|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
![]() A ja się dziś nudzę :P no ale wolę się nudzić niż nie mieć czas na cokolwiek :P |
|
|
|
|
#4262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Eweska dzieki
Ty sie nudzisz ? ![]() padłam jak przeczytałam i to dosłownie podziwiam
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-06-02 o 14:40 |
|
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chcialabym z Wami pisac, ale jeszcze nie ogarniam wszystkiego jak Ciocia Eweska
Nawet na Odchowalni jeszcze nie bylam. Kontynuujac poprzedniego posta to oczywiscie gratulacje dla Wszystkich mam!!! Amarciu i Antropia ![]() Saniu ja pojechalam wczesniej do szpitala, Ty urodzilas wczesniej wiec mam nadzieje, ze w ryja mi nie dasz ![]() Daisus czytalam Twoj opis porodu... no to w porownaniu do mojego to leciutko przeszlas Jak znajde chwilke... [moze zaraz? ] to napewno opisze swoj porod!
|
#4264 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Zdążyłam posprzątać, obiad ugotować, pranie zrobić, wywiesic itp, i się krzątam tylko bezczynnie po mieszkaniu:P Oczywiście nie chwalę ze grzeczni, zeby nie zapeszyc :P Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-02 o 14:45 |
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
żebym ja była choć w połowie taka zorganizowana ![]() no żebym miała takiego grzecznego chłopca ![]() kurcze dziewczyny boli mnie.... mama była i mówi, ze ona z bratem tez tak miała ![]() znaczy nie czuła nic a potem pach, pach i było po wszystkim ja to tylko myślę czy nie jechać ze względu na ten antybiotyk co mi maja go podać, żeby młody się nie zaraził tym paciorkowcem.... a niby to kobieta wie, czy to już czas, czy nie.... ja do tej grupy nie nalezę...
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
antropia
![]() eweska pożyczę Ci moją Zosieńkę, chcesz ?
|
|
|
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz mnie brzuch rozbolal gorzej niz przed okresem i mialam takie odczucie jak by mi mialo wszystko wypasc ze srodka. Zaczelam na szybko sprawdzac czego jeszcze do torby nie wpakowalam... i przeszlo. A ja przerazona myslalam, ze to juz. A do "juz" u mnie pewnie jeszcze daleko Ale u ciebie napewno juz blisko i trzymam
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzieki za kciuki :P przydadzą się na pewno ![]() żebym tyko w domu nie urodził jak mi mam wywróżyła
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, ja co prawda nie nudzę się, ale też udało mi się ogarnąć mieszkanie, siebie, pranie rozwieszone, drugie się robi, zmywara wypakowana, kwiaty pod... a nie! Jeszcze idę kwiaty podlać
![]() No. Podlane kwiaty. Hania zasnęła standardowo o 14:00, więc mam siestę ![]() Nie mogę na Hanutkę narzekać, naprawdę grzeczna. A marudkowanie przy upale rozumiem, nam jest źle, a co dopiero maluszkowi. Na szczęście dziś mniej marudzi ![]() Natomiast nawołuję do wystawienia Ewesce pomnika. Jesteś niesamowita, Kobieto! |
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A szpital masz daleko od domu? |
|
|
|
|
#4273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakieś 5 minut samochodem jak korków nie ma... a jak są to 10
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Lolusiu, czyli tez jednak nie kupiłas lateksu ?
O prosze ja sama juz nie wiem jaki mam, bo tak na szybko wtedy tyle rzeczy kupowalismy... ale na pewno nie lateks Murkę przetestuje moze jutro bo dziś dośc pochmurno w Krk i nie chce aby Gabik debiutował ze spacerem w taką pogodę Slonko dziś Twoj termin tak ?? 02.06 ?? Antropia, poczekaj na regularne Ja pojechalam do szpitala jak były co 4-5min wzieło mnie tak ok hmm 20 ?? No i zaczeło sie jak u Ciebie, jednym BIG skurczybykiem rano, ktory wyrwał mnie ze snu No a do szpitala to o 1 w nocy jak wiesz pojechałam, te bóle ktore były potem juz regularne tez nie były jakos specjalnie bolesne Na IP jeszcze zdazysz.. no chyba, ze sa juz regularne. Paulizia !! JESTESCIE no mój poród to czytsa przyjemnosc.. naprawde W albumie mam zdjęcie zrobione o godz 2,27 a mała była 3.10 Pełen relaks Przysiegam.Małz mi mówił na KTG czy kolejny skurcz pobił rekord mocy w porównaniu do wczesniejszego i śmialismy sie, jesli były coraz mocniejsze. Moge isc dzis znów rodzić I glukoze tez chetnie bym wypiła Za to teraz nadgarstki koszmarnie doskwierają Jak ogarniasz sytuacje nową Słoneczko ??? andziotka, masz juz wode ciepła ??? mary, Lolus, moze Grazin dołaczy bo ona Oswiecim, Anulka na pewno kto jeszcze chetny na Kraków ![]() Doczekac sie nie moge Dziewczynki a teraz cos na pocieszenie, o czym napisałam zreszta w odchowalni wiec przekopiowałam Wczoraj po południu wazyłam 66,7 dzis rano na czczo 65 w tej chwili po 2 sniadaniach, kawie, wodzie mineralnej i przed chwilką 0,5l jogurtu waze 64,7 ![]() Zaczynam wierzyc, że dzidziolek wyciaga Oczywiscie na zapas sie nie ciesze, bo jeszcze jakies noo chociaz 12 do zrzucenai zostalo ale idac do szpitala było jakos 72... a tydzien minie dziś w nocy Ja też sie nudze... obiadek z wczoraj mam, posprzatane.. prasowanie pozostało ale to dla mnei relaks Gabonka budze ok 16.15 na jedzonko, spi non stop od wczesniejszego karmienia Ewesko nie chwal !! dokładnie mam identyczne zdanie ale to prawdziwy cud, że oboje są tacy Zreszta Ty od poczatku jestes dla nas w ogole ósmym cudem swiata ze zorganizowanie, blizniacza ciaza itp
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-06-02 o 15:51 |
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
na szczęście ![]() bo mam dziś dwie panny do samodzielnego wykąpania, jakbym jeszcze musiała wode im grzać w czajniku to bym chyba poszła gdzieś powiedzieć co o tym wszystkim myślę
|
|
|
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja czuję cały czas ucisk na brzuch i na kręgosłup jak na @ i do tego brzuch mi twardnieje co jakiś czas nie boląc przy tym jakoś specjalnie mocniej...podczas @ miałąm gorsze bóle...tylko ten czop mi ciągle schodzi bo co wizyta w Wc to mase tego wylatuje.... jakby cos się zaczęło rozkręcac to pojadę od razu, ale jak na razie nic nie postępuje anie nie odpuszcza.... a o wadze Twojej juz przeczytałąm na odchowalni i powiem tylko tyle ja tez tak chce z jednej strony chciałabym by się już rozkręciło jak już czas, bo miaąłbym za sobą, ale z drugiej strony wolałabym nadzorować chociaż ta przeprowadzka
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-06-02 o 15:59 |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A prysznic probowalas? Podobno na wlasciwe bole nie pomaga. |
|
|
|
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic się nie zmieniło... nie boli ani bardziej ani mniej...
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co 2 dni ?? Antropia, kurcze... ja bym nadal poczekała.. na pewno te bóle wlasciwie poznasz ja tu chyba najwiecej pytan zadalam z prosba o opis jakie one sa a gdy juz nadeszły... sama sobie wmawiałam, ze to pewnie nie to... ale jednak to było to ![]() oki budze mojego spioszka na papu
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wszystko masz przygotowane to pozostaje odpoczywac, chyba, ze juz czujesz na tyle mocne skurcze zeby jechac do szpitala. |
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Dejzi, Hania jest kąpana codziennie, taki rytuał wieczorny i odświeżenie niemowlaka po całym dniu
![]() wrzucam nowe foty, tak porównuję te z pierwszych dni i aktualne... no i widać przejście z noworoda do niemowlaka
|
|
|
|
#4282 | ||
|
Moderatoreska
|
Możesz podrzucić
Cytat:
no proszę jaka zorganizowana ![]() Cytat:
Wrzucilam fotki do albumu moich cudaczków ![]() Widać jak Wiktorek się podnosi a jak Bartuś on taki leniuszek jesi i cięzko mu podnieść głowę, choć próbuje się dzwigać. |
||
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
ja kąpie codziennie, ale tylko dlatego, żeby wiedziała kiedy noc, a kiedy dzień i że po kąpieli idzie się spać na dłuuugo
|
|
|
|
#4284 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy no czekam jeszcze
![]() gadałam z tżtem i ustalilismy, że jedziemy jutro rano na IP i nie wczesniej : bo ja nie chę w nocy rodzic a on musi sa jeszcze pieska wyprowadzić przed całą akcja Martynka wydaje mi się, że nc nie jest gotowe ale to chyab dlatego, ze w domu galimatjas z ta przepwowadzka i sie graciarnia zrobiła a co do wyprawki to nie mam wszystkiego :/ spirytusu mi brakuje do pępuszka, laktatora nie mam, tych podkładów pod pupe po porodzie....i jescze kremu na sutki nie mam ale to juz tz w razie czego dokupi ![]() wiecie co, ale mimo, ze coś się zaczyna wykluwać to ja ma jakiś mega dobry nastrój... aż dziwne, bo myślałam, że jak pojawią się pierwsze symptomy to będę wyć ze strachu... a ty jakiś przypływ dobrego humoru mam dzisiaj... nie poznaje się tylko żeby tak mi zostało do samego porodu ![]() idę upichcić sobie jakiś obiadek
|
#4286 |
|
Rozeznanie
|
Wrocilam i oczywiscie wszystko po staremu
![]() Ale dzis oprocz lekarza jeszcze jakis student mnie badal, i tak mu marnie szlo ze lakarz sie smial ze moze uda mu sie skurcze wywołać. No i w ogole powiedzial ze moge sie w niedziele wstawic a nie w sobote, bo w weekend i tak tylko testy mi zrobią (chyba te na oxy, nawet sie nie zapytalam) i jakby co to beda dzialac w poniedzialek dopiero, no i zawsze to jeden dzien dluzej ze samo cos sie ruszy. |
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Zytus, dam Ci dyskretną radę:
IDŹ UPRAWIAĆ SEKS
|
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
antropia tez sie niedawno przeprowadzalam i pakowanie sie to tragedia byla ale po przewiezieniu rzeczy jeszcze tego samego dnia wszystko bylo wypakowane. Z pomoca TZta oczywiscie ale zdziwilam sie bardzo bo myslalam, ze zejda 2 albo 3 dni na ukladaniu wszystkich rzeczy.
Co do wyprawki, laktator kupuje dzis albo jutro, masci na sutki tez zadnej nie mam ale w razie W mam nakladki silikonowe, no i nadal brak mi fotelika samochodowego wiec jak cos to nawet nie mialabym w czym dziecka ze szpitala zabrac. Chcialam kupic jeszcze w tym tygodniu ale sprawdzalam na stronie sklepu i nie maja na skladzie |
|
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem...
Skurcze już bolą jak jassssssssssssssna cholera!!! Staram się ładnie w trakcie oddychać, ale jeszcze sie tego uczę i czasem trudno mi znaleźć swój rytm w tym. antropia ty widzę razem ze mną? Kochana jesteś ![]() Powiem tylko tyle, że u mnie nie ma ciągłego bólu, w trakcie masakra, ale gdy mija czuję sie normalnie. I przy skurczu brzuch jest jak kamień. Wahałam się czy już jechać tak jak ty, bo regularnie nic nie było. W końcu zadzwoniłam do mojego profesora. Powiedział, że to na pewno akcja porodowa sie rozkręca, tyle że bardzo powoli, ale dopóki nie ma regularnie częstszych skurczy - lepiej czekac w domu, bo bardziej sie rozluźniamy. Po chwili dodał, żebym na ktg przyjechała sprawdzić tętno małej. Pojechałam. W ciągu pół godziny zapisał się jeden pięęęęęęękny jak to określił skurcz i jeden jakis mały. Dochodzą mi juz do 70%. Mała oczywiscie fikała nieźle bo nie lubi ktg, więc wszystko jest w porządku. Wróciłam więc do domu i czekam dalej... Profesor tez chyba nie jest zwolennikiem podawania oxy na siłę, bo bardziej podobno boli
|
#4290 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

] to napewno opisze swoj porod!

no proszę jaka zorganizowana