Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-25, 19:04   #4231
dudipopka
kobieta za ladą

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

dziewczyny.. MELDUJE SIE

już po kurde dobrze ze tż ze mna poszedł bobym padła cały dzień nic nie jadłam(jeśli zupka pomidorowa z torebki to jedzenie) a pogoniło mnie ze nie powiem jak... tż przyleciał z pracy pożarł obiad zeszedł z psem i zadzwonił po takisi kurde zajeżdzamy a tam....zamknięte.. to poszliśmy z drugiej strony na przychodnie no i pani laboatka zapomniała ze sie umawialismy na popołudniowe szczepienie i mói ze nawt rano sie dziwiła czemu nie przyszłam a taka jestem obowiązkowa kobitka no najpierw zbadali małą(zdowiuśka) a potem w innym gabinecie szczepienie MATKO BOSSKA co sie darła aż sie purpurowa zrobiła tż ją trzymał na rękach podczas szczepienia bo na leżąco to było jeszcze gorzej potem ją nosił żeby sie uspokoiła ale to nic nie dawało więc ją ubrałam w pajacyka jak ją trzymał i szybko mleko usneła przy butelce i na śpiąo już ją ubrałam i na postój a tam... nie ma taksi stali jakieś kobitki ze jak podjechała to na szczęście nas przepuściły i już byliśmy w domku na śpiocha ją rozebrałam i nawet jej powieka nie drgneła i poleciałam do sklepu bo mi sie woda skończyła i chusteczki potem biegiem do domu ledwo normalnie sie wdrapałam z tymi siatami na 2 piętro uffff

a potem mi sie słabo zrobiło aż tż musiał wziąść małą a ja zjadłam kromkę chleba i mi przeszło

aaaaa a ten kombinezonik co wczoraj kupiłam na 72 cm i wg metki na 6 miesięcy jest....na styk czyli z miesiąc i będzie za mały

a Julcia waży 6900-- w ciągu 6 tygodni przytyła 1600

a tż powiedział że dziś nie popuści

BUZIAKI DLA SOLENIZANTÓW

a małej dałam nurofen zjadła kaszkę z owocami ze słoiczka(cały słoiczek)i troszku herbatki i śpi już w łóżeczku godzine... może już do rana

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 19:10   #4232
dudipopka
kobieta za ladą

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

CHCIAŁAM WAM JESZCZE POWIEDZIEĆ ZE JA MIESZKAM 20 KM OD TORUNIA I W ŻYCIU NIE JADŁAM PIERNIKÓW TORUŃSKICH

a Julka zrobiła piorunujące wrażeniena ludziach w przychodni ja sie ona do nich szczeżyła to szok

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-25, 19:17   #4233
Mijalea
Zakorzenienie

boshhh, ja tylko na moment, bo padam dzis na twarz.

Malemu sie chyba przytylo ostatnio, bo dzis zdycham, tak mnie miesnie wszystkie bola od noszenia. Normalnie lopatki, plecy, pod zerbrami, ze ledwo oddychac idzie.
A moze mnie ktos wnocy kijem zdzielil, a ja o tym nie wiem, w kazdym razie tak sie czuje

Anita, podziwiam cie, bo ja nawet mojego sama w nosidelku nie odwazylabym sie nigdzie wniesc. Pieciu krokow z nim nie zrobie, zawsze do auta czy z auta to wklada tzet. Gorzej bedzie jak zapragne kiedys gdzies jechac sama

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 19:19   #4234
taka sobie
Zakorzenienie

dobrz ze juz po Dudi a czemu dałas małej nurofen? miała gorączkę?

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 19:21   #4235
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
ja znowu jestem sierot maryś i nie wiem o co chodzi z tym glutenem na razie mała ma ponad 4,5 miesiąca i karmię ją piersią, pół słoiczka owoców na dzien, flacha mleka na dobranoc i tyle. Kilka razy dałam jej spróbowac kaszkę jak sama jadłam, bo ja sie nimi tuczę ale nie rzuciła sie tak jak na owoce o co chodzi z tym glutenem?
Proszę tutaj piszą dokładniej co to ekspozycja na gluten.

Jesssu jaka ze mnie sierota! Oczywiscie link tutaj!:
http://www.osesek.pl/jadlospis-dosko...emowlecia.html

Edytowane przez ver_ona
Czas edycji: 2008-11-25 o 20:03
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 19:29   #4236
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
dobrz ze juz po Dudi a czemu dałas małej nurofen? miała gorączkę?
nie nie iała gorączki ale nurofen ma działanie też przeciwbólowe(nawet przy ząbkowaniu działa jak pisze przy ulotce) i środowiskowa powiedziała że mogę go podać zapobiegawczo zaraz po przyjezdzie do domu

no i spi hmm czyli tfutfu chyba do rana a jej godziny spania dziś są oszałamiające:

zasneła o 20
pobudka o 1 bo smok
pobudka 5 rano bo ..nie wiem--dostała mleko i spowrotem do łóżeczka
wstała o....10
o 12.30 ona chce spać-spała godzine
od 16.15 godzine spała
o 19 normalnie jak codzień ją położyłam do łóżeczka i śpi

zaszokowała mnie dziś

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-25, 19:34   #4237
anita00079
Wtajemniczenie

Juupi własnie sprawdzilam stan konta no i dzis mi zus kase wypłacił całe 1 225,30 i teraz w koncu wiem ile wynosiu moje macierzynskie
Taka Sobie chłopcy sie jeszce soba nei zajmuja ale patrza na siebie i sie usmiechaja z zaciekawieniem A w dzien to jak nadchodzi czas spania to jedno albo lezy na kanapie obok mnie a drugie np pod stołem prawie ,na macie-))albo w lezaczku gnije i jednym okiem podgladuje se tv, Bo w łozeczkach spia generalnie tylko w nocy,Juz nei moge doczekac kiedy sie zaczna same ze soba bawic hihih Poki co jeszcze sa spokojne i generalnie nie płacza no chyba ze jak Robina wybudzi głod nad ranem to trza szybko mieszanke mu dac. A butelki trzymam na noc na kaloryferze wspypuje tlko mleko i juz gotowe.
Powiem szcerze jak bym miala dwa diabełki to bym chyba wrocila do Szczecina bo inaczej nie wiem jak bym dała se rade z brzdacami ktore na przemian płacza No i tam tez bym była bez tz ale za to rodzine ktorej podrzucala bym maluchyalbo kogos kto by ze mna poszedl np do lekarza Zreszta w ogole chce sie wybrac tak na dluzej do domu bo siostra nie dlugo opiszcza juz moja chate ale w sumie ostatnio doszlam do wniosku ze szkoda ze sie wynosi bo zawsze moglam cos sama załatwic.
A Dudi dobrze ze sie wszytsko dobrze skonczyło juz czekałysmy w nei pewnosci jak tam po akcji szcepienie
A te słabosci mialas bo nie zjadlas?Ja juz od dłuzeszego czasu mam tak ze mi sie slabo robi ciemno przed oczami albo zawroty głowy i za cholere nei wiem od czego jak wstaje do małych to musze bardzo powoli Chcialabym sie sama w koncu wybrac do lekarza no ale nei da rady chyba dopiero jak w szcecinie bede to sie uda.
Chlopaki nadal spia jeszce ich nei kapalam...chce dasc im mleko jak najpozniej zeby potem ich trzymalo bo po mleko cos czuje wybiore sie krotko przed 24...
Taka Sobie o glutenie krotko - " Produkty z glutenem można podawać już od 5–6. miesiąca życia. Ale pod warunkiem, że karmisz piersią. Wkrótce specjaliści zajmujący się żywieniem niemowląt wprowadzą to nowe zalecenie. Jeśli malec jest karmiony sztucznie, nie może tak wcześnie dostawać glutenu (nawet w małych ilościach), gdyż tylko mleko mamy chroni śluzówkę jelit przed jego szkodliwym działaniem. Dzieci karmione butelką mogą otrzymywać produkty z glutenem (kaszę mannę, pieczywo pszenne i żytnie), począwszy od dziesiątego miesiąca życia." Czyli chodzi o produkty jakie my jemy na codzien chlebek itd i chodzi o to kiedy maluchy powinny zaczac jesc maczne rzeczy gdzie dodawany jest wlasnie gluten tu ktrotko co to jest gluten Co to jest gluten?

Gluten jest białkiem znajdującym się w takich zbożach, jak pszenica, owies, jęczmień, żyto, pszenica płaskurka, kamut, orkisz i pszenżyto. Wartość odżywcza glutenu jest bardzo niewielka. Proteina ta spełnia przede wszystkim rolę "kleju", która wiąże mąkę, przyczyniając się do nadania pieczywu odpowiedniej struktury.

Edytowane przez anita00079
Czas edycji: 2008-11-25 o 19:46
anita00079 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 20:00   #4238
dudipopka
kobieta za ladą

matko boska znowu był akcja 2 godziny albo godzinę po zaśnięciu wrzask przeokrutny...dorobiłam 150 mleka zjadła 120 i śpi

boże przecież 2 godziny temu zjadła 190 kaszki ze sloiczka!!!!!!!!!

Anita to zasłabnięcie to z głodu jak ja wnerwach to jeść nie mogę bo mnie mdli i mi sie cofa zawsze było tak jak ide do lekarza albo mam coś załatwić to tak mnie muli ze hej

a ostatnio to mnie bolą...kolana hmm chyba za starości już...

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-25, 20:11   #4239
taka sobie
Zakorzenienie

Dudi a Ty jeszcze karmisz? bo takie zasłabnięcia mogą byc raz ze z głodu a dwa z braku płynów, a wiadomo , jak sie karmi to trzeba wiecej pic bo wszystko w mleko idzie. Ja widze po sobie, pije wode litrami a sikam max 3 x dziennie. Przed ciążą latałam co 2 godziny, w ciąży wiadomo Anita moze o to chodzi? ja jak za mało wypije to od razu mi słabo
a kolana tez mi dokuczają, myślę ze to po ciąży, w koncu 18 kg + , a ja jeszce głupia przysiady se robiłam

Veronko gdzie o tym glutenie?

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2008-11-25 o 20:12
Stary 2008-11-25, 20:13   #4240
taka sobie
Zakorzenienie

no to po co ten gluten w ogóle?

skakanka od 01.03....
Stary 2008-11-25, 20:16   #4241
anita00079
Wtajemniczenie

Taka sobie ja teraz pije wiecej jak przy cyckowaniu i zawsze pilam malo płynow jakos ale od porodu zrobiły mi sie te zawroty musze krew zbadac bo cos mi sie nie podoba a z tymi przysiadami wygrałas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 20:17   #4242
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Dudi a Ty jeszcze karmisz? bo takie zasłabnięcia mogą byc raz ze z głodu a dwa z braku płynów, a wiadomo , jak sie karmi to trzeba wiecej pic bo wszystko w mleko idzie. Ja widze po sobie, pije wode litrami a sikam max 3 x dziennie. Przed ciążą latałam co 2 godziny, w ciąży wiadomo Anita moze o to chodzi? ja jak za mało wypije to od razu mi słabo
a kolana tez mi dokuczają, myślę ze to po ciąży, w koncu 18 kg + , a ja jeszce głupia przysiady se robiłam

Veronko gdzie o tym glutenie?
nie ja nie karmię karmiłam tylko 2 tygodnie mała jest na bebilonie(miałam napisa c właśnie mi idą 4 puchy na miesiąc 800gr=160 zet i półtora paczki pieluchów=z 70 zet plus niezliczone ilości chusteczek i jeszcze do tego kupuje codziennie wode prawie 60 zeta za żywca) a ja w ciąży przytyłam 23 kg i wierz mi ochoty na przysiady to ja nie miałam

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-25, 20:28   #4243
taka sobie
Zakorzenienie

a ja nie wiem ile wydaje na mleko i pieluchy jakos nigdy nie liczyłam, musze kiedys sprawdzic .
a wody nie kupuje, gotuje z 3 minuty kranowe i nic sie nie dzieje my mamy dobrą wodę

Anita ja tez juz dawno powinnam zrobic badania ale jakos nie moge sie zebrac z rańca a potem juz jestem głodna i musze zjeść bo bym sie przewróciła i tak juz od 2 miesiecy sie wybieram chciałam zrobic badanie hormonów tarczycy, bo miałam objawy jakby cos nie tak było, tzn chudne, jest mi gorąco, rozdraznienie, zawroty głowy, ogólne osłabienie. Czesto po ciązy tarczyca wariuje, kurka musze to w koncu zbadac bo trzeba o siebie dbac ...dla dziecka

czy wiecie czy po macierzynskim trzeba robic badania okresowe?????
a co do zaswiadczenia do pracy dot. karmienia piersią to wystawia pediatra, dzwoniłam do moje przychodni i powiedzieli ze mam kiedys odebrac bo lekarz wypisze nawet nie sprawdzi czy rzeczywiscie karmię to mozna niezle kombinowac, a to przeciez godzina krócej w pracy, pełnopłatna
no ja z tymi przysiadami to rzeczywiscie jestem agentka teraz za to odczuwam skutki mojej głupoty

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2008-11-25 o 20:32
Stary 2008-11-25, 20:36   #4244
anita00079
Wtajemniczenie

no i ja mam schrzanione hormony testosteronu mialam 3 razy wiecej jak powinno, no i markera w jajnikach i cysty i inne historie ...a potem cudem zaszlam w ciaze i juz nie sprawdzalam sie bo mialam w szcz. lekarza co mnie prowadzil a tu tylko koncowke ciazy mi ginka prowadzila ale o moim problemach z hormonami nie bylo co gafac bo w ciazy i tak nic nie zrobia
Stary 2008-11-25, 20:42   #4245
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
a ja nie wiem ile wydaje na mleko i pieluchy jakos nigdy nie liczyłam, musze kiedys sprawdzic .
a wody nie kupuje, gotuje z 3 minuty kranowe i nic sie nie dzieje my mamy dobrą wodę

Anita ja tez juz dawno powinnam zrobic badania ale jakos nie moge sie zebrac z rańca a potem juz jestem głodna i musze zjeść bo bym sie przewróciła i tak juz od 2 miesiecy sie wybieram chciałam zrobic badanie hormonów tarczycy, bo miałam objawy jakby cos nie tak było, tzn chudne, jest mi gorąco, rozdraznienie, zawroty głowy, ogólne osłabienie. Czesto po ciązy tarczyca wariuje, kurka musze to w koncu zbadac bo trzeba o siebie dbac ...dla dziecka

czy wiecie czy po macierzynskim trzeba robic badania okresowe?????
a co do zaswiadczenia do pracy dot. karmienia piersią to wystawia pediatra, dzwoniłam do moje przychodni i powiedzieli ze mam kiedys odebrac bo lekarz wypisze nawet nie sprawdzi czy rzeczywiscie karmię to mozna niezle kombinowac, a to przeciez godzina krócej w pracy, pełnopłatna
no ja z tymi przysiadami to rzeczywiscie jestem agentka teraz za to odczuwam skutki mojej głupoty
nom mi uświadomili ze jak po macierzyńskim chce wykorzystać zaległy urlop musze zrobić badania okresowe.-podobno taki wymóg bez względu czy wracam do pracy czy ide na wychowawczy....40 zet poszło...

a ja musze jechać do pracy po talony na święta bo tż nie chcą wydać.. noż pojade 220 zet drogą nie chodzi i tym sposobem mam prawie 500 zet na święta

no własnie jak sie coś chce to trzeba kombinować .. co za kraj...

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-25, 20:43   #4246
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Proszę tutaj piszą dokładniej co to ekspozycja na gluten.

Jesssu jaka ze mnie sierota! Oczywiscie link tutaj!:
http://www.osesek.pl/jadlospis-dosko...emowlecia.html
No właśnie zapomniałam dodać, ale już się poprawiłam.
Stary 2008-11-25, 20:44   #4247
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
A
Leonko - kurcze znow trafilas na wredne baby pamietam ze chyba na jakims ktg tez mialas takie pyskate mordy? chyba skonczyl sie czas dobroci kochana - trza im pokazac gdzie ich miejsce i wogole pisz czesciej slonce bo mi ciebie brakuje

no ja mam chyba takie szczescie..dokladnie 3 dni przed porodem tez trafilam na wredna babe przy ktg ..ale przynajmniej przy porodzie mi sie udalo....Taki personel to moglam sobie tylko wymarzyc
Cytat:
o Boziu alez Lili jest kochana taki ma smieszny pycholek i ten artystyczny nielad na glowie...rozkoszna kluseczka
Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość

Leonka, Lily jest sliczniutka te wlosiska ma zabojcze doslownie Piterkowi sie na jednej stronie wytarly a z drugiej ma gesto, przekomicznie to wyglada, ale juz rosna nowe czorne wiec powinno sie wyrownac

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Leoncia jak miło Cię widzieć kochana, powiedz mi proszę czy zmieniłaś malutkiej mleko na Nan ten zwykły czy jedziesz dalej na Aktiv? Mnie po łbie chodzi czy by jej nie zmienić z ha, na zwykły bebilon. Nie wiem czy tak mogę, czy już być na ha. Co sądzicie kobiety?
nie kasia nie zmienilam bo ona nie chciala m go pic...ale za jakis czas jak bedziemy przechodzily na 2 to kupie juz to zwykle Nan

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość

Leonko co za głupie baby trzeba było im też nagadać jak można się tak odzywać do kogoś nic ich nie tłumaczy a ty masz prawo nie odbierać telefonu
A Lilianka słodziutka jak zawsze a te oczka wesolutkie super

Cytat:

Leona trzymam kciuki i 100 latek dla Lili, alez ona ma duzo włosów!!!!!!!!!!!!
dziękuje kochane

Cytat:

Terrorystka padla w lezaku wlasnie...Nakryla se buzie raczkami, taka zmeczona byla ze musiala sie schowac

!
ja tak samo nazywam moja

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Leonko współczuje takich wrednych bab. Trzymam kciuki o bioderka i sto lat dla Lilianki A jęsli chodzi o kupki to mam nadzieje, ze ten problem zniknie u Was. U nas się naszczęście unormowało i Ala robi codziennie z dwa razy
z kupkami jest oniebo lepiej...juz udalo jej sie zrobic 3 dni z rzedu

Kurde niemam nastroju na pisanie...jest mi cholernie źle
Piszcie kochane abym miala co czytac bo noc przede mna dluga
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 20:44   #4248
dudipopka
kobieta za ladą

dziewczyny ide bo tż coś sie łasi

a tam dam mu i na 2 dni spokój

więc do jutra

paaaaaaaaaaaaaaa

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2008-11-25, 20:49   #4249
wersta
Zakorzenienie

byłam dziś na kawce z wrześniówką
fakfakfak jaką mam syfozę w domu niech ktoś to ogarnie a w piątek muszę iść na denną kolację służbową tż-ta szkoda, że nie ma rzygającej ikonki no ale będzie okazja, żeby się wreszcie odstawić
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 20:49   #4250
anita00079
Wtajemniczenie

Dudi badz dzielna trzymamy kciuki
Stary 2008-11-25, 20:50   #4251
Judi21_84
Zakorzenienie

hej babiniec
oczywiście nadrabiania co nie miara
my dzisiaj byliśmy na rehabilitacji, potem zakupy, potem sprzątanie bo teściowa ze szwagierką były. Tymcio doistał kaczuszkę do kąpieli i piramidkę z fisher price-na mikołaja już

Piszecie ze wasze dzieci zoraz gorzej sypiają, wiecie co... nie chcę was już męczyć ale ja od ponad miesiąca nie wiem co to przspana noc... dla mnie przespana noc to dwie pobudki na jedzenie... mały budzi sie co godzinę niemal każdej nocy, trzeba wstac dać mu ciepłej herbatki i zazwyczaj zasypia od nowa ale czasem płącze dalej i wtedy już mam dość. Nic lepiej nie jest
w dzień jest w miarę ok, ale te noce mnie wykańczają, naprawdę już jestem taka zmęczona że mam ochotę uciekać. Nie wiem czy to zęby, nie mam pojęcia...

a jeszcze za tydzień na szczepienie-czyli będzie ze 3-4 dni ogólnie gorzej-chyba się pochalstam

Dudi ja też daję Tymkowi od razu w domku panadol po szczepienie, bo po pierwszej szczepionce dostał ponad 38 stopni gorączki wiec teraz profilaktycznie daję

My wydajemy na mleko 110 zł za 10 puszek, ale nie wiem już nawet na ile mi to starcza, ale około miesiaca i tydzień. Pieluch dużo mi nie idzie, w sumie to zauważyłam ze mały mało sika... zmieniam mu pieluchę co 3-4 godziny i ona taka srednio mokra... moze zów trzeba badania moczu zrobić...

no i tyle miałam pisać, ale że chodze lekko do tyłu ostatnio to nic więcej nie pamiętam

Aha Leonko no co za wredne babska....... !!!!!!!!!!!! ja chodzę z deczka podminowana ostatnio z powodu niedospania więc nie wiem ale dostałabym słowotoku jakby takie idiotki zaczęły sie na mnie drzec. Jakieś niepoważne !!!!!!!wrrrr

Kupiłam knige na All- jak nauczyc dziecko przesypiać noce, hehe łudzę się że mi ta ksiażka pomoże się zobaczy. tonacy brzytwy sie chwyta

aha kupiłam w tesco wdzianko dla Tymka na Święta jak mu ubiorę to cyknę fotencję są fajne welurowe pajace- ale słuchajcie nie wiem jak się dziecko do tego pajaca wsadza.... ma tylko kapsle rozpinane jak bluzka od dekoltu do brzuszka. Przecież Tymka by szlag trafił jakbym mu to chciała ubrać więc kupiłam 2-częściowy-mniej praktyczny bo plecy bedą wychodzić, ale ile on w tym będzie chodził. Na wigilię mu bierzemy i w 1,2 świeto.

Kristi śliczna ta chionka, juz mnei przeraża ze będę musiała takie rzeczy robić kiedys- jestem totalne beztalencie w takich sprawach

Leonko śliczne fotki Lili i ten nieład

aha rehabilitantka powiedziała że już asymetria się troszke zmniejszyła także jestsuper no i Tymek od czasu ćiczeń, chwyta rękami za kolanka jak leży i zaczął już chwytać stopy rączkami i sie im przygląda

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 20:50   #4252
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość

więc do jutra

paaaaaaaaaaaaaaa
no jakaś łąskawa

skakanka od 01.03....
Stary 2008-11-25, 20:51   #4253
wersta
Zakorzenienie

Cytat:

więc do jutra

paaaaaaaaaaaaaaa

niech moc będzie z Tobą
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 21:01   #4254
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:

więc do jutra

paaaaaaaaaaaaaaa
Gdyby On widział co Ty tu wypisujesz!:hahah a:
Stary 2008-11-25, 21:10   #4255
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

taka sobie wiesz nawet nie chce o tym myslec bo sie denerwuje wrr
a najlepze jest to ze one pewnie nie wiele starsze ode mnie a dra ryja.....
Stary 2008-11-25, 21:11   #4256
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Gdyby On widział co Ty tu wypisujesz!:hahah a:
dokładnie
Stary 2008-11-25, 21:25   #4257
taka sobie
Zakorzenienie

ale o czym myslec Leonko , bo chyba nie do mnie to

a ja dzis byłam na solarium w koncu sie wybrałam, blada jestem ze az strasze a w srode juz do pracy. Chodze od lat na to samo wiec właściciel to stary znajomy, jaki był w szoku jak mu powiedziałam ze mam dziecko normalnie jak wyszłam po opalaniu to on nadal nie mógł uwierzyc ale ze co....ja nie nadaje sie na matke czy co?

skakanka od 01.03....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 21:29   #4258
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Wersta - w koncu zes sie odezwala babo Zobacz jak ja sie poprawilam z pisaniem nie? Ja tez mam syf w chacie ale nie chce mi sie sprzatac

Dudi - dobrze, ze juz po szczepieniu. Moja bedzie odstawiac ten sam cyrk...
A dzis widze twojemu mezusiowi bedzie dopszzzz

Taka sobie - ja wlasnie dzis gadalam z moja kadrowa i mowila, ze tak: urlop macierzynski mam do 31.12 potem mam wykorzystac wypoczynkowy za 2008-cale 26 dni, potem 2 dni opieki i chyba jeszcze wypoczynkowy za 2009 bo ona nie wie ile chce byc na wychowawczym...ja tez teraz nie wiem bo chcialam byc do czerwca A poniewaz macierzynski konczy mi sie na koncu roku to na badania mam isc w styczniu. Wiec jednak isc trzeba ale po co nie wiem. Ide tam gdzies w polowie grudnia po skierowanie na badania i mam nadzieje, ze mi to jakos po ludzku wyjasnia.

Judi - ciesze sie, ze rehabilitacja Tymcia przynosi efekty Jak pomoze ci ta ksiazeczka z netu to zapodaj linka - chetnie skorzystam
Stary 2008-11-25, 21:29   #4259
taka sobie
Zakorzenienie

Judi super ze jest poprawa, a niedługo bedziemy wszystkie wklejac zdjecia jak sie nasze dzieci bawią stopami tak jak kiedys był bum na zdjęcia brzuszne, tzn tam gdzie dzieciaki lezą na brzuchu
i jak Ci sie sprawdzi ta ksiązka to daj nam przepis na sukces

skakanka od 01.03....
Stary 2008-11-25, 21:33   #4260
taka sobie
Zakorzenienie

no to ja juz nie wiem, czy trzeba robic te badania okresowe czy nie my mamy taką durną babę ze o wszystkim jej trzeba przypominac bo inaczej ma pretensje. Ale w sumie skąd ja mam wiedziec czy mam cos takiego robic czy nie w koncu pierwszy raz w ciąży byłam. Jak ona mi na nerwy działa, nie chce mi sie z nią gadac ale chyba tam zadzwonie Rusalko Ty robiłas???? bo chyba na razie tylko TY juz pracujesz.....aaa i Wersta robiłaś?

skakanka od 01.03....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości