|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Agamarcio sto lat dla Karolci!!! Pisałyście o choince i świętach - my nawet choinki nie ubieramy, bo jedziemy 19 do Włoch a tam będzie choinka ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- misiulka ja myślę, że to kawa!! Jednak dziecko wyciąga z piersi tą kofeinę. Ja czasami wypiłam i zauważyłam, że mały gorzej spał. Ogranicz kawę... A najlepiej spróbuj inkę. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
ania pamiętam,że u moich rodziców w domu też były szczurki,ale kotek skutecznie je wypędził ![]() itakasia u nas byłyśmy już 3 razy na usg bioderek (wszystko na nfz)i teraz ostatnia wizyta będzie jak mała zacznie chodzić entertete cieszę się,że z maluszkiem lepiej ![]() olakola przepraszam ale aż oplułam monitor ![]() ola_k11 gratulacje dla synusia ![]() ![]() U nas mała już dawno śpi,mąż właśnie robi sałatkę z tuńczykiem na kolację,teściowa przysłała z Niemiec między innymi tamtejsze winko-grzańca,więc dziś hulaj duszo ![]() ![]()
![]() |
#4263 | ||
Zadomowienie
|
Rety co za baba
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() A lekarz to chyba faktycznie Cię lubi ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja każdą nowość testowałam 3 dni.. każdego dnia zwiększając dawkę. Jak się nic nie działo to uznawałam za "sprawdzone" i testowałam kolejne... zanowu jak 3 dni nic się nie działo to kolejnym razem dawałam to co sprawdzone z czymś nowym co jest w małym stężeniu.. kurcze może bardziej obrazowo - na słoiczkach są opisane procenty danych warzywek: marchewka - sprawdzone... kolejno ziemniak(20%)-marchewka(78%) - nic się nie działo więc ziemniak uznany jako sprawdzony... jakbym podała samego ziemniaka to nawet przy małej ilości reakcja byłaby silniejsza niż jak podałam ziemniak-marchew bo jednak ziemniak był ale w mniejszym stężeniu ![]() Stestuj na początku to co podstawowe i jest w niemal każdym słoiczku czyli marchew, jabłko ![]() ![]() ![]() A co do glutenu to jakaś nagonka wielka jest na niego i chyba się jej boję ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
ola
wez mnie ze soba ![]() anecia a byl powod do tych czestych wizyt? czy tez wszystko ok? znowu pozarlam wielka kolacje i nie bede mogla spac w nocy ![]() ![]()
#4266 |
Zadomowienie
|
Siala nic nie decydujesz. Cenię sobie po prostu rady doświadczonych w karmieniu mam
![]() ![]() Zaczekam w takim razie i zobaczę co się będzie działo (oby nic ![]() No nic idę spać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
aneciaslonko nie dziwne, że zrezygnowałaś z opiekunki jak "taka mądra"
a kiedy ogólnie powinno być powtarzane usg bioder ? i czy wogóle ? bo nie pamiętam ale chyba mówili, że na pół roczku ![]() entertete super, że "coś" pomaga olakola ehh młody cfaniak jest chciał uśpić czujność matki - dostałem 3 ![]() ![]() ola_k11 gratulację !!! ![]() ![]() a ja się chciałam pochwalić, że aleks dostał z 10 ubranek old navy, jakiś kombinezonik i taki jakby stoliczek grający ( po angl albo hiszp ale i tak fajnie) w paczce ze stanów od jakiejś tam koleżanki teściowej co kiedyś z nią pracowała ![]() aaahhh fajnie tak i miło tym bardziej, że nie mam pojęcia co to za pani ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Siala to mi jeszcze doradź ![]() bo na jutro mam jeszcze pół opakowania marchewy i miałam od soboty dać marchewe z jabcem ale już jutro bym dała bo ok jest z marchewką a mam dobre jabłka z targu więc sama bym zrobiła papkę zamiast hippa słoiczka. ale to mam podać po jedzonu czy kiedy ? bo daję ok 12 ( zależy jak jest głodny ) tą marchewkę, potem cycka i kiedy jabłuszko ? przed kolejnym posiłkiem czy jako przekąskę z godzinę po tamtym ? ![]() i w sumie jutro planuję tą kaszkę z mlekiem ( dzisiaj wypił z 40 ml ) to nie powinnam jabłka dokładać ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ola-super ze zlapal!!! moja Ada dzis wypila 20 ml soczku jablkowego, ale butle mialam , z ktorej slabo lecialo i kupilam aventu jakas, co mozna przeplyw regulowac i jutro testujemy mamy kinecta!!! jest zaje.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Anoxa fajnie, ja w Zakopanym bylam w podstawowce ostatni raz, w ogole w gorach naszych bylam w podstawowce tylko ![]() Ola hehe niezle ten aparat musial wygladac, ciekawe czego sie bal bardziej, czy jedynek czyaparatu ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Agravka w robsonie kupiliscie kinecta? Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-12-09 o 22:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Rozeznanie
|
Czytam was na bieżąco, ale coś nie mam siły i weny odpisywać... troszkę się załamałam tym obracaniem... nawet na boki się nie przekręca - czasem cale ciało zgodnie z ruchem wskazówek zegara [ale tak, że plecy i głowa zgodnie z ruchem a nogi przeciwnie - jakby w pupce miała coś co przypięło ją do tego miejsca - jak wskazówka zegara :P
Ale dziś odpełzła od zabawki - zakładam, że cel był inny, ale ponoć dzieci najpierw zaczynają pełzać do tyłu.
#4271 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak dla ciekawostki to my w naszej podrozy na Floryde i z powrotem (plus jezdzenie na miejscu) zrobilismy ponad 3000 mil czyli jakies 4800 km ![]() ![]() Cytat:
anecia ja bym podziekowala takiej niani, szukaj dalej ola_k ale super z butla!! gratulacje ![]() ![]() To odpoczniesz sobie za kilka dni u siostry. A w jakim miescie mieszka? Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a nasza nocka super! misiek sie przez cala noc przebudzil raz o 2.50 dalam mu smoczka i zasnal. obudzilismy sie przed nim i sprawdzalam czy oddycha ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
ola - super
![]() ![]() ![]() ania - super za nockę ![]() ![]() ![]() U nas na noc bez zmian ![]() ![]() Pranie się już robi, jeszcze muszę poprasować ![]() Ach ten gluten kurcze....myślę ciągle...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
to Super Aniu!
![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- eeeej czy wam tez telefony nie chca dzwonic??????? My z tz mozemy tylko pisac smsy, mamy w erze a jak u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze Maja tez niedlugo sie przestawi i bedzie dluzej spala. misiek wczoraj 220 ml kaszki przed snem wypil moze to dlatego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
kurcze z telefonow na ere nie mozemy dzwonic z tz, z mojego sluzbowego w plusie moge i to nawet do siebie na ere
Moze i jakby Maja jadla wiecej to by spala dluzej, ale ona je ciagle tyle samo i nie chce wiecej ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-12-10 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
w orange tez czesto sa takie problemy. albo tylko mozna dzwonic albo tylko smsy wysylac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zadomowienie
|
olakola niezły agent z tego twojego syneczka
![]() ola_k11 ![]() ![]() ![]() aniaa22 super, ze nocka udana Cytat:
Dzień dobry Nocka można powiedzieć, ze jedna z lepszych, Niuńka od 20.30 wstała dopiero 0.50 a potem o 3.50, potem już tylko przy cycuchy do 5.50 więc juz nie było spania a o 5.50 wstała na godzinkę i poźniej jeszcze 30min. drzemka była. I teraz tak albo to po herbatce, którą jej podałam wczoraj z jabłuszka i melisy albo bo nie piłam drugiej kawy popołudniu albo dlatego, że tż nie spał z nami bo obrażony to więc i po co ma spać. Zarazsie zbieram na zkupy także będę dopiero popołudniu.
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Misiulka - to miłych zakupów
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
dziękuję Karolciu pewnie tak
![]()
#4282 | |||
Zakorzenienie
|
anoxa sliczna sesyjka !!!
![]() enter dobrze ze jest jakas poprawa ![]() itakasia dobrze ze wszystko ok z bioderkami...ja musze zapisac bo dopiero raz bylismy i to prywatnie bo takie terminy odlegle i calkiem zapomnialam o poradni kardiologicznej ![]() anoxa a jak u Was z tym serduchem ? ola super z ta butla wiolek super z ta paczka! mlm nie martw sie na pewno wszystko bedzie ok a z pelzaniem super ![]() alguien 4800km ![]() justynacz to super z tym aero ![]() niezawsze ja mam orange olakola synek niezly aparat anuszka jak tam kolezanka i malenstwo? ania dobrze ze po wizycie ok i micho fajnie rosnie aneciaslonko tak patrze na all i nie widze na razie tych pedzli sunshade bo one polowe tansze od pixie.Na pewno musisz miec flat topa i wskazany rowniez kabuki.A podklady pixie polecam.Musisz napisac do tej aigean (p.Sylwii) wyslac jej fotke twarzy w swietle dziennym a ona pomoze ci dobrac podklad.Na poczatek zamow sobie kilka probek.Napisalam bardzo ogolnie takze jak cos to pytaj. A z ta nianka to nieporozumienie jakies :/ agravka rosnie damusia ![]() Cytat:
miałam to pisac ![]() scoobs dobrze ze wyniki krwi ok, my mamy zlecone ,w przyszlym tygodniu zrobimy ![]() Dziewczyny mam taka strzykawke do lekarstw z panadolu... dzięki ! Za nami koszmarna noc ![]() ![]() W domu mam jeszcze marchew z ziemniakiem hippa i jablko z hippa dotad poszedl jeden sloiczek marchwi z gerbera (trzy dni) Cytat:
Cytat:
eleono kciuki za pokarm ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- misiulka to chyba zaopatrze sie w taka herbatke ![]() Po wizycie u gina ok.Na usg jeszcze cos tam widac ale powiedzial ze to normalne sladowe ilosci ktore wyleca z pierwszym okresem.Pytałam czy tam na dole mam wszystko na miejscu bo mam wrazenie ze jestem poprzestawiana, ale powiedzial ze wszystko jak najbardziej na swoim miejscu ![]() Fakt ze mialam cc ale parlam poltora h i to cholerne vacum i szycie ![]() Pytal czy juz wspolzylam wiec mowie ze nie (tak dziewczyny zrobila sie ze mnie abstynentka ) ![]() ![]() Przepisal mi Azalie ale chyba jednak nie wroce do tabsow..... Pytalam czy zna dobrych pediatrow wiec polecil dwoch i jeszcze wspomnialam mu o objawach A. to potwierdzil podraznienie jelitek spowodowane nietolerancja czegos co jem (od dluzszego czasu jem juz tylko jablka, chleb, margaryne, kurczaka, ryz,warzywa wiec nie wiem czego jeszcze moze nie tolerowac ...fakt ze wszystko to teraz chemia..moze ten kurak ??? ) a w ogole to czeeeeeeesc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Wtajemniczenie
|
nie, w robsonie nie bylo-podobno w calej polsce juz nie ma i nie bedzie do nowego roku,a kolega nam powiedzial ze chyba z zlotych tarasach widzial i byla OSTATNIA SZTUKA!!! wiec ja dzis mam zakwasy
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ADA SPI W LOZECZKU!!! bylo ciezko, bo co juz zamykala oczka, to zaczynala plakac, tak ze nie dalo sie jej uspokoic...wiec dawalam jej plakac ok min-dwie i znow dawalam smoka i przytulalam i tak ze 4 razy, ale usnela!!!!prosze o brawa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
papi - dobrze, że oki u gina
![]() ![]() Biedny ten twój Adaś....mam nadzieje,że to się nie długo skończy ![]() ola - miałam pisać, że ja też już mam swoje lekko szamponem poprawione ale pod mój naturalny, ale chcem zaszaleć z fryzura bo teraz czuje sie jakoś bez wyrazu...
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
poszla kupa.... tym razem pomaranczowa papka czyli marchewa na trzeci dzien przetrawiona ale i pewnie tez stad te bole
![]() karolcia to jest jak jazda na rowerze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Agravka
![]() Juz dzialaja nam telefony ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Papi dzialalo to tak, ze Maja przestawala sie szybciej drzec z bolu kolkowego ![]() Adasiowi moga szkodzic surowe jablka nawet, ktore jesz, mi kiedys pediatra mowila by je zagotowac lub upiec z cynamonem najpierw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() papi asynklityzm tylny to nieosiowe wstawienie główki do kanału rodnego, jakoś bokiem idzie czy coś, nie wiem dokładnie. Jest wskazaniem do cc. Jesli chodzi o malucha koleżanki to okazało się że to przepuklina ciemiączka i zabierają go na badania do akademii medycznej w gdańsku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Rozeznanie
|
Bry wszystkim. U mnie dziwna noc, Mala budziła sie o tych godzinach, co na karmienie, ale nie chciała jeść, popłakała chwilę i szła dalej spać.
Troche mnie to martwi, bo ona z tych średnio jedzących. Jak zjadła wczoraj o 19 wieczorem to póniej dopiero przed chwilą. Długa ta przerwa jak na niemowlaka. Marudzi, wierci się i pakuje wszystko do buzi. A piszczy, jak baby na targu. Już jestem zmęczona, a dopiero 10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.