|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Co do mycia, to nam położna jeszcze w szpitalu kazała rożkiem chusteczki nawilżanej przecierać między wargami... ale jak Hanię kąpię, to nie pakuję tam rąk... choć nie wiem czy dobrze robię i też chętnie poznam wasze doświadczenia... A w załączniku Hania jak śpi na araba, i Jej wczorajszy wyczyn - tak wysoko, to pierwszy raz się dźwignęła, a ja nie złapałam na zdjęciu dokładnie - bo jak się zorientowałam co robi, to mi chwilę zeszło złapać i włączyć aparat. A to zdjęcie w sukieneczce zrobiłam w piątek z okazji Jej miesiąca |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
wyslalam smsa do Rybki wczoraj - ale info ze ''nie dostarczono'' (??)
Emigra sliczna ta sukieneczka na chrzest - taka skromna i bedzie Julci w niej wygodnie pewnie. Gosia pytalam wczoraj - ale moze umknelo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i Hania ![]() a powiedzcie mi dziewczyny, co jest z Rybka, ze tak probujecie sie znia skontaktowac... niestety nie jestem zbyt na bierzaco ![]()
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kobietki
![]() ![]() Widzę, ze weekendowo pustki (dzieki temu miałam mniej do nadrabiania ![]() Przede wszystkim nadrobiłam maila..ale nasze dzieci rosna! Asika, ale masz cudnie zdjecie z Zuzanka! Balbinka, jaki Julek juz duzy!! Claudia słodziak z Twojego Synusia ![]() Emigra, ale się ładnie obłowilas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lenka zdrowka dla Ciebie i mam nadzieje,ze Kaja nie bedzie dzis w nocy tak dokazywac ![]() Monia oo czytalam Twoj opis z wizyty w zlobku. Kurcze no mnie by to tez zniechecilo .Kazdy chce aby Jego dziecko mialo jak najlepiej i nie chodzilo z pelna pielucha nie wiadomo ile ![]() My tez w najblizszym czasie bedziemy zwiedzac potencjalne żlobki, chcemy aby Robson szedł od stycznia. Mam nadzieje,ze uda sie cos znalezc..bo kwestia Jego wieku tez znacznie ogranicza poszukiwania Zia ![]() ![]() ![]() ![]() Nauka sie oplacila ![]() desia biedna Viki;/ ale dopoki czlowiek nie sprobuje to nie wie. Ja tez mam zawsze wyrzuty jak cos zjem i zaszkodzi Małemu...ale skad mamy wiedziec. Najwazniejsze,ze szybko zareagowalas i nie "poglebialas" jeszcze problemu evcia wracaj wracaj...stolica czeka ![]() ![]() wlasnie obrabiam zdjecia i jakis filmik takze potem sie dorzuce na mailu ![]() konia hehe sałatka grecka...ojjj zjadłabym, ale u Nas poki co ogorek zielony nie przechodzi..a fety tez nie zjem,bo odstawilam nabial ;/ Zjedz za mnie ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta...ja za niedługo nie nadążę z mlekiem dla Andrei
![]() Co do zielonej kupki...to moja ma czasami lekko zabarwioną, bo ja biorę żelazo. Emigra śliczne zakupy i Juleczka!! Gucia śliczne dziewczęta!! Gkatarzynka, ale ładnie Hania głowę zadziera ![]() Andrea dopiero zasnęła. Nie spała o 10.00 i była tak zmęczona, że aż mi jej szkoda było. |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
Hej
Impreza (urodziny Filipa) udana, Filip poszedl spac dopiero po 22, zasnął w dwie sekundy ![]() Za to ja sie czuje coraz gorzej, jak migdal mnie juz nie boli, tak gardło zaczelo ![]() Ale to chyba wirusowa sprawa, bo angina ropna na co biore antybiotyk to wina bakterii.. lenka Tez wlasnie sie zastanawialam co mozna brac na gardlo karmiąc... ![]() ![]() lenka super ze z bioderkami wszystko dobrze ![]() Co do palenia, tez nie chcialabym znow wracac do tego nałogu i tak jak Ty chcialabym tylko imprezowo ![]() Lenka ja tez pijam czasem karmi i wygazowuje wczesniej bo raz wypilam takie gazowane wieczorem i noca Mały troszke sie meczyl. Monia ja pije kawe puszczalska rano taka slabsza z 1 lyzeczki. ![]() desia ja tez zjadlam kiedys surowke z bialej kapusty i Szymonka troszke bardziej prezylo ale nie jakos strasznie. Tak jak Ty zorientowalam sie po czasie ![]() Flowerbombka, konia dziekuje, urodziny udaly sie super ale bylam tak wymeczona ze w nocy Szymon z moimi smoczkami mogl robic co chcial ![]() ![]() konia a jak urodzinki tzta? no i czy wyszlo z tymi kwiatami? ja tez mialam salatke po grecku z feta ![]() gucia sliczne masz dziewczyny! ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Mravka Robert jak zwykle przeuroczy, cudowny jest! ![]() ![]()
#4267 | ||
Zadomowienie
|
No kto ?
![]() Cytat:
![]() Emigra, piekne ciuszki! Mam nadzieje ze Julci szybko przejdzie ten skok i wroci twoj spokojny anioleczek ![]() Mam pytanie odnosnie tego drewnianego luku z zabaweczkami z ostatniego zdjecia - co to jest i skad? Ja wlasnie myslalam nad takim przekonym palakiem, zeby sie np. dalo na przewijak postawic... Cytat:
![]() Super filmik z karuzelka, mam taka sama wiec muzyczka znajoma. Czy ty uzywasz karuzelki do zasypiania czy w czasie keidy R. nie spi? Bo ja kombinuje zeby wlasnie puszczac Ani muzyczki kiedy nie spi no ale nie wiem... Dzis pojechalam w czasie drzemki poszwedac sie Ania w wozku (tzn kolka plus fotelik samchodowy) po CH. Czy wasze bobasy spia zazwyczaj w takich okolicznosciach czy sie rozgladaja ciekawie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________________________ _____________________ Ok, nie będe robiła tajemnicy, mam nadzieję, że nie dostanę po nosie za to. Zariah urodziła Elizkę 13 marca. Zdrowiuteńka i śliczniutka.
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Ziaa to jest takie drewniane mobile (nie wiem jak nazwac to po polsku) kupione w ikei http://www.ikea.com/de/de/images/ssc...XXXXXXX_SA.JPG
Ja nad przewijakiem mam cos takiego powieszone (jest leciutkie jak nie wiem, paczka chusteczek hig. chyba jest ciezsza ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Moja w sklepie się budzi. Jak idę do lokalnego marketu zrobić zakupy mam tylko 5-10 minut - łącznie z zapłaceniem i zapakowaniem produktów.
#4271 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki zebys sie szybko wykurowala, na pewno Ci ciezko ogarniac w domu jak sie tak slabo czujesz... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |||
Gang Iren
|
Sliczne ![]() Cytat:
Cytat:
U nas z katarkiem juz OK,tzn poszedl sobie ten niedobry,ale trzymal Eryczka 12 dni az!Lekarz przepisal Normal Saline Nasal Drops,sklad:sodium chloride,bezalkonium chloride solution.Tylko ciezko,bo to krople,a Eryk sie wyrywa i nie bylam czesto pewna czy mu wlecialo do nosa. Cytat:
No wlasnie mozna ponoc brac na gardlo,tu jest napisane: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...5.html?page=1&
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to gratulacje dla niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
#4275 |
Zakorzenienie
|
no to super
![]() a wiadomo czemu się nie odzywa?? czyli mogę umieścić info na 1 stronie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Gang Iren
|
Super,ze u Zariah wszystko OK!
A zapomnialam napisac: mamy dzis miesiac!! ![]()
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeprowadzka, brak internetu, czyli... proza zycia ![]() Możesz ją dopisać do listy.
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Zia wlasnie to drugie jest tak lekki ze spokojnie na pinezce moze wisiec
![]() ![]() Jula wczesniej przesypiala wizyty w sklepach czy CH ale teraz czesto sie wybudza i jest ciekawa co sie dzieje wkolo i gdzie jest. Wczoraj na zakupach miala tak rozszalale oczy ze nie wiedziala gdzie patrzec ![]() ![]() Karolca to gratulacje dla Zariah ! Urodzila chyba w terminie coß Bo o ile sie nie myle miala termin tak jak my ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Zia mam pare zdjec ale nie za wiele, bo Filip teraz zamiast pozowac do zdjec to pokazuje pupe
![]() ![]() ![]() gosiu widzialam ta stronke i tam jest dozwolony Cholinex i mam nawet Cholinex wiec poczytalam ulotke a tam oczywiscie napisane jest, ze trzeba poradzic sie lekarza. Niby na tej stronce pisze ze mozna, ale jakos net dla mnie jest malo wiarygodny. Mysle ze to co dziala miejscowo czyli moze tamtum verde mozna bo to tak dziala. Ale dzieki Gosiu ![]() karolca szkoda, ze Zariah urwala z nami kontakt, jednak ciesze sie bardzo ze wszystko jest dobrze bo sie martwilam. W takim razie gratulacje dla Zariah ![]() ![]()
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto się zapytać jakiegoś lekarza, przyda się nam ta wiedza na później ![]()
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Zariah!!!
Dobrze ze u Rybki wszystko ok. moja kuzynka do mnie zadzwonila - mowie do niej - 2smsy ci wyslalam wczoraj - a ona ze nic nie dostala, musze sprawdzic swoj nowy ''mega wypasiony telefon'' ktory Tz mi zprezentowal ![]() Zia moja Hanka w sklepach spi jak kamien, w zlobku ogladala wszystko (bo w sumie to jej najbardziej dotyczy - wiec sie wtedy obudzila ![]() ![]() Gosia dzieki za info odnosnie katarku u Eryka - dobrze ze juz go nie meczy. Tz pojechal do Tesco do apteki i chcial kupic sol fizjologiczna - ale pani farmaceutka powiedziala ze tutaj raczej w aptekach nie kupi. wiec kupil ten spray ktory uzywamy :calpol saline nasal spray, porownam sklad z Twoim. Gosia dzieki za info odnosnie katarku |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- no i bym zapomniala gratulacje dla Zariah ![]()
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
Zariah gratki
![]() my po spacerku siedzimy sami w domu bo maz poszedl do babci swojej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
Karolca Tak myślałam, że ta niespodzianka to info o Zariah, martwiłam się, że coś jest nie tak. W każdym razie spóźnione Gratulacje dla niej
![]() Emigra Piękne ciuszki, stroisz maleńką ![]() ![]() Dzięki dziewczyny, że napisałyście o tym białym nalocie co nasze dziewczynki mają. Też nie wiedziałam co z tym robić, zawsze wymywałam ile się dało ale skoro mówicie, że trzeba to robić to dokładniej teraz będę to zmywać. Tak w ogóle to Witam ![]() Była dzisiaj u mnie koleżanka, zaprosiłam ją do siebie bo 1 czerwca wyjeżdża do pracy do Norwegii i wraca w połowie sierpnia, ale zaraz po tym wyjeżdżają na stałe do Rybnika z chłopakiem. Będzie mi się za nią tęsknić bo to moja najlepsza przyjaciółka i zawsze mogłam na nią liczyć podobnie jak ona na mnie. Z drugiej strony cieszę się bo może tam prędzej znajdą jakąś prace bo w moich stronach nie ma czego szukać. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Brakuje nam jeszcze tylko wieści od Negili...
![]() |
#4285 |
Wtajemniczenie
|
a nam się spacerek dziś nie udał
![]() ![]() a te spojrzenia ludzi na mieście ![]() ![]()
#4286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Negila pisala do mnie na pw jakis czas temu, bo miala problem z cycorkami, teraz nie wiem co u niej ale wczesniej bylo wszystko ok. Pisala, ze tez ciezko z czasem u niej. Cytat:
Szymon jest inny, grzeczny na dworku ![]()
![]() |
#4287 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Rita jest mega słodka ![]() ![]() ![]() Cytat:
Z tą kupką to rzeczywiście musiało być od tego co zjadłam ![]() Powróciłam, powróciłam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdrowiej ![]() ![]() ![]() No to pijemy ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Flowerbombka na jaką karuzelkę się zdecydowałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
![]() Aguśka Jemu nogi nie latają tylko jak spi ![]() ![]() Zia u nas karuzelka sluzy tylko do zabawy,bo Mlody do usniecia musi miec zero bodzcow;] zabawowych. Pod karuzelka wytrzymuje ok 15min,bo potem Mu sie nudzi, wiec trzeba zmieniac Mu formy aktywnosci. Ostatnio krzyczał na zwierzaki,bo przestały się krecic ![]() gosia doczytalam ,ze bedziesz miala teraz ciezkie 3 tyg z tesciowa..no coz...pozostaje mi zyczyc duuuuuuuuzo cierpliwosci i zeby ten czas minal jak najmilej i najmniej konfiliktowo;] aalegna hehe u nas spacery od pewnego czasu wygladaja tak samo. Dlatego chodzimy przed blok,bo jak Rob da popis to umarły by z grobu powstał(ma tak donosny glossik). Juz dwa razy wracalam z Nim tj Aguska z Filipkiem ![]() Tez sie czuje wtedy łyso,ale co na to moge, przeciez nic złego Mu nie robie ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | ||
Rozeznanie
|
Hej, tak na szybko przejrzałam wpisy, bo w biegu tu jestem, ale rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy, że od Zariah są wieści i to:
Cytat:
![]() Wszystkiego co naj naj, samych pogodnych dni gosia dla Was ![]() Zariah wspaniale, że są wieści co u Ciebie, gratulacje ![]() ![]() Byliśmy dziś u mojej mamy, przyjechała rodzinka i wszyscy fajnie spędziliśmy popołudnie, i Julcia ślicznie ubrana w sukieneczkę z okazji miesięcznicy, przesuper dzionek, lecę do mojej kruszynki. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Hej, tak na szybko przejrzałam wpisy, bo w biegu tu jestem, ale rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy, że od Zariah są wieści i to: Cytat:
![]() Wszystkiego co naj naj, samych pogodnych dni gosia dla Was ![]() Zariah wspaniale, że są wieści co u Ciebie, gratulacje ![]() ![]() Byliśmy dziś u mojej mamy, przyjechała rodzinka i wszyscy fajnie spędziliśmy popołudnie, i Julcia ślicznie ubrana w sukieneczkę z okazji miesięcznicy, przesuper dzionek, lecę do mojej kruszynki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.