|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Ja dzisiaj na szybko,
dziewczyny, u mnie masakra, wychodzą Wojtkowi naraz 3 zęby - dolne jedynki i górna. Śliny jest tyle, że mogłabym podłogę tym zmywać no i ogólny marud. Czy używacie jakichs masci do smarowania? Czy one coś pomagają?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() Cytat:
Ja smaruje, ale u siebie, Dentinoxem i bobodentem, bo ząbkuje, ale ja ![]() Wychodza mi dwie ósemki i wyjść nie mogą. Własnie znów wznowiły wychodzenie, i maści pomagają, ale chwilowo. Dosłownie 5 minut. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
u nas pomaga Dentinox - chwila od posmarowania i po marudzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Silpe Wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Byliśmy dziś z tym kaszlem u lekarza.Pani doktor osłuchała i powiedziała,że gdzieś leciuteńko rzęzi,ale płucka czyste. ![]() Reszta objawów potwierdzona-zęby idą.Młody nie dał sobie zajrzeć to japki. Dziś już ogólnie lepiej,po południu zaczął jeśc normalnie.Ale jak wstal o 14.30,tak już spania nie było.Tym sposobem kąpanie ok 18.30,zasnął na butelce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Rozeznanie
|
My tez mamy Dentinox. I czasem psikamy Tantum Verde.
Cytat:
![]() U nas juz po kąpieli. Powiem Wam, że już 3 dzień pomału odstawiam małego od cyca i nie jest źle. Wyeliminowałam jedzenie z cyca przed południem i w ogóle pilnuję czasu i są regularne posiłki. Najgorzej, że męczy się z uśnięciem, bo nie ma już cyca... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już widać u nas drugą dolną jedynkę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mówię o takich: http://allegro.pl/kapcie-pantofle-ma...384699786.html http://allegro.pl/kapcie-pantofle-sy...392255420.html http://allegro.pl/kapcie-pantofle-to...394645887.html sto lat! sto lat! ![]() ![]() dentinox. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co dalej? no... Tymek już nie pełza, tylko bardzo sprawnie przemieszcza się na czworakach. ![]() ![]() Dziś mu piżamkę dwuczęściową założyłam, bez stópek. Jakie to fajne, jak rano otwieram oczy, patrzę na łóżeczko, a Tymek już stoi i zęby szczerzy. ![]() Zapodam fotki . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24185381]w temacie bucików, polecam jeszcze papućki Zetpol, mają malusią rozmiarówkę, usztywnianą piętkę, świetnie leżą na nóżce.
![]() ![]() ![]() Mówię o takich: http://allegro.pl/kapcie-pantofle-ma...384699786.html http://allegro.pl/kapcie-pantofle-sy...392255420.html http://allegro.pl/kapcie-pantofle-to...394645887.html sto lat! sto lat! ![]() ![]() dentinox. ![]() to dobrze, że na syropku się skończyło. ![]() ![]() co dalej? no... Tymek już nie pełza, tylko bardzo sprawnie przemieszcza się na czworakach. ![]() ![]() Dziś mu piżamkę dwuczęściową założyłam, bez stópek. Jakie to fajne, jak rano otwieram oczy, patrzę na łóżeczko, a Tymek już stoi i zęby szczerzy. ![]() Zapodam fotki .[/QUOTE] No Tymek to już dorosły chłop!!! ![]() I widzę, że dajesz mu makaron i banana tak do rączki? Ja jakaś wydygana jestem i sie boję.że sie zakrztusi czy co..napiszcie mi, żem chora matka jest ![]()
![]() |
#4269 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24185381]
![]() co dalej? no... Tymek już nie pełza, tylko bardzo sprawnie przemieszcza się na czworakach. ![]() ![]() Dziś mu piżamkę dwuczęściową założyłam, bez stópek. Jakie to fajne, jak rano otwieram oczy, patrzę na łóżeczko, a Tymek już stoi i zęby szczerzy. ![]() Zapodam fotki .[/QUOTE] Dzięki. ![]() No mój maluch dziś już troszkę posuwał się na czworaka, myślę że na dniach będzie doskonalił technikę. ![]() ![]() ![]() ![]() Zmykam spać. Spokojnej nocki |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||||
Zadomowienie
|
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2417191 4] ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() też mam troszke przepisów , ale jeśli juz gotuje małej to z głowy - jeszcze przyjdzie czas na eksperymentowanie z przepisami ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() niesamowite przeżycie co ![]() ja sie doczekac nie moge .. ale wymiekam za każdym razem jak mała przytula sie do mnie . np jak jest na rączkach , tak sie lubi fajnie wtulic ![]() ![]() wogóle ona ostatnio taka przylepka do mnie sie zrobiła ![]() Cytat:
![]() ja też w osobnym garnku , ale jesli gotuje akurat dla siebie to wkładam wiecej jarzyn i zabieram je zanim zupe przyprawie . a zresztą jaka to sztuka włożyc do małego garnka kilka jarzyn , ugotowac i zmiksowac. Cytat:
![]() Kochana ja też daje gotowce , nie chce mi sie co dzien gotowac i wymyślac dla niej nowe dania , tym bardziej że są to dania w wersji mini ![]() ![]() Gratuluje nowych ząbków na wątku ![]() Młoda dziś mnie znów zaskoczyła , ona z tymi swoimi drzemkami funkcjonuje jak chce - albo 2-3 po 20 min, albo jedna godzinna albo tak jak dziś - przed południem 30min - na spacerze południowym 40min - po południu od 15tej do 15,45 flacha i dalej spanie do 17tej ![]() za to ostatnio wieczorem juz nie usypia jak dawniej - flacha i od razu spanko - teraz flacha i pół godziny gadania i wygłupów za nim ją wezmie , z tego co widze - za dużo wrażen związanych z nabywaniem nowych umiejetności.Energia ją rozpiera ![]()
![]() |
#4271 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tymek już dupcią nie trzęsie jak stoi. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24185381]
Zapodam fotki .[/QUOTE] ![]() Po cichutku zazdraszczam i stania i banana i spaghetti. No cóż...pozostaje mi poczekać na takie widoki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Konto usunięte
|
Lea, Tymek rewelacja. Fota ze spaghetti wymiata
![]() A ja dzisiaj w rossmannie kupiłam ichnie smoczki 8zł dwupak, i po raz kolejny widzę, że młodej obojętne, co w paszczy trzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas Lusia coraz częściej je inne pokarmy i mojego mleka nie chce. To w ciągu dnia, wieczorem i w nocy jeszcze cycka. Dzisiaj od 17 jadła kaszę jaglaną z jabłkiem, sporo banana , pomarańczy, jogurtu nat. z owocami. Po kąpieli wypiła troszke mojego mleka i poszła spać. Myślałam, że pośpi dłużej, ale nie, pobudka po 30 min. ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24185381]w temacie bucików, polecam jeszcze papućki Zetpol Zapodam fotki .[/QUOTE] Śliczne te kapcie. Fotki cudne ![]() Cytat:
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Ewcia niby uzębiona, a ja też do łapki jeszcze jej nic nie dałam, też dygam, druga chora jestem
![]() nie wiem, co się dzieje, ale u nas zębowo wcale się nie uspokoiło. dziś tarcie na maksa było. do tego od wczoraj wkłada stópki do buzi (wcześniej umiała, ale potem jakoś przestała) i trze paluchami o dziąsła. nawet zdarzyło jej się ugryźć w dużego palucha ![]() od wczoraj też posadzona prawie wcale się nie chwieje. sadzam ją na chwilkę na puzzlach, siadam za nią dla asekuracji, a ona schyla się po zabawki, prostuje się, wyrzuca zabawki gdzieś na bok, sięga sobie po nie i tak w kółko. do tego zaczęła dziś próbować siadać z pozycji leżenia na płasko. klatę w górę ciągnie, a głowa jakoś od podłoża nie może się oderwać. ![]() jak ją daję na brzuszek, to ani chwili nie poleży, tylko od razu na kolana albo zadziera tyłeczek wysoko do góry i stoi opierając się na stópkach. z takiej pozycji przechyla się na jedno lub drugie bioderko i siedzi w ten sposób podparta rączkami (czy to jest ten siad skośny właśnie??). ciągle jeszcze nie skumała, że za szczebelki można się podciągnąć do siadu, ale za to próbowała dziś siadać łapiąc się zwierzątek z karuzelki. ![]() Silpe - umknęło mi - najlepszego ![]() Bratka - gratuluję zębolka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24186624]W lidlu przecenione na zł rajtki kupilam, lupilu, na 86-92 już. Pewnie na jesień będą. A teraz spaaaaaać...[/QUOTE]
Za całą złotówę? ![]() Lidla mam na osiedlu,więc w piątek lece zobaczyć czy u mnie coś zostało. Mam tych rajtek 3 pary na teraz (jedna gruba z frotką od spodu) i jestem z nich zadowolona. W ogóle ciuszki z tej firmy fajne są. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Konto usunięte
|
pojechałam dziś z TZ do Częstochowy na zakupy.
![]() Kupiłam sukienkę, której ostatnio, nie wiedzieć czemu, ![]() ![]() W reserved upolowałam dla Tymka kurtkę na przyszły rok- 50zł. a dla Maksia majteczki w potworki. W 5-10-15 dwie piżamki dla Tymka- obie takie same tylko w dwóch rozmiarach (15zł/szt.) , spodenki orange (15zł/szt.) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny, widzę że dużo się dzieje na wątku, a ja tylko podczytuje na szybko, mamy remont u mamy, i na nic nie ma czasu, w dodatku mały odmawia mleka. Od kilku dni wypija max 200 ml na dobę. W piątek idę do lekarza i tak muszę isc po recepty na nutramigen, wiec od razu wezmę małego. Marud w normie więc naprawdę nie wiem o co biega...
Jutro myślę Was ponadrabiać. Lea własnie też myśle wybrac sie do reserved coś upolować dla Szczepanka, sobie już kupiłam spodnie, dwie bluzki i spódnicę, ceny naprawdę super ![]() dobrej nocy... padam...
#4279 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24187733]pojechałam dziś z TZ do Częstochowy na zakupy.
![]() Kupiłam sukienkę, której ostatnio, nie wiedzieć czemu, ![]() ![]() W reserved upolowałam dla Tymka kurtkę na przyszły rok- 50zł. a dla Maksia majteczki w potworki. W 5-10-15 dwie piżamki dla Tymka- obie takie same tylko w dwóch rozmiarach (15zł/szt.) , spodenki orange (15zł/szt.) ![]() ![]() Super zakupy ![]() Czy Wasze dzieci ciągną Was za włosy i wyrywają? Luiza bardzo mocno mnie ciągnie. Mam cały czas kitkę, ale jak się do niej dorwie, to nie przepuści ![]()
![]() |
#4280 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
he he ale zemsta słodka bo powiedzialam po jakims czasie ze chrzcin wcale nie bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wogole mam ostatnio korbe ,że zaniedbalam swoje zdrowie..ze dziecko na pierwszym miejscu...a ja zapomnialam,o sobie ze musze rowniez dbac o siebie zeby miec sile i zdrowie aby wychowywac młodego ![]() miłej nocki......
![]() |
#4282 | |
Wtajemniczenie
|
Silpe - Wszystkiego naaaaajlepszego!!!!
![]() Dzisiaj u nas znów powtórka z upadku, tym razem z koca na podłogę, zachaczając o szafkę...A to dlatego, że mała próbowała praktycznie pierwszy raz podnieść się i stanąć ![]() ![]() Wczoraj spróbowaliśmy pierwszy raz świeżego łososia z kalafiorkiem, brokułą i ryżem i nie było żadnego uczulenia, więc dalej możemy wcinać.. ![]() A odnośnie ząbków, to myjecie te ząbki taką normalną szczoteczką dla maluchów, czy tą nakładaną na palec? Ja używam takiej malutkiej Jordana...mała uwielbia jak jej tam szoruję po zębolach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
Fajne rzeczy, ale ceny kosmos
http://mamagaga.pl/przenosne-krzeselko-totseat.html
#4284 |
Rozeznanie
|
hej
![]() Lea no Tymus to wymiata dla mnie ![]() ![]() no i zdobycze w sklepie piekne!! Gratki za wszystkie zabki, Kardashi - Twoje tez ![]() Silpe wszystkie naj naj naj ![]() ![]() Bratka gratki dla Bogusia za nowe umiejetnosci ![]() my dzis raczej spokojny dzionek, jechalismy na mleczku i kleiku po wczorajszych sensacjach, Stefek do wieczora szalal po calym pokoju, ganial za nasza chichuahua (bidniusia teraz jest), w koncu padl o 19, ja wybylam na trening i po zakupki, ogarnelam kuchnie, zmyje jeszcze podloge, wody w termosik nagotuje, prysznic i spanko ![]() u nas jutro normalny dzien pracy, papa, dobranocka
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24185381]w temacie bucików, polecam jeszcze papućki Zetpol, mają malusią rozmiarówkę, usztywnianą piętkę, świetnie leżą na nóżce.
![]() ![]() ![]() Mówię o takich: http://allegro.pl/kapcie-pantofle-ma...384699786.html http://allegro.pl/kapcie-pantofle-sy...392255420.html http://allegro.pl/kapcie-pantofle-to...394645887.html sto lat! sto lat! ![]() ![]() dentinox. ![]() to dobrze, że na syropku się skończyło. ![]() ![]() co dalej? no... Tymek już nie pełza, tylko bardzo sprawnie przemieszcza się na czworakach. ![]() ![]() Dziś mu piżamkę dwuczęściową założyłam, bez stópek. Jakie to fajne, jak rano otwieram oczy, patrzę na łóżeczko, a Tymek już stoi i zęby szczerzy. ![]() Zapodam fotki .[/QUOTE] Ale fajnie stoi i te nuny-serdelki. Moja tez tak je banana. |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||||||
Raczkowanie
|
Wszystkiego co najlepsze
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24185381] Zapodam fotki .[/QUOTE] Tymek jest extra facer ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24187733]pojechałam dziś z TZ do Częstochowy na zakupy. Kupiłam sukienkę, której ostatnio, nie wiedzieć czemu, nie wzięłam. Jest cudna. Pokaże Wam jak mnie ktoś obfoci. W reserved upolowałam dla Tymka kurtkę na przyszły rok- 50zł. a dla Maksia majteczki w potworki. W 5-10-15 dwie piżamki dla Tymka- obie takie same tylko w dwóch rozmiarach (15zł/szt.) , spodenki orange (15zł/szt.) ![]() ![]() Fajne ciuszki ![]() U nas wieczorem znowu powtórka z rozrywki. Po jedzonku 1,5 h szalał, dopiero po tym czasie odpadł czyli była 22:30 jak zasnął. Mam nadzieje że chociaż za to pośpi dłuuuuugo ![]() Powiedzcie mi taką rzecz, czy Wy dajecie jakieś jegurty malucom?? Ostatnio stwierdziłam ze Wojtek ma jakiś taki mało urozmaicony jadłospis :P Chyba 8 miesięcznemu maluchowi można dawać już coś innego do jedzonka?? Co dajecie poza takimi podstawowymi posiłkami jak mleko, kaszka, zupka i jakiś owoc(jablko, banan, gruszka)?
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() zrobila sie wielka dziura w sterylizatorze i wszystkie butle oraz smoczki (nowe) szlag trafił ![]() i dawaj do arkadii o 21.30 po butle, smoki do butli i smoczki oraz mikrofalowke ![]() jako ze nie mam juz sterylizatora postanowilam nowe butle wygotowac wg instrukcji... wrzucilam butle do gara na 5 min a one białe ![]() ![]() Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2011-01-05 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]()
![]() |
#4290 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24186624]Lea, Tymek rewelacja. Fota ze spaghetti wymiata ![]() A ja dzisiaj w rossmannie kupiłam ichnie smoczki 8zł dwupak, i po raz kolejny widzę, że młodej obojętne, co w paszczy trzyma ![]() też je kupowałam, ale Wojtek już nie chce smoka do niczego.... Cytat:
Cop do zębów madrosci, to wymysliła je matka natura po to, aby rozdrabniac pokarm - ludzie pierwotni - niegotowany, surowe mięso. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.