Ostatnio testowałam... - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-17, 11:22   #4261
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes
Dot.: Ostatnio testowałam...

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
A ile sobie życzysz po znajomości za taki uduchowiony landszafcik do sypialni?? może zrobimy jakiś geszefcik
geszefcik powiadasz
Hmmm ... czemu by nie

E Zbereźniackie landszafciki ( powtarzając za Katty ) to moja specjalność
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 13:04   #4262
rachela
Zakorzenienie

Un Jardin Après La Mousson Hermes.

Piękny deszcz i rześkie, lodowato krystaliczne powietrze (bez grama ozonu!), chłodna zieleń - mokre liście, wilgotne pnie drzew; i piękna czarna, gęsta ziemia... W bazie zachwyca suchy i gorący kardamon.

Umieram, mieć muszę.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 13:10   #4263
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość

Piękny deszcz i rześkie, lodowato krystaliczne powietrze (bez grama ozonu!), chłodna zieleń - mokre liście, wilgotne pnie drzew; i piękna czarna, gęsta ziemia... W bazie zachwyca suchy i gorący kardamon.

Umieram, mieć muszę.
rachelo pierwsza( jesli sie nie myle) pozytywna opinia nt tego ogrodka. musze poznac.....
Stary 2008-06-17, 13:41   #4264
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
French Lover - Frederic Malle
Na mojej skórze pachnie jak gałązka świerku, świeżo złamana, ociekająca żywicą, lepiąca się od drzewnych soków. Zero skojarzeń erotycznych.Na moim Ciachulcu pachnie jak obietnica, obietnica prawdziwych cielesnych rozkoszy. Wśród lasu, bezpośrednio na runie leśnym. Jak dzikie igraszki na łonie natury porywające całe moje jestestwo. Sam zapach na jego skórze potrafi zwizualizować mi moje najskrytsze seksualne fascynacje i marzenia. Powoduje nagłe uczucie pragnienia, które chcę zaspokoić teraz, już, natychmiast. Jak dzikie zwierzę kierowane jedynie instynktem rozrodczym, reaguję na FL jak na feromon. Do końca nie traci jednak, swojego zielonego koloru.

Silna i obezwładniająca broń w ręku mężczyzny

Favkes, dziś testuję tą próbkę na moim Ciachulcu, nie wywinie się
Lepszej rekomendacji słowno-obrazkowej nie potrzeba

Taaak, rysunek w sam raz do sypialni. Dołączyłabym taka serię do tej, którą już mam

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 13:44   #4265
homyk
Zakorzenienie

Cytat:

Umieram, mieć muszę.
Rachelo, kuszący opis Tak inny od wszystkich opinii, które czytałam na temat nowego ogródka
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 15:29   #4266
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
(...) .
Skont masz ?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 15:57   #4267
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Un Jardin Apres La Mousson Hermes.

Umieram, mieć muszę.
Rachelo - rozpaliłaś moją żądzę poznania tego ogródka. Wcześniej pisano m. in. o melonach, itp Ja melony lubię, ale nie w perfumach...
A tu taka rekomendacja! Mokre liście, deszcz, ziemia... Jeśli tylko rozwinie się na mojej skórze podobnie jak na Twojej to chyba pokocham ten ogródek. No chyba, że będzie melon...
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 15:58   #4268
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
French Lover - Frederic Malle
Na mojej skórze pachnie jak gałązka świerku, świeżo złamana, ociekająca żywicą, lepiąca się od drzewnych soków. Zero skojarzeń erotycznych.Na moim Ciachulcu pachnie jak obietnica, obietnica prawdziwych cielesnych rozkoszy. Wśród lasu, bezpośrednio na runie leśnym. Jak dzikie igraszki na łonie natury porywające całe moje jestestwo. Sam zapach na jego skórze potrafi zwizualizować mi moje najskrytsze seksualne fascynacje i marzenia. Powoduje nagłe uczucie pragnienia, które chcę zaspokoić teraz, już, natychmiast. Jak dzikie zwierzę kierowane jedynie instynktem rozrodczym, reaguję na FL jak na feromon. Do końca nie traci jednak, swojego zielonego koloru.

Silna i obezwładniająca broń w ręku mężczyzny
Co za opis!!! Co za rysunek!!!

Cytat:
geszefcik powiadasz
Hmmm ... czemu by nie

E Zbereźniackie landszafciki ( powtarzając za Katty ) to moja specjalność
To już wiem do kogo się zwrócę, jak będę urządzać mieszkanie

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-17, 17:29   #4269
rachela
Zakorzenienie

Ago, Homyku, Anuschko - przyznaję, że nawet nie czytałam wszystkich opisów Ogródka Monsunowego, żeby mieć "czystą" wyobraźnię kiedy będę go testować.

Sama melona nie lubię, ani wąchać ani jeść (mdły i nijaki), ale w OM ta nuta utrzymuje się dosłownie pięć minut, poza tym... pasuje do całej kompozycji. Na mojej skórze wibrująca i bardzo naturalna
Po kilku godzinach (! - a bałam się, że zwietrzeje w godzinę) Ogródek pachnie turkusową morską bryzą (słodko-słone nuty, zupełnie jak w Salt Air Demeter). Wącham i widzę zamglony poranek, jeszcze szary i chłodny, ale niosący już skwar południa.

Szugar , jeszcze nie masz Przypadkiem wstąpiłam do perfumerii; ale po przyjściu do domu oczywiście zajrzałam na Allegro. Widzę OM w niezłej cenie, odbiór osobisty w Warszawie... Ech, może po sesji. Na upały będzie i-de-al-ny!

Oscar Wilde
Stary 2008-06-17, 17:32   #4270
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Szugar , jeszcze nie masz Przypadkiem wstąpiłam do perfumerii; ale po przyjściu do domu oczywiście zajrzałam na Allegro. Widzę OM w niezłej cenie, odbiór osobisty w Warszawie... Ech, może po sesji. Na upały będzie i-de-al-ny!

No właśnie chodziło mi o perfumerię Omijałam dziś szerokim łukiem Sephorę i Douglasa, bo na lekach jestem, i wrażliwam przepotwornie - bałam się nagłego ataku Pań konsultantek i migreny. Jutro lecę sprawdzić - też specjalnie nie czytam żadnych opinii i recenzji żeby się nie zniechęcić

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2008-06-18, 10:10   #4271
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
To już wiem do kogo się zwrócę, jak będę urządzać mieszkanie
Wal śmiało

Cytat:

Umieram, mieć muszę.
Mnie się ogródek kojarzy tak, niezbyt udane - ale klimat oddaje:
Załącznik 1548093

wilgoć, świeże gałązki, pędy i liście warzyw w wieczornej rosie. Wiatr od morza niosący zapach ryb, muszli, morskiej roslinności. I zgadzam się - zero ozonu. dużo mokrej, czarnej ziemi - nie wiem skad ona się bierze wśród piaszczystych plaż - ale jest.

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2008-06-18 o 10:36 Powód: świeŻe, świeŻe, świeŻe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-18, 11:27   #4272
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Jutro lecę sprawdzić - też specjalnie nie czytam żadnych opinii i recenzji żeby się nie zniechęcić

Un Jardin Apres La Mousson, Hermes

Melon. Miodowy - czyli ten w zielonej skórce z pomarańczowym środkiem; od razu po aplikacji soczysty i świeży, pachnie jak sok melonowy spływający po zimnym metalu noża; 3 godziny od aplikacji - zaczyna lekko przejrzewać, wysładza się i czuję lekko zgniłe zielone łodygi, jak w Angel Lilly. Ozonu faktycznie brak, niestety innych składników również.

Jestem absolutnie na nie

Edit: zapomniałam - po 2 godzinach od aplikacji próbowałam wyrzucić z nosa melon, i wyszło coś w rodzaju bardzo bardzo mocnej zielonej herbaty z rozgotowaną, gorzką skórką cytrynową. Ale równie dobrze mogłam sobie to wymyślić, bo bardzo chciałam poczuć coś innego niż ... melon.

Edit 2: nowy Ogródek testuję naszyjnie, nabiustnie i na lewym nadgarstku, na prawym mam nową Sonię Rykiel- Blue&Blue, który pachnie jak słodka zupa jarzynowa (czuję fasolkę szapragową, koperek, karmel, cukier puder, ozon ...) .

Cytat:
(...)

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2008-06-18 o 11:48
Stary 2008-06-18, 12:09   #4273
tulipanka
Zakorzenienie

A nikt nie wywąchał w Monsunowym koperku? Bo ja tak, całkiem spore ilości
O ile pozostałe dwa Ogródki są ciekawe, tak Monsunowy wydaje mi się być zupełnie bez pomysłu.
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 12:17   #4274
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
A nikt nie wywąchał w Monsunowym koperku? Bo ja tak, całkiem spore ilości
O ile pozostałe dwa Ogródki są ciekawe, tak Monsunowy wydaje mi się być zupełnie bez pomysłu.
Ja mam w domu, na karteluszce dokładnie rozpisany Monsuniak. jak tylko dotrę to przepiszę. Koperek czuję, i selera i nać marchewki i pietruszke i wilgoć i dużo innych warzyw jeszcze
Stary 2008-06-18, 12:42   #4275
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w domu, na karteluszce dokładnie rozpisany Monsuniak. jak tylko dotrę to przepiszę. Koperek czuję, i selera i nać marchewki i pietruszke i wilgoć i dużo innych warzyw jeszcze
Mam go na sobie od 9 rano , i tak jednostajnego i jednolitego melonowego zapachu to dawno nie miałam na sobie - zupełnie jak wody owocowe YR ... Słodki, rwęcz pudrowy melonik

Czy coś ze mną jest nie tak ? (pytanie jest retoryczne)

Cytat:
(...)
Stary 2008-06-18, 13:08   #4276
ishtar4
Rozeznanie

Rzeczywiście na początku jest koperek, później wilgotne, zielonawe nuty, na mnie raczej nie melon/arbuz a dzikie polne kwiaty o lekko arbuzowym, wodnistym zapachu, ziemia - całkiem ciekawa kompozycja, momentami miałam wrazenie, że to moja ulubiona Tommy Girl Summer; niestety test robiłam na ręce obok anemicznej gardenii - Marca Jacobsa (zabrakło miejsca) , i zapachy mogły się zmieszać, muszę przetestować kilka razy.
Ale ogólnie jestem na tak Może nawet ciekawszy od Nilowego.

Oprócz tego udało mi się dorwać nowe Chloe i Daisy Jacobsa.
Oba absolutnie niezapamiętywalne, zapachy na 2,5 gwiazdki.
Chloe rzeczywiście w plastikowej butelce ze szwem - jakieś mdłe kwiatki przechodzące w kwaśną syntetyczną nutę (powiedziałabym nawet jakiejś wykładziny czy co) - ale za krótko testowałam by się wypowiadać.
Daisy - banał, nieokreślony kwaskowaty kwiat, jakieś czerwone jabłko, takie perfumy chcące dogodzić wszystkim.
Stary 2008-06-18, 13:29   #4277
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ishtar4 Pokaż wiadomość
Chloe rzeczywiście w plastikowej butelce ze szwem - jakieś mdłe kwiatki przechodzące w kwaśną syntetyczną nutę (powiedziałabym nawet jakiejś wykładziny czy co) - ale za krótko testowałam by się wypowiadać.

Cytat:
(...)
Stary 2008-06-18, 15:04   #4278
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Ogródek Monsunowy - chyba jestem dziwna ale mi się podoba. Tak pachnie wiatr. Delikatny podmuch który niesie ze sobą zapach drzew,zieleni,odrobinkę tytoniu - ale raczej słodkawego,nie duszącego. Fajny,nie czuję żadnego melona ani mdlących ozonowych nut. Właściwie chyba podoba mi się najbardziej ze wszystkich ogródków Flakon piękny!

Chance eau Fraiche - na nadgarstku mnie nie przekonał,wydał mi się dziwnie męski. Ale zaryzykowałam,i globalnie mi się podoba Cierpko,trochę cytrusowo plus odrobina jaśminu i piżma w tle,przyjemnie musuje na skórze... chyba wiem czym będę pachnieć tego lata

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 16:27   #4279
yoona
Zakorzenienie

mnie sie tez Monsunowy podoba,nawet bardzo. moze ktos bedzie chetny na wspolne zakupy?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-18, 22:03   #4280
taka taka
Zakorzenienie

zazdroszczę Wam Dziewczyny takiego pozytywnego odbioru Ogródka Monsunowego
dla mnie to niestety zapachowa trauma, nie widzę żadnego podobieństwa do cudownych ogródkowych poprzedników
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-18, 22:20   #4281
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Moja Obiecana recenzja Ogródka Monsunowego:

Na pierwszej linii bojowej atakuje mnie nuta świeżej natki pietruszki i młodego selera. To chyba te nuty, które kilka osób odebrało jako korniszony - bo maja odrobinę wspólnego - zwłaszcza koperek Po chwili leniwie wyłazi imbir, jak by skradając sie na palcach - wszystkie roślinki są zwilżone wieczorna rosą, przewiane wiatrem, przesycone krystaliczna świeżością powietrza. Za moment do ataku rusza melon, dopiero co przekrojony, soczysty, ociekający. Doskonale widzę krople cieknące po nożu i jego żółtym miąższu.

Jest letni wieczór, w zwiewnej sukience wychodzę do ogrodu po garść ziół na kolację. Wiatr rozwiewa moje włosy. Wilgotna ziemia paruje, unosząc zapach wszystkich swoich owoców, który wiatr niesie ku mnie. Przede mną plaża i wzburzone morze śródziemne. Gorące fale powietrza uderzają mnie w twarz. Zrywam kilka liści zieleniny i muszę iść, ale wcale nie chcę. Najchętniej zostałabym na tarasie siedząc na bujawce ogrodowej. Zamykam oczy i rozkoszuje się wonią niesiną przez wiatr. Kiedy w nucie serca, warzywa ustępują, do głosu dochodzą soczyste cytrusy - zwłaszcza mandarynka. W dalszych brzmieniach, Ogródek nie wywołuje w mojej wyobraźni żadnych więcej wizji.
Wibruje, lśni, drży, zmienia swoje oblicza co chwila. Wciąż przeplatają sie, to jarzynowe, to ziołowe, to cytrusowe brzmienia. Ale nie porywa, nie unosi, nie uwodzi. jest fajny ... nic więcej. Wygląda tak

Zdecydowanie najsłabszy z Ogródków. Chociaż może jak by dać mu szansę hmmm.
Nil nadal wiedzie prym
Stary 2008-06-19, 10:49   #4282
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Sequoia CdG - pierwszy niuch - i zakochałam się. Czuję drewno, żywicę - dużo żywicy i przede wszystkim żywicę i trochę kadzidła. Poczułam się jak w sosnowym lesie po deszczu, gdy woń żywicy unosi się intensywniej - przynajmniej tak ja to odczuwam. Całość bardzo wytworna, odbieram je jako męskie (chociaż wiem, że ten podział jest baaaaaardzo umowny) Nie umiem jednoznacznie określić czy są ciepłe czy zimne. Z jednej strony mają jakąś słodkawą rozgrzewającą nutę, z drugiej - to chyba za sprawą tego kadzidła, są czyste - mam poczucie jakieś takiej "schludności" i gotowości do działania. Przetestuję globalnie, ale czuję, że skończy się na jakieś odleweczce

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 14:43   #4283
megilla
Zakorzenienie

(pseudo)rockowy innocent...początek jest niesamowity - istna burza czerwonych porzeczek. Zapach porywajacy, szalony, z pazurem. Myślę, że kampania reklamowa tego zapachu była robiona tylko pod nuty głowy, bo po pół godzinie już cichł i spadał w dół jak "niedowybuchnięty" fajerwerek. Porzeczki złagodniały i zrobił się jakiś taki kwiatkowaty, by po chwili zgniąć w czeluściach mojego nadgarstka.
Jak dla mnie ten zapach jest jak mecz Polski z Niemcami-zapowiadało się dobrze...skończyło każdy widział jak
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-21, 06:16   #4284
Małgosia791
spin doctor

Covet SJP-przy okazji wymiany dostałam próbkę i spryskałam się nią obficie-niestetyna pewno będzie to jeden z moich antyzapachów-mydło, mydło i jeszcze raz mydło i nic poza tym. Jeśli ktoś szuka wiernie oddanego zapachu szarego mydła polecam Covet
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 08:58   #4285
Porcelainnn
Zadomowienie

Style, Jil Sander

Przeczytałam ostatnio na którymś wątku kilka pozytywnych słów o dziele pani Sander. Nigdy wcześniej nie ciągnęło mnie do testowania zapachów zawartych w dziwnych, plastikowych 'buteleczkach'. Raz tylko zetknęłam sie z J.S. Sun i nie wspominam tego dobrze...
Bałam się chemicznej nuty, tony pudru, a tu... bardzo ładne kwiaty. Młode, zielone łodyżki frezji, lekko pudrowy duet irysowo- różany podbity kardamonem. Na koniec, w bazie wyczuwam nienachalną wanilię i żywicę. Zapach zaklasyfikowałabym do kategorii obok Cristobala i La Parfum. Nie ze względu na podobieństwo nut, ale na jego wydźwięk - kobiecość, klasyczność, wyważenie, spokój ( te perfumy nie krzyczą, one delikatnie układaja się na skórze). Piękna kobieta o jasnej, delikatnej skórze i falowanych, długich włosach w szyfonowej, kwiecistej sukience z elegancką beżową torebką. Romantyczna, a jednocześnie wiedząca czego chce - tak mi sie kojarzy. Raczej nie kupię, ale używałabym z przyjemnością

Iceman, Thierry Mugler

Na początku rozgryzane gumy Winterfresh Ice /te niebieskie, w drażetkach/. Mięta zmieszana z bardzo specyficzną słodyczą. Później wychodzą nuty drzewne - dąb, suszone liście. Spokojnie obserwowałam przemiany zapachu do momentu kiedy poczułam na nadgarstku... Innocenta Ta sama czarna porzeczka i miód, tego zapachu nie da się pomylić. I w tej fazie zapach utrzymuje się na mojej skórze do końca, czasami tylko przebija przez to jakby przeźroczysta miętowa mgiełka. Zakwalifikowałabym jako unisex. Ciekawe.

Puma Woman EDT
Przechodziłam koło skupiska Mexxów, NC, Sabatini, Crawford, Minogue i w oczy rzuciła mi się Puma Edt. Ma tutaj świetne recenzje, a po ostatniej przygodzie z C-thru Pearl Garden pomyślałam, że może odkryję kolejnego miłego 'średniopółkowca'. Nie analizowałam nut, nie rozkładałam na czynniki pierwsze. Po prostu zaraz po pierwszym powąchaniu nadgarstka mnie odrzuciło. konwalie w wydaniu najbardziej zabójczym i jabłkowy kompot. Do tej pory ani nie przepadałam, ani nie byłam jakoś specjalnie źle do konwalii nastawiona. Nie znajdowały się w zapachach, których używam i jakoś specjalnie ich nie szukałam. Czytam jeszcze teraz recenzje na KWC i aż mi nieswojo. Kilka moich wizażowych, perfumianych autorytetów wypowiada się zapachu bardzo pozytywnie Wobec tego czuję się zobowiązana przetestować je jeszcze raz, ale na myśl o tym dostaję gęsiej skórki... Póki co duże NIE.

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 09:02   #4286
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

a ja męczę od kilku dni Safrana... przeciez to w ogole nie pachnie

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 09:32   #4287
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
a ja męczę od kilku dni Safrana... przeciez to w ogole nie pachnie
Ha, czyli nie jestem sama. Od razu mi raźniej
Myślałam, że to wina próbki, ale potem testowałam jeszcze z innej i znów nic

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 13:45   #4288
rachela
Zakorzenienie

Na mnie również szafran w ogóle nie daje znaku życia - jakbym się zlewała wodą.
Ciekawa jestem, jak pachnie, kiedy... no, kiedy pachnie

Oscar Wilde
Stary 2008-06-21, 13:51   #4289
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Na mnie Szafranik pachnie ale tylko 2 godziny a potem go nie ma Idealny na upały, słodki a jednocześnie soczysty, korzenny ale nie jest męczący. Ale trwałość do kitu.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 14:23   #4290
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ha, czyli nie jestem sama. Od razu mi raźniej
Myślałam, że to wina próbki, ale potem testowałam jeszcze z innej i znów nic
Cytat:
Na mnie również szafran w ogóle nie daje znaku życia - jakbym się zlewała wodą.
Ciekawa jestem, jak pachnie, kiedy... no, kiedy pachnie
Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Na mnie Szafranik pachnie ale tylko 2 godziny a potem go nie ma Idealny na upały, słodki a jednocześnie soczysty, korzenny ale nie jest męczący. Ale trwałość do kitu.
ufff to dobrze, że nie jestem sama
chociaz zapachu szkoda... moja mama kupiła ostatnio szafran (nie taki zmielony tylko te pomarańczowe nitki) i pachnie bosko

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości