Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-20, 11:55   #4261
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
tak, wiem że w mleczku są przeciwciała, ale z drugiej strony mogę Ją zarazic droga kropelkową.

Dziewczyny - Mamy Dziewczynek - mam pytane, bo już zgłupiałam - każdy mówi co innego i piszą też różnie - czy Wy przemywacie pipcie dokładnie usuwając tez ten biały nalot między wargami, czy tylko powierzchownie myjecie?
Dziękuję Wam z góry za odpowiedź.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Evvcia będe trzymała kciuki, oczywiście! Sporo masz tych egzaminów? A to jest licencjat?

Co do kupki to nie mam pojęcia, bo moja jeszcze nigdy nie zrobiła zielonej, także nie wiem co może wpłynąc na taki kolor. Słyszałam tylko że czasem po jedzeniu zielonych rzeczy kupka nabiera też takiego koloru. Ale pisałaś że już jadłaś kiedyś pekińską i kupka była normalna, więc nie wiem..

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Moja czasem dłużej zasypia w ciągu dnia, ale rozumiem to po prostu w ten sposób, że ma coraz dłuższy czas aktywności, a mniej snu. W nocy usypia dosc szybko, no tylko w ostatnią noc był wyjątek..

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Oj przykro mi że Vikunie brzuszek bolał, Biedulka Mała

A ściągnęłąs bardzo dużo!
Ja też ostatnio wylałam odciągnięte mleko (po karmi, bo małą bolał brzuszek po gazowanym).
Co do zielonej kupki, to u Hani taka była jak zjadłam sałatę i po szpinaku...
Co do mycia, to nam położna jeszcze w szpitalu kazała rożkiem chusteczki nawilżanej przecierać między wargami... ale jak Hanię kąpię, to nie pakuję tam rąk... choć nie wiem czy dobrze robię i też chętnie poznam wasze doświadczenia...
A w załączniku Hania jak śpi na araba, i Jej wczorajszy wyczyn - tak wysoko, to pierwszy raz się dźwignęła, a ja nie złapałam na zdjęciu dokładnie - bo jak się zorientowałam co robi, to mi chwilę zeszło złapać i włączyć aparat. A to zdjęcie w sukieneczce zrobiłam w piątek z okazji Jej miesiąca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18.05.2012.jpg (99,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090419.jpg (50,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090405.jpg (85,1 KB, 25 załadowań)
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 12:05   #4262
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

wyslalam smsa do Rybki wczoraj - ale info ze ''nie dostarczono'' (??)

Emigra sliczna ta sukieneczka na chrzest - taka skromna i bedzie Julci w niej wygodnie pewnie.

Gosia pytalam wczoraj - ale moze umknelo jak u Was z katarkiem? jakie mieliscie kropelki przepisane od GP, bo u nas z tym katarkiem nie jest lepiej - az w nosku zaschniete glutki i od fridy chyba az troche podraniony nosek i krwi troszke zaschnietej, wiec nie chce juz fridy uzywac aby nie podraznic bardziej bo to niebezpieczne. nawilzam sprayem do noska, ale pojade dzis po sol fizjologiczna, a moze jutro sie wybiore sie do GP - ale te wizyty zawsze sa bez sensu - bo niczego sie na nich nie dowiaduje.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 13:26   #4263
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Wczoraj przyleciala tesciowa i bedzie cale 3 tygodnie!
Mam nadzieje,ze to przezyje.Boze daj mi sile

Cytat:
Dziewczyny - Mamy Dziewczynek - mam pytane, bo już zgłupiałam - każdy mówi co innego i piszą też różnie - czy Wy przemywacie pipcie dokładnie usuwając tez ten biały nalot między wargami, czy tylko powierzchownie myjecie?
ja przemywam dosc dokladnie...

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
gucia jak ci pięknie głowę trzyma Rety moja może ledwo milimetr podniesie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Gucia sliczne masz corcie

Cytat:
Gucia śliczne masz Córeczki

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Co do mycia, to nam położna jeszcze w szpitalu kazała rożkiem chusteczki nawilżanej przecierać między wargami... ale jak Hanię kąpię, to nie pakuję tam rąk... choć nie wiem czy dobrze robię i też chętnie poznam wasze doświadczenia...
A w załączniku Hania jak śpi na araba, i Jej wczorajszy wyczyn - tak wysoko, to pierwszy raz się dźwignęła, a ja nie złapałam na zdjęciu dokładnie - bo jak się zorientowałam co robi, to mi chwilę zeszło złapać i włączyć aparat. A to zdjęcie w sukieneczce zrobiłam w piątek z okazji Jej miesiąca

i Hania

a powiedzcie mi dziewczyny, co jest z Rybka, ze tak probujecie sie znia skontaktowac... niestety nie jestem zbyt na bierzaco
Stary 2012-05-20, 13:27   #4264
Mravka
Zadomowienie

Witajcie Kobietki
Widzę, ze weekendowo pustki (dzieki temu miałam mniej do nadrabiania )
Przede wszystkim nadrobiłam maila..ale nasze dzieci rosna!
Asika, ale masz cudnie zdjecie z Zuzanka!
Balbinka, jaki Julek juz duzy!!
Claudia słodziak z Twojego Synusia

Emigra, ale się ładnie obłowilas. Bardzo mi sie podoba sukienka dla Julci (bardzo lubie takie skromne rzeczy do tego kilka dodatków i poprostu bajka!). Ja tez ostatnio "popłynelam" z ubrankami i zamówilam na stronie która Ci podalam. Jakies Body, rampersy,czapeczki..z Filemonem i Reksiem. Teraz T. ma zadanie bojowe,bo musi zakupic cos dla Mlodego na chrzciny. Wlasnie wrocil i mamy body plus czapeczka i spodenki. Nie jest to nic fikusnego, ale podoba mi sie. Ciezko o gładkie, bawełnianie i białe

Lenka zdrowka dla Ciebie i mam nadzieje,ze Kaja nie bedzie dzis w nocy tak dokazywac

Monia oo czytalam Twoj opis z wizyty w zlobku. Kurcze no mnie by to tez zniechecilo .Kazdy chce aby Jego dziecko mialo jak najlepiej i nie chodzilo z pelna pielucha nie wiadomo ile . Wiem,ze to wcale nie przesadza o jakosci "obslugi" w takim miejscu,ale jednak czlowiek sie juz zniecheca..
My tez w najblizszym czasie bedziemy zwiedzac potencjalne żlobki, chcemy aby Robson szedł od stycznia. Mam nadzieje,ze uda sie cos znalezc..bo kwestia Jego wieku tez znacznie ogranicza poszukiwania

Zia u Nas zasypianie (odkad Rob zakumał baze) to tak naprawde ok 10 min, chyba,ze napadnie Go bąk znienacka zanim zasnie na dobre to dluzej. Jednak raczej w 20min caly proces sie zamyka. Jestem z Niego dumna, bo naprawde ulatwia mi to zycie(i plecy tak nie bola od wiecznego schylania sie i "pocieszania")
Nauka sie oplacila

desia
biedna Viki;/ ale dopoki czlowiek nie sprobuje to nie wie. Ja tez mam zawsze wyrzuty jak cos zjem i zaszkodzi Małemu...ale skad mamy wiedziec. Najwazniejsze,ze szybko zareagowalas i nie "poglebialas" jeszcze problemu

evcia wracaj wracaj...stolica czeka

wlasnie obrabiam zdjecia i jakis filmik takze potem sie dorzuce na mailu. Mlody ladnie spi..jeszcze ma jakies 30min do jedzenia..wiec ja tez skorzystam i zjem cos przed porą dojenia

konia hehe sałatka grecka...ojjj zjadłabym, ale u Nas poki co ogorek zielony nie przechodzi..a fety tez nie zjem,bo odstawilam nabial ;/ Zjedz za mnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 13:40   #4265
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczęta...ja za niedługo nie nadążę z mlekiem dla Andrei . Ona je i zwraca śluzem. Kiedy jej to przejdzie?
Co do zielonej kupki...to moja ma czasami lekko zabarwioną, bo ja biorę żelazo.

Emigra śliczne zakupy i Juleczka!!

Gucia śliczne dziewczęta!!

Gkatarzynka, ale ładnie Hania głowę zadziera

Andrea dopiero zasnęła. Nie spała o 10.00 i była tak zmęczona, że aż mi jej szkoda było.
Stary 2012-05-20, 14:26   #4266
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Impreza (urodziny Filipa) udana, Filip poszedl spac dopiero po 22, zasnął w dwie sekundy
Za to ja sie czuje coraz gorzej, jak migdal mnie juz nie boli, tak gardło zaczelo
Ale to chyba wirusowa sprawa, bo angina ropna na co biore antybiotyk to wina bakterii..
lenka Tez wlasnie sie zastanawialam co mozna brac na gardlo karmiąc... Chyba nie za wiele

lenka super ze z bioderkami wszystko dobrze
Co do palenia, tez nie chcialabym znow wracac do tego nałogu i tak jak Ty chcialabym tylko imprezowo
Lenka ja tez pijam czasem karmi i wygazowuje wczesniej bo raz wypilam takie gazowane wieczorem i noca Mały troszke sie meczyl.

Monia ja pije kawe puszczalska rano taka slabsza z 1 lyzeczki.

desia ja tez zjadlam kiedys surowke z bialej kapusty i Szymonka troszke bardziej prezylo ale nie jakos strasznie. Tak jak Ty zorientowalam sie po czasie

Flowerbombka, konia dziekuje, urodziny udaly sie super ale bylam tak wymeczona ze w nocy Szymon z moimi smoczkami mogl robic co chcial Ja mu tylko dawalam a mama ktora ze mna spała mowila ze Młody bawil sie, chwytal sobie puszczal kiedy chcial a mnie nic nie ruszalo tak twardo spalam

konia a jak urodzinki tzta? no i czy wyszlo z tymi kwiatami? ja tez mialam salatke po grecku z feta

gucia sliczne masz dziewczyny!

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Mravka Robert jak zwykle przeuroczy, cudowny jest! Uwielbiam to jak takie maluszki wierzgaja nozkami jak sie ciesza
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:38   #4267
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nie zgadniecie, kto nas odwiedzi
No kto ?

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Wow, slicznie przytrzymala glowke. Moja w tym samym wieku ale tak wysoko chyba jeszcze nei dzwiga. I zdjecie w sukience boskie

Emigra, piekne ciuszki! Mam nadzieje ze Julci szybko przejdzie ten skok i wroci twoj spokojny anioleczek
Mam pytanie odnosnie tego drewnianego luku z zabaweczkami z ostatniego zdjecia - co to jest i skad? Ja wlasnie myslalam nad takim przekonym palakiem, zeby sie np. dalo na przewijak postawic...

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Zia u Nas zasypianie (odkad Rob zakumał baze) to tak naprawde ok 10 min, chyba,ze napadnie Go bąk znienacka zanim zasnie na dobre to dluzej. Jednak raczej w 20min caly proces sie zamyka. Jestem z Niego dumna, bo naprawde ulatwia mi to zycie(i plecy tak nie bola od wiecznego schylania sie i "pocieszania")
Nauka sie oplacila

wlasnie obrabiam zdjecia i jakis filmik takze potem sie dorzuce na mailu. Mlody ladnie spi..jeszcze ma jakies 30min do jedzenia..wiec ja tez skorzystam i zjem cos przed porą dojenia
Super Mravka ze Robsonik tak ladnie zasypia. Ja sie jeszcze chyba troche potrudze z ulepszaniem moich metod usypiania, bo chyba zbyt uwierzylam ze Ania sie umie zawsze sama uspokoic - widoczne nie umie
Super filmik z karuzelka, mam taka sama wiec muzyczka znajoma. Czy ty uzywasz karuzelki do zasypiania czy w czasie keidy R. nie spi? Bo ja kombinuje zeby wlasnie puszczac Ani muzyczki kiedy nie spi no ale nie wiem...

Dzis pojechalam w czasie drzemki poszwedac sie Ania w wozku (tzn kolka plus fotelik samchodowy) po CH. Czy wasze bobasy spia zazwyczaj w takich okolicznosciach czy sie rozgladaja ciekawie?
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 14:46   #4268
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem delikatnie przemywam chusteczką, w kapieli jak wierzga nózkami niestety jest ciężko.

_________________________ _____________________
Ok, nie będe robiła tajemnicy, mam nadzieję, że nie dostanę po nosie za to.
Zariah urodziła Elizkę 13 marca. Zdrowiuteńka i śliczniutka.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:46   #4269
emigra
Zakorzenienie

Ziaa to jest takie drewniane mobile (nie wiem jak nazwac to po polsku) kupione w ikei http://www.ikea.com/de/de/images/ssc...XXXXXXX_SA.JPG
Ja nad przewijakiem mam cos takiego powieszone (jest leciutkie jak nie wiem, paczka chusteczek hig. chyba jest ciezsza ) http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/90176759/
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:53   #4270
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dzis pojechalam w czasie drzemki poszwedac sie Ania w wozku (tzn kolka plus fotelik samchodowy) po CH. Czy wasze bobasy spia zazwyczaj w takich okolicznosciach czy sie rozgladaja ciekawie?
Moja w sklepie się budzi. Jak idę do lokalnego marketu zrobić zakupy mam tylko 5-10 minut - łącznie z zapłaceniem i zapakowaniem produktów.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-20, 14:56   #4271
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej
Impreza (urodziny Filipa) udana, Filip poszedl spac dopiero po 22, zasnął w dwie sekundy
Za to ja sie czuje coraz gorzej, jak migdal mnie juz nie boli, tak gardło zaczelo
Fajnie ze sie urodziny Filipka udaly! Sa jakeis zdjecia?
Trzymam kciuki zebys sie szybko wykurowala, na pewno Ci ciezko ogarniac w domu jak sie tak slabo czujesz...

Cytat:
Ziaa to jest takie drewniane mobile (nie wiem jak nazwac to po polsku) kupione w ikei http://www.ikea.com/de/de/images/ssc...XXXXXXX_SA.JPG
Ja nad przewijakiem mam cos takiego powieszone (jest leciutkie jak nie wiem, paczka chusteczek hig. chyba jest ciezsza ) http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/90176759/
Oba wynalazki super, lece na irl strone ikei patrzyc czy maja... Super ze to drugie takie lekkie, bo kombinowalam walsnie zeby cos zwiesic na pinezke z sufitu nad przewijakiem
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 15:01   #4272
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
i tu moje corunie

Sliczne

Cytat:

Ja przy Wiki mialam tak,ze polozna nie kazala zmywac tego nalotu,no i jej posluchalam,a potem lekarka mnie opieprzyla,czy chce zeby mala infekcji dostala,ze to trzeba dokladnie zmywac i tak samo codziennie myc dokladnie miedzy wargami.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wyslalam smsa do Rybki wczoraj - ale info ze ''nie dostarczono'' (??)

Gosia pytalam wczoraj - ale moze umknelo jak u Was z katarkiem? jakie mieliscie kropelki przepisane od GP, bo u nas z tym katarkiem nie jest lepiej - az w nosku zaschniete glutki i od fridy chyba az troche podraniony nosek i krwi troszke zaschnietej, wiec nie chce juz fridy uzywac aby nie podraznic bardziej bo to niebezpieczne. nawilzam sprayem do noska, ale pojade dzis po sol fizjologiczna, a moze jutro sie wybiore sie do GP - ale te wizyty zawsze sa bez sensu - bo niczego sie na nich nie dowiaduje.
Rybka odezwala sie,ze nie pisala,bo byli u niej rodzice,ale ma sie niedlugo odezwac do nas.Wszystko u nich w porzadku.

U nas z katarkiem juz OK,tzn poszedl sobie ten niedobry,ale trzymal Eryczka 12 dni az!Lekarz przepisal Normal Saline Nasal Drops,sklad:sodium chloride,bezalkonium chloride solution.Tylko ciezko,bo to krople,a Eryk sie wyrywa i nie bylam czesto pewna czy mu wlecialo do nosa.

Cytat:
lenka Tez wlasnie sie zastanawialam co mozna brac na gardlo karmiąc... Chyba nie za wiele

No wlasnie mozna ponoc brac na gardlo,tu jest napisane:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...5.html?page=1&
Stary 2012-05-20, 15:08   #4273
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

_________________________ _____________________
Ok, nie będe robiła tajemnicy, mam nadzieję, że nie dostanę po nosie za to.
a skąd wiesz?? odezwała się do Ciebie??

No to gratulacje dla niej
Stary 2012-05-20, 15:14   #4274
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
a skąd wiesz?? odezwała się do Ciebie??

No to gratulacje dla niej
tak

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-20, 15:20   #4275
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
tak
no to super
a wiadomo czemu się nie odzywa??

czyli mogę umieścić info na 1 stronie??
Stary 2012-05-20, 15:24   #4276
gosia261282
Gang Iren

Super,ze u Zariah wszystko OK!

A zapomnialam napisac:
mamy dzis miesiac!!
Stary 2012-05-20, 15:25   #4277
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
no to super
a wiadomo czemu się nie odzywa??

czyli mogę umieścić info na 1 stronie??
Tak.
Przeprowadzka, brak internetu, czyli... proza zycia
Możesz ją dopisać do listy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-20, 15:26   #4278
emigra
Zakorzenienie

Zia wlasnie to drugie jest tak lekki ze spokojnie na pinezce moze wisiec

Jula wczesniej przesypiala wizyty w sklepach czy CH ale teraz czesto sie wybudza i jest ciekawa co sie dzieje wkolo i gdzie jest. Wczoraj na zakupach miala tak rozszalale oczy ze nie wiedziala gdzie patrzec niestety zaowocowalo to po chwili jej rozdraznieniem i marudzeniem i musialysmy zbierac sie do domku - w domu dziecko cud - no do czasu

Karolca to gratulacje dla Zariah ! Urodzila chyba w terminie coß Bo o ile sie nie myle miala termin tak jak my szkoda, ze sie nie odzywa do nas i sie nie pochwalila pozdrow ja serdecznie jak bedziesz miala okazje
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 15:56   #4279
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Zia mam pare zdjec ale nie za wiele, bo Filip teraz zamiast pozowac do zdjec to pokazuje pupe i chce zeby robic zdjecia pupy. No coz taki wiek kiedy dziecko lubi sie wyglupiac ale przez to mam malo zdjec z Filipem i nawet ostatnio jak chcielismy zrobic rodzinne to sie nie dalo

gosiu widzialam ta stronke i tam jest dozwolony Cholinex i mam nawet Cholinex wiec poczytalam ulotke a tam oczywiscie napisane jest, ze trzeba poradzic sie lekarza. Niby na tej stronce pisze ze mozna, ale jakos net dla mnie jest malo wiarygodny.
Mysle ze to co dziala miejscowo czyli moze tamtum verde mozna bo to tak dziala. Ale dzieki Gosiu

karolca szkoda, ze Zariah urwala z nami kontakt, jednak ciesze sie bardzo ze wszystko jest dobrze bo sie martwilam.
W takim razie gratulacje dla ZariahMogłaby sie pochwalic coreczką
SZYMONEK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 16:00   #4280
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Zia mam pare zdjec ale nie za wiele, bo Filip teraz zamiast pozowac do zdjec to pokazuje pupe i chce zeby robic zdjecia pupy. No coz taki wiek kiedy dziecko lubi sie wyglupiac ale przez to mam malo zdjec z Filipem i nawet ostatnio jak chcielismy zrobic rodzinne to sie nie dalo

gosiu widzialam ta stronke i tam jest dozwolony Cholinex i mam nawet Cholinex wiec poczytalam ulotke a tam oczywiscie napisane jest, ze trzeba poradzic sie lekarza. Niby na tej stronce pisze ze mozna, ale jakos net dla mnie jest malo wiarygodny.
Mysle ze to co dziala miejscowo czyli moze tamtum verde mozna bo to tak dziala. Ale dzieki Gosiu

karolca szkoda, ze Zariah urwala z nami kontakt, jednak ciesze sie bardzo ze wszystko jest dobrze bo sie martwilam.
W takim razie gratulacje dla ZariahMogłaby sie pochwalic coreczką
Aguśka, wszystkie leki mają w ulotce napisane, że trzeba poradzić się lekarza. Nawet paracetamol. Tak jest w przypadku ciązy i karmienai piersią.
Warto się zapytać jakiegoś lekarza, przyda się nam ta wiedza na później

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-20, 16:06   #4281
MoniaHan
Wtajemniczenie

Gratulacje dla Zariah!!!

Dobrze ze u Rybki wszystko ok. moja kuzynka do mnie zadzwonila - mowie do niej - 2smsy ci wyslalam wczoraj - a ona ze nic nie dostala, musze sprawdzic swoj nowy ''mega wypasiony telefon'' ktory Tz mi zprezentowal bo cos chyba z tym sprzetem nie teges i Rybka tez nie otrzymala ode mnie smsa.

Zia moja Hanka w sklepach spi jak kamien, w zlobku ogladala wszystko (bo w sumie to jej najbardziej dotyczy - wiec sie wtedy obudzila obserwowala wszystko przez 45 min i ani razu nie zaplakala

Gosia dzieki za info odnosnie katarku u Eryka - dobrze ze juz go nie meczy.
Tz pojechal do Tesco do apteki i chcial kupic sol fizjologiczna - ale pani farmaceutka powiedziala ze tutaj raczej w aptekach nie kupi.
wiec kupil ten spray ktory uzywamy :calpol saline nasal spray, porownam sklad z Twoim.

Gosia dzieki za info odnosnie katarku

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:08   #4282
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczęta...ja za niedługo nie nadążę z mlekiem dla Andrei . Ona je i zwraca śluzem. Kiedy jej to przejdzie?
Co do zielonej kupki...to moja ma czasami lekko zabarwioną, bo ja biorę żelazo.

Gucia śliczne dziewczęta!!

Gkat.
jak sie unormuje, to ona nie bedzie nadazac za twoim mlekiem

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
oj rozglada sie rozglada... w wozku na spacerze tez juz coraz czesciej jest aktywna

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

no i bym zapomniala

gratulacje dla Zariah ... i fajnie, ze dala jakis sygnal
Stary 2012-05-20, 16:30   #4283
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Zariah gratki

my po spacerku siedzimy sami w domu bo maz poszedl do babci swojej
Stary 2012-05-20, 16:32   #4284
Roksape
Zadomowienie

Karolca Tak myślałam, że ta niespodzianka to info o Zariah, martwiłam się, że coś jest nie tak. W każdym razie spóźnione Gratulacje dla niej

Emigra Piękne ciuszki, stroisz maleńką Ale jak tu się nie oprzeć zakupom jak w koło tyle pięknych rzeczy

Dzięki dziewczyny, że napisałyście o tym białym nalocie co nasze dziewczynki mają. Też nie wiedziałam co z tym robić, zawsze wymywałam ile się dało ale skoro mówicie, że trzeba to robić to dokładniej teraz będę to zmywać.

Tak w ogóle to Witam

Była dzisiaj u mnie koleżanka, zaprosiłam ją do siebie bo 1 czerwca wyjeżdża do pracy do Norwegii i wraca w połowie sierpnia, ale zaraz po tym wyjeżdżają na stałe do Rybnika z chłopakiem. Będzie mi się za nią tęsknić bo to moja najlepsza przyjaciółka i zawsze mogłam na nią liczyć podobnie jak ona na mnie. Z drugiej strony cieszę się bo może tam prędzej znajdą jakąś prace bo w moich stronach nie ma czego szukać.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Brakuje nam jeszcze tylko wieści od Negili...
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 16:34   #4285
aalegna
Wtajemniczenie

a nam się spacerek dziś nie udał bo 15 min snu maly zaczął ryczeć i wózek był beee, trzeba było go na rękach nieść wczoraj zrobił to samo...a już przez tydzień tak się ładnie zachowywał i znowu się cofamy... ehsss
a te spojrzenia ludzi na mieście nie wiem co miały znaczyć, czy krzywo patrzyli że takie maleństwo na rękach nieśliśmy, czy dawno nie widzieli małego dzieciaczka i podziwiali
Stary 2012-05-20, 16:53   #4286
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka, wszystkie leki mają w ulotce napisane, że trzeba poradzić się lekarza. Nawet paracetamol. Tak jest w przypadku ciązy i karmienai piersią.
Warto się zapytać jakiegoś lekarza, przyda się nam ta wiedza na później
tak tylko znow musialabym sie wybrac do lekarza a nie chce mi sie, ostatnio bylam z migdalem i juz dostalam antybiotyk. Nie chce mi sie czekac znow w kolejce i myslec czy Szymon przypadkiem nie rycy za cycem
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Brakuje nam jeszcze tylko wieści od Negili...
Negila pisala do mnie na pw jakis czas temu, bo miala problem z cycorkami, teraz nie wiem co u niej ale wczesniej bylo wszystko ok.
Pisala, ze tez ciezko z czasem u niej.
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a nam się spacerek dziś nie udał bo 15 min snu maly zaczął ryczeć i wózek był beee, trzeba było go na rękach nieść wczoraj zrobił to samo...a już przez tydzień tak się ładnie zachowywał i znowu się cofamy... ehsss
a te spojrzenia ludzi na mieście nie wiem co miały znaczyć, czy krzywo patrzyli że takie maleństwo na rękach nieśliśmy, czy dawno nie widzieli małego dzieciaczka i podziwiali
Oj skad to znam...takie "przyjemne" spacerki mialam z Filipem, on w wozku lezal tylko jak spal a jak sie obudzil to byl ryk na pol osiedla no i oczywiscie nie dalo sie zeby byl grzeczny w wozku. Zawsze jak sie obudzil musialam go niesc na ręku a wozek pchac druga reka.
Szymon jest inny, grzeczny na dworku
SZYMONEK

Stary 2012-05-20, 18:07   #4287
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ale wiecie co jest najlepsze? Ze odciagnelam 140 ml
To chyba duzo, co?
Desia tyle z jednej piersi? No to dużo serio

Cytat:
Dzien dobry w zalaczniku chwale sie ubrankami sukienka taniutka, az szkoda bylo nie kupic - cale 12 € a jest przesliczna! Buciki 7€, wiec tez ujdzie, jeszcze tylko bolerko i kapelusik albo opaska wszystkie ubranka kupione w C&A
no i Julka - maz polozyl ja na prosto a po minucie lezala wlasnie tak
super zakupy śliczna sukienusia

Cytat:
Dzien dobry!
Wczoraj przyleciala tesciowa i bedzie cale 3 tygodnie!
Mam nadzieje,ze to przezyje.Boze daj mi sile
Niech moc będzie z Tobą

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
zazraz cos wstawie

a zielona kupka sie nie przejmuj... to nie jest zaden zly objaw...

u dzieci karmionych piersia kupka moze byc we wszystkich kolorach teczy...
jedynie jesli jest sluz i krew, to trzeba do jakiejs kontroli, ale tak, to spoko...

a z zieleniny nie rezygnuj, bo to przeciez mnostwo witamin i mineralow, ktore ty tez musisz uzupelniac

Dziękuję za uspokojenie rzeczywiście kolejna już była normalna
A Rita jest mega słodka i do Ciebie podobna, bo Sandra to czysty tatuś udały Ci się córunie

Cytat:
Evvcia będe trzymała kciuki, oczywiście! Sporo masz tych egzaminów? A to jest licencjat?

Co do kupki to nie mam pojęcia, bo moja jeszcze nigdy nie zrobiła zielonej, także nie wiem co może wpłynąc na taki kolor. Słyszałam tylko że czasem po jedzeniu zielonych rzeczy kupka nabiera też takiego koloru. Ale pisałaś że już jadłaś kiedyś pekińską i kupka była normalna, więc nie wiem..
No sporo jeszcze zostało do zaliczenia z tego semestru... I licencjat dopiero. Ale bronić będę się po wakacjach dopiero.
Z tą kupką to rzeczywiście musiało być od tego co zjadłam

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Powróciłam, powróciłam i patrzę, że pogodę tu trzymacie bo cieplej niż na mazurach

Cytat:
Hej
Ale to chyba wirusowa sprawa, bo angina ropna na co biore antybiotyk to wina bakterii..
To fajnie, że imprezka udana, tylko szkoda, że fotki nie wyszły
Zdrowiej

Cytat:
e za to.
gratulacje dla Zariah! Wreszcie jakaś wesoła nowina

Cytat:
A zapomnialam napisac:
mamy dzis miesiac!!
No to pijemy

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 18:27   #4288
lena_mi
Zakorzenienie

Flowerbombka na jaką karuzelkę się zdecydowałaś?
Stary 2012-05-20, 19:08   #4289
Mravka
Zadomowienie

Aguśka Jemu nogi nie latają tylko jak spi tak to wiecznie rece i nogi w ruchu. Wyglada jakby jechal na jakichs dopalaczach

Zia u nas karuzelka sluzy tylko do zabawy,bo Mlody do usniecia musi miec zero bodzcow;] zabawowych. Pod karuzelka wytrzymuje ok 15min,bo potem Mu sie nudzi, wiec trzeba zmieniac Mu formy aktywnosci. Ostatnio krzyczał na zwierzaki,bo przestały się krecic

gosia doczytalam ,ze bedziesz miala teraz ciezkie 3 tyg z tesciowa..no coz...pozostaje mi zyczyc duuuuuuuuzo cierpliwosci i zeby ten czas minal jak najmilej i najmniej konfiliktowo;]

aalegna
hehe u nas spacery od pewnego czasu wygladaja tak samo. Dlatego chodzimy przed blok,bo jak Rob da popis to umarły by z grobu powstał(ma tak donosny glossik). Juz dwa razy wracalam z Nim tj Aguska z Filipkiem i srednia to przyjemnosc. Nie mam tez pomyslu jak to zmienic(Aguska..udalo Ci sie cos w tej kwestii wypracowac z Filipkiem?). U nas problem takze jest,gdy Mlody sie wybudzi(najczestszym powodem jest rzecz jasna bąk) i jest marudny,bo niedospany..a to przekształca sie w płacz.
Tez sie czuje wtedy łyso,ale co na to moge, przeciez nic złego Mu nie robie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 19:10   #4290
julliczka
Rozeznanie

Hej, tak na szybko przejrzałam wpisy, bo w biegu tu jestem, ale rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy, że od Zariah są wieści i to:
Cytat:

A zapomnialam napisac:
mamy dzis miesiac!!
Bo my też miesiąc dziś świętujemy, nawet bardzo
Wszystkiego co naj naj, samych pogodnych dni gosia dla Was

Zariah wspaniale, że są wieści co u Ciebie, gratulacje

Byliśmy dziś u mojej mamy, przyjechała rodzinka i wszyscy fajnie spędziliśmy popołudnie, i Julcia ślicznie ubrana w sukieneczkę z okazji miesięcznicy, przesuper dzionek, lecę do mojej kruszynki.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Hej, tak na szybko przejrzałam wpisy, bo w biegu tu jestem, ale rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy, że od Zariah są wieści i to:
Cytat:

A zapomnialam napisac:
mamy dzis miesiac!!
Bo my też miesiąc dziś świętujemy, nawet bardzo
Wszystkiego co naj naj, samych pogodnych dni gosia dla Was

Zariah wspaniale, że są wieści co u Ciebie, gratulacje

Byliśmy dziś u mojej mamy, przyjechała rodzinka i wszyscy fajnie spędziliśmy popołudnie, i Julcia ślicznie ubrana w sukieneczkę z okazji miesięcznicy, przesuper dzionek, lecę do mojej kruszynki.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości