|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
Buziak tylko sie nie upij![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czorno Igorello jest okazem zdrowia, zadne kleszcze nie dały by mu rady co to w ogole za myśli zobaczysz, że USG wyjdzie ok!
|
|
#4262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() HIPP gora a z czego byly te sloiczki? Cytat:
![]() Nasz maly Elwis ![]()
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Raspberry obys potem nie miala problemu z wprowadzaniem nowego jedzonka bo kiedys czytalam ze im pozniej sie wprowadza inny pokarm tym dziecko gorzej sie przystosowuje, czyli im pozniej tym moze byc wiekszy problem zeby dziecko jadlo cos innego i zaakceptowalo ale moze nie bedzie tak źle
A co do picia przez niemowleta wody czy herbatki to przed chwila wyczytalam ze nalezy dawac tyle na ile dziecko ma ochote i nie ma zadnych norm Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-25 o 21:58 |
|
|
|
#4264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz dzieci juz wolniej przybieraja na wadze ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Gdybym karmila piersia do roku pewnie moglabym miec problemy, ale 6 miesieczne dzidzi jest jeszcze 'otwarte' na zmiany - zdam relacje za pare tygodni ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Tutaj jest wszystko ladnie napisane i cos w tym musi byc na wszystko przyjdzie pora
|
|
#4265 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś nie mam siły i weny ostatnio na pisanie, ale podczytuję.
A dziś wyjątkowo padam, bo Emil miał ciężki dzień - jakieś napady płaczu, co mu się rzadko zdarza. Prężył się przy tym i nie chciał jeść prawie. Przeszło jak poćwiczyliśmy brzuszek, dałam odrobinę esputiconu i kupa się pojawiła. Zastanawiam się czy to nie po fasolce szparagowej, którą ostatnio jadłam Wieczorem już ładnie zjadł, teraz smacznie śpi. Gorączki nie miał, więc mam nadzieję, że to byly chwilowe dolegliwości.I na bieżąco tylko jedna sprawa do Gabi - nie wiem czy to u nas na wątku, czy gdzieś indziej dziewczyny kiedyś pisały, że przy magazynowaniu odciąganego pokarmu dobrze się sprawdzają pojemniczki na mocz, które się kupuje w aptece za grosze. I do Raspi - zgadzam się, że mleko mamy najlepsze i do 6 miesiąca wystarczy w zupełności. Też miałam taki plan, tylko nam się nie powiodło, ale i tak się cieszę, ze mimo dokarmiania od początku prawie, nadal mam pokarm i sztuczniak jest tylko uzupełnieniem. Dobrej nocy wszystkim
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w pojemniczkach na mocz trzymam przyprawy
Zostalo mi po ciazy 5 pojemniczkow a ze wnerwiaja mnie przyprawy w paczuszce to chcialam kupic pojemniczki na te przyprawy ale ze jakos drogie byly to kiedys mi sie rzucily w szafce te pojemniczki na mocz a ze jestem pomyslowa......i to byl strzal w 10-tke, jeden pojemniczek w aptece kosztuje 0,50 gr a jest idealny ![]() Pije 2 lampke wina...i jakos mi nie udzerza do glowy a zazwyczaj po 1,5 lampki mialam juz helikoptery przed oczami ale wiecej nie pije, nie chce mi sie pic samej do komputera ide spacDOBRANOC
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-25 o 23:11 |
|
|
|
#4267 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez zamierzamy tylko na cycku do 6 m-ca Cytat:
Cytat:
jakie piękne włoski ( ja wiem, że się powtarzam ) ale Ania ma cudowne włoski ![]() Cytat:
Powodzenia ![]() Cytat:
Ale i tak przez jedno "o" Cytat:
Tyle rzeczy mozna robić ![]() Cytat:
|
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!
Co do przechowywania mleka Gabi...Anadun slyszalam, ze absolutnie nie wolno w pojemniczkach na mocz...wlasnie na forum jakims wyczytalam...lepiej moze kupic jednak jakies pojemniki/woreczki do przechowywania zywnosci...ja w tych pojemnikach na mocz bym sie jednak bala... Kurcze marudne te dzieciaczki:-( zeby sie Emilowi dzien wesoly przytrafil - ja mialam taka zalamke w piatek...no po prostu jak maz przyszedl z pracy to od razu poznal, ze cos nie tak. Maly po prostu nie chce spac w dzien w ogole - ostatnio to 1 godzine cala...ehh ale chyba to tez zeby... Raspi - tez mamy taki sam zamiar! czekac do konca szostego, bo akurat u nas jest podobnie - Janek tez przesypia prawie cale nocki (ale ciii, zeby sie nie zepsul) no i wytrzymuje dlugo do 4 godzin wiec jest dobrze. Co do nowych pokarmow - to ja jestem po prostu tak bardzo ciekawa jego reakcji, ze mnie korci Jedziemy jednak do Polski i tam sie karmienie piersia tylko przyda bo nie trzeba bedzie sie martwic o jedzonko...A od 12 wrzesnia - mniej wiecej zaczynamy akcje jedzonko ![]() Sija - ja na tych zdjeciach tak przypadkowo jestem bo my z Jankiem przechodzilismy akurat, bez zapowiedzi i gdzies tam nas uchwycili![]() Judy dziekujemy ![]() Sheleila - przepraszam, to mialo byc faktycznie do mamiki...sobie w nocy przypomnialam...ale zmieniac nie lecialam Rudabln - bedzie dobrze!udanej ceremonii i pozniej imprezy!zeby sie Krzysio ladnie sprawil ![]() Czornoo - na pewno Igorkowi nic nie jest! taki z niego sliczny chlopak i dobrze sie rozwija, a to ze nie przybral duzo - to tylko na poczatku dzieciaki tak duzo i szybko rosna, pozniej najwazniejsze, ze przybiera na wadze i sie rozwija! Widze ze ogolnie na forum normalnie sie alkoholizm szerzy A ja jak ostatnio 2 malutkie lampki wina wypilam to myslalam, ze odlece...hmmm przynajmniej tanio wyjdzie wychodzenie na miasto Zycze dobrej nocy i udanej niedzieli! |
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero co skończyliśmy oglądać film
wpadłam zobaczyć co u Was i zaraz zmykam spać, bo ostatnio ciągle siedzimy do późna i oglądamy filmy na kompie ostatnio obejrzeliśmy całą pierwszą i drugą serię "Herosów", trzecia się ciągle ściąga, a podobno czwartą kręcą... dziś oglądaliśmy "Klątwę 3" i "Ostatni dom po lewej" takie horrorki heh Buziaczekk śliczne fotki dodałaś na NK, wspaniałą tworzycie rodzinkę tak ciepło na sercu się robi... wyobraźcie sobie, że my nie mamy żadnej fotki gdzie jesteśmy we trójkę, ja, mąż i Filip niedobrze, trzeba nadrobić, może jutro popstrykamy coś bo aparat leży nieużywany od dawna aha i zauważyłam, że Filip poza tym że uwielbia stać, to ma już odruchy chodzenia, jeszcze kilka dni temu włóczył nogami jak próbowaliśmy chodzić (trzymałam go pod paszkami i przesuwałam po podlodze, chyba wiecie co mam na myśli) a od dziś podnosi nóżki i przestawia do przodu, jeszcze kiepsko wychodzi ale odruch ma no i wyciąga ręce do wszystkiego, najbardziej podoba mu się butelka z Pepsi ehh i łapie mnie za włosy i ciągnie, za nos i policzki tyle na dziś z ciekawostek
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
good morning ))))))))))))))))))))
|
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hello Cytat:
![]() ![]() ( a dla nas bezalkoholowe )
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
monixo dzięki, to już taki wymuszony kg, ważyłam się na czczo i było 54 ale później cały dzień jest 55, zaznaczyłam, żeby w depresje nie wpaść ehh Dawidku Buziaczkka
wszystkiego najlepszego z okazji skończenia pół roczku, dużo zdrówka, żebyś Mamusi nie męczył za bardzo, żeby spełniały się Twoje marzenia i bezbolesnego wychodzenia ząbków ![]() ![]() ![]()
|
#4273 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry.
Wszystkiego dobrego dla Dawidka Buziaczka Monix odp na Twoje pytanie. Bez slodyczy udalo mi sie ponad miesiac temu wytrzymac 13 dni, a pozniej byly moje urodziny i nawpieprzałam się ciast z nawiązką heheheh. Jak zaczełam jesc to jadlam tak az do teraz. Ale od 2 dni znowu sie pilnuję. Schudłąm wowczas 2 kg, a pozniej przez obzarstwo wrocil mi 1 kg. Teraz się zawziełam i postanowilam zmienic styl zywienia na bezcukrowy i bezmączny (biała mąka). Najbardziej mnie szokuje spadek wagi u Judy21, z 92 na 68, wow, w tak krotkim czasie :confused : Gratuluje, tez bym tak chciala. Ale to trzeba chyba prawie nic nie jesc i duzo biegac, albo taka rewelacyjna przemiana materii. ![]() :conf used:Chyba dzisiaj nie zapowiada sie słoneczny dzien wiec pewnie zostaniemy w domu. Ostatnio sporo wychodziliśmy. Ja tez bym chciała zobaczyc Was na NK
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fakt spadek wagi u Judy szokuje ale Ona sama mowila ze nic nie jadla i biegala to tu to tam jak szalona![]() ![]() ja tez sporo chodze i to po kilka godzin, slodyczy nie jem juz prawie 3 tyg z małymi grzeskami( kawałek ciasta drożdzowego, większy kawałek marchewkowego wypiłam kochana wysłałam Ci prywatna wiadomosc
|
|
#4275 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A poza tym nie martw się napewno jest wszystko OK.I nie jestem pewna ale jak robi się prywatnie to nie trzeba mieć chyba skierowaniaJaki on już duży ehh....leci ten czas....tylko dlaczego musi być taki drogi?? Cytat:
więc to też moim zdaniem żaden wskaźnik....Cytat:
![]()
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mojego męża ciężko do zdjęcia namówić chyba z godzinę jak nie dłużej brałam się za odpisywanie...Kuba dzisiaj przegiął...obudził się o 6:40 ![]() Co do tej renty to nie wiem właśnie czy za ten miesiąc zwrócą.Kiedyś nie doniósł na czas zaświadczenia ze szkoły i za wrzesień nie dostał renty to w październiku dostał podwójną bo mu zwrócili...a lipiec to jednak miesiąc wakacyjny więc nie wiem.Ale jestem na niego tak w****iona za to, że lepiej nie mówić.Osioł pieprzony |
||
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanka my tez nie mamy zdjęcia w 3, mama nas zawsze poucina:-( nie ma kto zrobic......
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście jeszcze:
100 lat beztroskiego życia oraz dużo zdrówka i samych smacznych posiłków Dawidkowi Buziaczka ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
no my wczoraj chcieliśmy w ZOO zrobić ale młody był marudny.Dobrze, ze wzięliśmy nosidełko bo wózku potem nie chciał jeździć ![]() A co do zdjęcia to może samowyzwalacz
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
ja piorę, pierwsza tura w pralce, druga czeka
u nas kolejny dzien bez słońca, mamy zamiar iść do znajomych na kawę po obiedzie mam nadzieję, że Filip będzie grzeczny a i z nowości to jeszcze taka, że Filip jak się go trzyma na kolanach a on stoi to podskakuje jak żabka
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dziekujemy za zyczenia ![]() alkamor to Dawid dzis przegial na maxa i przegina do tej pory, obudzil sie o 5:30 !! ale stwierdzilam ze na mleko za wczesnie (pije o 6:30-7) wiec chcialam go uspac dalej ale darl sie wiec wzielam go do wozka i tam 15 min usypialam.....pospal do 7 ale ze ja bylam tak nieprzytomna wiec pierwszy raz go olalam bo.....zasnelam spowrotem a Dawid chyba tez bo nie slyszalam go, obudzil sie przed 8 i dalam mu o 8 mleko i widzialam ze jest spiacy ale on spac nie bedzie i koniec, wziela mgo do lozka i walczylam z nim godzine.....bawil sie smoczkiem, moja reka,moja twarza, koldra a ja juz odpywalam a Dawid nie....wkoncu po godzinie sie wkurzylam i znowu uspalam we wozku i wstalismy o 10 i od tej pory Dawid jest cicho tylko na rekach i bede sama robic takie pikantne Wczoraj od tesciowej dostalam troche warzyw z ogrodka troche miniaturowych marchewek, ziemniakow, burakow, cebuli, pietruszki i ogorkow, jutro nagotuje Dawidowi sama obiadek z tych "bezchemicznych warzyw" ![]() Zanka a fotki we trojke to tylko dzieki temu czemus w aparacie co sie ustawia na czasowe pstrykniecie (nie pamietam jak to sie nazywa) i musialam poucinac ta fotke bo bylam w samych majtkach a tz glupek specjalnie aparat tak ustawil a ne pokaze tylka w samych stringach na NK ![]() alkamor wlasnie.....samowyzwalacz sie to nazywa hehe, mialam na koncu jezyka ale nie bylam pewna
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-26 o 13:13 |
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to smacznego dla Dawidka(na zaś) ![]()
|
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
W związku z tym, że mój Kuba kończy jutro 5 miesięcy to wstawiam już teraz zdjęcie EMILKO bo jutro mogę nie mieć kiedy
![]() a właśnie co do imienia...pamiętam jak byłam w ciąży i komuś mówiłam, że będzie Kubuś to wszyscy prawie, że takie popularne imię....a teraz w wieku Kubka nie znam drugiego Kubusia...a u nas na forum też nie ma...tzn któraś miała (zaraz zerknę kto) ale nie udziela się już ta mamusia chyba |
|
|
|
#4283 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Ha ha ha Alkamor no wiem oczywiscie, ze w Polsce jest jedzonko i to o niebo lepsze niz w Holandii - chodzilo mi o to, ze jedziemy autem i nie bedziemy sie musieli jeszcze martwic o butelki itp...ja absolutnie Polski za zacofana nie uwazam ale moze faktycznie to tak zabrzmialo? hi hi hiMoze Kubusiowi zabki ida? alem odkrywcza...no i na to nie ma sposobu...tylko przeczekac - maly tez juz nie chce w wozku lezec. A wczoraj bylismy w kosciele wieczorem - pierwszy raz razem i nawet maly do komunii przespal, tak mu ladnie organy graly i panie z choru spiewaly...no a pozniej to sie juz obudzil i chcial tez uczestniczyc, tylko ze akurat wtedy zaczynal odpowiadac jak cisza byla ale ciesze sie, bo sie udalo!Buziaczekk dla Dawidka sto lat i jeszcze dluzej!pol roku to juz chlopak duzy! a na tym zdjeciu z nk to on do Ciebie podobny bardziej niz do Tz...ale ja sie nie znam... Mysmy dzisiaj malemu piknik w ogorodku urzadzili, na trawce pod parasolem lezal no i przy okazji ogrodek troche ogarnelismy...bo juz zarastal i sie dzika laka zrobila...jak zawsze, bo tacy z nas ogrodnicy. Teraz po mnie mrowki laza, a maly spi... Dobrej niedzieli zycze! |
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jedzenia to żartowałam...przecież wiem o co chodziło A Polska moim zdaniem jest troszkę zacofanaFajnie, że mogliście posiedzieć w ogródku My nie dość, że go nie posiadamy to jeszcze pogoda dzisiaj do ![]() Kuba mnie dzisiaj psychicznie wykończy...normalnie wykończy...wszystko jest na NIE!!nawet cyca nie chce....ehh....najlepiej to go nosić.Al ja nie mam tyle sił bo on ciężki jest Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2009-07-26 o 14:21 |
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
emilka podawalas kiedys linki do ksiazek kucharskich, a nie wiem gdzie tego posta szukac, podaj je jeszcze raz albo jak dasz rade to znajdź tego posta
![]() oprocz babycooka bo to mam ale tamtych innych co podawalas nie mam, kurcze mialam tak fajnie to spisane a tz po formacie mi to wszystko wykasowal co miala mna pulpicie a tam w jednym linku byly takie superowe przepisy ![]() Albo moze ktoras z was te strony wszystkie pozapisywala ? |
|
|
|
#4286 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry po południu!
widzę, że szału ni ma i cisza z lekka. ja też cicho, o wczoraj uszkodziłam się winem, w żołądek ![]() rzeczywiście ciężki jest powrót do normalności. Cytat:
co do zdjęć, to mi ciężko Małża namówić do sfotografowanie mnie i małego , zazwyczaj sama nam robię, a w ogóle to jego fotki strasznie mi nogi skracają![]() za to chłopaki mają mnóstwo wspólnych fot.
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
No jakoś specjalnie się nie rozgadałyście....ja to się chyba normalnie dzisiaj powieszę....Kuba mnie wykończy
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaja chyba (jak mnie kiedyś koleżanka uprzedzała) w nocy nadrabia dzień, bo w dzień dostaje i coś tam pić i te jakieś "próby" jedzeniowe i wytrzymuje dłużej czasem bez mleka tzn. 2-3 godziny czasem właśnie 4, wiec odbija sobie w nocy! i jada jak zegarek co 2 godziny , powoli padam na twarz już.dziś np. zjadła mleko o 10.30 potem dostała a'la zupkę i następne mleko jadła o 14.00 i 15.00 i 16.40 (a w nocy daję rekę uciąć będzie 20.00-22.00-1.00-3.00-5.00 )ZANKA uczysz Filipa chodzić przecież on jest z lutego? ![]() Co do picia alkoholu mamy piersiakowe to ja raz wypiłam owe bezalkoholowe piwo Le-cha 0,3, piłam jakieś 2 godziny i miałam bombę na 2-5 minut A od porodu to zjadłam już całe 3 kostki czekolady! Uwierzycie? Opycham się słodyczami ale nic czekoladowego czy z kakaem. Mówicie pojemniczki na mocz? na mleko? To tak czy nie? Jak przeliczyłam średnio na allegro wychodzi 0,50 - 0.55 zł za woreczek jeden. To chyba nie taka tragedia? Zapełniałabym powoli zamrażarkę powiedzmy od sierpnia (najbardziej chodzi o spanie po kąpaniu bo ja na 2 zmiany będę pracować czyli po kąpieli dostała by moje mleczko od tatusia). ale fajna pogoda, ciepło jest- nie gorąco, nie duszno a po prostu ciepło |
|
|
|
|
#4289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piłam raz pół piwa, na imieninach lampkę szampana.....likier kawowy (1 kieliszek) i Kubusiowi nic nie jest..... Co do pogody tu u mnie zimno i pochmurno ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ehh...jak zwykle...niedziela, mąż w pracy a tutaj nikogo nie ma monix była ale nic nie napisała emilka a jak tam teściowa ![]() co się dzieje z emzetą?? jaga to już wogóle o nas nie pamięta ![]() Wiecie co...była u mnie koleżanka...pokłóciła się wczoraj z chłopakiem.Przyszedł do niej...nawrzucał jej i jeszcze ją opluł ![]() Powiedziałam jej, że na jej miejscu to bym powiedziała, żeby spierd**** zanim znajdę łom!!!A na sam koniec był tak bezczelny, że powiedział, że mogłaby mu jedzenie zrobić bo jest głodny!!!! no ****a!!!UBIĆ TO MAŁO!!!!!!!Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2009-07-26 o 18:03 |
||
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor jam tak przerąbane z Dawidofkiem jak Ty z Kubkiem od poniedziałku mam ciągle marudzi i nic mu nie pasuje, jestem zmęczona nie mam siły już pod wieczór wymyślać zabawy, pomysłów mi brakuje gdy zmęczenie mnie dopada, a gdy obudziłam tatauśka żeby zajął się dawidkiem usłyszałam"nie budz mnie babo, tak fajnie mi sie spało"..................n ormalnie nie skomentuje.........
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

a jutro Dawid konczy pol roku
tylko ze bede pic sama! bo tz u kolegi na weselu za kierowce jeździ
teraz pojechal kogos zawiez a w nocy bedzie pijusow do domu odwozil.....wiec cale winko moje 

zobaczysz, że USG wyjdzie ok!

65...63

a tam w jednym linku byly takie superowe przepisy