Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-25, 21:37   #4261
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
ale o czym myslec Leonko , bo chyba nie do mnie to

a ja dzis byłam na solarium w koncu sie wybrałam, blada jestem ze az strasze a w srode juz do pracy. Chodze od lat na to samo wiec właściciel to stary znajomy, jaki był w szoku jak mu powiedziałam ze mam dziecko normalnie jak wyszłam po opalaniu to on nadal nie mógł uwierzyc ale ze co....ja nie nadaje sie na matke czy co?
chodzilo mi o te wredne babska
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 21:39   #4262
ver_ona
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Taka sobie - ja wlasnie dzis gadalam z moja kadrowa i mowila, ze tak: urlop macierzynski mam do 31.12 potem mam wykorzystac wypoczynkowy za 2008-cale 26 dni, potem 2 dni opieki i chyba jeszcze wypoczynkowy za 2009 bo ona nie wie ile chce byc na wychowawczym...ja tez teraz nie wiem bo chcialam byc do czerwca A poniewaz macierzynski konczy mi sie na koncu roku to na badania mam isc w styczniu. Wiec jednak isc trzeba ale po co nie wiem. Ide tam gdzies w polowie grudnia po skierowanie na badania i mam nadzieje, ze mi to jakos po ludzku wyjasnia.

Judi - ciesze sie, ze rehabilitacja Tymcia przynosi efekty Jak pomoze ci ta ksiazeczka z netu to zapodaj linka - chetnie skorzystam
Szkoda, że CI nie wypadł macierzyński o 1 dzień dłużej, tak byś miała o 2 tygwięcej tego urlopu.
Stary 2008-11-25, 21:40   #4263
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

wiecie co tak czytałam o tych waszych problemach kupkowych i się cieszyłam że mnie to nie dotyczy ale chyba by było za dobrze Karolek już 2 dzień nie zrobił kupki

Judi dzięki ale ja też jestem beztalencie i mogę cię pocieszyć że jak dziecko idzie do szkoły to można się z nim uczyć od początku i przypominać sobie stare dobre czasy
I te opowiastki - za naszych czasów ...........

Judi dobrze że rehabilitacja przynosi efekty

Dudi dobrze że już po i powodzenia w spełnianiu powinności
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 21:46   #4264
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

dopiero teraz sie kapnelam ze to Jola pisała hehe mylicie mi sie ze wzgl na avatarki
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 21:48   #4265
taka sobie
Zakorzenienie

Leonkanic nie szkodzi a wredotami sie nie przejmuj, niektórzy nie powinni w ogóle z ludzmi pracowac

miało juz nie byc o kupach ale napisze tylko ze nie moge małej dawac marchewki i jabłka bo robi po nich normalne dorosłe klocki i ciśnie po kawałku a ja jej zmieniam pieluchy co pół godziny, ostatnio poszły tak 4 po innych owocach problemu nie ma, musze jeszcze sprawdzic jak bedzie po ziemniaczkach i dyni, nie wiem jakie są jeszcze warzywa, za to owoce juz wszystkie przerobiłyśmy i są mniamuuuśne , i obie najbardziej lubimy gruszki Williamsa

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2008-11-25 o 21:50
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 21:53   #4266
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł heloł

Dzis moje dziecie 20.15 usnelo, o 21.05 byl mega ryk wiec wzielam go do sypialni, nie swiecilam swiatla, dalam mu herbatke ktora sobie juz wczesniej przygotowalam, wytrabil cala i jeszcze chcial wiec niewiele myslac dalam mu cyca, trabil trabil az padl, pozniej spal baardzo nerwowo, bo machal jak gupi reka ciagle albo gmeral rekami przy twarzy to polezalam przy nim do 22.00 w koncu wyszlam z sypialni wykapalam sie, a on nadal spi i wyglada na to ze zasnal teraz na dobre

Ja sama czuje sie jak paralityk, boli mnie pol szyi bo mam migdala powiekszonego bo chyba jakas infekcja we mnie panuje i organizm z tym walczy, hmm niech walczy jakos chora to ja nie chce byc

Wersta, kope lat!!! gdzies ty sie kobieto szlajała tyle?? my tu wszystkie za toba tesknilysmy gut tu siju

Jowiszowa, prezenty masz dla wszystkich o ranyyyy a ja jestem w proszku jesli o to chodzi, powiedzmy ze wlaczylam tryb poszukiwania, no i musze kupic cos dla 11 osob

(Wersta nie czytaj) Kristi, nie martw sie kupka Karola, przyjdzie napewno, my tez czekama na giga torpede, juz 48h dryfuje w jelitach Piterka jutro to chyba rekawice gumowe zaloze co by sie nie upaprac

Judi
, gratuluje swietnych wyników Tymcia oby tak dalej

Anita, ty to jestes heroska watku nadzwigalas sie kobito i teraz sciegna cie bola, sie nie dziwie, a chloptaki co dzien sa ciezszi

Dudi
, no to nam cie TZ podpieprzyl, no coz jak potrzeba wola to trza leciec

Mała75 chwale za czeste pisanie w watku no i prosze mi juz nie uciekac z wizazu na tygodnie

jeeeerunie jeszcze troche i bede nowa czesc zakladac hmm 2 miesiace i 5000 postow, zesz w morde

Piter nadal spi, aciiiiiii

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:04   #4267
dorbar
Wtajemniczenie

Hej laski

Tyle znowu naprodukowałyscie, ze nie zdarzyłam wszytsiego nadrobić, normlanie musiałabym być cały czas przy kąpie.

Mała ja mam zamiar Małej gotowac bo nie chcę gotowych obiadków kupować, nie stać mnie na to.

Na sobotę umowiłam się z kolezankami na wypad do miasta na zakupy, mam nadzieję, ze kupie prezenty Mama znowu z Alą bedzie musiała zostać

Edytowane przez dorbar
Czas edycji: 2008-11-25 o 22:10
dorbar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 22:05   #4268
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
no to ja juz nie wiem, czy trzeba robic te badania okresowe czy nie my mamy taką durną babę ze o wszystkim jej trzeba przypominac bo inaczej ma pretensje. Ale w sumie skąd ja mam wiedziec czy mam cos takiego robic czy nie w koncu pierwszy raz w ciąży byłam. Jak ona mi na nerwy działa, nie chce mi sie z nią gadac ale chyba tam zadzwonie Rusalko Ty robiłas???? bo chyba na razie tylko TY juz pracujesz.....aaa i Wersta robiłaś?
trzeba robić, ja mimo iż idę na wychowawczy to normalnie robiłam, by pracodawca mógł mnie wysłać na urlop.

Dudi trzymaj sie dzielnie

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:31   #4269
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
trzeba robić, ja mimo iż idę na wychowawczy to normalnie robiłam, by pracodawca mógł mnie wysłać na urlop.

Dudi trzymaj sie dzielnie
ale to chyba lezy w interesie pracodawcy? wiec powinnam to olac skoro mnie nie wysyłają?

skakanka od 01.03....
Stary 2008-11-25, 22:38   #4270
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

ja tez juz jestem na urlopie i narazie mnie nie wysylaja na zadne badania, pewnie wysla jak wroce do pracy, narazie nic mi na ten temat niewiadomo

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:39   #4271
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
ale to chyba lezy w interesie pracodawcy? wiec powinnam to olac skoro mnie nie wysyłają?
hmmmm no tak ja bym to olała mi kazali to poszłam zrobić
taka sobie wiesz co ten znajomy z solarium jak zobaczył jaką masz figurę to nie mógł uwierzyć że urodziłas niedawno dzidziusia ja się rozlazłam w biodrach, jeszcze zostało mi 8 kilo do zrzucenia, od razu widać że taki babiszon się ze mnie zrobił po dziecku hehe. muszę się wziąć za siebie....

Anitko wiesz co... ja jak targam kawałek mojego klocka to opadam z sił więc do teraz zastanmawiam się jak Ty te Twoje skarby dotargałaś na miejsce....

wrrrr kupiłam ten komplet na święta i wiecie co zastanawiam się czy on nie jest na dziewczynkę,,,,,,,,,,,,, jutro cyknę fotkę to mi doradzicie....... jest dwu-częściowy ale zauważyłam na all ze te dla chłopców mają czarny pasek na brzuszku a to moje nie ma i ta góra jest taka trochę rozkloszowana.... hmmmm najwyżej oddam....

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2008-11-25 o 22:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 22:43   #4272
ver_ona
Zakorzenienie

Kuźwa!! Moje dziecię dopiero usnęło! Obudził się o 22:20 isobie leżał,gadał, śpiewał....no i się pośpieszyłam, dalej nie spi wrrrr . Dostał herbatkę, cycka i dalej nic. Nie chcę go brać do nas do łóżka, bo to kurcze nie sposób i się nauczy i bede miala problem. A teraz lezy u siebie i zaciesza....normalnie nie moge wrrrr
TZ bedzie gdzies za 45min, robi auto znajomemu i nawet on nie moze mi pomoc.
Stary 2008-11-25, 22:46   #4273
taka sobie
Zakorzenienie

dzieki Judi ale mnie dowartosciowałaś
zmykam spac bo padam na pysk, musze sie wyspac na zapas, bo juz wiele mi nie zostało

skakanka od 01.03....
Stary 2008-11-25, 22:50   #4274
dorbar
Wtajemniczenie

ja też chce do pracy
Stary 2008-11-25, 22:50   #4275
Judi21_84
Zakorzenienie

a co Was tyle na pasku... do spania bo zaś będę miała rano do nadrobienia kilka stron

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 22:54   #4276
anita00079
Wtajemniczenie

No a ja wlasnie wrocilam z zakupkow mleka kupilam na tydzien i kilka kaszekNo i gruszke wiliamsa tez bo to najbardziej lubia I kurde tak nie lubie po nocy jezdzic przez ten cholerny las bo zawsze spotkam jakies zwierzaki co akurat czaja sie by wyskoczyc mi wprost pod kołko dzi stylko dwa lisy spotkalam i odziwo zadnych dzikow ale i tak ina rodzina koczuje co noc pod oknami i chrumkaja w nocy co wkurza
A jutro znow rehabilitacja i znow wielkie wyjscie ale nastawie se budzik na 10 co by znow nie zaspac i w popłochu nie szalec bo ja potrzebuje okolo godziny by sie z nimi wygramolic do autai zostawie Nico u tz w robicie co by znow nie szalec z dwojka na raz bo az gupio wygladamI Judi sama nei wiem jak ja je ostatnio targalam po miesce chyba mi odwaliło albo jakas zamroczona musialam byc
Apropo urlopu musze sprawdzic do kiedy mam bo na dwojke mam troche dluzej cos wiem ze jakos na koniec lutego.A najgorsze jest to ze nie moge isc na wychowawczy...normalnie parodia.Przez to bede musiala dzialalnosc chyba zamknac bo do pracy i tak nie ma jak iscmusialabym se cos nowego poszukac a maluchy niby do zlobka ale dawno po zapisach, tu najlepiej zapisywac jak jeszce dzieci sa w brzuchach albo najlepiej w planach..to jest szansa na jakies miejsce..
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:57   #4277
Judi21_84
Zakorzenienie

dobranoc

Stary 2008-11-25, 23:11   #4278
Sosnowa
Zakorzenienie

A moja nadal nie śpi
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 23:15   #4279
Sosnowa
Zakorzenienie

aaaaaaaa... i natknęłam się na wizażu na Judy_21 i w pierwszej chwili myślałam, że to nasza Judi..
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 23:17   #4280
ver_ona
Zakorzenienie

Wróciłam właśnie z psem. Przed wyjściem Borys jeszcze nie spał. W sumie nie wiem o co kaman, bo w dzień spał 2 razy po 30min., poszedł spać jak zawsze po 19, no i nie chciał teraz zasnąć. Najlepsze, że on nie płacze ani nic, tylko się bawi. Stwierdziłam, ze jak zasnie to zasnie, nie to nie. Wrocilam z psem no i na szczescie spi. Szkoda, ze nie bylo tzta bo on by go pewnie juz dawno uspał.
Kurcze, moze to dla tego, ze od kilku dni w domu siedzi, nie byl na dworze przez ta pogode, za malo powietrza mu czy co? No ale najwazniejsze, ze wytrwalam i nie wyciagnelam go z lozeczka , bo juz w akcie desperacji, po raz pierwszy mialam go wziac do nas do lozka, ale wytrwałość opłaciła się - nie lubie z nim spac, bo wtedy spie na boku i pozniej wszystko mnie boli.
Stary 2008-11-25, 23:18   #4281
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
aaaaaaaa... i natknęłam się na wizażu na Judy_21 i w pierwszej chwili myślałam, że to nasza Judi..
Hehe, a Twoja co robi jak nie spi? I od dawna tak juz macie? I jak pozniej spi w nocy?
Stary 2008-11-26, 00:13   #4282
ver_ona
Zakorzenienie

Dorbarku,, tak sie wlasnie zastanawiam, czy Twoja Ala zawsze chodzi tak pozno spac? I co ona robi np do 23 jak nie spi? Wogole to moze tak byc, zeby niemowlak tak pozno chodzil spac? Nie wiem wlasnie, jak Ty dajesz rade, bo ja po dzisiejszym wieczorze mam dosc.
Stary 2008-11-26, 03:19   #4283
maladT
Zakorzenienie

1 karminie zaliczone, zaraz idziemy spać... moja już 3 dzień zasypia o 19 a budzi się o 4 rano

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 05:52   #4284
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Bry lasencje

Moja mała od trzech dni wstaje o 6.15 ale zasypia o 20.30 wiec chyba nie wypada
narzekać...

My znowu walczymy z katarem Fak Tyle było spokoju i znowu cały ten cyrk od początku.Jak jej nie przejdzie to po weekendzie pójdę z nią do lekarza.

Ostatnio was podczytuje w miarę regularnie,ale pisać nie bardzo mi się chce a jak mnie akurat ochota najdzie zaczynam coś skrobać to mała mnie wzywa

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 08:07   #4285
afro_dyta85
Zadomowienie

Bry Laski!
Wczoraj mnie mały tak wymęczył że wieczorem zapowiedziałam Tżtowi żeby sobie na dziś nic nie planował bo wychodzę na miasto i będę się szlajac po sklepach do wieczora i wydawac kasę.... A co tam! Po takim piekiełku mi się należy!

Co do jedzonka to ja na początku nie zamierzam gotowac dla małego. Może gdybym miała swoje warzywka to co innego... Za to na wiosnę trochę sobie posadzę na działce.

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
dziewczyny ide bo tż coś sie łasi

a tam dam mu i na 2 dni spokój

więc do jutra

paaaaaaaaaaaaaaa
Dudi! Kobieto Pełna Łaskawości!!!
My się z Mężulem też wczoraj integrowaliśmy Może dziwna jestem ale jak nie robimy tego kilka dni to już mi sie nie chce, ale za to jak już zaczniemy to bym w ogóle z łóżka nie wychodziła.

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość

aha kupiłam w tesco wdzianko dla Tymka na Święta
Też chciałam kupic! Specjalnie rodziców namówiłam żeby mnie do tesco zabrali! I co?! Ofkors w moim gópim tesco ciuszków nie ma

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 08:21   #4286
maladT
Zakorzenienie

ale się dzisiaj ucieszyłam... chyba mój wygląd jest dobry, bo w poroównaniu z nogami Nataszy... to jestem laska... same zobaczcie
http://www.pudelek.pl/artykul/13895/...dzi_na_scenie/

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-11-26, 08:26   #4287
wersta
Zakorzenienie

joł ziomy
Taka sobie ja mam trochę inną sytuację, bo pracuję u tatusia a ta 2ga praca ze szkoleniami jest nie na etat i to mnie chyba nie dotyczy - te badania. no i do końca roku kibluję w domu (najgorsze, że mi się to podoba ) a potem pomyślę czy nie na maila pracować dla sofijki byłoby tak lepiej, a skoro mam taką możliwość, to co mam dzieciakowi towarzystwa zwyrodniałej matki żałować
Mała teraz ja nawalam za Ciebie - etatowego lesera tego wątku
Anisiu - ja nadal odpalam kompa w trybie awaryjnym nie mam gg itd
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 08:40   #4288
maladT
Zakorzenienie

moje dziecko właśnie się dusi... wekłada sobie całą pięść do buzi i prawie oddaje śniadanie... ehhh te zabki

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-11-26, 08:51   #4289
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hello

Melduje się Kasiulka zombiak! Wczoraj cyyyyyyyyyrk! Młoda padła po 22. Obudziła się o 22:37 jak mamusia zaczynała zasypiać i chciała szamać. Matko świętuchna takie mam cyrki z tym zasypianiem, że coś niesamowitego. Teraz ledwo otwierała oczy, a walczyła jak lwica, żeby nie spać. Na szczęście chrapie. Ciekawe tylko jak długo. Zastrzelę się jak słowo daję

U nas w teskaczu też są takie ciuszki... a jak się wczoraj naoglądałam tych strojów na noworodka to mi się sentymentalnie zrobiło. Taki mini mikołajek albo takie mini kombinezoniki futrzaste cuda nie z tej ziemi

Werstunia jak dobrze Cię widzieć babko Odstrzel się na tą kolacyję konkretnie, co by szczeny wszystkim opadły

Dudi Widzę, że Twa łaskawość nie zna granic hihihi

O 12 ma mnie odwiedzić rodziciel, a jak pomknie do domku to idę z Olcią na spacerek tyle spokoju będę miała, a teraz lecę szybko szybko tapetę walnąć na facjatę i jakieś pranie nastawić póki mam wolną chwilę
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 08:58   #4290
Judi21_84
Zakorzenienie

Hello omg jaka wspaniałą noc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! karmienie o 16, o 18 pół słoiczka bananów, następne karmienie o 23 potem o 3 cały soczek(rozcieńczony wodą) wypity-90 ml i budzenie na żarcie o 7 rano dzisiejszej nocy TYmek udownodnił że nie potrzebuje mleka w nocy więc będę go oszukiwać czym tylko się da może kediyś nie będze mu sie chciało wstawać zeby napić sie tego soku, czy herbatki...

wczoraj jak przyszła teściowa ze szwagierką to Tymcio był grzeczny jak nie wiem co przed 8 poszliśmy go wszyscy kąpać, bo już marudził-ogólnie jest w łóżku już koło 19:30, ale że był wesolutki to przeciagnęliśmy ile się dało i wstał dzisiaj po 8

Wersta jak Ci dobrze

Pokazałam mamie tto wdzanko z tesco i powiedziała że wyugląda identycznie jak wdzianko normalnego mikołaja i ze nie wygląda jak dla dziewczynki, wiec zostawiam go sobie
U nas był duży wybór, śliniaki też mu kupiłam świateczne, bo obecnie zaślinione jest wszystko nie nadążam z praniem tych sliniaków

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości