Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-06, 11:21   #4261
moniss
Przyczajenie

GG do moniss
Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Krzesla w mundurkach wygladaja slicznie,ale jak wiemy w Kielcach mamy na to deficyt,proponuje wiec cos takiego.
Izus 123 widzialam mundurki w macro koszt jednego pokrowca jakies 30zl, ale chyba mnie bardziej podoba sie ten tiul na Twoich zdjęciach. Nie orientujecie się dziewczynki przypadkiem gdzie można kupićw Kielcach własnie taki tiul na metry bo chciałam jeszcze ławki udekorować, a na allegro sprzedają tylko w rolkach:/ .
Mimezis ja też inaczej wyobrażałam sobie cała tą organizacje wesela, ale mam nadzieje że końcem końców wszystko nam sie uda, a po ślubie będzie już z górki
moniss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 11:29   #4262
Kocurski
Raczkowanie

Dziewczyny, dziękuje za pomoc. Postaram się tym jutro pobawić, narazie jestem w pracy
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 11:42   #4263
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniss Pokaż wiadomość
Izus 123 widzialam mundurki w macro koszt jednego pokrowca jakies 30zl, ale chyba mnie bardziej podoba sie ten tiul na Twoich zdjęciach. Nie orientujecie się dziewczynki przypadkiem gdzie można kupićw Kielcach własnie taki tiul na metry bo chciałam jeszcze ławki udekorować, a na allegro sprzedają tylko w rolkach:/ .
Mimezis ja też inaczej wyobrażałam sobie cała tą organizacje wesela, ale mam nadzieje że końcem końców wszystko nam sie uda, a po ślubie będzie już z górki
Na Paderewskiego, zaraz przy skrzyżowaniu z Sienkiewicza wiem że był sklep z dużym wyborem materiałów. Nie jestem pewna czy dalej funkcjonuje, możesz sprawdzić

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 12:04   #4264
juza1411
Przyczajenie

Dot.:

witam właśnie mi mama powiedziała że ktoś napisał sma w polsce o suknie jeżeli ktoś będzie czytał to na forum proszę o kontakt a i jeszcze taka uwaga wolałabym żeby ktoś miał do sprzedania sukienke kielce i okolice ja jestem ze staszowa ślub biore w staszowie i jutro jadę do domu bo aktualnie jestem w angli i mam tydzień na załatwienie mnustwo spraw i niewiem czy dam rade niemogę spac bo mysle o wszystkim niby mamy pozalatwiane no ale musimy skąpletowac dokumenty do ksiedza zaproszenia porozwoźić sukienke kupić kwiaty zamówić noi jeszcze pare spraw a puźniej dopiero przyjedziemy 2 tyg przed weselem tzn nasze wesele jest 23 sierpnia2008: jupi: mamnadzieje że zdążymy pa buźka pozdrawiam
juza1411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 12:08   #4265
martyna_martyna
Rozeznanie

dziewczyny ,czy ktoras czesala lub malowala sie w salonie coco na ul paderewskiego,ja tam wlasnie jestem umowiona i szczerze to tak przypadkowo ,mam pewne obawy, fotografa mamy z ul mazurskiej polecony przez pewna pania,slub na karczowce a wesele w hotelu karczowka w tej mniejszej sali-jesli mozecie podzielic sie wrazeniami to bede wdzieczna.
martyna_martyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 12:43   #4266
Tynciak
Raczkowanie

martyna_martyna a kiedy wesele? ja mam wesele w hotelu karczówka, ale na dużej sali 30 sierpnia 2008
Tynciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 13:10   #4267
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

hej dziewczynki

dziś zapisałam sie do awangardy na fryzurę ślubną ale oczywiście za późno poszłam (ślub we wrześniu) i nie było miejsca do poleconych przez was pań (kingi i sylwi). pani w awangardzie poleciał mi panią mariolke.
czy wiecie cos o tej pani? bardzo prosze o jakieś opinie jeśli takowe macie. bo normalnie niczym sie tak nie denerwuje jak fryzurą i makijażem.

wiem moze to i głupio ale chciałabym wyglądać najlepiej na własnym ślubie.
zresztą jak każda z nas
madziadominik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 13:19   #4268
martyna_martyna
Rozeznanie

a ja tez 30 sierpnia na mniejszej,bo u mnie bedzie mniej osob spotkamy sie 30 sierpnia
martyna_martyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 13:58   #4269
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

dziś zapisałam sie do awangardy na fryzurę ślubną ale oczywiście za późno poszłam (ślub we wrześniu) i nie było miejsca do poleconych przez was pań (kingi i sylwi). pani w awangardzie poleciał mi panią mariolke.
czy wiecie cos o tej pani? bardzo prosze o jakieś opinie jeśli takowe macie. bo normalnie niczym sie tak nie denerwuje jak fryzurą i makijażem.

wiem moze to i głupio ale chciałabym wyglądać najlepiej na własnym ślubie.
zresztą jak każda z nas
ja mogę tylko tyle powiedzieć, że wszystkie fryzjerki z awangardy robią super fryzurki-widziałam jakie upięcia robią podczas wizyt w salonie i wszystkie mi się podobały
także myślę,że nie masz powodów do obaw-zresztą pewnie pójdziesz na fryzurkę próbną,więc wtedy ocenisz jak tej p.Marioli ona wyszła
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 14:07   #4270
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Kalex dzieki.
dobra przestaje marudzić
Stary 2008-06-06, 14:15   #4271
bartolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość

Bartolina: kancelaria jest czynna w tyg (bez środy) w godzinach 10-14 i 17-18 oraz w sb 9-11. Tu masz telefon: 344 63 07 - ale zapisy na godzinę tylko osobiście.
Dziękuje mimezis, ja godzinkę już mam ustaloną. Jak byłam ustalac godzinę to ksiądz mówił, żeby trzy miesiące przed ślubem zadzwonic i umówic się na spisanie
ptotokołu i przyjśc ze wszystkimi dokumentami, a ja właściwie nic nie mam z tych dokumentów bo wszystko jest w Katedrze, tam byliśmy chrzczeni, bierzmowani i nawet w lutym tego roku robiliśmy w Katedrze kurs przedmałżeński, ale go nie odebraliśmy, dlatego chcę się wszystkiego dowiedziec, czy to razem mam wszystko odrazu pozałatwiac spisując protokół, czy dokumenty muszę wyciągnąc wcześniej i dopieo przyjśc na spisanie protokołu - nie wiesz jak to z tym jest?
Nasz ślub jest za równe 3 miesiące - 06.09.2008
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 14:18   #4272
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

chyba raczej chodziło mu o wasze akty urodzenia i z USC papierek o tym że nie ma przeszkód aby do zawarcia małżeństwa i pewnie o kurs przedmałżeński
te papierki są ważne trzy miesiace

a dokumentów zwiazanych z chrztem i bierzmowaniem juz od nich nie wyciągasz bo oni maja to wpisane w ksiegi i przy spisywaniu protokołu mogą sobie tam sami zajrzeć.
chyba ze bierze sie ślub w innym kościele.

ale i tak warto sie jeszcze ksiedza dopytać bo wiadomo każda parafia moze życzyc sobie jeszcze coś wiecej
Stary 2008-06-06, 14:33   #4273
bartolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość
chyba raczej chodziło mu o wasze akty urodzenia i z USC papierek o tym że nie ma przeszkód aby do zawarcia małżeństwa i pewnie o kurs przedmałżeński
te papierki są ważne trzy miesiace

a dokumentów zwiazanych z chrztem i bierzmowaniem juz od nich nie wyciągasz bo oni maja to wpisane w ksiegi i przy spisywaniu protokołu mogą sobie tam sami zajrzeć.
chyba ze bierze sie ślub w innym kościele.

ale i tak warto sie jeszcze ksiedza dopytać bo wiadomo każda parafia moze życzyc sobie jeszcze coś wiecej

Masz rację najlepiej to pójdę sama i wszystkiego się dowiem.
Jeżeli chodzi o USC to MY jesteśmy 2 latka po ślubie cywilnym i najprawdopodobniej aktu małżeństwa będzie od Nas wymagał.
bartolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 18:33   #4274
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniss Pokaż wiadomość
Przy Placu wolnosci,idac w strone KCK-u,tam chyba sa ze dwa sklepy z materialami
Tynciak,martyna ,ale spotkanie ,co?
Moze i ktos z mojej sali sie odezwie,ja mam na duzej,a kto na malej???? )))))
Jakos nikt zdjec kiecek nie wkleja,a tak fajnie sie oglada.no to ja poszperam i pokaze co mi wpadlo w oko.

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-06 o 18:41 Powód: dopis
izus123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 18:48   #4275
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208
Dot.:

Cytat:
Napisane przez juza1411 Pokaż wiadomość
witam właśnie mi mama powiedziała że ktoś napisał sma w polsce o suknie jeżeli ktoś będzie czytał to na forum proszę o kontakt a i jeszcze taka uwaga wolałabym żeby ktoś miał do sprzedania sukienke kielce i okolice ja jestem ze staszowa ślub biore w staszowie i jutro jadę do domu bo aktualnie jestem w angli i mam tydzień na załatwienie mnustwo spraw i niewiem czy dam rade niemogę spac bo mysle o wszystkim niby mamy pozalatwiane no ale musimy skąpletowac dokumenty do ksiedza zaproszenia porozwoźić sukienke kupić kwiaty zamówić noi jeszcze pare spraw a puźniej dopiero przyjedziemy 2 tyg przed weselem tzn nasze wesele jest 23 sierpnia2008: jupi: mamnadzieje że zdążymy pa buźka pozdrawiam

hej ,juza
mam nadzieje ze uda Ci sie znalezc sukieneczke,ale tak sie zastanawialam,jesli mialabym Ci doradzic to na twoim miejscu wolalabym pojechac teraz na przynajmniej dwa tygodnie a pozniej na tydzien!!!Bedziesz miec troszke wiecej czasu na przygotowania,chyba nie chcesz zostawiac sobie czegos na dwa tyg.przed slubem??!!oczywiscie zrobicie jak uwazacie zycze powodzenia!!!
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-06, 21:04   #4276
agulla.@
Raczkowanie

No to moze ja pochwale sie swoja suknia Zamówiona w Kiarze na ul. Warszawskiej. Jak Wam sie podoba?
Pozdrawiam
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 21:34   #4277
izus123
Raczkowanie

Pomysl na zaproszenia

Teatr
Umyślnie Straconej Wolności
zaprasza na przedstawienie pod tytułem

"A potem żyli długo i szczesliwie"

Adaptacja sztuki przez życie napisanej w 3 aktach.

PREMIERA
25 pazdziernika 2008 r.

OBSADA
w rolach głównych

Panna Młoda: Anna Karenina
Pan Młody: Andrzej Wroński

w pozostałych rolach udział biorą: Ksiądz, Swiadkowie, Rodzice, Goście i Gapie

AKT I "Dla Duszy"

Slub Kościelny
godzina 16.00 Bazylika Katedralna w Kielcach

AKT II "Dla Ciała"

Przyjecie weselne w restauracji "Willa Magnat"
przy ulicy Wroblewskiego

AKT III "Noc Poślubna"

Bez udziału widowni

Zapraszamy

Agulla,suknia Annais - Kristi,prawda? Jest piekna,niewatpliwie ...i ta wstazeczka,przeurocza! A ja ona jest na biuscie,bo na zdjeciach zdaje sie,ze troszke usztywniona,tak?albo ta modelka taka szkapa
ale chyba przy moim 160cm. wygladalabym...hmmm,zle
Ja raczej szukam czgos w stylu rybki...taka po ciele,ale nie za ciasno,z falbankami,ale nie za duzo...no,wiecie

Fenomenka,nie moge znalezc Twojej sukni,pamietm,ze byla w moim guscie.

Agulla-kupowalas w Kiarze, Jak obsluga,terminowi?wszystk o ok?
Mimezis,co u ciebie? Co dobrego slychowac?

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-06 o 21:51 Powód: dopis
Stary 2008-06-06, 22:04   #4278
mimezis
Raczkowanie

Juza1411: to ja pisałam smsa o sukience W tym całym zamieszaniu zapomniałam ze siostra chce sprzedać swoją suknię ślubną! kształt rybka, rozmiar 38 na 164cm plus obcas, 3 czesci: wyszywany gorset, spódnica i bolerko, no i gratis welon Cena do uzgodnienia. Siostra na żywo wyglądała w niej naprawdę pięknie, no a że modelką nie jest i fotograf pierwszy lepszy to zdjęcia nie oddają tego efektu. Jakby ktoś jeszcze był zainteresowany to niech pisze na priva tylko odpowiem w nd wieczorem bo wybieram się na weekend do Kielc zawieźć licencje, wykłócić się o fotografa i czytania, obskoczyć parę hurtowni napojów, ustalić smak tortu i takie tam. Załączam kilka zdjęć. Juza ja mam dziadka niedaleko Staszowa do którego jadę jutro haha to wsadzę do autka sukienkę i może Ci podwiozę zebyś sobie obejrzała ją na żywo???odezwe się jutro na podany przez Cie telefon

A. I kupiłam przez allegro banki mydlane z motywem slubnym - puszczają duużo baniek, trochę zatyczka mogłaby lepiej się zakręcać, ale sa na serio ok, wiec jak ktoś chcialby to polecam.

Zyczę Wam miłego weekendu no i udanych uroczystości ślubno-weselnych, dla tych, którzy zmieniają jutro stan cywilny. Powodzonka!

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-06, 23:24   #4279
izus123
Raczkowanie

Kilka kiecuszek
Stary 2008-06-06, 23:30   #4280
izus123
Raczkowanie

:d
Stary 2008-06-06, 23:54   #4281
izus123
Raczkowanie

A moze wiecie,w ktorym salonie w CK jest najwiekszy wybor tego typu sukni? Pomijajac nr.3 z ostatniego postu(ta jest jako ciekawostka)

Marysia_208-WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO NA NOWEJ DRODZE ZYCIA

Edytowane przez izus123
Czas edycji: 2008-06-07 o 00:28 Powód: DOPIS
Stary 2008-06-07, 07:59   #4282
GabrielaP
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do GabrielaP

dziewczyny zastanawiam sie jak do takiej sukienki wybrać biżuterię ?
Stary 2008-06-07, 08:28   #4283
agulla.@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus123 Pokaż wiadomość
Agulla,suknia Annais - Kristi,prawda? Jest piekna,niewatpliwie ...i ta wstazeczka,przeurocza! A ja ona jest na biuscie,bo na zdjeciach zdaje sie,ze troszke usztywniona,tak?albo ta modelka taka szkapa
ale chyba przy moim 160cm. wygladalabym...hmmm,zle
Ja raczej szukam czgos w stylu rybki...taka po ciele,ale nie za ciasno,z falbankami,ale nie za duzo...no,wiecie
Agulla-kupowalas w Kiarze, Jak obsluga,terminowi?wszystk o ok?
Tak, suknia Kristi Na biuscie jest usztywniana, ma wszyte miseczki, ale bardzo delikatnie to wyglada, ja zorientowałam sie dopiero jak chcialam ja sobie poprwic w tym miejscu Ja tez mam 160cm wzrostu i to sa wlasnie sukienki dla nas! Suknie odcinane pod biustem optycznie wydluzaja. Wydaje mi sie ze najwazniejsze do tej sukni to poprostu miec biust, bo jest on tak wyraznie podkreslony i zaznoaczony ze trzeba miec co wlozyc w ta czesc sukni Ja akurat nie mam z tym problemu
Co do salonu Kiara to ciezko mi jeszcze o nich cos konkretnego powiedziec, bo suknie zamowilam i narazie czekam - slub we wrzesniu. Ale zamowilam na tyle wczesnie ze z terminowoscia nie powinno byc problemu. Obsluga dosc miła, panie nie staraja za wszelka cene czlowieka ubrac czy wrecz przebrac No i ceny tez nie sa jakos sztucznie zawyzone jak np. w Paryzance. Ja w sprwie tej suki obdzowiniłam pol Polski i cena zblizona do dolnego przedziału z innych salonów Dodatkowo w cenie sukni jest jeszcze 150zł do wykorzystania na welon lub buty. Mysle ze bede zadowolona.
Pozdrawiam
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 08:49   #4284
izus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GabrielaP Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanawiam sie jak do takiej sukienki wybrać biżuterię ?
Proponuje 028ay9.jpg (26,2 KB)
Stary 2008-06-07, 12:50   #4285
Kocurski
Raczkowanie

Załącznik 1526789

Załącznik 1526790

Załącznik 1526791
Stary 2008-06-07, 12:53   #4286
Kocurski
Raczkowanie

Dziewczyny, chyba mi się udało Oto parę zdjątek z mojego ślubu
Stary 2008-06-07, 13:01   #4287
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

trochę mnie nie było a tu proszę ile mam do czytania ,
Izus123 ta suknia która wkleiłaś śliczna!!! jak ja coś takiego lubię
Kocurski śliczne fotki a i para na nich bardzo ładna , jeszcze raz gratulacje i fajnie ze chociaż Ty o nas nie zapomniałaś

mimezis nie przejmuj sie , u nas tez zdarzają sie kłótnie i mogę sie założyć ze im bliżej do wesele tym bedzie gorzej zobaczysz minie
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-07, 13:10   #4288
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

super wyglądaliście
życzę szczęścia na nowej drodze życia i oby zawsze towarzyszył wam ten uśmiech jaki macie na tych zdjeciach
Stary 2008-06-07, 13:25   #4289
Kocurski
Raczkowanie

Kielce

Dołączam też zdjątka samochodu i sali

Nie, absolutnie nie zapomniałam. Sama bardzo dużo skorzystałam z Waszych porad, może i ja coś komuś doradzę

Dziewczyny o większych rozmiarach - nie przejmujcie się. Ja też bałam się nawet przymierzać sukienki, bo wszystkie są w rozmiarach 36-38. Ale te Panie tak ściskają, że wszystko da się zmierzyć. Głowa do góry.

Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa od Was.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-06-07 o 13:59 Powód: post pod postem
Stary 2008-06-07, 13:46   #4290
aurinko to ja
Raczkowanie

GG do aurinko to ja

kocurski - wygladaliscie cuuuudnie!!! gratulacje!!!!!
wszystkiego naj naj naj i tylko slonecznych dni ww wspolnym zyciu!!!
suknia piekna, dekoracje piekne, zdjecia super! wszystko super!
pozdrawiam
aurinko to ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości