|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no to nieźle... a jak Igorek zniósł lekcje, spokojny był? My mamy matę Tiny Love Gymini, i bardzo fajna jest, małego interesuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Przespał miej więcej ten czas. Ale wstał o 6 i zasnął dopiero w samochodzie o 11, umęczony płaczem i to raczej przez to.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Wtajemniczenie
|
Marinko ja mam matę fp rainforest i mały jest zachwycony
![]()
#4234 |
Zakorzenienie
|
Hej,
czytam kiedy mogę czyli na raty bo Sara znowu marudna w domu w dzień, i śpi na spacerze. Nie mam weny na nic, umęczona jestem tą sytuacją z teściową, nie potrafię sobie poradzić i tak jak wodaqua pisze wpuścić i wypuścić. Chyba za szybko chciałam stać się dorosła... Wczoraj wieczorem zaprosiła swoje sąsiadki też dobre gagatki i słyszałam przypadkiem jak obmawia rodziców swojej "nowej" synowej ![]() I bardzo nie po nosie jej, ze synek się tam wyprowadza dopóki nie zakończą budowy domu, a nie zostają u niej ![]() Rzygam na jej widok. Moje posty to ciągłe narzekanie, więc nie będę pisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No coś Ty?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Uwaga! Będzie głupie pytanie: Kupiłam pampersy 2-ki od 3 do 6 kg. Ostatnio też takie miałam ale ... te są inne ![]() ![]() To w końcu to są te same czy nie?? Różne są ?? ![]() ![]()
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
jacieee pomogłabym ale zwyczajnie nie wiem, ja mam ze zwierzaczkami")
#4237 |
Zakorzenienie
|
Patik nie mów, że chciałaś być za szybko dorosła.
Jesteś, tylko ludzie Cię otaczający (czyt. teściowa) nie są dorośli. Pewnie marzysz o wyprowadzce,co ? Ja też marzę, nie ze względu na to że mieszkam z teściową, bo z nią jest ok, ale marzę o swojej kuchni, swoich zwyczajach. Chce aby byłam tylko Ja mąż i Emilie Taka MOJĄ rodzinkę ![]() mam nadzieję, że wygram te 50 mln w totka i spełnię swoje marzenia ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- CHWALĘ SIĘ !! Czapeczka cudo ,nie?! Pisze, ze dla chłopaka ale Ja ubiorę Emilie tak że będzie jej pięknie pasowała ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4238 | ||
Zakorzenienie
|
Właśnie ta chyba mi się najbardziej podoba !
Cytat:
Czasem to czuje jakbym ja pisała pewne rzeczy, które piszesz Ty ![]() Cytat:
Wam też tak przeciakają kupą Dady od góry? Bo jak mi pasowały i je chwaliłam, to teraz mi kupa górą wylatuje! I mały obsrany aż pod szyję!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() dziś tak pięknie było że też prawie cały dzień na sworzu spędziliśmy.. Marina wow super to musiało wyglądać takie lekcje z małym brzdącem ![]()
#4240 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę Cię martwić ale to ja wygram te 50 baniek
![]() ![]() Domek znowu dziś ładnie zasnął ![]() ![]()
#4241 |
Wtajemniczenie
|
Czesc mamcie!
Dopiero teraz mam chwilke, aby napisac, bo od dzis juz dzien jak co dzien, czyli po brzegi wypelniony dziecmi, bo dziewczynki nie byly dzisiaj w przedszkolu, moze jutro pojda. Wczorajszy dzien - chrzest - bardzo udany. Antos do poludnia grzeczny jak aniolek, non stop spal, wiec balam sie, ze da koncert w kosciele, ale o dziwo nie. Spal sobie w najlepsze, nawet polanie glowki przespal, a oczka otworzyl na chwile jak mu ciocia szatke zakladala. W restauracji tez byl grzeczny - jadl i spal. Troche mi cisnienie podniosly moje dziewczyny, bo sie zaczely klocic o zabawki, ale w koncu wynieslismy wiekszosc do samochodu i byl spokoj. W domu bylismy o 21, kapanie i dalej spanie, nocka tez idealna. Z tym ze od 7 ostatnio juz u nas nie ma spania. Telik gratulacje pierwszego usmiechu! Aha... dziekuje za odp. w sprawie pocenia, wychodzi na to, ze u mnie to najintensywniejsze. Ktoras mamusia pytala, czy starsze rodzenstwo nie budzi malucha... otoz u nas nie. Nawet klade Antka w salonie na kanapie, laski kolo niego skacza, a on jak ma spac, to spi. Jak dziewczynek teraz nie bylo, to specjalnie wlaczalam radio lub telewizor, zeby jakis halas byl, zeby sie nie odzwyczail. Uwielbia spac przy odkurzaczu. Moja teoria jest taka, ze Antek przyzwyczail sie do wrzaskow jak byl w brzuchu. A darlam sie bardzo czesto na dziewczyny. ![]() No dobra ide sie kapac i do meza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4244 | |||
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cisza
![]() Nic nie pisałaś, że Izula ma problemy z kupką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo mój synek to muszę Wam napisać, że to straszna gaduła jest ![]() Marina ja polecam Tiny love http://allegro.pl/mata-plac-zabaw-wy...832435071.html Mój Dominik bardzo lubi na niej leżeć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ale mnie długo nie było
![]() ![]() Ale najważniejsze - u neurologa było super ![]() ![]() ![]() A potem odebraliśmy pesel ![]() ![]() Cytat:
A te krosteczki to coś czuję, że się zwykłe potówki okażą ![]() ![]() Cytat:
![]() Rany, na oczy mi się rzuciło, bo przeczytałam "zrobiłam kupkę" i aż mnie zatkało, że widocznie od dzisiaj nie tylko o kupkach swoich pociech będziemy rozmawiać, ale i o swoich własnych ![]() Cytat:
![]() Fajną masz promotorkę. Dobrze, że taka normalna i ludzka, i rozumie jak to jest przy małym dziecku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i ![]()
![]() |
#4247 | ||||
Zakorzenienie
|
Patik, współczuję, naprawdę. Tej baby to nie umiem okreslić...
![]() Cytat:
![]() fajniutki zakup ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
Marina lekcje z atrakcjami
![]() Patik smec ile chcesz, my Cie tu zawsze pocieszymy ![]() AgaG swietnie, ze chrzciny sie udaly ![]() Brumek takich wiesci oczekujemy z kazdej wizyty ![]() Pytania: 1. Jakie owoce jecie i czy surowe? W jakich ilosciach? 2. Robi sie chlodniej, w czym spia Wasze dzieciaczki? Przykrywacie je czyms? |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() zamotałam, może zrozumiesz ![]() Cytat:
![]() Ja pytałam o spanie ![]() ![]() AAAA i przeczytałam to pogrubione jako: No dobra idę kąpać męża ![]() Cytat:
U nas ciąg dalszy szpitala. WSZYSCY mamy katar, Kuba chyba zapalenie pęcherza. Mówi, że siusiak go boli i co chwilę lata siusiu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A śpi moje słonko w bawełnianym pajacyku + cienki bawełniany kocyk ![]()
![]() |
#4251 |
Zadomowienie
|
Brumku fajnie, ze wizyta u neurologa udana
DaKaro ja jem jabłka, banany, maliny, sliwki. szymon spi pod moja kolderka ![]() Cieknie mi z nosa, masakra. Nie moge spac bo durny komar mi bzyczy i robie wlasnie polowanie :/
![]() |
#4252 |
Rozeznanie
|
a moja gwiazda znow niespi,tlko gwega cos macha nogami,rozglada se i ma szysko w du....oczy jak 5 zł ani mysl spac,a ja oczy jak zapalki
![]() ---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ---------- nerola 100 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. bawełniany pajacyk +polarowy kocyk, ewntualnie drugi bawełniany jak za zimno. czasem spi ze mną pod moja kołderką i nie narzeka. ![]() a my znowu wstajemy kiedy chcemy, a chcemy o 5 ![]() Emil był grzeczny - patent z butelka na noc się sprawdza.śpi lepiej i dłużej. będę kontynuowac. ![]() obudził się o 1 i chciał troszkę zjeśc, zmieniłam mu pampka i oczy mu się śmieją. ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz gada z karuzelką i słucha Mozarta. Dzień dobry wszystkim szczęściarom (tym jeszcze śpiącym), tym mniej szczęśliwym (karmiącym obecnie), i tym co maja przerąbane (uciszającym dzieciaczki|). ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Acha i skoro w dalszym ciągu wygłaszam monolog to chciałam zapytac mamy odciagajace mleczko: 1. ile razy dziennie odciągacie? 2. czy jest jakieś ograniczenie co do ilości odciągań? 3. jak dziecko zacznie pic i nie skończy to ile może mleczko postac? 4. z ilu godzin mozna mieszac mleko? 5. gdzie znalezc ile dziecko powinno wypijac mleka naraz? (emil ma prawie 7 tygodni i oproznia 125ml(ale te ostatnie 25 ml to juz tak wciska w siebie bo leci.)-no przynajmniej mnie sie tak wydaje. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. długi rękawek i śpiochy lub body z krótkim i pajac. do tego skarpetki bo ciagle nogi zimne a katar troche męczy (tzn. świszcze nosem a fridą nic nie odciagam...). przykrywam bardzo cienką pierzynką ale to już od dawna, i tak się rozkopuje. ale u nas zimno w nocy, dopiero nam blok ocieplają i pewnie wtedy się ociepli trochę, a sezon grzewczy jeszcze przed nami Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-27 o 07:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. ile razy dziennie odciągacie? - nie pomoge 2. czy jest jakieś ograniczenie co do ilości odciągań? - nie ma, jak sobie nakrecisz laktacje to bedziesz miala proporcjonalnie tyle wiecej mleka ciągle 3. jak dziecko zacznie pic i nie skończy to ile może mleczko postac? ogolnie zaleca sie wylewanie mleka napoczetego bo w nim jest slina a w slinie enzymy trawienne co = szybszemu psuciu ogolnie: temperatura pokojowa - 8-12 godzin lodówka (=< 4 st.C) - 4 dni zamrażalnik wewnątrz lodówki (wspólne drzwi) - 2 tygodnie zamrażalnik przy lodówce (osobne drzwi) - 3 miesiące głębokie zamrożenie (najwyżej -20 st.C) - 6-12 miesięcy Mleka kobiecego nie należy gotować przed podaniem dziecku (traci właściwości odżywcze i aktywność biologiczną). Mleko należy rozmrażać w kąpieli wodnej, podgrzać do temperatury około 30 st.C, nie podgrzewać w kuchence mikrofalowej (następuje zmiana struktury białek). Po rozmrożeniu mleka należy je przechowywać w temperaturze pokojowej dla dzieci donoszonych do 4 godzin, dla wcześniaków do 2 godzin, a w lodóce dla obydwu grup - do 24 godzin. Nie należy go zamrażać powtórnie. Pokarm niewykorzystany w podanym czasie należy wyrzucić. 4. z ilu godzin mozna mieszac mleko? bez ograniczen, mysle ze z doby mozna... 5. gdzie znalezc ile dziecko powinno wypijac mleka naraz? (emil ma prawie 7 tygodni i oproznia 125ml(ale te ostatnie 25 ml to juz tak wciska w siebie bo leci.)-no przynajmniej mnie sie tak wydaje. - nie pomoge Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-27 o 07:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Nerola,STO LAT!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnio najwięcej malin i winogron, bo mam koło domu ![]() Cytat:
![]() A co do pytań: 1) 2-4 razy dziennie, różnie. Nie po każdym karmieniu bo mi się nie chce ![]() 2) - nie ma, jak odciągasz często to lepiej małe ilości, po 30-40 ml, chyba że chcesz rozbudzić laktację 3) - jeśli już było podgrzewane to lepiej nie przetrzymywać, dziecko powinno taką porcję wypić w ok pół godziny 4) 10 5) zalecenia co do ilości są tylko do MM, nie wiem czy przy karmieniu piersią też. Przy mm to mniej więcej 1. miesiąc: 7 porcji dziennie po 90–110 ml 2. miesiąc: 6 porcji po 110–130 ml 3. miesiąc: 6 porcji po 130 ml mleka 4. miesiąc: 6 porcji po 150 ml mleka 5–6. miesiąc: 4 porcje po 180 ml (dziecko zaczyna już jeść nowe posiłki: zupki, kaszki, owoce, gotowane warzywa)
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
2. u nas ciepło więc bodziak na długi rękaw i skarpetki Jakieś święto??? ![]() ![]() Cytat:
![]() i dlatego słabo się w tym orientuję, ale wczoraj w nocy musiałam trochę spuścić bo cyce jak banie więc dziś w butli małej zapodam bo szkoda wylewać, a nic do mrożenia pokarmu nie mam |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
dziekuje kochane.
![]() u mnie dalej emil troche furczy ale nie bede mu juz odciagac, wykicha wszystko sam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
Marinko ja polecam matę FB. Rainforest
Odnośnie budzenia młodszego przez straszego to u Nas odwrotnie.Dlatego mały nie śpi w nocy z dużym w jednym pokoju ![]() Bruno wypił wczoraj mleko o 20:30 i spał do 6 ![]() laski mam do sprzedania butelkę dr.Browna dużą szer.szyjka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.