|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
no, ciesze sie bardzo, chociaz wiadomo, jak sie ma dziecko to obawy o jego zdrowie będą zawsze, chocby wyglądało jak rydz zdrowiutko
![]() znalazłam fajna stronke, z tych "tydzien po tygodniu" http://www.brzuszek.net/12_tydzien_ciazy.html
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- No wiec wydalam dzis kolejna 100 z ogonkiem na ciuszki. No kurcze jak takie boskosci wisza na wieszkach i wyciagaja rekawy do mnie to jak ich nie brac Ogladalismy wozki i w sumie juz jestesmy zdecydowani. I chyba jednak wybiore wozeczek z miekka gondola inaczej spiworem. Babeczka w sklepie tez mi tak poradzila, bo to jednak roznica 300, lub wiecej zlotych, a taka zimowa gondola to co naciesze sie 2 miechy i koniec. I jednak kupimy z allegro, bo w sklepie niestety kazdy dodatek ok 30zl, wiec wozek wyszedlby zamiast 980 jakies 1500.
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam je ogladac... Niestety ja jeszcze nic nie kupuje bo w sumie mam bo młodym... A szkoda bo tak bym chciala kupowac... No i czekam na wiadomosc ze bedzie to dziewczynka to wtedy zaczne szal z rózowym ![]() No ale jak okaze sie za chłopczyk to i tak mu cos ponakupuje nowego... A co....
|
|
|
|
|
#4264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam nową mamusię
Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-08-26 o 08:09 |
|
|
|
|
#4265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
niutka to super
gratulacje!dziewczęta - wczoraj robiłam po raz pierwszy gołąbki bez zawijania i są boskie ![]() tylko rano patrzę a tu mi te gołąbki wchłonęły połowę sosu :/ no nic, trzeba dorobić
|
|
|
|
#4267 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też miałam robione to usg w tym samym dokładnie czasi, tylko, że Ty masz wielkoluda w stosunku do mojego malucha. Ale ja mam młodszą ciąże przez długie cykle, pewnie z tego powodu jest mniejszy i takie różnice![]() No i u mnie NT to 0,84mm mówił, że to też wszystko ok ![]() Masz już termin na ten 20tc umówiony? A ja tak się wczoraj źle czułam, że zabalowałam i nie poszłam do pracy. Normalnie co zjadłam to za 5minut było z powrotem - koszmar Przez to pewnie byłam taka słaba bo z czego ten organizm miał wziąć siły Ale po przeleżeniu całego dnia w łóżku już dziś lepiej
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
ja może rzadko coś piszę,ale to dlatego,że u mnie nic takiego się nie dzieje, za to czytam Was codziennie. Brzuch mi już rośnie, rano jest jeszcze w miarę płaski, za to z biegiem dnia rośnie i rośnie, by na wieczór stać się okrąglutki. Wyobraźcie sobie, że w zeszłym tygodniu kobieta w tramwaju ustąpiła mi miejsca, więc chyba już coś troszkę widać hehe jeśli chodzi o dolegliwości to zależy od dnia, bo np. we wtorek wymiotowałam w pracy 3 razy, a wczoraj i dzisiaj( jak narazie) nic a nic. Poza tym wysypało mi na buzi pełno pryszczy, to chyba przez te buszujące hormony;/ Dzisiaj mam wizytę u ginekologa na 19.30, więc jutro zdam Wam dokładną relację. Jestem dobrej myśli, że wszystko będzie w porządku, oglądam sobie fotki na necie jak wygląda dziecko w 11 tygodniu i mówię sobie w myślach" o tak teraz wygląda moja kruszynka", ale zaraz jakiś diabeł nasuwa mi myśli, a jak coś jest nie tak i zaczynam się stresować. Później wmawiam sobie, że wszystko będzie dobrze i znów jakiś diabeł złe myśli podsuwa i tak w kółko plątanina myśli. Poczekamy do wieczora, czekałam 3 tygodnie, więc te parę godzin szybko zleci. Co do wózka to myślę, że albo moja Dziecina dostanie go po jakimś swoim kuzynie czy kuzynce, bo jest trochę tych dzieciaczków w rodzinie albo odkupimy używany od znajomych, więc jakoś się szczególnie na nowymi nie rozglądam. Mam w głowie jakieś upatrzone funkcje, którymi będę się kierować, ale jeśli dostanę to "darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda" Również chcemy jechać w październiku na urlop za granicę, to będzie nasza podróż poślubna i mam nadzieję, że lekarz nie będzie miał nic przeciwko. Co do ślubu to wczoraj załatwiliśmy lokal na przyjęcie, wytargowaliśmy super cenę od osoby, obrączki też już mamy zamówione, zaproszenia mamy, ubrania mamy, więc tylko czekać na 2.10. W pracy jeszcze nic nie powiedziałam, dziś powiem lekarzowi żeby mi coś wypisał i powiem po 1.09, po wypłacie hehehe |
|
|
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam już żadnych objawów, wymiotów wogóle nie miałam tylko lekkie mdłości, a wierzę, że wszystko jest w porządku. Dzisiaj ide do lekarza i też zobaczę swoja dzidzię - tylko, że ja jestem dopiero w 8 tc, a Ty już 11 i dzidzia jest trochę większa![]() A my jutro jedziemy oglądać obrączki gdzie tylko się da, bo też już musimy zamówić. A w sobotę jadę wybrać sobie sukienkę
Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2010-08-26 o 09:54 |
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Przyjmiecie mnie do swego grona? Wczoraj byłam u gina, widziałam bijące serdeuszko mojego maleństwa Czyli jak wszystko pójdzie tak jak powinno urodzę drugie dziecko na miesiąc przed drugimi urodzinami synka I modlę się, aby tym razem była córeczka Ale wiadomo, już po ptokach...![]() Lulka, nie mierz temperatury skoro wcześniej tego nie robiłaś I jeszcze w I trymestrze w dniu wizyty u gina zmierzyłam...Wyszło niewiele ponad 36 i oczywiście czas do wizyty spędziłam rycząc że na pewno maleństwo nie żyje. Było ok i od tej pory ani razu nie mierzyłam, teraz też nie zamierzam ![]() 87czarna, ja 23.09 mam usg genetyczne u swojego gina a 27 badania prenatalne w szpitalu. W pierwszej ciąży, w I trymestrze miałam usg w 6 tc (wylądowałam w szpitalu z zagrażającym poronieniem), potem w 7, 9, 11, 13...Ogólnie niemal przez całą ciążę miałam usg co dwa tygodnie, często plamiłam i trzeba było monitorować czy wszystko jest dobrze. Dzisiejsza aparatura to już nie to samo co przed laty i nie stanowi zagrożenia dla płodu. Dlatego nie mam zamiaru się przejmować choć tym razem, jeśli wszystko będzie dobrze będę robić usg standardowo co miesiąc. Do tej pory miałam 2 a następne 2 w tym wrześniu. Agattek, super Gosica, przykro mi ale nie trać jeszcze nadziei. W razie czego skonsultuj diagnozę z innym lekarzem, różne sytuacje się zdarzają Eirene, jedź do szpitala, nie zaszkodzi a będziesz spokojna. Ja plamiłam od 6 do 24 tc i było ok ale każde plamienie należy skonsultować z lekarzem. Niutka, gratuluję samych dobrych wieści Stysia, trzymam kciuki za wizytę |
|
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
Wpadam się przywitać, jakoś się napchałam od rana (2 kawałki placka ze śliwkami + jogurcik+herbatka) i teraz mam refluksy. Też mi co chwilę "coś" na twarzy wyskoczy, ha! żeby tylko na twarzy, ja mam nawet na tyłku wypryski Idę zaraz w miasto bo muszę odebrać moje gratisowe brązowe soczewki kontaktowe (już parę lat udaję, że mam brązowe oczy), Witam nową mamusię na naszym wątku i gratuluję ![]() Widzę, że dane właściwie podałaś, więc wklejam zaraz Cię do listy ![]() Stysia będzie dobrze, mnie też skręca przed każdą wizytą a myśli takie jak Twoje mam parę razy dziennie, a potem oczywiście odmienne, tak to jest wszystkie się w środku trochę martwimy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() black_angel nowy avatarek ![]() dzisia przychodzi Pan pomierzyć kuchnie i może w końcu uda mi się doczekać się nowych mebli |
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, skoro ostatnią @ miałam 13.07, to termin będę mieć na 20.04? Dobrze liczę?
|
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
taaaaaa..... kurka wodna czemu się nie rusza ;(
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() któraś tu podawała fajnego linka do obliczeń - zaraz poszukam o to ten: http://dziecko.haczewski.pl/ |
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzięki, czyli dobrze- 20.04.
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
cześć gossik w końcu jesteś boję się bo ja dopiero w sierpniu do niej wróciłam
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Kaalinaa, cześć
Ja wróciłam w listopadzie i też mi głupio bo nawet rok nie minął Muszę powiedzieć chociaż koleżance z pokoju a nie chce mi przejść przez gardło
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje i witam w naszym gronie Cytat:
gosica502 trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło Eirene1987 ja też miałam takie plamienia ale na szczęście nic groźnego z tego nie wynikło tylko z mężem najedliśmy się strachu, zadzwoń do lekarza i umów się na wizytę a ja trzymam kciuki Jok3r nie wiesz może kiedy będą otwierać tą remontowaną porodówkę w Sosnowcu, może tam bym sobie urodziła będzie przynajmniej czysto i pachnąco ![]() gosikk_s gratuluje no i witaj w naszym gronie niutka gratuluje i ciesze się że wszystko w jak najlepszym porządku dziewczyny zastanawiała się któraś nad porodem w wodzie ?? u nas w szpitalu jest taka opcja i zastanawiam się czy z niej nie skorzystać podobno mniej boli, może ma któraś doświadczenie w tej sprawie ?? |
||
|
|
|
#4281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja myślę, że to mięśnie, macica się rozciąga więc mięśnie też reagują.. a kiedy się odwracamy to naciągają się mocniej... no nie wiem sama... może któraś z Was tak ma jeszcze?
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno nie można mieć żadnej infekcji i być zdrową na 100% do takiego porodu ja kiedyś się zastanawiałam nad takim porodem ale jakoś nie jestem przekonana, nie wiem dlaczego |
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilia,
Żeby można było tak rodzić, ciąża musi przebiegać książkowo, wykluczone są jakiekolwiek problemy. Kobieta musi być pewna że w każdej chwili da radę wyjść z wody bo czasem konieczna jest natychmiastowa interwencja a wyciągać np zemdloną ciężarną z dość wysokiej wanny nie jest prosto. Poza tym tepmeratura w pomieszczeniu jest wysoka więc nie można mieć skłonności do omdleń. W szkole rodzenia mówiono nam też o zagrożeniu już po urodzeniu się dziecka, natychmiast trzeba się wynurzyć żeby woda pod ciśnieniem nie dostała się do macicy. Oczywiście dzieciaczek może pływać sobie swobodnie, dopóki jest połączony z mamą pępowiną nie ma zagrożenia
|
|
|
|
#4284 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poczytam o aqua.. Cytat:
Cytat:
i super,że z maluchem wszystko dobrze Cytat:
dziewczyny ja dziś obiadu nie robię, mój ukochany zaprosił mnie do naleśnikarni na samą myśl mam ślinę... miłego popołudnia
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Wiem,że pewnie mnie w ogóle nie kojarzycie,bo narazie się nie udzielam wcale,ale to się zmieni. ![]() Chciałabym was prosić o kciuki,bo dzisiaj mój(nasz)wielki dzień-pierwsza wizyta i pierwsze usg.Bardzo sie boje i martwię czy wszystko ok ![]() Dodam,że to moja pierwsza,wyczekana(prawie 3 lata badań,leczenia) ciąża i troche panikuje ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia i napisz 'po' co i jak
|
|
#4287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o której godzinie masz wizytę? i który to tydzień?
|
|
|
|
|
#4288 |
|
Zadomowienie
|
jak będę za tydzień u lekarza to popytam się co i jak odnośnie porodu w wodzie, o ile nie zapomne bo to ostatnio moja częsta przypadłość
coralady pewnie że trzymamy kciukasy za inne mamuśki które idą w najbliższym czasie też kurcze ale mam dziś pozytywny dzień, wszystko widzę wyjątkowo kolorowo u nas fajna pogoda więc spadam odbębnić obowiązkowy spacerek
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No wiec gdyby nie genialny ordynator to szpital juz by dzialal, ale poniewaz zdecydowal sie po remoncie zmieniac ogrzewanie co oznacza, ze trzeba na nowo kuc sciany, poklocil sie z wykonawca i szuka nowej ekipy remontowej to oddzial ruszy PRAWDOPODOBNIE pod koniec marca. Nikle szanse, ze ruszy w lutym na co liczylam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Ogladalismy wozki i w sumie juz jestesmy zdecydowani. I chyba jednak wybiore wozeczek z miekka gondola inaczej spiworem. Babeczka w sklepie tez mi tak poradzila, bo to jednak roznica 300, lub wiecej zlotych, a taka zimowa gondola to co naciesze sie 2 miechy i koniec. I jednak kupimy z allegro, bo w sklepie niestety kazdy dodatek ok 30zl, wiec wozek wyszedlby zamiast 980 jakies 1500.

Ale po przeleżeniu całego dnia w łóżku już dziś lepiej

ja może rzadko coś piszę,ale to dlatego,że u mnie nic takiego się nie dzieje, za to czytam Was codziennie. Brzuch mi już rośnie, rano jest jeszcze w miarę płaski, za to z biegiem dnia rośnie i rośnie, by na wieczór stać się okrąglutki. Wyobraźcie sobie, że w zeszłym tygodniu kobieta w tramwaju ustąpiła mi miejsca, więc chyba już coś troszkę widać hehe jeśli chodzi o dolegliwości to zależy od dnia, bo np. we wtorek wymiotowałam w pracy 3 razy, a wczoraj i dzisiaj( jak narazie) nic a nic. Poza tym wysypało mi na buzi pełno pryszczy, to chyba przez te buszujące hormony;/