Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 17:07   #4231
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
My po chrzcinach!!!
Wszystko się udało, Dominik oczywiście grzeczny jak aniołek. Całą mszę przespał, nawet na polewanie wodą się nie obudził I potem jeszcze spał 1,5 godz w domu tak żeby rodzice w spokoju mogli sobie kawkę wypić. Skarbek mój kochany. Zdjęcia w klubie wstawię może dziś wieczorem, bo teraz wybieramy się na spacerek.
to pięknie się zachował czekamy na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej laski.

Ja mam normalnie młyn, jakich mało ...
Ehh dzisiaj byłam z Igorem w gim. i prowadziłam lekcje wychowawcze ( 3 )...z małym na rękach. Młodzież była zachwycona.
Zaczęłam drugą praktykę i niestety Pani Pedagog nie poszła mi na rękę...

Dziewczyny : Jaką matę edukacyjną warto kupic? do 250 zł. Bo mama chce kupić Igorkowi na chrzciny i dała mi wolną rękę, a ja nie wiem jakie są fajne, i które interesują dzieci... Pomóżcie!

no to nieźle... a jak Igorek zniósł lekcje, spokojny był?
My mamy matę Tiny Love Gymini, i bardzo fajna jest, małego interesuje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:23   #4232
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
to pięknie się zachował czekamy na zdjęcia

no to nieźle... a jak Igorek zniósł lekcje, spokojny był?
My mamy matę Tiny Love Gymini, i bardzo fajna jest, małego interesuje
Aniu o dziwo tak!
Przespał miej więcej ten czas. Ale wstał o 6 i zasnął dopiero w samochodzie o 11, umęczony płaczem i to raczej przez to.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:42   #4233
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Marinko ja mam matę fp rainforest i mały jest zachwycony

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:46   #4234
patik87
Zakorzenienie

Hej,

czytam kiedy mogę czyli na raty bo Sara znowu marudna w domu w dzień, i śpi na spacerze.
Nie mam weny na nic, umęczona jestem tą sytuacją z teściową, nie potrafię sobie poradzić i tak jak wodaqua pisze wpuścić i wypuścić.
Chyba za szybko chciałam stać się dorosła...
Wczoraj wieczorem zaprosiła swoje sąsiadki też dobre gagatki i słyszałam przypadkiem jak obmawia rodziców swojej "nowej" synowej
I bardzo nie po nosie jej, ze synek się tam wyprowadza dopóki nie zakończą budowy domu, a nie zostają u niej

Rzygam na jej widok.
Moje posty to ciągłe narzekanie, więc nie będę pisać.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:10   #4235
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Rzygam na jej widok.

No coś Ty?? A komu masz się wyżalić jak nie Nam

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Uwaga! Będzie głupie pytanie:
Kupiłam pampersy 2-ki od 3 do 6 kg. Ostatnio też takie miałam ale ... te są inne Mają inne te taśmy od góry, inne "obrazki". Wchodziłam na ich stronę, ale 2-ki mają tylko new baby, a active baby i sleep and play zaczynają się od 3-ek
To w końcu to są te same czy nie?? Różne są ?? Głupia ja

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:56   #4236
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

jacieee pomogłabym ale zwyczajnie nie wiem, ja mam ze zwierzaczkami")
Stary 2011-09-26, 19:29   #4237
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik nie mów, że chciałaś być za szybko dorosła.
Jesteś, tylko ludzie Cię otaczający (czyt. teściowa) nie są dorośli.
Pewnie marzysz o wyprowadzce,co ?
Ja też marzę, nie ze względu na to że mieszkam z teściową,
bo z nią jest ok, ale marzę o swojej kuchni, swoich zwyczajach.
Chce aby byłam tylko Ja mąż i Emilie
Taka MOJĄ rodzinkę
mam nadzieję, że wygram te 50 mln w totka i spełnię swoje marzenia

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

CHWALĘ SIĘ !!
Czapeczka
cudo ,nie?!

Pisze, ze dla chłopaka ale Ja ubiorę Emilie tak że będzie jej pięknie pasowała

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 20:02   #4238
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Marinko ja mam matę fp rainforest i mały jest zachwycony
Właśnie ta chyba mi się najbardziej podoba !

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej,

czytam kiedy mogę czyli na raty bo Sara znowu marudna w domu w dzień, i śpi na spacerze.
Nie mam weny na nic, umęczona jestem tą sytuacją z teściową, nie potrafię sobie poradzić i tak jak wodaqua pisze wpuścić i wypuścić.
Chyba za szybko chciałam stać się dorosła...
Wczoraj wieczorem zaprosiła swoje sąsiadki też dobre gagatki i słyszałam przypadkiem jak obmawia rodziców swojej "nowej" synowej
I bardzo nie po nosie jej, ze synek się tam wyprowadza dopóki nie zakończą budowy domu, a nie zostają u niej

Rzygam na jej widok.
patik pisz cały czas, ja uwielbiam czytać Twoje posty.
Czasem to czuje jakbym ja pisała pewne rzeczy, które piszesz Ty

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No coś Ty?? A komu masz się wyżalić jak nie Nam

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Kupiłam pampersy 2-ki od 3 do 6 kg. Ostatnio też takie miałam ale ... te są inne Mają inne te taśmy od góry, inne "obrazki". Wchodziłam na ich stronę, ale 2-ki mają tylko new baby, a active baby i sleep and play zaczynają się od 3-ek
kurde, nie wiem, ja w tesco widziałam dziś przecenę sleep&pley za 35 zł 70-kilka pampów, chyba 3.

Wam też tak przeciakają kupą Dady od góry?
Bo jak mi pasowały i je chwaliłam, to teraz mi kupa górą wylatuje! I mały obsrany aż pod szyję!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:10   #4239
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki
dziś tak pięknie było że też prawie cały dzień na sworzu spędziliśmy..

Marina wow super to musiało wyglądać takie lekcje z małym brzdącem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:12   #4240
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że wygram te 50 mln w totka i spełnię swoje marzenia
Nie chcę Cię martwić ale to ja wygram te 50 baniek Ewentualnie mogą być dwie 6tki

Domek znowu dziś ładnie zasnął Co prawda chwilę się prężył ale ogólnie bez zarzutu

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-26, 20:15   #4241
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc mamcie!

Dopiero teraz mam chwilke, aby napisac, bo od dzis juz dzien jak co dzien, czyli po brzegi wypelniony dziecmi, bo dziewczynki nie byly dzisiaj w przedszkolu, moze jutro pojda.

Wczorajszy dzien - chrzest - bardzo udany. Antos do poludnia grzeczny jak aniolek, non stop spal, wiec balam sie, ze da koncert w kosciele, ale o dziwo nie. Spal sobie w najlepsze, nawet polanie glowki przespal, a oczka otworzyl na chwile jak mu ciocia szatke zakladala.
W restauracji tez byl grzeczny - jadl i spal. Troche mi cisnienie podniosly moje dziewczyny, bo sie zaczely klocic o zabawki, ale w koncu wynieslismy wiekszosc do samochodu i byl spokoj. W domu bylismy o 21, kapanie i dalej spanie, nocka tez idealna. Z tym ze od 7 ostatnio juz u nas nie ma spania.

Telik gratulacje pierwszego usmiechu!

Aha... dziekuje za odp. w sprawie pocenia, wychodzi na to, ze u mnie to najintensywniejsze.

Ktoras mamusia pytala, czy starsze rodzenstwo nie budzi malucha... otoz u nas nie. Nawet klade Antka w salonie na kanapie, laski kolo niego skacza, a on jak ma spac, to spi. Jak dziewczynek teraz nie bylo, to specjalnie wlaczalam radio lub telewizor, zeby jakis halas byl, zeby sie nie odzwyczail. Uwielbia spac przy odkurzaczu. Moja teoria jest taka, ze Antek przyzwyczail sie do wrzaskow jak byl w brzuchu. A darlam sie bardzo czesto na dziewczyny.

No dobra ide sie kapac i do meza
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:32   #4242
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Nie chcę Cię martwić ale to ja wygram te 50 baniek Ewentualnie mogą być dwie 6tki

Domek znowu dziś ładnie zasnął Co prawda chwilę się prężył ale ogólnie bez zarzutu
Dziewczyny sorki ale to moj tata wygra te 50 baniek , Bo dzis obiecal mi kupic domek,
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:36   #4243
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Dziewczyny sorki ale to moj tata wygra te 50 baniek , Bo dzis obiecal mi kupic domek,
No dobra, niech stracę. Ja Ci kupię ten domek ale to ja zgarniam pulę

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-26, 20:45   #4244
Natka_
Zakorzenienie

Ale tu dzisiaj cisza

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Iza wczoraj bez wspomagaczy zrobiła sama kupkę
Nic nie pisałaś, że Izula ma problemy z kupką

Cytat:
Tatuś z córcią na spacerze,
zrobiłam szybko spaghetti carbonara
i czekam na margarynę i będę piekła babkę piaskową

U nas też dzisiaj carbonarra

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Żanetko pisałam,ze Iza robi raz na 7-9 dni i to z czopkiem.
Ale drugi raz zrobiła bez pomocy.
Brzuszek nie boli,miękki,koopa ładnie wychodzi,nawet sie przy tym nie preży,nie krzywi.
Na piersi tak może być.
Widocznie ładnie trawi mleczko.
Ojej z czopkiem... Nie wiedziałam

Cytat:
A ja byłam z małym na uczelni, pokazał sie z bardzo dobrej strony bo spał panie się nadziwić nie mogły, jak to możliwe że tak głośno, ludzi pełno a ten śpi i ma wszystko w nosie
No i porozmawiałam ze swoją promotorką, na razie bez problemu się zgodziła żebym przyjeżdżała tylko w dwa dni (muszę bo mam zajęcia), a resztę czasu mogę popracować w domu Szkoda że na te zajęcia muszę jeździć Więc mały będzie pod opieką babci czwartek i piątek + sobota bo idę do pracy...ale w sumie nie bardzo długo więc może damy radę Potem go będę przyzwyczajać do coraz dłuższej nieobecności.
Moj mały też dzisiaj był ze mną na uczelni Również grzeczniutki a nie spał-obserował i gaworzył.
Bo mój synek to muszę Wam napisać, że to straszna gaduła jest

Marina ja polecam Tiny love http://allegro.pl/mata-plac-zabaw-wy...832435071.html
Mój Dominik bardzo lubi na niej leżeć
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:58   #4245
brumek
Zakorzenienie

Ale mnie długo nie było Cały dzień A to dlatego, że dużo różnych rzeczy załatwiałam.
Ale najważniejsze - u neurologa było super Tymek oczywiście zdrów jak ryba, a lekarz się dziwił, że pediatra zdrowiusieńkie dziecko, bez najmniejszych symptomów czegokolwiek, wysłał do niego na konsultację, tylko dlatego że był nieduży przy porodzie. Przy czym wg niego Tymek wcale taki nieduży nie był Powiedział że to bardzo miło ze strony pediatrów, że przysyłają do niego takie dzieci, bo nie napracuje się wcale a pieniądze od rodziców kasuje Bo to oczywiście prywatnie było, na NFZ dopiero w listopadzie były gdzieś miejsca.

A potem odebraliśmy pesel Więc od dziś moje maleństwo jest pełnoprawnym obywatelem naszej najjaśniejszej RP

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja nie mam weny, wczoraj zle sie czulam, glowa bolala i na wymioty mnie zbieralo. Na szczescie dzisiaj juz duzo lepiej sie czuje. Malwinka od kilku dni posyla nam piekne usmiechy, ogolnie nie narzekam, choc lapie dola z powodu nieobecnosci meza, mam dosc.

Jeszcze zapytam. Wczoraj zauwazylam na brzuszku corki czerwone krosteczki, nie wiem czy to alergia? Dzisiaj jest juz tego troche wiecej, ale tylko na brzuchu. Co to moze byc?
Biedulka jesteś

A te krosteczki to coś czuję, że się zwykłe potówki okażą

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szczepieniu, Radek zniósł go dobrze, nie gorączkował.
Kończą się nam noworodki na forum
Jeszcze Bridy rodzyneczek nam zostanie przez trochę

Cytat:
Zrobiłam babkę.
Rany, na oczy mi się rzuciło, bo przeczytałam "zrobiłam kupkę" i aż mnie zatkało, że widocznie od dzisiaj nie tylko o kupkach swoich pociech będziemy rozmawiać, ale i o swoich własnych

Cytat:
A ja byłam z małym na uczelni, pokazał sie z bardzo dobrej strony bo spał panie się nadziwić nie mogły, jak to możliwe że tak głośno, ludzi pełno a ten śpi i ma wszystko w nosie
No i porozmawiałam ze swoją promotorką, na razie bez problemu się zgodziła żebym przyjeżdżała tylko w dwa dni (muszę bo mam zajęcia), a resztę czasu mogę popracować w domu Szkoda że na te zajęcia muszę jeździć Więc mały będzie pod opieką babci czwartek i piątek + sobota bo idę do pracy...ale w sumie nie bardzo długo więc może damy radę Potem go będę przyzwyczajać do coraz dłuższej nieobecności.
No to wcześnie zaczynach wyższą edukację syna!
Fajną masz promotorkę. Dobrze, że taka normalna i ludzka, i rozumie jak to jest przy małym dziecku

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Wszystko się udało, Dominik oczywiście grzeczny jak aniołek. Całą mszę przespał, nawet na polewanie wodą się nie obudził bie
klask i: dla aniołka

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
bo ja głównie karmię na leząco - z wygody i przyzwyczajenia bo długo mnie kość ogonowa bolała. U kogoś karmię na siedząco i słyszę jak połyka powietrze dużo bardziej niż na leżąco, tak więc wolę karmić na leżąco i ona chyba też tak woli.
A wiecie że ja NIGDY nie karmiłam na leżąco. Tylko i wyłącznie, wszędzie i o każdej porze na siedząco Tyle że czasem krzyżowo, a czasem spod pachy

Cytat:

I jeszcze premium są 3-6.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wczorajszy dzien - chrzest - bardzo udany. Antos do poludnia grzeczny jak aniolek, non stop spal, wiec balam sie, ze da koncert w kosciele, ale o dziwo nie. Spal sobie w najlepsze, nawet polanie glowki przespal, a oczka otworzyl na chwile jak mu ciocia szatke zakladala.
W restauracji tez byl grzeczny - jadl i spal.
Ślicznie się spisał chłopak I prosimy o zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Moj mały też dzisiaj był ze mną na uczelni Również grzeczniutki a nie spał-obserował i gaworzył.
No kurcze, w kompleksy wpadnę że wszytskie dzieci już na studia chodzą, a moje tak nic...
Stary 2011-09-26, 21:02   #4246
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale mnie długo nie było Cały dzień A to dlatego, że dużo różnych rzeczy załatwiałam.
Ale najważniejsze - u neurologa było super Tymek oczywiście zdrów jak ryba, a lekarz się dziwił, że pediatra zdrowiusieńkie dziecko, bez najmniejszych symptomów czegokolwiek, wysłał do niego na konsultację, tylko dlatego że był nieduży przy porodzie. Przy czym wg niego Tymek wcale taki nieduży nie był Powiedział że to bardzo miło ze strony pediatrów, że przysyłają do niego takie dzieci, bo nie napracuje się wcale a pieniądze od rodziców kasuje Bo to oczywiście prywatnie było, na NFZ dopiero w listopadzie były gdzieś miejsca.

A potem odebraliśmy pesel Więc od dziś moje maleństwo jest pełnoprawnym obywatelem naszej najjaśniejszej RP

Biedulka jesteś

A te krosteczki to coś czuję, że się zwykłe potówki okażą

Jeszcze Bridy rodzyneczek nam zostanie przez trochę

Rany, na oczy mi się rzuciło, bo przeczytałam "zrobiłam kupkę" i aż mnie zatkało, że widocznie od dzisiaj nie tylko o kupkach swoich pociech będziemy rozmawiać, ale i o swoich własnych

Fajną masz promotorkę. Dobrze, że taka normalna i ludzka, i rozumie jak to jest przy małym dziecku

klask i: dla aniołka

A wiecie że ja NIGDY nie karmiłam na leżąco. Tylko i wyłącznie, wszędzie i o każdej porze na siedząco Tyle że czasem krzyżowo, a czasem spod pachy

I jeszcze premium są 3-6.

Ślicznie się spisał chłopak I prosimy o zdjęcia

No kurcze, w kompleksy wpadnę że wszytskie dzieci już na studia chodzą, a moje tak nic...
Obejrzałam te premium na necie i takich nie miałam To nie wiem czemu te moje pampki takie różne.
No i dla pełnoprawnego obywatela RP.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-26, 21:10   #4247
aania_20
Zakorzenienie

Patik, współczuję, naprawdę. Tej baby to nie umiem okreslić...
Cytat:

CHWALĘ SIĘ !!
Czapeczka
cudo ,nie?!
cudo
fajniutki zakup

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wam też tak przeciakają kupą Dady od góry?
Bo jak mi pasowały i je chwaliłam, to teraz mi kupa górą wylatuje! I mały obsrany aż pod szyję!
A może lekko zapinasz i to dlatego...? Nie mam pojęcia...
Cytat:
W restauracji tez byl grzeczny - jadl i spal. Troche mi cisnienie podniosly moje dziewczyny, bo sie zaczely klocic o zabawki, ale w koncu wynieslismy wiekszosc do samochodu i byl spokoj. W domu bylismy o 21, kapanie i dalej spanie, nocka tez idealna. Z tym ze od 7 ostatnio juz u nas nie ma spania.
No to super że tak się udało! dla Antosia!
Cytat:
Ale najważniejsze - u neurologa było super

No, dziecko będzie miało skrzywioną psychikę od małego A promotorka jak ma dobry dzień to bardzo miła, czasem bywa różnie
za świetne wieści z wizyty!

Stary 2011-09-26, 21:30   #4248
DaKaro
Zadomowienie

Marina lekcje z atrakcjami .

Patik smec ile chcesz, my Cie tu zawsze pocieszymy .

AgaG swietnie, ze chrzciny sie udaly . Byly zdjecia tortow czy przeoczylam?

Brumek takich wiesci oczekujemy z kazdej wizyty . I mam nadzieje, takjak piszesz, ze to potowki.

Pytania:
1. Jakie owoce jecie i czy surowe? W jakich ilosciach?
2. Robi sie chlodniej, w czym spia Wasze dzieciaczki? Przykrywacie je czyms?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:53   #4249
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee;29639355[COLOR=Silver
[/COLOR]Uwaga! Będzie głupie pytanie:
a wiesz, że my przy kubie z pampersami też tak kiedys zrobiliśmy (bo teraz dady używam ). a zapięcia nie sa inne, tzn. takie sztywne? Bo raz kiedyś kupiliśmy zamiast elastycznych te nierozciągliwe. A rozmiar i opakowanie było prawie takie samo. Tylko po obrazku się różniły - w jednych te elastyczne zapięcia, a drugie te sztywne. Potem już patrzyliśmy na obrazki

zamotałam, może zrozumiesz

Cytat:
Ktoras mamusia pytala, czy starsze rodzenstwo nie budzi malucha... otoz u nas nie. Nawet klade Antka w salonie na kanapie, laski kolo niego skacza, a on jak ma spac, to spi. Jak dziewczynek teraz nie bylo, to specjalnie wlaczalam radio lub telewizor, zeby jakis halas byl, zeby sie nie odzwyczail. Uwielbia spac przy odkurzaczu. Moja teoria jest taka, ze Antek przyzwyczail sie do wrzaskow jak byl w brzuchu. A darlam sie bardzo czesto na dziewczyny.

No dobra ide sie kapac i do meza
Gratulacje udanych chrzcin
Ja pytałam o spanie . Kurde u mnie tez nie było nigdy ciszy, teraz też jak ją kładę to ZAWSZE chodzi albo radio albo telewizor. Jak była noworodkiem to jej nie ruszało. Teraz się budzi przez Kubę

AAAA i przeczytałam to pogrubione jako: No dobra idę kąpać męża

Cytat:
Moje śpi w pajacyku i przykryte polarowym kocykiem, a jak zimno to dwoma cienkimi.

U nas ciąg dalszy szpitala. WSZYSCY mamy katar, Kuba chyba zapalenie pęcherza. Mówi, że siusiak go boli i co chwilę lata siusiu
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 22:40   #4250
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Pytania:
Wszystkie które lubię Tzn jabłka w ilościach hurtowych, sliwki też ostatnio jadłam, a winogrona tez sporadycznie.
A śpi moje słonko w bawełnianym pajacyku + cienki bawełniany kocyk
Stary 2011-09-26, 23:25   #4251
Kajool
Zadomowienie

Brumku fajnie, ze wizyta u neurologa udana
DaKaro ja jem jabłka, banany, maliny, sliwki.
szymon spi pod moja kolderka

Cieknie mi z nosa, masakra. Nie moge spac bo durny komar mi bzyczy i robie wlasnie polowanie :/
Stary 2011-09-27, 01:53   #4252
editka2022
Rozeznanie

a moja gwiazda znow niespi,tlko gwega cos macha nogami,rozglada se i ma szysko w du....oczy jak 5 zł ani mysl spac,a ja oczy jak zapalki

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

nerola 100 latwszystkiego najlepszego
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 06:32   #4253
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej.
My jeździmy na taki typowy car boot sale. Byłaś kiedyś? U nas w okolicy są conajmniej 4. Jeden jest Wlasnie taki ze 70% wszystkiego to rzeczy dziecięce. Tam kupiliśmy karuzelke i lezaczek po 3 Ł. Jeśli chcesz to Ci post code podam i jak macie auto to Mozecie w niedziele sie wybrać. Warto.
A ten- teges było było i było super. Wszystko jest Juz na swoim miejscu, zagoilo sie i nic nie bolało.

A w ogóle to dzien dobry

U nas nocka w porządku. Wiki wstala po 1, pozniej o 4 i o 8. Wzięłam ja do siebie i polezalysmy w łóżku do 10.30. Teraz Zmykam na jakieś śniadanko.
nie mamy samochodu - T. pracuje 10 min od domu, a mnie nie jest potrzebny.Ale jak kiedys dorwiemy jakiś to wybiorę się. Zostaje mi kupowanie on line
Cytat:
Pytania:
1. jem surowe, jesli akurat mam ochotę. te które lubię:nektarynki, banany, maliny. fakt faktem, że nie bardzo mam ochotę na jakiekolwiek owoce. wiec skrajam sobie banana do musli rano. jabłek nie mam gazy, więc pewnie i na małym by się to odbiło. nie jem za dużo bo jak wspomniałam ochota po ciąży przeszła na jakiekolwiek owoce. końskie dawki jadłam w ciąży.
2. bawełniany pajacyk +polarowy kocyk, ewntualnie drugi bawełniany jak za zimno. czasem spi ze mną pod moja kołderką i nie narzeka.

a my znowu wstajemy kiedy chcemy, a chcemy o 5
Emil był grzeczny - patent z butelka na noc się sprawdza.śpi lepiej i dłużej. będę kontynuowac.
obudził się o 1 i chciał troszkę zjeśc, zmieniłam mu pampka i oczy mu się śmieją. jakoś udało mi sie około 2 uspac go. a o 4:30 mój bohater wstał i walnąl takie kupsko (wczoraj nie mógł), że aż oczy przymrużył z zadowolenia i zamruczał.a potem sie zaczął uśmiechac. to jest ulga chyba wczorajszy masaż go tak rozluźnił

A teraz gada z karuzelką i słucha Mozarta.

Dzień dobry wszystkim szczęściarom (tym jeszcze śpiącym), tym mniej szczęśliwym (karmiącym obecnie), i tym co maja przerąbane (uciszającym dzieciaczki|).

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

Acha i skoro w dalszym ciągu wygłaszam monolog to chciałam zapytac mamy odciagajace mleczko:
1. ile razy dziennie odciągacie?
2. czy jest jakieś ograniczenie co do ilości odciągań?
3. jak dziecko zacznie pic i nie skończy to ile może mleczko postac?
4. z ilu godzin mozna mieszac mleko?
5. gdzie znalezc ile dziecko powinno wypijac mleka naraz? (emil ma prawie 7 tygodni i oproznia 125ml(ale te ostatnie 25 ml to juz tak wciska w siebie bo leci.)-no przynajmniej mnie sie tak wydaje.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 06:58   #4254
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Pytania:
1. surowe: jabłka, banany, brzoskwinie i nektarynki, winogrona (rzadko i niewiele), cytryna do soku/herbaty. suszone: rodzynki i śliwki. przetworzone, najczęściej dżemy: truskawka, śliwka, wiśnia, jabłko, czarna porzeczka.
2. długi rękawek i śpiochy lub body z krótkim i pajac. do tego skarpetki bo ciagle nogi zimne a katar troche męczy (tzn. świszcze nosem a fridą nic nie odciagam...). przykrywam bardzo cienką pierzynką ale to już od dawna, i tak się rozkopuje. ale u nas zimno w nocy, dopiero nam blok ocieplają i pewnie wtedy się ociepli trochę, a sezon grzewczy jeszcze przed nami

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-09-27 o 07:00
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:02   #4255
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry Maja dała nam dziś pospać spała od 19.45 do 2.15 i obudziła się na karmienie, a następna pobudka była już o 5.30, no i po jedzeniu jeszcze dała pospać godzinkę. Tylko z wieczornym usypianiem mamy problem, bo naszą gwiazdę przyzwyczailiśmy do lulania na rączkach ze smokiem w łóżku był ryk, a jak wzięłam na ręce - 5 minut i kobiety nie było

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:08   #4256
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim szczęściarom (tym jeszcze śpiącym), tym mniej szczęśliwym (karmiącym obecnie), i tym co maja przerąbane (uciszającym dzieciaczki|).

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

Acha i skoro w dalszym ciągu wygłaszam monolog to chciałam zapytac mamy odciagajace mleczko:
5. gdzie znalezc ile dziecko powinno wypijac mleka naraz? (emil ma prawie 7 tygodni i oproznia 125ml(ale te ostatnie 25 ml to juz tak wciska w siebie bo leci.)-no przynajmniej mnie sie tak wydaje.
hmmm, nas dzis wszystkich oudzil budzik meza, inhaluje wlasnie mlodego i zaraz zinhaluje kinge bo tez furczy nosem. potem karmienie.

1. ile razy dziennie odciągacie? - nie pomoge

2. czy jest jakieś ograniczenie co do ilości odciągań? - nie ma, jak sobie nakrecisz laktacje to bedziesz miala proporcjonalnie tyle wiecej mleka ciągle

ogolnie zaleca sie wylewanie mleka napoczetego bo w nim jest slina a w slinie enzymy trawienne co = szybszemu psuciu
ogolnie:
temperatura pokojowa - 8-12 godzin
lodówka (=< 4 st.C) - 4 dni
zamrażalnik wewnątrz lodówki (wspólne drzwi) - 2 tygodnie
zamrażalnik przy lodówce (osobne drzwi) - 3 miesiące
głębokie zamrożenie (najwyżej -20 st.C) - 6-12 miesięcy
Mleka kobiecego nie należy gotować przed podaniem dziecku (traci właściwości odżywcze i aktywność biologiczną).
Mleko należy rozmrażać w kąpieli wodnej, podgrzać do temperatury około 30 st.C, nie podgrzewać w kuchence mikrofalowej (następuje zmiana struktury białek).
Po rozmrożeniu mleka należy je przechowywać w temperaturze pokojowej dla dzieci donoszonych do 4 godzin, dla wcześniaków do 2 godzin, a w lodóce dla obydwu grup - do 24 godzin. Nie należy go zamrażać powtórnie. Pokarm niewykorzystany w podanym czasie należy wyrzucić.

4. z ilu godzin mozna mieszac mleko? bez ograniczen, mysle ze z doby mozna...

5. gdzie znalezc ile dziecko powinno wypijac mleka naraz? (emil ma prawie 7 tygodni i oproznia 125ml(ale te ostatnie 25 ml to juz tak wciska w siebie bo leci.)-no przynajmniej mnie sie tak wydaje. - nie pomoge

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-09-27 o 07:14
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:20   #4257
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Nerola,STO LAT!!!

Cytat:
Pytania:
Wszystkie, surowe. Poza bananami bo po prostu ich nienawidzę
Ostatnio najwięcej malin i winogron, bo mam koło domu

Cytat:

Jak to ładnie napisane

A co do pytań:
1) 2-4 razy dziennie, różnie. Nie po każdym karmieniu bo mi się nie chce
2) - nie ma, jak odciągasz często to lepiej małe ilości, po 30-40 ml, chyba że chcesz rozbudzić laktację
3) - jeśli już było podgrzewane to lepiej nie przetrzymywać, dziecko powinno taką porcję wypić w ok pół godziny
4) 10
5) zalecenia co do ilości są tylko do MM, nie wiem czy przy karmieniu piersią też. Przy mm to mniej więcej 1. miesiąc: 7 porcji dziennie po 90–110 ml
2. miesiąc: 6 porcji po 110–130 ml
3. miesiąc: 6 porcji po 130 ml mleka
4. miesiąc: 6 porcji po 150 ml mleka
5–6. miesiąc: 4 porcje po 180 ml (dziecko zaczyna już jeść nowe posiłki: zupki, kaszki, owoce, gotowane warzywa)

Stary 2011-09-27, 07:21   #4258
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88;29641361
mam nadzieję, że wygram te 50 mln w totka i spełnię swoje marzenia :jupi:[COLOR=Silver

[/COLOR]
Cytat:
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Moje drogie kolezanki, jesteście w błędzie bo to ja wygram tą kasę totek już w Nd. puszczony i czeka na swoją milionerkę

Cytat:
Ale najważniejsze - u neurologa było super
Za neurologa a tego podkreślonego Ci zazdroszczę, bo moja nadal persona non grata ale jest postęp - odebrałam wczoraj swój dowód

Cytat:

Pytania:
1. Ja tylko jabłka i brzoskwinie czasem
2. u nas ciepło więc bodziak na długi rękaw i skarpetki

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

nerola 100 latwszystkiego najlepszego
Jakieś święto??? To wszystkiego naj naj!!!!!!!!

Cytat:

Ja mama karmiąca, ale odciąganie kiepsko mi idzie - rzadko to robię
i dlatego słabo się w tym orientuję, ale wczoraj w nocy musiałam trochę spuścić bo cyce jak banie więc dziś w butli małej zapodam bo szkoda wylewać, a nic do mrożenia pokarmu nie mam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:34   #4259
agni82
Zadomowienie

dziekuje kochane.ja sobie raz dziennie staram sie odciagac i to od razu po 125 ml.oj gdybym nie zapytala to bym zaczela odciagac 5 razy dziennie po takiej ilosci i koniec koncow ciagnelabym piersi po ziemi po jakims czasie.

u mnie dalej emil troche furczy ale nie bede mu juz odciagac, wykicha wszystko sam.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:39   #4260
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marinko ja polecam matę FB. Rainforest

Odnośnie budzenia młodszego przez straszego to u Nas odwrotnie.Dlatego mały nie śpi w nocy z dużym w jednym pokoju
Bruno wypił wczoraj mleko o 20:30 i spał do 6

laski mam do sprzedania butelkę dr.Browna dużą szer.szyjka
nową ani razu użyta tylko wyparzona.Mały jednak woli pic z butelki Mam Baby.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości