|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
Hm, a może spytaj go, jak sobie wyobraża wasz związek za dwa, pięć lat? Czy sądzi, że już wtedy będziecie małżeństwem/rodziną, czy jeszcze nie? Jeśli nie, to dlaczego?
Powody mogą być rozmaite, ale z tego, co piszesz, chyba on nie jest zagorzałym przeciwnikiem małżeństwa, nie jest też przeciwny małżeństwu konkretnie z Tobą. Czyli chce, ale nie teraz? Tak ci mówi? Z tym dziadkiem to bez przesady ![]() A Ty sama zastanów się, czy potrzebujesz zaręczyn/małżeństwa, bo chcesz być już narzeczoną, żoną, czy dlatego, że chcesz z nim dzielić życie i nie wyobrażasz sobie tego z kimkolwiek innym? Właśnie takie pytania, jak sobie wyobraża nasz związek za 2 - 5 lat, kończą się u niego stwierdzeniem, że 'mam parcie'. Po prostu nie pytam już o to. Nie wydaje się być przeciwnikiem małżeństwa, ale dziwi mnie, że nic nie robi, tym bardziej, że w zeszłym roku kupiliśmy pierścionek zaręczynowy, po czym, gdy dowiedział się, że apart = daleko od siebie/oddzielnie, 'obrział się' na pierścionek, i stwierdził, ze jest niewłaściwy.... ![]() ![]() Chciałabym być Jego żoną, i móc stworzyć z nim już rodzinę, bo jak mówię, Tż jest tradycjonalistą (najpierw ślub, potem dziecko), chociaż kiedyśtam powiedział, że 'gdybyśmy mieli dziecko, to tragedii by nie było'. Ale nie chcę opierać swojego związku na jakichś pojedynczych słowach, i braku Jego czasu. Myślę, ze gdyby był gotowy, nie byłby tak zajęty (albo nie sprawiał takiego wrażenia).
#4262 |
Zadomowienie
|
piszesz, że jest tradycjonalistą więc może chodzi też o to, że nie jest jeszcze gotowy na ślub (?) A może chodzi o to, że jeśli pierścionek zaręczynowy to i data ślubu odrazu, wybieranie sali, obrączek itp? a nie że narzeczeństwo kilka lat a potem dopiero ślub. Tylko zaręczyny i zaraz ślub i może chodzi o kasę na wesele że trzeba uzbierać co nieco na ślub, wspólne życie itp?
Pisałaś że jesteście 3 lata razem ale nie mieszkacie ze sobą. Więc może też najpierw chce z tobą zamieszkać? potem oświadczyny potem ślub..? Chyba że mieszkanie wspólne też po ślubie.. Ale już ma tyle lat ... to mi się wydaje że może mu tak dobrze, tyle lat już żył "sam" a tu nagle w tym wieku ma się zaręczać, ślub brać? :P Nie wiem co ma w głowie :P Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2013-02-05 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkanie wspólne też po ślubie. I fakt, może być mu tak po prostu wygodniej, że bez zobowiązań, chociaż kiedy się poznawaliśmy, nie ukrywał, ze chce się żenić. O ironio, wtedy bałam się, ze się oświadczy na drugiej, trzeciej randce, a teraz... ![]()
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
A dlaczego "nie ma czasu"? praca czy co?
Hm.. a może jak on uważa że mu tak trujesz o ślubie to daje sobie luz a jak przestaniesz to będzie chciał? Moja koleżanka ciągle gada swojemu facetowi "no kiedy mi się oświadczysz, już tyle lat jesteśmy razem, no kiedy" i on się wkurza i jej odp cały czas że jak będzie odpowiedni czas to się oświadczy i że dla niego oświadczyny = ślub a nie oświadczyny długo długo nic i ślub. Ale oni mieszkają razem itp Tak w ogóle trochę przerażałoby mnie że mieszkanie dopiero po ślubie.. nie wiem jak inni ale ja wolę sprawdzić faceta jaki jest na codzień, w domu w codziennych obowiązkach itp.. Jak taki tradycjonalista to seks też po ślubie? ![]() ![]() On jest kawalerem czy miał kiedyś żonę/ dziewczynę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
mój facet był z dziewczyną 3,5 roku i też mu ciągle gadała , że chce już żeby jej się oświadczył przez co były wieczne kłótnie , popsuło się w ich związku i się rozstali .
a mam takie inne pytanko : co kupujecie swojemu facetowi na walentynki ? ja znalazłam na internecie taką poduszkę rękawice bokserską (on jest trenerem boksu) z napisem "love punch" i sercami , co o tym myślicie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
my raczej nic nie kupujemy, mieliśmy jechać do kina ale że młody jest chory to nigdzie nie idziemy ;/
Myślę że rękawica poduszka może być ok ![]() ![]() Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2013-02-06 o 23:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na Walentynki z Tżtem mam już tradycję - kupujemy sobie perfumy ![]() EDIT: Jak się Wam udały Walentynki dziewczyny?? ![]()
You only live once. But if you do it right, once is enough. ![]() ![]() Edytowane przez ananna Czas edycji: 2013-02-15 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Hello zyje tu ktos :P
#4269 |
Zakorzenienie
|
Zyje
![]() Huh dlaczego ja tylko w domu potrafie gadac swobodnie z moim TZ-tem. Poszlismy do restauracji i rozmowa sie nie kleiła O.o'' a w domu juz było ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziwne. Masz jakieś przypuszczenia, dlaczego tak się może dziać?
#4271 |
Zakorzenienie
|
No dziwne. My np jak wychodzimy na piwo raczej delektujemy sie jedzeniem i piwem.
#4272 |
Wtajemniczenie
|
to u nas jest odwrotnie jak idziemy na pizze czy bilard to wtedy możemy normalnie pogadać a jak jesteśmy w domu to najczęściej leżymy, przytulamy się i oglądamy filmy i nie ma ochoty na rozmowę . U mnie walentynki kompletna porażka , nic nie wyszło tak jak miało być . A prezent walentynkowy mam dopiero dostać w czwartek jak pójdziemy na zakupy .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zadomowienie
|
u mnie też z TŻ lepiej w domu sie gada niż w restauracji czy gdzieś.. mam wrażenie że nie mamy o czym gadać
![]() U nas walentynki- TŻ zaprosił nas do restauracji na deser, dostałam jeszcze kwiatka a synek misia :P A teraz..cisza.. chyba się pokłóciliśmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Heeej, zyjemy
![]() Wprawdzie ja z tż-tem nie widziałam sie juz miesiac... i tak tesknie strasznie. Ciagle cos wypada, no ale mysle ze w tym tyg juz sie spotykamy ![]() W weekend mamy podobno na jakies wesele iść ![]()
#4275 |
Zakorzenienie
|
Moje Walentynki tez nieciekawe
![]() ![]()
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Moze dlatego, ze jak wychodzimy to MUSIMY rozmawiac, bo co nie mozna milczec, a w domu własnie moge sie zrelaksować, usiasc z nim na kanapie i wlasnie wtedy mam ochote na gadanie.
Chyba ja po prostu nie lubie byc zmuszana moralnie do rozmowy gdzie są ludzie naokoło ? O.o W Walentynki dostałam duzo czekolady, miały być kwiatki, ale jak chciał kupić to juz nic w sklepie nie było, a TZ wraca zwykle póżno do domu ![]() ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2013-02-20 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Przecież jak się wychodzi do restauracji, na wystawę czy cokolwiek to też właśnie po to żeby się zrelaksować. Nie ma przymusu rozmowy, nic nie musisz ale ja uważam to raczej za dziwne troszkę jeśli nie ma się o czym rozmawiać z partnerem bo się człowiek krępuje ludźmi naokoło. Chyba powinniście wychodzić częściej, trenować taką formę relaksu.
#4278 |
Zakorzenienie
|
To prawda, że dawno nie wychodziliśmy z kwestii finansowych
![]() To nie tak, ze w ogole nie rozmawiamy. To tylko powazniejsze rozmowy on odkłada na pózniej i pózniej. Chciałabym by jego praca nie meczyła go tak bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Praca go męczy, zakupy go męczą... czy nie jest czasem tak, że to jego wymówka? Bo wiesz, do rozmowy wiele sił nie trzeba, można rozmawiać siedząc sobie wygodnie, przy relaksującym winku czy herbatce...
Dla mnie to jest mocno dziwne, że on do tego stopnia nie chce rozmawiać.
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Czasami chciałabym żeby powiedział coś więcej o naszych planach. Co chce zebysmy zrobili. Ja pytam go co robimy, to on pyta "To co ja chce".
Chciałabym, żeby od czasu do czasu on o czyms zdecydował bo czuję, że on wszystko przyjmie tak jak ja tego pragnę. Wiem, że chciałby, abym ja była zadowolona ze wszystkich decyzji no ale jak ja mam sie decydować jak sama nie wiem. Tak jest tez z małymi sprawami. Zawsze mówi niech bedzie jak ja chce. Zaprasza do restauracji, ja musze wybrac, kupujemy cos, ja musze wybrac. Cokolwiek zawsze ja. To nie tak, ze on jest obojetny czy cos w tym stylu. Tylko, aż tak chce mnie zadowolić, że moja decyzja jest swieta i on pójdzie na wszystko co sobie wymyślę. Czasami mam tego dosc. Przykład : Ja :Jaki chcesz oglądnąc film? TZ: Nie wiem, a ty jaki chcesz? Ja: Co chcesz na obiad? TZ:Nie wiem, zjem wszystko co zrobisz. Ja: Gdzie jedziemy na zakupy? TZ:A ty gdzie chcesz jechac? I tak w kółko, cokolwiek zapytam. Wtedy ja musze wszystko proponować i on jak ten sługa się mnie słucha XD Wazniejsze decyzje w większosc są podejmowanie przeze mniebo on nie potrafi sie namyslic. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2013-02-20 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
a ja miewam ostatnio dziwne sny , niby takie błahostki , ale ... śniło mi się , że stłukłam ekran w telefonie , który od niego dostałam na urodziny , że zgubiłam buty do których on mi dołożył , że chcemy jechać na wakacje razem , ale zawsze coś nam przeszkadza , że nie mogłam zasnąć i on też (on leżał w łóżku z jakąś kobietą ) i ja mu powiedziałam , że nie mogę zasnąć , bo mi jego brakuje i on przyszedł do mojego łóżka , przytulił mnie i już czułam się bezpieczna i zasnęliśmy razem . wiem , że to tylko sny , ale może w ten sposób mam się o czymś dowiedzieć ?
![]() ostatnio nie ma prawie czasu dla mnie , bo w sobotę miał walkę i w niedziele się nie widzieliśmy , bo on odpoczywał , wczoraj się mieliśmy widzieć , ale stwierdził , że jak mu "makijaż" zejdzie (podbite oczy itp) to się spotkamy , ale na co dzień pokazuje się tak wśród ludzi i nie ma problemu a mnie się tak pokazać nie chce . jak wyczuł , że jestem zła to zadzwonił do mnie , pytał jak się czuje itp . |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbowałaś mu powiedzieć o tym wprost? Że trochę cię męczy ciągłe podejmowanie decyzji i chciałabyś, żeby on czasem wykazał inicjatywę, zaskoczył cię czymś albo po prostu zrzucił z ciebie ten ciężar decyzji? To naprawdę nie jest trudne, mi wystarczyła rozmowa, bo nie zdawałam sobie sprawy z tego, że dla partnera to może być problem ![]() W jaki sposób on okazuje swoje uczucie do ciebie?
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Tylko teraz musze pomyslec jak i kiedy mu napomknac o tym. Moglby sie bardzo zasmucić jakbym mu powiedziała, ze cos w nim mi nie pasuje. Jest bardzo czuły jesli mu wypominam jakąs rzecz.
Pare razy mu mówiłam przy okazji, gdy nie chcial czego postanowić, ale znów zawsze jest tak samo. Zwykle taki był. To nie tak, że na niego narzekam, ale coraz bardziej czuje, ze jego obiecanki zostana tylko w jego głowie. Jak slub, dzieci czy dom, bo nie potrafi podjac meskiej decyzji. Pewnie na zareczyny bede czekała wiecej niz dziesiec lat =.=. Zawsze wiem co kiedy zrobi, jest bardzo przewidywalny, nasze dni są bardzo przewidywalne, wkrada sie rutyna. Teraz wyciagnelam go ostatnio na spacer. Było tak. Chcesz isc na spacer? TZ: Jak ty chcesz. Gdzie chcesz iść? Zaproponuj. TZ: Nooo nie wiem... Za kazdym razem daje mu szanse by cos wymyslił, a on to samo. Nigdy mi nie mówi co mam zrobic. Nawet jak zapytam go o opinie jak powinnam postąpić. On nic nie wie. Co do uczuć to jest ich na prawdę wiele, w tej kwestii nie jest obojetny. Przytula, całuje, mówi, że kocha, trzyma za ręke itd. Jest baardzo czuły. Ostatnio tez miałam dziwny sen , bardzo realistyczny ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2013-02-20 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Nie chcesz się kłócić, ani wypominać nic, chcesz zwyczajnie zwrócić jego uwagę na to, że ten aspekt związku cię nie satysfakcjonuje i chciałabyś, aby wykazał większą inicjatywę. Nic strasznego. On nie ma się o co smucić, związek to nie tylko spijanie sobie z dzióbków, ale także poważne rozmowy, które przeprowadzać trzeba no bo jak inaczej się porozumieć, czytaniem w myślach? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Masz racje. Cóż, zobacze jak to wyjdzie. Gdy nadarzy sie okazja i moment to mu o tym porozmawiamy.
Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Raczkowanie
|
Ale cisza na wątku.. co u Was Dziewczyny??
![]()
#4288 |
Rozeznanie
|
Średnio, ale co zrobić ;-)
![]() |
#4289 |
Raczkowanie
|
U mnie też średnio.
Mieliśmy kilka poważnych rozmów z Tż i emocje w związku opadły, są jakby przytłumione, choć to pewnie też przez problemy z pracą tż i moją szkołą... No i brak u nas (a może bardziej u niego) namiętności. Bardziej potrzebujemy się teraz poprzytulać, pocałować w czółko niż gorąco bawić się ze sobą. Nie powiem, trochę mi to powoli przeszkadza, ale pohamuję swoje libido i uszanuję jego zdanie. Każdemu przytrafia się gorszy humor. ![]()
---------- Postanowienia noworoczne: - ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć!! - nos w książki --> "Już za rok matura..." ![]() - cieszyć się życiem! ![]() Skalpel: 5 Killer: 3 Turbo: 5 Tiffany R. : 19 Mel B abs: 6 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Otóż to mój pierwszy post, choć jestem już na wizażu prawie 6 lat. Przeglądałam forum w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca i chyba znalazłam. Nie do końca wiem jak opisać o co mi chodzi. Otóż zadłużyłam się w w wykładowcy. Starszym o 29 lat... Staram się o nim nie myśleć, zapomnieć. Ale to tak trwa od półtora roku i nic. Najzabawniejsze, że on zupełnie nie zwraca na mnie uwagi w ten sposób. Właściwie piszę to wszystko, bo potrzebuje porządnego otrzęsienia. Przepraszam, że się tak nad sobą użalam, ale jakoś nie mam z kim o tym porozmawiać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.