|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
tysiak7 tzn kolega byl przy niej pierwsze 10h jak sie meczyla w szpitalu,kroplowki ,czopki itp a po 10h lekarze stwierdzili ze bedzie CC takze pozniej on juz wyszedl na ta chwile. a nie zaplacili bo niby CC to nie rodzinny- zapomnieli chyba ze przeciez pol dnia synek tak z nia siedzial
![]() U nas tez ladna pogoda sie robi. Jade z rodzicami ogladac wypoczynki i wozki jakies dla dzieci ehh ![]() Tery i Suzy kurde tak malutko zostalo..... moj Alanek bedzie za jakies 36 dni hmm ![]() Ps przewijac dziecka nie potrafie, a jak wyczytalam ile jest roboty z higiena u takiego chlopca to omg ![]() ![]() Justyna-Viola to drobniutkie to Twoje malenstwo ![]() Moja kolezanka idzie jutro sie zglosic do szpitala,wiec w niedziele ja odwiedze,juz jej powiedzialam ze chce zobaczyc nasze wczasowe apartamenty ![]() ![]()
#4262 |
Raczkowanie
|
Witam,
Za mną nawet lekka noc. Budziłam się na siusiu TYLKO 5 razy. Za tydzień idziemy na USG 4D i mam nadzieję, że naszej Paulince nie wyrosły jajeczka ![]() Dziewczyny, kupiłam wózek ROAN MARITA. Jest super fajny, duży i po prostu boski. |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie przy porannym kubeczku herbatki rumiankowej!
![]() wczoraj poprasowałam 24 pieluchy i mnóstwo małych ciuszków...przypomniały mi się stare dobre czasy jak siostrom prasowałam...eeeeh...a one już tak wyrosły... niestety kręgosłup mnie potem bolał jak cholera, ale porobiłam ćwiczenia i po 10 minutach ulga, a potem mąż ćwiczył na mnie techniki masażu hahaha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie martw się skoro wszystko ok, to znaczy, że nic się nie stało, w końcu dzidzia jest otoczona balonikiem z wody. a synek niechcący przecież kopnął, takie rzeczy się zdarzają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zresztą takiego pampka załozyc, to żadna filozofia...my się uczyliśmy na prawdziwej pieluszce co czasem stanowi wyzwanie hihihi
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Różnica między Jedo a Roanem była taka że Jedo był na paskach i bardziej się kiwał. Tylko, że wizualnie Roan mi się bardziej podobał. Jeżeli chodzi o wymiary gondoli, to Roan jest 2 cm dłuższy, ale za to trochę węższy. Więc są w sumie takie same. Ale powiedziałam, że to ja będe częściej wychodzić z małą na spacer, więc ostateczna decyzja należała do mnie.... I tak został Roan |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny ale jestem zła. Miałam jechać dzisiaj do rodziców na parę dni a tu niespodzianka rano tel. od siostry mojego męża że jutro są urodziny u jego siostrzeńca. Super teraz zamiast siedzieć na wsi będę męczyła się w bloku i oczywiście na przyjęciu z rozwrzeszczaną dzieciarnią. Super
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio odwiedziłam koleżankę co ma 2 miesięcznego synka i ona miała właśnie wózek na paskach fajny bo kiwa się we wszystkie strony i można młodego ukołysać mój wózek jest na amortyzatorach więc nawet nim nie pobujam tyle co gondole mogę wyciagnąć i zrobić z niej kołyskę
![]() |
#4269 | |||
Wtajemniczenie
|
Chyba tylko ja jedna nie chcę pozbyć się brzuszka
![]() Widzę, że większość z Was nawet chciałaby rodzić przed terminem, a ja mam nadzieję, że ten czas bardzo się odwlecze. Na samą myśl, że nie będę miała takiego rozbrykanego bąbla w brzuchu robi mi się smutno i jakoś tak żal, że ten czas tak szybko zleciał. Mąż mnie pociesza, że w każdej chwili może zrobić mi "drugi brzuszek" ![]() Co do porodów rodzinnych to u nas płaci się taką cegiełkę 30 zł, nie ma limitu sal do porodów rodzinnych, więc każdy ma szansę na taki poród. Jedynie za pokój rodzinny trzeba płacić 300 zł - tam już są inne warunki, łóżka to drewniane tapczaniki, są fotele, komody, właściwie jak w pensjonacie a nie jak w typowej sali szpitalnej no i największy plus tego, że mąż może siedzieć całymi dniami i nocami, bo na ogólnej sali (gdy są 2-3 mamusie) to raczej niemożliwe. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję zakupu wózka, najważniejszy zakup za Wami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Melduję się po drugim śniadanku. Za oknem słoneczko. A ja dzwoniłam do diabetolog i okazało się, że jest na urlopie i wizytę mam dopiero 31 sierpnia. Wizja insuliny odeszła w siną dal
![]() Ale miałam dziś sen ![]() ![]()
#4271 |
Wtajemniczenie
|
witam! nadrobie Was potem ![]() wpadłam się pochwalić - wczoraj miałam randkę z MIlibili - znałysmy się z trzech wątków i postanowiłyśmy skonsumować nasz związek - było super i nie mogłyśmy się nagadać ![]() i przyszedł wózek (nasz Baby Merc) - miałyscie racje i ciesze się, ze Was posłuchałam i kupilismy teraz a nie później , bo teraz stoi i sie wietrzy buziaki a czy mówiłam, że zgodnie z tym co przewidywałam od przyszłego tygodnia ide na L4 ??
a dziś mam wolne i ide piec ciasto ze śliwkami ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, do kiedy lekarze wypisują zwolnienia, tzn. czy do przewidywanego terminu porodu czy jak? No bo podejrzewam, że w połowie września mogę iść na zwolnienie.
#4273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to, że jest na paskach to właśnie dla mnie duży plus ![]() Cytat:
![]() http://esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=index
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale mam nadzieję, że to nie jest sen proroczy przepowiadający mój poród w niedługim czasie.... ![]() 6 godzin po porodzie to pewnie będę leżeć dogorywać..............:r olleyes: posegregowałam resztę ciuszków do prania, ale już dziś nie piorę, dziś odpoczywam- nakaz od męża. czyli dzień lenia! nie mogę uwierzyć, że już piątek...ledwo był poniedziałek, kurcze...czy wam te dni też lecą jak z bicza trzasnął????? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
hi hi hi there
dzień dobry tak z rana, znowu u mnie na pomorzu piękny nie upalny dzionek sie zapowiada. normalnie muszę sie poskarżyć ... przesunęli mi usg na kolejny tydzień :< a już musiałam ze kolejne fotki trafia do kolekcji a tu jeszcze pare nastepnych dni czekania:/ ohh te hormony nasze.. bedac sobie w galeri handlowej weszlam do smyka chyba i sie o malo nie poplakalam widzac małe sliczne ciuszki, buciki itp a jak bylam w 5 10 15 (gdzie sa ogromne wyprzedarze) to juz nie chciało mi sie płakac. dziwne ale przwdziwe. no i jak czytałam piękny opis porodu... gratuluje rozdwojonej mamusi to łzy ze wzruszenia same mi napływay do oczu hehe. mój bejbus pozdrwia was właśnie noga która mi wsadza pod żeberko ![]() co do wizaz to czesto sie zawiesza i nie łaczy bo ma przeciążony < smieszne słowo> serwer i dlatego są problemy. Szczerze chciałam kupic sobie w aptece te cale majtki poporodowe i te podklady ale speszylam sie i postanowilam zakupic je w necie. u mnie jest podobnie jak u czesci z was ze jak ja pukam w brzuszek i bawie sie z bejbusiem to szaleje i odpukuje i przeciąga sie mayły szaleniec a jak tatus chce to poczuc to siedzi przyczajony i udaje ze śpi sobie. tak samo jest jak chce nagrac sobie podskakujacy brzucholek żeby miec pamiątke kolejna to wtedy ciszaaaa.. no i jak odkladam tel to znowu rozrabia cwaniaczek. idziemy na śniadanko sobie . milego dnia dziewczyny |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie.
Niestety wczoraj wylaczyli mi internet i bylam odcieta od swiata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj, mi też czas zapier... ![]()
![]() |
#4278 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze sobie poradzimy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak na serio, proszę już nie śnić o moich porodach....raz miramej śniło się , że byłam w ciązy...i po paru dniach test wykazał, że faktycznie.... a ja jeszcze rodzić nie chcę ![]() no właśnie mi też strasznie .... nie wiem czy to dlatego , że człowiek zajęty , czy to ta ciąża czy co....ale mam poczucie, że dni lecą 10 razy szybciej niż w II trymestrze.... Cytat:
my sobie nie damy rady???????????? jasne, że damy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Przyczajenie
|
Właśnie wrociłam z wizyty u gina i troche mnie wystraszył
![]() Mam mocno skróconą szyjkę, trochę spuchlam i mam taki twardy brzuszek prawie cały czas. No i rozarcie na jeden palec. Zapisał mi jakieś leki na rozkurcze (Fenoterol) ale on bardzo podnosi ciśnienie o obciąża serducho więc i coś na obniżenie ciśnienia mi dał i kazał bezwarunkowo leżec ![]() Jestem w połowie 36 tygodnia i on chce koniecznie dzidzię jeszcze przynajmniej 2 tygodnie przytrzymac w brzuszku. Wystraszyłam się troszkę, a po tym leku to tak jak mówił jakoś dziwnie się czuję, taka jakaś roztrzesiąna- ale ostrzegał że tak może by przez 2 dni ![]() No nic to, oby wszystko bylo dobrze. A planowałam dziś jecha do rodziców na kilka dni a tu wałek ![]() No to idę leżec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS: mój mąż zwykle ma okazję poczuć jak mała dokazuje, czasem jest cisza, a jak mąż coś do brzucha powie to mała łup! mu odpowiada. jak oglądamy film i mąż mnie przytula i położy rękę na brzuszku to mała zaraz pod ręką się wypina jakby chciała być blisko.... muszę do sklepu wyskoczyć..coś na obiadek i na lunch..ale co.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
dla mnei czas tez leci jak szalony- jakos tak zawsze z mezem pod koniec tygodnia "budzimy sie ze snu" i mowimy: kurcze niedawno byla niedziela a juz dzisiaj czwartek, czy piatek i wtedy dociera do nas ze znowu o jeden tydzien mniej do porodu
![]() ![]() ![]() dzisiaj dopadl mnie syndrom wicia gniazda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rozmawialam dzisiaj z przyjaciolka (matka dwojki dzieci) i zapytalam jakie mam kupic przescieradla i ceratki pod przescieradlo. otoz ona nie poleca stosowania caly czas tych ceratek poniewaz wedlug niej pomimo ze sa one pod przecieradlem to dupka sie odparza- no przynajmniej tak bylo z jej coreczkami. no i juz zglupialam- sama nie wiem co zrobic.ona podpowiedziala ze jak nakladala pieluszke tetrowa to wtedy kladla ceratke pod przescieradlo, na to jeszcze jedno flanelowe przecieradefko, dopiero potem te normalne przecieradlo.no a jezeli dzieciatko bylo w pampersie to ceratki nigdy nie kladala... oj jak ja malo jeszcze wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe tylko się nie przepracuj kochana.... no właśnie tutaj w Holandii wogóle nie ma żadnych ceratek....pod prześcieradełko na materac kładzie się taki ochraniacz który absorbuje płyn, ale to nie ceratka tylko 100% bawełny.... nie mam pojęcia jak przetłumaczyć na polski nazwę tych ochraniaczy, wybaczcie ale się pierwszy raz z czymś takim spotkałam. w każdym razie pewnie twoja znajoma ma rację, że lepiej coś bardziej oddychającego... ja tego problemu nie mam bo i tak tu żadnej ceratki nie znalazłam, wszystko co mam to własnie te ochraniacze z bawełny, tu się tego używa.
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam wizytę i zwolnienie do 03 września, a termin mam na 23 września, więc może wystawi na kolejny miesiąc i poród przerwie zwolnienie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja kupiłam te "higieniczne" rzeczy w sklepie, w końcu dla nich to normalne, że takie rzeczy istnieją i ludzie kupują. Nam udało się nagrać kilka razy wielkie poruszenie w brzuszku ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
ja tak na szybko bo kurde mieli ludziska oglądać mieszkanie rano a dopiero teraz zadzwonili, że będą o 12
![]() ![]() no ale mieszkanko lśni i pięknie pachnie kadzidełkiem ![]() ojjj niech się zdecydują ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie dziś olśniło, że już jest połowa sierpnia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.