|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki :o)
matko, bąbelki w cieście?
co za francja elegancja
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
no Anisia
mówię nic mu nie dogodzi za długo na włoskiej ziemi przebywał, tam mu się podniebienie wyostrzyło w tym daniu a i jeszcze surowe pieczarki jak rozrzucają na pizzy i są po upieczeniu takie wodniste, mojemu hrabiemu nie przejdą przez przełyk |
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to faktycznie francuski piesek z niego przynajmniej, nie wydajesz kasy na pizze Choc ja czasem lubię sobie zjeść dobrą, kupną pizzę ![]() Mój tylko wybrzydza, jak zrobię gulasz z podrobów.. coś mu żołądki i serduszka nie podchodzą.. a kiedyś jadł bez mrugnięcia okiem
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
o taki sosik z żołąków, serduszek dla mojego tż to specjał, palce lizać
niestety ja nie tykam takich delicji gotuję jedynie z musu swoim chłopakom a marzenie tż to ozorki w sosie chrzanowym
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie jak zrobione to zjem, ale jak miałabym to przygotowywać to nawet gdyby mnie przypalali, nie tknęłabym tego ![]() Podobnie móżdżki i inne tego typu delicje
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale macie tematy, jakby mi ktoś próbował wcisnąć danie z serc i żołądków, to bym zwiewała gdzie pieprz rośnie.. |
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
buahhahah
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() tematy super, znowu mnie omineło ja z podrobów to dobrze zrobione flaczki zjem, ozorki i owszem ale musi to byc domowej roboty, poza domem nie ruszam moj swietej pamięci dziadek uwielbiał gulasz z płucek, moja zmora z dziecinstwa, uwazał chyba ze skoro on lubi to inni tez ![]() dzis była z młodą u lekarza bo ma od tygodnia uczulenie na funi zaczeło sie niewinnie a wczoraj to juz tragicznie wyglądało, zaczerwienione na maxa. Przepisała elocom i tylko na noc smarowac , tylko 3 dni. Mam nadzieje ze podziałaombinezony z tchibo badziewiaste????? nie wierze ![]() ja tez mam wielka stopę :38-39 ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- aaaa przyszło łóżeczko pogonie TZ jutro zeby sprawdzic czy wszystko jest a reakcja Wiki jak wniosłam podło do domu : " oooo lala!! "
|
#4270 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przekupiłam ją prześliczną czapeczką i postanowiła jeszcze ze mną zostać przynajmniej do Bożego Narodzenia kiedy to Gwiazdor ma przynieść jej upragnioną "jajunie" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, frytki również Cytat:
i to g.owno , masakra. Ale wiecie co, dzisiaj się bardziej pzryglądałam, u mnie na os też są g.wna na chodnikach ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- A tak w ogóle to moje dziecię śpi znowu pójdzie późno spać, a miałam nadzieję, że z H trochę bedziemy mieli czasu dla siebie
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2010-11-09 o 18:31 |
|||||||
|
|
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
Parę fotek Alicji
na Starym Rynku Załącznik 3521739 dłuższe posiedzenie Załącznik 3521750w kombinezoniku Załącznik 3521751
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
Fotki z dzisiaj
wyprowadzka Załącznik 3521755Spacerek ![]() Załącznik 3521756 Załącznik 3521757
|
#4273 |
|
Wtajemniczenie
|
nie padało, ale uparła się na parasol
![]() Załącznik 3521773 nowa czapa ![]() Załącznik 3521774
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- aaa juz wiem ![]() dzieki Dorbarkowi zajarzyłam Alicja fajna dziewczynka i jaka juz duza! :
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, aleś nam Dorbarku dogodziła
dawno tyle fotek twojej córy nie widziałam słodziachna jest i nóżkę ma faktycznie malusią moja to aktualnie kopyto 25 za matką mutanty będzie miała Kasiulka - dzięki kochana współczuję tych sklepowych i g.ównianych przeżyć no koszmar jakiś a co dopiero kurtkę i całą resztę!!! armagedon!!!co do fast foodów to ja się może nie wypowiem u mnie akurat tż uwielbia, ja mniej (zjem frytki i tortillę w Mc'Kwaczu). Maja - frytki a pizzę to wręcz kocha a domowej spory kwadrat z blachy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki kochane dzięki wielkie za słowa współczucia w moich cięzkich przeżyciach, szczególnie tych g.ównianych
poza tym stwierdziłam, że bardzo często piorę Oli kurteczkę, więc nabyłam jeszcze jedną, nie jest ona na mrozy -30 ale fajna cieplutka jakoś wybitnie małe te kurteczki Poza tym nabyłam też Cheeroke komplecik bluzeczka zielona z kwiatuszkami i łączona z kolorowymi paseczkami (cuuuudowne kolory!!!) do tego jeansowa spódniczka bombka Poza tym stwierdzam, że powinnam zacząć trzymać się z dala od sklepów tyle rzeczy już kusi!!! Jakie szlafroczki, kapcie, piżamy w tesco ![]() Dorbarku Alicja śliczna! Naprawdę dorośleje na buźce. Cudnie wygląda, a jaką ma piękną kurteczkę na pierwszej foci Zaraz będę oglądać połowę (drugą której wczoraj nie skończyłam) serialu usta usta na VOD bo potem mamy lookać na nowy serial o zombich z tż Maluśna ale Ci Majosława wcina! Zazdraszczam, ja mojej Olgierdzi z kolei kupiłam dziś nowe witaminy, bo ona ogólnie niewiele je, a owocow to już w ogóle naprawdę niedużo, zależy jak ma smak, ale przeważnie poskubie i rzuci
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu - no wcina, czasem aż za dużo
dziś u mamy zjadła całego pączka a jak przyszłam po nią po pracy, to rzuciła się na mojego (kupiłam do kawy ) i obrobiła połowę więc tyle użyłam słodkiego dziś wczoraj chowałam przed nią mandarynki (ona zjadła 3, a my z tż po 1...) ![]() zazdraszczam zakupków teskaczowych ja jutro już się urlopuję, więc jak nie będzie padało to ruszam na zakupki mam nadzieję, że znajdę jakieś "szaraczki" dla Majki (ostanio mam szał na ten kolor) - grube legginsy, rajstopy
|
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Alicja śliczna
i ma super kurtkę co do ubraniowych wydatków na dziecko to ja nie mam takich potrzeb dla mnie Iga po domu może się wycierać w samych rajstopach i bluzce do żłobka nie chodzi, do ludzi nie chodzi więc stroić jej nie mam gdzie. że nie wspomnę,że teraz wszędzie ciepło więc jakieś warstowe ubieranie odpada. za to dla siebie potrzeby mam nieograniczone teraz wyżywam się w kuchni, z okazji dodatkowego miejsca dziś nabyłam srebrny pojemnik na pieczywo, w planach jeszcze pojemniki na przyprawy i nowa suszarka do naczyń |
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam o kulinariach.
flaki uwielbiam od dziecka. a ozory w galarecie mojej mamy lub cioci ![]() oczywiście ja nie mam pojęcia jak się robi jedno i drugie
|
|
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam zupelnie czasu was tu nadrabiac.
Blagam o wybaczenie. Lookam co pare dni, troche czytam, ale nie zawsze pisze, bo normalnie zasypiam przed kompem..... ![]() Za tydzien dostajemy klucze do mieszkania. Ja jeszcze nic nie zaczelam pakowac. Nie wiem kiedy zaczne.... No i dalej szukam komody i lawy do salonu, bo tamtej co wam pokazywalam nie kupuje. Zobaczylam ja na zywo i mi ochota przeszla, tandeta straszna.... dobrze, ze nie kupilam w ciemno na necie.... Poza tym wiecej nic nowego. |
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. a do zlobka to dzieciaki w wiekszosci w rajtuzach i koszulkach, dziewczynki ew. w getrach bo cieplo tam jest +24 |
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar ale zaszalałaś z fotami, super. Kombinezon lezy idealnie
ładny kolora do do fryderyki Wikuli to okazało sie ze to raczej nic powaznego, pewnie z moczu, tzn zaparzyła sobie. Poczytałam tą ulotkę elocomu i mogłam nie czytac lepiej. Nie stosowac pod pieluchę no to jak mam stosowac? dzis po kapieli jej posmarowałam i poczekałam jakies 10 minut, nie wiem , chyba guzik to zmienia i jeszcze napisali ze przedawkowanie hamuje wzrost i rozwój dzieci nienawidze ulotekjak nie pomoze to mam zrobic posiew moczu Poulett zazdroszcze własnego lokum ![]() Kasiulka znowu sie obłowiła, skąd Wy na to macie kase
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorbarku, Ala to sliczna dziewuszka.
![]() A co niezdrowego jedzenia to moj Gino lubi chipsy i czekolade..... ![]() Do fast foodow nie chodzimy, wiec w sumie nie zna. Na pizzy jestesmy 3 razy w roku, bo tu jakos jeszcze dobrej nie jedlismy. Najlepsza byla w Aoscie, we Wloszech, ale to prawie 2 godziny drogi ode mnie, wiec czesto tam nie jedziemy. Gino ma z reszta teraz taki etap, ze jadlby tylko makaron, w kazdej postaci i w kazdej ilosci, byle by byl to makaron. Jakos udaje mi sie przemycic jakis sos warzywny czasami, ale nie zawsze..... A tak ladnie mi zawsze jadl warzywa..... ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Takusna, powiem ci, ze juz od jakiegos czasu nam sie marzylo wlasne lokum, juz prawie kupowalismy dom w USA, ale potem sie zdecydowalismy wyjechac.... no i teraz wreszcie sie udalo. Mialbyc dom, jest mieszkanie, ale jest wlasne ! I to duze, wiec jestem bardzo zadowolona. Dom kupimy za pare lat. Moze. Zastanawiamy sie nad kupnem drugiego mieszkania pod wynajem. Tu mieszkania sie wynajmuja jak swieze buleczki. Mozna na tym zarobic. Jezeli chodzi o ubrania dla dzieci, to ja mam za duzo..... Przebieram i stroje moich chlopakow codziennie. (to pewnie zeby jakos sobie wynagrodzic brak corki.... ) Ale ciagle mi ktos kupuje, albo daje po swoich dzieciach. Ja prawie nigdy nic im nie kupuje i tak jest od urodzenia Gina. Wlasnie sie zastanawiam co robic z tymi, co juz Jimmy z nich wyrosl. Nie znam na razie nikogo kto by sie tu spodziewal syna.....
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam całe mnóstwo ciuchów po innych dzieciach, i bardzo dobrze, bo po domu lub na ogród są idealne
![]() Wiki codziennie sie domaga "JAJO", staram sie nie dawac jej codziennie i zawsze tylko pół. Frytek ostatnio troche poskubała jak bylismy w CH, ale reszty nie zna ![]() ![]() ![]() a co
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ale miałam dziś dzień zalatany i tak chyba będzie aż do niedzieli, bo chodzę pomagać mamie, która się podjęła zrobienia 80 urodzin mojej babci na 50 ludzi jak nie więcej więc jest co robić, i tak sobie to rozkładamy co można zrobić wcześniej to robimy Byłam dziś u lekarza z wszystkimi dzieciakami/ no i tak Karolek niby zdrowy bo crp ma już w normie z prawie 200 zeszło do 5, ale ma jeszcze powiększone płytki - przeszło 700 za jakiś miesiąc skontrolujemy badanie Krystian niestety po tyg. inhalacji ma nadal świsty na oskrzelach więc przepisała mu antybiotyk A ten najstarszy dalej gorączkuje /w sumie to nie jest jakaś wysoka gorączka ale jego to nawet 37 bardzo osłabia, doktorka stwierdziła że to jakieś wirusowe dostał jakieś leki i mam nadzieję że mu to szybko przejdzie i mi znów nie zarazi Karola więc szpital mam nadal w domu kupiłam dziś buty, żadna rewelacja takie zwykłe botki takie typowo do spodni mierzyłam dużo takich na obcasiku niższe, wyższe, ale żaden mi nie pasował na nodze wszystki mnie uciskały //a tak chciałam sobie kupić takie eleganckie na szpileczce, no ale nie dam za wygraną i będę dalej poszukiwać // teraz idę poczytać co u was |
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wezcie mi tu nie mowcie o podrobach, bo rzygne ![]() Poulette ale super!!! ciesze sie, ze w koncu sie zaczyna ukladac! Dorbarku, super Alcia!!! a coona ma kolderke na nogach w wc? to naprawde dluzsze posiedzenie |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
dziś syn chciał mnie wykończyć nerwowo
nie dziwię sie już ludziom że im nerwy na maksa puszczają i robią dzieciom krzywdę normalnie istny diabeł w niego wstąpił jeszcze koszmarnie się czuła, serducho mi coś dziś biło nie tak jak trzeba, a najgorsze że baterie w ciśnieniomierzu mi padły no i chciałam sobie chwilę poleżakować, ale gdzie tam ten smyk jakby szaleju się dzis najdał ![]() ponad 2 godziny żywego podskakiwania i robienia mi na złość chyba muszę uciąć południowe drzemki do godziny bo nie wytrzymam tak dłużej sama z takim nadpobudliwym bobasemno ja w potwora się z nim nie zabawię dopiero co padł no to się wyżaliłam i nie mam siły nic dodać do Waszych postów ufff |
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
moja lubi czekoladę
pizzę jemy bardzo rzadko więc ona też frytek nie jemy wcale, chipsów też nie poznała.z przekąsek dla dzieci polecam suszoną żurawinę i suszone jabłka. moja za nimi przepada albo płatki kukurydziane do skubania.
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile Karolek mial CRP??!! masakra, nie wiedzialam nawet ze tyle mozna miec. borys najwiecej wlasnie przy zap. pluc mial 28, ale widocznie to bylo wirusowe nie bakteryjne Z czego robiliscie inhalacje? U nas leczenie inhalacjami trwa zazwyczaj ponad 2 tyg. nasza doktor wie, zeby nie dawac mu wczesniej antybiotykow, bo powoli ale na szczescie z tego wychodzi? Tylko u Borysa dobrze dziala berodual 2-3 razy dziennie 9z pulmikortem ofkors) zaleznie od intensywnosci kaszlu. ja podrobow nie robie ani nie jadam, nigdy nie jadlam jeszcze nic takiego oprocz flakow. moj tz nie ruszylby tego. chipsow nie jadamy, chociaz ostatnio kupilam jedna paczke, to tz zjadl do piwa. Borys jada raczej chrupki, czasem te czekoladowe. uwielbia suszone jablka, a slodyczy nie jadamy wiec on tez raczej zadko- predzej daje mu np jogurt czy serek. Ania, co do samopoczucia, to ja sie ciesze, ze Borys znow w zlobku. Bylam z nim 2,5 tyg i myslalam momentami, ze nie dam rady. czasem jest taki niedobry, a ja srednio mam sile z nim walczyc. dzis znow bolala mnie glowa, ostatnio to srednio 1-2 razy w tyg. no poza tym polozylam sie o 20, bo Borys juz zasnal i ogladalam tv, obudzilam sie o 21.45 hehe, dawno mi sie tak nie przysnelo. chociaz glowa troche przestala bolec |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

no to faktycznie francuski piesek z niego

ja z podrobów to dobrze zrobione flaczki zjem, ozorki i owszem
ale musi to byc domowej roboty, poza domem nie ruszam