|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
BAN stały
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
BAN stały
|
uuuuuu a co tu taka ciszaaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Wtajemniczenie
|
ja sie obzeram popcornem
![]()
![]() |
#4264 |
BAN stały
|
hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
to jest typowy dzien 0 diety
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
ja w niedzielę przed rozpoczęciem diety poszłam z koleżanką na lody i myślałam że do domu nie dojdę tylko w spodnie narobię
![]() idę jeść kurczaka a potem na zakupy sportowe i na fitness ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
a mi dziś koleżanka powiedziała, że schudłam
![]() a jadłam dziś: ś:jajecznica z 2 jajek z pieczarkami i pomidorami IIś: kefir ;/;/ nie powinnam, ale miałam wybór- albo kefir albo zero jedzenia od 9 do 16.. o: kurczak z sosem pieczarkowo-serowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
ja tez tak mam
![]() ![]() A TAK APROPO TO SIE TRZYMAM DOBRZE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paseczkowa a co to za sos serowo pieczarkowy?? sam robisz czy gotowe ?? jestem ciekawa bo ja zglupialam z tymi sosami jaki wolnoa jaki nie a juz piersi z kurczaka bez sosow mam dosc ![]()
#4269 |
Rozeznanie
|
ja od paru dni mam ochote na gołabki ale chyba to nie bedzie porblem jak zrobie w wersji south beach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4270 |
Zadomowienie
|
a ja jutro na obiad mam brokuly z serem
![]() ![]() ![]() ![]()
#4271 |
Zakorzenienie
|
Privativ, sos zrobiłam sama. Podsmażyłam pieczarki, dolałam troszkę wody i poddusiłam. Dodałam trójkącik serka topionego i 3 plasterki topionego w plasterkach. I wrzucilam do tego ugotowaną pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę. pyycha
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() dzisiaj mój pierwszy dzien na SB. zabierałam sie do niej od roku i w końcu nadeszdłten dzień. mam nadzieje, że wytrwam tą I fazę. jestem wehe co troche mi utrudnia plażowanie (na szczęście jem ryby i jajka). zjadłam dziś: Ś: 1jajko, serek wiejski lajt, kawalek pomidroa, ogorka, 2 rzodkiewki IIŚ: serek homo naturalny z lyzeczka kakao (cos pysznego!) O: omlet z 2jajek z 4pieczarkami, 4oliwkami, kawaleczkiem papryki i plasterkiem chudego twarogu P: kilka orzechow ziemnych (niesolonych) K: jeszcze nie mam pojecia
#4273 |
Wtajemniczenie
|
Heloł Kochane plażowiczki
Dziś ciężki dzień w pracy był ![]() UWAGA NA SENES Senes jest często spotykanym składnikiem herbatek odchudzających/pczeczyszczających. Pomaga tylko dorażnie ![]() Od zawsze mam problemy z kibelkiem ![]() ![]() Uff to sie rozpisałam na temat kupowy ![]() Uciekam na basen, życze sukcesów wagowych wszystkim plażowiczkom ![]()
#4274 |
Wtajemniczenie
|
mcdulka: jestes vege z przekonan czy upodoban kulinarnych? taki maly offtop, ale zawsze mnie to interesuje
![]() |
#4275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja sie juz do slim coffee przyzwyczailam, dlugo ja pijesz? zauwazylam, ze im wiecej mleka tym jest lepsza, tyle, ze ja kawe zawsze bez mleka pilam i to mi bardzo nie pasuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
ja jeszcze polecam REGULAN, wychodzi taniej niz colon c.
jestem wege po czescie z przekonan ("raport z rzeźni"- ten film byl straszny, przez tydzien dochodzilajm do siebie!), a po czesci z upodoban kulinarnych- od dziecka rodzice toczyli ze mna boje zebym choc troche mieska zjadla ![]() a tak w ogolo to dosc sporo przepisow kuchni arabskiej i wloskiej podchodzi pod SB, chocby moja ukochana frittata ![]()
#4277 | |
Wtajemniczenie
|
slim coffee pije od kilku dni, koleżanka z pracy spróbowała i powiedziała że smakuję jak... mydło. No ale pije to dziadostwo, bo niby błonnik ma
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4278 |
Rozeznanie
|
No mam czas wreszcie coś szrajbnąć
![]() Dołączam się do Telik a propos herbatek i senesu, Red Slim Tea też było moją pomocą, gdy swego czasu się niezdrowo odchudzałam, zaburzenia odżywiania to nic nowego dla mnie, dlatego teraz tak spokojnie i cierpliwie znoszę dietę, bo świadomie. Senes powoduje, tzw. rozleniwienie jelita i potem bez tego ani rusz. Żeby zapobiec zaparciom, to działam codziennie, żeby zapobiec a nie żeby leczyć jak już mnie dopadną. Przemycam wszędzie siemię lniane gdzie mogę (tzn. do ciepłych posiłków, bo same ziarenka nic nie dają, bo ich nie trawimy i po prostu przez nas przelatują, musi się wytworzyć pod wpływem temperatury ten śluz, a jak na zimno to zmielone, albo kupić gotowe, albo zmielić w PRL-owskim młynku do kawy), tak samo dodaje wszędzie gdzie pasuje kminek, imbir, cynamon, bo to wszystko pomaga. Aby wszystko było ok, w codziennej diecie potrzebujemy ok. 40g błonnika, więc warzyw dużo na I fazie trzeba jeść, na II jest łatwiej jeżeli chodzi o błonnik, no i jeszcze zostaje nam jako substytut z apteki i przyprawy i sosy Fit Up. Zaparcia na redukcji są normą bo jemy bardzo dużo białka, które jest temu winne, dlatego trzeba dodawać do każdego posiłku warzywa, owoce i produkty zbożowe i starać się jak najszybciej na II fazę skoczyć, a nie siedzieć na I w nieskończoność, bo to sie źle skończy. Węglowodany są bardzo potrzebne w każdej diecie. Na I fazie skoro owoców nie można, to zostaje: siemię lniane, przyprawy i zioła, kubek gorącego mleka, sok z kiszonej kapusty, no i moc warzyw, albo coś z apteki ale nie senes. Moje menu z dziś: Śniadanie: owsianka cynamonowa; II śniadanie: wieśniak ze słonecznikiem; Obiad: Ala Pizza! ![]() Kolacja: w planach coś z jajek ![]() Skończył mi sie słodzik, więc pewnie nie na słodko, zgubiłam centymetr gdzieś, i jeszcze kilka rzeczy mi zniknęło, jakieś krasnoludki są u mnie chyba ![]()
#4279 |
Wtajemniczenie
|
mcdulka: tak pytam, bo nie lubie hipokryzji wynikajacej z wegetarianizmu wiekszosci ludzi, ktorzy twierdza, ze nie tkna miesa bo 'takie biedne zwierzatka'... ale ryby to wcinaja. a nikt z nich nie interesuje sie jak one sa zle traktowane! uhh, az mi sie slabo robi jak mysle chociazby o tych karpiach dogorywajacych w mini baliach w supermarketach
![]() telik: nigdy w zyciu, ale pieknie rozladowal podniosla atmosfere ody do jelita! ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Zadomowienie
|
dziewczyny aja czytalam ze slodzik bardzo tuczy!!!! Jak to jest ze my moemy slodzik??
#4281 |
Wtajemniczenie
|
blonndee no to buziolek jak sie nie nabijasz
![]() mcdulka bardzo ładny jadłospis cukiereczeQ takie gołąbki to luksusik, zresztą na wątku krąży jakiś taki podobny przepis ![]() A oto moje dzisiejsze menu: sniadanie ![]() 2śniadanie:mango ![]() obiad: sałatka(różne sałaty, kiełki pomidorek, mozzarela, szynka z indyka + vinegret musztardowy) przekąska: twarożek z kawą rozpuszczalną kolacja: resztki wczorajszego chili con carne(ale to za godzinę) No dziś to sobie nie żałowałam ![]()
#4282 |
Zadomowienie
|
Blonndee doskonale rozumiem o co Ci chodzi. znam kilka osob co afiszują sie ze swoim wegetarianizmem, ale jak jest jest zupa na kosciach to zjedzą, używają żelatynę itd. ja bardzo dlugo nie jadłam ryb (mialam tez okres weganski), jednak zdrowie wazniejsze i musialam przekonac sie do tunczyka. Kiedy przechodzilam na wege, nie byslalam o tym ideeowo. u mnie to wyszło natuaralnie- ze wzgledow smakowych unikalam miesa. Film dopiero uswiadomil mi kilka rzeczy.
mam jeszcze pytanie: Czy w I fazie można makaron z fasoli mung i kotlety z soi? (oczywiscie tylko gotowane) *doszło jeszcze ok 200g fasolki szparagowej ![]()
#4283 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wracajać do wlasciwosci "dupodajnych" slodzika- zwiazne jest to ponoc z tym,ze jedzac cos slodkiego przygotowujemy orgaznim na duzą dawke kalorii/cukru. slodzac slodzikiem nie dostarczamy jej jednak i nasz orgaznim wariuje, spowalani sie metabolizm itd. jednakn takie cos obserwuje sie (jesli to ogole prawda) spoyzjwac duzo slodziku. 5tabletek to dawka uwazana za "zdrową".
![]() |
#4285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi sie wydaje, ze makaron z fasoli mung raczej nie, ale pewna nie jestem. kotlety z soi ktos mowil, ze mozna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() ale miałam pyszny obiadek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
a ja dzis bez grzechu
![]() ![]() ![]() Jak dobrze znowu byc na plaży ![]()
#4288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i tu Cie musze wyprowadzic z błedu ! aspartam to trucizna ! Ogladalam jakis tydzien temu program na PLANETE i naukowcy wypowiadali sie na temat slodzikow i aspartamu. Badania przeprowadzone na szczorach ewidetnie dowiodly tego ze to trucizna. Aspartam zawiera bowiem alkohol metylowey ktory jest trucizna i kumuluje sie w naszym organizmie. Szczurki po jakims czasie gorzej widzialy i pojawily sie guzy mozgu. Ja po obejrzeniu tego programu pierwssze co zrobilam to wyrzucilam moj slodzik i teraz uzywam tylko takiego ktory nie zawiera asparatamu. Wam tez nie radze takiego uzywac bo po jakims czasie to prawie pewne ze znacznie pogorszy sie wzrok o ile nie stanie sie cos gorszego ![]() ja juz jestem po kolacji ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4289 |
Wtajemniczenie
|
to ja juz sie pogubilam... jaki w koncu slodzik jest ok? ahcak, wyrocznio...?
![]()
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś zaszalałam
![]() ś: jajecznica z 2jajek z pomidorami i pieczarkami IIś: ten nieszczęsny kefir o: kurczak w sosie serowo-pieczarkowym p: deser czekoladowo- kokosowy mojego autorstwa ![]() k: sałata+ogórek+ pomidor+ przyprawy, ale trochę, bo mi się nie chciało robić ![]() ![]() czuję się strasznie napchana, od jutra jem już tak jak wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.