Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 20:53   #4231
violisia
Zadomowienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Mam wieści od Agi:

O 10:55 powitaliśmy Darię. Waży 2600g ale nie wiem ile długości. Były trudności ze znieczuleniem ale mała zdrowa. Staram się dojść do siebie. Sciskam.
GRATULACJEEEEEEEEEEEEEEE! !!!!!!!!!!!!!!!kl aski:
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Agusiu kochana Gratulacje widzisz tak sie martwilas a taka dzidzie cudna urodzilas!!!Zdrowka dla Was!!!!
jeju tak sie cieszesame dobre wiadomosci
a ja mam problem musze dla mojej niunki obciac pazurki ale sa takie malunie ,ze az strach,mamusie jak Wy je obcinacie Waszym pociechom???
daisyprzesliczna niunia
Na spanku, a najgorszy byl pierwszy raz spocilam sie na csalego, jednak pirwszy raz corce kosmetyczki pazurki obciał jej tatuś :P heheh fajna ze mnie kosmetyczka nie?:P
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 21:10   #4232
ania2631
Wtajemniczenie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Gusia-jeżeli z ciążą nic się nie dzieje to nie ma żadnych przeciwwskazań do podróży,,to tylko 200 km,,ale lepiej trzymaj rękę na pulsie.......Super że rodzinka do ciebie przyjedzie.Na pewno będzie to dla ciebie budujące
Violisia- dla tatusia za kosmetykę paznokietek
Stary 2011-06-01, 21:24   #4233
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Andziotku Ty, o ile dobrze pamiętam, podróżowałaś w 9 miesiącu, tak? U 'baby' byliście
u "baby" byliśmy,
160km od nas,
nie urodziłam
choć torbę spakowaną zabraliśmy

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 21:32   #4234
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Gusia-jeżeli z ciążą nic się nie dzieje to nie ma żadnych przeciwwskazań do podróży,,to tylko 200 km,,ale lepiej trzymaj rękę na pulsie.......Super że rodzinka do ciebie przyjedzie.Na pewno będzie to dla ciebie budujące
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
u "baby" byliśmy,
160km od nas,
nie urodziłam
Dzięki za odpowiedź Jeszcze to przemyślę

Ale strasznie się cieszę, że rodzinkę zobaczę Ostatni raz był na Boże Narodzenie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 22:15   #4235
Lolka1212
Zadomowienie

Aliczka całusy dla Ciebie i Miśka Bardzo fajnie, że poród dobrze wspominasz i synuś grzeczny I oby tak dalej
Swoją drogą, ale mi numer wycięłaś! Tak mnie zostawić przy samym finiszu

Amarcia to co ja to wymyśliłam, że ty dziś rodzisz przez CC!! Ehh.. nawet Paulizi tak w esku napisałam jak pytała co u pozostałych dziewczyn hehe Piękne plotki rozsiewam

Gusiagatko fajnie, że zobaczysz się z bliskimi! Tym bardziej, że wiem, że za mamą bardzo tęsknisz.. Cieszę się razem z tobą
Co do podróży to pamiętam jak ja pytałam ginka będąc na poczatku osmego miesiąca jak to jest.. to powiedział, że nie ma problemu jeśli nie ma skurczy, ani nic się nie dzieje, tylko zalecane są przerwy w podrózy tak co dwie godziny na krótki, dziesięciominutowy spacerek! Ale podejrzewam, że u Ciebie cała podóż 200 -stu kilometroa pewnie tak ze dwie godz, będzie trwać biorąc pod uwagę niemieckie autostrady
Nie wiem dokłądnie o co chodziło z tymi przerwami na spacerki i ruch, ale piszę co wiem
Stary 2011-06-01, 22:41   #4236
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Mam wieści od Agi:

O 10:55 powitaliśmy Darię. Waży 2600g ale nie wiem ile długości. Były trudności ze znieczuleniem ale mała zdrowa. Staram się dojść do siebie. Sciskam.

Serdeczne gratulacje!!! Najważniejsze, że Daria zdrowa. Niech kruszynka rośnie zdrowo

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 01:11   #4237
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Eve dobrze masz z tymi rodzicami zazdraszczam !!!!! chociaż jak moi przyjeżdżają to po paru dniach już chcę żeby jechali tak źle i tak niedobrze
no wlasnie - z jednej strony fajnie bo w koncu moge gdzies wyjsc bez Olka, czy zwyczajnie cos zrobic w domu nie myslac o tym, co on w tym czasie wyprawia, ale z drugiej Sa lekko upierdliwi po jakims czasie Wiem, ze chca dobrze i ze intencje sa jak najbardziej sluszne, ale za duzo slodyczy i glaskania moze zabic

Loj jak tu pusciutko

Dobranoc

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 02:16   #4238
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej Babole!!!!!

Przede wszystkim ogromne podziekowania dla Lolci za przekazywanie info i podtrzymywanie mnie na duchu
Po drugie speszal fenks dla Mimbi, bo gdyby nie ona i jej jajko na glowie to bym pewnie dalej w ciazy chodzila a co do Twojego pytanka na temat profesjonalnych szamponow polecam Shwarzkopf Essensity. Z moimi wlosami szampon plus odzywka zdzialaly cuda

Ogromnie dziekuje za smsy, komplementy odnosne Chrabaszcza-Skrzacika-Kaczorka no i wszystkie kciuki i gratulacje!

Wasze kciuki pomogly bardzo, bo w koncu skurcze sie rozkrecily

Dobra koniec tego pisania, bo musze bar mleczny otworzyc
Stary 2011-06-02, 06:33   #4239
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
dopiero po 9, pewnie się jeszcze odezwą
Ja jestem w gorącej wodzie kąpana, do tego wcześnie wstaje, więc bardzo mi się dłużyło. Na szczęście jedna dostawa przyszła z mebelkami

daissy Gabrysia jest cudna, świetne minki strzela Jak na nią patrzę to też bym chciała swojego Brzdąca...
Ciesz się, że Malutka taka spokojna, bo jak podczytuję odchowalnię to w niektórych przypadkach jest naprawdę bardzo ciężko, dziewczyny nie mają czasu na sen czy prysznic.
Co do męża to super, że taki zachwycony Gabi,coś mi się zdaje, że będzie córunią tatusia. I jakoś nie chce mi się wierzyć, aby jego zainteresowanie zmalało. Zobaczysz wszystko się świetnie poukłada! Co do teściów to rzeczywiście kultura czy też ludzki odruch radziłyby zapytać czy niczego nie potrzebujesz, czy coś jadłaś. Ale olać ich, jak dziewczyny pisały ciesz się, że za nadto się rolą nie przejęli i nie siedzą Ci na głowie z milionem rad, że inaczej powinnaś karmić, trzymać itp. Ich zachowanie świadczy wyłącznie o nich! Super, że jutro przyjeżdżają Twoi rodzice! Na pewno nie mogą się doczekać, aby pobyć troszkę z wnusią, a Ty Kochana psychicznie odpoczniesz, wiedząc, że masz ich przy sobie!

Gratulacje dla Agi i Darii! Super, że wszystko w dobrze!

Dużo zdrówka dla Was!

Aliczka super, że poród minął raz, dwa i że Michaś grzeczniutki!

ania2631;27250397 najwyraźniej coś się rozkręca Nic tylko się cieszyć!

gusiagatko - jeśli ciąża mija prawidłowo to nie ma większych przeciwwskazań do podróżowania. Jednak trzeba mieć świadomość, że teoretycznie poród może zacząć się w każdej chwili, więc może lepiej zabrać torbę ze sobą? Ja na samym początku 38 tyg. byłam na jednodniowej wycieczce 15okm w jedną stronę i wszystko ok!

Paulizia&Antonio witajcie! Super, że jesteście już w domu i że dżentelmen zdecydował się w końcu wyleź!

Lolka
mam pytanko odnośnie materaca, pamiętam jak pisałaś, że chyba kupicie lateksowy, możesz napisać na jaki się zdecydowaliście? Bo tych lateksowych też jest od cholery z różnymi dodatkami. Na forach informacje są rozbieżne, a sprzedawcy na kompetentnych też mi nie wyglądają, jedna Pani poszła po ulotkę i z niej opisywała, który ma jakie funkcje, będąc niesamowicie przekonaną, że ten najdroższy jest najlepszy... Później zorientowałam się, że czyta charakterystykę na odwrót, przyznała rację, ale nadal ten droższy był zdecydowanie lepszy

Wczoraj byłam na ktg i okazało się, ze brzuch nie jest całkiem spokojny, "stawia się, ale to jeszcze nie to na co czekamy"...
Mam nadzieję, że do 12 zrobi się TO na co czekamy

Wczoraj miałam prawdziwy Dzień Dziecka, w końcu przyszły mebelki i cieszyłam się jak głupia! Łóżeczko stoi skręcone i nie mogę się na nie napatrzeć, a komoda będzie dokończona wieczorem! Nie widzieliśmy mebelków na żywo, więc nutka niepewności była, ale na szczęście się nie zawiodłam i bardzo mi się podobają

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 07:36   #4240
amarcia
Wtajemniczenie

Agnieszka baaaaaaaaaaardzo gratulujemy Daria wcale nie maleńka, Wiki miała 2500 i wszystko było idealnie pozdrawiamy dziewcznki

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Ależ ta nasza lista na poczatku już nieaktualna... Piękne to jest
Zajrzałam na odchowalnie, ale tam też do tyłu
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 07:37   #4241
andziot
Zakorzenienie

Lolka1212 spacerki po to żeby krążenie poprawić, no w nogach

Eve1603 cierpliwości życzę
jak jedziemy do rodzinki to muszę później na drugi dzień myć Zosi włosy, bo dziadki ją zagłaskująi i całe włosy tłuste

Paulizia widzisz Antoś wiedział co robi

Mango08 a zdjęcia pokażesz ??? no i za "nie to", bo to "nie to" prowadzi do TEGO

Dzień dobry,
dziś sama siedzę cały dzień,
boję się

zimno,
wody ciepłej nie ma ...

buziaki

Stary 2011-06-02, 07:51   #4242
amarcia
Wtajemniczenie

Nie chciałam się nastawiać, że sie zaczęło... ale nadzieja była.
Obudził mnie skurcz o 3.46, tak mocny i bolesny, że nie wiedziałam co sie dzieje. Zaraz później odeszła chyba reszta meduzy, bo już z pasemkami Trzyma mnie ostro do tej pory, ale nieregularnie - co 14, 11, 9, 7 a za chwilę 18 i znów 12, 11... Zero systematyczności. I tak jakoś za słabo mi sie wydaje... wyglada to na podróbę ale może się rozkręci... Jutro tp...
Stary 2011-06-02, 07:59   #4243
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Obudził mnie skurcz o 3.46, tak mocny i bolesny, że nie wiedziałam co sie dzieje. Zaraz później odeszła chyba reszta meduzy, bo już z pasemkami Trzyma mnie ostro do tej pory, ale nieregularnie - co 14, 11, 9, 7 a za chwilę 18 i znów 12, 11... Zero systematyczności. I tak jakoś za słabo mi sie wydaje... wyglada to na podróbę ale może się rozkręci... Jutro tp...
za rozwój akcji

Dzień dobry

U nas nocka spokojna nie spimy od 6.30, starszy poszedł do szkoły, a chłopcy właśnie usypiają.
Bartusiowi ropieje dość mocno oczko, trzeba przemywać. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
Wiktorkowi też ropiało, ale zaraz po wyjściu ze szpitala jak miał kilka dni a nie jak już mają prawie 1,5 miesiąca. Czy takie ropienie teraz też może być od tych kanalików ?
U mnie pogoda nie za ciekawa, pochmurno i jakoś ciepło nie jest, więc rewelacji nie ma, pewnie szykuje się dzień w domu.
No ale trzeba troszke mieszkanko ogarnąć, pranie zrobić, poprasować itp. mam nadzieję że chłopcy mi pozwolą.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 09:20   #4244
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Tylko tak się zastanawiam. Skoro nic się nie dzieje u mnie, to czy mogę jechać 200 km na wycieczkę odwiedzić z nimi mojego brata W sumie to 200 km ale tylko na jedną noc
Andziotku Ty, o ile dobrze pamiętam, podróżowałaś w 9 miesiącu, tak? U 'baby' byliście
Cytat:
u "baby" byliśmy,
160km od nas,
nie urodziłam
Ja 8 dni przed porodem pojechalam do Ikei - 180km w jedna strone, PO PANA BROKULA, ktorego nie bylo!!! (PS. czy nalezycie do fanek Pana Brokula na Facebooku? Ma swoja strone!). Tez jechalam z torba w razie czego, ktora sie szczesliwie tam nie przydala.
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość

Na spanku, a najgorszy byl pierwszy raz spocilam sie na csalego, jednak pirwszy raz corce kosmetyczki pazurki obciał jej tatuś :P heheh fajna ze mnie kosmetyczka nie?:P
Ja piluje pilniczkiem dla dzieci jak mala spi. Przynajmniej sie nie boje, ze jej utne palce.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
H
Po drugie speszal fenks dla Mimbi, bo gdyby nie ona i jej jajko na glowie to bym pewnie dalej w ciazy chodzila a co do Twojego pytanka na temat profesjonalnych szamponow polecam Shwarzkopf Essensity. Z moimi wlosami szampon plus odzywka zdzialaly cuda
Jakze sie ciesze, ze moglam pomoc. Czy zostane dzieki temu matka chrzestna?
Obecnie na glowie mam piekny jasny braz z dopiskiem mojego fryzjera "Ciesz sie, ze nie jestes lysa". Zamowilam na allegro Loreal Vitamino Color, ma dobre opinie na KWC. Na razie male opakowanko, a jak mi sie spodoba, to zamowie jeszcze duze.

Ja zarazilam dziecko jakas bakteria, wyciagam z niej zielone gile. Mam straszne wyrzuty sumienia i ogromnego stracha, ze zrobilam jej krzywde Po 12 ma byc lekarz, zeby mi tylko opieka spoleczna dziecka nie zabrala...
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 09:42   #4245
Mango08
Rozeznanie

Cytat:

Mango08 a zdjęcia pokażesz ??? no i za "nie to", bo to "nie to" prowadzi do TEGO

Dzień dobry,
dziś sama siedzę cały dzień,
boję się

zimno,
wody ciepłej nie ma ...

buziaki
Pokażesz tylko jak już wszystko będzie ogarnięte, bo na razie straszny nieład panuje
Dzięki, mam nadzieję, ze szybko poprowadzi.
aby dzionek minął milutko, bez nieprzyjemnych niespodzianek.

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
aby akcja się rozkręciła!!! Czekamy na dalsze info!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas nocka spokojna nie spimy od 6.30, starszy poszedł do szkoły, a chłopcy właśnie usypiają.
Bartusiowi ropieje dość mocno oczko, trzeba przemywać. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
Wiktorkowi też ropiało, ale zaraz po wyjściu ze szpitala jak miał kilka dni a nie jak już mają prawie 1,5 miesiąca. Czy takie ropienie teraz też może być od tych kanalików ?
U mnie pogoda nie za ciekawa, pochmurno i jakoś ciepło nie jest, więc rewelacji nie ma, pewnie szykuje się dzień w domu.
No ale trzeba troszke mieszkanko ogarnąć, pranie zrobić, poprasować itp. mam nadzieję że chłopcy mi pozwolą.
Co do ropienia oczek nie pomogę... Fajnie, że nocka spokojnie minęła, oby w dzień też byli grzeczniutcy!

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Jakze sie ciesze, ze moglam pomoc. Czy zostane dzieki temu matka chrzestna?
Obecnie na glowie mam piekny jasny braz z dopiskiem mojego fryzjera "Ciesz sie, ze nie jestes lysa". Zamowilam na allegro Loreal Vitamino Color, ma dobre opinie na KWC. Na razie male opakowanko, a jak mi sie spodoba, to zamowie jeszcze duze.

Ja zarazilam dziecko jakas bakteria, wyciagam z niej zielone gile. Mam straszne wyrzuty sumienia i ogromnego stracha, ze zrobilam jej krzywde Po 12 ma byc lekarz, zeby mi tylko opieka spoleczna dziecka nie zabrala...
Na pewno wszystko będzie dobrze, nie dziwie się, że masz stracha, bo takie oczyszczanie noska to pewnie ciężka sprawa. Lekarz przyjdzie to zapewne Cię uspokoi. Poza tym obstawiam, że opieka Małej nie zabierze

Co do Vitamino Color, powinnaś być zadowolona, u mnie sprawdza się bardzo dobrze. W tamtym tygodniu miałam nową, dużą dostawę maski i szamponu.

Filip 21/06/2011
Stary 2011-06-02, 10:22   #4246
Zytus
Rozeznanie

ja wpadlam sie tylko przywitac i powiedziec ze jeszcze nie rodze.
Wczoraj wieczorem mialam chyba jednego skurcza,ale niestety na tym jednym sie skonczylo. Dzisiaj znowu ktg, wiec tradycyjnie przed ide posprzatac, ale jakos to nic nie daje.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:30   #4247
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Aliczka88; no my prawie w tym samym czasie urodziłysmy
1 dzien roznicy o ile sie nie myle
Gratuluje raz jeszcze Słonko Niech malenstwo zdrowo rosnie i dalej bedzie takie laskawe i grzeczniutkie dla swojej mamusi.
Wazne, ze nie wymeczył Cie przy porodzie !!
Eve, Ty sie szykuj Kochana bo widzisz jak czerwcowe dziewczyny dają czadu z terminami. Zazdroscimy chyba majowkom i dlatego szybko sie rozpakowywujemy !!

ania2631; no pamietam ze u Moniqac jednego dnia odpadł duzy kawał a drugiego dnia miała juz Szymonka wiec kto wie...

gusiagatko; Kochana je jestem zywym przykładem chyba tego, ze mozna jezdzic w 9msc ciazy
wprawdzie 130 km ale przejechanie niemiecka autostrada 200km to tyle samo co 130 polskimi.
Jadac z od rodziców do meza, przeciez nawet torby spakowanej nie miałam (bo to niemozliwe wg mnie było, ze ja JUZ rodze) i wszystko poszło gładko.
Nawet bym sie gusiu nie zastanawiał tylko jechała Oczywiscie, jesli nie masz regularnych skurczybyków
Ale super, ze bedzie Rodzinka !!!!!

Paulizia; jestes juz z Antosiem i z nami !! HUURRRAAA
Napisz nam relacje i jak Ci jako mamusia swiezo upieczona :

Mango08; wiesz, ja wówczas w dzien matki gdy dostałam tych boli to najpierw mialam na Parkitke jechac, by sprawdzili czy to juz cos sie dzieje
i suma sumarum, gdybym pojechała to pewnie by mnie zostawili no bo jak o 1 w nocy mialam 8cm to o godz 22 chyba z 5 juz bylo ? no i bym urodzila w czewie
Dasz nam znac jak wyladujesz w szpitalu ??
Moze rozkrecic sie z dnia na dzien w koncu !
Ale miałas wczoraj fajny dzionek, tez przyłaczam sie do próśb o zdjecia
Teraz do pełni szczescia brak tylko dzidziulka.
Ja mialam lateksowy tez kupić ale w koncu w sklepie nam odradzili i jeszcze jakieś małżenstwo sie wtracilo gdy kupowalismy, bo oni tez sie wahali wczesniej jaki wybrac no i ostatecznie jest gryka kokos.
I jescze cos Ci powiem, moi rodzice sobie zafundowali za grube pieniadze materac lateksowy i wlasnie gdy bylam w krk na egzaminie to kupowalismy w ikei nakladke na niego bo tak zle sie rodzicom na nim spalo.
Pani w ikei uswiadomila nam, ze czesto ludzie kupujac materac podchodza do niego na zasadzie, ze im drozszy tym lepszy, a wcale tak nie jest ... u rodzicow sie to nie sprawdzilo
Byc moze z dzidziusiowymi jest inaczej..

Ewesko, mowili o tej zimie u Twojego TZ na TVN24

mimbi tu widze, specjalistka od wszyskiego jak nie tel to czopki, jak nie czopki to szampony itd itd.... kopalnia wiedzy
Btw.. napisalas ta relacje porodu, która mialas wyslac ??

andziot, jak to ciepłej wody nie macie? Awaria jakas cycus?
Znam ten lęk ... bo ja tez sama - małz poszedł do pracy

amarcia mialam tak samo - dokladnie tydzien temu !!!!!!!!!!!
nie wiem czy pamietasz jak pisalam.... o swicie bladym obudził mnie MEEEEEEEEEEEGA bolacy skurcz - jednorazowy, ale tak zabolał, ze myslalam, ze zejde z tego swiata...
potem calusi dzien nic i pod wieczor mnie wzielo.... pierwsze skurcze i od razu coraz bardziej regularne.. no i wiesz jaki finał
i wiesz co - moze na pocieszenie - ten skurcz ktory obudził mnie wówczas w dzien matki rano był tysiac razy gorszy od bólu porodowego !!

Zytus jak u Ciebie ?
Igorek sie decyduje ??

Niunie KIARA urodzila

Hej, wczoraj o 19.30 urodzila sie Lenka, waga 3750,wzrost 54. Dostałam o 14 oxy, o 18 rozwarcie nadal 1,5cm. potem poszło gwałtownie. skurcze parte gorsze od tych rozwierajacych a porod gorszy od pierwszego - ale zyje

Sania dzis do domku wychodzi !!!!!!!!!!!!!!!! :jup i:

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:36   #4248
amarcia
Wtajemniczenie

ddaaiissyy wyrocznio ty moja!!! oby u mnie było tak samo - zwłaszcza z tym natężeniem bólu
Stary 2011-06-02, 10:38   #4249
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Zytus jak u Ciebie ?
Igorek sie decyduje ??

Niunie KIARA urodzila

Hej, wczoraj o 19.30 urodzila sie Lenka, waga 3750,wzrost 54. Dostałam o 14 oxy, o 18 rozwarcie nadal 1,5cm. potem poszło gwałtownie. skurcze parte gorsze od tych rozwierajacych a porod gorszy od pierwszego - ale zyje
No niestety, mojemu dziecku jest za dobrze w brzuchu i nie chce wyjsc.

Kiara, gratulacje
: roza:
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:46   #4250
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Zytus, no wlasnie po wyslaniu posta doczytałam dopiero, ze pierwszy skurcz sie pojawił u Ciebie
u mnie tez tak sie zaczelo a porzadków w ogole nie robiłam
Cała ciaze sie leeeeeeeeeeeniłam w dniu porodu łaskawie pojechałam autem tylko odebrac wyniki HBS 500m od domu
Tak wiec nie wierze chyba w to przyspieszanie co ma byc to bedzie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:11   #4251
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Mango08; wiesz, ja wówczas w dzien matki gdy dostałam tych boli to najpierw mialam na Parkitke jechac, by sprawdzili czy to juz cos sie dzieje
i suma sumarum, gdybym pojechała to pewnie by mnie zostawili no bo jak o 1 w nocy mialam 8cm to o godz 22 chyba z 5 juz bylo ? no i bym urodzila w czewie
Dasz nam znac jak wyladujesz w szpitalu ??
Moze rozkrecic sie z dnia na dzien w koncu !
Ale miałas wczoraj fajny dzionek, tez przyłaczam sie do próśb o zdjecia
Teraz do pełni szczescia brak tylko dzidziulka.
Ja mialam lateksowy tez kupić ale w koncu w sklepie nam odradzili i jeszcze jakieś małżenstwo sie wtracilo gdy kupowalismy, bo oni tez sie wahali wczesniej jaki wybrac no i ostatecznie jest gryka kokos.
I jescze cos Ci powiem, moi rodzice sobie zafundowali za grube pieniadze materac lateksowy i wlasnie gdy bylam w krk na egzaminie to kupowalismy w ikei nakladke na niego bo tak zle sie rodzicom na nim spalo.
Pani w ikei uswiadomila nam, ze czesto ludzie kupujac materac podchodza do niego na zasadzie, ze im drozszy tym lepszy, a wcale tak nie jest ... u rodzicow sie to nie sprawdzilo
Byc moze z dzidziusiowymi jest inaczej..

Niunie KIARA urodzila

Po tym co mówiła położna to na bank by Cię zostawili na parkitce, a tak to sobie spokojnie zajechaliście no i byłaś z mężulkiem. Powiem Ci, że właśnie jak wczoraj stanęło łóżeczko to stwierdziłam, że mogę spokojnie rodzić, akurat przewietrzy się przez te kilka dni, gdy będziemy w szpitalu. Tak jak pisałam wrzucę zdjęcia jak już wszystko stanie prawidłowo. Mebelki są proste białe, bez udziwnień, Synek będzie na razie mieszkał w naszym wielozadaniowym pokoju, więc zależało mi, aby pasowało do reszty, a jednocześnie dawało możliwość stworzenia jego kąciku. Właśnie z tym materacem to już sama nie wiem co zrobić, opinie są baaardzo różne. My właśnie nie kupiliśmy materaca, bo ewidentnie babeczka chciała nas naciągnąć, więc stwierdziłam, że jeszcze doczytam, ale to doczytywanie nic nie daje Co do zlotów to może w wakacje uda nam się murkami z naszymi Bobasami wyjechać na aleje

Kiara gratulacje dla Ciebie i Lenki!

Super, że Sania z Marcelkiem wracają do domku!

Zytus, oby się coś w końcu ruszyło!

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-06-02 o 11:12
Stary 2011-06-02, 11:19   #4252
eweska
Moderatoreska

Cytat:
\

Ewesko, mowili o tej zimie u Twojego TZ na TVN24

Niunie KIARA urodzila

Widziałam kochana nie źle tam śniegu dosypało, ładnie się czerwiec zaczął

Kiara GRATULACJE

oOdpukać chłopcy nadal grzeczni, slonko wychodzi, więc spacer dzis będzie

Sania no to czekamy nie ma to jak w domku
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 11:43   #4253
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziot, jak to ciepłej wody nie macie? Awaria jakas cycus?
Znam ten lęk ... bo ja tez sama - małz poszedł do pracy
no nie wiem,
nic nie pisało,
a wody nadal nie ma

Cytat:
Niunie KIARA urodzila

GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LENKO WITAJ !!!!!!!!!!!!!!!!

daisy jak Gabrysia ?

Stary 2011-06-02, 11:55   #4254
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Kiara serdeczne gratulacje !!!!

Kochane od rana odchodzi mi b. duzo sluzu z krwią i brzuch mnie lekko pobolwea jak na @....z przerwami

tżta wysłałam do pracy a ja nie wiem zy mam sie stresowac czy nie....
w razie W dopakowałam torbę do szpitala, wykąpałam się i czekam...
moze sie kimnę trochę....
ale z drugiej strony mam tyle roboty przed ta przeprowadzką...
jeszcze żeby mnie konkretnie zabolało to bym pojechała na IP....praktycznie....
wody mogłyby odejść jeszcze....
a tak to....
cholera wie, czy wziąć się za robotę bo to jeszcze nie to, czy jednak odpocząć

i brzuch mi nie twardnieje przy tych boleściach....nie wiem czy tak ma być ?
czy tez powinien byc twardy jak skała jak przy przepowiadaczach ?
Stary 2011-06-02, 12:37   #4255
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość

chyba tatusiowie maja wiecej odwagi??!!jeszcze sie nie odwazylam musze zlapac odpowiednia chwilke
Gratulacje dla Kiary!!!!

antropiato byc moze juz i Ty bliziutko rozwiazania
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:41   #4256
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
antropia lepiej odpocznij zbieraj siły
Kiara wielgachniaste gratulacje
Stary 2011-06-02, 13:32   #4257
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczynki

Paulizia się odezwała Fajowo, że już w domu jesteście Jak Antoś? Grzeczniutki synuś czy wdał się w mamusię i rozrabia?

I Sania dziś wychodzi.. jak dobrze! Nie ma to jak w domku.. Ciekawe kiedy Sanusia do nas zajrzy

Andziotku prezent przyszedł już dla Zosi? Mam nadzieję, że dotrze przed jutrzejsyzm świętem naszej ulubienicy

Eweska zdradzisz jak to się chowa dzieci, żeby były takie grzeczne jak twoi chłopcy? Przy dwójce (trójce!) spokojnie ogarniasz.. a dziewczyny przy jednym bobasku sił na nic nie mają..

Ddaaiissuś jak dziś sie czujecie z Gabi? Z tego co pamiętam to dziś same. i mężus wrócił do pracy.. Na pewo dajecie sobie radę, bo superowe z was kobietki Buziaki dla was

Mango i ja trzymam Cię za słowo w sprawie zdjęć mebelek Uwielbiam patrzeć na dzieciowe kąciki
W sprawie materaca to u mnie jak u Ddaaiissyy Tyle sie ogadałyśmy na temat lateksowych, a ostatecznie i ja zdecydowałam się na inny heh Ja zdecydowałam się na kokos-pianka-kokos i decyzję pomogli mi podjąć sprzedawcy ( z różnych, niezależnych sklepów) i nasza Moria Chociaż wcześniej byłam przekonana, że tylko lateks wchodzi w grę! Zobaczymy jak się sprawdzi..
W sprawie wózka widzę, że też stanęło u was na Maxi Cosi Sytuacja identiko jak u mnie ..bo też na początku kręciłam nosem na Murkę, kombinowałam, oglądałam, szukałam Bóg wie czego.. a ostatecznie rozsądek zwyciężył i Murka u nas stoi

Ania z numerkami
gratuluję i zazdroszczę czopika Ja mam termin na dziś, a meduzki ani widu, ani słychu

Zytus myślę o Tobie codziennie jak wstaję rano.. Fajnie, że się meldujesz ..ale niefajnie, że Igorek się ociąga! Kolejna mamusia, która synka w brzuszku rozpieściła

Amarcia ile ja bym dała, żeby tak się pomęczyć choć przez chwilę i poczuć co to jest skurcz, skurczyczek, czy skurczybyk Trzymam kciuki, aby regularnie sie u Ciebie rozkręciło

Antropia wiemy kochana, że Ty teraz masz przeprowadzkę na głowie.. ale z tego co piszesz, to może być coś na rzeczy (chociaż spokojnie, jeszcze nie koniecznie ).. Na razie zrelaksuj się i nie forsuj!!
Swoją drogą - ja już Ci dawno wróżyłam wcześniejszą akcję

Mamaoptymistka na awatarku to Ty? Zawsze sie zastanawiam jak czytam twoje posty?

Kiara Serdeczne gratulacje i życzenia zdrówka dla Ciebie i córeczki
Stary 2011-06-02, 14:21   #4258
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Gratulacje dla Kiary i JanuszAgnieszki! Niech się maluchy zdrowo chowają!

Pauliziu, nareszcie jesteś

Nadrobiłam Odchowalnię, ale na Poczekalnię nie ma za dużo czasu!

Przypomniało mi się, komu nie odpowiedziałam, przepraszam!

Gusiagatko, dzięki za miłe słowa o Hani Co do podobieństwa do Igusi Morii, to słowo harcerza, że nie znam Jej TŻ, ani Moria mojego TŻ, więc wszelkie podobieństwo jest przypadkowe Ale fakt, włosy nasze córy mają pokaźne.

Lolko, jestem chętna na Kraków! Musimy się jakoś zgadać, już pomijam kwestię oglądania dzieciorków, ale MY SIĘ POZNAMY NA ŻYWO!

Aha! Z kącika porad cioci mary:

1) jeśli miałyście CC i mówią, żeby nie dźwigać nic cięższego, niż własne dziecko, to SŁUCHAJCIE

2) jeśli któraś jeszcze nie kupiła nic do pępka, to niech nie kupuje na pewno Octeniseptu [ew. do psikania swojej rany]. Strata kasy. Najlepszy jest standardowo - spirytus!

3) jeśli będziecie karmić/dokarmiać MM i zastanawiacie się, ile butelek potrzeba, to powiem Wam, że u mnie starczają 4. Czasami na styk, bo jedna w lodówce z pokarmem, czy coś. Myję praktycznie na bieżąco.

No. Podczytam Was jeszcze, bo jednak nie mam siły zejść z kanapy

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Antropia, ciężko stwierdzić, czy to już, ale pewne jest, że coś zaczęło się kręcić. Jeśli będziesz miała regularne, albo poczujesz nadmierną wilgoć w majtach, to pędem na IP

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:26   #4259
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Andziotku prezent przyszedł już dla Zosi? Mam nadzieję, że dotrze przed jutrzejsyzm świętem naszej ulubienicy

Ja mam termin na dziś, a meduzki ani widu, ani słychu
no właśnie jeszcze nie przyszedł.
Już raczej chyba nie zdąży dojść, bo nawet żadnego info nie mam że wysłany
no ale chyba pojedziemy do rodzinki na weekend,
więć urodzinki oficjalnie chyba przeniesiemy a sobotę,
a wtedy już prezenty od dziadków i chrzestnych też będą

no i nie mów hop !
do końca dnia jeszcze sporo czasu

Gabrysia śpi na brzuszku,
bo znów miała problemy z zaśnięciem, bo coś ją męczyło ...
mi się udało przespać jakieś pół godzinki

Stary 2011-06-02, 14:28   #4260
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

brzuch mnie cały czas boli jakbym miała @...
tylko, że nie potafię stwierdzić, czy to skurcze, zy cały czas boli...
mama mnie męczy żebym jechała na IP
ze swoich doświadczeń uważa, że to już
bo ona nie czuła pierwszych skurczy

no nic..
odpoczywam dalej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości