|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4262 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Are you talking to me?!
|
Bell ma kolor identyczny jak najjaśniejszy Catrice matujący (a przynajmniej taki mi się wydaje). Dla mnie jest za ciemny, stanowczo za żółty (oliwkowy?) i zbyt szary. Nałożony cieniutką wartwą co prawda wtapia się w skórę, ale szału nie ma.
Na plus zasługuje fajne opakowanie i własności matujące - na początku podkład jest kremowy, ale na skórze zastyga i daje całkiem przyjemny mat. Posiadaczki umiarkowanie jasnej, oliwkowej cery mogą się zakręcić wokół niego. ![]() N1 jest całkiem przyjemne. W rossmanie porównywałam go z HM 51 Bourjois i jest nawet minimalnie jaśniejszy i bardziej żółty.
#4264 |
Konto usunięte
|
w takim razie jak pokończę wszystko co mam to sobie obejrzę z bliska i na all co nie co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Are you talking to me?!
|
Mnie znowu kusi NARS Siberia i pełnowymiarowy DW Estee Lauder...
PS. Swoich podkładów nie wykończę chyba do końca życia:/ I zawsze kiedy wydaje mi się że to już "ten" podkład coś mnie pcha ku temu, by szukać dalej.
Edytowane przez quench Czas edycji: 2011-09-17 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Konto usunięte
|
Mnie do tych droższych jakoś nie ciągnie. Wolałabym znaleźć coś jasnego w niższej cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Are you talking to me?!
|
Heh, też bym chciała mieć podkład jasny, tani i dobry. Ale niestety niczego takiego nie spotkałam
![]() ![]()
#4268 |
Konto usunięte
|
Ja go daję tylko na bazę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
Mnie też ten nars korci strasznie ;p skuś się... nie pogardzę słoczem ze sprawdzonego źródła
![]()
#4271 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Are you talking to me?!
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;29469828]Mialam Glow. Troche za ciemny. Krycie marniutkie. Zoltek. Wodnisty, brak pompki.[/QUOTE]
Nie wygląda to obiecująco ![]()
#4273 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Are you talking to me?!
|
MAP ostatnio fatalnie wygląda na mojej skórze. Włazi w pory, zmarszczki i warzy się po godzinie
![]() Dlatego szukam zamiennika. Pierwotnie planowałam dokupić białego MAP-a i zmieszać je razem, ale nie wiem, czy w takim układzie jest sens.
#4275 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z podkladow, ktorych pewnie nie probowalas masz: Becca, Elis Fass, Edward Bess, Hourglass, Shu Uemura, La Metier, La Mer, Chantecaille. No i Burberry (probowalas?). MAC wypuscil tez nowy podklad. Jest jasny. Widzialas? Ja ze swoich zapasow moge poratowac Cie LS 02 Armaniego i MAC Studio Moisture Tint "Light". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Are you talking to me?!
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;29473539]Przykro mi
![]() Z podkladow, ktorych pewnie nie probowalas masz: Becca, Elis Fass, Edward Bess, Hourglass, Shu Uemura, La Metier, La Mer, Chantecaille. No i Burberry (probowalas?). MAC wypuscil tez nowy podklad. Jest jasny. Widzialas? Ja ze swoich zapasow moge poratowac Cie LS 02 Armaniego i MAC Studio Moisture Tint "Light".[/QUOTE] Dziękuję za propozycję i ukierunkowanie na dalsze poszukiwania. ![]() Poszukiwania podkładu idealnego nie mają końca ![]()
#4277 |
Raczkowanie
|
Burbiak jest kapryśny, lubi się utlenić. Mam, więc kończę, ale zachwytów nie ma. Właściwości fajne, ale kolor, niestety. Choć i tak akceptowalny, mniej więcej na poziomie jasności Armaniego LS i CK 113 Porcelain, tyle, że Armani jest ciepły, CK neutralny i burbiak najchłodniejszy. No i CK się nie utlenia, a poza tym właściwościami CK Infinite Matte jest niemalże identyczne jak Burberry Sheer Foundation. Ciekawa jestem, czy CK Infinite Moisture nie jest dokładnie takie samo.
"No i Burberry (probowalas?). MAC wypuscil tez nowy podklad. Jest jasny. Widzialas? " A co to za nowy podkład MAC? Jeszcze z jasnych są MUFE... Ale oczywiście nie w Polsce ![]()
#4278 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
CK mnie odstrasza recenzjami na KWC; muszę przynać że są bardzo niepochlebne... Z MUFE miałam podkład HD odcień najjaśniejszy z dostępnych w Sephorze czyli 117. Oczywiście w USA są kolory jaśniejsze, ale ktoś doszedł do wniosku, że w PL to same mulatki żyją i nie warto wprowadzać u nas jasnych odcieni...
![]() |
#4279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Are you talking to me?!
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;29493744]to może kupuj same próbki
![]() Miło by było, gdyby można tak było kupić próbki tego co mi się marzy ![]()
#4281 |
Raczkowanie
|
ten Matchmaster jest ciekawy. Niby wyjściowo ciemniejszy od Mineralize Satinfinish, ale na twarzy jaśnieje, a moim problemem są podkłady, które z początku są dopasowane, a potem strasznie oksydują... Jak jaśnieje, to chyba już nie ciemnieje na powrót? To by dopiero było przewrotne
![]() Co do recenzji CK, wiem, dlatego właśnie nie zdecydowałam się na kolejną buteleczkę. Wydaje mi się, że wynika to ze świeżości produktu, który jednak nie jest już produkowany i 'dystrybutorzy' rozprowadzają resztki, a one już dożywają swoich dni, tj... granic przydatności. Ale odwołuję się do niego orientacyjnie mówiąc o kolorze, bo był CUDOWNY. Ja gdzieś kiedyś widziałam swatcha MUFE Mat Velvet + Alabaster. Oczywiście w podzwrotnikowej Polsce niedostępny ;p Sam Mat Velvet strasznie lubiłam za właściwości i zachowanie na twarzy w ciągu dnia. Ale niestety Alabaster jest typowo chłodny i się go boję po doświadczeniu z Armanim FF 08... Który przecież nawet nie był chłodny, tylko neutralny.
#4282 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was testowała nowy podkład Bell Perfect Skin - najjaśniejszy odcień porcelain ? Można go porównać do RC ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za wskazanie swatcha.. przydałby mi się taki porównujący jeszcze z Revlonem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ama09 Czas edycji: 2011-09-20 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4287 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, może któraś z was ma porównanie i zna podkład w takim odcieniu (albo zbliżonym) jak porcelain Oriflame , o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ja.html&next=1 ?
Ten odcień nawet mi pasuje, ale sam ma wady: 1. Podkreśla skórki 2. Nic nie kryje, ale to akurat dla mnie mniej istotne 3. Jest za tłusty, twarz mi się szybko błyszczy pomimo matowienia pudrem sypkim. Dziś w ramach eksperymentu połowę twarzy wysmarowałam fluidem (+puder), połowę zostawiłam czystą. Efekt taki, że już po 1-2 godzinach twarz wymalowana zaczęła mi się szpetnie świecić. Nieumalowana twarz wytrzymała bez świecenia ze dwa razy dłużej. Chciałabym chociaż to świecenie wyeliminować. |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Raczkowanie
|
to niech ktoś wybada tego matchmastera, proszę
![]()
#4289 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4290 |
Raczkowanie
|
właśnie u mnie to samo... wszystko mi się kończy, jeszcze resztkę kremu mam, i burbiaka na trudno oszacować jak długo... ale poza tym cały demakijaż, toniki, peelingi, wszystko do kupienia... i zanim tego nie skonfekcjonuję, to nie mogę się narażać, bo brak pożywienia to pestka przy braku niezbędnego kosmetyku, spowodowanym zachcianką kosmetyczną...
![]() ten matowy brąz to już chwilę za Tobą chodzi, czy mi się wydaje? Bo tak coś kojarzę, że kiedyś już o nim napomykałaś... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.