Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 12:34   #4231
tekila901
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

denerwują mnie panie pracujące w drogeriach Natura - nie można tam w ogóle zrobić zakupów, bo co rusz podchodzi któraś i pyta "czy mogę w czymś pomóc?". ja rozumiem, że można zapytać raz, ale na litość boską - nie co kilka kroków!
Stary 2011-11-09, 12:38   #4232
201605041146
Konto usunięte

tekila nie tylko w drogeriach, w zwykłych małych sklepach, (nie w sieciówkach) to samo jest. Wchodzisz i tak się patrzą, że od razu wychodzę- no bo jeśli szukam np. butów to lubię je zdjąć z półki, podotykać pooglądać ze wszystkich stron jak są zrobione a tu ktoś stoi koło mnie w odległości 50 cm i się patrzy. no kutwa mać.

Za to w moim mieście nic nie przebije nachalności i bezczelności ochroniarzy z rossmanna. dla nich zawsze jesteś w 99,9 %złodziejką

Edytowane przez 201605041146
Czas edycji: 2011-11-09 o 12:40
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 12:48   #4233
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
tekila nie tylko w drogeriach, w zwykłych małych sklepach, (nie w sieciówkach) to samo jest. Wchodzisz i tak się patrzą, że od razu wychodzę- no bo jeśli szukam np. butów to lubię je zdjąć z półki, podotykać pooglądać ze wszystkich stron jak są zrobione a tu ktoś stoi koło mnie w odległości 50 cm i się patrzy. no kutwa mać.

Za to w moim mieście nic nie przebije nachalności i bezczelności ochroniarzy z rossmanna. dla nich zawsze jesteś w 99,9 %złodziejką
ja nie mówię o ochroniarzach i patrzeniu na mnie jakbym miała coś ukraść - to na pewno każdego denerwuje. mnie wkurza to ciągłe pytanie "czy mogę w czymś pomóc?" no przecież przed chwileczką już jedną przegoniłam, a tu druga się pojawia i pyta!
Stary 2011-11-09, 12:55   #4234
201605041146
Konto usunięte

może myślą, że jesteś tajemniczym klientem?
Stary 2011-11-09, 12:58   #4235
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
może myślą, że jesteś tajemniczym klientem?
pudło! tajemniczym klientem za każdym razem jest inna osoba, a ja u nich często bywam i jeszcze się nie przyzwyczaiły, że sama wiem co wrzucić do koszyka. czasami mam wrażenie, że zakładają iż klientki są lekko upośledzone i nie będą same potrafiły wybrać odpowiedniego koloru lakieru do paznokci.
Stary 2011-11-09, 13:12   #4236
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
pudło! tajemniczym klientem za każdym razem jest inna osoba, a ja u nich często bywam i jeszcze się nie przyzwyczaiły, że sama wiem co wrzucić do koszyka. czasami mam wrażenie, że zakładają iż klientki są lekko upośledzone i nie będą same potrafiły wybrać odpowiedniego koloru lakieru do paznokci.
też mam takie wrażenie.
Stary 2011-11-09, 13:22   #4237
Klementyna12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Niektóre matki z dziećmi, to w ogóle zachowują się jak święte krowy...
Przykład wózek powyżej...i mina królowej...bo wchodzi mama z wózkiem, myśląca, że jak urodziła dziecko to pani niebiosMiejsca, nie ma, autobus wypchany po brzegi, a ta się pcha...Nie kumam...
a nie wolno takiej wsiąść do autobusu?
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 13:28   #4238
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klementyna12 Pokaż wiadomość
a nie wolno takiej wsiąść do autobusu?
wolno, ale bycie matką nie czyni ją uprzywilejowaną.
Stary 2011-11-09, 13:34   #4239
201605041146
Konto usunięte

tekila własnie matki z dziecmi są uprzywilejowane. Chociażby osobne przedziały w pociagach, miejsca w autobusach. No ale prawdą jest , że niektóre to jak święte krowy się zachowują
Stary 2011-11-09, 13:34   #4240
Klementyna12
Zadomowienie

Cytat:
ale też nie czyni jej gorszą, może chyba jeździć autobusem jak każdy, no chyba że ja coś źle zrozumiałam
Stary 2011-11-09, 13:34   #4241
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy - przecież w autobusach są miejsca przeznaczone na wózki, i wejścia do autobusów z nalepką z wózkiem dziecięcym- więc według mnie jest to miejsce dla wózka dziecięcego i inni pasażerowie powinni to miejsce uczynić wolnym ale może się mylę
matki z dzieckiem w wózku też muszą gdzieś dojechac, też mają poumawiane godziny - na przykład u lekarzy

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 13:47   #4242
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
tekila własnie matki z dziecmi są uprzywilejowane. Chociażby osobne przedziały w pociagach, miejsca w autobusach. No ale prawdą jest , że niektóre to jak święte krowy się zachowują
ja takich oznaczeń nie widziałam, co najwyżej dla osób starszych i inwalidów. jedyne co kojarzę, to miejsca dla matek z dziećmi, gdy matka powinna trzymać dziecko na kolanach. nie ma uprzywilejowanych miejsc dla wózków dziecięcych.
Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
to zależy - przecież w autobusach są miejsca przeznaczone na wózki, i wejścia do autobusów z nalepką z wózkiem dziecięcym- więc według mnie jest to miejsce dla wózka dziecięcego i inni pasażerowie powinni to miejsce uczynić wolnym ale może się mylę
matki z dzieckiem w wózku też muszą gdzieś dojechac, też mają poumawiane godziny - na przykład u lekarzy
od czego są nosidełka?

i jeszcze jedna strona medalu - dziwię się takim matkom, że wożą dzieci publicznymi środkami transportu, niezależnie od pogody - nie dość, że w zimie mnóstwo ludzi choruje, to dziecko jest narażane na tak niskie temperatury.
Stary 2011-11-09, 13:59   #4243
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
ja takich oznaczeń nie widziałam, co najwyżej dla osób starszych i inwalidów. jedyne co kojarzę, to miejsca dla matek z dziećmi, gdy matka powinna trzymać dziecko na kolanach. nie ma uprzywilejowanych miejsc dla wózków dziecięcych.

od czego są nosidełka?

i jeszcze jedna strona medalu - dziwię się takim matkom, że wożą dzieci publicznymi środkami transportu, niezależnie od pogody - nie dość, że w zimie mnóstwo ludzi choruje, to dziecko jest narażane na tak niskie temperatury.
Ale też nie każdą matkę stać na samochód albo taksówkę. Wydaje mi się, że te "święte krowy" były nimi również przed narodzinami dziecka, po porodzie po prostu wyostrzył im się charakter
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 14:01   #4244
NibyNic
Zakorzenienie

nie wydaje mi się, żeby nosidło było przeznaczone do przewożenia dziecka autobusem, jednak wózek jest duże bezpieczniejszy w autobusie

może byś się mniej dziwiły takim matkom gdybyś musiała dostać się z dzieckiem na godzinę 8:15 do poradni lekarskiej na drugim końcu miasta, oczywiście są taksówki, ale czasami perspektywa wydania 20zł zamiast 4 jest nie do przyjęcia

zdaję sobie sprawę, że sa tzw święte krowy, ale to nie tylko wśród matek takie egzemplarze występują

Edytowane przez NibyNic
Czas edycji: 2011-11-09 o 14:02
NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 14:01   #4245
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
denerwują mnie panie pracujące w drogeriach Natura - nie można tam w ogóle zrobić zakupów, bo co rusz podchodzi któraś i pyta "czy mogę w czymś pomóc?". ja rozumiem, że można zapytać raz, ale na litość boską - nie co kilka kroków!
Inna wizazanka pisala ze ja w naturze o kradzierz oskarzyly babki i afere robily. W naturze tego nie zauwazylam ale w Douglasie to co sekunde podchodza.

Cytat:
Napisane przez Klementyna12 Pokaż wiadomość
ale też nie czyni jej gorszą, może chyba jeździć autobusem jak każdy, no chyba że ja coś źle zrozumiałam
Moze, ale nie moze wymagac, zeby ktos wysiadl, zeby ona sie zmiescila z tym wozkiem. Nie ma miejsca- pech.
A nosidelko- a jak jest tlok i to dziecko zgniota? No nie wiem ;/ Moze mam uprzedzenia z demotywatorow XD ale po ogladaniu niektorych obrazkow jak to gniota dzieci, zwlaszcza ten ojciec co mial dziecko na plecach i sie opieral nim o siedzenie grajac na konsoli.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 14:01   #4246
Klementyna12
Zadomowienie

Cytat:

od czego są nosidełka?
W większości autobusów jest miejsce dla wózków, czy to dziecięcych, czy inwalidzkich.
Nosidełka są fajne na krótki spacer , a nie na podróż, tak mi się wydaje ...

Cytat:
a może nie mają innego wyboru ?

Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Moze, ale nie moze wymagac, zeby ktos wysiadl, zeby ona sie zmiescila z tym wozkiem. Nie ma miejsca- pech.
no to racja

Edytowane przez Klementyna12
Czas edycji: 2011-11-09 o 14:07 Powód: dopisek
Stary 2011-11-09, 14:16   #4247
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

od czego są nosidełka?

są miejsca na wózek dziecięcy
lepiej żeby woziły autobusem, niż w śniegu i deszczu urządzały sobie spacery na drugi koniec miasta, to niewykonalne
Stary 2011-11-09, 14:19   #4248
ricca166
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Przykład wózek powyżej...i mina królowej...bo wchodzi mama z wózkiem, myśląca, że jak urodziła dziecko to pani niebiosMiejsca, nie ma, autobus wypchany po brzegi, a ta się pcha...Nie kumam...
A ja współczuję myślenia.Jak ma np. kilka kilometrów do domu,następny autobus za więcej niż 15 minut np.,a na dworzu warunki niesprzyjające,to ma sobie pomyśleć tak: ,, a poczekam na następny,pomarznę trochę,jak będzie znowu za dużo ludzi,to nie będę im przeszkadzać,pójdę na pieszo z dzieckiem i wózkiem te kilka km"?
Może następnym razem wysiądź z takiego autobusu to zrobisz jej miejsce,a Ty się przejdziesz na pieszo,bo Tobie łatwiej bez wózka i dziecka .OMG
Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja dziś widziałam jak panu się znudziło stanie w korku to wjechał na chodnik i po chodniku jechał.
Heh,nie no ,tego pana chyba trzeba do rekordu Guinessa zapisać.
Kiedyś był wypadek duży na głównej wylotówce u mnie w mieście ,cały prawostronny ruch był zablokowany.Zgadnijcie którędy pojechał brat eksa , poboczem....ale lewym .I tak jechał chyba z 1 km,dziwne ,że mu mandatu nie dowalili jakiegoś,bo stała i policja i pogotowie i straż,ogólnie zamieszanie (może to i dobrze,nie zauważyli za bardzo,albo nie chciało im się ścigać).
Cytat:
No i od razu się odechciewa tam kupować ,nawet jeśli coś się spodoba.Najgorsze są te co nic się nie odezwą (pomóc w czymś ,dzień dobry itp. ),tylko podejdą i stoją i się gapią tym wzrokiem -wiecie -jakim .Zastanawiam się wtedy kto je uczył kultury.

A kiedyś byłam na wakacjach nad jeziorem i jadłam naleśnika w restauracji.Kelnerka podeszła ,widząc ,że jeszcze mi zostało 1/3 naleśnika,zapytała,czy już może zabrać.Na toja ,że nie ,jeszcze nie skończyłam.Stała nade mną jeszcze 3 minuty , i jak skończyłam to od razu zabrała mi talerz.Totalny brak kultury.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 14:21   #4249
201605021613
Konto usunięte

Sytuacja u mnie pod blokiem.

Sąsiadka, z 5 letnia córką, wyszła z domu i dziecku zachciało sie siku, a onaa zmiast się wrócić do domu, rozebrała to dziecko i sikało pod wejściem do klatki schodowej

Mogła iść do domu, a nawet jeśli uważała by , że nie zdąży i dzieciak sie posika, to mogła lecieć gdzieś kawałek dalej, a nie na widoku i pod klatką puszczać strugę
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 14:27   #4250
lalalabamba
Wtajemniczenie

Mnie dziwi ubieranie bliźniaków w identyczne ubrania. Nie rozumiem czemu nie można kupić ubranek (zazwyczaj) w tym samym rozmiarze, ale innym kolorze?
Chodziłam do klasy z bliźniaczkami, początkowo każdy w klasie je mylił (ludzie spoza naszej klasy mylili je przez parę dobrych lat), bo nie dość, że tak samo (na pierwszy rzut oka) wygladały, to jeszcze były bardzo podobnie ubrane. Fryzury też miały identyczne.
Podejrzewam,że bycie mylonym na każdym kroku z kimś innym nie jest fajnym uczuciem.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 14:31   #4251
201604250941
Konto usunięte

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572741
o wilku mowa
ale tez tak mam ze jak sie gapie na podpaski a nade mna dyszy ochroniarz to sie glupio czuje

Ja rozumiem, ze kazdy ma swoje racje. Ale ja z autobusu nie wysiade bo sie komus zachcialo brac wielgachny wozek. Nie ma we mnie az tyle wspolczucia. Kobiecie z nosidelkiem miejsca siedzacego ustapie, ale nie zrezygnuje z kursu autobusem czy tramwajem. A na mojej linii jest zawsze tlok nieziemski.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 14:48   #4252
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572741
o wilku mowa
ale tez tak mam ze jak sie gapie na podpaski a nade mna dyszy ochroniarz to sie glupio czuje

Ja rozumiem, ze kazdy ma swoje racje. Ale ja z autobusu nie wysiade bo sie komus zachcialo brac wielgachny wozek. Nie ma we mnie az tyle wspolczucia. Kobiecie z nosidelkiem miejsca siedzacego ustapie, ale nie zrezygnuje z kursu autobusem czy tramwajem. A na mojej linii jest zawsze tlok nieziemski.
na tej samej zasadzie kobieta z dzieckiem też może mieć w czterech literach, że Tobie zachciało się stać w komfortowych warunkach. Może i nie ma w niej aż tyle współczucia, a do domu też chce się dostać ;-)
Stary 2011-11-09, 15:38   #4253
iziczek88
Raczkowanie

najgorsze są moherowe beretki, co chcą być przepuszczane w kolejce do lekarza, a człowiek np podczas przerwy w pracy wyskoczy i z językiem do pasa zapierdziela do przychodni, szybko szybko po receptę do lekarza , a taki moherek przyjdzie i ona nie ma czasu :P
iziczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 15:42   #4254
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
na tej samej zasadzie kobieta z dzieckiem też może mieć w czterech literach, że Tobie zachciało się stać w komfortowych warunkach. Może i nie ma w niej aż tyle współczucia, a do domu też chce się dostać ;-)
ja podobnie jak candycotton nie wysiądę. jak się kobieta zdoła wepchać do tramwaju - jej szczęście. jeśli nie - to już nie mój problem. mam takie samo prawo jechać tym autobusem jak i ona.

kiedyś jechałam tramwajem w godzinach południowych, był straszny ścisk, jechała pani z wózkiem. dwa przystanki dalej dosiadła się jakaś babcia, również z wózkiem z dzieckiem. i (sic!) na kolejnym przystanku chciała wsiąść kolejna! ludzi było mnóstwo, a ta się z trzecim wózkiem pcha! i jeszcze jakie pretensje, że ludzie nie chcą z tramwaju wysiąść, żeby ona mogła z tym wózkiem wejść! taaa... a sami jak mają do domu dojechać?

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez iziczek88 Pokaż wiadomość
najgorsze są moherowe beretki, co chcą być przepuszczane w kolejce do lekarza, a człowiek np podczas przerwy w pracy wyskoczy i z językiem do pasa zapierdziela do przychodni, szybko szybko po receptę do lekarza , a taki moherek przyjdzie i ona nie ma czasu :P
ja również nie lubię jak ktoś mi się wciska w kolejkę. jak idę do lekarza, to biorę urlop i nie widzę powodu, dla którego miałabym ustępować komuś innemu, kto wyskoczył po receptę w przerwie w pracy.
EDIT:
i gdybym była starszą panią, kochającą się w ojcu Rydzyku - również bym się o to wkurzała.

Edytowane przez tekila901
Czas edycji: 2011-11-09 o 15:46
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 15:43   #4255
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
dwa przystanki dalej dosiadła się jakaś babcia, również z wózkiem z dzieckiem. i (sic!)
O matko, potrójne nieszczęście - nie dość, że starsza osoba, to jeszcze z wózkiem i dzieckiem! Nie wiem, jakim cudem przeżyłaś to spotkanie. Trauma do końca życia.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 15:47   #4256
iziczek88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
O matko, potrójne nieszczęście - nie dość, że starsza osoba, to jeszcze z wózkiem i dzieckiem! Nie wiem, jakim cudem przeżyłaś to spotkanie. Trauma do końca życia.
moherki są naprawdę wyjątkowo niebezpieczne!!!!!!!
Stary 2011-11-09, 15:49   #4257
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
dziwią mnie osoby, które nie potrafią czytać ze zrozumieniem i komentują zdania wyrwane z kontekstu. zawsze mam wrażenie, że tą ironią pragną podbudować swoje wątłe ego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 15:52   #4258
iziczek88
Raczkowanie

dzisiaj w pracy moherek zrobił wielką akcje z tym, że dowodu osobistego nie mogłam skserować ( mam takie ksero , które ma takie taśmy i małego formatu dokumenty wciąga do środka), więc powiedziałam żeby poszła piętro niżej do koleżanki i........ się zaczeło, jestem taka taka, taka, przekęta, wykęta itd:p
i zrozum moherke;/
Stary 2011-11-09, 15:53   #4259
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
dziwią mnie osoby, które nie potrafią czytać ze zrozumieniem i komentują zdania wyrwane z kontekstu. zawsze mam wrażenie, że tą ironią pragną podbudować swoje wątłe ego.
Dziwią mnie osoby, które narzekają na wszystko i na wszystkich. Skąd kolejna matka z wózkiem czy babcia z wnuczkiem miała wiedzieć, że tym nadjeżdżającym autobusem już ktoś podobny jedzie i że tak oburzy swoją chęcią przejażdżki innych pasażerów (z Tobą na czele)? Ja codziennie jeżdżę komunikacją, tłok nieziemski i tak samo chamscy są pasażerowie bez wózków i dzieci, jak i z - zależy od człowieka.

A co do ego, to Ty masz chyba tak wysokie, że to może Ty powinnaś kupować dwa bilety jadąc komunikacją? W końcu koło nadmuchanej swoją wyjątkowością osoby też ciężko się zmieścić.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez iziczek88 Pokaż wiadomość
dzisiaj w pracy moherek zrobił wielką akcje z tym, że dowodu osobistego nie mogłam skserować ( mam takie ksero , które ma takie taśmy i małego formatu dokumenty wciąga do środka), więc powiedziałam żeby poszła piętro niżej do koleżanki i........ się zaczeło, jestem taka taka, taka, przekęta, wykęta itd:p
i zrozum moherke;/
Do mnie z identyczną awanturą w pracy przyszedł 20-latek.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 16:00   #4260
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwią mnie osoby, które narzekają na wszystko i na wszystkich. Skąd kolejna matka z wózkiem czy babcia z wnuczkiem miała wiedzieć, że tym nadjeżdżającym autobusem już ktoś podobny jedzie i że tak oburzy swoją chęcią przejażdżki innych pasażerów (z Tobą na czele)? Ja codziennie jeżdżę komunikacją, tłok nieziemski i tak samo chamscy są pasażerowie bez wózków i dzieci, jak i z - zależy od człowieka.

A co do ego, to Ty masz chyba tak wysokie, że to może Ty powinnaś kupować dwa bilety jadąc komunikacją? W końcu koło nadmuchanej swoją wyjątkowością osoby też ciężko się zmieścić.

nie będę się kłócić z głupszym, bo zniży mnie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. koniec tematu.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości