|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
witam z rana
u nas pięknie słoneczko świeci, na dworze jak na tą porę w sam raz , wiaterku nie ma, fajnie jest. kupiłam wczoraj super kurtkę w lumpku, taką z kapturem, z paseczkiem , taka za pupę ale nie za długa, kusztowała 28 zł. ale utargowałam z babką na 15 zł. bo ma lekko zepsuty zamek na dole, i umówiłam się z babką jak nie da się u kaletnika naprawić to mogę zwrócić, zobaczymy co kaletnik powie. DaKaro ja jem jabłka na razie, i dżemy malinowy( nie za wiele), truskawkowy, brzoskwiniowy, wiśniowy, czereśniowy-wszystkie robione przez moja mamę. ogladam ddtvn i mówili, że 50 milonów do wygrania ![]() ![]() nerola 100 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() 2.Pajac + śpiworek taki z ramiączkami + 2 koce. Nie raz daję skarpetki na nóżki jak jest chłodniejsza noc. Cytat:
1.Ja odciągam jak mi się przypomni - czytaj rzadko.I jak mam nawał w nocy. 2.Tak jak napisały możesz odciągać nawet i po 150ml, ale wtedy cycki masz jak BALONY ![]() 3.Tak jak Aniaa napisała, najlepiej aby wszystko wypiło i odgrzewane nie podgrzewać ponownie ![]() 4.Ja z 12stu - które trzymam w lodówce, a nie raz nawet z dwóch dni, bo mam no uzbierane tylko 30ml to nie zamrażam 30 tylko czekam np do 60ml - max 2 dni 5.Chyba nie ma reguły, najważniejsze aby przybierał. Moja nie raz z tego co obserwuję zje z jednej piersi a na drugi dzień marudzi że chce więcej, więc teoretycznie raz pije więcej raz mniej... Cytat:
![]() ![]() wyobraziłam to sobie ![]() ![]() O Matko !! My już na nogach, pobudka jak zawsze o 3:30 nie zmieniłam pampersa, bo mi się nie chciało i co o 6 wstała i się wierciła, zmieniałam i spała dalej, ale jeszcze chciała się napić ![]() Damulka. Dzisiaj szczepienie !!! ![]() Dziewczyny które karmią TYLKO piersią ?! - czy WY też takie bączki puszczacie ? Ja czuje się normalnie nawet jak zjem coś lekkostrawnego to zaraz się nagazuje i bąk ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Wtajemniczenie
|
DaKaro jem jeszcze dużo nabiału sery serki i duuużo mleka dziennie chyba z pół litra wypija , może więcej....ale, czekolady nie jem , nie wiem czemu, może nie tyle,że się boję, ale już wytrzymałam tyle bez niej, ale dalej mnie korci, ogólnie jestem czekoladożercą, ale muszę schudnąć, a jak chce mi się coś slodkiego to zjem sobie biszkopty bedronkowe, dla mnie najlepsze na rynku, lepsze nawet od firmy mamut
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | ||
Wtajemniczenie
|
Brumku super wiesci od neurologa! Przynajmniej wiesz, ze chlopak zdrow jak ryba!
AgaG swietnie, ze chrzciny sie udaly ![]() Pytania: 1. Jakie owoce jecie i czy surowe? W jakich ilosciach? 2. Robi sie chlodniej, w czym spia Wasze dzieciaczki? Przykrywacie je czyms?[/QUOTE] Nie, zdjec jeszcze nie bylo. Dzis chyba tez nie dam rady, bo zaraz jedziemy z mezem i mlodym do Bochni. Ale beda na pewno! 1. surowe: gruszki, babany, nektaryny...w ogole brak ochoty na owoce 2. jakas jedna warstwa ciuszkow z dl. rekawem i spiworek Cytat:
A dla Was duzo zdrowia! U mnie dziewczyny podziebione i az sie boje kiedy na Antka przejdzie. Cytat:
Biedna Ty! Nerolka urodziny? Jesli tak to Happy Birthday! Nocka super, 2 karmienia i szybkie zasniecie. Od 7 cisnal kupke i puszczal baczki, ale jeszcze chwile drzemal do po 8, a ja i tak musialam wstac wyprawic laski do przedszkola. Teraz je. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
Żaneta ja mam to samo i to od kilku tygodni, normalnie jakbym się grochówki najadła, jak stary chłop
![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- a odnośnie spania Nati to ubieram ją ; body z krótkim rękawkiem i do tego pajacyk, przykrywan cieńszą kołderką i wsio |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
NEROLKA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
Witam
Znowu parę dni mnie nie było ![]() ![]() ![]() Nerola najlepszego ![]()
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-09-27 o 08:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
NEROLKA 100 LAT
![]() Dużo zdrówka, siły, wiary,a by dzieciaki nie dokazywały. Spełnienia marzeń, piękny w życiu zdarzeń. Przyjaciół wielu, milionów w portfelu. to mi się rym stworzył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Wtajemniczenie
|
Zaneta no fajnie Ci to wyszlo , dopisz jeszcze " nie czuje zę rymuje "
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() STO LAT NEROLKO!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
hej babeczki
![]() Nerolko STO LAT i dużo miłości ![]() ![]() kurka nie było mnie bo byliśmy na tym weselu... mam masę do nadrobienia więc nie tracę czasu ![]()
#4272 |
Zakorzenienie
|
To śmiem twierdzić, że to normalne
![]() Boshe, jak wrócę do pracy to klienci uciekną.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Rozeznanie
|
Witam po dłuuuuuuuugiej nieobecności
![]() Brakowało mi Was ![]() ![]() ![]() Wyjazd w sumie zaliczam do udanych, jedynie na sam koniec atmosfera się popsuła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nerola 100 lat ![]() ![]() Cookie witaj ponownie ![]() Nocka ok. Pobudki o 1.30 i 5.30 a potem o 7.50 rozpoczęcie dnia ... z wielkim płaczem ![]() ![]()
#4275 |
Zakorzenienie
|
Milenka stówa!
![]() no witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | ||
Rozeznanie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja ma gęsty katar który zalega gdzieś głęboko i woda morska plus frida niewiele dają oprócz histerii dziecka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, że to było 1000 razy, ale doradźcie:
Katarek czy Frida ???
#4278 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kobitki
![]() Dekaro 1.owoce Jabłka, maliny, banany, wczoraj nawet arbuza 2. pajacyk + ciepły kocyk Brumku ![]() ![]() Nerola ![]() ![]() Cookiewitamy na wizażowej ziemi ![]() my zaraz znikamy do pediatry pomierzy, zważy i będziemy sie chwalić ![]() a nocka jak zwykle kolkowa ![]()
#4279 | |||
Zakorzenienie
|
WItam porannie i słonecznie
![]() U nas dziś nocka cudna: po karmieniu o północy Tymek obudził sie dopiero o 5 rano, a potem o 8.40 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No patrz, to tak jak u nas ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nerola - sto lat!!!!! ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaneta88, Ty karmisz przez nakładki więc pytanie mam do Ciebie. Emilie opróżnia Ci do końca cyca podczas karmienia? I czy ładnie Ci je z nakładek? Moja ostatnio coś się popsuła - daję cyca, je spokojnie póki mleko szybciej leci (bo pierś pełna np.), a później ryk więc myślę, że już nie chce jeść, no ale jeszcze próbuję dać, łapie łapczywie ale po chwili znowu wypuszcza i ryk. No to daję drugiego cyca, je spokojnie ale znowu do pewnego momentu a później to samo. No i z reguły już jej odpuszczam. Dziś było podobnie, z tym, że miałam 60 ml odciągniętego mleka, z którym nie wiedziałam, co zrobić więc dałam z butli i co? i zjadła ze spokojem. Wychodzi więc na to, że cyce mi ssie do pewnego momentu, jak jej łatwiej ciągnąć a później dupa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I za Żanetki i Emilie szczepienia też ![]()
![]() |
#4282 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nie miałam czasu wczoraj się wyspowiadać z wizyty u pediatry... A więc... Generalnie mała zdrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I w ogóle jak przyjechałyśmy do lekarza, mała spała w poczekalni, powoli się wybudzała i jak się zorientowała, że nie jest w domu to wieeelkie gały zrobiła, ale jak zobaczyła mnie to odetchnęła i się uśmiechnęła słodko! ![]() U nas piękna nocka, zjadła o 23, potem o 5 i o 8:30 i do teraz śpi ![]() Pogoda piekna więc większośc czasu spędzamy na podwórku. Co do spania, to Zosia śpi w pajacyku/body+spodnie oraz śpiworek welurowy. Przykrywam ją też kocykiem, ale czasami już kołderkę naciągam, bo u nas zimno w starych murach. Widzę, ze jak ją cieplej opatulę, to lepiej śpi - lubi ciepełko, po mamusi :P Owocki - jem banany, jabłka, maliny, dużo dżemów i kompotów ![]() Nerolka, sto lat! ![]() ![]() ![]() Żanetko, ja też mam gazy ![]() Sygine, żeby mały szybko wydobrzał! ![]() Cookie witaj, pisz co tam u Was! Jaciee, ja mam tylko Fridę, wieć nie porównam, ale podoba mi się. Telik, waracaj z dobrymi wiadomosciami! Dobra, szykujemy się w misto, lotka trzeba puścić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do butelki. zauważyłam , że szybciej zasypia i lepiej śpi w nocy jak ma wieczorem butelkę. więc to tylko z wygody. ale muszę dodac, że skubany wypija butelke, robi się senny i chce byc przy piersi, ale to tak na maks 5-10 min i zasypia.więc zamiast wisiec na mnie 30-40 min. wisi 5. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bo moje ciacho niestety pyszne ![]() Moj Dżony słodko śpi gdy nie ma kolek jest aniołek choć musze przyznać że od 2,3 dni jest bardziej marudny czy to możliwe że to skok rozwojowy ![]()
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
bry
![]() Brumek super że wizyta u neurologa taka udana ![]() Aga ![]() ![]() Nerolka: stoooooooooo lat stooooooooo lat , niech żyjeeeeeeeeeee żyyyyyyyyje naaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmm mmmmmmmm. No to odśpiewałam ![]() ![]() a teraz życzenia: spełnienia marzeń (nawet tych najskrytszych) , samych szczęśliwych dni i mnóstwa kasy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak uleje to leci b.często do uszka, a potem zapalenie. Ja robię tak: kładę mała na nogę na brzuszku a obok niżej rumianek który się parzy i ją lekko oklepuje. Cytat:
Siedziałam z nią tak długo, aż się najadła mimo że jej się to nie podobało, że nie leci tak szybko jak na początku, pomyślałam sobie że jak jej pójdę na rękę to będzie po jakimś czasie domagała się tylko butli. Idziemy na szczepienie ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Telik u mnie też ! aż sie nią zadławiłam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A mój się nieśmieje do Mazarta, tylko do moich min ![]() ![]()
![]() |
#4289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia na szczepieniu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- karolinee - ja syna wykarmilam nakładkami, to raczej skok, przejdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.