![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
A co tu dziś tak podejrzanie cicho
![]() ![]() No cóż ja mam posprzątane, obiad gotowy, Kubuś śpi...i ![]()
#4262 |
Zakorzenienie
|
no...to żeby nie podpaść Pysi
![]() Również zamówiłam niekapek, ale ma za twardy ustnik...muszę zamówić jeszcze raz inny, bo coś mi się wydaje, że mała piłaby już sobie co nieco. Uwielbia zieloną herbatę, bez cukru. Nie będę wprowadzać jej słodkich, jak nie chce to chyba dobrze. Teraz daję jej z łyżeczki. Edycja: odpakowałam kubek, "magiczny' z aventu. Jednak ma mięciutki ustniczek, więc dziś wielka premiera kubka ![]() Mam do Was pytanie. Ninka niedlugo skonczy pol roku, ale nie siedzi (tzn siedzi w miarę, ale nie siada sama). Czy mogę wobec tego, jak będzie cieplej wpakować ją do spacerówki? (wiadomo, że nie całkiem na siedząco, ale tak na pół). Od kiedy można wozić dziecko w pozycji siedzącej? Zawsze wydawało mi się, że kiedy samo potrafi usiąść, ale widzę, że ludzie wożą malutkie dzieci...sama nie wiem. Ona jest taka ciekawa świata, mierzi ją już wietrzenie się na płasko ![]() Pozdrawiamy!
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2008-02-15 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
jestesmy po szczepieniu
![]() 7240g 73cm mamy skierowanie do neurologa mlody mocno odchyla glowe do tylu i mamy to skonsultowac macko tez ma niekapka od +6 (bo od+3 nie bylo) - i radzi sobie z latwoscia ![]()
#4264 |
Rozeznanie
|
Lea dzięki za wsparcie, przyda się, bo Agatce co chwila sie płaczek włancza. Śpi chwilkę, popłacze, zaśnie i tak w kółko.
Byłam u endokrynologa. tarczyca jest ok. Brak mi potasu i magnezu bo Pucka ze mnie wszystko wysysa, dlatego mam objawy tarczycopodobne. Super, przynajmniej zdrówko w porządku, fakt kosztowało to 80 zł, ale już mam z głowy. W tym czasie małej pilnowała teściowa, oczywiście babcia cały czas nosiła ją na rękach i usypiała tez na rekach ![]() ten siniaczek jest od zastrzyku, wbijając igłę " rozerwała"jakieś naczynko. uciekam bo się obudziła i płaaaaaaczeeeeeee. Pa Jeszcze dziś nauki dla rodziców i chrzestnych..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4266 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie mam sily do mojego malucha. zturlikal sie z koldry (zlozonej w kwadrat i obleczonej),ktora lezy na podlodze. co lepsze tez to widzialam i nie zdazylam podbiec ;/poplakal minutke i znow figluje, to nie koniec,Simon umie sie czolgac,ale do tylu.odpelzal od koldy pol metra,nie wiem jak to zrobil ![]() ![]()
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
Mnie odcięli na pól dnia od netu. Maja marudna dziś, spać nie chce, wszystkie atrakcje jakie jej funduję dobre na 5 min, a potem ją nudzą. Ok. lecę znów do niej bo już coś mruczy.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
my poki co tez na basen nie chodzimy
![]() ![]() ale Blanka nawet w tej swojej ciasnej wanience probuje trenowac ![]() z wczoraj: http://video.google.pl/videoplay?doc...18685706752791 |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Ola Ty tak zawsze dajesz malo wody? ja leje cala wanienke i trzymamy mlodego-chyba zastosuje Twoj sposob
#4270 |
Wtajemniczenie
|
filmik super.
my jednak się wybrałyśmy do mojej drugiej siostry. zabrałam małą w nosidełko i szybciutko w tramwaj a z powrotem to z siostrzenica i jej chłopakiem autkiem. i było super bo mała lubi ciocię i zajemnie i była bardzo wesolutka.no i jutro tez jestesmy umowione ale z siostrzenica. a teraz próbujemy nowu króliczka ale coś nie wchodzi za bardzo.
#4271 |
Zadomowienie
|
sylwia - jesli juz kapiemy w wanience to jestesmy zmuszeni dawac malo wody - wyobrazasz sobei jak by wygladala nasza sypialnia po plywaniu blanki gdyby bylo wiecej wody???
Normalnie kapie sie z mala w duzej wannie ale akurat mialam @, a TZ troche sie boi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Rozeznanie
|
Nasza klasa mnie wciągnęła!
Maatra a po co mi kazałaś robić drugą córeczkę jak już Simonka ulokowałaś? ![]() Blanka jak zwykle rewelacyjnie pływa! Weronika deserki polubiła soczek jabłkowy ale z miętą nie cierpi ![]() Ładnie je z łyżeczki a jak już jest najedzona to pluje tak "pierdząc" ustami śmiesznie to wygląda ale nie mogę za długo pozwalać jej na takie zachowanie bo wszystko jest potem w tym jedzonku. Wogóle zrobiła się super kontaktowa i poprostu całe dnie się teraz razem bawimy na różne sposoby. Jak ja kocham tą kokochę swoją, pewnie jak każda z Was swoje i też mogłybyście godzinami opowiadać! Życzymy udanego debiutu wiernemu Olivierkowi ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
to tradycyjnie kolooweych senkow i spokojnej nocki.
moje dzieko juz od 20 spi. a ja troszke sprzatnelam- umylam zlew i suszarki w kuchni, sprzatnelam lazienke i ubikacje no i zmylam podlogi. utro tylko poodkurzam bo do obiadu to jeszcze kurze powycieralam. no i zrobilam sobie paznokcie.
#4275 |
Zadomowienie
|
dorka - to mi zaimponowalas
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
lea - poprostu ...ehh no brak mi slow, jak ja moglam tak zmarnowac piatkowy wieczor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
ja za to nie zjadlam dzis zadnego ciasta ale...
pol paczki Pringelss'ow, salatke z tunczykiem [ sama zrobilam], jogurt z musli [ to w ramach odchudzania], i czekoladowe serduszko terravity[ z walentynek zostalo to co ma sie zmarnowac]. Chyba wezme swoje hula-hop zeby juz calkiem nie zzarly mnei wyrzuty sumienia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6596500]
Ivy: ucz sie ucz, nasza przodowniczko ![]() Ivy: powiedz mi prosze, jak podajesz czasem Oli butle z mlekiem to jakich smoczkow uzywasz, jedno czy dwu przeplywowych ![]() ![]() Ja już po ostatnim egzaminie (dzisiaj jak nic z tej okazji walnę sobie kieliszek winka ![]() Jak to Cię Lea olałam??? Kurcze musiałam nie doczytać, najmocniej przepraszam. Ja mam TT nr 2. Wtedy szybciej leci, Olcia pije miarowo i nie krztusi się. Jedynka była już za wolna. Cytat:
![]() Gładko pójdzie trzymam ![]() Cytat:
-------------------------- Egz. na 4,5. Ale na szczęście ostatni. Jutro przyjeżdżają moi rodzice, więc Olcia będzie mieć niańki, trochę odpocznę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maja też tak robi, ale ona chodzi na rękach (oczywiście tułów leży, nie ma go u góry ![]() Cytat:
Edit: Ivy gratuluję zdania egzaminu. Życzę , aby Olcia jutro zdała swój marchewkowy ![]() Bianka przepraszam oczywiście chodziło mi o Blankę, choć mama pewnie też pocieszna jak i jej córcia. Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2008-02-15 o 22:30 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Rozeznanie
|
No ale z Was pracusie
![]() ![]() Agatka słodko śpi, mam nadzieję, że noc też będzie spokojna. Dzień miała dosyć płaczliwy, spała krótko, niespokojnie. Wieczorem się uspokoiło, oby tak dalej. Wieczorem TŻ był w "selgrosie" miał kupić jakąś zabawkę do przypięcia na macie. Kupił 5 ![]() ![]() ![]() Gratulujemy Aniu zdania egzaminu. Dzięki, nauki jakoś poszły. ale wikary jest bardzo niesympatyczny. Udzielał nam ślubu, pewno chrzest też jemu się trafi ![]() ![]() Tym optymistycznym akcentem zakończę. Spokojnej nocki. Do jutra. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja toast tradycyjnie wznosze herbatka mietowa ![]() ......................... ........... My na razie zostaniemy przy 1, bo Oli jeszcze nie potrafi spokojnie pic i czesto sie krztusi ![]() Dziękuję dziewczynki ![]() ![]() Tylko Lea ja Olci daję przez sen, bo normalnie to nie wypije ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6603755]
Ivy: u nas tez krztuszenie sie mlekiem z piersi to na porzadku dziennym jest ![]() I u nas też nie ma dosłownie dnia, aby Olcia się nie zakrztusiła, a przez sen nigdy jej się nie zdarzyło ![]() ![]() No to i ja idę spać, bo od rana idę na zakupy (W KOŃCU ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
poiss - gratuluje ost zaliczenia!!!
anusia - ![]() ![]() joli - napewno wszytsko bedzie dobrze, chociaz wiadomo ze maly stresik jest zawsze ![]() Śpijcie dobrze, ide do lozka, ale chyba nie pospie bo mala marudzi, mam dosc tego zabkowania.Pewnie jakby mogla to by zjadla swoj materaz w lozeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wygralam na aukcji kombinezon w rozmiarze 80 cm (20zl z przesylka) moze ktoras by chciala? Okazalo sie ,ze wujek kupil mackowi kombinezon i po co mi 2? http://www.allegro.pl/item310216225_...anie_foto.html
#4285 |
Zadomowienie
|
Fajny
![]() ![]() Uwaga!!!Sprzatam ![]() Co do nocy...wstawalam milion razy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Witam kobitki
![]() Ivy gratulacje z okazji zaliczenia egzaminu ![]() ![]()
#4287 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje zdanego egzaminu ![]() ------------------------------------------------------------------------------------- jestem kosmicznie wsciekla na TZ !!!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie podobna sytuacja jest z teściową. Łusia od pewnego czasu nie znosi mleka z butelki i udaje mi się jej je podać jedynie przez sen. Za to od teściowej zje nawet przy zupełnej świadomości i z uśmiechem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6605755]Dzien dobry
![]() Maatra: a co zrobilo to twoje duze dziecko, ze Cie tak wkurzyl ![]() ![]() Ivy pewnie szaleje na zakupach i wacha perfumy ![]() A ja wcinam sniadanko, a Tz poszedl z Olim na spacero-zakupy ![]() ja tez zawsze trzaskam,ale Tz nie ma w domu.faktycznie to pomaga. tylko,ze przedchwila rozwalilam tym sposobem telefon ;/ wczoraj po pracy ok 17 poszedl na mini impreze pozegnac kolege z pracy.powiedzial,ze nie bedzie dlugo.ok godz 19 dzwonilam,chyba 7 razy,ale nie chcialam zeby wracal do domu, tylko przyponiec mu,zeby zostawil samochod kolo pubu i wrocil taxi.on mial sciszony tel i nie odebral,a jakby w domu sie cos stalo??? powinnie automatycznie co pol h sprawdzac tel jak go scisza!!! wrocil o 20 30 naszym samochodem grrrrr.rano zrobil sniadanie i jak ustalislilismy wczesniej pojechal na zlomowisko. dzwoni do mnie po pol h zebym podala kod pocztowy.pytam gdzie jest,a on ze u kolegi z ktorym jedzie,bo jeszcze nie wyjechali.to ja od wczoraj sie nie umylam,bo Simon takie jaja odprawia.i rano potrzebowalam doslownie kilka minut,a on sobie wychodzi....wiem,ze dlatego iz jestem zla,ale chyba mam powody. teraz cos zabawnego. chcialam zniesc lozeczko na dol,bo nie mam sily latac do sypialni co chwile i .... zablokowalam sie na schodach!!!!! lozeczko ani drgnie !!! nie moglam znalesc sprzetu zeby je rokrecic.weszlam pod nie i jak zolw wynioslam je na gore,bo nie chcialo drgnac w zadna strone,gdy zobaczylam sie w sypialni w lustrze,zaczelam plakac,wygladalam bynajmniej zalosnie ![]()
#4290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.