|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-02-07 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Ja musze zacząć sie rozglądać za czymś miedzy nogi do spania bo mi zaczyna być mega nie wygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Wtajemniczenie
|
Też coraz częściej zastanawiam się nam spakowaniem torby do szpitala - jakoś tak poczułabym się bezpieczniej
![]() Vanes ja leżałam w sali z dziewczyną z trojaczkami - widziałam to na żywo, była w 32-33 tyg. i już ledwo się poruszała, a skórę na brzuchu miała cienką jak pergamin, wyglądało to jakby już bardziej się nie mogła rozciągnąc, a jednak mogła ![]() Własnie dostałam bezpłatną próbkę z Johnsons baby płyn do mycia ciała i wlosów i mnostwo ulotek - już nawet nie pamiętam do kogo wysyłałam zapytania, bo to było w listopadzie, a tu proszę niespodzianka ![]()
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
jeny dopiero poludnie a ja sie juz tak nalatalam, ze szok
![]() chyba z 5 rund zrobilam z parteru na 2 pietro ![]() ![]() vanes bardzo dobra wyprawka do szpitala jednak ja maszynki do golenia nie biore bo niepotrzebna, koszuli do porodu tez nie potrzebuje, bo zakladam ich a nie bierzesz ladowarki do tel, papieru toalet odkladen na wc i husteczek ihigienicznych ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
agus87
papier toaletowy jest spakowany ale nie miałam go na liście koszula do porodu nie jest już dawana w moim szpitalu i każda kobieta musi mieć swoją ![]() chusteczki chigieniczne zawsze mam w torebce a bez maszynki to bym nie mogła bo jak czuję już ze coś mi odrasta to tragedia a co by było gdybym miała tam zostać na dłuzej niż 2 dni ![]() dziewczonka ja sobie tego nie wyobrażam.tzn tej ciąży z trojaczkami ale później jakby już latały takie dwulatki w jednakowych ubrankach ![]() ![]() dorkabl miałam 3 sesje i jestem zachwycona efektem ![]() matallewar biorę ale są spakowane w innej torbie ![]()
główny cel: powrót do dawnej sylwetki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-07 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nawet kupionej jednej nie mam... ![]() To napisz nam jeszcze co tam dla dzidzi masz ![]() A co do trojaczków... Nie wyobrażam sobie tego... Ani zajmowania się potem nimi. A jak się rodzą 6-raczki? ![]() ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-07 o 11:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() własnie wróciłam ze szpitala .. jak się okazała to mam zastuj w prawej nerce i podobno kolke nerkową .. : // masakraaa . badania porobili i żadnej infekcji ani nic nie ma, ale za to martwi mnie ta kolka i ten zastuj ; / ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 |
Wtajemniczenie
|
ja już mam obiadek gotowy
medaliki w sosie śmietankowo koperkowym ![]()
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
okej ![]() ja juz mam takiego nerwa przed ginem ze dzisiaj 2 razy w wc bylam jeszcze z kg schudne dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Kochana nie martw się kolka nerkowa w ciąży jest bardzo częsta, sama leżałam w 18 tyg. z podejrzeniem kolki. I sumie nie wiem czy ją miałam czy nie, ból pleców minął, teraz też mam bóle w pachwienie i lekarz powiedział, że też mogą byc od moczowodu. A Ciebie bardzo boli? Powiem Ci, że w niektórych przypadkach dziewczyny tak cierpią, że później poród to "pikuś".
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
dla Kacperka mam
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- dziewczonka to pocieszyłaś sandrunie ![]()
#4272 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Przejrzałam tylko Wasze śliczne zdjęcia brzuchów i ubranek, a resztę nadrobię teraz, albo potem ![]() Chciałam tylko powiedzieć, że byłam na USG, Hanka pozostaje Hanką [na dowód dostałam zdjęcie wedżajny], grzecznie ułożyła się już głową do dołu, waży 1130 g. Wszystko ma w normie. No i na moje szczęście łożysko już jest wyżej, poza ryzykiem przodowania, szyjka długa, więc w tym tygodniu popylam na fitness. ![]() Uczczę to croissantem z Nutellą i małą kawą, przyłączycie się? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak, że nie umiałam dojść z wc do łóżka ! zaczoł boleć brzuch i nerka .. dostałam 3 kroplówki, tabletki i przeszło .. miałam 2 dni spokoju i znowu .. wypuścili mnie do domu, bo powiedzieli, że żadnej infekcji nie mam, ale mam iść do tego lekarza co zajmuje się nerkami i on bd mi to leczył .. mam brać tylko tabletki na podtrzymanie i iśc do lekarza .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
a jakie bierzesz tabletki na podtrzymanie sandrunia???
zobaczysz wszystko będzie dobrze a miałaś już wcześniej problemy z nerkami ??
#4275 |
Raczkowanie
|
fenoterol czy jakoś tak..
nie, nie miałam żadnych problemów wczesniej z nerkami .. |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Rozeznanie
|
A ja się tylko przywitam
![]() W pracy siedzę i tyyyyyle roboty ![]() ![]() A tak w ogóle odbieram dzisiaj wyniki glukozy... oby było ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
hmmm ciekawe co to może być no cóż odpoczywaj i dbaj o siebie
![]() jeśli nie miałaś wcześniej z tym problemu to pewnie chwilowe dostaniesz jakieś tabletki i przejdzie ![]()
#4278 |
Raczkowanie
|
mam taką nadzieję, że przejdzie ..
eh . jutro idę po skierowanie i odrazu do lekarza .. |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze chciałam napisać ze jakoś mnie odrzuca na myśl zakładania takiemu maleństwu skarpetek...mam schize ze będzie uciskać...no taka mama ze mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ide na 16.50 ![]() chetnie bym wciagnela croisanta ![]() maz mnie zabiera na kebab wieczorem od wrzesnia nie jadlam a wlasnie dzwonili do mnie z wajnerta i jutro nam przywoza lozko z materacem kurde umowilismy sie na 15 a tutaj pokoj w trakcie robienia, lozka nie ma gdzie wstawic, dobrze ze w czesciach jest, ale materac 160 na 200 do magazynu z pucharami wstawimy ![]() jeszcze jak za chwile zadzwoni, ze wozek do odbioru jest to padne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
vanes ile kosztuje depilacja laserowa bikini ? I jak duzo trzeba razy iśc? W czewie robilas ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4284 |
Wtajemniczenie
|
ale mi narobiłyście smaka
ja juz po obiedzie ale takiego croissanta to bym sobie zjadła ![]()
#4285 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Takiego mi smaka zrobiłaś tym croissantem, że idę sobie ukręcić bułeczki cynamonowe ![]() Kurcze nie mam masłaaa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Nie dam rady Was nadrobić..nie gniewajcie się
![]() My wczoraj byliśmy na 80 urodzinach cioci mojego taty, niezła impreza się rozkręciła ![]() ![]() Jakaś tam kobieta z rodziny męża cioci zaproponowała mi że jak mała się urodzi to naszykuje mi chusteczki nawilżane w paczce, bo ona pracuje przy nich (te dla rossmana) i takie które nie nadają się do paczek oryginalnych oni moga brać. A to ich niedawanie się polega na tym że chusteczki mogą nie być przecięte albo mogą być bez kleju dzięki któremu wyciągają się jedna po drugiej. Powiedziała że naszykuje mi i da z 5 kg tych chusteczek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4287 |
Wtajemniczenie
|
fajnie jak można korzystać z takiej pomocy zawsze to coś
![]() ja znowu dostałam propozycję od dziewczyny mojego kuzyna ze ona będzie kupowała kacperkowi nowe ciuszki a jej dziecko będzie chodziło w rzeczach kacperka bo termin ma dopiero na wrzesień. no więc też na tym skorzystam chociaż do czasu kiedy się nie rozmyślą :P
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
moria44 tam są zmiany, nie chciałam forum zaśmiecać
![]() ![]() Tez na niego mówię stodółka hihi mamy bardzo wąska działkę więc trzeba było kombinować. Jak sie nie ma co się lubi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oprocz tego intensywnie magluje kwestie pieluch wielorazowych i na pewno sie zaopatrze w kilka takich sztuk, zeby miec na zmiane z Pampersami. Na pewno jest to mniej wygodne dla matki, ale jakos mam taka wizje, ze moze byc wygodne dla dziecka. Wiem, ze tu juz bym watek o tym, ale chcialam zapytac czy ktoras z Was tez juz myslala o tym wiecej? http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19269749 Cytat:
Dziala!!! A ja sie chcialam pochwalic, ze dzisiaj rano tez pierwszy raz zarejestrowalam wzrokiem ruchy mojej niuni. Nawet okularow nie musialam ubierac (a mam wade -6), wiec niezle kopala. Hurrrra! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boze jakich mam dzisiaj wykanczajacych klientow co za durnoty wchodzi i patrzy na brzuch i mierzy mnie jak idiotke po czym z tego wszystkiego dzien dobry nie odpowie a do widzenia zapomnij ![]() ale jestem wycienczona ![]() ![]() ja kce paczka na oslodeeeeeeeee |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.