|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() ![]() Najważniejsze, że Hani gips nie przeszkadza i nawet na jego widok się śmieje ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Oli dusiakowej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna Hanusia ![]() Sto lat dla Oli ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Biedna Hanusia
![]() ![]() Jak ja się boję takich wypadków ![]() Tż założył małej buciki(krzyk i płacz)wziął ją postawił to próbowała wykopać sobie z nóg te buty,aż skakała z taką złością,żeby się ich pozbyć(myślałam,że pękne ze śmiechu ![]() Czyli nóżki jej w nich nie bolą,bo tak by płakała cały czas.Po prostu same buty jej przeszkadzają. Rozkręciła się jakoś z tym psem i bawiła się normalnie mając je na nogach.Tylko jak chodzi to widać,że jej trochę przeszkadzają-mam nadzieję,że lada moment się przyzwyczaji. A u nas po nocnym deszczu mokro na dworzu i mała tak się wyczochrała na podwórku,że tż mi ją przyniosł tak mokrą,że kapało ze spodni i pampersa-wskoczyła do kałuży ![]() Policja do nas zadzwoniła i NAS się zapytała czy my coś wiemy możena wiadomy temat ![]() ![]() A pytałyście o modne baleriny to proszę tegoroczny hit: http://moda.allegro.pl/new-gumowe-ba...540261325.html http://moda.allegro.pl/gumowe-baleri...491936590.html
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() STO LAT DLA OLI ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mimo, że słonka nie było, to nadal mały ma te plamki... może to być np od buraczków?
![]() |
#4266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() sprytna mama wiedziała jak Ninkę podejść ![]() ![]() a buty są okropne ![]() ![]() ![]() ![]() ja jutro do wrocka jadę, najpierw zawieźć tz brata na lotnisko, a potem czekam na tz i zabieram go do domu ![]() ![]() ale tu cisza....
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
a my dzisiaj na basenie bylismy....ale szalu nie bylo... cos mu chyba nie pasowalo...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
gumowe buty fuj!, ale muszą po całym dniu w takich buciorach nogi śmierdzieć
![]() Cytat:
![]() Moja ma zdaje się AZS to my z parachami za pan brat poczekaj jeszcze parę dni. A jakie one są? takie czerwone kropki? czy jak syfki?i ile? może je jakim sudokremem potraktuj jak ania radziła i chwalę się: upiekłam dziś sernik wiedeński i mi naprawdę wyszedł ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-04-02 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Wtajemniczenie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA OLUNI DUZO ZDROWKA,MILOSCI I RADOSCI ZYCZY CIOCIA WIZAZOWA I KARINKA
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- ANIAP kurcze,biedna niunia...zycz duzo zdrowka dla malenstwa i mamy FASOLKA o szok,zwykle przewrocenie.oby wszystko dobrze sie zagoilo...nie wiadomo jak bardzo bys chciala to i tak nie zapobiegniesz niektorym znarzeniom ![]() ANAKAZAR u nas juz w tamtym roku byly te buciory,nic specjalnego...niedosc,ze plastik na zewnatrz to i w srodku...ale jakby w srodku byl material jakis dobry to czemu nie u nas dobrze.w piatek teraz mam usg...boje sie strasznie,tym bardziej,ze kolezanka poronila i nie moge sie pozbierac po tym wszystkim...i mam glupie mysli...
#4270 |
Zakorzenienie
|
aga nawet tak nie mysl....!!!
fasolka zdrowka zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
MLODA wiem
![]() a ja mam do Ciebie pytanie czy ten buldog francuski to Wasz piesek...bo on mi sie strasznie podoba i jakbysmy dostali domek z ogrodkiem to wlasnie myslelismy nad tym pieskiem...i chcialabym sie troche podppytac o zachowanie....bo jak na razie to czytalam same dobre opinnie
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fasolka zdrówka dla Hani mojej kolezanki córka miała złamany obojczyk jak miałam 1.5 roku , spadły na nią drzwi od szafy które były wykręcone przez ekipę co jej w domu robiła ![]() Ana byłam dziś w złotych i totalna lipa dlatego nawet nie dzwoniłam wogóle inne rzeczy były . tych leginsów ze trzy sztuki wisiały i to małe kombinezonów tak samo mają mieć dostawe w przyszłym tyg . U mnie w jankach było tego sporo ale tam mało osób jeździ a w ZT to jest wieczny tłum . KUpiłam małemu crocsy http://allegro.pl/crocs-disney-mcque...521221147.html sobie kalosze , męzowi tez crocsy i klapki czyli skubany dostał najwięcej a potem szybko stamtąd uciekłam .. albo ja się starzeje albo przywykłam do mojego zadupia ale było mi tam źle i za głośno ![]()
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
OLEŃKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, DUŻO RADOŚCI, SŁOŃCA I ZDRÓWKA
![]() ![]() ![]() Fasolka - to jakaś maskarka ze złamaniem. Pilnuj żeby się dobrze zrastało i buziaki ![]() Darusia - nie jestem zwolenniczką przekłuwania uszu ale myślę że dobry będzie roztwór spirytusu z wodą. Jak siostra Tż niedawno przekłuwala to jej babka powiedział żeby niczym nie przemywać. Cytat:
Sprawdź moze na wypisie co Kubuś dostawał i poszukaj w necie jak się ma nadwrażliwość na słonce - to się chyba nazywa efekt fototoksyczny czy podobnie
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Ola ślicznotko dużo uśmiechu i prezentów.
![]() ![]() Fasolka - biedna Hania i jaka dzielna dziewczynka. Ja jak miałam ze 4 lata to złamałam obojczyk i ten czas w gipsie do dzisiaj pamiętam. Dobrze że opisałaś Wasz przypadek. Ana - moja też nie chciała chodzić w butach. I nie miałam pomysłu jak ją do nich przekonać. Co prawda nie płakała tylko nie chciała w nich chodzić i je ściągała. Ale zakładaliśmy jej codziennie po parę razy i jakoś tak pomalutku sie do nich przekonała. W domu dalej chodzi w skarpetach.
#4276 |
Zakorzenienie
|
Darusia już Ci kiedyś o tym pisałam ostenisept w aptece jest w sprayu wiec łatwy w aplikacji .
#4277 |
Zakorzenienie
|
Tak racja ostenisept jest swietny!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A raz jak nie mogła zdjąć to machala nogami i krzyczała wnerwiona. Aż czerwona z nerwów :/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4279 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękujemy Ciocie wizażowe ![]() ![]() Hania śle wirtualne buziaki ![]() Dziś była pierwsza kąpiel z gipsem, woreczek na łapce bardzo jej się podobał ![]() ![]() A co do złamania, to ja jestem, w szoku, bo ona z niczego nie spadła, nic jej nie przywaliło, przygniotło, po prostu nóżka się podwinęła i niefortunnie upadła na rączkę...Ja byłam obok, siedziałam na podłodze...Taki zwykły upadek... ale od wczoraj mam straszne dołki i myśli, czy mogłam coś zrobić, by tego uniknąć, czy jestem dobrą mamą itp...i już widzę te spojrzenia ludzi na spacerze.... Ale co tam... Pytałam jeszcze lekarki czy może jej jakiś wapń dawać dodatkowo, ale nie trzeba, bo Hania kości ma w porządku, nie ma żadnych oznak odwapnienia. Mam nadzieję, że zrośnie się ładnie i na kontroli już będzie ok. Wrzucam zdjęcia jak zakładany miała gips, tylko robione komórką i po 3 zdjęciach bateria mi siadła... ![]() Więc są jakie są.... (ale przynajmniej widać jak panie koło niej śmigały ![]() ![]() Może w dzień znajdę trochę czasu, to coś jeszcze napiszę i dam foto Hani z nowym gadżetem, czyli gipsem ![]() Padam ze zmęczenia, buziaki ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Wtajemniczenie
|
hej, wybaccie,ze znow wpadam jak po ogien, ale chcialam sobie Was przypomniec. Nie ma szans zebym nadrobila co u kogo, z ostatnich stron wyczytalam tyko o zlamanej raczce HAni fasolkowej ( biedna malutka - ale jaka slodka na tych zdjeciach...) i o kolejnych roczkowych maluszkach.
Nie pamietam czy cos pisalam ponaszym roczku - a chcialam podziekowac baaardzo za wszystkie zyczenia, bylam zaskoczona mile, wszystkie przeczytalismy a na przyszlosc dzieciom zapisze ![]() moje skarby coraz fajniejsze, Wojtek tradycyjnie wyje,ale wiecej ma tez chwil kiedy jest takim slodziakiem.... urodzinki nam fajnie minely, zaraz bedzie 13 mmiesiecy i szczepienie ( fuj) Z nowosci mamy nowy wozeczek i jestem wniebowzieta, bo duuuzo lzejszy od poprzedniego, miescimy sie juz w drzwi, awet do rossmana z dzieci moge zajrzec po obiadki ![]() MOja ASia ma teraz jakas faze, ze drze Wojtka za wlosy. jKa jej mowie ze brzydko zrobila, ze tak nie wolno, to ciagnie sama siebie. Ona wogole mnie zadziwia swoimi umiejetnosciami i zrozumieniem, mam wraenie jakby zawsze wiedziala o co chodzi. Wojtus mniej, ale moze on mniej to pokazuje??? Asia jest zawsze pierwsza, lubi sie popisywac, ale pboje na komende roia "minke-swinke" A ja mam ubaw nie z tej ziemi ![]() Zaczynaja mi sie sytuacje kiedy musze interweniowac, ze cos zle, ze nie powinno sie czegos robic - powiedzcie mi, jak WY dyscyplinujecie swoje dzieci, jak ich uczycie ze cos jest niewlasciwym zachowaniem??? TO juz odpowiedni czas na jakies kary??? Edytowane przez martuko Czas edycji: 2011-04-02 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
A Dawidek wszystkim ciociom, potencjalnym narzeczonym i przyszłym kolegom przesyła buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale martwienie martwieniem się-głowa do góry.Wszystko będzie dobrze-tyle cioteczek wizażowych trzyma mocno kciuki,że inaczej być nie może ![]() Czekamy na piątek ![]() Cytat:
![]() Może jeszcze trafię jak pózniej pojedziemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to już wczoraj chciałam pojechać po te kapciuszki za 25 zeta co tam wszystkie polecacie i w nich ją uczyć chodzić.Jednak może się uda w normalnych butach-zobaczymy dzisiaj jak będzie. Asia wez zrób może tak jak i ja.Załóż buty i zajmij uwagę małej czymś fajnym,żeby zapomniała o nich. Ja mam małą venezie i tam zawsze jest mniejszy wybór.Mam nadzieję,że te ażury dojdą i te o których napisałaś też mi się podobają.Wszystko już dawno w katalogu widziałam. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze widzę,że jak np.ja jej mówie"Nina nie idz tam"albo"Nina nie wolno"to reaguje na mój głos,a jeśli to samo jej mówi tż to nawet głowy nie odwraca-ma go w poważaniu ![]() A my za godzinkę jedziemy nad morze ![]() Miłego dnia wszystkim ![]()
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Twoich myśli to chyba każda z nas je ma. Z jednej strony chciałybyśmy nasze dzieci cały czas chronić a to nie jest dobre. Możemy wsadzić dziecko do kojca lub szklanej kuli na cały dzień i być może nic mu się tam nie stanie tylko czy będzie szczęśliwe i będzie się rozwijało?? Dzieci nasze nie raz jeszcze upadną i porozbijają sobie co nieco. Możemy tylko mieć nadzieję że upadną szczęśliwie i nic sobie nie zrobią groźnego. JA to chodzę i powtarzam: "Jak sie nie wywrócisz to się nie nauczysz". One po prostu muszą sobie ponabijać te guzy bo to nauka. Nie masz sobie nic do zarzucenie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Ana zła jestem bo sama chciałam kupić
![]() Fasolka a niby co takiego byś mogła zrobić ? Nie da sie wszystkiego przewidzieć . Szymek też mi poleciał na auto i miał szytą buzie . a ja siedziałam metr od niego teściowa ze dwa metry . Niestety tak sie czasem dzieje i nie mamy na to wpływu także się nie martw . Mała o gipsie nie będzie pamiętała
#4287 |
Zakorzenienie
|
A my wczoraj pojechaliśmy do Wrocławia na Targi Motorowe. Były beznadziejne i pogoda też była beznadziejna, słońca nie było
![]() Jedynie Oliwka była zadowolona, uciekała nam non stop i najchętniej przytulała sie do obcych facetów. Łapała ich za nogawki i krzyczała "TATA" ![]() ![]() ![]() ![]()
#4288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana a co ty chciałaś z h&mu? Cytat:
u nas pełno było różnych bluzeczek, leginsów, sukienek. Żałuje że nie wziełam jej więcej tych leginsów, ale może pojade jeszcze w przyszłym tyg ![]() Spoźnione życzenia dla Oli, wczoraj wieczorem wyłączyli mi neta Oleńko wszystkiego najlepszego ![]() Fasolka dużo zdrówka dla małej ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- a mi coś w plecach wczoraj przeskoczyło i nie moge się ruszać;/
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-04-03 o 09:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Rozeznanie
|
Dziękujemy wszystkim ciociom za życzenia urodzinowe
![]() Postaram sie Was szybko nadrobić, a jakieś zdjęcia z wczorajszego przyjęcia wrzucę pod wieczór. Żebym nie zapomniała - Fasolka - zdrówka dla Małej. I nie przejmuj się tym, co myślą inni, trzy tygodnie zlecą, wszyscy zapomnicie. Ważne, że Hania ma się dobrze. A takie przypadki zdarzają się często. Gips to jeszcze nic, kości się zrosną. Mojej przyjaciółki dzieci najadły się żelu czyszczącego z wc - córka wylądowała w szpitalu. To dopiero był strach, czy poparzyła sobie przełyk, czy będzie mogła normalnie jeść. Madziwnia- spóźnione, ale naprawdę szczere - życzenia zdrówka, radości i uśmiechu na buzi Michalinki ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-04-03 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
martuko - fajnie że wpadłaś. Szkoda ze na tak krótko. Ja już od dawna muszę "dyscyplinę" wprowadzać.
fasolka - nie ma możliwości wszystkiego przewidzieć. To był normalny, codzienny "wypadek" i równie dobrze mogło się nic nie stać. Obawy ma każda z nas. ![]() No i powiem Wam że byliśmy dzisiaj we 3-kę na rolkach. Ja sobie jeździłam luzem a Tż z wózkiem. Robiliśmy niezłe zamieszanie wsród ludzi ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.