|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
BAN stały
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
Dzieki za rady
![]() Tz mnie wkurza bo caly czas ma jakies ale do tego domu, a mi sie ogromnie podoba. On gada, a to ze nie ma lodowki, a to ze glupia lokalizacja, a to ze lazienka mu sie nei podoba, Bozzze ![]() Ircia to widze ze chlopa wychowujesz ![]() A co ciapatego - lub inaczej - ciapka - to jest okreslenie zazwyczaj muzulmanina, wszyscy mowia ze to oszusci, taka maja zla opinie (mowie o ciapatych sklepach). Nikt tam karta nie placi tylko gotowka bo czesto jest tak ze potem kasa z konta ginie. Mojemu tacie tak jakis ciapek ukradl 100f, placil karta a nast dnia dzwonia do niego z banku czy wybieral kase w Indiach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dudi mi też jakoś obojetnie jest koło kogo mieszkać,oprócz cyganów,wprowadziłam sie tu w 2006 roku do mieszkania,i w bloku 3 rodziny cygańskie(romskie) mieszkały,boshe co za udręka,wiecznie jakieś krzyki,po 30 osób zbierali sie w ogrodzie na dole i darli japy,dzieci roczne do 1,2 w nocy bawili sie na dole pod opieką 4,5 letniego rodzenstwa,wózki z biedronki na dole w ogrodzie zostawiali,u mnie w klatce wiecznie syf przy skrzynkach,bo raz podpalą dzieciaki pocztę w skrzynkach,raz kosz do wyrzucania ulotek reklamowych,ale chyba z 7 miesięcy mieszkali,bo wynajmowali mieszkania,chyba z 30 osób ich było,tzn mieszkało może 15 reszta koczowała u nich,,po 3 miesiącach przestali płacić za mieszkanie,odcieli im prąd,3 miechu bez prądu siedzieli i ich właścicielka wyrzuciła,bo mialie 3 miesiące na wypowiedzenie.także 3,4 rodziny mieszkało,z tym że mam 5 klatek i w mojej akurat 2 rodziny mieszkało. ale u nich jest taka kultura,głośny styl mówienia,przesiadywanie do 2,3 na dworze z grilem pod blokiem,rozwrzeszczane małe dzieci,co mają dziury na kolanach brudne bluzki,ale jeżdzą wozkami po 10 tysięcy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
BAN stały
|
Ira masakra z tymi cyganami. Ale taka ich kultura
![]() A ja mam angine ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-10-21 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
Aga wytnij se migdałki,ja na wiosne planuje, Maciej 2,3 razy do roku miała ngine,zapalenie gardła,te migdałki miał jak kotletu,usunął 4 latatemu i ani razu nie chorował na angine lub jakież zapalenie gardła,moja mam też usuneła jakieś 15 lat temu i do tej pory ani razu nie miała chorego gardła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
BAN stały
|
Tutaj raczej tego nie zrobie a do Polski na WIELKANOC dopiero jade
![]() Ja juz mialam miec usuwane migdalki ale lekarze sie wstrzymali i teraz mam, caly czas angina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
kobieta za ladą
|
dziewczyny generalnie trzeba odróżniać bo nie każdy hindus czy rom taki jest---to co opisujece to patologia ja jakoś nie wierze żeby każdy z danej nacji był taki sam jak ci co opisujecie wystarczy zobaczyć nawet jak my polacy jesteśmy postrzegani za granicą...brudasy pijaki itp
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Agunia duuuuuuuuuuuuuużo zdrówka ![]()
#4267 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale sklepy - porazka, no chyba ze jakis wiekszy, albo sieć ale takie małe podrzędne sklepiki to nigdy nie wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Dudi dzieki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dudi,co racja to racja,ale ja nie spotkałam sie jeszcze nigdy z jakimś porządnym Romem,u mnie w Poznananiu ,zawsze chodzą po centrach chandlowych,włosy na żel,50kg nadwadi,dzicie 4,5 letni(chłopcy) diamenty w uszach,ile razy w sklepie ochrony prosiła żeby wyszli bo dzieci włażą na wieszaki,sama byłam świadkiem jak dziecko zerwało lustro w przymieżalni,stłukło sie na drobny mak,a matka nic nie powiedziała,olała to przyszedł ktoś z obsługi a matka zaczęla "po ichniemu drzeć "na tą kobite,dziecko za ręke i wyszli ze sklepu,albo jak chłopcy po 13,14 lat latali po Empiku i zrzucali ksiązki z półek a matka siedziała w kawiarni przy Empiku i nic nie zareagowała,ochrona wyprowadziła ich ze sklepu,i facet musiał stać przy bramkach bo pchali sie z powrotem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
kobieta za ladą
|
przyszedł mi rachunek za prąd...150 i 230....i nie będzie fryzjera w tym miesiącu
![]()
#4270 | |
Zadomowienie
|
ale w Poznaniu tacy właśnie Romowie z najwyższej półki co lansują sie w centrach chandlowych to jest zjawisko normalne,może dlatego jestem nastawiona do nich z dystansem.
albo jak mnie właśnie taki 16 latek w Browarze w tyłek klepnął,i chamsko uśmiechnął,myśałam że w ryj mu strzele,ale byłam z mamą i Zuzią więć jakoś olałam to. ale i tak najlepszą historię miał mój kolega,co razem na roku jesteśmy,przyszedł do mnie po książke od niemca,mam tatę Turka i jest właśnie takiej "ich"urody,tak btw na drugie ma Czarnuch ![]() ![]() i stoi tam na dole przed domofonem,z tą książką i dzieciaki odrazu do niego i po Niemiecku nawijać zaczynają(są to Romowie niemieckiego pochodzenia)i ciągną go za ręke,żeby do rodziców zaprowadzić,ze niby on do nich przylazł,Adam w szoku,on ledwo po niemiecku umie powiedzieć jak ma na imię,a Ci go już do siebie zapraszają,ledwo sie odgonił. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() a o fryzjerze mogę pomarzyć,raz szkoda mi włosów ,a wiem jak pójde to zetne sie do ucha,a po drugie tu za fryzjera 100zł chcą jak nie więcej,męski po 45 jest,a damski 95-100 Edytowane przez ira21 Czas edycji: 2009-10-21 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
kobieta za ladą
|
ostatni rachunek był płacony w czerwcu---tu chodzą raz na 4-5 miesięcy
a za gaz chodzą raz na pół roku ![]()
#4272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
kobieta za ladą
|
no młoda wrzucona do łóżeczka pomyłam podłogi dywan potraktowałam pumeksem obiad zrobiony nawet troszkę zjedzony czas na 2 kawkę
![]()
#4274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dudi jak pumeksem?zdradisz co za sposób,bo ja mam plamę po jakimś soku i nawet z waniszem nie zeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
kobieta za ladą
|
nieee do plam to nie pumeks
![]() a próbowałaś proszkiem do pieczenia? weś z 2 proszki zalej niewielką ilością wody na taką gęstą papkę i na plamę i z godzine potrzymaj zetrzyj wilgotną sciereczką
![]() |
#4276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() spróbuje z tym proszkiem do pieczenia,bo plama jest za kojcem,w sumie jej i tak nie widać,ale denerwuje mnie sam fakt jej istnienie. a z tym "odkurzaniem"pumeksem też fajny pomysł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
kobieta za ladą
|
ja kiedyś jak miałam owczarka collie to musiałam pumeksem bo tych kłaków odkurzacz nawet nie zbierał
![]() a proszek do pieczenia jest fajny do fug ![]()
#4278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam jak byłam mała,tzn 12-13 lat,rodzice poszli do pracy,ja wyciągnełam gar barszczu,dowlokłam na stolik szklany w salonie i zaczeła sie uczta,a że nagle zadzwonił domofon,to byłam tak przejęta ze to rodzice to jak leciałam do domofonu wylałam cały barszcz na dywan ![]() a z tym że to był nowiutki jasny dywanik,bałam sie jak rodzice zareagują,i wiecie co zrobiła,polałam wsio wybielaczem ACE,a na góre Domestosem.nie chcecie wiedzieć jak to wyglądało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- i przypomniało mi sie moje "przeżycie "z dziecinstwa,miałam może 4-5 lat i byłam na wsi u babci,pora drzemki,poszłam spać,babcia poszła po wodę do studni i zamkneła mnie na klucz,studnia jakieś 2 domy od baciowego,3-4 minuty drogi,a że obudziłam,babci nie było,chata zamknięta,to obmysłałam plan ucieczki przez okno,domek parterowy był,okna niziutko od ziemi,no i wylazłam ,w samych gaciach w pokrzywy pod oknem,3 dni ani leżeć ani siedzieć nie mogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
kobieta za ladą
|
matko ira ty to miałaś pomysły
![]() młoda usneła ![]()
#4280 |
Zadomowienie
|
moja też już 15 min kima,zawsze ja tu napisze że śpi to odrazu budzi
![]() Dudi,a co do pomysłów,ja miałam milion takich .Normalnie jak sobie wspominam to aż wstyd.Cego to ja w życiu nie robiłam. ogólnie bardzo rozrywkową mam przeszłość,w dobrym znaczeniu tego słowa ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- moja już nie spi,dzień padalca ciąg dalszy ![]() Edytowane przez ira21 Czas edycji: 2009-10-21 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Rozeznanie
|
Znów zaczynam kalkulowac Anglie
![]() Co do ciapatych, to mnie sie raczej kojarzą pozytywnie - od ciabatty - smacznej zresztą, nazwe uslyszalam w UK i mnie sie nie wydaje obrazajaąca, nigdy nikogo tak w oczy nie nazwalam, i mowilam tylko ide do ciapatych( do sklepu) , zreszta sama mieszkanie wynajmowalam od hindusa, i byl to super gosc. Lepsze to niz tak jak mlodzi anglicy robia jak widza polaka niewazne jakiej plci krzycza: ☠☠☠☠a ☠☠☠☠a - bo te slowa znają ![]() Poza tym kuchnia ich bardzo mi smakuje, zreszta tak jak Afrykanczykow (specjalnie nie napisalam murzynów hehe), zawsze mielismy taki zwyczaj w pracy na stołówc3e ze sie wymienialismy kto co miał, wiec poprobowalam troche, czasami nazwy nie znając, im polska kuchnia tez smakuje. Niewazne zresztą, i tak kocham ten kraj i chyba patriotką nie jestem.
#4282 |
kobieta za ladą
|
Magda ty taka cosmo jesteś
![]() i fajnie ![]()
#4283 |
Rozeznanie
|
Dzis dziecie moje 1 raz w kącie stało, chyba częsciej zaczne stosowac, nauczyla sie tez sama na konia na biegunach wlazic i ma radoche, no i kucyk dałą se zawiązac - i wtedy zakochalam sie w niej poraz drugi hehe - wyglądała jak mała angielka..
Wiem mam bzika na tym punkcie ![]() teraz juz tylko sikac na nocnik na nauczyc, i odsmoczyc i mozna se pogratulowac, bo jesc juz sama umie hhe PRZYTYŁAM 4 KG - DROGA DO SUKCESU... I SUKIENEK!
![]() ![]() Edytowane przez Zyletkowe zycie Czas edycji: 2009-10-21 o 17:06 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
kobieta za ladą
|
i tak nie pobije mojej Julki która dziś odkryła ze można "chodzić" na kolanach i tak pielgrzymuje
w pryszłym roku chyba na 2 urodziny pujdzie na pielgrzymkę ![]()
#4285 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja prztyłam 6 w 1,5 miesiąca,ale nie bez pomocy wspomagaczy i ćwiczeń ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Dudi oł je,dywan odplamiony,tzn takie mam wrażenie bo narazie mokry jest,ale i tak dziekuje Ci babo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
BAN stały
|
Czesc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Wtajemniczenie
|
Aga zdrowiej chorodupku
![]() Chciałam zasiąść na chwilę ale się sklonować nie mogę ....Wpierw sajgonon zagonię do wyrek....Jezuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu niech se polezą pod kołderkę ... Bimbałki mnie bolą,swędzą...szczypią... .brzusio pobolewa....czyżby @ ![]() ![]() Se przypomniałam...totka sprawdzę....wszak mam nadzieję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Rozeznanie
|
Kinga jakie tam cwiczonka wspomagające? moze dla mnie cos, ja poprostu apetytu dostałam nie wiadomo skad
![]() Anetko mnie tez cos na @ zbiera , z nerwow chyba. No , a Dudi jak twoja na tą pielgrzymke bedzie szła to niech po moją tez zajdzie - troche spokoju bedzie ![]()
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- a co do kg,to w sumie nie wiem czy od ćwiczen czy od actilaba co pije ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
kobieta za ladą
|
dobra to nasze laski na pielgrzymke razem niech lezą a my
![]() ![]() ira ja jak sie wprowadzałam do chaty co rok pusta stała to kafle w łazience dzieki proszkowi do pieczenia do ładu doprowadziłam troche to zajeło bo szczoteczką do zębów ale był błysk! Anetka @ czy nie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.