|
|
#4261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV
Cytat:
Ja bylam taka glupia ze zaczelam pierwszego dnia jesc fasolke bo bretonsku (myslalam ze bedzie latwe do pogryzienia), to jak mi doszlo do szwow to lzy mi same zaczely po policzkach leciec
|
|
|
|
#4262 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może akurat razem![]() właśnie o to chodzi!!!!
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
||
|
|
|
|
#4263 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Raczkowanie
|
Nie, mylisz mnie z kimś
Mam bardzo stłoczoną dolną szczękę i po prostu orto nie widzi miejsca dla 8 na dole,które zresztą nawet nie wyrosły jeszcze... Troszkę lipnie termin sobie dobrałem,koniec ferii i będę spuchnięty chodził do szkoły... |
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do pracy dostałam i to na ładnych kilka dni
|
|
|
#4266 |
|
Raczkowanie
|
byłam u ortodontki;DD sciągneła mi ten nieszczesny aparat podniebieny;DD huraaa! jaaaak się ciesze! ;DD jejku;DD stawiam wszystkim... po faworku;DD
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
ja nosze aparat ponad miesiąc i już widze różnice. nie tylko ja ale też moi znajomi ;D
moja wada polegała na tym że dwójki miałam wysunięte do przodu a jedynki do wewnątrz. mam kosmetyczny porcelanowy. widać tylko drucik. xD czeka mnie jeszcze chirurgiczne wyrywanie ósemek i aparat na dół. podrawiam wszystkie aparatki ;] |
|
|
|
|
#4269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak...karnawałowo
|
|
|
#4270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4271 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Czy tylko aparat Damon ma otwierane zamki? Dzięki za odpowiedz
|
|
|
|
|
#4272 |
|
Blond forever!
|
Aparat Damon na pewno ma otwierane zamki.
A zwykły druciak to nie wiem.
|
|
|
#4273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
To idę spróbować.
Dziękuje
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Damon i te inne bezligaturowce. Zwykły druciak nie ma zamykanych.
|
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj miałam zakładaną jakąś gumkę tam ztyłu na zęby, jutro aparat!! Trzymajcie za mnie kciuki że nie ucieknę z tego fotela xD
|
|
|
|
|
#4277 |
|
Raczkowanie
|
No z tym zwolnieniem to dobra myśl ^^
Pogadam,pobajeruje i może coś wynegocjuje^^ Wyrywane 8 jednak będę miał oddzielnie,mamusia zapomniała mi o tym powiedzieć
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie dotyczące aparatu zakładanego jedynie na 4 przednie zęby (2-1-1-2). Czy któraś z Was ma taki aparat? Czy jego koszt jest mniejszy od kosztu całego łuku? Czy jego dzialanie jest tak samo skuteczne jak zakładanego na wszystkie zęby? Czy taki rodzaj aparatu wystarczy do lekkiego wyprostowania dwójek? Proszę o orientacyjne ceny takiego aparatu
Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy wystarczy do wyprostowania dwójek, to Ci powie tylko ortodonta po obejrzeniu zębów. No i przede wszystkim nie skoryguje Ci wady zgryzu(jeśli ją masz). Co do cen-nie orientuję się
|
|
|
#4280 |
|
Raczkowanie
|
chyba niedługo dołączę do grona noszących aparat
zastanawia mnie tylko jedno - widziałam zdjęcia naprawdę krzywych zębów na które zakładało się aparat na 2 lata. Ja mam jedynie 2 dolne zęby przesunięte lekko do tyłu a ortodontka i tak powiedziała mi że w moim przypadku krócej niż 2 lata nie da rady. W dodatku cenę założenia aparatu określiła na "około 2-3 tysiące", mimo że aparat będę miała zakładany tylko na dolne zęby. Co o tym myślicie? Mieszkam w dosyć małej miejscowości i raczej nie ufam tutejszym lekarzom a już teraz myślę o odwiedzeniu ortodonty w większym mieście. |
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może jej chodziło o całkowity koszt leczenia? Albo ona myśli o dwóch aparatach, tylko się nie dogadałyście.Bo jak mówi, że dwa lata, a Ty mówisz, że tylko dwa zęby przesunięte może masz wadę zgryzu i potrzebne są dwa aparaty. Na pewno dobrze ją zrozumiałaś?
|
|
|
#4282 |
|
Przyczajenie
|
baby jane ja bym na Twoim miejscu poszła do innego orto z samej ciekawości jak inny lekarz widzi leczenie
nie mniej jednak faktycznie aparaciana przygoda jest "rozrywką z wyższej półki"
|
|
#4283 |
|
Raczkowanie
|
nie, nie, wyraźnie zaznaczyła że będzie to aparat tylko na dolną szczękę, koszt założenia 2-3 tysiące, po założeniu wizyty co miesiąc. Wady zgryzu nie mam (a bynajmniej nic mi o niej nie wiadomo
), mam dosyć duże zęby które ledwo się w tej mojej buzi mieszczą, kiedyś miałam kilka wyrwanych i problemów nie było aż do teraz, kiedy 2 zęby poleciały mi trochę do tyłu. Czytałam że koszt założenia aparatu na jedną szczękę to jakieś półtora tysiąca, stąd moje zdziwienie tymi "2-3".
|
|
|
|
|
#4284 |
|
Przyczajenie
|
Wady zgryzu nie mam. Jestem już po jednej konsulatcji ortodontycznej. Dlatego mam nadzieje ze taki częściowy pomoże
Nie ukrywam, że czekam na odpowiedz co do jego ceny, bo nie doczytałam się tego na forum. Dzięki Papryka za szybka odpowiedź
|
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stąd nigdzie słowa na temat ceny. Ale może inne aparatki będą się orientować
|
|
|
#4286 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masakrycznie drogo, uciekaj od tego orto, bo przepłacisz niesamowicie
|
|
|
|
#4287 |
|
Raczkowanie
|
to i ja sie melduje na forum. bylam dzisiaj na zablokowaniu śruby hyraxa
. A po nocy z maską jak jjem albo mówie to mi szczęka przeskakuje i czuje sie troche niekomfortowo. Pozatym-podlozylam na noc pod ten element od maski chusteczke,ale rano i tak obudzilam sie z odbitym czerwonym sladem na czole ACH ![]() Baby Jane- ja też poszlam z myslą,że aaa mam tylko jedną dwójke wsuniętą do tylu,a tak to proste ząbki więc jakaś wielka wada to nie jest,a tu sie okazalo,że wcale nie jest tak różowo
tylko najedz się do syta,miłości nigdy dosyć. Matura 2011 ![]() polski PP matematyka PP+PR angielski PP+PR geografia PR Edytowane przez asieenka Czas edycji: 2009-02-09 o 19:14 |
|
|
|
|
#4288 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odp. pytałam bo boję się, że mam Damona i że będę męczyć się z retencyjnym hmmm.Moja wina, bo nie zapytałam ort.co to za rodzaj aparatu...No nic zostaje mi czekać do wyzyty
Miłego wieczoru dziewczyny i chłopaki
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis byłam u orto zapisac się na wizytę
byłam u niej jakoś na początku grudnia i się mnie pyta, kiedy się widziałyśmy oatatnio a ja do niej : no dosyć dawno temu to było, bo gumki z niebieskich zdazyły się zrobić białe ![]() spojrzała na ząbki, powiedziała, że śliczne- jak na mnie i moje przejścia I że sie nam nie spieszy już - akurat- komu sie nie spieszy to się nie śpieszy I wizyta na 3-go marca i zakłądamy ostatni grubiutki łueczek
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

Po jakim czasie przestało boleć? Trochę też spuchłam. Żle mi się ślinę przełyka.;/

nie zauważyłam tego u siebie, ale może nie każdemu aparat jednakowo przeszkadza. Poza tym z moją dykcją, wymową zawsze było średnio na jeża, więc może dlatego nie zauważyłam różnicy(tylko przy wyciągach). Bądź dobrej myśli-to na pewno minie 

tak...karnawałowo