Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 17:36   #4261
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

tak, uwielbiam kawowe
Mi tylko malinowe podchodzi, ale czasami ciężko je znaleźć w sklepach

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:44   #4262
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Mnie też x-landery się podobają, ale obejrzałam ten Wasz tako i też jest spoko. My marzymy o maxi cosi mura 4, ale z całym zetsawem z fotelikiem i innymi gadżetami to przeszło 3 tysie musielibyśmy zapłacić i nie wiem czy to już nie jest lekka przesada!!!! Ludzie autami za 3000 zł jeżdżą...
Jestem podobnego zdania.... mi też się podobają drogie wózki, ale zdecydowaliśmy się na Tako warriora, spodobal nam się bardziej niż Jumper, jest zgrabny, fajnie się nim jeździło po sklepie, więc więcej nie szukaliśmy żeby sobie nie mieszać w głowie tylko kolor trzeba wybrac
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Miałam właśnie śmieszną sytuację i muszę Was opowiedzieć. Stwierdzam, że niektórzy naprawdę mają tupet!
Kurcze... ze zwykłej ludzkiej grzeczności i kultury osobistej nie prosiłaby ciężarnej.... ja bym chyba o zrobienie kawy nie poprosiła a co dopiero zastepstwo na 3 tyg i to w zaawansowanej ciąży! Brak słów.... żeby to jeszcze facet to bym zrozumiała... mogłoby mu nie przyjść to do głowy, ale kobieta..?
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Jestem ale tylko do poniedzialku. dostalam skierowanie na odzial.

A więc tak, usg wykazalo wagę malego 4,100. lekarz stwierdzil ze nie jest taka duza ta waga, no ale usg moze pomyslic, zawsze moze byc to np 300 gram roznicy.
Stwierdzil ze da mi skierowanie na odzial polozniczy, a oni niech zadecydują czy bede rodzic naturalnie czy cc. Moj jest za cc, ze względu na dosc duzą wagę dziecka i na to ze pierwsza byla cesarka no i zawsze zostaje blizna, a przy duzym dziecku roznie bywa...
no i przytylam 2 kg przez 2 tygodnie. moj limit - 8 kg osiagnęlam.
yyy nie duża? to trzymamy kciuki żeby Cie na cc wyslali
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem, bo po nospie przechodzi i jest ok.i tak w okolicy pachwin pobolewa, więc mały chyba naciska główką. położną będę widziała w poniedziałek to zobaczę co się dzieje. bo poza tym to nic. żadnych innych niepokojących objawów. Dziękuję za opinię

a może te które rodziły już albo są bliżej rozwiązania mają też takie objawy?????
Ja mam w sumie termin jeszcze dalej bo 4 sierpnia... od 3 dni pobolewa mnie w pachwinach, czasem tak mocno zakuje aż... brzuch mnie dziwnie ciągnie w dół, czuje nacisk małej - czasem aż mi źle chodzić a jak się rusza to uczucie jakby mi za chwile miała rączkę w majtki wsadzić!
Do tego mnie ta dziwnie w pipce kuje - jakby mi ktoś szpilki wbijał i takie napieranie w pochwie dziwne.... więc sama nie wiem, na razie nie panikuje, 2 tyg temu szyjka była długa i zamknięta, ale przez 2 tyg mogło się coś zmienić. wizyte mam w poniedziałek więc zobaczymy

Jak dowiedzieliśmy się o ciąży....
O dziecku rozmawialiśmy jeszcze przed slubem, ale wstrzymaliśmy się ze staraniami bo wiadomo... przygotowania do wesela, mnóstwo pracy, nerwów, stresu - nie chcieliśmy na to narażać dzieciątka.... z tym że zabezpieczenie odrzuciliśmy, ale kochalismy się "ostrożnie" - jeśli coś takiego w ogóle istnieje
Starania zaczęliśmy od nocy poślubnej czyli po 9 października... początkiem listopada zrobiłam test... I kreska.... pare dni kolejny... I kreska.... no to zaczęły się głupie myśli itp.... pod koniec listopada pojechalismy na urlop ze znajomymi, troche imprezowaliśmy czekałam na pojawienie się @ bo akurat w ten weekend miała nadejść.... siedzimy w karczmie, imprezujemy, a tu nagle mnie olśniło, że @ miałam dostać tydzień wcześniej! liczę w kalendarzyku i faktycznie już tydzień mi sie spóźniała. wrócilismy do domu, rano wstaje, robimy test i II bardzo wyraźne kreski!! przybiegłam do sypialni, mąż na mnie tylko spojrzał i ledwo wydukał "udało się?! jestesmy w ciąży?!" popłakaliśmy się obydwoje... wyściskalismy się za wszystkie czasy i cały dzień chodziliśmy jak naćpani
Oczywiście trzeba bylo to potwierdzić u gina....
Mój mąż jest agentem ubezpieczeniowym, ofe itd, akuratnie był na spotkaniu u mojej gin i mówi jej że w poniedziałek żone przyprowadzi bo chyba jest w ciąży
W poniedziałek gin potwierdziła że to 5 tydzień dostałam od męża mega bukiet kwiatów, za noszenie pod sercem części nas i maleńkie spiochy bo to 6 grudnia byl spakowałam je do szpitala, żeby ubrać w nie Lili jak będziemy wychodzić, w końcu to jej pierwsze spiochy i to od taty!....... gapilismy się w zdjęcie kreseczki caly wieczór.... eh.... wspomnienia

Rozpisałam się
A na Waszych historiach się pobeczałam

Uuufffff

najeździliśmy się pół dnia.... samochód wyceniony na 1500zł...
Ale przynajmniej dostaliśmy raporty z kwota wypłaty sumka nieeezła więc można dokończyć zakupy dla Lili, jak tylko wpłynie na konto to jedziemy po wózek i całą resztę
Wracamy do domu, a tam awizo, więc z powrotem na pocztę i co? zwrot podatku - dobre i 400zł wracamy do domu a tam mama mówi że ktoś poszukiwał mojego męża bo ma pilne zlecenie budowlane i dobrze płaci bo potrzebuje to na już

No to tak.... Brunetka sie znalazła, Blondynka też.... a gdzie jest Nerola?

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:44   #4263
BABONIK
Zadomowienie

dziewczyny ,która to...przyznac się

Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

rewelacja,wykończę się zagłosowałam jest the best

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:47   #4264
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jestem, jestem
nie rodzę haha i nie urodzę pewnie do połowy lipca
więc luz
wysprzątałam chałupę, zrobiłam fasolkę szparagową i odpoczywam
może mi wody odejdą

ale mam poczucie humoru, nie?

z tego co wiem, jeśli ból czy skurcz mija po nospie to nie jest porodowy
Myslisz ze Lenka na fasole poleci?
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy pijecie piwo karmi ?
ale tylko z tego względu że nie znoszę piwa żadnego czy to karmi, czy redds... dla mnie blee więc nie piję

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-01, 17:49   #4265
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Myslisz ze Lenka na fasole poleci?

ale tylko z tego względu że nie znoszę piwa żadnego czy to karmi, czy redds... dla mnie blee więc nie piję
kto wie co zadziała na moje dziecko, może jest... ekstrawagancka

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:55   #4266
Marina1
Zakorzenienie

Witam brzuszki z dzidziuśkami i te juz bez!
Na wstępie - jesteście kochane, dziękuję Wam serdecznie za rady, nie jestem w stanie zacytować każdej z osobna i osobno podziękować, bo Igor by chyba do północy jeśc nie dostał, tyle tego!
Utwierdziłyście mnie jak zwykle, że można na Was liczyć...

A moje samopoczucie lepiej. Ale wczoraj już miałam ochotę pójść w świat z tobołkiem na kijku jak włóczykij i zostawić wszystko za sobą...
Z mamą się pogodziłam, przeprosiłam ją, bo przegięłam ( chociaż Brumku, w głębi serca myślę tak jak Ty-że nie powinna aż tak zareagować, bo jednak przechodzę ciężki okres). Zaczęłyśmy obie wyć, i potem już w akcie pojednania porównywać swoje książeczki zdrowia dziecka ( ona mojego małego brata, i ja Igora).

Beatko, pytałaś, czy mama wie, że tż mi nie pomaga. Nie mówiłam jej nic, ale wczoraj pękłam już jak bańka mydlana i poskarżyłam się... No ale cóż mama może zrobić...Chociaż wiem, może mnie wspierać. I wiem, że będzie.

I słówko do Ciebie, bardzo się cieszę, że jesteś tak szczęśliwa na upragnionym miejscu Z Twoich postów bije energia.
I nieśmiało zapraszam do siebie na kawkę, mogłybyśmy się umówić np. tam gdzie ta pizza express i ja bym Cię zawiozła do siebie, a potem odwiozła. Było by mi bardzo i Igorkowi miło

Jeśli chodzi o tż, to na razie odpuszczam. Nie mam sił już się produkować do niego, ale powiem Wam, że dziś widzę już postępy. Nosił małego na rękach, przebrał pieluchę...Małymi kroczkami...Choć nie twierdzę, że ciągle nie mam ochoty wysłać go na księżyc. Ale staram się wyluzować.

DZIEWCZYNY ZA 39 TYGODNIE Jeeeeenny to już. Wiecie, denerwuję się razem z Wami...

Carmela kochana byłas bardzo dzielna! Jestem z Was dumna!!!

Scio dużo przeszłaś. Jak dobrze, że tulisz już swoją Agatkę.

A i Babonik mi się śniła w nocy,ale że była czerwonym balonem i że urodziła zielony balonik...

I Wasze historie są naprawde ujmujące...
Z nami było tak:
W sierpniu wzięliśmy cywilny. Potem poczułam, jakoś tak nagle, że pragnę dziecka. Że chcę taką miniaturkę człowieka którego tak kocham ( teraz którego wysłałabym skąd przyszedł) I fakt, to wyszło z mojej inicjatywy. Przedtem, jeśli chodzi o seks zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. No i we wrześniową noc ( dokładnie pamiętam datę - 25 września) zrobiliśmy to bez gumki, z myślą o dziecku. No i raz jeden jedyny wystarczył. Ale i tak nie mogłam uwierzyć, że tak szybko się udało, zrobiłam 6 testów...

Babonik ja tez zagłosowałam na ten tytuł
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:09   #4267
sygine
Zadomowienie

Ja zagłosowałam na te tykające bomby za namową mojego P., bo on lubi takie militarne klimaty
Spakowałam dzisiaj do końca torbę do szpitala, bo mam jakieś dziwne przeczucia - całkiem odmienne od mojego gina Może niekoniecznie w ten weekend, ale w następny kto wie. W ogóle to zapakowałam się w jedną torbę turystyczną taką średnich rozmiarów i w plecak (co potrzebne na porodówkę). Jak mnie zobaczą w szpitalu, to ze śmiechu padną, że pewnie na miesiąc przyjechałam
No i jestem szczęśliwa, bo postanowiliśmy z P. wywołać dość sporą ilość zdjęć, bo odkąd pojawiła się u nas cyfrówka (2007 rok) to żadnego zdjęcia nie mamy wywołanego Poszliśmy do naszego fotografa ślubnego i bardzo mile nas zaskoczył, bo na taką ilość zdjęć dał nam 40% zniżki Więc jestem przeszczęśliwa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 18:17   #4268
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ja zagłosowałam na te tykające bomby za namową mojego P., bo on lubi takie militarne klimaty
Spakowałam dzisiaj do końca torbę do szpitala, bo mam jakieś dziwne przeczucia - całkiem odmienne od mojego gina Może niekoniecznie w ten weekend, ale w następny kto wie. W ogóle to zapakowałam się w jedną torbę turystyczną taką średnich rozmiarów i w plecak (co potrzebne na porodówkę). Jak mnie zobaczą w szpitalu, to ze śmiechu padną, że pewnie na miesiąc przyjechałam
No i jestem szczęśliwa, bo postanowiliśmy z P. wywołać dość sporą ilość zdjęć, bo odkąd pojawiła się u nas cyfrówka (2007 rok) to żadnego zdjęcia nie mamy wywołanego Poszliśmy do naszego fotografa ślubnego i bardzo mile nas zaskoczył, bo na taką ilość zdjęć dał nam 40% zniżki Więc jestem przeszczęśliwa
Kurcze, a ja się nie mogę zdecydować na tytuł bo co drugi mi się podoba

Co do zdjęć to też doszliśmy ostatnio z TŻtem do wniosku, że nie ma jak album i wybraliśmy trochę do wywołania, ale jeszcze pozbieramy od znajomych z jakiś wyjazdów i zrobimy wszystko razem. Tylko, że my myślimy o takiej książce jak CEWE oferuje.

Byłam z TŻtem w mieście, bo serio przeraża mnie, że już lipiec. Dokupiłam koszule (niezbyt piękna, ale do szpitala ok, a po porodzie kupię sobie jakąś bardziej sexy). Poza tym zeszłam wszystkie sklepy za biustonoszem do karmienia i doopa. Same brzydkie. I tu przyszła mi z pomocą Bratowa, która miała dwa (alles i h&m) nieużywane, które kupiła i nie wykorzystała, bo nie karmiła piersią. Także, wszystko chyba już mam Trzeba torbę porządnie przejrzeć, dopakować i już

Krzyż dokucza coraz bardziej, doszły bóle jakby jajnika i w ogóle ledwo łażę. A Małż ma ze mnie ubaw

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:21   #4269
aania_20
Zakorzenienie

Wpadłam na moment ale chyba idę się zdrzemnąć póki Adaś śpi..

Brumek, fajna koleżanka... :|

Marina, dobrze że już troszkę lepiej, że sobie wyjaśniłyście z mamą wszystko. Jeszcze TŻowi trzeba pranie mózgu zrobić i będzie dobrze

A ja byłam po wynik bilirubiny, dalej podniesiona ale spadła wyraźnie. Lekarka stwierdziła że widocznie jest w grupie dzieci które mają przewlekłą żółtaczkę noworodkową, nic się nie dzieje złego ale dalej obserwujemy.

Dziewczyny, mam pytanie
: czy planujecie maluchom dawać szczepionki skojarzone, czy zwykłe, refundowane? Bo czytam różne opinie, za i przeciw, skutki uboczne każdej z nich, i sama nie wiem co robić...
a może "wprawione" mamusie podzielicie się swoimi doświadczeniami?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:22   #4270
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marinko zeby się wszytsko wyprostowało.

Mam pytanie odpadł Wam już kikut? Jak często psikasz tym octeniseptem?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:24   #4271
aania_20
Zakorzenienie

No i zdecydowaliśmy się na termin chrzcin, w połowie sierpnia, zostaje tylko chrzestnych wybrać ale czuję że z tym będą przejścia..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 18:30   #4272
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Co do zdjęć to też doszliśmy ostatnio z TŻtem do wniosku, że nie ma jak album i wybraliśmy trochę do wywołania, ale jeszcze pozbieramy od znajomych z jakiś wyjazdów i zrobimy wszystko razem. Tylko, że my myślimy o takiej książce jak CEWE oferuje.
Fotoksiążkę mamy ze ślubu - w sumie to zamawialiśmy wtedy 4 sztuki Dla nas i dla rodziców oprawione w skórze i baaardzo solidne (500 zł za każdą wyszło, ale warto było), a czwarta dla szwagierki w sztywnej oprawie, ale ze zdjęciem na czele a nie w skórze, bo strasznie dużo nam pomogła przy organizacji Porobiła piękne zaproszenia, zawiadomienia, winietki, zawieszki na wódkę, ustroiła samochód, opiekowała się moim 3-metrowym welonem w kościele Więc należało jej się solidne podziękowanie
A teraz chcieliśmy zrobić taką fotoksiążkę babci na 80-tkę, ale za dużo jak dla mnie na 9 miesiąc biegania by było, bo musiałabym pojeździć i poszukać zdjęć u babci, jej rodzeństwa, mojej mamy, wujka, więc trochę mnie to przerosło. Ale jak babcia dotrwa do 90-tki, to myślę że się wtedy postaram
Stary 2011-07-01, 18:31   #4273
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Marina, dobrze że już troszkę lepiej, że sobie wyjaśniłyście z mamą wszystko. Jeszcze TŻowi trzeba pranie mózgu zrobić i będzie dobrze

A ja byłam po wynik bilirubiny, dalej podniesiona ale spadła wyraźnie. Lekarka stwierdziła że widocznie jest w grupie dzieci które mają przewlekłą żółtaczkę noworodkową, nic się nie dzieje złego ale dalej obserwujemy.

Dziewczyny, mam pytanie
: czy planujecie maluchom dawać szczepionki skojarzone, czy zwykłe, refundowane? Bo czytam różne opinie, za i przeciw, skutki uboczne każdej z nich, i sama nie wiem co robić...

my sie raczej zdecydujemy na refundowane troche sie boje tych skojarzonych,nieprzemawia ja domnie

a do szpitala kupilam sobie torbe na klkach i jestem zadowolona bo chyba wszystko zmieszcze
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:32   #4274
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się może, czy będąc na macierzyńskim mogę wyjechać poza granice kraju?
Ja jestem na macierzyńskim z Irlandii Północnej i siedzę w Polsce, więc chyba nie ma przeszkód.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wow! Mnie w ciągu ostatnich ośmiu miesięcy nic takiego się nie zdarzyło...
Pewnie Pan miał żonę w ciąży i dlatego był taki miły.

Dziewczyny, ja jutro jadę na wesele do Mielca (pozdrowienia dla dziewczyn z tego miasta) i nie będzie mnie bitych kilka dni, bo zostaję z mężem prawdopodobnie do czwartku, więc nie martwcie się, że nie ma mnie na wątku.

Pozdrawiam i do napisania

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:50   #4275
Zmalowana
Zakorzenienie

Babonik nieśmiało przyznam się, że to mój tytuł

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 18:57   #4276
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem co on sobie wyobraża. tłumaczyłam mu że nie ładnie wbijac się w kolejkę, ale nic młody nie kuma chyba.
nie mam skurczy, tylko takie bóle okresowe i nie cały czas tylko rano i wieczorem. po nospie przechodzi. i jest ok.a gina to u nas nie ma. na lekarza rodzinnego trzeba czekac 2-3 tygodnie.jest położna, która może mi ewentualnie pomóc przez telefon. też mi się wydaje że wszystko ok. tylko już przygotowuje się młody do wyjścia.
Nic się nie dzieje
Ja miałam raz taki skurcz miesiączkowy ok 4 dni temu,że nie umiałam się wyprostować, potem mnie pobolewało ale przestawało
Emil teraz się nakręca wiesz pewnie szyjka Nam się powoli skraca to ma więcej miejsca i szaleję Ja chyba zacznę sie stresować dopiero kiedy będę miała skurcze porodowe, albo że nie daj Boże będę krwawić ale zawsze można się na forum wyżalić,żebyś nie była sama ze swoimi niepewnościami

Cytat:
jestem, jestem
nie rodzę haha i nie urodzę pewnie do połowy lipca
więc luz
wysprzątałam chałupę, zrobiłam fasolkę szparagową i odpoczywam
może mi wody odejdą

ale mam poczucie humoru, nie?

z tego co wiem, jeśli ból czy skurcz mija po nospie to nie jest porodowy
Fasolkę szparagową
Uwielbiam ją
To teraz jaką datę wybierasz?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy pijecie piwo karmi ?
Taaaaak. Właśnie wypiłam karmi malinowe
taką miałam ochotę na nie w sklepie,
że aż butelka sama do mnie mówiła

Cytat:
zanim nadrobie to wam napisze super promocje na fajna kiecke (raczej po porodzie) http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399331.html
Blondynka wrzuciła ostatnio ten link,
korci, korci nie powiem.

Cytat:

Dziewczyny, mam pytanie

skojarzone?!
Co to znaczy?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja jestem na macierzyńskim z Irlandii Północnej i siedzę w Polsce, więc chyba nie ma przeszkód.

Pewnie Pan miał żonę w ciąży i dlatego był taki miły.

Dziewczyny, ja jutro jadę na wesele do Mielca (pozdrowienia dla dziewczyn z tego miasta) i nie będzie mnie bitych kilka dni, bo zostaję z mężem prawdopodobnie do czwartku, więc nie martwcie się, że nie ma mnie na wątku.

Udanej imprezy

Ja roladki zrobiłam.
Wszystko mnie drażni
Szwagier podtekstami wali, że będzie w nd na obiedzie, że takie pyszności robię, że się "wbije".Miałam wrażenie że czeka aż powiem " Oczywiście przyjdź na obiad" a co Ja sponsorka
dla męża robię pyszny obiadek a nie dla szwagra, nie moja wina że jego żona tylko piersi je

HISTORIE WASZE SĄ CUDOWNE!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:58   #4277
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Babonik nieśmiało przyznam się, że to mój tytuł

haha
mogłam sie domyslic
też zaglosowalam na ten tytul

A Ty jak tam?? rodzisz czy narazie akcja stop?
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:12   #4278
Zmalowana
Zakorzenienie

Bartessa akcja szop stop postanowiłam pobić rekord bycia w ciąży więc nawet się ze mną nie mierzcie

Stary 2011-07-01, 19:16   #4279
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brumek ale tupet ma ta babka...

Jacieee i sygine nie wiem, czy to jakas telepatia, ale ja tez wybieralam zdjecia do wywolania, u nas nazbieralo sie od 2009 roku, zabulilam ponad 250 zl, a tu jeszcze albumy trzeba kupic
A fotoksiazke mam z pierwszego roku Zuzi, a w trakcie "robienia sie" jest ksiazka z pierwszego roku Wiki. Jak dla mnie super sprawa i pamiatka.

Cytat:

Dziewczyny, mam pytanie: czy planujecie maluchom dawać szczepionki skojarzone, czy zwykłe, refundowane? Bo czytam różne opinie, za i przeciw, skutki uboczne każdej z nich, i sama nie wiem co robić...

Aniu ja dziewczyny szczepilam skojarzonymi 5w1 Infanrix IPV+Hib czy jakos tak. Za pierwszym razem przemowil do mnie fakt, ze to tylko jedno wklucie, a refundowanymi 3. Nie szukalam opini w necie, nie czytalam. Dziewczyny nigdy nie mialy zadnych reakcji poszczepiennych, wiec przy drugim dziecku tez szlam tymi szczepieniami i teraz tez tak planuje.

Cytat:

Da Karo udanej zabawy! Nie zapomnij cyknac sobie zdjecia w sukience i po powrocie pochwal sie nam jak wygladalas.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 19:18   #4280
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Bartessa akcja szop stop postanowiłam pobić rekord bycia w ciąży więc nawet się ze mną nie mierzcie
Zmalowana, ale ostatnia i tak nie urodzisz
mogą byc takie co i tak miesiąc czy dwa pozniej urodzą
no zobaczymy czy wyjde przed Ciebie
moze byc tak ze dzisiaj zaczniemy obie rodzic
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:19   #4281
Zmalowana
Zakorzenienie

Bartessa no zdecydowanie będziesz pierwsza Ja 11go idę do szpitala na wywoływanie

Stary 2011-07-01, 19:20   #4282
zanetaa88
Zakorzenienie

http://www.halens.pl/okazje/bielizna...__m399274.html

Ja mam pytanie to jest cena za 3 pary, czy za 1 ?
Bo tak głupio jest napisane

Stary 2011-07-01, 19:20   #4283
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
możesz - to URLOP macierzyński a nie chorobowe macierzyńskie... teraz byłoby gorzej (jesli jestes na l4) bo to przecież chorobowe...
Dzięki za odpowiedź W październiku planujemy z mężem i Szymonkiem wyjechać do UK i dzisiaj zaczęłam się zastanawiać, czy na macierzyńskim, a później wychowawczym będę mogła przebywać poza granicami kraju.

Cytat:
Dzięki

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:27   #4284
sygine
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie Co sądzicie o gorsetach/ pasach poporodowych? Bo moja mama mówiła że dostała po moim urodzeniu taki od ciotki i bardzo sobie chwaliła. Radzi, żebym też sobie jakiś kupiła, żeby brzuch był płaski. Ja co prawda należę do tych aktywnych, co to jak tylko będą mogły to brzuszki, aerobik i rolki pójdą w ruch, ale tak sobie myślę czy nie zakładać czegoś takiego żeby na spacerku mieć pięknie wyprofilowany brzuch

No i rusza akcja HERBATKA Z LIŚCI MALIN Właśnie się parzy
Stary 2011-07-01, 19:38   #4285
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, mam pytanie

tak jak poprzednio będę szczepic tymi nieskojarzonymi. wydają mi sie troche podejrzane bo jak mawiają - jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego najwiecej niby problemów robi szczepionka w 13 miesiacu (MMR) - wlasnie 3w1 (odra, swinka, różyczka)... wiec skoro te inne jakos ew daja opuchnięcie i goraczke a 3w1 posądza sie o autyzm to co moze wywołąc taka 6w1. dla mnie taka 6w1 to chwyt marketingowy - "bo dziecko bedzie mniej płakało"... pamieta ktoras jakiekolwiek szczepienie zanim poszło do szkoły? bo ja nie wiec cala ta seria nie wpłynęła na mnie traumatycznie. wiem ze w szczepionkach jest rtęć, niby jej wysokie stężenie moze powodowac problemy. ale każdą szczepionke mozna zastąpić bezrtęciową. poza tym - szczepionki nieskojarzone są dłuuugo już w obiegu wiec testowane na o wiele większej populacji. 6w1 i 5w1 (zaneta - to wlasnie te skojarzone) to nowinki - a wiadomo że jak coś nowe to jeszcze długo może potrwać zanim będzie naprawde dobre...

ale najlepiej by sie wypowiedzialy na ten temat osoby z kilkorgiem dzieci, albo nawet z blizniakami, wsród ktorych jedne byly szczepione tymi skojarzonymi a drugie nie. inaczej sie nie da chyba porównać...

gorset/pas poporodowy - sama nie wiem. moja mama uzywala i jest płąska, ja nie i nie jestem płąska, moja siostra tak i ... nie jest płaska... wiec nie wiem jak z ich dzialaniem. ja bym uzywala tylko od wielkiego wyjscia ewentualnie a nie na codzień. gdzieś wyczytałam że one oslabiaja mieśnie brzucha - brzuch nei musi sie starać by być płaski, wiec nie spinasz go cały dzien (ja mam wciagnięty ciagle - taki nawyk mi został...) i mięśnie nei cwiczą. jak jest sie w pasie to owszem - ok sie wyglada, ale bez juz chyba nie. dodam tylko ze moja mama jest aktywna sportowo - wiele lat prowadzila kółko taneczne, potem zrobila podyplomówke na AWFie i jest wfistką, wiec moze stąd taka figura

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-07-01 o 19:45
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:39   #4286
meszsares
Zadomowienie

Aania, ja daje szczepionki skojarzone - Mloda dobrze je znosi, nie ma po nich zadnych niepokojacych objawow.. Troche to kosztuje, ale trudno. Blanke tez mam zamiar szczepic skojarzonymi
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:45   #4287
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie Co sądzicie o gorsetach/ pasach poporodowych? Bo moja mama mówiła że dostała po moim urodzeniu taki od ciotki i bardzo sobie chwaliła. Radzi, żebym też sobie jakiś kupiła, żeby brzuch był płaski. Ja co prawda należę do tych aktywnych, co to jak tylko będą mogły to brzuszki, aerobik i rolki pójdą w ruch, ale tak sobie myślę czy nie zakładać czegoś takiego żeby na spacerku mieć pięknie wyprofilowany brzuch

No i rusza akcja HERBATKA Z LIŚCI MALIN Właśnie się parzy
Ja nigdy nie lubiłam gorsetów, strasznie się źle w nich czuje
nie wiem jakie te poporodowe są, ale mam plan aby po 6 tyg zacząć robić brzuszki i ćwiczyć w domu, ewentualnie kijki pójdą w ruch.
Jakoś sobie nie wyobrażam, że taki pas spowoduje że będę super szczupła, owszem w pasie tak, ale bez pasa w pas zainwestuje w ostateczności. Wierzę że urodzę i dojdę ćwiczeniami do swojej formy,
mój mąż ćwiczył sobie tak w domu ok 6 miesięcy i taki płaski brzuszek ma, że aż mi wstyd

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Aaaa skojarzone już wiem o co chodzi
Mam podobne zdanie co do 83moni.
Uważam że jak pójdziemy kilka razy do lekarza na szczepienie,
to się nic nie stanie
Te 3w1 5w1 6w1 to dla mnie już wymyślate jest.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 19:45   #4288
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
kto wie co zadziała na moje dziecko, może jest... ekstrawagancka
Oby i skusi się na fasolkę

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-01, 19:49   #4289
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Aaaa skojarzone już wiem o co chodzi
Mam podobne zdanie co do 83moni.
Uważam że jak pójdziemy kilka razy do lekarza na szczepienie,
to się nic nie stanie
Te 3w1 5w1 6w1 to dla mnie już wymyślate jest.
ilość szczepień (wizyt) się nei zmieni - zmienia sie ilość wkłuć podczas jednej wizyty (nawet 4 - jesli bierzesz jeszcze pneumokoki). ja teraz ogranicze sie do minimum. artur mial zapalenie oskrzeli po wręcz kazdej szczepionce - nawet jak był kłuty tylko raz... strasznie osłabiało mu to organizm (goraczki i opuchlizny nie bylo, tylko mega osłabienie). prawdopodobnie przez alergie ale nie wiadomo do końca...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-07-01 o 19:54
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:51   #4290
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny co za tytuły, padłam jak przeczytałam
miałam problem na który zagłosować, są the best

Brumek gdzie się schowała Twoja asertywność? czytając myślałam od razu ze pewnie odmówiłaś..

Ja karmi love

83monia sukienka z halens- podobuje mi się, ale ja zawsze wolę przymierzyć

Zanka fasolka szparagowa... mama chęć!
Na serio to Muszę się opanować z jedzeniem bo nie czuję się dobrze w swojej skórze, a teraz siedzę i dużą paczkę crunchipsów wcinam. Jak ponoszę jeszcze do terminu albo i po, to mi przybędzie kolejne 3kg..

Marina super, ze jako tako zaczyna się coś układać. Sen o baboniku

karoline pan był miły bo chciał Cię na lokatę nakręcić

Zauważyłam że sporo z nas ma wózki Tako.

A jak po usg? ciekawe jesteście? no dobra, napiszę:
Waży 3469, i wszystko w porządku, pielektazje na nerkach są, ale nie powiększyły się i nie ma co się tym przejmować, bo są w dopuszczalnych granicach.
Nom, więc jak ponoszę jeszcze trochę to tłuszczyku jej przybędzie. A obwód główki 34 cm. Ja chcę już rodzić
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości