Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-30, 10:51   #4261
Ifcia513
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez kajcia82 Pokaż wiadomość
kleome84 i ifcia 513 - przesyłam wam wykresik cyklu (obiecany kilka postów wczesniej). na priv się nie da jakoś więc na forum wrzucam Mam nadzieje że się przyda.
dzięki bardzo

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 12:17   #4262
booziaczek
Zadomowienie

witam mam pytanie czy ktos był u tej pani z poradni co polecaja ja na karczówce?????jesli tak to prosze napiszcie czy jest"wymagajaca"czy tez chce wspołpracowacD:
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 16:22   #4263
m_majaa
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie co Ci księża to już mnie wku.... nie będę klęła. Po pierwsze oni nie są od oceniania, bo to BÓG jest! Jak oni robią se dzieci z gosposiami to jest oki, tak??!! Nam ksiądz na Karczówce powiedział że obowiązkiem księdza jest dać nam rozgrzeszenie nawet za współżycie przed ślubem. Nie mogą dać rozgrzeszenia w przypadku seryjnego mordercy (a czasem taki dostaje), jesli (UWAGA) ksiądz zrobi dziecko itd. Za bardzo ciężkie grzechy się nie dostaje a nie jak oni głupoty gadają - za współżycie przed ślubem! Tak za przeproszeniem: moja du... mój biznes! NO!

m_majaa - nam menager powiedział, że za zaiks musimy zapłacić mu 300 zł.
dokładnie
a z zaiksem to muszę się dopytac bo może oś źle zrozumiałam

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
witam mam pytanie czy ktos był u tej pani z poradni co polecaja ja na karczówce?????jesli tak to prosze napiszcie czy jest"wymagajaca"czy tez chce wspołpracowacD:
na pewno nie idź do pani z Karczówkowskiej bo daje nieźle popalić
Stary 2010-04-30, 16:40   #4264
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Hej dziewczynki :0 Wracam po tygodniowej przerwie i co zastaje????? kilkanaście nowych stron GADUŁY STRASZNENiestety tyle wątków poruszyłyście, że nie jestem w stanie wszystkich zapamiętać a więc po krótce:
Cytat:
sylwkowa obrączki BOOSSSKIIEEEE! my też od razu nie jedziemy na hooney moon U nas jesttak że mój tż jest pracocholikiem straszliwym i nie lubi brać urlopów (on twierdzi, że jest inaczej) i też pewnie będziemy dluuuuuugo z tym zwlekać ;(
Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
sylwkowa cuudowne obrączki, kupiłaś je w aparcie? Ile zapłaciłaś za nie? Mnie sie one od dawna podobają one są z 3 brylantami w środku w obrączce PM?
Fajnie, że podobają Wam się moje obrączki Meana 1- nie my nie kupiliśmy w Aparcie ponieważ mieliśmy swoje złoto więc szkoda mi było kasy na aparta jak mogłam sobie zaoszczędzić ale kurcze nie wiem niestety jeszcze jak wyjdą bo dopiero zobacze je tydzień przed ślubem...cholern.. odległość ale mam nadzieję, że będą równie śliczne

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
zamawiałam jeszcze
  1. bukiet dla świadkowej - cena do 120zł w zależności jaki sobie wybierze bo ma dwa do wyboru tylko musi sukienkę kupić i dopiero zdecyduje.
  2. kwiaty na stół na salę - ok 40zł za bukiet
  3. bukiet na nasz stół - 100-120zł.........
Kurcze to naprawdę wydaje mi się, że spoko ceny no ale cóż już zabukowałam więc teraz muszę mieć tylko nadzieję, że z ostatecznego efektu będę zadowolona

Cytat:
Napisane przez carmen84 Pokaż wiadomość
Ja kupilam w Emmi Mariage Polecam!
Dziewczyny kupujące biżu w Emmi Mariage wklejać zdjęcia bo umieram z ciekawości co wybrałyście

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Cudne obrączki

Ja też nie mam taty... Dopiero 2,5 roku więc dalej jest ciężko. Ale podziękowania chciałabym zrobić, bo moja mama jest naprawdę kochaną kobietą a teściowie też mi się trafili świetni więc podziękowania na pewno będą
Dzięki Beaciunia

Cytat:

beaciunia ja tez mimo, ze taty brak to robię podziekowania dla rodziców, bo moja mamuncia to najkochańsza osoba na świecie (order powinna dostać że wytrzymała ze mna tyle lat bo ja mam straszny charakter ), a teściowie też fajni. Zrezygnuję natomiast z tego tańca przy piosence "cudownych rodziców mam bo jakoś tak głupio by było ......
Kajcia, Beaciunia- u mnie taka sama sytuacja ale mnie niestety nie stać psychicznie na to żeby zrobić podziękowania na sali i mimo, że moja mama jest również najukochańsza to My na 99% z tego zrezygnujemy- podziękujemy w domowym zaciszu- wiem, że totalnie bym się rozkleiła
Cytat:
Napisane przez 17072010 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, muszę się pochwali- właśnie odebrałam welon z poczty
Z takimi włosami zasłużyłaś na swoją ksywkę a welon naprawdę śliczny.

Cytat:
Napisane przez empirka87 Pokaż wiadomość
jak wam się podoba ta sukienka?? tylko oczywiście biała i bez ramiączek
Bardzo ładna tylko jak dla mnie koniecznie biała bo ten kolor do mnie nie przemawia.

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
No właśnie A jak to jest u Was? Macie plener w tym samym dniu (jeśli tak to przed ślubem czy w trakcie wesela?) czy w jakiś inny?
Nie ja mam plener po ślubie- szkoda mi czasu w dzień mojego ślubu no ijest jeszcze jeden powód..ja chcę troszkę inną sesję (bardziej zwariowaną) a na takiej moja suknia może ulec dużym zmianom

Co do Waszych zwierzaczków to poprostu cudowne tylko zostaje mi zazdrościć.
Ja również nie wynajmuję żadnego auta- wujka auto do tego wykorzystamy- suzuki grand vitara i za free..
hmm...o czym jeszcze zapomniałam?:ro lleyes:
Stary 2010-04-30, 17:53   #4265
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Hej Dziewczyny
Mamy wreszcie auto do ślubu TŻ dogadał się ze swoim kolegą i będziemy jechać hyundai tucson, takim jak w załączniku tylko czarnym

Przede mną pracowity weekend, bo jedziemy rozdać pierwsze zaproszenia. Mam nadzieję, że będzie ok

Jutro mnie tu pewnie nie będzie, więc...
elusia20 Powodzenia jutro Życzę dużo szczęścia, uśmiechu na twarzy i udanej zabawy oraz miłości na długie długie lata

A Wam wszystkim udanego weekendu majowego

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 18:18   #4266
monnagiovanna
Raczkowanie

Właśnie, elusia20, powodzenia jutro życzę Ci, żeby wszystko się udało tak jak zaplanowałaś, no i czekamy na relację
Stary 2010-04-30, 18:59   #4267
monini2507
Zakorzenienie

No to i ja sie dołączam do życzeń Elusia20 wszystkiego naj naj naj na nowej drodze Waszego wspólnego życie oby wszystko było dokładnie tak jak sobie to wymarzyliscie
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 19:28   #4268
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Elusia20 no to ode mnie imienniczko kochana też wszystkiego naj na tej nowej drodze

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:05   #4269
oliffka2
Raczkowanie

widzialyscie cos takiego na zywo?
Stary 2010-04-30, 20:10   #4270
emalgorzata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość

hej.byłam u tej kobitki na którą dają namiar księża z Karczówki (z klasztoru na górze)spoko babeczka. Jesli o tej samej mówimy. w kosciele w Józefie ma spotkania.to takie wykłady raczej.mialam tylko na koniec taka rozmowe indywidualna.ale spoko było.
emalgorzata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:13   #4271
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliffka2 Pokaż wiadomość
Widzieć nie widziałam, rozmawiałam tyko o tym w kwiaciarni nad którą się zastanawiam bo coś w tym stylu będzie mieć zamiast bukietu moja świadkowa.
A ty myślisz coś takiego dla siebie mieć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 20:16   #4272
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medioza Pokaż wiadomość
My mamy do ślubu retro: Daimlera, płacimy 700 zł
Napisz coś więcej, masz może stronkę?

Cytat:
Wiecie co Ci księża to już mnie wku.... nie będę klęła. Po pierwsze oni nie są od oceniania, bo to BÓG jest! Jak oni robią se dzieci z gosposiami to jest oki, tak??!! Nam ksiądz na Karczówce powiedział że obowiązkiem księdza jest dać nam rozgrzeszenie nawet za współżycie przed ślubem. Nie mogą dać rozgrzeszenia w przypadku seryjnego mordercy (a czasem taki dostaje), jesli (UWAGA) ksiądz zrobi dziecko itd. Za bardzo ciężkie grzechy się nie dostaje a nie jak oni głupoty gadają - za współżycie przed ślubem! Tak za przeproszeniem: moja du... mój biznes! NO!

m_majaa - nam menager powiedział, że za zaiks musimy zapłacić mu 300 zł.

Cytat:
Dziewczyny tyle pisalyscie o pani Marcie z Jagiellonskiej a ja wciaz nie wiem w ktorym miejscu jest ten salon ;/ Pomozecie?
Salon jest za stacją BP na Jagiellońskiej w pawilonach na pierwszym piętrze - salon Vita, ul. Jagiellońska 69 - wklejam strone salonu ze zdjęciem wejścia żebyś mogła łatwiej znaleźć http://www.vita.kielce.org/index.htm

Elusia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:20   #4273
emalgorzata
Przyczajenie

Cytat:
hej super ta bransoletka. będziesz miała taką na ślubie?wygląda rewelacyjnie.ile takie cudo kosztuje?i kto ci będzie to robił?

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Widzieć nie widziałam, rozmawiałam tyko o tym w kwiaciarni nad którą się zastanawiam bo coś w tym stylu będzie mieć zamiast bukietu moja świadkowa.
hej. ile kosztuje takie cudeńko? i jaka kwiaciarnia Ci będzie robić bukiet i tą bransoletkę?a jaki będziesz Ty miała bukiet? ze storczyka pewnie, jak bransoletka ze storczykiem
Stary 2010-04-30, 20:28   #4274
oliffka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Przeglądam właśnie wiązanki i trafiła się taka oto fotografia Nie zastanawiałam się jeszcze czy dla siebie, narazie zwróciłam uwagę i myślę, że nie będzie to bardzo praktyczne.
emalgorzata nie wiem ile kosztuje, ale skoro wzbudziło zainteresowanie postaram się dowiedzieć
Meana1 dziekuje kochana chciałam w prezencie bon podarunkowy zakupić w salonie, w którym pracuje, ale jednak z powodu braku czasu trafiłam do Blanche i widziałam p. Tusień - niepozorna a takie cuda robi
Stary 2010-04-30, 20:30   #4275
booziaczek
Zadomowienie

e małgorzata na ta co nam dali namiar ma na imie teresa z. no to fajnie ze nie jakas jedza musimy to z łobuziakiem załatwic niby nie cały rok został ale.... jak narazie za szybko mija czas bardzo dziekuje za odpowiedz
Stary 2010-04-30, 20:39   #4276
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emalgorzata Pokaż wiadomość
hej super ta bransoletka. będziesz miała taką na ślubie?wygląda rewelacyjnie.ile takie cudo kosztuje?i kto ci będzie to robił?

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

hej. ile kosztuje takie cudeńko? i jaka kwiaciarnia Ci będzie robić bukiet i tą bransoletkę?a jaki będziesz Ty miała bukiet? ze storczyka pewnie, jak bransoletka ze storczykiem
Szczerze o pytałam się o to jakiś czas temu i ceny zbytnio nie pamiętam. Bukiet, bransoletkę i 4 butonierki będę zamawiać w kwiaciarni na warszawskiej na Uroczysku, od paru lat kupuje tam kwiaty na różne okazję. Bukiet będę mieć ze słoneczników bo uwielbiam. A bransoletka najprawdopodobniej będzie z żółtego bądź pomarańczowego storczyka, chyba że z miniaturowych słoneczników, zależy co świadkowej będzie do ubrania pasować.
Stary 2010-04-30, 20:50   #4277
oliffka2
Raczkowanie

znalazłam więcej, ale nie są robione u nas w ck, obie kosztuja 28 zł + Vat nie wiem czemu tak śmiesznie mogę na priva wysłać link

Info dot weolonow:
"Ostatnia rada dla wszystkich panien młodych: welonów się nie prasuje! Wystarczy tylko na dwa tygodnie przed ślubem wyciągnąc go i rozwiesić w łazience tak, by miały kontakt z parą powstałą podczas kąpieli. To wystarczy, by welon sam rozprostował się i ładnie ułożył"

Edytowane przez oliffka2
Czas edycji: 2010-04-30 o 21:08
oliffka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:52   #4278
oliffka2
Raczkowanie

jeszcze foty
Stary 2010-04-30, 21:09   #4279
kajcia82
Raczkowanie

Elusia20 najlepszego na nowej drodze życia. Życzę udanej zabawy i pięknej pogody! Powodzenia

Koleżanki kochane! Potrzebuję namiaru na Panią Marię (tą od poradni małzeńskiej) dla koleżanki. Ona musi szybko załatwić nauki i jej facet też - a szczególnie, że on nie jest z kielców. Wiem ze gdzieś to jest na forum ale znaleźć nie mogę Dziękuję z góry za pomoc

Edytowane przez kajcia82
Czas edycji: 2010-04-30 o 21:17
kajcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 21:15   #4280
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaaneczkaaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!!
Wy mówicie o wtrącaniu się rodziców i teściów w sprawy organizacyjne, a moich teściów z kolei nic a nic nie interesuje nasz ślub. I dla nich nie ma tematu. W ogóle są dziwni i sobie nie bardzo z tym radzę, no ale...
ja mam dokłądnie to samo...juz kiedys pisałam...brak słów ale....jeszcze tylko 15 dni!!!!
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 21:17   #4281
Alice the Bride
Raczkowanie

Meana masz moze przykladowe menu z Bohemy? Wybralam poczatkowo menu za 160, zmienilam 1 danie z menu za 180 i jeszcze troche pozmienialismy ale nie na jakies ekskluzywne i mi wycenil wlasnie menu na 180 zl i wydaje mi sie sporo, ale nie mam tych kartek z przykladowymi menu.
A propo zwierzatek to wlasnie przyjechalam do rodzicow i sie okazalo ze nasz kotek ma bardzo spuchniete przednie lapy i jak jutro tak bedzie to musimy szukac dyzurujacej przychodni...
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 21:21   #4282
marta1206
Przyczajenie

Mam do was pytanko. Słyszała może któraś z was o zespole Kwant z końskich? Proszę o info i z góry dziękuję!!!
marta1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 21:52   #4283
emalgorzata
Przyczajenie

fjnie ze akurat coś wiedziałam.mam nadzieję ,ze Wam też babeczka podpasuje. jak tam byliśmy to fajny album o dzidziusiach nam pokazywała.tak apropos macierzyństwa to było. pewnie kojarzysz takie pocztówki z dzidziusiuami śpiącymi w kwiatuszkach itp. fajne to było.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

to fajnie tak ze słonecznikami.też lubię te kwiaty.a robi ci ta kwiaciarnia salę? kompozycje na stół itp.?a ile płacisz za bukiet ze słoneczników?bo moja koleżanka akurat chce taki i trochę się pytałam po kwiaciarniach ,ale jakoś niebardzo nam narazie podpasowały te kwiaciarnie. gadałam z takimi dekoratorkami - fajne rzeczy dziewczyny robią ,ale mają zajęty termin.powiedziały , ze nie wiedzą czy dadzą radę salę zrobić ,bo mają wtedy masę roboty.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

to fajnie tak ze słonecznikami.też lubię te kwiaty.a robi ci ta kwiaciarnia salę? kompozycje na stół itp.?a ile płacisz za bukiet ze słoneczników?bo moja koleżanka akurat chce taki i trochę się pytałam po kwiaciarniach ,ale jakoś niebardzo nam narazie podpasowały te kwiaciarnie. gadałam z takimi dekoratorkami - fajne rzeczy dziewczyny robią ,ale mają zajęty termin.powiedziały , ze nie wiedzą czy dadzą radę salę zrobić ,bo

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

do niunia_leyla
to fajnie tak ze słonecznikami.też lubię te kwiaty.a robi ci ta kwiaciarnia salę? kompozycje na stół itp.?a ile płacisz za bukiet ze słoneczników?bo moja koleżanka akurat chce taki i trochę się pytałam po kwiaciarniach ,ale jakoś niebardzo nam narazie podpasowały te kwiaciarnie. gadałam z takimi dekoratorkami - fajne rzeczy dziewczyny robią ,ale mają zajęty termin.powiedziały , ze nie wiedzą czy dadzą radę salę zrobić ,bo mają wtedy masę roboty.no i tak szukamy nadal.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

oliffka2 fajne te rzeczy znajdujesz.
bardzo mi się takie dodatki podobają.widziałam jeszcze takie torebki kwiatowe. fajne , do jakiejś awangardowej sukni super.a jak jest z bukietem ? chyba już tylko bransoletka ., bez bukietu.czy nie? albo dla świadkowej taka bransoletka.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

sorki dziewczyny.nie wiem czemu tyle razy mi się to wklepało.coś mi się pomyliło w kompie
Stary 2010-04-30, 22:43   #4284
lemon tree
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
Meana masz moze przykladowe menu z Bohemy? Wybralam poczatkowo menu za 160, zmienilam 1 danie z menu za 180 i jeszcze troche pozmienialismy ale nie na jakies ekskluzywne i mi wycenil wlasnie menu na 180 zl i wydaje mi sie sporo, ale nie mam tych kartek z przykladowymi menu.
A propo zwierzatek to wlasnie przyjechalam do rodzicow i sie okazalo ze nasz kotek ma bardzo spuchniete przednie lapy i jak jutro tak bedzie to musimy szukac dyzurujacej przychodni...
Alice-wiem, że to nie do mnie było pytanie ale - wysłałam Ci na PW menu, które dostaliśmy przy podpisaniu umowy w grudniu. Menu było na 2009/2010 rok
lemon tree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 22:56   #4285
srubka87
Zadomowienie

Kochane....nie uwierzycie..jak zwykle kciuki pomogły..Tż dostał pracę...AAAAA nie mogę w to uwierzyć.Dziękuję Wam...
elusia-wszystkiego najlepszego!!!

Edytowane przez srubka87
Czas edycji: 2010-04-30 o 23:04
srubka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 08:07   #4286
booziaczek
Zadomowienie

wmałgorzata to brzmi zachecajaco duzo razy trzeba isc i czy jest jakas stała opłata czy co łaska??? mam zamiar po długim weekendzie sie z nią skontaktowac
Stary 2010-05-01, 08:20   #4287
emalgorzata
Przyczajenie

płaciliśmy za takie książeczki.chyba 20 czy 30 zl.i tyle.
Stary 2010-05-01, 08:30   #4288
kleome84
Raczkowanie

kajcia82 dziękuję za wykresik
elusia20 wszystkiego najlepszego na nowej drodze !!
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 08:36   #4289
booziaczek
Zadomowienie

e małgorzatadzieki bardzo mi pomogłas i uspokoiłas teraz wiem jaks ie przygotowacD: miłego dnia zycze mimo tej pogody
Stary 2010-05-01, 08:48   #4290
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Kochane....nie uwierzycie..jak zwykle kciuki pomogły..Tż dostał pracę...AAAAA nie mogę w to uwierzyć.Dziękuję Wam...
Srubka ciesze się że TŻ dostał pracę, wyobrażam sobie jak sie cieszysz bo sama chyba zwariowałabym ze szczęścia jakbym mogła mieć na co dzień TŻ koło siebie

Eulsia20 życzę Ci bardzo udanego dnia, cudownych i niezapomnianych chwil, dużo uśmiechu i szczęścia i wszystkiego co tylko najlepsze na nowej drodze życia

Wszystkim życzę udanego długiego weekendu
Ja dzisiaj imprezuje (wieczór panieński ) ale przesadzić nie mogę bo jutro znów impreza, tym razem idziemy na chrzciny
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości