|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Mi tylko malinowe podchodzi, ale czasami ciężko je znaleźć w sklepach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Do tego mnie ta dziwnie w pipce kuje - jakby mi ktoś szpilki wbijał i takie napieranie w pochwie dziwne.... więc sama nie wiem, na razie nie panikuje, 2 tyg temu szyjka była długa i zamknięta, ale przez 2 tyg mogło się coś zmienić. wizyte mam w poniedziałek więc zobaczymy ![]() Jak dowiedzieliśmy się o ciąży.... O dziecku rozmawialiśmy jeszcze przed slubem, ale wstrzymaliśmy się ze staraniami bo wiadomo... przygotowania do wesela, mnóstwo pracy, nerwów, stresu - nie chcieliśmy na to narażać dzieciątka.... z tym że zabezpieczenie odrzuciliśmy, ale kochalismy się "ostrożnie" - jeśli coś takiego w ogóle istnieje ![]() Starania zaczęliśmy od nocy poślubnej ![]() ![]() ![]() Oczywiście trzeba bylo to potwierdzić u gina.... Mój mąż jest agentem ubezpieczeniowym, ofe itd, akuratnie był na spotkaniu u mojej gin i mówi jej że w poniedziałek żone przyprowadzi bo chyba jest w ciąży ![]() W poniedziałek gin potwierdziła że to 5 tydzień ![]() ![]() ![]() Rozpisałam się ![]() A na Waszych historiach się pobeczałam ![]() ![]() Uuufffff najeździliśmy się pół dnia.... samochód wyceniony na 1500zł... Ale przynajmniej dostaliśmy raporty z kwota wypłaty ![]() ![]() Wracamy do domu, a tam awizo, więc z powrotem na pocztę i co? zwrot podatku - dobre i 400zł ![]() ![]() ![]() No to tak.... Brunetka sie znalazła, Blondynka też.... a gdzie jest Nerola? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ,która to...przyznac się
![]() Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rewelacja,wykończę się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Witam brzuszki z dzidziuśkami i te juz bez!
![]() Na wstępie - jesteście kochane, dziękuję Wam serdecznie za rady, nie jestem w stanie zacytować każdej z osobna i osobno podziękować, bo Igor by chyba do północy jeśc nie dostał, tyle tego! ![]() Utwierdziłyście mnie jak zwykle, że można na Was liczyć... A moje samopoczucie lepiej. Ale wczoraj już miałam ochotę pójść w świat z tobołkiem na kijku jak włóczykij i zostawić wszystko za sobą... Z mamą się pogodziłam, przeprosiłam ją, bo przegięłam ( chociaż Brumku, w głębi serca myślę tak jak Ty-że nie powinna aż tak zareagować, bo jednak przechodzę ciężki okres). Zaczęłyśmy obie wyć, i potem już w akcie pojednania porównywać swoje książeczki zdrowia dziecka ( ona mojego małego brata, i ja Igora). Beatko, pytałaś, czy mama wie, że tż mi nie pomaga. Nie mówiłam jej nic, ale wczoraj pękłam już jak bańka mydlana i poskarżyłam się... No ale cóż mama może zrobić...Chociaż wiem, może mnie wspierać. I wiem, że będzie. I słówko do Ciebie, bardzo się cieszę, że jesteś tak szczęśliwa na upragnionym miejscu ![]() I nieśmiało zapraszam do siebie na kawkę, mogłybyśmy się umówić np. tam gdzie ta pizza express i ja bym Cię zawiozła do siebie, a potem odwiozła. Było by mi bardzo i Igorkowi miło ![]() Jeśli chodzi o tż, to na razie odpuszczam. Nie mam sił już się produkować do niego, ale powiem Wam, że dziś widzę już postępy. Nosił małego na rękach, przebrał pieluchę...Małymi kroczkami...Choć nie twierdzę, że ciągle nie mam ochoty wysłać go na księżyc. Ale staram się wyluzować. DZIEWCZYNY ZA 39 TYGODNIE ![]() Carmela kochana byłas bardzo dzielna! Jestem z Was dumna!!! Scio dużo przeszłaś. Jak dobrze, że tulisz już swoją Agatkę. A i Babonik mi się śniła w nocy,ale że była czerwonym balonem i że urodziła zielony balonik... ![]() I Wasze historie są naprawde ujmujące... Z nami było tak: W sierpniu wzięliśmy cywilny. Potem poczułam, jakoś tak nagle, że pragnę dziecka. Że chcę taką miniaturkę człowieka którego tak kocham ( teraz którego wysłałabym skąd przyszedł ![]() ![]() Babonik ja tez zagłosowałam na ten tytuł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
Ja zagłosowałam na te tykające bomby za namową mojego P., bo on lubi takie militarne klimaty
![]() Spakowałam dzisiaj do końca torbę do szpitala, bo mam jakieś dziwne przeczucia - całkiem odmienne od mojego gina ![]() ![]() No i jestem szczęśliwa, bo postanowiliśmy z P. wywołać dość sporą ilość zdjęć, bo odkąd pojawiła się u nas cyfrówka (2007 rok) to żadnego zdjęcia nie mamy wywołanego ![]() ![]() ![]()
#4268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do zdjęć to też doszliśmy ostatnio z TŻtem do wniosku, że nie ma jak album i wybraliśmy trochę do wywołania, ale jeszcze pozbieramy od znajomych z jakiś wyjazdów i zrobimy wszystko razem. Tylko, że my myślimy o takiej książce jak CEWE oferuje. Byłam z TŻtem w mieście, bo serio przeraża mnie, że już lipiec. Dokupiłam koszule (niezbyt piękna, ale do szpitala ok, a po porodzie kupię sobie jakąś bardziej sexy). Poza tym zeszłam wszystkie sklepy za biustonoszem do karmienia i doopa. Same brzydkie. I tu przyszła mi z pomocą Bratowa, która miała dwa (alles i h&m) nieużywane, które kupiła i nie wykorzystała, bo nie karmiła piersią. Także, wszystko chyba już mam ![]() ![]() Krzyż dokucza coraz bardziej, doszły bóle jakby jajnika i w ogóle ledwo łażę. A Małż ma ze mnie ubaw ![]()
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam na moment ale chyba idę się zdrzemnąć póki Adaś śpi..
Brumek, fajna koleżanka... :| Marina, dobrze że już troszkę lepiej, że sobie wyjaśniłyście z mamą wszystko. Jeszcze TŻowi trzeba pranie mózgu zrobić i będzie dobrze ![]() A ja byłam po wynik bilirubiny, dalej podniesiona ale spadła wyraźnie. Lekarka stwierdziła że widocznie jest w grupie dzieci które mają przewlekłą żółtaczkę noworodkową, nic się nie dzieje złego ale dalej obserwujemy. Dziewczyny, mam pytanie: czy planujecie maluchom dawać szczepionki skojarzone, czy zwykłe, refundowane? Bo czytam różne opinie, za i przeciw, skutki uboczne każdej z nich, i sama nie wiem co robić... ![]() a może "wprawione" mamusie podzielicie się swoimi doświadczeniami?
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Marinko
![]() Mam pytanie odpadł Wam już kikut? Jak często psikasz tym octeniseptem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
No i zdecydowaliśmy się na termin chrzcin, w połowie sierpnia, zostaje tylko chrzestnych wybrać ale czuję że z tym będą przejścia..
![]()
![]() |
#4272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz chcieliśmy zrobić taką fotoksiążkę babci na 80-tkę, ale za dużo jak dla mnie na 9 miesiąc biegania by było, bo musiałabym pojeździć i poszukać zdjęć u babci, jej rodzeństwa, mojej mamy, wujka, więc trochę mnie to przerosło. Ale jak babcia dotrwa do 90-tki, to myślę że się wtedy postaram ![]()
![]() |
#4273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a do szpitala kupilam sobie torbe na klkach i jestem zadowolona bo chyba wszystko zmieszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, ja jutro jadę na wesele do Mielca (pozdrowienia dla dziewczyn z tego miasta ![]() Pozdrawiam i do napisania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Babonik nieśmiało przyznam się, że to mój tytuł
![]()
![]() |
#4276 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam raz taki skurcz miesiączkowy ok 4 dni temu,że nie umiałam się wyprostować, potem mnie pobolewało ale przestawało ![]() Emil teraz się nakręca ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam ją ![]() To teraz jaką datę wybierasz? Taaaaak. Właśnie wypiłam karmi malinowe ![]() taką miałam ochotę na nie w sklepie, że aż butelka sama do mnie mówiła ![]() Cytat:
korci, korci nie powiem. ![]() Cytat:
Co to znaczy? ![]() Cytat:
![]() Ja roladki zrobiłam. Wszystko mnie drażni ![]() Szwagier podtekstami wali, że będzie w nd na obiedzie, że takie pyszności robię, że się "wbije".Miałam wrażenie że czeka aż powiem " Oczywiście przyjdź na obiad" a co Ja sponsorka ![]() dla męża robię pyszny obiadek a nie dla szwagra, nie moja wina że jego żona tylko piersi je ![]() HISTORIE WASZE SĄ CUDOWNE!! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Bartessa akcja szop stop
![]() ![]()
#4279 | |
Wtajemniczenie
|
Brumek ale tupet ma ta babka...
Jacieee i sygine nie wiem, czy to jakas telepatia, ale ja tez wybieralam zdjecia do wywolania, u nas nazbieralo sie od 2009 roku, zabulilam ponad 250 zl, a tu jeszcze albumy trzeba kupic ![]() A fotoksiazke mam z pierwszego roku Zuzi, a w trakcie "robienia sie" jest ksiazka z pierwszego roku Wiki. Jak dla mnie super sprawa i pamiatka. Cytat:
Da Karo udanej zabawy! Nie zapomnij cyknac sobie zdjecia w sukience i po powrocie pochwal sie nam jak wygladalas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() mogą byc takie co i tak miesiąc czy dwa pozniej urodzą ![]() no zobaczymy czy wyjde przed Ciebie ![]() moze byc tak ze dzisiaj zaczniemy obie rodzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Bartessa no zdecydowanie będziesz pierwsza
![]() ![]()
#4282 |
Zakorzenienie
|
http://www.halens.pl/okazje/bielizna...__m399274.html
Ja mam pytanie to jest cena za 3 pary, czy za 1 ? Bo tak głupio jest napisane |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie Co sądzicie o gorsetach/ pasach poporodowych? Bo moja mama mówiła że dostała po moim urodzeniu taki od ciotki i bardzo sobie chwaliła. Radzi, żebym też sobie jakiś kupiła, żeby brzuch był płaski. Ja co prawda należę do tych aktywnych, co to jak tylko będą mogły to brzuszki, aerobik i rolki pójdą w ruch, ale tak sobie myślę czy nie zakładać czegoś takiego żeby na spacerku mieć pięknie wyprofilowany brzuch
![]() No i rusza akcja HERBATKA Z LIŚCI MALIN ![]() ![]()
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale najlepiej by sie wypowiedzialy na ten temat osoby z kilkorgiem dzieci, albo nawet z blizniakami, wsród ktorych jedne byly szczepione tymi skojarzonymi a drugie nie. inaczej sie nie da chyba porównać... gorset/pas poporodowy - sama nie wiem. moja mama uzywala i jest płąska, ja nie i nie jestem płąska, moja siostra tak i ... nie jest płaska... wiec nie wiem jak z ich dzialaniem. ja bym uzywala tylko od wielkiego wyjscia ewentualnie a nie na codzień. gdzieś wyczytałam że one oslabiaja mieśnie brzucha - brzuch nei musi sie starać by być płaski, wiec nie spinasz go cały dzien (ja mam wciagnięty ciagle - taki nawyk mi został...) i mięśnie nei cwiczą. jak jest sie w pasie to owszem - ok sie wyglada, ale bez juz chyba nie. dodam tylko ze moja mama jest aktywna sportowo - wiele lat prowadzila kółko taneczne, potem zrobila podyplomówke na AWFie i jest wfistką, wiec moze stąd taka figura Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-01 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
Aania, ja daje szczepionki skojarzone - Mloda dobrze je znosi, nie ma po nich zadnych niepokojacych objawow.. Troche to kosztuje, ale trudno. Blanke tez mam zamiar szczepic skojarzonymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jakie te poporodowe są, ale mam plan aby po 6 tyg zacząć robić brzuszki i ćwiczyć w domu, ewentualnie kijki pójdą w ruch. Jakoś sobie nie wyobrażam, że taki pas spowoduje że będę super szczupła, owszem w pasie tak, ale bez pasa ![]() mój mąż ćwiczył sobie tak w domu ok 6 miesięcy i taki płaski brzuszek ma, że aż mi wstyd ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Aaaa skojarzone ![]() ![]() Mam podobne zdanie co do 83moni. Uważam że jak pójdziemy kilka razy do lekarza na szczepienie, to się nic nie stanie ![]() Te 3w1 5w1 6w1 to dla mnie już wymyślate jest. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Oby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
ilość szczepień (wizyt) się nei zmieni - zmienia sie ilość wkłuć podczas jednej wizyty (nawet 4 - jesli bierzesz jeszcze pneumokoki). ja teraz ogranicze sie do minimum. artur mial zapalenie oskrzeli po wręcz kazdej szczepionce - nawet jak był kłuty tylko raz... strasznie osłabiało mu to organizm (goraczki i opuchlizny nie bylo, tylko mega osłabienie). prawdopodobnie przez alergie ale nie wiadomo do końca...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-01 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co za tytuły, padłam jak przeczytałam
![]() miałam problem na który zagłosować, są the best ![]() ![]() Brumek gdzie się schowała Twoja asertywność? czytając myślałam od razu ze pewnie odmówiłaś.. Ja karmi love ![]() 83monia sukienka z halens- podobuje mi się, ale ja zawsze wolę przymierzyć ![]() Zanka fasolka szparagowa... ![]() ![]() Na serio to Muszę się opanować z jedzeniem bo nie czuję się dobrze w swojej skórze, a teraz siedzę i dużą paczkę crunchipsów wcinam. Jak ponoszę jeszcze do terminu albo i po, to mi przybędzie kolejne 3kg.. Marina super, ze jako tako zaczyna się coś układać. Sen o baboniku ![]() karoline pan był miły bo chciał Cię na lokatę nakręcić ![]() Zauważyłam że sporo z nas ma wózki Tako. A jak po usg? ciekawe jesteście? no dobra, napiszę: Waży 3469 ![]() Nom, więc jak ponoszę jeszcze trochę to tłuszczyku jej przybędzie. A obwód główki 34 cm. Ja chcę już rodzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.