|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
nyan nyan ^^
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Piękne ![]() Moher to stan umysłu, a nie beret na głowie
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się. Może Jej nie stać na samochód, taksówkę, ja tam nie mam nic do matek z wózkami w pociągach, A niektórzy komentując, że powinna pojechać autem sami zachowują się jak święte krowy. Komunikacja miejska jest dla każdego, więc nikt nie ma prawa mówić, że ten to ma prawo jeździć, a ten nie
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
Ale to przecież widać, że autobus jest pełen ludzi, a miejsce (-a) dla wózków jest już przez kogoś zajęte. Autobusy mają skończoną pojemność i jeśli nie ma miejsca, to nie ma miejsca, niezależnie czy to matka z wózkiem czy kolejny pasażer.
|
#4265 |
|
Zakorzeniona
|
Z tym się zgadzam. Wiadomo, że autobusy nie są z gumy. Jak nie ma miejsca, to taka matka z wózkiem i tak nie wejdzie. Ale dziwi mnie bardzo oburzanie się, że taka matka w ogóle próbuje wsiąść i że chce się przejechać, bo przecież może poczekać, matki w końcu nie mają nic do załatwienia i nigdzie im się nie spieszy.
|
|
|
|
#4266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak byłam w Niemczech, to nawet przy większej liczbie osób w autobusie ludzie rozsuwali się bez szemrania, żeby wpuścić matkę z wózkiem na miejsce dla wózków. A u nas często widzę, że właśnie taka matka nie ma jak wejść do autobusu, bo niektórzy nie mają zamiaru się przesunąć z miejsca dla wózków i jeszcze wielkie pretensje mają.
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie te, które tak piszą zrozumiałyby to, jakby np powiedzmy ich dziecko nagle zachorowało i nie miałyby innego dojazdu. Już ja widzę jak na piechotkę szłyby Ja na szczęście widziałam dobre raczej traktowanie matek z wózkami, bez żadnego szemrania ustąpienie miejsca itp. Ja robię tak samo. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-11-09 o 16:57 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4268 |
|
Zakorzeniona
|
W metrze pierwszy wagon jest specjalnie przeznaczony dla osób na wózkach czy właśnie rodziców z dziećmi w wózkach, jest tam więcej miejsca. A mimo to ludzie zastawiają przejścia i cmokają z niesmakiem, że znowu jakaś matka się z wózkiem ładuje.
|
|
|
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4271 | |||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
W Naturze za to kiedyś czekałam z 5 minut aż ktoś łaskawie podejdzie do kasy, niektóre były na zapleczu, jedna sprzątałam podłogę... Tak olana w sklepie nigdy się nie czułam. Tym bardziej że się spieszyłam. Cytat:
Ja wtedy się usuwam z tego miejsca, jeśli nie jestem ściśnięta przez innych. Tak samo ustępuję kobietom w ciąży i z maleńkimi dziećmi w kolejkach(tu jeśli są same). Mnie denerwuje łażenie z bagażem, jestem wtedy strasznie zmęczona i zirytowana; a dzieci to niejako taki "bagaż", w dodatku często krzyczący, więc rozumiem to i jak mogę staram się ulżyć takiej kobiecie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To akurat rozumiem. Też bym nie wyszła tylko po to by jakiś inny człowiek, obojętnie kto, mógł wejść.
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
I to jest myśl
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nadgorliwych Pań, to ja kiedyś byłam na chwilę w drogerii Natura, Panie od razu spojrzenie jakbym coś kradła i ciągle pytania w czym pomóc. Od innych też wiem, że tam tak jest.
Ja raczej nie kupuję kosmetyków, raz na ruski rok, w takich miejscach np po pomadkę, jeżeli chcę nową czy po prezent dla mamy, ale np w Rossmanie nigdy z czymś takim się nie spotkałam. U mnie obsługa była OK. |
|
|
|
#4276 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Tak, po kilka-kilkanaście km
|
#4277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bliźniaki są bardzo podobne, również gust mają identyczny. Raz kupiłam im piżamy jedna niebieska druga czerwona. Prawie się pozabijali o niebieską, musieliśmy losować. A jaki potem był ryk bo oboje chcieli niebieską, bo była ładniejsza. I w takim układzie zawsze będzie ktoś pokrzywdzony i niezadowolony, zawsze będzie myśleć że brat/siostra wygląda lepiej, czy dostał lepsze. To nie jest wcale tak że rodzice na siłę wciskają je w te same rzeczy bo w lumpeksach dwóch identycznych nie kupisz. To bardziej to że dzieci się upierają że ma być wszystkiego po równo tak jak z czekoladą, kupisz jednemu to drugiemu no taką samą. Jak nie będzie im smakować, to obojgu. Gorzej gdy kupisz jedną z orzechami drugą mleczną i skrzywdzisz jednego jeśli oboje orzechów nie lubią oczywiście mówię tutaj o małych dzieciach bo potem to się zaciera. I skąd wiesz że mylenie nie jest fajnym uczuciem? Bliźniaki będą mylone całe życie, myslisz że płaczą z tego powodu? Jak ktoś cię myli od dnia narodzin to jasne że w końcu do tego przywykniesz.To nie jest takie; weź kup i ubierz. Małe dzieci potrafią nieźle dać popalić jeśli chodzi o dzielenie się. Kolejny dylemat mam teraz, w h&m są fajne bluzy z myszką miki, spidermanem, ciasteczkowym potworem... Takich samych mam nie kupować, kupię myszkę miki i potwora, a potem historia znowu będzie identyczna bo będą się kłócić kto najbardziej na świecie kocha myszkę miki albo kto bardziej zasługuje na ciasteczkowego potwora . To taka trochę rywalizacja im szybciej zdecyduje się pierwszy tym drugi myśli coraz bardziej że ominęło go coś fajnego. Po prostu dzieci
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2011-11-09 o 21:23 |
|
|
|
|
#4278 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
drabineczka masz bliźniaczki?
A nie możesz ich wziąć na zakupy, niech każda sama wybierze?
|
#4279 |
|
Konto usunięte
|
Niestety a może i stety nie moje
ale bardzo blisko spokrewnieni ![]() No niestety logistycznie trochę się nie da dwa foteliki wsadzić do mojego auta (dwa identyczne!! ) to jest coś niewykonalnego. Pozostaje losować, haha Bo jak idę do lumpeksu i kupuję ubrania to zazwyczaj w hurtowej ilości więc jest się czym dzielić, wtedy raczej nie ma problemu da się porozdzielać tak że na osiem rzeczy dwie mogą sobie wybrać resztę rozdzielam jeśli to ubrania sklepowe, no to raczej pojedyncze sztuki
|
|
|
|
#4280 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale swirujecie. Nikt nie ma pretensji, o to, ze ludzie chca wsiasc z wozkami tylko o to ze wyrzucaja innych z autobusu bo mysla, ze im wolno. Nie, nie wolno. Oczywiscie, ze kazdy sie przesunie i zrobi im miejsce. Ale nie wysiadzie 20 osob, zeby to miejsce w ogole zrobic, jak go nie ma. Mnie raczej dziwi to, ze kiedys pamietam jak bylam mala to jak wsiadala taka z woskiem to jakis facet pomagal. Teraz tylko kobiety pomoga ten wozek wsadzic i wyjac z autobusu. A czesto bywa ze nikt nie pomoze, ja zawsze chetnie ale czasem sie nie przedre jak jest tlok. Albo kurcze babcie beretowe ledwo trzymajace sie na nogach pomagaja. Co sie stalo z tymi facetami? ;/ to jest tak zalosne ze czuje zazenowanie piszac o tym w ogole. |
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
ja spotykam się z czymś takim: stoi kobieta/mężczyzna z wózkiem i dzieckiem w tym wózku, podjeżdża autobus, wysiadają ludzie, ci co chcą wsiąść przepuszczają kobietę/mężczyznę z wózkiem i wsiadają za nią - nigdy nie spotkałam się w moim mieście z sytuacja że osoba która chce jechac z dzieckiem w wózku musiałaby przepychac się żeby wsiąść - z wysiadaniem czasami jest problem
|
#4282 |
|
Konto usunięte
|
NibyNic- no ale nam nie o to do konca chodzi. Chodzi raczej o sytuacje kiedy na przystanek przyjezdza juz pelny po brzegi autobus a matka robi awanture ze ludzie maja wysiasc bo ona chce wsiasc.
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
no to na to odpowiedziec mogę tylko to co już pisałam "święte krowy" zdarzają się w każdej grupie społecznej
|
|
#4284 |
|
Zadomowienie
|
Na mnie dzisiaj w autobusie nakrzyczała kobieta 'proszę natychmiast przestać kaszleć, bo ja mam małe dziecko'
I żeby nie było - nie kaszlałam na jej dziecko, na nią czy na kogokolwiek innego, tylko grzecznie we własną chusteczkę. Chociaż kobieta chyba ogólnie miała jakieś problemy, bo potem zażądała żeby ludzie się jej od wózka odsunęli, bo dzieciak świeżego powietrza potrzebuje.I co do wcześniejszej dyskusji, to chyba właśnie o takie ewenementy z wózkami innym chodziło
|
|
#4285 |
|
Konto usunięte
|
Ja na szczęście nigdy się nie spotkałam z taką sytuacją, a jeżdżę komunikacją miejską od dobrych 12 lat dzień w dzień w różnych miastach. Chociaż fakt - w obecnym mieście jakoś mniej ludzi pomaga wnieść wózek. W rodzinnym mieście u mnie to była norma, że zawsze ktoś wybiegał, pomagał itp. Teraz to trochę kuleje...
|
|
|
|
#4286 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pamietam jak probowala mnie tez jedna z pociagu wyrzucic, bo ona ma male dziecko, wiec ja i taki facet z jego dzieckiem mielismy stac cala droge ze Szczecina do Krakowa. Tylko jakos tego dziecka nie widzialam przy niej. I do pierwszej klasy tez probuja sie wbijac, bo one maja male dziecko, wiec ktos kto zaplacil za rezerwacje miejsca powinien ustapic i stac. |
|
|
|
|
#4287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
SERIO? naprawdę tak jest, że jak się ma miejscówkę to trzeba ustepować? przeciez są wagony dla matek z dziećmi DZIWI mnie, iż w Polsce ludzie chodzą do kina na ( wg mnie) głupie współczesne polskie komedie, które są tak denne, że w trakcie oglądania nie musisz myslec. Owszem nie każdy musi oglądać almodovara. Ale ludzie płacić za jakąś szmirę? toż to strata kasy -wolałabym wypożyczyć dobry film na dvd, zrobić popcorn i siedziec w domu i go oglądac. A nie lecieć do kina bo : Szyc w nim gra! Przecież te polskie filmy to taka żałosna produkcja naśladująca Hamerykańskie komedie, humor, zachowania, zwroty językowe itp. |
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ile się rodzice nawalczyli, żeby chociaż kolory były inne, ale gdzie tam. Nawet majtki musiałyśmy mieć takie same. Z wiekiem dopiero przyszła chęć odróżniania się od siebie.
|
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, no wiadomo, że trochę szkoda kasy ![]() dlatego ja często oglądam przez Internet\ czasem coś na myślenie, ale często coś na odmóżdzenie, bo takie lubię ![]() to prawda, bliźniaczki często wręcz chcą ubierać się tak samo ![]() ivisible, a masz bliźniaczkę jednojajową, bardzo podobną? u mnie w podstawówce były bliźniaki, chłopiec, dziewczyna, podobni do siebie .
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-11-10 o 21:51 |
|
|
|
|
#4290 |
|
Konto usunięte
|
candy lips nie chodzi mi konkretnie o pieniądze, że to strata kasy, tylko o poziom polskiej Kultury filmowej. Uważam, że kązdy człowiek powinien mieć/posiadać w głowie jakieś podstawy kultury( nie tylko kultury, każdy powienien mieć podstawową wiedzę na każdy temat), tego co nas rozwija i daje nam do myślenia.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

.OMG

dwa foteliki wsadzić do mojego auta (dwa identyczne!!