|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
Dziękujemy Cytat:
No i mała się obudziła w złym humorze. Muszę kończyć. Tyle, że poczytałam co dziś napisałyście. |
||
|
|
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
. Ja tez dawalam juz jjablko do polizania, dzisiaj rano nawet troche startego i widac, ze corci smakuje, a jak jadlam paczka to go wzrokiem pozerala. Dlatego zaczynam wprowadzac nowosci na Swieta .A tekst Klary przedni .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-12-10 o 18:15 |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór moje Damy!
no ba jasne, ze tak!! Cytat:
hahaha brawo!!! ![]() klaski :mój Żbik śpi ja chyba za chwile idę w jego ślady a on pewnie wtedy się obudzi wczoraj jak zaryknoł to pędem leciałam do jego pokoju i z barku aktywności mózgowej nie wymierzyłam w otwór drzwiowy i jak Shira nie pier... nie w framugę myślałam, że mi ręka została po drugiej stronie pokoju, ale przynajmniej się obudziłam
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() nie odniosę się do postów szczegółowo, wybaczcie ![]() dzien w biegu , poczułam magię tych świąt i pomyłam wszystkie okna (na szczęscie nie mam dużo ) i poprałam firanki ![]() i wcale nie przez mamę potem zakupy , mały ma całą szafke zapełnioną słoiczkami ![]() a ja padam na pyszczek , zaraz filmik z tż bo trzeba sie jakoś zrelaksować miłego wieczorku dla chorowitków duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka dla nieśpiących w nocy -podmiany dzieci na te śpiące
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam sił. Marud na całego.Sto tysiecy razy przebieranie, bo śliniaków czystych brak. Ide spać. |
|
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Miałam dziś intensywny dzień, a po południu byliśmy z dzieciakami na basenie. Lila robiła wielkie oczy na wszytsko ale to co robi Filip to jest jakas masakra Ratownicy bili mu dziś brawa bo on kocha wodę, umie już pływać sam (z tymi pomponkami na ramionkach), skacze na bombę do wody, wsadza głowę pod wodę, nurkuje i w ogóle jakby nie miał uszu to uśmiech miałby dookoła głowy Zaczynam nadrabiać bo dziś nie zaglądałam nawet.... Cytat:
a już tak ładnie spała 20 do 3/4 wydaje mi się że to taki etap i nic tylko przeczekać, mała rośnie i pewnie potrzebuje więcej jedzenia. Dajesz jej mleko jak się obudzi??edit: ech doczytałam że ona jeść nie chce tylko zabawa jej w głowie.... to moja rada jest bardzo odkrywcza - przeczekaj!
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-10 o 21:12 |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas juz juz ok i ja i maly jestesmy zdrowi. Maly stal sie chrupkowym potworkiem. uwielbia chrupki kukurydziane. No i jest taki ciekawy swiata.
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool a jalie dajesz te chrupki, te najzwyklejsze?
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam napisać... my dziś przeżyliśmy koszmar ... mały wygłupiał się z tatą , tańczyli i nagle mleko zaczęło mu lecieć nosem, nie mógł złapać powietrza... myslałam, że umrę nie mam pojęcia czemu tak się stało, nie był zaraz po jedzeniu ...
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje takie długie pałeczki. Patrze tylko, zeby były bez soli
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem doskonale o czym mówisz bo przeżyłam już parę takich akcji z Filipem parę razy się zadławil jedzeniem
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka, kumy moje kochane
![]() Byliśmy dziś we trójeczkę w Smyku, Świecie Dziecka i Ikei W Smyku kupiliśmy Tymonkowi 3 pajace, w Świecie taką ramkę, do której już od czasów ciąży mnie ciągnęło (http://www.bezpiecznydzieciak.pl/pro...-BABY-ART.html - cudna, mówię Wam ) i kupiliśmy zwykłe, przezroczyste, tanie wazoniki, które chcę poozdabiać kamyczkami i dać całej rodzinie jako dodatek do prezentów świątecznych Cytat:
![]() Cytat:
2. Twój iPad mi podpadł ![]() 3. Bo ja się stęskniam, moja droga ![]() Lecę nadrabiać.
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nie mam czasu dla Was ![]() Małż w domu, mieliśmy gości (dziadki - chyba zapomnieli o Mikołajkach dla Zosi ).Dziś była pierwsza marchewka i poszła jako tako, Zosia minę miała kwaśną, ale mieliła ![]() Ona chyba wie kiedy tata ma wolne, bo ładnie w nocy śpi i rano też się nie zrywa. Tylko z zasypianiem nocnym jest problem, bo w łóżeczku nie chce, zwalam na skok i ząbki. Samrowałam dziś Bobodentem, przynajmniej nie płakała z żalu tylko ze złości :P Dobrej nocy Kobietki! |
|
|
|
#4275 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas zawsze ubiera się dzień przed Wigilią ![]() Cytat:
I to zwykłe przeziębienie przeszło w taki stan?Cytat:
A w takim wypadku zdecydowanie złym pomysłem jest dokarmianie MM...Cytat:
Cytat:
Marzę o tym żeby Tymek też pokochał pływanie, bo ja kocham ![]() NARESZCIE Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- No wiesz, jak możesz ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Dziewuszki chcę sobie kupić kamerę, bo już mnie denerwują te kiepskie filmy, które robi nasz aparat. No i potrzebuję opinii. Ma któraś z Was jakąś, którą może polecić? Na razie myślę o takich dwóch: http://www.skapiec.pl/site/cat/18/co...4_komentarze/2 i http://www.ceneo.pl/12607403
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż trzymał go tyłem do siebie a ja stałam na przeciwko akurat i tyle tylko , że przechyliliśmy go do przodu ale pewnie to nic nie dało... myslę ,że mleko sie po prostu cofneło i dlatego złapał oddech...nie życzę najgorszemu wrogowi tego widoku i całej sytuacji dziwi mnie tylko to , że nigdy ale to nigdy się wcześniej nic takiego nie wydarzyło no i był cały czas pionowo, teraz martwię się tym, że może to ma jakąś inną przyczynę niż te wygłupy
|
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszym razem Filip zadławił nam się bułką, która mu się zlepiła w dużą kulkę i nie mógł jej przełknąc, zacząl się dławić az zrobił się czerwono-fioletowy na buzi. tż szybko złapał go do góry nogami i walił po plecach aż wyszło ![]() ostatnio Lilka też mi się zakrztusiła, dawałam jej jabłuszko i jak miała je w buzi to zamiast połykać to zaczęła piszczeć itd aż się zadławiła i nie mogła tchu złapać, Wzięłam ją , obróciłam buzią w stronę podłogi i klepałam po pleckach żeby jej się odbiło, bo słyszałam jak jej to rzęziło w gardle.. niestety takie chwile są straszne i te sekundy kiedy twoje dziecko nie może złapać tchu trwają wieczność
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-12-10 o 22:56 |
|
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że u Was wszystko w porządku... Ja jestem załamana.
Jest najgorzej na świecie ![]() ![]() Siedze i rycze i nie wiem co dalej... ![]() ![]() ![]() Przepraszam, ale musiałam to wyrzucić z siebie...;(
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że jak cos stałego ma w gardełku to jeszcze sensowne jest dla mnie odwracanie i klepanie po pleckach ale jak mu mleko się cofało to porażka!! odwroce to znowu się zakrztusi bo będzie mleko "wracac" , nic nie zrobię to umrę ze strachu i nie daj boże samo nie przejdzie ... koszmar ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- co sie dzieje?? |
|
|
|
|
#4280 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a co z dzieciem w tym czasu zrobiłaś daj troche energii do sprzatania(bo ja uwielbiam porządek a nienawidzę sprzątać) ja póki co ze świąteczych przygotowań : 1)myślę nad planem porządków i pichcenia ![]() 2)kupiłam kilka bombek ![]() a tak naprawde uwielbiam święta i przygotowania, ale w tym roku chyba troche zwolnię tempa i nie bede stawać na głowię by wszystko wysprzątać i upiec 5 placków, bardziej przyłoże sie do spiewania kolęd Jasiowi i tworzenia atmosfery spokoju. ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
ojej co się stało?????
|
#4282 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko mi się zawaliło. Moje małżeństwo się posypało, a H. zadzwonił dziś tylko powiedzieć, kiedy może przyjść po swoje rzeczy, nawet nie zapytał słowem o syna...
Mysłałam, że chce porozmawiać, cokolwiek po tym co wczoraj odwalił.... A on tylko chce zabrać swoje rzeczy i tyle. ![]() ![]()
|
#4283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może Ty go poproś o rozmowę?
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teliczku mały w trakcie mycia okien spacerował z dziadkami było piekne słoneczko a mnie pomagał mąż ( tez umył 1,5 okna ) więc szybko poszło
|
|
|
|
|
#4285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też uwielbiam święta i nigdy nie mogłam zrozumieć tego, że ludzie narzekają na pośpiech, dużo spraw do pozałatwiania w tym czasie itp. Dla mnie cała ta otoczka jest cudowna, bo taka wyjątkowa. Nawet jeśli wiąże się z dużo ilością przygotowań i rzeczy "to do" U nas zawsze choinka była taka stonowana, tzn. w jakiejś określonej kolorystyce, stylu - bardzo o to dbałam. Ale w tym roku chcę żeby była kolorowa, obwieszona i pstrokata, jak taka przysłowiowa choinka, żeby Tymek miał na co patrzeć ![]() Cytat:
Dlaczego o co chodzi Co z tymi facetami się dzieje?
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4287 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Coś mi się nie udaje być na bieżąco. U rodziców odeszły mi domowe o obowiązki, ale Hania z kolei jest bardziej absorbująca w nowym miejscu. Zęby nadal dają się we znaki, a nie chcą się pokazać. Przyszedł oball i powiem Wam, że faktycznie jest poręczny dla takiego malucha, ale Hania się strasznie denerwuje, że nie może go włożyć do buzi i krzyku jest co nie miara.![]() Ostatnio pisałyście o prezentach od tż po porodzie i ja też od swojego nic nie dostałam. Smutno mi z tego powodu cały czas, ale jakoś nie mam serca powiedzieć o tym tż bo wiem, że miał wtedy dużo na głowie. W szpitalu byłam już 4 dni przed porodem, on codziennie w godzinach odwiedzin do mnie przyjeżdżał i po cc tak samo. Spał po kilka godzin, lub wcale bo ciągle pracował, żeby po naszym powrocie móc spędzić z Nami czas. Po wyjściu ze szpitala wszystko było posprzątane, poprane, a lodówka zapełniona i był z Nami w domu przez 2 tygodnie-wiem, że to bardzo dużo, ale mógłby być do tego jeszcze kwiatek, czy jakaś pierdoła... Na szczęście o urodzinach, imieninach, czy innych świętach pamięta. (Na Mikołajki dostałam wypasioną...wagę - fakt, że narzekałam, że ta którą mamy jest niedokładna i nie wiem jak mi idzie moje zrzucanie kg ale się takiego prezentu nie spodziewałam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co jeszcze pamiętam to: Dakaro, gratulacje dla Malwinkowego ząbka. Marina, super że mieszkanko tak się Wam podoba i wreszcie czujesz się jak w domu. mi przy moim 7kilowcu kręgosłup pęka w pół. |
||||
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
zmęczenie wygrywa ... dobranoc kobietki
|
|
|
|
#4289 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, gdybym miała brać udział w biegu na 60 m (czy jaki to był ten najkrótszy dystans) w którym płacząca z głodu Hania byłaby na mecie, to czas biegu na pewno byłby moim życiowym rekordem.
![]() Zapałeczka,mam nadzieję, że to jednak chwilowy kryzys... A co tż przeskrobał? IwonaP, wisisz na pasku i mi się przypomniało- 3mam za Was mocno kciuki. Musieli Was nieźle wystraszyć z tą główką- dobrze, że na strachu się skończyło. A co do zębów to ... ale najważniejsze, że są dobrze umiejscowione. )Brumek, przypomnij proszę tą szczoteczkę elektryczną którą polecałaś. ![]() Czy któraś z Was ma/używała depilator laserowy? Polecacie takie cudo? Podobno po odpowiedniej ilości zabiegów włosy znikają w 80%.Na gruponie jest dosyć ciekawa oferta i zastanawiam się nad zakupem. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-12-11 o 00:39 |
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

za szczepienie i nowe umiejętności
w wyniku czego ja chodze jak zombie, alem szczesliwa, bo to oznacza ze szybko rosnie
.

klaski :
wczoraj jak zaryknoł to pędem leciałam do jego pokoju i z barku aktywności mózgowej nie wymierzyłam w otwór drzwiowy i jak Shira nie pier... nie w framugę myślałam, że mi ręka została po drugiej stronie pokoju, ale przynajmniej się obudziłam

nie mam pojęcia czemu tak się stało, nie był zaraz po jedzeniu ...
parę razy się zadławil jedzeniem

U nas zawsze ubiera się dzień przed Wigilią

- fakt, że narzekałam, że ta którą mamy jest niedokładna i nie wiem jak mi idzie moje zrzucanie kg ale się takiego prezentu nie spodziewałam 
Musieli Was nieźle wystraszyć z tą główką- dobrze, że na strachu się skończyło. A co do zębów to