Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-09, 21:07   #4261
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
ola_k11 - super, że mały załapał butlę a jeśli mogłabym coś zasugerować to skoro zaczełaś podawać gluten to odczekaj kilka dni z innym jedzonkiem bo jakby coś to nie będzie wiadomo od czego zła reakcja.. tak samo z warzywkami, lepiej pojedynczo, dwa czy trzy dni jedno i jak nic się nie bedzie działo to co innego a potem już oba możesz łączyć
Bo dziś gluten, jutro ziemniak i marchewka to może być za dużo dla małego brzuszka... do tej pory znał tylko mleko
Siala chyba masz rację... tak na pewno masz rację zapomnialam o tym zupełnie! Dzięki To w sobotę czy niedzielę spróbować? Czy jeszcze później? jak radzisz?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Agamarcio sto lat dla Karolci!!!

Pisałyście o choince i świętach - my nawet choinki nie ubieramy, bo jedziemy 19 do Włoch a tam będzie choinka A wracamy już 3 stycznia

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

misiulka ja myślę, że to kawa!! Jednak dziecko wyciąga z piersi tą kofeinę. Ja czasami wypiłam i zauważyłam, że mały gorzej spał. Ogranicz kawę... A najlepiej spróbuj inkę.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Moja zaczyna cos tam rozkminiać, że są jakieś boki, ale o obracaniu nie ma mowy. Spokojnie, przyjdzie pora to się obróci. Moja też skończyła kilka dni temu 5 miesięcy.
Mój dzisiaj rozkminił, że na boczek można się przekręcić! Ale na brzuszek z plecków i odwrotnie niet
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 21:11   #4262
aneciaslonko
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
aneciaslonko - ja wolałabym skromną iż taka co to nie ona...lepiej czasami młodą z podejściem i lekkim doświadczeniem niż starą wyrzeraczkę
ja tak samo karolcia..kurcze miałam nadzieję,że jakaś fajna będzie (bo z polecenia)a tu się co innego okazało,no ale trudno się mówi...

ania pamiętam,że u moich rodziców w domu też były szczurki,ale kotek skutecznie je wypędził
itakasia u nas byłyśmy już 3 razy na usg bioderek (wszystko na nfz)i teraz ostatnia wizyta będzie jak mała zacznie chodzić
entertete cieszę się,że z maluszkiem lepiej
olakola przepraszam ale aż oplułam monitor
ola_k11 gratulacje dla synusia i brawa dla mamy

U nas mała już dawno śpi,mąż właśnie robi sałatkę z tuńczykiem na kolację,teściowa przysłała z Niemiec między innymi tamtejsze winko-grzańca,więc dziś hulaj duszo Dobranoc dziewczyny
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 21:18   #4263
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
UWłaśnie poszła ta niańka-nie podoba mi się
Rety co za baba

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
u nas ok, bioderka w normie - wpis w ksiazeczce: stawy biodrowe bez zmian - i oczywiscie co? kontrola za 4 mies tz stwierdzil ze ten gosc mnie poprostu lubi
Super!!!
A lekarz to chyba faktycznie Cię lubi My byliśmy raz i nie trzeba więcej chyba, że nas coś zaniepokoi.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
ola_k11 - jedziesz do Włoch????zabierz mnie ze sobą, bo ja kocham Włochy...kurcze, zazdroszczę, ale tak pozytywnie
Tak do siostry bo tam mieszka na stałe już kilkanaście lat. Ja też lubię tam jeździć hehe
Stary 2010-12-09, 21:19   #4264
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Siala chyba masz rację... tak na pewno masz rację zapomnialam o tym zupełnie! Dzięki To w sobotę czy niedzielę spróbować? Czy jeszcze później? jak radzisz?
O matko.. ja nie wiem.. co ja Ci będę decydować
Ja każdą nowość testowałam 3 dni.. każdego dnia zwiększając dawkę. Jak się nic nie działo to uznawałam za "sprawdzone" i testowałam kolejne... zanowu jak 3 dni nic się nie działo to kolejnym razem dawałam to co sprawdzone z czymś nowym co jest w małym stężeniu.. kurcze może bardziej obrazowo - na słoiczkach są opisane procenty danych warzywek:
marchewka - sprawdzone... kolejno ziemniak(20%)-marchewka(78%) - nic się nie działo więc ziemniak uznany jako sprawdzony... jakbym podała samego ziemniaka to nawet przy małej ilości reakcja byłaby silniejsza niż jak podałam ziemniak-marchew bo jednak ziemniak był ale w mniejszym stężeniu
Stestuj na początku to co podstawowe i jest w niemal każdym słoiczku czyli marchew, jabłko potem już będzie łatwiej.. marchew-jabłko, jabłko-banan, sam banan, jarzynowa (marchew i ziemniak)... a jak chcesz gotować sama to tak samo tylko, że sama musisz "na oko" dawać do papki więcej tego co już sprawdzone

A co do glutenu to jakaś nagonka wielka jest na niego i chyba się jej boję dlatego testowałabym go samego dłużej.. z 5 dni, tydzień max.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 21:25   #4265
itakasia
Zakorzenienie

ola
wez mnie ze soba tylko ja bym chciala na slonezko to chyba nie ta pora roku
anecia
a byl powod do tych czestych wizyt? czy tez wszystko ok?

znowu pozarlam wielka kolacje i nie bede mogla spac w nocy. ale tz zrobil wiec jak tu odmowic
Stary 2010-12-09, 21:35   #4266
ola_k11
Zadomowienie

Siala nic nie decydujesz. Cenię sobie po prostu rady doświadczonych w karmieniu mam Dzięki bardzo za wyjaśnienie. To mi dużo pomogło
Zaczekam w takim razie i zobaczę co się będzie działo (oby nic ).
No nic idę spać...
Stary 2010-12-09, 21:41   #4267
wiolek1
Zadomowienie

aneciaslonko nie dziwne, że zrezygnowałaś z opiekunki jak "taka mądra"

a kiedy ogólnie powinno być powtarzane usg bioder ? i czy wogóle ? bo nie pamiętam ale chyba mówili, że na pół roczku

entertete super, że "coś" pomaga

olakola ehh młody cfaniak jest chciał uśpić czujność matki - dostałem 3

ola_k11 gratulację !!! i zazdraszczam wyjazdu

a ja się chciałam pochwalić, że aleks dostał z 10 ubranek old navy, jakiś kombinezonik i taki jakby stoliczek grający ( po angl albo hiszp ale i tak fajnie) w paczce ze stanów od jakiejś tam koleżanki teściowej co kiedyś z nią pracowała
aaahhh fajnie tak i miło tym bardziej, że nie mam pojęcia co to za pani

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Siala to mi jeszcze doradź
bo na jutro mam jeszcze pół opakowania marchewy i miałam od soboty dać marchewe z jabcem ale już jutro bym dała bo ok jest z marchewką a mam dobre jabłka z targu więc sama bym zrobiła papkę zamiast hippa słoiczka.
ale to mam podać po jedzonu czy kiedy ?
bo daję ok 12 ( zależy jak jest głodny ) tą marchewkę, potem cycka i kiedy jabłuszko ?
przed kolejnym posiłkiem czy jako przekąskę z godzinę po tamtym ?
i w sumie jutro planuję tą kaszkę z mlekiem ( dzisiaj wypił z 40 ml ) to nie powinnam jabłka dokładać ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-09, 21:44   #4268
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
slepoto juz ci podawalam ale masz jeszcze raz
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3809
ja chyba za krotko pieklam bo takie byly malo chrupiace no i moczylam w mleku bo zapomnialam o maslance no i nastepnym razem bardziej przyprawie

ja tez dzis robilam-dokladnie wg przepisu i wyszlo GENIALNIE!!!POLECAM!!!
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
=
a to się wam jeszcze wyżalę jakie mam głupie dziecko
wraca ze szkoły i mówi
- mamo, będziesz zła, dostałem trzy
- dobra, z czego ? (a w myślach "spoko, spoko, trzy może być")
- trzy jedynki
no a potem patrze, a jemu z buzi wystaje drut, kazałam buzie otwierać, wyjął drut z aparatu do połowy i połowa mu wystaje, dalej się nie dało, a na dole wyjął cały a ten aparat ma od wczoraj
jutro będę dzwonić do ortodonty i pewnie spalę się ze wstydu
świetne))hehe i zart z trzema i z drutem ale ortodonta napewno uzna to za normalne...
Cytat:
a jeśli mogłabym coś zasugerować to skoro zaczełaś podawać gluten to odczekaj kilka dni z innym jedzonkiem bo jakby coś to nie będzie wiadomo od czego zła reakcja.. tak samo z warzywkami, lepiej pojedynczo, dwa czy trzy dni jedno i jak nic się nie bedzie działo to co innego a potem już oba możesz łączyć
Bo dziś gluten, jutro ziemniak i marchewka to może być za dużo dla małego brzuszka... do tej pory znał tylko mleko
zgadzam sie w zupelnosci

ola-super ze zlapal!!! moja Ada dzis wypila 20 ml soczku jablkowego, ale butle mialam , z ktorej slabo lecialo i kupilam aventu jakas, co mozna przeplyw regulowac i jutro testujemy

mamy kinecta!!! jest zaje....
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 22:51   #4269
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

my dzis wyganialismy szczura z balkonu. a wlasciwie szczury bo byly dwa zadomowily sie pod szafa ale tam byl smrod. mam nadzieje ze nie wroca. dobrze ze nasza psina ich pilnuje i zaglada co chwile czy nie przyszly
brrr szczury, dobrze, ze piesek pilnuje

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

u nas ok, bioderka w normie - wpis w ksiazeczce: stawy biodrowe bez zmian - i oczywiscie co? kontrola za 4 mies tz stwierdzil ze ten gosc mnie poprostu lubi
ja mam juz 3 usg 17 grudnia i pewnie tez nie ostatnie, moja ortopeda woli sprawdzic, bo jej cos nie pasowalo, ale na usg wszystko dobrze zawsze wychodzi(za free wszystko)

Anoxa
fajnie, ja w Zakopanym bylam w podstawowce ostatni raz, w ogole w gorach naszych bylam w podstawowce tylko
Ola hehe niezle ten aparat musial wygladac, ciekawe czego sie bal bardziej, czy jedynek czyaparatu

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Agravka w robsonie kupiliscie kinecta?

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-12-09 o 22:49
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 23:54   #4270
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Czytam was na bieżąco, ale coś nie mam siły i weny odpisywać... troszkę się załamałam tym obracaniem... nawet na boki się nie przekręca - czasem cale ciało zgodnie z ruchem wskazówek zegara [ale tak, że plecy i głowa zgodnie z ruchem a nogi przeciwnie - jakby w pupce miała coś co przypięło ją do tego miejsca - jak wskazówka zegara :P

Ale dziś odpełzła od zabawki - zakładam, że cel był inny, ale ponoć dzieci najpierw zaczynają pełzać do tyłu.
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 02:05   #4271
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Alguien czeka nas podróż w góry- około 7 godzin. Mam nadzieję, że Mała jakoś to zniesie. Planujemy wyjechać koło 18:00 więc może prześpi podróż snem nocnym
To spokojnie, na pewno przespi cala droge. Nawet sie nie denerwuj, wszystko pojdzie bez problemu
Tak dla ciekawostki to my w naszej podrozy na Floryde i z powrotem (plus jezdzenie na miejscu) zrobilismy ponad 3000 mil czyli jakies 4800 km

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
my 18.12 juz sie nie moge doczekac szkoda ze to tylko karpacz wolala bym zakopane ale za daleko a doo karpacza jakies 3 godz jazdy mamy
ale super! to udanego wypoczynku, a na dlugo?

anecia ja bym podziekowala takiej niani, szukaj dalej

ola_k ale super z butla!! gratulacje Na pewno odetchnelas z ulga
To odpoczniesz sobie za kilka dni u siostry. A w jakim miescie mieszka?

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a ja się chciałam pochwalić, że aleks dostał z 10 ubranek old navy, jakiś kombinezonik i taki jakby stoliczek grający ( po angl albo hiszp ale i tak fajnie) w paczce ze stanów od jakiejś tam koleżanki teściowej co kiedyś z nią pracowała
zawsze to bardzo mily gest Old Navy to z koncernu GAP, fajne ciuszki maja
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 06:30   #4272
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Generalnie, oprocz zyrtecu i smarowania sterydem (akurat!!!!), mamy pozbyć sie pościeli z puchu (w jednym pokoju śpimy z dzidkiem). Jak będzie raczkował to nie na dywanie czyli będzie sajonara dywan chyba, bo mamy aż jeden pokój, mrozić co kilka dni pościel i zabawki (podobno to zabija roztocza), nie suszyc prania w pokoju z nim oraz nie odkurzać przy nim tylko odkurzyć, wywietrzyć i dopiero go zainstalować. Może komuś sie przydadzą te rady.
dzieki na pewno sie przydadza

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
a to się wam jeszcze wyżalę jakie mam głupie dziecko
wraca ze szkoły i mówi
- mamo, będziesz zła, dostałem trzy
- dobra, z czego ? (a w myślach "spoko, spoko, trzy może być")
- trzy jedynki
no a potem patrze, a jemu z buzi wystaje drut, kazałam buzie otwierać, wyjął drut z aparatu do połowy i połowa mu wystaje, dalej się nie dało, a na dole wyjął cały a ten aparat ma od wczoraj
jutro będę dzwonić do ortodonty i pewnie spalę się ze wstydu
z tymi jedynkami to sie usmialam ale z aparatem to bym sie wkurzyla. daj znac co ortodonta powiedzial

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewcz yny mały załapal butlę!!!
GRATULACJE super ze sie udalo

Cytat:

A co do glutenu to jakaś nagonka wielka jest na niego i chyba się jej boję dlatego testowałabym go samego dłużej.. z 5 dni, tydzień max.
moja pediatra mowila zeby przez 7 dni dawac po lyzeczce do obiadku i jesli nie bedzie biegunek itp to znaczy ze gluten wprowadzony

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

ale fajnie

a nasza nocka super! misiek sie przez cala noc przebudzil raz o 2.50 dalam mu smoczka i zasnal. obudzilismy sie przed nim i sprawdzalam czy oddycha a misio sobie spal w najlepsze do 6.50
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 07:18   #4273
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

ola - super ale mama wykombinowała a jednak dało radę, nie wiesz jak się cieszę

ania - super za nockę dla Misia

U nas na noc bez zmian mała siedzi i nadaje od rana
Pranie się już robi, jeszcze muszę poprasować

Ach ten gluten kurcze....myślę ciągle...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 07:32   #4274
niezawsze
Zakorzenienie

to Super Aniu! u nas nocka taka jak zawsze niczym mnie Maja nie zaskoczyla, 24, 3,6 i teraz o 8 sie bawi juz w lozeczku

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

eeeej czy wam tez telefony nie chca dzwonic??????? My z tz mozemy tylko pisac smsy, mamy w erze a jak u was?

Maciuś
Stary 2010-12-10, 07:42   #4275
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
to Super Aniu! u nas nocka taka jak zawsze niczym mnie Maja nie zaskoczyla, 24, 3,6 i teraz o 8 sie bawi juz w lozeczku

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

eeeej czy wam tez telefony nie chca dzwonic??????? My z tz mozemy tylko pisac smsy, mamy w erze a jak u was?
my mamy orange ale o tej porze to ja nigdzie nie dzwonie wiec nie wiem

moze Maja tez niedlugo sie przestawi i bedzie dluzej spala. misiek wczoraj 220 ml kaszki przed snem wypil moze to dlatego
Stary 2010-12-10, 07:47   #4276
niezawsze
Zakorzenienie

kurcze z telefonow na ere nie mozemy dzwonic z tz, z mojego sluzbowego w plusie moge i to nawet do siebie na ere

Moze i jakby Maja jadla wiecej to by spala dluzej, ale ona je ciagle tyle samo i nie chce wiecej

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-12-10 o 07:48
Stary 2010-12-10, 07:49   #4277
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam w plusie i nie ma problemów, ale mam też kartę ery i tam zawsze coś nie halo było...

Stary 2010-12-10, 07:50   #4278
aniaa22
Zakorzenienie

w orange tez czesto sa takie problemy. albo tylko mozna dzwonic albo tylko smsy wysylac
Stary 2010-12-10, 07:57   #4279
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

olakola niezły agent z tego twojego syneczka
ola_k11 bardzo się cieszę, ze udało się z butelką
aniaa22 super, ze nocka udana
Cytat:
Moze i jakby Maja jadla wiecej to by spala dluzej, ale ona je ciagle tyle samo i nie chce wiecej
Lili też więcej jeść nie chce.

Dzień dobry
Nocka można powiedzieć, ze jedna z lepszych, Niuńka od 20.30 wstała dopiero 0.50 a potem o 3.50, potem już tylko przy cycuchy do 5.50 więc juz nie było spania a o 5.50 wstała na godzinkę i poźniej jeszcze 30min. drzemka była. I teraz tak albo to po herbatce, którą jej podałam wczoraj z jabłuszka i melisy albo bo nie piłam drugiej kawy popołudniu albo dlatego, że tż nie spał z nami bo obrażony to więc i po co ma spać.

Zarazsie zbieram na zkupy także będę dopiero popołudniu.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-10, 07:59   #4280
karolcia228
Zakorzenienie

Misiulka - to miłych zakupów może troszkę się rozerwiesz

Stary 2010-12-10, 08:07   #4281
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

dziękuję Karolciu pewnie tak

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 08:21   #4282
papeteria
Zakorzenienie

anoxa sliczna sesyjka !!!
enter dobrze ze jest jakas poprawa
itakasia dobrze ze wszystko ok z bioderkami...ja musze zapisac bo dopiero raz bylismy i to prywatnie bo takie terminy odlegle i calkiem zapomnialam o poradni kardiologicznej bo mamy nie zamkniety otwor botalla
anoxa a jak u Was z tym serduchem ?
ola super z ta butla
wiolek super z ta paczka!
mlm nie martw sie na pewno wszystko bedzie ok a z pelzaniem super
alguien 4800km
justynacz to super z tym aero
niezawsze ja mam orange

olakola synek niezly aparat
anuszka jak tam kolezanka i malenstwo?
ania dobrze ze po wizycie ok i micho fajnie rosnie
aneciaslonko tak patrze na all i nie widze na razie tych pedzli sunshade bo one polowe tansze od pixie.Na pewno musisz miec flat topa i wskazany rowniez kabuki.A podklady pixie polecam.Musisz napisac do tej aigean (p.Sylwii) wyslac jej fotke twarzy w swietle dziennym a ona pomoze ci dobrac podklad.Na poczatek zamow sobie kilka probek.Napisalam bardzo ogolnie takze jak cos to pytaj.
A z ta nianka to nieporozumienie jakies :/

agravka rosnie damusia
Cytat:
łyżeczka lyzeczce nierowna, ja mam dosc spore i takie podawalam, gripe water u nas dzialak szybko, ale nie mial nic wspolnego z pierdkami
to jak dzialalo ?

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
wystarczy kliknąć ctrl+shift
miałam to pisac
scoobs dobrze ze wyniki krwi ok, my mamy zlecone ,w przyszlym tygodniu zrobimy i dzis chyba wysle tzta po karte by przeniosl nas do osiedlowej przychodni i chyba w przyszlym tygodniu zrobie probe z mm przez tydzien(nie wiem czy tydzien wystarczy) , zobacze czy jest poprawa, bo juz naprawde nie wiele jem a u A. nie widze poprawy a te ostatnie dni to juz wogole koszmar....

Dziewczyny mam taka strzykawke do lekarstw z panadolu... dzięki !

Za nami koszmarna noc Mal prezyl sie i plakal... wlasciwie to od dwoch dni jest nieciekawie i obstawiam jednak marchewe.Kupy dzis jeszcze nie bylo ale przez dwa dni byla z niestrawiona marchewa, jedna dziennie.W nocy podalam ten gripe water ale pomogl tylko troszke,pare pierdkow poszlo.Nie wiem czy to gazy czy bol brzuszka spowodowany ta marchewa.Nie wiem co mam dzis podac w tej sytuacji..jaki sloiczek ?Czy marchewe z innej firmy czy na razie odpuscic marchewe i cos innego?Poradzcie...siala
W domu mam jeszcze marchew z ziemniakiem hippa i jablko z hippa dotad poszedl jeden sloiczek marchwi z gerbera (trzy dni)
Cytat:
O matko.. ja nie wiem.. co ja Ci będę decydować
Ja każdą nowość testowałam 3 dni.. każdego dnia zwiększając dawkę. Jak się nic nie działo to uznawałam za "sprawdzone" i testowałam kolejne... zanowu jak 3 dni nic się nie działo to kolejnym razem dawałam to co sprawdzone z czymś nowym co jest w małym stężeniu.. kurcze może bardziej obrazowo - na słoiczkach są opisane procenty danych warzywek:
marchewka - sprawdzone... kolejno ziemniak(20%)-marchewka(78%) - nic się nie działo więc ziemniak uznany jako sprawdzony... jakbym podała samego ziemniaka to nawet przy małej ilości reakcja byłaby silniejsza niż jak podałam ziemniak-marchew bo jednak ziemniak był ale w mniejszym stężeniu
Stestuj na początku to co podstawowe i jest w niemal każdym słoiczku czyli marchew, jabłko potem już będzie łatwiej.. marchew-jabłko, jabłko-banan, sam banan, jarzynowa (marchew i ziemniak)... a jak chcesz gotować sama to tak samo tylko, że sama musisz "na oko" dawać do papki więcej tego co już sprawdzone

az sobie zacytowalam...
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
koleżanka będzie miała cc, identyczny scenariusz jak u mnie Też ma asynklityzm tylny.
co to ?
eleono kciuki za pokarm

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

misiulka to chyba zaopatrze sie w taka herbatke

Po wizycie u gina ok.Na usg jeszcze cos tam widac ale powiedzial ze to normalne sladowe ilosci ktore wyleca z pierwszym okresem.Pytałam czy tam na dole mam wszystko na miejscu bo mam wrazenie ze jestem poprzestawiana, ale powiedzial ze wszystko jak najbardziej na swoim miejscu
Fakt ze mialam cc ale parlam poltora h i to cholerne vacum i szycie
Pytal czy juz wspolzylam wiec mowie ze nie (tak dziewczyny zrobila sie ze mnie abstynentka ) wiec odpowiedzial ze maz sobie pojdzie ode mnie i mam przykaz raz dziennie
Przepisal mi Azalie ale chyba jednak nie wroce do tabsow.....

Pytalam czy zna dobrych pediatrow wiec polecil dwoch i jeszcze wspomnialam mu o objawach A. to potwierdzil podraznienie jelitek spowodowane nietolerancja czegos co jem (od dluzszego czasu jem juz tylko jablka, chleb, margaryne, kurczaka, ryz,warzywa wiec nie wiem czego jeszcze moze nie tolerowac ...fakt ze wszystko to teraz chemia..moze ten kurak ??? )

a w ogole to czeeeeeeesc

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 08:23   #4283
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Agravka w robsonie kupiliscie kinecta?
nie, w robsonie nie bylo-podobno w calej polsce juz nie ma i nie bedzie do nowego roku,a kolega nam powiedzial ze chyba z zlotych tarasach widzial i byla OSTATNIA SZTUKA!!! wiec ja dzis mam zakwasy sa promocje w satrunie na gry wiec dzis cos tez dokupie a najgorsze jest to, ze czeka na mnie gora prasowania,a tu taka zabaweczka
Cytat:
a nasza nocka super! misiek sie przez cala noc przebudzil raz o 2.50 dalam mu smoczka i zasnal. obudzilismy sie przed nim i sprawdzalam czy oddycha a misio sobie spal w najlepsze do 6.50
wow!extra!!! zazdroszcze, bo u nas nieciekawie
Cytat:
[/COLOR]eeeej czy wam tez telefony nie chca dzwonic??????? My z tz mozemy tylko pisac smsy, mamy w erze a jak u was?
tez mam w erze, wczoraj bylo ok, zaraz sprawdze-wszystko ok tylko tz chyba ma wylaczony tel....

ADA SPI W LOZECZKU!!! bylo ciezko, bo co juz zamykala oczka, to zaczynala plakac, tak ze nie dalo sie jej uspokoic...wiec dawalam jej plakac ok min-dwie i znow dawalam smoka i przytulalam i tak ze 4 razy, ale usnela!!!!prosze o brawa
Stary 2010-12-10, 08:33   #4284
karolcia228
Zakorzenienie

papi - dobrze, że oki u gina nio to może na rozluźnienie ci sie przyda bo zapomnisz jak to sie robi
Biedny ten twój Adaś....mam nadzieje,że to się nie długo skończy

ola - miałam pisać, że ja też już mam swoje lekko szamponem poprawione ale pod mój naturalny, ale chcem zaszaleć z fryzura bo teraz czuje sie jakoś bez wyrazu...

Stary 2010-12-10, 08:52   #4285
papeteria
Zakorzenienie

poszla kupa.... tym razem pomaranczowa papka czyli marchewa na trzeci dzien przetrawiona ale i pewnie tez stad te bole sluz nadal mamy, krwi sie nie dopatrzylam
karolcia to jest jak jazda na rowerze...

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:01   #4286
niezawsze
Zakorzenienie

Agravka

Juz dzialaja nam telefony uf Maja znow spi a ja siedze z laktatorem, w styczniu przestaje karmic, Maja skonczy 6miesiecy 23 stycznia to akurat wystarczy jej

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Papi dzialalo to tak, ze Maja przestawala sie szybciej drzec z bolu kolkowego
Adasiowi moga szkodzic surowe jablka nawet, ktore jesz, mi kiedys pediatra mowila by je zagotowac lub upiec z cynamonem najpierw no a marchewka powoduje zatwardzenie, ja na drugi dzien po niej podaje Mai jabluszko

Maciuś
Stary 2010-12-10, 09:06   #4287
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej
papi asynklityzm tylny to nieosiowe wstawienie główki do kanału rodnego, jakoś bokiem idzie czy coś, nie wiem dokładnie. Jest wskazaniem do cc.
Jesli chodzi o malucha koleżanki to okazało się że to przepuklina ciemiączka i zabierają go na badania do akademii medycznej w gdańsku samego.
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-10, 09:16   #4288
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
papi asynklityzm tylny to nieosiowe wstawienie główki do kanału rodnego, jakoś bokiem idzie czy coś, nie wiem dokładnie. Jest wskazaniem do cc.
Jesli chodzi o malucha koleżanki to okazało się że to przepuklina ciemiączka i zabierają go na badania do akademii medycznej w gdańsku samego.
o matko... straszne...wspolczuje jej
Stary 2010-12-10, 09:22   #4289
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

koszmar jakis

Maciuś
Stary 2010-12-10, 09:22   #4290
modro
Rozeznanie

Bry wszystkim. U mnie dziwna noc, Mala budziła sie o tych godzinach, co na karmienie, ale nie chciała jeść, popłakała chwilę i szła dalej spać.
Troche mnie to martwi, bo ona z tych średnio jedzących. Jak zjadła wczoraj o 19 wieczorem to póniej dopiero przed chwilą. Długa ta przerwa jak na niemowlaka. Marudzi, wierci się i pakuje wszystko do buzi. A piszczy, jak baby na targu.
Już jestem zmęczona, a dopiero 10

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości