tż co on na to- szczerze mówiąc on bardziej jest ogarnięty w tych sprawach, najwyżej niech pierze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4249 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja mam 1 rożek minky, który będę używać na chłodniejsze wieczory albo jako mata oraz 2 cienkie otulacze ![]() ![]() Upały tez dają mi się we znaki - ciężej się oddycha i mam taki stan, że nic mi się nie chce - ani fizycznie ani psychicznie i czas ucieka przez palce. Nie lubię tego ![]() W ogole aplikacja mi pokazuje, że do porodu zostało 38 dni. Z jednej strony strasznie się ciesze, a z drugiej strony mnie to przeraza, że nasze życie zmieni się o 180 stopni. Mam obawy czy i jak sobie poradzę, czy będę dobra mamą, czy będę potrafiła wychować tego małego czlowieczka na porządnego i wartościowego mężczyznę etc... milion myśli i obaw w głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4250 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O pietruszce i pokrzywie nie wiedziałam, będę próbować. Staram się odpowiednio nawadniać, ale mam wrażenie, że nie ma to kompletnie wpływu na te obrzęki. Najlepiej jest jak leżę, najgorzej jak siedzę albo stoję w miejscu... Cytat:
U mnie na zewnątrz już teraz 26stC... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi zostało 42 dni... Dzisiaj zaczynam 35tc (34+0) ![]()
![]() |
![]() |
#4251 |
Rozeznanie
|
Witam się w upalny dzień..
My wczoraj mieliśmy cudowny dzień, moja babcia zaprosiła nas na obiad do Skibówki na Równicy u Ustroniu. Droga w aucie klimatyzowanym samochodzie była całkiem przyjemna z tym że nasze auto nie dało rady wyjechać po górę na sam parking. Wzniesienie było ogromne i gdyby auto przed nami nie zatrzymało się tylko powoli jechało to my też byśmy wjechali, ale ze jakąś babka też nie bardzo wiedziała jak tam wjechać to sie zatrzymała no i nasz samochód nie dał rady ruszyć mimo że mamy 2.0 silnik... Więc zaparkowaliśmy auto 100metrow niżej i doszliśmy z tż pieszo do góry, tata chciał po nas zjechać ale ja dzielnie że wejdę.. Jak weszłam na górę to nie słyszałam kto co mówi bo sapałam tak że tylko siebie słyszałam.. Co się dzieje z moją kondycją.. Ale obiad poezja, jeśli ktoś będzie miał okazję i przede wszystkim mocne auto to polecam mimo że ceny nie za ciekawe, ale widoki z okna nie do opisania. Później zjechalismy na dół na lody żeby się schłodzić i do domu. Jednak w górach nawet tych niższych jest chłodniej niż u nas.. Co najlepsze przyjechaliśmy do domu i dostaje od mamy wiadomość że mieli wypadek... I zamiast od razu napisać że nic nikomu się nie stało to cisza, ja wpadłam w panikę niewidzialam co robić, po czym dostałam wiadomość kolejna że ktoś wjechał im w zadek na światłach ale nawet zderzak nie ucierpiał mimo ogromnego huku.. Muszę wyjść na ten upał bo przyszły do kiosku moje paczki z rzeczami do szpitala, bo niestety zamawiałam na allegro, bo na żadnej aptece nie mogłam założyć konta.. ![]() Później biorę się za prasowanie ubranek małego i popaczkuje je rozmiarami i do jednorazowek. Później lecę do właścicielki naszego przyszłego mieszkanka po wszystkie papiery i idę umówić się do notariusza na podpisanie umowy. ![]() Co do rożków, mam jeden z kompletu minky i mimo że do szpitala nie jest wymagany to wezmę ale więcej nie kupuję, bo niewiem czy wogole się przyda.. Ja zbieram się do wyjścia w ten upał, Wam życzę dużo energii w te upały, bo mnie odechciewa się funkcjonować powyżej 25 stopni a tu przeprowadzka przed nami... Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam też sporo zostało do.kupienia,ale jakoś mi się zabrać nie chce. Dzisiaj mam 2-telefony do.wykonania i też mi się nie chce.Od tego upału chce mi się spać.Piję mocną kawę i nic nie daje. Dobrze,że wiatrak mamy,bo trochę z nim lepiej. Jest w smyku.znizka na misie szumisie! Kropka ja.jutro 34+0! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4253 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że wszystko układa się tak jak chcieliście, a do przeprowadzki najlepiej zorganizować pomoc. U nas poszło fajnie, bo z pomocą przyszli znajomi męża z pracy. Sami byśmy to chyba miesiąc robili. Życzę powodzenia, bo wiem ile to pracy kosztuje! ![]() Najważniejsze, że rodzicom nic się nie stało! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
Sandam my na Równice wyjechaliśmy w zeszłym roku przypadkiem- tak nas nawigacja poprowadziła
![]() ![]() Ja już byłam godzinę na dworze. prawie płakałam, bo jest upał, ja nie mogę stać w miejscu,bo brzuch mam bardzo twardy i gdy stoję to brakuje mi tchu, a syn nie rozumie, nie daje mi usiąść,a jego tempo chodzenia też jest dla mnie za wolne. Naprawdę nie wiem jak dotrwam do końca lipca z tym brzuchem ![]() Co do obaw to mogę Wam tylko napisać na pocieszenie, że ja też je mam. Co prawda są trochę inne niż w pierwszej ciąży, mam wrażenie, że nawet większe, ale tłumaczę sobie, że nie my pierwsze i nie ostatnie spodziewamy się dziecka i na pewno damy radę. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4255 |
Zadomowienie
|
Ja mam w planie dziś rozmrażanie zamrażarki- tż doradził mi żebym tam zamieszkała potem- nie powiem kusząca propozycja. U mnie mgiełka chłodząca, żel do nóg itp w stałym użyciu. I wielkie ilości wody.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Jak przypomnę sobie ,że czeka mnie poród,to zaczyna mnie to stresować,ale od razu odganiam te myśli...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny !
I u mnie powróciły upały i duchota taka przedburzowa pogoda tyle, że bez burzy. Do tego mnie męczy alergia, więc wczorajszy spacer mnie wymęczył podwójnie potem chwilę zeszło zanim mnie kichać i smarkać przestało. Stopy też puchną w takiej temperaturze i się czuję jeszcze ciężej. Co do porodu to mnie nachodzą myśli głównie w nocy jak nie mogę spać milion scenariuszy widzę już oczami wyobraźni. Staram się nastawiać jak najbardziej pozytywnie, ale różnie bywa. A po za tym jakoś nie dociera do mnie, że jeszcze trochę i będzie z nami maleństwo równocześnie się bardzo cieszę i jestem przerażona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Patrycja co z pieskiem?jak.z Tż?
Aaska w nocy najgorzej,jak się człowiek przebudzi i wtedy włącza się.myślenie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.