|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
wpadam powiedzieć dobranoc!!!
muszę się pochwalić , że dziś mąż poprosił, żebym mu pokazała jak się składa i zakłada pieluszkę ( taką prawdziwą pieluszkę) iiii.... pokazałam mu raz i załapał! bardzo z siebie dumny chodzi teraz ![]() a ja się właśnie zabieram za prasowanie pieluszek, bo mąż musi niestety popracować. z dobrych wieści....dostałam papier z urzędu podatkowego, że dostanę zwrot w wysokości.....1700 eu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a swoją drogą uważam, że to nie normalne, że trzeba płacić za obecnośc mężą, szczególnie że już chyba wszystkim są znane badania, które wykazują , że obecność mężą ( partnera, osoby bliskiej) przy porodzie bardzo pozytywnie wpływa na przebieg porodu, zmniejsza ryzyko cc, komplikacji, przyśpiesza akcję, zmniejsza potrzebę użycia znieczulenia.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() poczytaj coś innego dla odmiany a nie tylko o ciąży ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z jednej strony też już bym chciała swojego maluszka w domu mieć, ale z drugiej na samą myśl, że już, teraz zaraz byłby koło mnie troszkę mnie stresuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jak sobie pomysle, ze w pazdzierniku studia brrrrr i znowu sie zacznie nauka ![]() zastanawiam sie jaka wybrac specjalizacje: opiekuncza czy wczesnowychowawcza??? moze cos doradzicie??? ![]()
![]() |
#4234 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jeszcze raz wielkie gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wstyd się przyznać ale ja jeszcze nigdy nie byłam w Kazimierzu ![]()
![]() |
#4235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mąż zdolniacha jest! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |||
Wtajemniczenie
|
Coś szwankuje, miałam zaznaczonych tyle cytatów i nawet nie mogłam odpowiedzieć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Bąbelki
![]() ja dziś zabiegana, i jutro pewnie też ![]() od dziś mąż ma urlop, a jutro na wczasy ![]() ale będę regularnie bywać ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Poczytalam was po lebku, bo duzo tego strasznie ![]() Nie mialam czasu tu zajrzec, bo wczoraj caly dzien TZ byl w domu ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis zakupilam skarpety, jutro sprobuje je wcisnac ![]() ![]() No i dzis (TZ tez caly dzien w domciu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() moniniteczka bardzo fajny szybki porod ![]() Juz stad uciekam sprzatac balagan, ktory zrobilismy przy przeprowadzce ![]() ![]() Zajrze pewnie jutro, milych snow ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ZOSTALO NAM JESZCZE TYLKO 23 DNI DO NARODZIN ALANKA ![]() ![]() ![]() ![]()
URODZIŁEŚ SIĘ 19 WRZEŚNIA... TEGO DNIA ŚWIAT NA CHWILĘ STANĄŁ W MIEJSCU... OD WTEDY NIC JUŻ NIE JEST TAKIE SAMO... KOCHAMY CIĘ SYNECZKU... NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT... Edytowane przez tery i suzy Czas edycji: 2009-08-13 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz na polce stoi kilkanascie nawet nie tknietych powiesci, jakos nie moge sie zmobilizowac zeby przeczytac ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Mi zostało 42 dni ![]()
![]() |
#4243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam około 4 miesiąca taki czas, że nie czytałam bo zupełnie nie mogłam się skupić i oczy coś mi szwankowały, ale teraz znowu noce zawalam i czytam ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- A mnie 32! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gdybym mogla to bym tylko spala, a nie moge bo biodra zbyt mocno bola ... jak klade sie okolo 22 to i tak ledwo wytrzymuje do 6 rano (a budze sie po kilkanascie razy w nocy) ... gdyby nie biodra to pewnie spalabym cale dnie ![]() kurcze tu 23, tu 32 ... a tak sie cieszylam ze mi tylko 42 ![]() ale córcia moglaby sie juz spakowac na początku wrzesnia ![]() ![]()
![]() |
#4245 |
Zadomowienie
|
Rany Boskie!!!!! Dziewczyny już zaczynają nam się rozdwajać!!!! Miniteczka GRATULACJE!!!!
Dziś usłyszałam od mamy, że chyba mi się brzucholek opuścił (ŁO MATKO!!! Godzina ZERO już tuż tuż?...) W niedzielę wracamy do domku..kurcze, jak sobie pomyślę że następnym razem jak odwiedzę swój dom rodzinny to będziemy już w większym składzie to aż miło się robi na serduchu ![]()
#4246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o boze ![]()
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że w ogóle się załapałam, bo siostra, co ma termin na 21.08 nie miała takiej możliwości ![]() Tak, tak Ty jesteś druga na naszej liście według terminu ![]() Mam nadzieję, że dasz nam znać jak już urodzisz (w razie czego masz mój telefon) ![]()
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
ale jestem padnięta
![]() Teraz plecy bolą mnie tragicznie ![]() za to kupiłam sobie dwie piękne koszulki nocne do karmienia ![]()
#4249 |
Zakorzenienie
|
Melduję się znowu. Mieliśmy dziś na SR kąpanie dziecka. I wiecie co? Nas nie przeraża poród. My bardziej boimy się powrotu z maleństwem do domu i wszystkich zabiegów z nim związanych
![]() ![]() PS. Tak czytam o Waszych szpitalach i dociera do mnie, że nasz nie jest wcale taki zły, jak go opisują. Sala do porodu rodzinnego jest jedna, ale rodzić z mężem można także w pozostałych 3 salach. Nic za to się nie płaci. Za znieczulenie też nic. A leży się na oddziale położniczym w pojedynczych salach i też za friko. Aha! I jeszcze jedno. Dopiero za tydzień wkleję tu swoją listę rzeczy do szpitala, bo na ostatnich zajęciach na SR mamy ją właśnie dostać.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-08-13 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4251 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-13 o 21:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
Ja też zmykam do łazienki i do łóżka. Słodkich snów!
#4254 |
Raczkowanie
|
Klaudia wózek w wersji głębokiej waży 12-14 kg (w zależności od tego czy koła są piankowe czy gumowe) a sama gondola to nie wiem, jest spora.
Fasoleczka a nie ma innych do wyboru? Ja mam przedszkolną i pracy po tym niestety nie ma ![]() Jutro mam wyczekaną wizytę, mam nadzieję że na następną nie będę czekała aż miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moniniteczka gratuluję synka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak czytam Was, że macie już poprane i poprasowane ciuszki maleństw to aż martwię się co to ze mną będzie ![]() ![]() U nas cały czas upalne lato ![]() ![]() ![]() Dzisiaj miałam z moim synkiem drobny wypadek - siedzę sobie na łóżku i wcinam truskawki a mój prawie 2 - letni synek biaga po pokoju i co chwilę do mnie wskakuje na łóżko po truskaweczkę. A że jego ulubioną zabawą jest siadanie na obojętnie czym i udawanie że jeździ na koniku to ustał koło mnie na łóżku położył sobie obok mnie poduszkę i chciał usiąść na niej tak "okrakiem" jakby na konia siadał ... tylko że odpowiednio odległości nie wymierzył i jak stał z drugiej strony poduszki przełożył nogę i ... trafił mnie centralnie brzuch ... z bólu to aż mi łzy w oczach stanęły ... całe szczęście narazie nic się nie dzieje ... nie rodzę ... maleństwo później zaczęło brykać, czyli pewnie nic mu się nie stało ... troszkę tylko od tego wypadku brzuch mnie pobolewa, ale mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. To był tylko nieszczęśliwy wypadek, bo synek zrobił to niechcąco. ![]()
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sam facet ma do wyboru czy stoi za parawanem przy twarzy żony czy chce widzieć co i jak byle by nie przeszkadzał ![]() coś spać nie mogę, zresztą muszę brać się za porządki bo rano przychodzą pierwsi chętni co do mieszkania ![]() ![]()
![]() |
#4257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale ja optymistka jestem...miesiac dwa ![]() ![]() zalozylam swoje skarpetki ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj w koncu odpuscilam sobie sprzatanie i dzis sie za to zabieram ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |||
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszytskim
![]() Nie jestem w stanie nadrobic bo tak skrobiecie wiec tylko co pamietam ![]() Gartuluje swiezo upieczonej mamusce ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi Tz zapina sanadalki ![]() ![]() Cytat:
Bylam wczoraj na wizycie i Michalina nadal jest Michalinka i wazy w 33tc i 1 dzien 2000-2100g ![]() ![]() Uciekam i zabieram sie za sprztanie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas dziś chyba będzie upał.... znowu ![]() Co do wagi, to aż tak się nie przejmuję, wiem tylko, że będę musiała zabrać się z siebie po porodzie, ale dam radę ![]()
#4260 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() nie do wiary- ja "lada dzien rodzie" a mi dopiero zaczely sie powazne zachcianki ciazowe ![]() ![]() ![]() o matko gdzie on jest????! slinka mi cieknie a go nie ma i nie ma! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.