|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Czytam w myślach.
![]() A z tymi obowiązkami to troszeczkę przesadzacie, bo żartowałam. Złoty pierścień nie zmienia nic, owszem - zdania nie zmienię. Dla mnie nie świadczy ani o dojrzałości, ani o uczuciu. Szkoda tylko, że dla niektórych osób to właśnie złoty pierścień jest znakiem: czas mu rodzić dzieci, prać skarpety i gotować. Czyli czas na szeroko pojęte legendarne obowiązki małżeńskie. Po akurat tej mojej znajomej było to widać - jestem zaręczona, nie wypada mi już z wami rozmawiać, bo jesteście dziecinni. Mnie czeka ślub i wkrótce dzieci, a was nic. Ciąży na mnie odpowiedzialność. Coś na tej zasadzie ![]()
Edytowane przez catlady Czas edycji: 2012-08-13 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4263 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
Z tymi studiami, to ludzie bardzo lubią podkopywać. Od znajomych słyszę tylko "No, faktycznie mało przyszłościowy kierunek" jakby sami studiowali inżynierię.
Babcia po usłyszeniu, że dostałam się na wymarzone studia powiedziała z litością "Ale może sprawdź jeszcze w tych Internetach może znajdzie się jakieś miejsce na LEPSZYM kierunku". A ja aż nie mogę się doczekać spotkania z resztą zacnej rodzinki, by wszyscy którzy nie mają wyższego wykształcenia "bo były inne czasy" wymądrzali się jaki to ja durny kierunek obrałam ![]()
#4266 | |
sissy that walk
|
Dziwią mnie ludzie, którzy czują wewnętrzną potrzebę czepiania się wszystkich o wszystko. Wracam sobie dzisiaj do domu, niebo zabździane więc zapalam światło na klatce schodowej, żeby się jakoś dostać do mieszkania. W tym samym czasie z mieszkania wychodziła właśnie sąsiadka i zawołała mnie już spod moich drzwi. Przyszłam, pytam o co chodzi, a ona wskakuje na mnie: "Dlaczego pali pani światło?!". Wryło mnie tak, że babie wytłumaczyłam, że ona ma drzwi przy oszklonym wejściu do bloku, a moje są umiejscowione koło schodów, wejścia do piwnicy i dwóch ścian - słowem: ciemno jak d*pie, zero okien, tylko jedna jedyna żarówka nad drzwiami, bo światło z zewnątrz już tam nie dochodzi. Poszła jak niepyszna, chyba ją powaliła siła mojego (jakże wyszukanego...) argumentu
![]() Swoją drogą, to w ogóle dziwny człowiek. Niedawno czepiała się faceta mojej mamy, że parkuje tyłem do jej okna, bo jej okno później jest W SMOLE i ona nie może tego odmyć ![]() Starsza kobieta, samotna - jak ma ochotę porozmawiać to przecież można zagadać o pogodzie, ale wiadomo - lepiej trochę pokrzyczeć na sąsiada. Ale ja jakaś durna jestem i nie rozumiem tego ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2012-08-13 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Nie rozumiem tego zachowania miałam z tym do czynienia kilka lat temu i mam teraz.
Pierwsza siostra, dobrych kilka lat temu, chodziła do sąsiadki-koleżanki się bawić. Ja byłam wysyłana po nią gdy za długo siedziała i co słyszałam od jej matki: "Niech X posiedzi jeszcze, one tak ładnie się bawią, bla bla bla...", co z tego, że siedziała już z 5 godzin i pora była wrócić do domu na obiad. Często zdarzały się też bardziej chamskie teksty, bo przecież byłam dzieckiem więc do dziecka można... Znienawidziłam tę babę swoją drogą. Tak trudno zrozumieć, że dziecko jest czyjeś, też ma swój dom i rodziców i nie jest od zapewniania jej córeczce zabawy? Bo gdy moja siostra była u jej córki to ta baba miała chwilę spokoju, mogła leżeć przed tv, a one robiły co chciały, zero opieki. W końcu bywało i tak, że siostra szła tam o 10 i wracała koło 20, dopiero gdy rodzice po nią poszli, bo mi "nie oddała" siostry... Teraz młodsza siostra chodzi do swojej koleżanki, kazałam jej wziąć telefon, by nie musieć po nią chodzić tylko zadzwonić jak już będzie czas wrócić. Matka tej dziewczynki powiedziała mojej siostrze, żeby położyła telefon w jednym pokoju a poszły się bawić do drugiego. Dzwoniłam ze 20 razy... Nikomu nie łaska było przynieść mojej siostrze telefonu, skoro już bawiły się gdzie indziej.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-08-13 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, że nie powinno sie parkować tyłem do okien. Widziałam pare razy taki zakaz na blokach i szczerze mówiąc to się nie dziwie.
#4269 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
Ja sądzę, że czasami ślub zmienia wiele rzeczy na gorsze.
#4272 |
Wtajemniczenie
|
Takie myślenie też mnie dziwi
![]() ![]() A czemu tak sądzisz?
#4273 |
Zakorzenienie
|
Też mnie to dobija. "A po ślubie wszystko się zmieni, zapomnij o miłym kochającym facecie". To że komuś nie do końca się układa nie znaczy, że nikt nie może być szczęśliwy w małżeństwie...
#4274 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie po ślubie jest to samo, tyle że przez pierwszych pare tygodni jest sielanka że w końcu z narzeczonych jest się małżeństwem. Nie wiem w jaki sposób pierścionek na palcu ma działać odmieniająco. Myślę, że jak facet czy baba ma zdradzić to zdradziłby i tak czy to po ślubie, czy w związku bez ślubu. A takie gadanie że po ślubie gorzej/lepiej jest bez sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to, że CZASAMI bywa tak, że chłop po prostu przestaje się starać, bo kobieta zaobrączkowana
![]() ![]() EDIT: Jakby co, zamężna nie jestem i nie spieszy mi się ![]()
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
W sumie może się i czasem zdarza, że się wypala, ale jak dla mnie by było dokładnie tak samo, jakby ludzie ze sobą mieszkali długo bez ślubu. Chociaż zamężna nie jestem i może dlatego nie rozumiem tego, że ślub zmienia
![]()
#4277 |
Raczkowanie
|
Co człowiek to inna opinia
![]() ![]()
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Raczkowanie
|
Mnie natomiast dziwi jak szybko ludzie się zmieniają. Nie chodzi mi o wygląd, tylko o to jak łatwo dają się zmieniać innym ludziom.
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeden z powodów, dla których według mnie nie należy brać ślubu bez wcześniejszego zamieszkania razem = podział obowiązków domowych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ok, zgrywam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4283 |
ma zielone pojęcie
|
Dziwi mnie istnienie czegoś takiego, jak papier toaletowy zapachowy
![]()
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A propos sąsiadów: mnie ostatnio ojciec sąsiadki zdziwił. Dziewczę pojechało na Erasmusa i on się kręci po mieszkaniu, które planują komuś na ten czas wynająć. Spotykamy go, kłaniamy się grzecznie, a on zagaduje, że będziemy mieli przez chwilę nowych sąsiadów, my się dajemy zagadać... i w sumie od pierwszego zdania brzmi to tak: Ja. Ja, ja, ja, ja, ja! Jaaaaaa! Jestem politologiem. Jestem socjologiem. Ja-aa! Jestem starszym wykładowcą z doktoratem. Wykładam na Uniwersytecie Śląskim, ale studiowałem w X i na UŚ poszedłem dopiero na drugi kierunek... akurat otworzyli wtedy socjologię i jaamoglem się tam dostać, mimo, że nie miałem protekcji ani znajomości w partii. Nie miałem, ja! Ja kupuję książki! Sto książek na kwartał rozdaję! Ja! Moja córka na Erasmusie. Moja córka zdawała międzynarodwą maturę. Ja! Moja żona! Moja żona też jest wykładowcą na uczelni! Moja córka mnie podziwia, mnie! Ja! Moi studenci! Moja praca, moje artykuły! Mówię Wam, cyrk... Gość trajkotał przez pół godziny (niestety wpuściliśmy go do mieszkania). Gdzieś tak w połowie tych monologów na temat własnej wielkości spojrzał na mojego faceta krytycznym okiem i pyta się "a pan co studiuje?", więc ten mu na to, że już jest po studiach, a ja robię doktorat. Na co sąsiad: Ach, doktorat, ja mogę pomóc, ja! Czy temat już wybrany? Ja znam się... No cóż, ja też się znam, więc podziękowałam grzecznie. Akt drugi nastąpił kolejnego dnia, kiedy tenże sąsiad zaczepił as na klatce schodowej i wręczył tomiszcze, w którym jest jego wiekopomny tekst dotyczący migracji ludności w województwie X czy czegoś równie ciekawego. ![]() ![]() Wybaczcie, że się tak rozpisałam, ale nie ogarniam, po prostu nie ogarniam tej jakiejś potrzeby imponowania obcym ludziom w taki sposób.... Zrobiłem doktorat, klękajcie narody! Straszne. Mam nadzieję, że nie przedzierzgnę się po studiach w kogoś takiego. ![]()
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2012-08-14 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3588048 0]No ale jak to? Przecież to obowiązek kobiety! Mężczyzna wystarczy że JEST i swą wspaniałością zaszczyca kobietę
![]() Ok, zgrywam się ![]() Jak Król Julian normalnie ![]() No kobitki, które mają synów, mam nadzieję, że coś z tym zrobicie ![]() Moja mama jak stwierdzi, że jest bałagan, to zwraca się tylko do mnie i siostry, zakłada, że brat i tak się tym nie zajmie więc jemu nie będzie gadać. I ten tekst: "żebyś Ty - dziewczyna, nie sprzątnęła!". Wczoraj mnie zdziwiło: oglądaliśmy jakiś program i ktoś powiedział "ch*j". Moja siostra do mnie, że ja też tak mówię(chociaż tego słowa akurat rzadko używam ![]() ![]()
#4286 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, to wszystko wina KOBIET... To my, kobiety tak wychowujemy synów. Patriarchat i ojciec, który nie kiwnie palcem w domu (i przekazuje to synowi) to tylko skutek uboczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I mam DOKŁADNIE takie samo zdanie jak ty. Najpierw mieszkanie razem przez jakiś czas, dopiero później myślimy o poważniejszych zobowiązaniach. Wszystkie przywary człowieka wychodzą, gdy widzimy go podczas codziennych czynności ![]()
![]() |
#4288 |
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3588191 2]Moja matka ma to samo... Ja od "nastoletnich lat" słuchałam, że gotować nie potrafię (jak musiałam to się nauczyłam), że prania nie zrobiłam... itp. Bo żeby dziewczyna się tym nie przejmowała! A mój brat (ma 22 lata, stary koń
![]() ![]() Tak, to wszystko wina KOBIET... To my, kobiety tak wychowujemy synów. Patriarchat i ojciec, który nie kiwnie palcem w domu (i przekazuje to synowi) to tylko skutek uboczny.[/QUOTE] Nie no jasne, że od ojca też powinien czerpać te wzorce. Ale, jak widać, mamusi przyzwolenie na takie zachowania jest decydujące. To Twój brat i tak dobry, bo je zamoczył. Wstyd się przyznać, ale mój zwozi brudne ubrania ze studiów do domu, choć ma tam pralkę...
#4289 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
BAN stały
|
A mnie dziwią mądrości wygłaszane przez niektórych na temat studiów. "E nie idź na studia humanistyczne, będziesz pracować w maku, idź na politechnikę, po tym jest kasa".
No bardzo fajnie i w ogóle ich to nie obchodzi, że osoba której udzielają rady, nawet nie zdawała matury z przedmiotów, po których mogłaby iść na politechnikę, w ogóle jej to nie interesuje, jest nogą z matmy i najpewniej nie przetrwała by tam pierwszego roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.