Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-28, 22:12   #4261
brzoskwinia82
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie stanik milena lemon sorbet... rozmiar 65 H. I teraz nie wiem czy będzie pasował...wymiary 73 pod biustem, 93 w biuście.
No ja też zamówiłam dokładnie ten sam rozmiar, i widzę że opinie tu o nim nie za ciekawe, hmm... zobaczę jak przyjdzie

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:17   #4262
olkka16
Rozeznanie

a jakie masz wymiary?
Stary 2009-07-28, 22:18   #4263
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
Cholerko, mam dokładnie takie same wymiary i noszę staniki 60DD, albo 65C/D.
Próbowałaś?
A jakie lubisz staniki w ogóle? Szukasz konkretnego modelu? Czy po prostu ma fajnie leżeć?
No ale gdzie popatrzę, to rozmiarówka jest inna, i dziewczyny co innego mówią

Nie szukam konkretnego modelu. Nie chcę tylko, żeby był za fikuśny, i żeby nie był wysoko zabudowany - tak, żeby w odrobinę większych dekoltach go nie było widać. Podobają mi się plunge i half-cupy, ale chyba żadnym nie pogardzę. No i nie mam za dużych funduszy (;
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:23   #4264
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No ale gdzie popatrzę, to rozmiarówka jest inna, i dziewczyny co innego mówią

Nie szukam konkretnego modelu. Nie chcę tylko, żeby był za fikuśny, i żeby nie był wysoko zabudowany - tak, żeby w odrobinę większych dekoltach go nie było widać. Podobają mi się plunge i half-cupy, ale chyba żadnym nie pogardzę. No i nie mam za dużych funduszy (;
To znaczy ile możesz przeznaczyć?
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:24   #4265
adela_w
Raczkowanie

Dziewczyny wielkie dzięki za rady. Właśnie zamówiłam Portia Curvy Kate 40H, Harmony 40H i Tango 42GG. Jak mnie wstyd nie spali to wstawię zdjęcia żebyście mogły ocenić dopasowanie.
adela_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:37   #4266
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
To znaczy ile możesz przeznaczyć?
No nie wiem. Stówkę? Może trochę więcej, jak mi się stanik spodoba..
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:38   #4267
olalola24
Wtajemniczenie

Ja niestety w Polsce nie potrafie kupić dobrego stanika, jedyny sklep w którym mi sie to udaje to new look w anglii, maja tam świetne staniki, piersi w nich wyglaaja jak o 2 rozmiary większe i co najwazniejsze sa na swoim miejscu, a ceny sa smieszne w porównaniu z polskimi sklepami z bielizna
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 22:43   #4268
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No nie wiem. Stówkę? Może trochę więcej, jak mi się stanik spodoba..
Radzę przy zakupie pierwszego stanika celować w brytyjczyki. Da się upolować fajny stanik poniżej 100 zł.
Ja osobiście polecam markę Pour Moi? oraz Ruby Pink, bo mam doświadczenie z nimi. Ale na pewno też reszta brytyjczyków ma się czym pochwalić. Zwłaszcza w naszym rozmiarze.
Nie poddawaj się
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:47   #4269
eLWhy
Zadomowienie

dziewczyny, pomóżcie mi...
Poszukuję stanika, który będzie dobrze zbierał i wspomoże mnie z migracją (tj. marzy mi się migracja i powoli zaczynam wierzyć, że to możliwe obserwując dziewczyny o podobnych wymiarach itp.) Potrzeba mi tylko 'narzędzia' [czyt. dobrego biustonosza]. Najlepiej jeszcze, żebym nie zbankrutowała od niego...(tak też ok 100-120)
Marzy mi się taka dolinka, albo lepiej - kreseczka...
Effuniaki się do tego nadają? Czy lepiej rozglądac się za jakimś panaszkiem czy freyą? Jeśli tak to jakim? (najlepiej jeszcze żeby to było białe albo czarne).
Mój rozmiar to 65E (69-71/88 mierzyłam parę biustonoszy w tym rozmiarze milli i były ok; mam już jeden gossarda w tym rozmiarze, ale się do migracji nie nadaje).
walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo)

eLWhy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 23:09   #4270
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eLWhy Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomóżcie mi...
Poszukuję stanika, który będzie dobrze zbierał i wspomoże mnie z migracją (tj. marzy mi się migracja i powoli zaczynam wierzyć, że to możliwe obserwując dziewczyny o podobnych wymiarach itp.) Potrzeba mi tylko 'narzędzia' [czyt. dobrego biustonosza]. Najlepiej jeszcze, żebym nie zbankrutowała od niego...(tak też ok 100-120)
Marzy mi się taka dolinka, albo lepiej - kreseczka...
Effuniaki się do tego nadają? Czy lepiej rozglądac się za jakimś panaszkiem czy freyą? Jeśli tak to jakim? (najlepiej jeszcze żeby to było białe albo czarne).
Mój rozmiar to 65E (69-71/88 mierzyłam parę biustonoszy w tym rozmiarze milli i były ok; mam już jeden gossarda w tym rozmiarze, ale się do migracji nie nadaje).
Na LMB wyczytałam, że jako takie "korekcyjne" biustonosze dobrze sprawdzają się Melissy. Ich wzornictwo nie wszystkim się podoba, ale za to są w rozsądnych cenach - sporo modeli poniżej 100zł. Sama chętnie bym się na jakiś skusiła, ale mają oni trochę inną rozmiarówkę i nie wiem czy się w nią łapię
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 23:13   #4271
eLWhy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Na LMB wyczytałam, że jako takie "korekcyjne" biustonosze dobrze sprawdzają się Melissy. Ich wzornictwo nie wszystkim się podoba, ale za to są w rozsądnych cenach - sporo modeli poniżej 100zł. Sama chętnie bym się na jakiś skusiła, ale mają oni trochę inną rozmiarówkę i nie wiem czy się w nią łapię
kurcze, to musze pogrzebać na balkonetce, bo dobrze się zapowiada to, co mówisz, ale skoro rozmiarówka jakaś inna, to mogę łatwo chybić w rozmiar...
walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo)

eLWhy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 23:59   #4272
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olalola24 Pokaż wiadomość
Ja niestety w Polsce nie potrafie kupić dobrego stanika, jedyny sklep w którym mi sie to udaje to new look w anglii, maja tam świetne staniki, piersi w nich wyglaaja jak o 2 rozmiary większe i co najwazniejsze sa na swoim miejscu, a ceny sa smieszne w porównaniu z polskimi sklepami z bielizna
a jaki bierzesz rozmiar? i na jakie wymiary?

ja miałam staniki tej firmy i nie polecam - chyba że ktoś się łapie na rozmiarówkę 'standardową' 70A-B itd (+ kolekcja młodzieżowa 65 chyba mają), ale mają rozciągliwe obwody, wąskie krótkie fiszbiny, miseczki z bazarkowej gąbeczki. i czym tu się zachwycać chociaż wzornictwo bardzo ładne

z New Looka mam komplet 75A/ S i jestem bardzo zawiedziona że nic się z nim nie da zrobić bo jak ściągnę obwód to miseczki są za małe, próbuje opchnąć na all
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 07:18   #4273
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Wprawdzie jest już na głównej, ale możecie wykopać też - im nas wiecej tym lepiej

http://www.wykop.pl/ramka/216145/95-...ogia-stosowana
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 09:26   #4274
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
I to jest 80cm? Może Ci się miarka popsuła.
Tak to jest moje 80cm, a stanik to nie push up tylko usztywniony plunge , miarka działa, mam trzy w domu i każda pokazuje tyle samo. Obiecuję, że kończę z prześladowaniem mojego małego biustu teraz będę się nim cieszyć, a przynajmniej będę się starać
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 09:57   #4275
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
Tak to jest moje 80cm, a stanik to nie push up tylko usztywniony plunge , miarka działa, mam trzy w domu i każda pokazuje tyle samo. Obiecuję, że kończę z prześladowaniem mojego małego biustu teraz będę się nim cieszyć, a przynajmniej będę się starać
No zacznij zacznij, bo masz śliczny biust, który wcale nie jest taki mały.. Najważniejsza jest samoakceptacja i dobrze dobrany stank!
Stary 2009-07-29, 09:58   #4276
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
a jaki to jest stanik że ma takie cieniutkie ramiączka?
Stary 2009-07-29, 12:07   #4277
simeri
Wtajemniczenie

Przyszedł do mnie Shock Absorber i Freya Darcey, na razie wklejam Shocka bo nie wiem co z nim zrobić

30C na moje 68/82 (aktualnie na zdjęciu 68/83-84 bo jestem przed okresem) wydaje mi się za mały w miskach nad krawędzią robi się buła, te wzmocnienia a'la fiszbina i siateczka wentylacyjna wchodzą na pierś jak naciągnę w górę na buły, to tak ma być? miseczka się marszczy - efekt pomarańczy w szklance?
Zastanawiam się nad wymianą na 30D, nie wiem czy jest taka możliwość bo kupowałam na ebayu, ale obawiam się, że 30D będzie mieć tylko głębsze miseczki a ja bym potrzebowała żeby były wyższe i szersze. Co mi radzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie000.jpg (29,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie002.jpg (28,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie003.jpg (26,2 KB, 36 załadowań)
Stary 2009-07-29, 12:27   #4278
inc0rrect
Zakorzenienie

Kolejny biustonosz Panache musze odeslac;/

kompletnie nie dla mnie

może mogłybyście coś poradzić z rozmiaru 60D...?
coś taniego poniżej 100zł, bo na samych odsyłkach biustonoszy już zbankrutowalam

chodzi mi o to żeby był ładnie dopasowany, zbieral, i żeby mial głeboki dekold...eh

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 12:31   #4279
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
Kolejny biustonosz Panache musze odeslac;/

kompletnie nie dla mnie

może mogłybyście coś poradzić z rozmiaru 60D...?
coś taniego poniżej 100zł, bo na samych odsyłkach biustonoszy już zbankrutowalam

chodzi mi o to żeby był ładnie dopasowany, zbieral, i żeby mial głeboki dekold...eh
albo effuniak albo coś z mileny
a co jest nie tak z panache, za szerokie fiszbiny? może jesteś wąskofiszbinowa, spróbuj coś z freyi
http://www.allegro.pl/item699417825_...d.html#gallery

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-07-29 o 12:35
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 12:33   #4280
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Przyszedł do mnie Shock Absorber i Freya Darcey, na razie wklejam Shocka bo nie wiem co z nim zrobić

30C na moje 68/82 (aktualnie na zdjęciu 68/83-84 bo jestem przed okresem) wydaje mi się za mały w miskach nad krawędzią robi się buła, te wzmocnienia a'la fiszbina i siateczka wentylacyjna wchodzą na pierś jak naciągnę w górę na buły, to tak ma być? miseczka się marszczy - efekt pomarańczy w szklance?
Zastanawiam się nad wymianą na 30D, nie wiem czy jest taka możliwość bo kupowałam na ebayu, ale obawiam się, że 30D będzie mieć tylko głębsze miseczki a ja bym potrzebowała żeby były wyższe i szersze. Co mi radzicie?
Rzeczywiście, jak na moje oko to miski małe, zdecydowanie za blisko na piersi masz fiszbinę.

Co do większej miski, to chyba niekoniecznie tylko głębsza, ale też właśnie szersza powinna być, bo teoretycznie większa miska powinna byc proporcjonalnie większa
Stary 2009-07-29, 12:52   #4281
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
albo effuniak albo coś z mileny
a co jest nie tak z panache, za szerokie fiszbiny? może jesteś wąskofiszbinowa, spróbuj coś z freyi
http://www.allegro.pl/item699417825_...d.html#gallery

dzieki
juz przeszukalam Milene, w moim rozmiarze są tylko te przezroczyste biustonosze, czy one bylyby dobre do migracji?

Panache w fiszybach i w mostku dobrze lezy, tylko z gory odstaje,a jak się schyle to już całkiem więc jest za duży, ale rozmiar mniejszy jest z kolei za mały więc nic sobie nie wybiore

a effuniaki są z jakiego sklepu bo w pierwszym poście ich nie widze?

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2009-07-29 o 12:53
Stary 2009-07-29, 13:10   #4282
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:

http://ewamichalak.blogspot.com/

tutaj są effuniaki

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 13:32   #4283
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki
juz przeszukalam Milene, w moim rozmiarze są tylko te przezroczyste biustonosze, czy one bylyby dobre do migracji?

Panache w fiszybach i w mostku dobrze lezy, tylko z gory odstaje,a jak się schyle to już całkiem więc jest za duży, ale rozmiar mniejszy jest z kolei za mały więc nic sobie nie wybiore

jeśli jesteś szczupła to przy rozmiarze 60D nie licz na migrację, bo nie będzie miało Ci co migrować, może Ci się powiększyć biust tylko z samego faktu, że przestaniesz nosić spłaszczające pushupy, ale to tak 1-2cm

jeśli chodzi o miękkie Mileny to one są bardzo ścisłe, szczególnie Flamenco, jeśli masz więcej niż 62-64 pod to się nie dopniesz, Magnolia jest chyba trochę mniej ścisła, ale ja bym Ci radziła spróbować 65B/C. te modele są trochę niedopracowane i w większości brzeg miseczki powiewa - drobna przeróbka krawiecka pomaga
Stary 2009-07-29, 13:35   #4284
inc0rrect
Zakorzenienie

Juz się chyba zdecydowalam

ale chciałabym się jeszcze upewnić w rozmiarowce Mileny bo nigdy nie mialam

pod biustem mam 63cm cm w biuście 75cm
(mozliwe że jest czasem większy, bo wczesniej jak mierzylam to mialam 76/77)

chcę brac 60D

ogolnie 60 mnie bardzo cisna na plecach robia mi sie faudki, mam wrazenie że moje żebra są za bardzo ucisniete, w zwiazku z tym że ja tam tluszczu na żebrach nie mam i mam bardzo maly obwod boje się że mi się coś tam w środku uszkodzi, może powinnam sprobowac 65B? Bo naprawdę ledwo moge wysiedziec w 60 chyba że Panache Cleo ma jakies bardzo obcisle i z Milena byloby lepiej...
prosze o rady

edit
simeri- uprzedzilas mnie z tym o co pytalam
a wiec mam brac 65B albo 65C tak?? Tylko teraz ktore z tych dla moich wymiarow?

może mi coś zmigrowac bo w staniku na plecach robia mi sie faudki

Edytowane przez inc0rrect
Czas edycji: 2009-07-29 o 13:36
Stary 2009-07-29, 13:53   #4285
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz się chyba zdecydowalam

ale chciałabym się jeszcze upewnić w rozmiarowce Mileny bo nigdy nie mialam

pod biustem mam 63cm cm w biuście 75cm
(mozliwe że jest czasem większy, bo wczesniej jak mierzylam to mialam 76/77)

chcę brac 60D

ogolnie 60 mnie bardzo cisna na plecach robia mi sie faudki, mam wrazenie że moje żebra są za bardzo ucisniete, w zwiazku z tym że ja tam tluszczu na żebrach nie mam i mam bardzo maly obwod boje się że mi się coś tam w środku uszkodzi, może powinnam sprobowac 65B? Bo naprawdę ledwo moge wysiedziec w 60 chyba że Panache Cleo ma jakies bardzo obcisle i z Milena byloby lepiej...
prosze o rady

edit
simeri- uprzedzilas mnie z tym o co pytalam
a wiec mam brac 65B albo 65C tak?? Tylko teraz ktore z tych dla moich wymiarow?

może mi coś zmigrowac bo w staniku na plecach robia mi sie faudki
a jaki model byś chciała brać? jeśli możesz zamówić dwa to może weź 60D i 65B?

z Milenowej tabelki wychodzi Ci 65AA/60B na pewno dobrze się pomierzyłaś? bo z tych wymiarów jakoś nie wychodzi 60D. jakie masz staniki i w jakim rozmiarze?

a jeśli chodzi o fałdki na plecach to czasami fałdki to tylko fałdki a nie zaginione piersi, można je wymasować żeby je było mniej widać
Stary 2009-07-29, 14:02   #4286
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
a jaki model byś chciała brać? jeśli możesz zamówić dwa to może weź 60D i 65B?

z Milenowej tabelki wychodzi Ci 65AA/60B na pewno dobrze się pomierzyłaś? bo z tych wymiarów jakoś nie wychodzi 60D. jakie masz staniki i w jakim rozmiarze?

a jeśli chodzi o fałdki na plecach to czasami fałdki to tylko fałdki a nie zaginione piersi, można je wymasować żeby je było mniej widać

chcialabym 612 Soft chyba najmniej z tych wszystkich splaszcza biust?

Mierzylam kilka stanikow 60C wszytskie za male, dziweczyny pisaly tutaj że nawet o dwa rozmiary i że powinnam 60DD
probowac

ale jak mowilam z firmy Milena żadnego biustonosza nie mialam w reku, datego prosze o rade jaki biustonosz powinnam brac?

obecnie nie mam zadnego stanika wciaz poszukuje tego pierwszego, teraz w domu mam Cleo Robyn 60DD i ostaje u gory, a Cleo Robyn 60D z tego co mierzylam w sklepie byl za maly (na jedna piers) i fiszyby nie byly tak daleko jak powinny

przypomne wymiary 63/75 (76)

Stary 2009-07-29, 14:21   #4287
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
chcialabym 612 Soft chyba najmniej z tych wszystkich splaszcza biust?

Mierzylam kilka stanikow 60C wszytskie za male, dziweczyny pisaly tutaj że nawet o dwa rozmiary i że powinnam 60DD
probowac

ale jak mowilam z firmy Milena żadnego biustonosza nie mialam w reku, datego prosze o rade jaki biustonosz powinnam brac?

obecnie nie mam zadnego stanika wciaz poszukuje tego pierwszego, teraz w domu mam Cleo Robyn 60DD i ostaje u gory, a Cleo Robyn 60D z tego co mierzylam w sklepie byl za maly (na jedna piers) i fiszyby nie byly tak daleko jak powinny

przypomne wymiary 63/75 (76)
Magnolia ma taki sam krój jak Flamenco i Toffino
poczytaj komentarze tu http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Milena

może niedokładnie zakładasz tego Robyna jeśli odstaje, albo to nie model dla Ciebie
Stary 2009-07-29, 15:41   #4288
Dominiique
BAN stały

Z polskich marek niezły jest Konrad (ale niestety, ma ograniczoną rozmiarówkę). Za to jest ścisły i ma dość duże miseczki. Ładnie podnosi biust model Czekolada, jest półusztywniany, wygodny.
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 15:52   #4289
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Z polskich marek niezły jest Konrad (ale niestety, ma ograniczoną rozmiarówkę). Za to jest ścisły i ma dość duże miseczki. Ładnie podnosi biust model Czekolada, jest półusztywniany, wygodny.
może i ładny ale romiarówka 70C-95B zadowoli niewiele kobiet
jesteś pewna że nosisz dobry rozmiar?
Stary 2009-07-29, 15:59   #4290
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Może to model nie dla Ciebie? Mój Robyn leży idealnie

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości