![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
hej dziewczyny .orientujecie się gdzie są najtansze yazy w gadńsku ? bo w niektórych aptekach są ceny z kosmosu. pozdro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
te ceny zależa od marży apteki tak mi sie wydaje. najtaniej byłoby z hurtowni chyba zrzuta na karton <lol> czy gdzies w gdansku oprócz tej apteki gemini sa tanie yazy? aha w olsztynie są za 39.90 w aptece arnika <w olsztynie są dwie przy alfie i przy dworcu głównym>
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Przyczajenie
|
a teraz ja coś od siebie
![]() 1. połączyłam opakowanie 4 z 5 - jedyny efekt uboczny to 1dniowe plamienie ![]() 2. biorąc 5 opakowanie, to po połączeniu, gdzieś mniej więcej w połowie blistra, seksiłam się z TŻtem z samego rańca świtańca a wieczorem miałam takie zatrucie pokarmowe, trzymało mnie 2 dni i zwymiotowałam chyba jeszcze jajko z Wielkanocy nie mówiąc o przyjętej tabletce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaaaaa i jeszcze jedno! jak kończyło mi się 4 opakowanie to nie miałam jak iść do gina po następne, poszłam więc do apteki i poprosiłam bardzo ładnie o yaz pana magistra jak się uśmiechnął i sięgnął do szuflady to powiedziałam że 2 opakowania mi trzeba ![]() ![]() Edytowane przez ania0502 Czas edycji: 2009-08-29 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Przyczajenie
|
Hmm,
czy myślicie, że w przypadku, gdyby przez te sensacje moje 3-dniowe żołądkowe tabletka nie do końca się wchłonęła, jestem nadal chroniona? Przyjęłam, że tak, więc nie brałam zapasowej. Aczkolwiek, sama nie wiem, wydaje mi się nonsensem czekanie do kolejnego opakowania żeby mieć pewność, że jestem "bezpieczna". |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tabletka wchłania się mniej więcej do trzech godzin po zażyciu. jeśli nie miałaś biegunki ani wymiotów nie masz się co martwić. mnie też jest po nich trochę niedobrze i boli mnie głowa, ale ogólnie nie narzekam i się nie martwię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Przyczajenie
|
Miałam wątpliwości dlatego, że tego 8 dnia miałam biegunkowe objawy
![]() Dziękuję za odpowiedź, podniosła mnie na duchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie aptekarka nie chciała dać bez recepty, mimo ze chciałam jej dowód zostawić tak w ramach zapewnienia, że receptę doślę [miałam sytuację awaryjną]. Chciałam też więcej zapłacić. Nic. Nie zgodziła się i już, miejmy nadzieję, że ten pan magister nie będzie miał problemów przez to, że sprzedał dwa opakowania bez recepty... A tak przy okazji to ja NIE jestem zadowolona z Yazu. Na nowo mnie wypryszczyło [kilka lat nie widziałam u siebie żadnego wyprysku], krwawienie jest strasznie długie i jeszcze się plamienie za nim ciągnie, jestem niebywale senna, źle się czuję. Poprzednio brałam Yasminelle, czyli praktycznie to samo, a różnica buła ogromna. Ech, już nie wiem, co ja mam brać... ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jasne?
![]() |
#4271 |
Przyczajenie
|
och dziekuje Ci bardzo dobra kobieto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi zawsze wypisuje ![]()
![]() |
#4273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
Och, skąd ja to znam
![]() W ogóle, rozmyślałam ostatnio nad tym, i wymyśliłam coś genialnego - do opatentowania ![]() ![]() ![]() Troche to choinkowe, ale ile nerwów by zaoszczędziło :P i jeszcze jedno, tak apopos, tej dziewczyny, która pytała o przerwanie. Zastanawiam się, że czasami chyba dokończenie opakowania nie wystarczy? W ulotce jest napisane, że jeśli zapomni się tabletki z pierwszego rzędu, a w poprzednim tygodniu był stosunek, to istnieje ryzyko ciąży. Mam racje, czy już majacze?
nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy własne wisi Ci nad głową.. ![]() Edytowane przez kaktusica Czas edycji: 2009-08-29 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bysmy świeciły jak kosmitki ![]()
![]() |
#4277 |
Raczkowanie
|
![]() widzisz taką kosmitkę-choinkę na ulicy, i myślisz: - Swoja..! ![]()
#4278 |
Zakorzenienie
|
taaa.... bransoletka w górę i
"niech Yaz będzie z Tobą" ![]()
#4279 |
Raczkowanie
|
wow! naprawde lekarz pierwszego kontaktu moze wypisac recepte na tabletki anty?? czy to zalezy od jego/jej dobrej woli? i czy to jest legalne?
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Łączyła któraś z Was opakowania już od pierwszego blistra?
a kiedy senna to leżę świętem radości jest życie kiedy chcę grzeszyć to grzeszę Edytowane przez krowa_bez_mleka Czas edycji: 2009-09-12 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Rozeznanie
|
Sluchajcie dziewczyny ostatnio zapomnialam tabletki i zrobilam tak jak pisało na opakowaniu byly 2 opcje ja wybralam ta ze z rozowych przeszlam znow na rozowe w nowym opakowaniu . Kiedy powinnam teraz dostac okresu ? Jesli zawsze mialam na 4 tabletce bialej?
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najprawdopodobniej po skończeniu wszystkich różowych.
![]() |
#4283 |
Raczkowanie
|
witam! Kończe brac 2 opakowanie. Przy pierwszym opakowanieu okres dostałam przy drugiej bialej tabletce. A teraz przy drugim okres dostałam przy 22 tabletce różowej. Dodam,że teraz byłam nad morzem-zmiana klimatu. Czy wszytsko jest ok?? I ten okres trwa dłużej. przy 1 opakowaniu trwal 3dni. A teraz juz prawie tydzien. Mam sie martwic? no i tabletki bralam regularnie. Nie bylo beigunki ani wymiotów.
#4284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
W SZCZECINIE w aptece przy Manhattanie Yaz jest już po 47, 56, więc odradzam. A jeszcze niecały miesiąc temu jedno opakowanie kosztowało 39 zł. Pani w aptece wyjaśniła, że jst to spowodowane nową dostawą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy Was też bolały jajniki przy tych tabletkach. Przez kilka ostatnich dni doskwiera mi taki problem, szczególnie w prawym jajniku, nie jest jakiś uciążliwy ale podobny do bólu przy owulacji. Dziwnie mi z tym
![]() Uśmiałam się z tą bransoletką, ale pomysł niegłupi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Rozeznanie
|
tak mnie tez lekko pobolywaly
![]()
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem na 4 op. i mam to samo tylko ze lewy ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To oznaka, że hormony się wchłaniaja. A jeżeli zle gadam to nakrzyczeć mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.