Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 12:55   #4261
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
...jak Wam się podobają takie butki?
Butki git

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
...Gratulacje dla Aneczki
Wspolczuje tego, przez co przechodzi kolezanka i jej rodzina. Sporadycznie kobiety z depresja porodowa robia cos dziecku lub innym domownikom, zazwyczaj maja mysli samobojcze.
O mysli samobojcze zawsze mnie pytaja na wizycie lekarskiej , ale nie miewam

Najczesciej niezalezne, na zmiany bio-chemiczne w mozgu nie ma rady, kazdego moze trafic... Chociaz oczywiscie predyspozycje pewne istnieja, np tak jak u mnie stany depresyjne byly juz przed ciaza.
...
No, mam nadzieję

Też kiedyś przechodziłąm depresje, wiele razy nawracała. Od jakiegoś czasu mam spokój i mam nadzieję, że tak zostanie.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
...Dziękuję dziewczynki za kciuki
Na bioderkach wszystko super! Dr najpierw zaczął mlaskać, ze Bartosz juz wstaje, ale jak sie pousg okazało, ze wsio ok! to powiedział, ze z jego wagą moze sobie wstawać /i nie sadzać go na siłę/ postoi sobie chwilke i klapnie na tyłek jak sie zmęczy
Zdziwiony był też że juz tak szybko raczkuje bo stwierdził, ze to za szybko jak na chłopaka

Na następna wizytę mamy się stawic jak Bartus zacznie chodzić - ale to już tylko taka wizyta bez usg

No i trochę się martwie, bo mały zaczął kichać, znów mu furczy w nosku i czasem kaszle ... mam nadzieję, ze z tym kaszlem to tylko tatusia naśladuje

To lecę, bo znów cos przzypalę wczoraj spaliłam Bartka zupkę

Ale z tego naszego Bartiego spryciula rośnie

Cytat:
...próbuj do lekarza, albo idź bez zapisu do przychodni - niech ktoś chociaż zerknie czy to uczulenie czy coś poważniejszego...
Ola dobrze mówi. Spróbuj

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Zdrowka!
...

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Już pewnie po szczepieniu,ale może Maciuś nie płakał bardzo
...
Skapitulowaliśmy dzisiaj, bo pogoda wstrętna. Kciuki przyjmę awansem

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
...Cos mnie brzuch boli. Powiem wam ze pozmienialo mi sie po ciazy i porodzie. Miesiaczki mam bardzo bolesne, w miedzyczasie (dni plodne) tez boli jak nie wiem I tak jakos dziwnie bo az plecy mnie bola i czasami az uda. Regularnoscia tez nie grzeszy a zawsze mialam jak w zegarku i bezbolesnie (oprocz lat kiedy bylam nastolatka). No i niektore z was dopiero dostaja pierwsze @ po porodzie a ja juz od pol roku mam Oczywiscie karmie.
...

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:02   #4262
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ja nie mogę na swojego Małża. Czasmi bywa Gnomem, ale malutkim. Muszę się przyznać, że i ja czasmi bywam Gnomową

Nie poszłam dzisiaj, przypomnę się następnym razem Zaciśniesz

Jasne

Ale u nas śnieżyca
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:06   #4263
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję dziewczynki za kciuki
Na bioderkach wszystko super! Dr najpierw zaczął mlaskać, ze Bartosz juz wstaje, ale jak sie pousg okazało, ze wsio ok! to powiedział, ze z jego wagą moze sobie wstawać /i nie sadzać go na siłę/ postoi sobie chwilke i klapnie na tyłek jak sie zmęczy
Zdziwiony był też że juz tak szybko raczkuje bo stwierdził, ze to za szybko jak na chłopaka

Na następna wizytę mamy się stawic jak Bartus zacznie chodzić - ale to już tylko taka wizyta bez usg

No i trochę się martwie, bo mały zaczął kichać, znów mu furczy w nosku i czasem kaszle ... mam nadzieję, ze z tym kaszlem to tylko tatusia naśladuje
Ciesze sie, ze wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka.
Nie było mnie wczoraj cały dzien i nikt za mna nie zatęsknił
tere fere
gooopotki piszesz
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny sorki, ze mnie dlugo nie bylo , ale sie wkrecialam w wymianki i temu ostatnio poswiecam duzo czasu. Muzo sie pozbyc duzo ciuchow z szafy .

U nas wszystko ok , Daniel dalej ma katar ale nie taki mocny jak wczesniej.
Pogoda super a ja niedlugo do pracy .
Sorki , ze nie pocytuje ale nie wiele czasu mi zostalo .
Milego dzionka !!!
Fajnie, ze wpadlas U nas tez ladnie, zaliczylismy fajny spacer, pozniej bedzie drugi.

Kolejny dzien marudka, Antonio wisi na mnie caly czas, nie moge mu zniknac z pola widzenia na 2 sekundy, bo jest ryk. Odkurzenie mieszkania i umycie podlog bylo niemalym wyzwaniem
Wlasnie siedzi w hustawce i oka ze mnie nie spuszcza, wczesniej zasnal mi na rekach pierwszy raz odkas skonczyl 3 miesiace...

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-04-22 o 13:08
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:14   #4264
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka.
Nie było mnie wczoraj cały dzien i nikt za mna nie zatęsknił
Mnie może nie być i 3 dni, a nikt nawet za mną nie zajęczy Żartuję Ja nie zauważyłam, bo nie bywam popołudniami ostatnio, a poza tym nie pracuję w CBŚ Ale na pewno ktoś tęsknił

Cytat:

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kurde, Dziewczyny co to???
Właśnie Antosia przebierałam. Wczoraj były na pupce a teraz...To raczej nie od pieluch...

Nie są takie blade jak widać na fotkach, tylko czerwone
Matko no. Nigdy nie miałam takich przygód skórnych ani u Bartka ani u nas....
No wygląda tak sobie. Poszłabym do lekarza.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy wszystkie pierzecie jeszcze w proszkach dla dzieci?

ja juz dawno piore rzeczy Marcela z naszymi rzeczami w normalnym proszku i plynie do plukania

miedzy 14 a 15 ma byc kurier z fotelikiem
Ja już dawno piorę w normalnym proszku.

Wiecie co myślę intensywnie o tej spacerówce-X-lander XA. Tylko szkoda, że nie ma tej rączki przekładanej Gdyby nie to, to bym już była zdecydowana na 100%. Chodzi o to, że Zosia strasznie reaguje na słońce-od razu leje takie łzy, jak krokodyl i odpędza się od promieni jak od much Ale tak sobie myślę, że są parasolki. Tylko, że zimą z parasolką tak głupio trochę No weźcie mnie przekonajcie...

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Syla mnie tez właśnie brzuch boli... Coś szybko, bo w poniedziałek odstawiłam azalię, a czuję, że najpóźniej jutro już będzie @. I coś mi się wydaje, że nie będzie to nic przyjemnego
Łączę się w bólu

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:19   #4265
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

angy xlander to naprawde swietny wozek - nie zastanawiaj sie jesli Ci sie podoba, bardzo malo wozkow ma przekladane raczki

poza tym Zosia musi w koncu nauczyc sie zyc ze sloncem

no i mozesz kupic parasolke - a w zimie juz napewno nie bedzie potrzebna bo Zosia bedzie wieksza, czesciej bedzie spacerowac na nozkach, no i beda tez saneczki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:20   #4266
angy
Zakorzenienie

p4w zapomniałam-butki bardzo fajne

Svi dobrze Ci idzie

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-04-22 o 13:23
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:41   #4267
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie Antosia przebierałam. Wczoraj były na pupce a teraz...To raczej nie od pieluch...

biedny Antoś, średnio to wygląda, nie mam pojęcia co to może być

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Wiecie co myślę intensywnie o tej spacerówce-X-lander XA. Tylko szkoda, że nie ma tej rączki przekładanej Gdyby nie to, to bym już była zdecydowana na 100%. Chodzi o to, że Zosia strasznie reaguje na słońce-od razu leje takie łzy, jak krokodyl i odpędza się od promieni jak od much Ale tak sobie myślę, że są parasolki. Tylko, że zimą z parasolką tak głupio trochę No weźcie mnie przekonajcie...

Svi ma rację, w zimie to już inna bajka będzie, a łudzić nie masz się co, ideału nie znajdziesz...
ja ci jedynie mogę podpowiedzieć że ta rozkładana budka bardzo dużo daje i to jest super sprawa ale na razie Martynka jest mała i spod tej budki i tak coś świata widzi, jak podrośnie to nie wiem czy będzie z zasuniętą tak chętnie jeździła ...No to Ci pomogłam

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 13:43   #4268
Miramej
Zakorzenienie

Nadrobiłam, ufff...

Cytat:
jakbys wstawala do malego w nocy tak, jak Twoj malz to maly bylby bardziej z Toba zwiazany

moj TZ ostatnio tez wstaje do malego i maly jest bardziej z nim zzyty
Czyli że co? Że skoro mój Małż wstaje w nocy, to Kuba nie jest ze mną przez to związany? A to, że 4 dni w tygodniu jesteśmy sami z Kubą przez 11 godzin, to, że zmieniam Mu pieluchy, karmię Go, bawię się z Nim itp. itd. to nic?

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
co do pieluszek to ja mam i używam i zużywam juz 2 opakowanie tych promocyjnych i żadnych krostek/odparzeń i inych nie zaobserwowałam
Mam nadzieję, że i u nas nie będzie sensacji

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Miramejku świetna wiadomość z wynikami
(...)
Nie wiem co by tu wykombinowac z tymi drzemkami.Jak jej 1 wyklucze to nastepna spi o wiele wiele dluzej.Ile drzemek maja wasze dzieci?

My mamy 2 drzemki

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Miramejku wspaniale wyniki!

Dzien dobry!

Wczoraj wieczorem poszlam do kina. Laczyl sie z tym maly stres, bo byl to pierwszy film po holendersku, jaki zobaczylam. Mysle, ze calkiem sporo zrozumialam Tematyka dotyczaca depresji poporodowej. Jest mi to o tyle bliskie, poniewaz kilka dni temu okazalo sie, ze moja kolezanka na to cierpi. Sprawa jest powazna- aktualnie przebywa w szpitalu na tygodniowej obserwacji, maz juz nie dawal sobie z nia rady i obawial sie o zycie jej, synka i swoje. Straszna sytuacja...

Ania wczoraj pierwszy raz przepelzla kilka centymetrow Slodka ta dupka w gorze

dla Ciebie za film po holendersku. Smutna historia

dla Aneczki

Cytat:
U gina też wspaniale (jak ja nie lubię chodzić do szperacza ). Nie pobrał mi cyto, bo doszukał się stanu zapalnego. Wrrr... Dostałam jakieś glubulki dowcipne i mam przyjść za jakieś 2-3 tyg.

Miramej za wizytę.
, pierwszy raz po porodzie robiłaś cyologię?

Cytat:
Podobnie jak ja Ostatnio Maciek nie chodzi spać jak zawsze o19, tylko o 21.30-22. i to po mega koncercie. Wstaje w nocy z płaczem, a budzi się ok.6 W dzień, też po wielkich bólach, idzie tylko na jedną drzemkę, ok. 12.

Ale za to 3-godzinną

Cytat:
ja ostatnio tak się kłócę z TZ, ze
niby się nie kłócę, ale atmosfera jest taka sobie, nie mam ochoty dać mu buzi na do widzenia i ogólnie mnie wkurza... te jego wyliczanki ile razy co zrobił i ile razy wstał doprowadzają mnie do szału
a dziś w nocy Tomuś wyjątkowo źle spał i stwierdziłam, ze moze zrobić nadplanowe mleko i poprosilam małża, zeby zrobił - wstał i oczywiście gadanie, ze nic nie przygotowane (zawsze przygotowuję wodę i butelki, a wczoraj zapomniałam tego zrobić) i musi myć, a ja się wściekłam, ze On tez mógł to zrobić, ze ja nie jestem zmywarką i nie chciało mi się wczoraj sprzątać itd... masakra

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:43   #4269
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd ja to znam...
U nas może nie w tych samych sprawach, ale w ogóle....
Ja mu zwracam uwagę, że np zostawia waciki, patyczki lub chusteczki wszędzie, to odpowiada mi, że ja się czepiam i zrzędzę i kłótnia gotowa. A to i tak pikuś....Nie wspomnę, że nawet palcem nie ruszy przy porządkach i wręcz stwierdziłam, że nie szanuje tego, że ja sprzatam, bo wrzystko rzuca pod siebie i nawet się nie z tym nie kryje. Opakowania, kapselki, papierki, talerze, ogryzki, skarpetki, szklanki itd, itp, wszytsko zostawia tam gdzie stał, a jak spadnie nie podnosi i moze leżeć tydzień póki ja nie sprzatnę. Chyba wychodzi z założenia, co się będzie męczył jak i tak ja posprzątam...

No to dzień dobry
Oczywiście się nie wyspałam...Niestety brak drzemki popołudniowej w ciągu dnia nie pomógł przy nocnym spaniu i budzenie jak było wcześniej tak i dzisiaj również....
(...)
Czego to już nie wymyślą...
http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...u__bo_nie.html

A Antek je przy każdej pobudce?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej

no i musialam wczoraj isc do malej bo obudzila sie z placzem po 23.00 i przez godzine nie mogla zasnac-caly czas jeczala ,dalam jej panadol ,napisla sie herbatki i zasnela w koncu ale i tak w nocy bylo jeczenie

Cytat:
ja już nie wiem czy to ze mną coś sie dzieje i ja się zmieniłam czy On
dziś rano pytam sie go gdzie jedzie (jakąś awarię chyba ma gdzieś w zachodniopomorskim), a on, ze nigdzie... nie to nie, szukać go nie będę

przed chwilą zadzwonił i obudził Tomka - pyta się co robimy, a ja ze nic - Tomek spał, ale telefon go obudził - bez pretensji - widocznie już sie wybudzał, bo zwykle tel go nie budzi, a ten sie rozłączył z tekstem "przepraszam, ze dzwonie"

już nie wiem czy to obowiązki tak wpływają na nasze związki?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Nocka przespana w całości Zuzia spała do 8 bez żadnej pobudki
Gratulacje

Cytat:
Nocka dzisiaj taka jak wczoraj, czyli do du... Muszę dzisiaj kupić nurofen i jej dać na noc, to może coś pomoże, bo Viburcol średnio działa u nas.
Na spacer pewnie znowu dzisiaj nie, bo zimno u nas jak choleraa.a

Cytat:

Może jedzenie jakieś Go uczuliło? Doczytam dalej pewnie

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-22, 13:44   #4270
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Super, że bioderka zdrowe , mnie pediatra też mówiła, że chłopcy z reguły wolniej się rozwijają niż dziewczynki

żeby nic się nie rozwinęło

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Miramejku ja też mocno trzymam
(...)
Ale Wam dobrze,ja też tak chcę

Mamy tak odkąd zlikwidowałam jedną drzemkę

Cytat:
Ja tak

Cytat:
Ja piorę w dziecięcym, nie widzę potrzeby zmieniania jeszcze. Bartkowi też długo tak prałam. Zawsze to delikatniejsza chemia niż w normalnych proszkach.
(...)
Miramej, jak po wizycie?
Też tak uważam

, zaraz napiszę

Cytat:
Moje dziecko uwielbia stac przy lawie i rwac gazety Rozdrabnia je na tycie tycie kawalki. Musze stac i pilnowac zeby do buzi nie wziela.
Hehe

Cytat:
Rewelka
W przyszłym tygodniu wizytatorka ma wolne, więc muszę psychicznie przygotować się na naloty
(...)
A myślałam, że tylko mój synek mnie ignoruje jak tatusia zobaczy
Współczuję

Nie tylko

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-22, 13:45   #4271
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mogę na swojego Małża. Czasmi bywa Gnomem, ale malutkim. Muszę się przyznać, że i ja czasmi bywam Gnomową
Ja też bywam Gnomicą

Cytat:
Ale u nas śnieżyca

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Kolejny dzien marudka, Antonio wisi na mnie caly czas, nie moge mu zniknac z pola widzenia na 2 sekundy, bo jest ryk. Odkurzenie mieszkania i umycie podlog bylo niemalym wyzwaniem
Wlasnie siedzi w hustawce i oka ze mnie nie spuszcza, wczesniej zasnal mi na rekach pierwszy raz odkas skonczyl 3 miesiace...

Cytat:
Mnie może nie być i 3 dni, a nikt nawet za mną nie zajęczy Żartuję Ja nie zauważyłam, bo nie bywam popołudniami ostatnio, a poza tym nie pracuję w CBŚ Ale na pewno ktoś tęsknił
Jakieś anse?

Teraz o wizycie , w zasadzie wszystko jest w porządku, bo nawet przy pierwszym ZUM-ie bakterii nie było bardzo dużo, tyle, że Kubuś mało przybierał i był płaczliwy, dlatego nie można było tego ignorować. Nadal mam podawać Małemu 1/4 tabletki Furaginu i 10 kropli Cebionu, następna wizyta w sierpniu, a w międzyczasie w czerwcu USG. Pani doktor cały czas się zastanawia nad zrobieniem badania CUM , dostaliśmy maść na odklejenie się napletka, bo Kubuś ma przewężenie, taki jakby pierścień.
Kubuś był bardzo grzeczny , pani pielęgniarce nawet udało się zmierzyć Mu ciśnienie . Tyle

Dziękujemy z Kubaskiem wszystkim Ciociom za kciuki

H. MacLeod

.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 13:46   #4272
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Czyli że co? Że skoro mój Małż wstaje w nocy, to Kuba nie jest ze mną przez to związany? A to, że 4 dni w tygodniu jesteśmy sami z Kubą przez 11 godzin, to, że zmieniam Mu pieluchy, karmię Go, bawię się z Nim itp. itd. to nic?
nie wiem, moze i tak byc - w koncu w nocy to co innego, dziecko jest zaspane potrzebuje bliskosci i mocniej ja odczuwa

co to jest 11 godzin 4 razy w tyg?

ja jestem z nim sama codziennie i co jakis czas na noc

a teraz bede co trzecia noc sama Tz musi pracowac
Stary 2010-04-22, 13:47   #4273
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Teraz o wizycie , w zasadzie wszystko jest w porządku, bo nawet przy pierwszym ZUM-ie bakterii nie było bardzo dużo, tyle, że Kubuś mało przybierał i był płaczliwy, dlatego nie można było tego ignorować. Nadal mam podawać Małemu 1/4 tabletki Furaginu i 10 kropli Cebionu, następna wizyta w sierpniu, a w międzyczasie w czerwcu USG. Pani doktor cały czas się zastanawia nad zrobieniem badania CUM , dostaliśmy maść na odklejenie się napletka, bo Kubuś ma przewężenie, taki jakby pierścień.
Kubuś był bardzo grzeczny , pani pielęgniarce nawet udało się zmierzyć Mu ciśnienie . Tyle

co to takiego??

cieszę się, ze wizyta udana

Stary 2010-04-22, 13:54   #4274
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, moze i tak byc - w koncu w nocy to co innego, dziecko jest zaspane potrzebuje bliskosci i mocniej ja odczuwa

co to jest 11 godzin 4 razy w tyg?

ja jestem z nim sama codziennie i co jakis czas na noc

a teraz bede co trzecia noc sama Tz musi pracowac
Ale w nocy Małż podaje Kubie tylko smoczka

Dla mnie to dużo, poza tym w pozostałe dni też się Kubą zajmuję, ale Małż chodzi wtedy na spacery.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
co to takiego??

cieszę się, ze wizyta udana
Badanie, które sprawdza, czy dziecko nie ma refluksu moczowego, trzeba zrobić cewnikowanie - tutaj pokazują.

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-22, 13:56   #4275
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Miramej tak sobie tylko gdybam
przyczyn moze byc wiele

ale wiekszosc chyba dzieci w tym wieku jest za tatusiami bardzo

pamietam jak Eryk byl malutki to az trzasl sie za ojcem jak go widzial, az bylam zazdrosna, a potem jak podrosl zrobil sie maminsynek
Stary 2010-04-22, 13:57   #4276
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale w nocy Małż podaje Kubie tylko smoczka

Badanie, które sprawdza, czy dziecko nie ma refluksu moczowego, trzeba zrobić cewnikowanie - tutaj pokazują.

ale za to "milion razy"

Stary 2010-04-22, 14:01   #4277
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Jasne
...

Cytat:
... pierwszy raz po porodzie robiłaś cyologię?
...
Ale za to 3-godzinną
Właśnie zamierzałam pierwszy raz. Powinnam wcześniej zrobić, ale jak mówisz, nie było mi po drodze

Ta jasne, 3 godziny to drzemie raz na pół roku. Dzisiaj było 1,5-godzinnna.

Cytat:
Ja też bywam Gnomicą
...Teraz o wizycie , w zasadzie wszystko jest w porządku, bo nawet przy pierwszym ZUM-ie bakterii nie było bardzo dużo, tyle, że Kubuś mało przybierał i był płaczliwy, dlatego nie można było tego ignorować. Nadal mam podawać Małemu 1/4 tabletki Furaginu i 10 kropli Cebionu, następna wizyta w sierpniu, a w międzyczasie w czerwcu USG. Pani doktor cały czas się zastanawia nad zrobieniem badania CUM , dostaliśmy maść na odklejenie się napletka, bo Kubuś ma przewężenie, taki jakby pierścień.

No właśnie Gnomicą, teraz jak czytam co ja napisałąm

super extra
Jakiego badania? Podała coś konkretnego?
Słyszałam o tej maści. Koleżanka używała, tzn. jej synek i podobno b. szybko napletek się odkleił. Nam jak się zamknął, to nadal tkwimy w tym samym punkcie
Pewnie miał oszałamiająco wysokie

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-22, 14:02   #4278
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej tak sobie tylko gdybam
przyczyn moze byc wiele

ale wiekszosc chyba dzieci w tym wieku jest za tatusiami bardzo

pamietam jak Eryk byl malutki to az trzasl sie za ojcem jak go widzial, az bylam zazdrosna, a potem jak podrosl zrobil sie maminsynek
A ja to odebrałam trochę jak zarzut, że to Małż wstaje . Ja jestem i zazdrosna i cieszę się, że Kubuś dobrze się czuje zarówno z jednym, jak i z drugim rodzicem

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ale za to "milion razy"

, czasami "tylko tysiąc"

No właśnie

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-22, 14:03   #4279
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

Why? Czy Kubuś ma jakieś inne wskazania do wykonania tego badania?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 14:11   #4280
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zamierzałam pierwszy raz. Powinnam wcześniej zrobić, ale jak mówisz, nie było mi po drodze

Ta jasne, 3 godziny to drzemie raz na pół roku. Dzisiaj było 1,5-godzinnna.

No właśnie Gnomicą, teraz jak czytam co ja napisałąm

super extra
Jakiego badania? Podała coś konkretnego?
Słyszałam o tej maści. Koleżanka używała, tzn. jej synek i podobno b. szybko napletek się odkleił. Nam jak się zamknął, to nadal tkwimy w tym samym punkcie
Pewnie miał oszałamiająco wysokie
Ja już robiłam, w październiku, tylko, że zapomniałam zadzwonić i spytać, jaki jest wynik , ale skoro oni nie dzwonią, to pewnie dobry

Pomyśl, że Bartoszek Sylki spi 15 minut

No CUM-u . Też czytałam o tej maści , może poproś swojego lekarza o receptę

No 80/40

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Why? Czy Kubuś ma jakieś inne wskazania do wykonania tego badania?
Jedno, co wiem - nowotwór pęcherza moczowego w rodzinie (mój ojciec). Lekarka nie jest zdecydowana, dlatego chce jeszcze poobserwować Kubę, na razie nie dopytywałam, bo i tak do następnej wizyty jeszcze 4 miesiące. Oczywiście, gdyby znów coś było, to wcześniej.

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-22, 14:16   #4281
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A ja to odebrałam trochę jak zarzut, że to Małż wstaje . Ja jestem i zazdrosna i cieszę się, że Kubuś dobrze się czuje zarówno z jednym, jak i z drugim rodzicem

poza tym jeszcze mu sie tysiac razy odmieni, raz bedzie bardziej za tata a raz za mama, z Erykiem tak bylo

sluchajcie dostalam wlasnie fotelik i nie zgadniecie co
przyslali mi natalie zamiast natashe

ale powiem Wam, ze na zywo jest bardzo ladny, nie wpada w czerwien tak jak na zdjeciu - ja bym zostawila ale poczekam na TZ zeby poznac jego opinie

p4w u Ciebie tez tak jest, ze z zaglowka idzie w dol taki material, ktory swobodnie opada na oparcie, tak, ze mozna go podniesc reka do gory i jest plastik pod spodem? tak ma byc? czy moze mam jakas podrobe
bo ja ich nie widzialam na zywo tylko TZ
Stary 2010-04-22, 14:20   #4282
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już robiłam, w październiku, tylko, że zapomniałam zadzwonić i spytać, jaki jest wynik , ale skoro oni nie dzwonią, to pewnie dobry

Pomyśl, że Bartoszek Sylki spi 15 minut

No CUM-u . Też czytałam o tej maści , może poproś swojego lekarza o receptę

No 80/40

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Jedno, co wiem - nowotwór pęcherza moczowego w rodzinie (mój ojciec). Lekarka nie jest zdecydowana, dlatego chce jeszcze poobserwować Kubę, na razie nie dopytywałam, bo i tak do następnej wizyty jeszcze 4 miesiące. Oczywiście, gdyby znów coś było, to wcześniej.
He,he dobre usprawiedliwienie

Rzeczywiście. Trzeba się cieszyć każdą minutą

Już doczytałam, tylko piszę z Wiercipiętą na kolanach
Poproszę

Tak też myślałam

No tak, u nas też pytano o choroby UM w rodzinie. Pytam również, bo sama miałam to badanie Prawdopodobnie ZUM u Kuby to przypadek, bo do tej pory innych objawów nie ma. Wiadomo, trzeba trzymać rękę na pulsie.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-22, 14:27   #4283
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

poza tym jeszcze mu sie tysiac razy odmieni, raz bedzie bardziej za tata a raz za mama, z Erykiem tak bylo

sluchajcie dostalam wlasnie fotelik i nie zgadniecie co
przyslali mi natalie zamiast natashe

ale powiem Wam, ze na zywo jest bardzo ladny, nie wpada w czerwien tak jak na zdjeciu - ja bym zostawila ale poczekam na TZ zeby poznac jego opinie

Zdaję sobie sprawę, że Mu się odmieni

, chociaż mnie się Natalie podobał

Cytat:
No tak, u nas też pytano o choroby UM w rodzinie. Pytam również, bo sama miałam to badanie Prawdopodobnie ZUM u Kuby to przypadek, bo do tej pory innych objawów nie ma. Wiadomo, trzeba trzymać rękę na pulsie.
Mam nadzieję, że przypadek, ale jakiś strach zostaje

H. MacLeod

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 14:28   #4284
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wrzucam fotki bez lampy i z lampa

co myslicie?

(ten material to taki jak mam na kanapie , ala zamsz, jak reka przejedziesz to taka smuga zostaje)
Stary 2010-04-22, 14:31   #4285
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
, chociaż mnie się Natalie podobał
Tobie sie obydwa podobaly

ale podoba mi sie ten kolor - ja bym zostawila, ale musze poczekac na TZ i zobacze co on powie, podejrzewam, ze tez mu sie spodoba

no i najwazniejsze - WCALE NIE WYGLADA JAK KUPA
Stary 2010-04-22, 14:32   #4286
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

co myslicie?

(ten material to taki jak mam na kanapie , ala zamsz, jak reka przejedziesz to taka smuga zostaje)
Mnie się podoba

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-22, 14:40   #4287
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej, cieszę się, ze po wizycie ok i Kubuś był grzeczny

Niestety ztrona z badaniem mi się nie otwiera...

Svi, no fajny ten fotelik. Ale jakoś nie padłam z wrażenia (chodzi o całokształt)
Kolor fajny

No i nie jadę do lekarza, u nas pada grad ma zmianę z deszczem i prawie poziomo, tak zacina.
Zadzwonię jak ogarnę trochę po lekarza do domu, takiego osiedlowego. Nie znam, nic nie wiem o nim, ale podobno jakiś z powołaniem. Trudno, troszkę kaski wybulę, ale co poradzę. Zdrówko najważniejsze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 14:40   #4288
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Mam nadzieję, że przypadek, ale jakiś strach zostaje
Zgadza się

Cytat:

co myslicie?

Kolorek ładny, ale ciekawe jak ten materiał będzie zachowywał się w użyciu

No i nie koopa

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-04-22, 14:43   #4289
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Tobie sie obydwa podobaly

ale podoba mi sie ten kolor - ja bym zostawila, ale musze poczekac na TZ i zobacze co on powie, podejrzewam, ze tez mu sie spodoba

no i najwazniejsze - WCALE NIE WYGLADA JAK KUPA
No tak, dlatego napisałam, że mnie się Natalie podobał, bo poza mną już chyba nikomu

To jest argument

Cytat:
Miramej, cieszę się, ze po wizycie ok i Kubuś był grzeczny

Niestety ztrona z badaniem mi się nie otwiera...
(...)
No i nie jadę do lekarza, u nas pada grad ma zmianę z deszczem i prawie poziomo, tak zacina.
Zadzwonię jak ogarnę trochę po lekarza do domu, takiego osiedlowego. Nie znam, nic nie wiem o nim, ale podobno jakiś z powołaniem. Trudno, troszkę kaski wybulę, ale co poradzę. Zdrówko najważniejsze
, ciekawe czemu Ci się nie otwiera?

Daj znać, co lekarz powiedział

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-22, 15:12   #4290
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

szybko cytuje i zmykam bo mala sie zbudzi pewnie zaraz, dostanie mleczko i bedzie pod okiem mamy bo my z malzem na zakupy

aaa przyszla ta kula z all i narazie szalu nie ma bo Wercia jeszcze nie umie raczkowac ale cala podskakuje i ma radoche jak ja ta kule gonie

Cytat:

ja juz dawno piore rzeczy Marcela z naszymi rzeczami w normalnym proszku i plynie do plukania

miedzy 14 a 15 ma byc kurier z fotelikiem
ja piore bo moja podatna na uczulenia

Cytat:

Cos mnie brzuch boli. Powiem wam ze pozmienialo mi sie po ciazy i porodzie. Miesiaczki mam bardzo bolesne, w miedzyczasie (dni plodne) tez boli jak nie wiem I tak jakos dziwnie bo az plecy mnie bola i czasami az uda. Regularnoscia tez nie grzeszy a zawsze mialam jak w zegarku i bezbolesnie (oprocz lat kiedy bylam nastolatka). No i niektore z was dopiero dostaja pierwsze @ po porodzie a ja juz od pol roku mam Oczywiscie karmie.
ooo mam tak samo
ja @ po porodzie dostalam we wrzesniu i w miare regularne cykle mam 28-30 dni a kiedys zdarzalo sie i 50 ponad

Cytat:

Oooo, jakbym Maćka widziała

jednak maja cos wsplnego z Wercia

Cytat:

super ze wizyta udanano i wiesci tez dobre

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości