|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Jak wasze dzieci jedzą te banany
![]() Jadłam kiedyś banana i dałam młodej no polizac a ta glista ugryzła dziąsłami kawałek i zaczeła sie dławic - teraz boje jej sie dac w całości żeby sie nie zadławiła ![]() Ugotowałam młodej dziś marchewkową z ryżem i mieskiem - pycha ![]() ale ryż troche zmiksowałam i nie poszło - odruch wymiotny ![]() zmiksowałam jeszcze raz , były grudki ale malutkie i wcieła całą miche ![]() wyczytałam dziś w ulotce z paczek że przełyk takiego niemowlaka nie jest przystosowany do jedzenia kawałeczków w jedzonku , po prostu podrażniają mu przełyk co powoduje odruch wymiotny .. wiec pozostaje miksowanie i powolne przyzwyczajanie dziecia . Za to na deserek zmiksowałam jabłko z bananem - pycha ![]() ![]() ![]() Moje dziecko coraz mniej śpi w dzien ![]() ostatnio starcza jej nawet jedna drzemka i koniec ....czyli góra godzinka ... dostała takiego powera ostatnio że cieżko nad nią nadążyc , aż sie boje jak zacznie naprawde raczkowac , nie wyrobie - dziś cały dzien próbowała gadac po nowemu ![]()
#4232 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24148428]Darianna, brzuszek to mi też pozostał... taki odstający.
![]() Mi też.Czasem wyglądam,jakbym znów w ciąży była. Też się tego właśnie boję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u nas stanu podgorączkowego ciąg dalszy,odmowa jedzenia.W ciągu całego dnia jadł jak ptaszek.Zwaliłabym na zą,ale popołudniem zaczął tak "chorobowo" kaszleć.Z racji tego,że ja przeziębiona i istnieje możliwość zarażenia się ode mnie,jutro lece do lekarza,sprawdzić czy wsio ok. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;241627] U nas też wreszcie drugi zębolek wyszedł- prawa dolna jedynka ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24142135]No właśnie, Dilayla, gratulacje
![]() [/QUOTE] Haha no to powiem jak przy kolejce na porodówkę: Ja teez chce zęba xD [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24146030] mam i takie i takie. ![]() miękkie będę zakładać np. do samochodu. ![]() a z normalnych butów mam jedne troszkę wyższe firmy Bartek- po Maksiu, najmniejszy rozmiar, oraz jedne Gufo z CCC, kupione ubiegłej jesieni na wyprzedaży za 20zł ![]() [/QUOTE] Moja mama kiedys kupiła takie trampeczki do kostki. One są dośc miękkie ale nie takie papucie. W ccc nie byłam, jakoś mi nie przyszło do głowy że tam będą dzieciowe buciki ![]() No ale następnym razem wejdę! Cytat:
![]() W gimnazjum byłam okrąglutka i pulchniutka. Jak poszłam do liceum to sporo schudlam.Tzn ok 10kg ![]() A tu mniej niż przed ciążą, bo 48kg ![]() Cytat:
![]() Widziałam śliiiczne takie wiśniowe! ale 100zł a wiadomo jaki rozmiar ona będzie miała, więc poczekam ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurtkę jedną 6-9 mam taką trochę cieplejsza, a cieńszą niz kombinezon. Planuje coś kupić na 9-12 taką kurtałkę wiosenną. Teraz Blanka chodzi w spodniach na 68, góra powoli na 74 ![]() U nas też była, a ja uciekłam na zakupy ![]() Cytat:
Byłam dziś na zakupach. Spisałam listę co kupić, jakie mam braki w Blankowej szafie żeby nie nakupować masy niepotrzebnych ciuchów. Jechałam z myślą że tyle pieknych ciuszków że kasy mi starczy. Kupiłam w 5 10 15 bawełniane spodenki na po domu za dyche i tyle ![]() Wyprzedaże liche jedynie po -30%, ciuszków tez wiele nie ma. w H&M jedynie zastanawiałam sie nad spodniami w czarno-białą pipetkę, no ale też cena bez rewelacji - 30zł. Także poczekam jeszcze z 1,5 tyg i dopiero pojadę ![]() Sobie jedynie kupilam kurtkę na wiosnę i torebkę i tyle ![]() a planów miałam a miałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24150164] ja prawie codziennie tak chodzę spać. [/QUOTE] ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24162714] drugi zębolek wyszedł- prawa dolna jedynka dokładnie dwa tygodnie po pierwszym. Coś mi sie widzi po tych napuchniętych dziąsełkach, że na górne jedynki nie będziemy musieli długo czekać. [/QUOTE] ![]() coś dziś był dzień zębowy ![]() Wiktorek poszedł dzis wcześniej spać bo juz się strasznie męczył a po kąpieli to zawsze taki odprężony ![]() w czwartek idziemy odwiedzić pierwszego kolegę naszego syna, 3- tygodniowego, ciekawe czy się polubią ![]() wasze dzieci chcą stać a mój siedzieć, jęczy tak długo aż go posadzę i wtedy banan od ucha do ucha o coś miałam zapytać ale juz zapomniałam
![]() |
#4236 |
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczyny za słowa otuchy
![]() justin łączę sie w bólu, oby kłopoty jedzeniowe poszły precz Spradka - jestem pod wrażeniem waszych fizjonomii ![]() gratuluję ząbków- toż to prawdziwy wysyp ![]() Olo nadal bezzębny ale za to na dziąśle wyskoczyło mu takie cuś nad cusie jakby prosak twardawe, nawet może uchodzić za fragment zębola- pediatra kazała olać więc olewam ![]() u nas jakby troche lepiej było tylko 5 kupsztali ![]() na wyniki badań trzeba poczekać ale całe szczęście Olo czuje się chyba ok. bo humor dopisuje , gorączki nadal brak a ja spekuluje na co może być uczulony bo to już pewne że jakaś alergia jest podejrzewam 1.mleko, 2.gluten, 3 banany mamy suche plamki na nogach i czerwone poliki - ewidentnie uczulenie całe szcęście sinlac wcinamy bez sprzeciwu bo cyc jest bleeee lekarka zasugerowała beblilon pepti oczywiście nie odstawiać od cyca tylko że ja do pracy wracam i chciałam go po mału przestawiać na karmienie mieszane a tu klops ![]() powiedzcie czy skaza białkowa może ujawnić się dopiero u 6 miesięcznego dziecka??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Konto usunięte
|
Może.
Tak przeczytałam, raz zacytowałam i sobie skasowałam, durna ja ![]() ![]() ![]() Kropki nie ma, pewnie praca wessała ![]() A Agatka dzisiaj zaczęła podnosić dupkę do raczkowania ![]() ![]() ![]() A, i moja przyjaciółka potwierdziła ciążę u lekarza dzisiaj, 8 tydzień, termin na 20 sierpnia, ha! serducho bije, Kosmita jest już 17mm dziełem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Raczkowanie
|
slipe podaj przepis na marchewkową z ryżem bo mój uwielbia więc zamierzam mu ugotować na jakim tłuszczyku - olej?plissss
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2415283 5] i kurde... oddaliśmy dwa tygodnie temu ośmiorniczkę do reklamacji, bo piszczałka się spsuła. przyjęli, oczywiście... ale chciałam, żeby wymienili, a oni dziś oddali kasę... teraz trzeba czekać, aż będzie dostawa do sklepu, żeby znowu kupić... a jak oddawaliśmy starą, to na półce był inny egzemplarz. czemu nie mogli wymienić wtedy? skoro w grę wchodził tylko i wyłącznie zwrot kasy lub wymiana na inny? grrr ![]() Procedury, procedury ![]() Cytat:
Nie napiszę nic nowego odnośnie teścia, zrobiłabym jak dziewczyny mówią. Dobrze, że nic się nie stało. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj jej zrobiłam kisiel na soku bananowym - smakował ![]() O tym samym dzisiaj pomyślałam. Przecież teraz jest taka ciekawska wszystkiego, non stop w ruchu, a jak zacznie raczkować albo chodzić, to będzie masakra. Łukasz jak zaczął chodzić, to od razu biegał ![]() ![]() Lusia zjadła na obiadek spaghetti ze słoiczka. Trochę jej tylko zmiksowałam, bo makaron taki długi był. Wczoraj jadła rosołek z ryżem bez miksowania i dała radę ![]() ![]() Zapomnialam - ja gotuję z mrożonek.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-01-04 o 21:29 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
19 sa najmniejsze. ![]() i jeśli o Bartki chodzi, to na serio malusie wypadają. ![]() Maksiu śmigał w tym rozmiarze ich sandałków już w maju. ![]() dzieki za info ![]() ostatnio kupiłam takie szmaciane buciki w smyku, rozmiar 21 - stopa mojego dziecka konczy sie gdzies w polowie buta ![]() ja tez mam zamiar siegnąć po mrożonki ![]() dzis pierwszy raz jedliśmy kalafiora - smakowało ![]() Olivko - pytałas kiedys o kabaczka, ja daje do zupki, jako jeden ze składników, tylko trzeba dodawac na samym końcu, bo szybko sie rozgotowuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Raczkowanie
|
Dzieeeeeeń dobry
![]() Aaaaaaaaaaaaale się wyspałam ![]() ![]() I właśnie mnie olśniło ze musz ezmienic plan karmienia, było tak: 7:30 pobudka 8:00 mleko (180ml) 10:00 deserek (1/2 albo cały) 12:00 obiad (cały słoiczek zazwyczaj) 16:0 mleko (150 ml) 18:00 deserek, jogurcik albo cóś 20:00 kaszkomleko ( z butli albo geste zależy od żywotności dziecka - 150ml) 20:30-21:00 spać 23:00 mleko 150 ml (albo jak zasnęliśmy to pobudka z rykiem około 1-2) I uwaga: po pierwsze -za często, dlatego odmawiał jedzenia, muszę przestawić nas na jedzenie głównych posiłków co 5 h, i odstawić już to mleko o 23 za to zwiększyć porcje do 210 ml... Sam mi to zasugerował ![]() Boje się tylko o drzemki bo tak to spał po śniadaniu godzinkę i po 12 od razu padal z ostatnią łyżką, nie wiem czy do 13 przetrzyma.... chociaż wczoraj rano długo spał i później na spacerze poobiednim nie. Jakie to skomplikowannne. Znaczy, się zobaczy ![]() Czy już mogę zrezygnować z tej nocnej porcji ? wtedy wyjdzie raz mniej mleka na dobę ale ta sama ilość koniec końców bo większe porcje. Jak myślicie? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam niewykożystany słoiczek - pierwszej marchewki i na tym zrobiłam - gotowałam nam zupke - włożyłam wiecej jarzynek i dodałam do tej marchewki - seler , pietruszuke i kawałek pora - zmiksowałam , dodałam ugotowany wcześniej ryż i łyżke masła i jeszcze raz zmiksowałam i zieloną pietruszke - pycha wyszła ![]() a i dodałam kawałek kurczaka z naszej zupki ![]() To samo zrobisz z normalną marchewką - dużo marchewki , plus por, seler , pietrucha i ryż - dodaje na koniec albo łyżke masła albo oliwy z oliwek - ryż ci ładnie zupke zageści i jedzonko gotowe. Ja gotuje zawsze wiecej i drugą porcje zamrażam . Jak dasz mniej marchewki a sporo ziemniaczków to ci pyszna kartoflanka wyjdzie , ale wtedy dodaje jeszcze łyżke kleiku ryżowego do zageszczenia . a wiekszy kawałek selera robi fajnie aromatyczną zupke ![]() Dziś nas młoda zaskoczyła - zjadła flache o 19tej i obudziła sie dopiero o 4.30 ![]() ![]() Stawiam torta urodzinowego i szampana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat ![]()
![]() |
#4244 |
Konto usunięte
|
cześć babeczki
![]() powiedzcie mi, czy to możliwe... bo albo to zbieg okoliczności (tak wyszło) albo mam zwidy... mała jadła sobie jabłuszko, ja siedzę koło niej i cieszę do niej michę, mówię "super, ale już jesteś duża, zdolna, a jakie jabłko pyszne itepe"... no mniejsza z tym. a ta się na mnie popatrzyła i cap mi jabłko do dzioba... ja odgryzłam kawałek, znowu zaczęła sobie jeść i za chwilę jeszcze raz mnie częstuje. chyba Bydgoszczanki Lusia coś podobnego trenuje (z tego co pamiętam) ale ona ciut starsza... a może dzieci tak robią a ja się podniecam jakby liwka mount everest zdobyła? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
Silpe wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() A ja przeżyłam chwilę grozy dzis w nocy. Zawsze przy nocnym karmieniu zasypiam i Olcia jak już nie chce cyca to też zasypia.Czasami się obudzę to ją przekładam do łóżeczka.Tą raza obudziła mnie Olcia-zaczela się dusić.I teraz nie wiem czy to przez zatkany totalnie nos czy zwymiotowała i jej się cofło do gardła. Jak zaświecilam światło to wydawało mi się, że to katar. Oczyściłam nos,zakropiłam i poszłyśmy spac dalej. Czy to możliwe,żeby w nocy byl katar a w dzień nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sto lat ![]() ![]() u nas nocka koszzmarna.....he he nie ma bata żeby bezbolesnie wysły zęby...apogeum wczoraj w przeciagu 2 godz,maly obudził się 4 razy z ogromnym płaczem i autentycznym krzykiem auuuu,ałłł..... wyciągnełam broń....viburcol....pospa ł 3 godz i wylądował w łóżku...oczywiściesmarowa c sobie nie pozwoli..tak mi przykro było ,że go tak boli a ja w sumie nie bardzo mogę mu pomóc,okropne uczucie nie miał gorączki na szczęście...dziś w miarę spokony,jest i drzemka bez większego marudzenia....zje kaszkę jak sie obudzi i ja lecę na zakupy ![]() jutro w dwiedziny do koleżanki w piątek na 2 godz do knajpki żeglarskiej ![]() muszę jakoś organizowac sobie spotkania z ludzmi bo czuję się wyaljenowana...w niedzielę chce wreszcie na konie pojechać i do lasu podziwiać zimowe krajobrazy ![]() ps.co do Danieli wczoraj w lódzkich wiadomosciach dnia;2 daniele spcerowały sobie nocą w centrum łodzi ![]()
![]() |
#4247 | |
Zadomowienie
|
Sto lat - dużo zdrówka, spełnienia marzeń i samych radosnych chwil
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do zasypiania to nasz maluch śpi na noc w śpiworku, bo inaczej też pewnie nie udało by się go uspać, a tak ma możliwość ruchu ograniczoną. ![]() Ja dziś już rano zaliczyłam dentystę z małym. Wczoraj czyściłam zęby nitką i mi plomba z górnego trzonowca wypadła. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2417191 4]cześć babeczki
![]() powiedzcie mi, czy to możliwe... bo albo to zbieg okoliczności (tak wyszło) albo mam zwidy... mała jadła sobie jabłuszko, ja siedzę koło niej i cieszę do niej michę, mówię "super, ale już jesteś duża, zdolna, a jakie jabłko pyszne itepe"... no mniejsza z tym. a ta się na mnie popatrzyła i cap mi jabłko do dzioba... ja odgryzłam kawałek, znowu zaczęła sobie jeść i za chwilę jeszcze raz mnie częstuje. chyba Bydgoszczanki Lusia coś podobnego trenuje (z tego co pamiętam) ale ona ciut starsza... a może dzieci tak robią a ja się podniecam jakby liwka mount everest zdobyła? ![]() ![]() [/QUOTE] Myślę, że to możliwe. Tak, to ja pisałam. Dzieci nas naśladują ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My w sobotę wychodzimy do znajomych na małe piwko ![]() Luiza nauczyła się piszczeć i krzyczeć, normalnie uszy puchną. Wczoraj mnie poganiała z obiadem. Tak krzyczała, że szok. Dopiero jak jej buzię zatkałam jedzeniem, był spokój ![]()
![]() |
#4249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I w sumie to nawet nie wiem jak rozmiar nosi moje dziecko, bo nosi głownie angielskie ciuszki, body i pajace w rozmiarze 3-6 miesięcy, bluzeczki, spodnie - 6-9 miesięcy, a kombinezon zimowy w rozmiarze 9-12 miesięcy jest juz prawie na styk ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
Justynko jak tam Stefanek się dziś czuje??
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Co do ubranek to ja cały czas nie mogę wyjść z podziwu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hihih ty ty mama z mało jej dałas ze jeszcze talerzyk chciała zjesc ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() tak samo było z weselem my wam pomozemy wiecie co dostałam oprócz syna oczywiscie ![]() ![]() ![]() ale po okolicy juz ploty sieja ze pomogli synowi wesele zrobic osz ty ku.......... mac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- mloda se go sama wybrała bylismy w realu i pokazywalismy jej zabawki przy nim najbardziej achowała ona tak sie zachwyca achhh ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4252 |
Rozeznanie
|
czesc kobity,
b.Wam dziekuje za slowa otuchy ![]() od wczoraj od 15.00 juz Stefus nie zwracal, wieczorem i przez cala noc dawalam mu male porcje kleiku ryzowego z odrobina mleka, dzis rano zrobil srednio rzadka kupke (znowu o s....u pisze ![]() ![]() dzis Maly szaleje od rana, rwie mi kable od kompa, przemierza pokoj w 10 sekund, musze miec oczy wokol glowy, wiec czytam Was na raty i nie mam jak cytowac nawet, wszystkie niejadki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj dzwonilam do mojej pediatry w Polsce, nie kazala dawac na razie nifuroksazydu, tylko elektrolity i nawadniac, to i tak robie ![]() maly wczoraj wieczorem byl tak glodny, ze 1,5 godziny szalal w lozeczku, dopiero jak daam mu polowe porcji kleiku to zasnal jak kamien, biedusio, ale temp nie mial, spal w nocy b.ladnie, oby juz dzis bylo dobrze - poki co jest ok co do kisielku - daje od dawna, Maly b.go lubi oprocz wczorajszego dnia, cos Mu nie podpasowalo, to dobra alternatywa dla Maluchow, ktore nie chca pic mleka ![]() darianko - moze faktycznie Malutka zwymiotowala, cofnelo jej sie jedzonko, to sie zdarza, niebezpieczna sprawa, ale zdarza sie ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona sama wpierw musi nacisnac zeby ten obrazek sie pokazał ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2417191 4]cześć babeczki ![]() powiedzcie mi, czy to możliwe... bo albo to zbieg okoliczności (tak wyszło) albo mam zwidy... mała jadła sobie jabłuszko, ja siedzę koło niej i cieszę do niej michę, mówię "super, ale już jesteś duża, zdolna, a jakie jabłko pyszne itepe"... no mniejsza z tym. a ta się na mnie popatrzyła i cap mi jabłko do dzioba... ja odgryzłam kawałek, znowu zaczęła sobie jeść i za chwilę jeszcze raz mnie częstuje. chyba Bydgoszczanki Lusia coś podobnego trenuje (z tego co pamiętam) ale ona ciut starsza... a może dzieci tak robią a ja się podniecam jakby liwka mount everest zdobyła? ![]() [/QUOTE] nie masz zwid moja Ami tez mnie czestuje smoczkiem np albo gryzakiem do tego jak np mam ja na kolanach zapatrzy sie we mnie dotknie raczka mojej buzi i sie przytula oo zapomniałam młoda mi całuska daje ![]()
![]() |
#4254 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie daaaaleko do takiego rozrabiania ![]() ![]() gratuluję ząbka ![]() W ogóle to chciałam napisac, że produkujecie jak oszalałe ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
melduję się po pracy i po koszmarnej nocce (pobudki co 1,5h), ryk o 4 rano...
poryczałam się wychodząc do pracy. małz sobie poradził, ale Ewcia już wczoraj odmówiła picia mojego mleka z niekapka. wszystko inne pije bez problemu. rano ją karmię, potem jest kaszka i dziecko mi z głodu nie umrze, ale jakoś mi z tym źle, że może głoduje ![]() teraz usnęła po 4h brykania. od rana trze zębiskami o wszystko i pcha paluchy głęboko do buzi, gmera w okolicy dolnych trójek. ja się chyba zastrzelę. ![]() gratuluję zbiorczo nowych ząbków i zdrówka życzę. przepraszam, że nie cytuję, ale jakoś czas mi się skurczył. a w pracy ok, trochę się pozmieniało, ale dzieciaki stęsknione za mną ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-01-05 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24162714]
U nas też wreszcie drugi zębolek wyszedł- prawa dolna jedynka ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] gratuluję ![]() najlepsze życzenia ![]() Ja podobnie gotuję, z tym, że dla małej w oddzielnym garnku, bo ona je czasami obiad juz o 11, a my o 17 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I super, że napisałaś o robieniu tych zupek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zadomowienie
|
![]() powiedzcie mi, czy to możliwe... bo albo to zbieg okoliczności (tak wyszło) albo mam zwidy... mała jadła sobie jabłuszko, ja siedzę koło niej i cieszę do niej michę, mówię "super, ale już jesteś duża, zdolna, a jakie jabłko pyszne itepe"... no mniejsza z tym. a ta się na mnie popatrzyła i cap mi jabłko do dzioba... ja odgryzłam kawałek, znowu zaczęła sobie jeść i za chwilę jeszcze raz mnie częstuje. chyba Bydgoszczanki Lusia coś podobnego trenuje (z tego co pamiętam) ale ona ciut starsza... a może dzieci tak robią a ja się podniecam jakby liwka mount everest zdobyła? ![]() ![]() [/QUOTE] zbieg okolicznosci, czy nie, ale za to jaka radość u mamy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no ale nigdy nie dusiła się może masz za suche powietrze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
![]() powiedzcie mi, czy to możliwe... bo albo to zbieg okoliczności (tak wyszło) albo mam zwidy... mała jadła sobie jabłuszko, ja siedzę koło niej i cieszę do niej michę, mówię "super, ale już jesteś duża, zdolna, a jakie jabłko pyszne itepe"... no mniejsza z tym. a ta się na mnie popatrzyła i cap mi jabłko do dzioba... ja odgryzłam kawałek, znowu zaczęła sobie jeść i za chwilę jeszcze raz mnie częstuje. chyba Bydgoszczanki Lusia coś podobnego trenuje (z tego co pamiętam) ale ona ciut starsza... a może dzieci tak robią a ja się podniecam jakby liwka mount everest zdobyła? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- ![]() ![]() Ja też zjadłabym torrtaaa.. ![]() Blanka też mnie częstuje tak. Smoczkiem ![]() Albo zaślinioną łapką ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale rozmiarówka dobra ![]() Blanka miała 2 pobudki w nocy, och co za łaskawa ![]() Padła ok 20 ze śmiechu. Zjadła o 24 i po 6. Spała do 7.30 ![]() Kupowałam Blance zawsze zbożowe kaszki, Sinlac, Zdrowy brzuszek ze śliwką i z lipa. Wczoraj kupilam taką normalną, bobovity, z leśnymi owocami, bo je uwielbia. Dziś jej dałam, a ona przy 3 łyżeczkach tak drgała jakby to kwaśne jakie było i nie chciała jesć ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-01-05 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Apropos ubranek na wiosnę-potrzebujemy spodni dresowych, bo wszystkie maławe ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.