|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Właśnie wróciłam z miasta, dlatego melduję tak późno.
Sms od Kareniny: "U nas jakoś leci.. wczoraj rano na badaniu okazało się, że szyjka skróciła się o połowę i było rozwarcie.. więc dostaję kroplówkę na zatrzymanie skurczów i zastrzyki na rozwój płuc dzidzi. Jak na razie skurcze znacznie się zmniejszyły, ktg jest ładne, więc idziemy w dobrym kierunku. Pozdrowionka i 1000 buziaków dla dziewczyn z wizażu."
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
okrutna jestem, bo myslalam, ze Was nadrobilam, cofnelam sie o strone a tam TYLLE fotek nowych
![]() Super, ze wszytsko ok u Kareniki Tarasia, Gucia, Maria2008, Lucky CUDNE BRZUSIE, kwitnaco wygladacie
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-09-10 o 18:22 |
|
|
|
#4263 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nadal trzymam kciuki. gucia dzieki za info. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
ja sie nie nadaje, bo kto wie czy nie wyladuje w szpitalu jak nasza karinka (oby nie)
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow Domi jak smacznie wyglada,pewnie smakuje wybornie ![]() : zarlok:![]() :z arlok:![]() :slin a:
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
co do nr telefonow to najlepiej zeby byly ze 3-4 dziewczyny ktore maja telefony do wszystkich (najlepiej i z listopada i z grudnia) aby razem w szpitalu nie byc i byc dostepnym online.
jesli chcecie to moge zebrac telefony i byc centrala
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze ze szybko Kareninka do szpitala trafila i ze leki dostala
Lece z tz na zakupki
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Guciu dzięki za informacje .
Dobrze,że sytuacja się poprawiła Cytat:
![]() Chcemy Będziemy wysyłać numery do Ciebie na PW i zrobisz listę ![]() Ja też
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje, dziekuje dziekuje ![]() Ja pieklam w tortownicy, bo blaszki zadnej nie mialam, tortownice pozyczylam od mamy, ale chyba sobie kupie ![]() a drozdze instant kupilam i sie tak balam, bo ciasto mi przez pare minut nie roslo, a za chwile jak wyroslo to bylo 3 razy wieksze |
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
zgoda
![]() to robie dokumenta w wordzie z numerami mamuski ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- a to skoro nic nie piszecie to ja wam wkleje opowiastke ktora kiedys krazyla po wizazu a mi sie spodobala i skopiowalam Cytat:
|
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!!!
Dzisiaj dużo nowych fotek do oglądania Piękne brzuszki, pokoik cudny i Tż na macie - rewelacja![]() Ja do 22.00 sama w domu więc podczytuję Was trochę i oglądam ciuszki i mebelki na allegro. Też jestem jeszcze daleko daleko z tyłu z zakupami... Ale wczoraj zamówiłam już kilka rzeczy u tego sprzedawcy co Kachula i teraz czekam na paczkę ![]() Zaharia i Karenina Domi Macierzyński trwa 20 tygodni czyli jakieś 5 miesięcy. Dostajesz chyba tyle co wynagrodzenie za pracę. Jeżeli Twój Tż i tak musiałby teraz opłacać Ci ZUS i coś "dać" temu swojemu koledze to chyba średnio się to opłaca. A poza tym tak jak piszą dziewczyny to możecie spodziewać się kontroli (ty jak i ten potencjalny pracodawca) Dla Zusu może (ale nie musi) być to podejrzane, że ktoś zatrudnia kobietę w 7 miesiącu ciąży, która po miesiącu pracy idzie na zwolnienie. |
|
|
|
#4271 |
|
Raczkowanie
|
Jak tak dalej pójdzie to zamiast rodzić o terminie to będą same wcześniaki kochane.Bo jak nieja pisałam o skurczach to DOMI I ZACHARIA -Oj bo aż się boję dobrze że do przychodni mam blisko bo mam ją za blokiem.Boję sie tych skurczów ale niejest źle
DZIEWCZYNY MUSIMY SIE TRZYMAC RAZEM A CO DO NUMERU TEL TO JA RAZ PODAŁAM SWÓJ NUMER NA WIZAZU I NUMER GG.ALE KOMU MAM PODAĆ TEN NUMER CIO ??????????????????????
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka mi wyslij
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to wypisane w moim "Dzienniki ciąży"- mi sie tez bardzo spodobala ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4274 |
|
Rozeznanie
|
któraś z Was pisała, że lubi ciuszki z "uszkami" zobaczcie jaka śliczna kurteczka jest na allegro:
http://www.allegro.pl/item735274919_...z_uszkami.html ja już nie licytuję bo mam podobny kombinezonik, ale może któraś z Was chciałaby dla swojego maleństwa... |
|
|
|
#4275 | ||||
|
Zadomowienie
|
Domi- pizza wygląda miodzio
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zgadzamy się Cytat:
ale mam już 3 kurteczki z uszkami jeszcze jutro mam prasowanie ostatniej pralki, i wtedy policzę czego ile mam, ale wydaje mi sie,ze duuuużo oj Córcia będzie Gwiazda!
|
||||
|
|
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropka kiedyś gdzieś już słyszałam tę opowiastkę ale tak sie wzruszyłam, ze aż mi łzy poleciały
|
|
|
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
Widzę wysyp brzuszków
Dzidziusie mają przestronne mieszkanka Kamila i Zaharia trzymam za Was kciuki. Napewno będzie dobrze ![]() Nową książeczkę ubezpieczeniową?? Kurde to mnie teraz zabiłaś. Ja wiem że muszę wyrobić nową dyskietkę do lekarza ale że książeczkę to nikt mi nie mówił że to się zmienia. A gdzie ty to wymieniasz? KUrde same problemy z tą zmianą nazwiska:P:P |
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Katekate u pracodawcy wymienisz ksiazeczke ubezpieczeniowa. Chyba ze cie do ZUSu wysla ale u mnie nie bylo problemu jak mi zaginela kasiazeczka. w personalnym mi zrobili nowa
![]() tylko ja myslalam ze do ksiazeczki ubezpieczeniowej wystarczy akt slubu pokazany w pracy jako dowod ze zmienilas nazwisko ale nie wiem bo jeszcze nigdy nie zmienialam
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-09-10 o 21:06 |
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Już piszę PW
![]() Cytat:
![]() Co do książeczki ubezp. to ja mojej nie widuję bo ma ją kadrowa. Ale na Śląsku to chyba wystarczy karta czipowa
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny?
Ja się zastanawiam kiedy ja w końcu będę mogła odpocząć Chyba dopiero po śmierci Cały czas jestem na wysokich obrotach. Najpierw zakańczanie spraw w pracy, potem przeprowadzka, w nowym mieszkaniu organizowanie swoich szpargałów, potem pojechałam do Polski, co też obfitowało w zajęcia (zresztą jest to zupełnie inaczej niż w domu), do dzisiaj byli u nas moi rodzice. W między czasie jest pełno prania (dziś poszły kocyki i śpiworki) i prasowania . Po drodze było pełno zakupów, teraz musimy jeszcze kupić szafę do pokoju córci, zbudować łóżeczko (wózek na szczęście już w pełnej okazałości i gotowości stoi w salonie ) i wszystko jakoś uporządkować i spakować torbę do szpitala. Ale jak już wszystko będzie gotowe, to obiecuję, że będę tylko kanapować i czytać książki ![]()
|
#4281 |
|
Zadomowienie
|
Karenina dobrze że już jest w porządku
Domi ale pizza narobiłas smaka ![]() Czy któraś z Was kupowała łożeczko na allegro? Rozglądam się ale nie wiem co wybrać. Jakie są ceny w sklepach? Łożeczko plus mat plus szuflada to 420zł czy to dużo? |
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam te rzeczy na allegro i cena, którą podałaś myślę, że jest przystępna. W tej kwocie zmieściłam w sumie jeszcze pościel
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za info
Gucia ja też sobie ciągle powtarzam że wyśpię się chyba dopiero po śmierci bo niby ciąża i można odpoczywać ale ciągle coś do roboty
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.nfz-katowice.pl/?k0=02_ub...ia_zdrowotnego
|
|
#4285 | |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie
Cytat:
http://allegro.pl/item730037636_klup...da_matera.html Mi się to akurat podoba, albo Radek VII. A cena? No tanio nie jest, ale z drugiej strony takie łóżeczko trochę posłuży. Fajne są jeszcze takie, które można potem na tapczanik przerobić. |
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Nic to mamusie.
Zmykam, bo padam na pyszczek ![]() Życzę wam wszystkim dobrej nocy
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór Kochane Mamusie
...nie mam sił juz na nic ledwo siedze ,tyle biegania , a jutro pietek ![]() Nie mam sił nadrabiac przepraszam
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zycze milej nocki, z Tz poczekamy chyba na Kieskich i lulu...dobranoc Mamusie
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gucia a pamiętasz sprzedawce? |
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też już idę w kimono ![]() Do jutra kochane
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

aż zrobiłam zdjecie

ale nie wiem bo jeszcze nigdy nie zmienialam
i spakować torbę do szpitala. 

...nie mam sił juz na nic