|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Aniu - 8. Nie chodzi o godziny, Chodzi o to, że wszystko mi się pimkoli i będzie pimkolić jak będę miała wyjeżdżonych tych godzin 30. Brak mi jakiejś koordfynacji ruchowej - nie umiem zmieniać biegów nie patrząc na nie, źle wymierzam odległość gdzie mam się zatrzymać, jak się zdenerwuję, zamiast po hamulcach daję po gazie. I czuję, że wyjeżdżone godziny tego nie zmienią Ja albo nie nadaję się na kierowcę, albo będę nim z duuuuuuuużym opóźnieniem![]() Vesenko - najbardziej jestem zła na siebie Jak już pisałam nikt mnie do tego nie zmuszała, sama chciałam. Jestem zła na siebie, bo robię błędy, które po 8 h są wręcz niewybaczalne i bezmyślne. Próbowałam ćwiczyć z ojcem - skończyło się wracaniem do domu na piechotkę, bo tata nie miał cierpliwości, i dostawał szału "bo jak można nie pamiętać, że jak się rusza to się wrzuca jedynkę". Otóż ja np. nie pamiętam Moja wina..
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-14 o 13:40 |
|
|
|
#4262 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
ja sobie wyobrazam, jakie to stresujące, (zwłaszcza, ze nigdy nawet nie siedziałam za kierownicą) ale jak się już zdecydowałaś, to wytrzymaj. Nigdzie nie jest powiedziane, ze masz podejść do egzaminu za pierwszym razem - chyba ważniejsze, zebyś się nauczyła jeździć? A moim zdaniem to bardzo przydatna umiejętnosć - i dodatkowy atut przy poszukiwaniu pracy
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest mój plan B. Jeżeli nie zwracają pieniędzu, czy choćby części, to wyjeżdzę te 30 h a do egzaminu przystąpię kiedy będę gotowa. Zastanawiam się czy nie powiedzieć o tym jutro instruktorowi, żeby się nie wkurzał. On chce iść do przodu - wiadomo, chce mnie przygotować do egzaminu, bo też ma na to tylko 30h. Ale właśnie nie wiem czy nie porozmawiać, żeby zluzował i sam się nie śpieszył. Może też przestanie się irytować...
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
NIE REZYGNUJ Tatusiem się nie przejmuj - chłop jest, a oni tak mają (Pan Domu do dziś zgrzyta zębami jak ze mną jedzie, a ja kieruję - a to kierunkowskaz za wcześnie/póżno, a to za wolno/szybko jadę, a to za daleko od krawężnika parkuję ....mogę tak dłuuugo wymieniać) 8 h jazdy to prawie nic, jak się wcześniej kierownicy, pedałów i czego tam jeszcze nie dotykało. Ja załapałam w czym rzecz po 16 godzinach jazdy , a prawko robiłam w antycznych czasach, kiedy jeździło się 20 (chyba, bo już nie pomnę ze starości)Zawsze mnie irytowali panowie (PD i instruktor) gdy krzyczeli na mnie, że za późno zmieniam biegi, "bo przecież SŁYCHAĆ, że to już" (że niby silnik inaczej pracuje) Usłyszałam to dopiero, jak miałam prawo w kieszeni i sama (bez "ekonoma" obok) pojechałam w dalszą trasę. Trzymaj się i nie poddawaj - dokup godziny jak trzeba.
|
|
#4265 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
--- Witajcie w to spragnione, niedzielne popołudnie
|
||||||
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj próbowałyśmy z mamą ubrać choinkę - nic z tego. Zostwaiłśmy na próbę na noc, ubraną tylko w światełka. Pampeluna obskubywała ją co zakończyło się wymiotowaniem sztucznymi igiełkami. Koniec końców mamy choinkę z wikliny
Tylko taka przejdzie przy naszych kotach
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś była taka zima, żę przymarzały drzwi od auta. Pojechalismy z tatą po choinkę. Pod samochodem tata każe mi przytrzymac choinkę, a sam mocuje się z drzwiami. Nic. Chucha, dmucha, nic. W pewnym momencie przyjrzał sie uważnie samochodowi, krzyknął "O Jezu, to nie nasz samochód" i zwiał, zostawiając mnie jak durną z ta choinką. Ledwo ja dowlokłam do właściwego samochodu, który stał parę metrów dalej
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A od 12 godziny coś się odblokowało. Po oblanym egzamie zmieniłam instruktora, który o umiał mi wytłumaczyć i nauczyć mnie jazdy po placu i za drugim razem poszło. Po prostu nie daj sobie wmówić, że jesteś kiepska, beznadziejna, że się nie nadajesz. Może warto zmienić instruktora (masz do tego prawo, nawet jeśli w szkołach mówią coś innego). Mój pierwszy łapał mnie za ręce, kładł dłoń na kolano, a równocześnie tłumaczył, że "takie dziewczątka za kierownicą są takie bezradne"... Gdybym została (miałam 17 lat wówczas), pewnie do dziś bym nie jedździła. Cytat:
Dziś jeżdżę - nie jestem super kierowcą, ale nie miewam wypadków, stłuczek, nie jestem zagrożeniem na drodze. I lubię jeździć, choć jazda we mgle mnie przeraża.
|
|
#4270 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mama kumpla też pomyliła kiedyś samochód i usiadła, ku zaskoczeniu jakiegoś faceta, na fotelu pasażera
|
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dojadę z nim te 30 h, a na dodatkowe jazdy wezmę kogoś innegoA jak już zdam, to będę jeżdzić sama. Teraz naprawdę wiem, co czują kierowcy, którzy słyszą w trakcie jazdy komentarze i pouczenia. Jak Bozię kocham - wysadzę wtedy takiego delikwenta choćby w środku lasu ![]() Jest jedna myśl, która powstrzymuje mnie przed rzuceniem tego w diabły - że robię to DLA SIEBIE, dla własnej potrzeby i korzyści ![]() Dziewczyny i chłopcy - dzięki za słowa otuchy Jakoś się człowiekowi lżej robi mimo, że zaliczę pewnie niejdnego doła jeszcze
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-14 o 15:02 |
|
|
|
|
#4272 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
DLA SIEBIE .Jestem pewna ze dasz rade ,a pocwiczyc zmiane biegow mozesz sama na sucho w samochodzie taty
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spróbuj dojeździć do końca
|
|
#4275 |
|
BAN stały
|
Madziczko nie martw sie
ja zalapalam praktycznie pod sam koniec co i jak a przede mna 4 egzamin
|
|
|
|
#4276 |
|
BAN stały
|
Koszmarny dzień dzisiaj, na wykładach nuda...
no ale takie życie....wizja zapracowanego tygodnia...ech... jutro mam wigilie w robocie. |
|
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) potrzeba czasu. Nikt się Kubicą nie rodzi (oprócz samego Kubicy ). Jedni potrzebują na załapanie o co w tej jeździe chodzi mniej, inni więcej czasu. Jedni mają do tego talent, inni nie, ale to nie znaczy, że się nie nadają! Madziu, podchodź do tych jazd na luzie, nie stresuj się, pomyśl sobie, że przecież nikt Cię do niczego nie zmusza, że jeździsz dla przyjemności, bo TY tego chcesz, a nie ktoś Ci każe. Bo przecież tak jest, więc teraz tylko trzeba to przyjąć jako oczywistość. Oczywistą oczywistość. ![]() Niemal każda z nas, które zdałyśmy prawko, ma za sobą chwile zwątpienia, czy nawet gorsze "przeboje drogowe". Ja przed moją drugą próbą zdawania na prawko wykupiłam jazdy u takiego instruktora, niby polecanego, który generalnie zmieszał mnie z błotem. Może nie do końca mnie, ale moją jazdę - po tych dodatkowych zajęciach myślałam, że ostatnia ze mnie oferma, że nawet placyku nie przejadę , nie mówiąc już o jeździe na mieście. Dlatego, paradoksalnie, podeszłam do egzaminu na takim luzie, jak tylko można było. I zdałam. Dlatego dam Ci radę, a właściwie powtórzę radę innych Dziewczyn (w kupie siła, nie mylimy się, mamy rację, więc masz nas słuchać![]() ): nie poddawaj się, rozluźnij się, a będzie dobrze! Komentarzami i zdenerwowaniem innych się nie przejmuj. Ja też tak miałam, jak ćwiczyłam jazdę z ojcem (po polnych dróżkach i zakrętach oczywiście). Ale faceci tak mają, myślą, że tylko oni potrafią świetnie jeździć (taki syndrom baby za kierownicą) i nie rozumieją, że niektórym nauczenie się pewnych rzeczy przychodzi z trudem. No bo ONI przecież potrafią. Należy to olać ciepłym moczem. Sikiem prostym.
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Aha, udało mi się jeszcze toto zatrzymać bez powodowania strat w ludziach i sprzęcie A poza tym i tak nie rozróżniam kierunków, więc szanse zdania egzaminu są zerowe
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam problem z kierunkami na szybko. Wrzucam kierunkowskaz prawy a skręcam w lewo
|
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
TEŻ TO MAM - żeby była jasność prawo-lewo długość-szerokość geograficzna iloraz-iloczyn zawsze wymagają ode mnie sekundy zastanowienia (tylko z czarne- białe nie mam kłopotów )To ponoć lekka dysleksja jest Cytat:
nazywanie kierunku w tym momencie jest zbędne edit: chyba, że ktoś siedzi obok i dyryguje prawo,lewo ja swojego instruktora prosiłam w czasie nauki, zeby operował nazwami obiektów (i skręcaliśmy w stronę kościoła, liceum, urzędu miasta itd a nie jakieś prawo-lewo
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-12-14 o 19:24 |
||
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BigMamo - to wiem Ale jak wytłumaczyć fakt, że czasem wrzucam kierunkowskaz lewy w kierownicę skręcam w prawo? Idę się wyluzować
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu zmieniasz zdanie w ostatniej chwili ![]() Albo zapominasz, w którą stronę pchnęłaś kierunkowskaz
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Sorry! Zmiencie juz ten temat prawa jazdy, albo stwórzcie nowy wątek
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Watek po to powstał, żeby pogadać o wszystkim nie wychodząc z perfum (jak się mylę, to mnie poprawcie)
|
|
#4287 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Kierunkowa sierota tyz jestem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
E tam gorący temat
bywały już tak gorące, że dyskusje toczyły się na 15 stronach wątku, leciały punkty, a modki szalały
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Zakładamy Klub Sierot Kierunkowych Ale Nie Węchowych ?
![]() Pod hasłem "Nie ważne w którą skręcasz stronę, byle w kierunku perfum" albo "Nie musisz znać kierunków - węch wskaże Ci drogę" inne propozycje mile widziane...
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

Ja albo nie nadaję się na kierowcę, albo będę nim z duuuuuuuużym opóźnieniem

ja sobie wyobrazam, jakie to stresujące, (zwłaszcza, ze nigdy nawet nie siedziałam za kierownicą) ale jak się już zdecydowałaś, to wytrzymaj. Nigdzie nie jest powiedziane, ze masz podejść do egzaminu za pierwszym razem - chyba ważniejsze, zebyś się nauczyła jeździć? A moim zdaniem to bardzo przydatna umiejętnosć - i dodatkowy atut przy poszukiwaniu pracy
, a prawko robiłam w antycznych czasach, kiedy jeździło się 20 (chyba, bo już nie pomnę ze starości)

ja zalapalam praktycznie pod sam koniec co i jak a przede mna 4 egzamin
). Jedni potrzebują na załapanie o co w tej jeździe chodzi mniej, inni więcej czasu. Jedni mają do tego talent, inni nie, ale to nie znaczy, że się nie nadają! Madziu, podchodź do tych jazd na luzie, nie stresuj się, pomyśl sobie, że przecież nikt Cię do niczego nie zmusza, że jeździsz dla przyjemności, bo TY tego chcesz, a nie ktoś Ci każe. Bo przecież tak jest, więc teraz tylko trzeba to przyjąć jako oczywistość. Oczywistą oczywistość.
myślałam, że ostatnia ze mnie oferma, że nawet placyku nie przejadę